高考英语阅读理解真题汇编(含答案)
- 格式:doc
- 大小:264.00 KB
- 文档页数:32
【英语】高三英语阅读理解真题汇编(含答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Notre-Dame, the cathedral (大教堂) that serves as one of Paris's most beloved monuments, is on fire. According to The New York Times, the fire began around 6: 30 p.m. local time, when tourists urgently rushed out of the building. While Andre Finot, a spokesman for the cathedral, told The Times, that the cause of the fire is still unknown and that no one has been hurt while damage to the building appears catastrophic(灾难性的).CNN reports that over 400 firefighters have been sent to fight the fire, but that they may be unable to save the cathedral. Built in the 12th century, Notre-Dame houses several relics important to Catholics (天主教徒). NBC News reports that relics from Saint Genevieve and Saint Denis may been lost, together with a relic believed to be from Jesus Christ's crown of thorns, but it states that authorities now believe that the cathedral has been saved from “total destruction”. Notre-Dame is visited by a reported 30, 000 people a day and 13 million people per year. Its destruction represents a global cultural loss. "This is just horrible", Mohamed Megdoul, 33, a film producer and witness to the fire told The Times, speaking through tears. "A thousand years of history is being wiped away. This belonged to the whole world, and now it's disappearing."French President Emmanuel Macron expressed his sadness on Twitter. "Notre-Dame of Paris in flames," reads an English translation of his statement. "Emotion for a whole nation. Thoughts for all Catholics and for all the French. Like all our countrymen, I'm sad together to see this part of us burn." Other politicians, including Melanis Trump, London Mayor Sadiq Khan, U. K. Prime Minister Theresa May also shared their sadness on Twitter.(1)What do we know about Notre-Dame according to the passage?A.It has been completely destroyed by the fire.B.It's a huge political loss to the world.C.It's only meaningful to Catholics.D.The reason of the fire remained to be found out.(2)What does the underlined sentence in the third paragraph imply?A.The history of France is destroyed because of the fire.B.The loss the fire caused is huge.C.The damage of Notre-Dame is being wiped off.D.The cathedral has been saved from "total destruction".(3)What's the purpose of writing the passage?A.To report a disaster of Notre-Dame.B.To express people's sadness of the destruction.C.To emphasize the value of Notre-Dame.D.To show the concerns from the worldwide.【答案】(1)D(2)B(3)A【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,报道了举世闻名的法国巴黎圣母院发生火灾的相关信息。
【英语】高三英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Many scientists today are convinced that life exists elsewhere in the universe---life probably much like that on our own planet. They reason in the following way.As far as astronomers can determine, the entire universe is built of the same matter. They have no reason to doubt that matter obeys the same laws in every part of the universe. Therefore, it is reasonable to guess that other stars, with their own planets, were born in the same way as our own solar system. What we know of life on earth suggests that life will arise wherever the proper conditions exist.Life requires the right amount and kind of atmosphere. This eliminates(除去) all those planets in the universe that are not about the same size and weight as the earth. A smaller planet would lose its atmosphere; a larger one would hold too much of it.Life also requires a steady supply of heat and light. This eliminates double stars, or stars that flare up suddenly. Only single stars that are steady sources of heat and light like our sun would qualify.Finally, life could evolve(进化) only if the planet is just the right distance from its sun. With a weaker sun than our own, the planet would have to be closer to it. With a stronger sun, it would have to be farther away.If we suppose that every star in the universe has a family of planets, then how many planets might support life? First, eliminate those stars that are not like our sun. Next eliminate most of their planets; they are either too far from or too close to their suns. Then eliminate all those planets which are not the same size and weight as the earth. Finally, remember that the proper conditions do not necessarily mean that life actually does exist on a planet. It may not have begun yet, or it may have already died out.This process of elimination seems to leave very few planets on which earthlike life might be found. However, even if life could exist on only one planet in a million, there are so many billions of planets that this would still leave a vast number on which life could exist.(1)The existence of life depends on all of the following factors EXCEPT .A.the right amount of atmosphereB.our own solar systemC.steady heat and lightD.the right distance from the sun(2)Which of the following statements is INCORRECT?A.The planet must be as big and heavy as the earth.B.Proper conditions are essential to the existence of life.C.Double stars can provide steady light and heat.D.The distance between a planet and its sun should be right.(3)What kind of planet might NOT support life?A.Most of the planets of the stars.B.Stars similar to our sun.C.Planets similar to the earth.D.Planets with proper conditions.(4)At the end of the passage the author suggests that .A.it is impossible for life to exist on planetsB.earthlike life could only exist on a few planetsC.life could exist on only one planet in a millionD.life could exist on a great number of planets【答案】(1)B(2)C(3)A(4)D【解析】【分析】本文是一篇说明文,整个宇宙都是由同一种物质构成的,物质在宇宙的每一部分都遵循同样的规律。
