7BUnit4Reading2
- 格式:ppt
- 大小:3.76 MB
- 文档页数:62


7B Unit 2 第三课时(Reading第二课时)
课型: 新授课 主备人:鲁河中学 陈寿红
教学内容:7B Unit 2 Welcome to Sunshine Town Reading 第二课时
教学目的:1.复习阳光镇的基本情况
2.复习和拓展有关生活方式和活动的词汇
3.学习掌握课文中出现的语言点
4.拓展延伸至现实生活的运用
教学方法: 阅读 小组讨论 操练
教具准备: 多媒体课件
教学重难点: 1.课文理解和复述
2.语言点的理解
教学过程:
Step 1. Revision (5 min)
Ask and answer questions about the passage.
(1) Do you think the British exchange students would like to live in Sunshine Town?
(2) How far is Sunshine Town away from the center of Beijing?
(3) Is there more air pollution in Sunshine Town?
(4) Where can we go walking?
(5) Where do most of the people live in Sunshine Town?
(6) Is it good to live in tall buildings? Why?
(7) What can we do in Sunshine Town?
(8) What is people’s favourite shopping mall?
(9) What can we buy in the malls?
(10) How long can we shop there?
牛津译林7B Unit 4 同步重点句子翻译
Comic Strips
1.在山之间有一条路。
There’s a path between the hills.
2.让我们从这儿下去。
Let’s go down here.
3.不要害怕,随我来。
Don’t be afraid. Come with me.
4.我想我们不得不再爬一次。
I think we have to go up again.
5.学生们正在计划一次班级旅行。
The students are planning a class trip.
6.找出他们计划参观的地方。
Find the places they plan to visit.
7.我们将去哪儿开展我们班级的旅行?
Where are we going for our class trip?
8.它离我们学校远吗?
Is it far away from our school?
9.它在学校的北方,大约三公里远。
It’s north of the school, about three kilometers away.
Reading
1.直接走,你就会发现熊猫房。
Go straight on, and you’ll find the Panda House.
2.他们喜欢吃竹子和喜欢整天躺着。
They like to eat bamboo and lie down all day long.
3.沿着这条路走。到达熊猫房的北方,你就会发现狮子。
Walk along the road. To the north of the Panda House, you’ll find the lions.
4.鸟儿发出美妙的声音,当他们歌唱的时候。
Birds make beautiful sounds when they sing.
5.猴子们聪有趣,他们跳来跳去逗人们大笑。
1
Unit 4 Finding your way
Warm up
一、重点单词
1. follow vt. 跟随;仿效
2. path n. 小路,小径
3. again adv. 再一次,又
4. afraid v. 害怕
二、重点词组
1. be afraid of.../be afraid to do 害怕.../害怕去做...
2. go down 向下走
go up 向上走
3. have to 必须,不得不
三、重点句型
1. Are you sure, Hobo? 你确定吗,霍波?
2. Come with me. 跟我来。
3. show you friends how to get to your home. 向你的朋友展示如何到你家
Welcome to the unit
一、重点单词
1. north n./adj./adv. 北,北方
2. west n./adj./adv. 西,西方
3. south n./adj./adv. 南,南方
4. east n./adj./adv. 东,东方
5. north-west n. 西北
6. north-east n. 东北
7. south-west n. 西南
8. south-east n. 东南
9. trip n. 旅行,旅游
10. kilometer =(km) n. 千米,公里= kilometer
11. instruction[ɪn'strʌkʃ(ə)n] n. 指令;指示(instructions 复数形式意为说明,说明书)
二、重点词组
1. go on a trip to sp. = take a trip to sp. 去某地旅游
2. be north/south/west/east of =be in the north/south/west/east of... 在…的北/南/西/东面
3. bus stop 公交站
第1页 共1页 牛津版英语7B Unit 4随堂练习(上)
Comic strip & Welcome to the unit
一、根据首字母或提示写出单词
1. Look! A dog is f_________ you on the way. How lovely it is!
答案:following
2. My car runs about fifty k_________ every day.
答案:kilometres
3. We will go on a t________ to Beijing tomorrow. Would you like to go with us, Jim?
答案:trip
4. We want to plant some trees in the (南部) of our school.
答案:south
5. Sunshine Zoo is (北部) of Sunshine Middle School.
答案:north
二、根据中文提示完成句子
1、山间有条小路,我们可以从这儿下去。
There is a path the . We can here.
答案:between hills go down
2、你确定阳光花园在动物园的西面吗?
Are you sure Sunny Garden the zoo?
答案:is west of
3、我们学校离动物园大约三百米远。
Our school is about 300 the zoo.
答案:meters away from
4、我们将去长城班级旅游。
We are going to the Great Wall .