高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Off-Peak fares are cheaper tickets for traveling on trains that are less busy, offering good value for money. The tickets may require you to travel at specific times of day, days of the week or on a specific route. Where there is more than one Off-Peak fare for a journey, the cheaper fare is called Super Off-Peak.You can buy Off-Peak tickets any time before you travel, either online or at a local station. The travel restrictions for your Off-Peak ticket will depend on the journey you are making. The tickets must be used on the date shown on the ticket. For Off-Peak return tickets, related journeys must be made on the date shown on your ticket as well.Children aged five to fifteen get a 50% discount for all Off-Peak fares. Up to 2 children under 5years can travel free with each fare paying adult. Railcard holders get 1/3 off all Standard Class Off-Peak fares. Senior, and disabled Railcard holders also get I/3 off all First Class Off Peak fares. Please note that minimum fares and time restrictions may apply to tickets bought with a Railcard. If you plan on a train trip with friends or your family, you may get group travel discounts. Three or four can travel for the price of just two adults—leaving everyone more money to spend on the day out! If you are traveling in a group of ten or more at Off-Peak times, you may be able to obtain a further discount through the train company you are traveling with. Contact the train company directly and be aware that you may need to book tickets in advance.For more information, please visit www. nationalrail. co. uk(1)An Off-Peak ticket differs from other tickets in .A. its good value for moneyB. its convenienceC. the specific trainsD. travel schedules(2)Apart from the Off-Peak fares, you may also save money by .A. becoming a VIPB. traveling at rush timeC. buying tickets onlineD. getting group travel discounts(3)What type of writing is this text?A. An announcement.B. A ticket booking guide.C. A business report.D. A travel review.【答案】(1)A(2)D(3)B【解析】【分析】本文是一篇订票指南,介绍如何能订到更便宜的火车票。
(英语)高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析(英语)高考英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解One of the biggest problems when we are talking is the awkward silence. Encountering this situation is so uncomfortable that you would avoid meeting new people in the first place. In the past, I struggled wit h this and I even thought it had to do with my DNA or something… But later I learned that once you know how to keep those words flowing, you can meet and talk to anyone you like, which helps create great possibilities for friendship, fun and shared activities that you would otherwise have missed out on.After studying this in depth, I had different opinions and found that one of these common behaviors is the habit of filtering (过滤)--holding back from saying something until you've "checked" to make sure that what you're about to say is cool, impressive and interesting. Another problem is not learning to get in the mood for conversation. If you don't know how to change from subjects, then it can take a lot of time to warm up.It is the reflex (习惯性思维) that allows you to say whatever goes on in your mind. It's fun to realize that you're allowed to say whatever is on your mind. As long as you don't say anything that could land you in jail (监狱).All of the "Oh! That's interesting…" "Hmm, I've never heard of that" "Hmm, cool!" expressions are reactionary (保守的) bits of conversation that prove to the other person that you're really listening. This works 99% of the time. So, if you show some interest, they'll hang around and want to talk to you even more.Everyone knows that stories juice-up conversations, but most people only talk about stories of their own lives. When someone mentions something related to any of them, just tell the story, even if it's not from your life. The more interesting, stranger or more frightening they are, the harder they are to forget.(1)If people can deal with the awkward silence, they can .A. train their working skillB. improve their life qualityC. enrich their social lifeD. establish their working relationship(2)When talking with others, we should .A. feel nervousB. think twiceC. be free to expressD. avoid breaking in (3)According to the passage, what do the speakers care much about?A. The attractive topics of conversation.B. The atmosphere of the conversation.C. The listener's experiences and tastes.D. The listener's curiosity and concern.(4)What does the underlined part "juice-up conversations" mean?A. making conversations more boringB. making conversations livelierC. making conversations smootherD. making conversations more relaxing【答案】(1)C(2)C(3)D(4)B【解析】【分析】本文本文是一篇议论文,我们谈话时最大的问题之一是尴尬的沉默。
(英语)高考英语阅读理解真题汇编(含答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解The annual World Economic Forum (经济论坛) took place in Davos, Switzerland, in Jan 23 -26, 2018. What did Chinese entrepreneurs (企业家) speak in the forum? Are there some quotable quotes for you?Jack Ma, founder and executive chairman of Alibaba Group“I think globalization cannot be stopped --- no one can stop globalization, no one can stop trade. If trade stops, the world stops. Trade is the way to dissolve the war not cause the war,”said Ma in Davos, “G oogle, Facebook, Amazon and Alibaba we are the luckiest companies of this century. But we have the responsibility to have a good heart, and do something good.”Richard Liu, founder and chief executive officer of JD“Business is not only a way to ma ke money but also a way to contribute yourself, to help people,” Liu said in a speech in Davos.”How can we face the fractured (分化的) world? That's the topics of the Davos this year. I think a very important thing in business is cooperation. If we can unite, work together, (if) we work very closely, I think we can bring more hope to the people and we can build more trust between the people, countries and companies and partners,” he said.Jane Sun, CEO of Ctrip“Tourism is a sunrise industry. Since I e ntered Ctrip, every year there are new comers, which, first of all, shows that tourism is booming.” Sun told in Davos. “We invested heavily in ABC. A refers to AI, B is big data, and C is cloud computing. As we continue to expand overseas, these t hree will be very good weapons for us. So we think those mean opportunity,” she said.Hu Xiaoming, president of Aliyun“In 2018, people will see the development in various countries more closely connected with cloud computing. More manufacturing enterprises and financial institutions will start to use 'cloud', and cloud computing will increase the efficiency of technology and finance,” Hu told Xinhua in Davos.(1)What do Chinese entrepreneurs like Jack Ma and Richard Liu focus more on?A. More huge jumps in profits.B. The joined efforts of mankind.C. Reducing production costs.D. The role of science in business.(2)What is the main business of Ctrip?A. Tourism.B. The creation of AI.C. Computer.D. Financial service online.(3)What does Hu think will promote global economic development?A. Economy recovery.B. The World Economic Forum.C. Cloud computing.D. Financial efficiency.【答案】(1)B(2)A(3)C【解析】【分析】这是一篇说明文,文章介绍了中国企业家在达沃斯论坛上发表的一些观点。
【英语】高考英语阅读理解(时文广告)真题汇编(含答案)一、高中英语阅读理解时文广告类1.阅读理解It can be tough to pull kids away from their computers and mobile devices these days. While they're playing games, wouldn't it be great if they could be learning at the same time? Good educational apps offer fun challenges that teach specific grade-level skills. Here are 4 that combine fun and learning.Understanding Math—Addition and Subtraction ($3.99; iOS)Understanding Math—Addition and Subtraction goes beyond basic comprehension to instill a deeper understanding of the whys and hows of math. The app tracks your child's progress to determine strengths and weaknesses in different skill areas, and you can customize your child's learning experience to suit the needs.Word Creativity Kit ($52.99; iOS)Word Creativity Kit aims to make creative writing fun while also build up grammar rules. The app presents a series of words from seven categories, such as space or fantasy. Kids add their own words to finish the complete thoughts that these words have inspired.Barefoot World Atlas ($4.99; iOS)Barefoot World Atlas helps kids learn about geography and world cultures with a touch of the screen. Each region features a set of subtopics, from wildlife and natural features to native people, landmarks, and architecture. These facts and illustrations are delivered in photographs, sounds, and hundreds of mini videos.My Grades & Homework (S0.99; iOS)A combination of grades and homework tracker, My Grades & Homework can help your child stay organized and on top of the progress in school. A convenient calendar and course list format offer a glance at your child's assignment schedule that he/she might not normally get from standard homework planners.(1)What is the common part of the four apps?A.They can encourage children to study harder.B.They can help parents know their children's progress.C.They can make study fun by mini videos.D.They can be installed into iOS operation systems.(2)What is the purpose of the text?A.To encourage parents to allow their students to play apps.B.To wish readers to bring in more similar apps for children.C.To introduce 4 educational apps for readers to buy and use.D.To design the educational apps to combine fun and learning.【答案】(1)D(2)C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四款集乐趣和学习一体的教育应用程序。
(英语)高考英语阅读理解题20套(带答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Durian(榴莲) is probably the smelliest fruit in the world, letting out an unusual unpleasant smell which would make anyone bring up. However, nobody was aware of what gave this fruit its unique smell, so a team of researchers from Singapore decided to take a look at its genome (基因组) and find out,Durian is well-known throughout Southeast Asia as the king of fruits, mostly because of its awful appearance and smell. However, the origin of this unpleasant smell was unknown, so researchers decided to map the genome of the fruit, and find the gene that controlled it. A group of genes, volatile sulfur compounds (含硫化合物), became very active in the fruit, and they were found responsible for resulting in the unpleasant smell.The fruit confuses everyone with a sulfuric smell, like rotten onions and ingredients. The smell lasts long, mostly because the fruit contains more volatile sulfur compounds. Other species usually benefit from two gene copies at most, but durian has four, leading to the striking smell.However, this smell might be an advantage for durian in the wild. Although we find it unpleasant, many animals might be attracted by it. If they eat the fruit, then they can easily spread its seeds everywhere, thus contributing to the distribution of the species.The mapping of the durian genome also showed some other information on the species. First of all, the fruit has an impressive number of genes, namely 46,000. Also, with the help of these genes, they saw how it evolved, and discovered it was related to the cacao tree. All the other discoveries have been published in the journal Nature Genetics.Despite the striking smell, many people actually enjoy eating the fruit. However, not all durian species are edible, and some of them may even cause damage to our health, Even so, the fruit is often imported, significantly contributing to the economy.(1)What give durian its unique smell?A. Onions nearby.B. Two gene copies.C. Rotten ingredients in it.D. Volatile sulfur compounds.(2)What does the underlin ed word “evolved” in Paragraph 5 probably mean?A. Developed.B. Escaped.C. Predicted.D. Tolerated.(3)What can we infer from the text?A. No birds enjoy eating durian.B. Durian can be planted all over the world.C. Some of durian species can not be eaten.D. Durian has no relationship with the cacao tree.(4)What's the best title for the text?A. What's Durian?B. The Influence of the SmellC. The Distribution of DurianD. The Mystery of the Unpleasant Smell of Durian 【答案】(1)D(2)A(3)C(4)D【解析】【分析】本文是一篇说明文,新加坡的研究者找出导致水果有难闻气味的原因就是水果中含有的挥发性硫化合物非常活跃,这种气味对于野外生存榴莲来说有利于吸引动物来吃这种水果,同时传播种子。
高考英语阅读理解真题汇编(含答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解A monk lived with his brother, a one-eyed idiot(a very stupid person).One day ,when the monk was scheduled to have an interview with a famous theologian(a scientist who studies religions) who had come from far away to meet him, he needed to take care of some matters and would therefore be absent when the theologian arrived. He told his brother: "Receive this scholar and treat him well!Don't say a word to him,and everything will be OK."The monk left the temple. Upon returning, he went to meet his guest."Did my brother receive you properly?" asked the monk."You brother is outstanding. He's a great theologian!" exclaimed the theologian with great enthusiasm."What do you mean? My brother---a theologian?" stuttered(结巴地说)the surprised monk."We had a passionate conversation," replied the scholar." We communicated professionally by means of gestures. I showed him one finger and he replied by showing me two. Logically, I answered with three fingers and then he astonished me by raising a closed fist, ending the debate. With one finger, I implied the unity of Buddha. With two fingers, he expanded my point of view by reminding me that Buddha was inseparable from his theory. Delighted by the reply, with three fingers I expressed: Buddha and his theory in the world. Then he suggested a wonderful response, showing me his fist: Buddha, his theory and the world, all together as one whole. "A little later, the monk went to look for his one-eyed brother."So how did it go earlier with the theologian?" he asked."Very simple," said the brother. "He made fun of me; he show me one finger emphasizing that I have but one eye. Not wanting to fall into the conflict, I showed that he was fortunate enough to have two eyes. Critically, he continued, 'Be that as it may, between us, we have three eyes.' That was the straw that broke the camel's back. Showing him a closed fist, I threatened to lay him out right then and there if he didn't stop his insulting challenges."(1)According to the passage, the monk's brother is a person__________.A. who was a great theologianB. who was a three-eyed idiotC. who was a one-eyed theologianD. who was a fool with only one eye(2)The theologian thought the monk's brother as a great theologian because ______. A. the brother was a one-eyed idiot B. the brother could communicate properly and politely by means of gesturesC. the brother had deep thoughts of BuddhismD. the theologian himself misunderstood the brother's gestures(3)What would the monk do after he heard of his brother's explanation on how it went earlier with the theologian?A. The monk would be very angry with his brother and beat him.B. The monk would be very happy and praise him.C. The monk would apologize to the theologian and his brother.D. The monk would thinkwhat a funny misunderstanding it was.(4)According to what the theologian said, he considered the monk's brother's fist to be the meaning of _____________.A. a threat to himB. an encouragement to himC. a unity of the Buddha, theory and the worldD. one eye of himself【答案】(1)D(2)D(3)D(4)C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,神学大师站在自己的角度误解了和尚的傻瓜弟弟的手势语言,让人读着忍不住发笑。
【英语】高考英语阅读理解真题汇编(含答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解The number of giraffes is becoming smaller across Africa, according to the Giraffe Conservation Foundation. The total population has dropped by 40 percent in the last 15 years. Surprisingly, even scientists haven't given much attention to giraffes. We are learning more about their ecology, but what we know is still way behind what we know about other species. "It's a silent extinction," said Dr. Julian Hennessy, a wildlife scientist."The main reason for the smaller number of giraffes is their loss of living places," said Hennessy, "as an increasing part of land is used for farming. But hunting also has a big influence." You might wonder why hunters would focus on giraffes. First of all, once a giraffe is brought down, there is lots of meat with a small amount of effort. Besides, there is another thing encouraging the hunting. In Tanzania, Hennessy says, the latest word on the street is that eating giraffe meat could cure AIDS. Fresh giraffe heads and bones can be sold at prices of up to $140 per piece.Another widespread misconception about giraffes is that they are everywhere. Look at kids' books which are full of giraffes. They are always in zoo collections. They can be seen easily, so you don't think we have to worry about them. But the truth is that they are in danger of extinction. There is a lack of right and true data.Hennessy and other researchers are now pulling together the data needed to improve the situation of the entire giraffe species and all nine subspecies (亚种). The information will be used to change the giraffe's listing on the International Union for Conservation of Nature Red List, which now lists the species as of "least concern" but two subspecies as "endangered". "It's a lot of work to gather the necessary information," Hennessy says. "And several other giraffe subspecies will be recommended for endangered listings next year or the year after." He hopes that the world will finally start to take notice of how endangered these beloved animals have become.(1)By saying "It's a silent extinction", Hennessy tells us that ______.A. giraffes are unpopular in AfricaB. the giraffe is always silent in daily lifeC. the ecology of Africa needs more attentionD. the extinction occurs without enough attention(2)What has caused the high price of giraffe meat in Tanzania?A. The country's custom.B. The illegal international trade.C. The cost of hunting a giraffe.D. The idea that it's a cure for AIDS.(3)The misconception in Para. 3 can be corrected by ______.A. preventing illegal hunting in AfricaB. rewriting kids' books about giraffesC. providing reliable data about giraffesD. spreading scientific knowledge of AIDS(4)The final purpose of Hennessy's great effort is to ______.A. collect more information about giraffesB. raise public awareness of protecting giraffesC. prove giraffes will disappear in the next few yearsD. work with the International Union for Conservation of Nature【答案】(1)D(2)D(3)C(4)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了长颈鹿濒临灭绝的原因,并指出提供准确的数据,提高人们的保护意识至关重要。
(英语)高考英语阅读理解真题汇编(含答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Dogs were living as companions to the early settlers of North America over 10,000 years ago. The oldest domestic dogs in the Americas were thought to be around 9500 years old. Angela Perri of Durham University, UK, and her colleagues have carried out fresh radiocarbon dating on the two dog skeletons that gave this date, discovered in the prehistoric Koster site in Illinois, and found they were even older: around 10,100 years old.A third dog from another Illinois site called Stilwell II was older still, at 10,190 years old. That makes it the oldest known domesticated dog in the Americas. The team concluded that all three dogs were domesticated as they skeletons were complete and unskinned, and so hadn't been butchered for food. They had also been carefully buried, evidence they were valued by their owners. The Stilwell II dog, which probably resembled a small English settler, was under what seemed to be the floor of a living area. It is unclear why it took so long for tame dogs to arrive in the Americas, given that they were domesticated at least 14,000 years ago in Eurasia. By this time, people were already moving into North America from Siberia; there is evidence some reached Chile 18,500 years ago. Geneticists have found signs of at least three waves of migration over the following millennia. There is no evidence that domestic dogs accompanied them. “We don't know if dogs were part of the first waves of immigration to the Americas" says Luc Janssens of Ghent University in Belgium. "It could be so, but no archaeological bones have yet been found." It is "overwhelmingly probable" that some of the early settlers did bring dogs to the Americas, but they may not have had "the time or the spiritual compulsion to bury them", says Pat Shipman of Pennsylvania State University.(1)How old is the oldest known domestic dog in the Americas7A. About 9500 years.B. About 10,100 years.C. 10,190 years.D. 18,500 years.(2)The underlined word "butchered" in the fourth paragraph could be replaced by.A. killedB. boughtC. trainedD. raised(3)What is the attitude towards when tame dogs arrived in the Americas in the last three paragraphs?A. Undoubted.B. Unsure.C. Indifferent.D. Unconfident.(4)What is the main topic of this passage?A. The earliest domestic dog in the Americas.B. The first dog arriving in the Americas.C. How dogs were domesticated in the Americas.D. When the oldest dog was found in the Americas.【答案】(1)C(2)A(3)B(4)A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了大概一万年以前就在北美成为人类伙伴的狗的种类。
(英语)高考英语阅读理解(时文广告)真题汇编(含答案)及解析一、高中英语阅读理解时文广告类1.阅读理解Middle School Academic Summer Camp CoursesEnrichment Theme: Creative MindsAugust 15- August 27A wide variety of enrichment courses await you at R-MA's Summer Academic Camp in the Northern Shenandoah Valley of Virginia. Come and explore the galaxy, master technology, broaden your reading base….It's a summer that you'll never forget!Science Explorer:Students will uses simple machines to invent Rube Goldberg challenges. Weekly creations will provide students chances to work together and think creativity with others. This course is our most popular, apply early to reserve your space!Reading & Writing:Get occupied with non-fictional text that describes some of the greatest inventors of all time. Create digital text that is both interactive and animated (交互的和动态的).History in Action:Recreate some of the most influential architectural features from the early civilizations by using everyday materials. Let your imagination head to another world with hands-on activities on a daily basis.Music:You can use our digital keyboarding software to make a variety of music Are there chances to play instruments in space? How does it sound and what are the challenges? Learn about how music plays a role in space.Middle School Academic Enrichment. Camp FeesTuition (学费): For one two-week session:$ 645For both two-week sessions: $1180Personal account: $565Notes:There are four periods each day and each course runs for two periods. Students can only choose one or two topics for the summer.All courses are for enrichment only. This is a learning enrichment camp, not a summer school program. Students cannot take these courses to make up for courses failed during the normal school year.Tuition does not include the cost of meals or uniforms. Personal account covers board, uniforms and trips.(1)What do the courses focus on for students?A.Their teamwork.B.Their creativity.C.Their failed courses.D.Their school grades.(2)How much will Steven pay for both History in Action and Music in total?A.$1180.B.$1210.C.$1290.D.$1745.(3)What will students have the chance to do at the Summer Camp?A.Play various musical instruments.B.Turn ancient materials into products.C.Invent some stories about great scientists.D.Explore some simple machines for challenges.【答案】(1)B(2)D(3)D【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了中学学术夏令营的课程时间,课程安排以及收费等。
高考英语阅读理解真题汇编(WORD版本真题试题汇编+名师解析解题技巧,对2019年高考具有重大参考价值,建议下载打印练习)一、考纲解读阅读理解核心是“理解”。
“理解”既包括能准确把握所读材料的表层(字面意思)内容,还要理解内在含义;又包括能概括文章的主旨大意,能对语篇、文段的内部结构进行逻辑分析,推断出段落大意、文章主旨、作者的观点意图及文中未表达的事实、结论。
阅读理解材料内容真实新潮,选材贴近生活,贴近时代,渗透文化意识,强调实际应用。
大致涉及人物趣事、中外交流、社会文化、语言习惯、历史事件、日常生活、新闻广告、科普知识等等。
在体裁上,记叙文、说明文、议论文和应用文各占一定的比例。
新课标对英语阅读的要求:(1)理解主旨要义。
(2)理解文中具体信息。
(3)根据上下文推断单词和短语的含义。
(4)做出简单判断和推理。
(5)理解文章的基本结构。
(6)理解作者的意图、观点和态度。
二、解题策略解答阅读理解题的总体策略应定位于:单句入手,语篇突破,着眼整体,归纳推断。
具体的做法是:第一、准确理解关键句子、关键词语的意义。
善于解读难句、猜测生词的词义和语义,注意跨文化语言障碍,避免因粗心大意或理解不准确造成曲解或误解。
第二、抓住语句表达的实质。
即不仅能看懂词、句的表面意思,而且能够扑捉到文字背后的引申意义以及作者的态度和倾向,即潜在的深层含义。
第三、要耐心细致地读完全部选项,应按照“误否?虚否?偏否?”的三级思考程序来分析鉴别每一个选项,即先看与文中内容是否相矛盾,再看在文中有没有信息支撑点,最后看能不能完全符合题目的要求,找出差异,然后根据问题的特点和题型确定选项。
不要急于求成,使选出的答案似是而非。
第四、要仔细审题。
学生由于把主要精力都放在选择正确答案上,因此一旦找到了叙述与短文事实相符的选项,就盲目地选它为答案,忽视了题目到底问什么,从而使所选答案答非所问。
第五、要以语篇事实为依据,理解通篇的逻辑关系,把握住语篇的结构与文脉,在事实的基础上进行合乎逻辑的推理,避免盲目的或无根据的主观臆断。
近十年全国高考英语阅读理解真题汇编(WORD版本真题试卷+名师详细解析答案)(约900页阅读理解专项练题,值得下载练习)第1题普通高等学校夏季招生考试英语(全国Ⅱ)BSome people have the feeling that nothing can be done about their poor reading ability(能力). They feel hopeless about it. Can you learn to read better or must you agree that nothing can be done about it?To be sure, people are different. You cannot to do everything as well as certain other people do. It al thestudents in a class tried out for basketball, some would be very good players; others would be very poor; and many would be in between. But even the very poor players can become much better players if they are guided in the right way, and with plenty of practice. It is the same with reading. Some seem to enjoy reading and to read well withoutany special help. Others find reading a slow and tiring job. In between, there are all degrees of reading ability.Many experiments have shown that just about every poor reader can improve his reading ability. In these experiments, the poor readers were given tests of reading ability After some of the causes of their poor readingwere discovered, they were given special instruction and practice in reading. After a few months, another test of the same kind was given. In nearly all cases, these people had raised their reading scores.46. With the example of basketball players, the author shows_________.A. why certain people are poor readersB. that there are differences in people‘s abilitiesC. why some people are good basketball playersD. that good basketball players can be good readers47.To improve their reading ability, people should ________.A. work long and hardB. take different forms of testsC. have special help and practiceD. try different reading materials48. The experiments mentioned in the text show that _________.A. good readers seem to enjoy readingB. almost all poor readers can make progressC. causes of poor reading are difficult to find outD. tests help people improve their reading ability答案46. B解析:这是一道归纳题。
高考英语阅读理解真题汇编(含答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Michele Gentile, an Italian bookseller, is offering free books to children in exchange for plastic bottles to recycle.Michele owns Ex Libris Cafe in Polla, a small town in southern Italy. He said he thought of the recycling program because he wanted to inspire children in the small town to read and pay attention to the environment."My goal is t0 spread the passion and love for books among those people in Italy who do not usually read while at the time helping the environment," Gentile explained.The idea for the initiative (倡议) came after Gentile collaborated with a nearby middle school on an aluminum recycling project. Working together, the schoolchildren and Gentile collected enough cans to purchase books for an entire classroom. His new program too off from there and has already spread into northern Italy: Gentile's hopes his work will continue to make headlines and become a worldwide initiative.The free books come from customers in Gentile's shop who have donated money to purchase a "suspended" book. The idea comes from a World War II practice in which customers would buy two Coffees: one for themselves and another for the next person in line. Gentile has been using the extra books as part of his recycling initiative,While Gentile's program is a great way to recycle and get kids to read, it also brings awareness to the growing problem of plastic waste. Single-use plastics make up around 26 percent of all the plastics in the world, only 14 percent of which are recycled. Plastics that end up in landfills take around 500 years to decompose (分解), is a major concern for environmentalists.Cutting down on plastic waste is important if we want to better the environment for future generations, and recycling programs like Gentile's book giveaway are a great way to meet that goal.(1)What is the purpose of Gentile's book giveaway?A.To sell more coffee and books.B.To attract more customers.C.To collect money for a new project.D.To inspire reading and recycling.(2)How did Gentile come up with the idea?A.Working with a school to recycle cans.B.Seeing school kids don't like reading.C.Donating books for a local school.D.Buying a “suspended” book for a child.(3)Who pay for the books of the project?A.The local government.B.Gentile himself.C.Some publishers.D.His customers.(4)Which of the following is the best title for the text?A.An Italian's Reading InitiativeB.Recycling Can Get Kids Free BooksC.Michele's Way of Doing BusinessD.A New Way to Deal with Plastic Waste【答案】(1)D(2)A(3)D(4)B【解析】【分析】本文是一篇记叙文,意大利书商Michele Gentile发起了一项“拿瓶换书”的活动,只要孩子们拿一个塑料瓶和一个铝罐就可以跟他换一本书,以此来鼓励孩子们阅读和环保。
高考英语阅读理解真题汇编(含答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解Mexico sites on an island plateau (高原) surrounded by volcanic peaks, which makes air quality a constant concern for people who live there.In April, the country took a decisive step toward improving air quality by enacting a temporary ban on private and Federal vehicles in the city. The rule forbids people from driving in the city one day each week and one Saturday each month. Electric vehicles, government service vehicles, public transport options and school buses are not included in the ban.Mexico City isn't the first urban center to be involved in car-free living. But the ban is more than an awareness-raiser. It was enacted with the direct aim of solving air pollution. In March, the city sank into a deep brown haze of smog when the pollution levels passed the 200 mark. The city ordered some 1.1m of the area's 4.7m cars off the streets and also offered free bus and subway rides.Mexico City's temporary vehicle ban raises questions about the best ways to improve urban air quality. India, whose citizens breathe some of the world's dirtiest air, has tried a variety of solutions. Earlier this year, the Indian government started a 4% sales tax on new-car purchases. Beijing also has experience with cleaning the air. The city introduced alternate-day rules in advance of the 2008 Olympic Games, which produced good results. And then there is the London congestion (拥挤) charge, introduced in 2003. The charge has had a measurable effect on air quality.For now, Mexico City — named by the United Nations as the most polluted city on the planet in 1992 — can look forward to the start of the region's rainy season, when daily showers will help lo clean the air.(1)How did Mexico ban vehicles in the city?A. By banning private and Federal vehicles one day a week.B. By forbidding private and public vehicles every Saturday.C. By limiting the number of new cars.D. By prohibiting the vehicles except public ones.(2)What did the government of Mexico do when carrying out the ban on vehicles?A. Raised the number of public vehicles.B. Offered free bus and subway rides.C. Introduced more travel options.D. Encouraged citizens to leave the city.(3)What may contribute to improving the air quality in Mexico?A. Alternate-day rules.B. Tax rises.C. Congestion charge.D. The rainy season.(4)What's the best title for the passage?A. Mexico —an Island PlateauB. A Variety of Bans on Vehicles in MexicoC. Should Cities Be Car-free ZonesD. How to Improve Air Quality【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,墨西哥墨西哥政府为了提高空气质量,在实施车辆禁令时提供免费巴士和地铁。
高考英语阅读理解(科普环保)真题汇编(含答案)一、高中英语阅读理解科普环保类1.犇犇阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
When athletes at the 2020 Tokyo Olympics collect their medals, they'll not only be wearing something that celebrates their sporting performance, but something that symbolizes lastingness. For both the 2020 Olympics and Paralympics, organizers aim to make all of the gold, silver, and bronze medals out of used electronics. This strong message about how to make use of e-waste has gotten a lot of Japan involved.Starting in April 2017, the Japanese Olympic Committee began collecting old laptops, digital cameras, smartphones, and other abandoned electronics. The initiative (倡议) has achieved great success. Already, the quantity needed for bronze medals has been met, and they're in the homestretch for silver and gold medals, meaning the collection process can pack up at the end of March.When looking just at the number of cell phones collected, the amount of waste is shocking. In a period of about 18 months, a little over 5 million smartphones were collected thanks to cooperation with NTT DOCOMO. Japan's largest mobile phone operator allowed the public to turn in phones at their shops, which counted a lot in the project's success.After being taken apart and sorted, the small electronics underwent a smelting process to extract (提炼) all the gold, silver, and bronze elements. Thanks to this initiative, the worldwide struggle with e-waste will have a global platform. According to a study published by the United Nations University—44.7 million metric tons of e-waste were made in 2016. Only 20% of that was actually recycled. Unfortunately, this figure is set to rise significantly in the coming years, moving to 52.2 million metric tons by 2021. So while the Tokyo Olympics initiative might be just a drop in the bucket, it's a good start in showing what the public can do if they're made more aware of the issue.(1)What can be learnt about Tokyo Olympics initiative from the passage?A. E-waste in the world is increasing significantly.B. It is easy to get elements needed from the used electronics.C. Only producers of electronics participated in the project.D. NTT DOCOMO contributed to the success of the project.(2)Which can best replace the underlined word "homestretch" in Paragraph 2?A. starting periodB. collection effortC. final stageD. hard search(3)What influence does the Tokyo Olympics initiative have?A. It offers an effective method to solve the problem of e-waste.B. It shows the power of advanced technology in daily life.C. It saves the expense spent in making all the medals.D. It encourages the public's involvement in dealing with e-waste.(4)What is the writer's attitude to the Tokyo Olympics initiative?A. PositiveB. NegativeC. AmbiguousD. Indifferent【答案】(1)D(2)C(3)D(4)A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了日本将回收利用废弃的电子产品中的金属,用于制作2020年奥运会奖牌。
1.(10湖南)A:本文为药品说明,主要介绍了药品Lipitor的作用、适用人群、副作用及服药的相关注意事项。
1. 答案:D考点::细节理解解析:根据“Along with diet and exercise,it lower s“bad,’cholester ol(胆固醇)inyourblood.It can also raise“good'’cholesterol. [”可以推断出答案。
2. 答案:C考点::细节理解解析:根据“Lipitor can lower the risk ofh eart attack in patients with several common risk factors,including family history ofearly heart disease,high blood pressure,age and smoking. [”和“Adults and children over l0”可以判断选C3. 答案:D考点::细节理解解析:根据“Ifyou miss a dose(一剂),take it as soon as you remember. [But ifit has been more than12 hours since your missed dose,wait.Take the next dose at your regular time. [”可以得出答案4. 答案:B考点::细节理解解析:根据“Some common side effects ofLIPITOR are:Muscle pain, Upset stomach, Changes in some blood tests”可以得出答案5. 答案:D考点::推理判断题解析:文章先总体介绍药品Lipitor的作用,接着介绍药品的适用人群及不适用人群,然后介绍药品的副作用,最后介绍服药的注意事项,由此可以判断选D项。
高考英语阅读理解真题汇编(含答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解Mexico sites on an island plateau (高原) surrounded by volcanic peaks, which makes air quality a constant concern for people who live there.In April, the country took a decisive step toward improving air quality by enacting a temporary ban on private and Federal vehicles in the city. The rule forbids people from driving in the city one day each week and one Saturday each month. Electric vehicles, government service vehicles, public transport options and school buses are not included in the ban.Mexico City isn't the first urban center to be involved in car-free living. But the ban is more than an awareness-raiser. It was enacted with the direct aim of solving air pollution. In March, the city sank into a deep brown haze of smog when the pollution levels passed the 200 mark. The city ordered some 1.1m of the area's 4.7m cars off the streets and also offered free bus and subway rides.Mexico City's temporary vehicle ban raises questions about the best ways to improve urban air quality. India, whose citizens breathe some of the world's dirtiest air, has tried a variety of solutions. Earlier this year, the Indian government started a 4% sales tax on new-car purchases. Beijing also has experience with cleaning the air. The city introduced alternate-day rules in advance of the 2008 Olympic Games, which produced good results. And then there is the London congestion (拥挤) charge, introduced in 2003. The charge has had a measurable effect on air quality.For now, Mexico City — named by the United Nations as the most polluted city on the planet in 1992 — can look forward to the start of the region's rainy season, when daily showers will help lo clean the air.(1)How did Mexico ban vehicles in the city?A. By banning private and Federal vehicles one day a week.B. By forbidding private and public vehicles every Saturday.C. By limiting the number of new cars.D. By prohibiting the vehicles except public ones.(2)What did the government of Mexico do when carrying out the ban on vehicles?A. Raised the number of public vehicles.B. Offered free bus and subway rides.C. Introduced more travel options.D. Encouraged citizens to leave the city.(3)What may contribute to improving the air quality in Mexico?A. Alternate-day rules.B. Tax rises.C. Congestion charge.D. The rainy season.(4)What's the best title for the passage?A. Mexico —an Island PlateauB. A Variety of Bans on Vehicles in MexicoC. Should Cities Be Car-free ZonesD. How to Improve Air Quality【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,墨西哥墨西哥政府为了提高空气质量,在实施车辆禁令时提供免费巴士和地铁。
他们希望城市应该是无车区。
(1)考查细节理解。
根据第二段中的“In April, the country took a decisive step toward improving air quality by enacting a temporary ban on private and Federal vehicles in the city. The rule forbids people from driving in the city one day each week and one Saturday each m onth.”可知,墨西哥是通过每周有一天禁止私人和联邦车辆来禁止车辆进入城市的。
故选A。
(2)考查细节理解。
根据第三段中的“The city ordered some 1.1m of the area's 4.7m cars off the streets and also offered free bus and subway rides.”可知,墨西哥政府在实施车辆禁令时提供免费巴士和地铁。
故选B。
(3)考查推理判断。
根据倒数第二段最中的“The charge has had a measurabl e effect on air quality.”可知,拥挤费有助于改善墨西哥的空气质量。
故选D。
(4)考查主旨大意。
根据最后一段中的“For now, Mexico City — named by the United Nations as the most polluted city on the planet in 1992 — can look forward to the start of the region's rainy season, when daily showers will he lp lo clean the air.”可知,城市应该是无车区。
故选C。
【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇环保类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行分析,推理,概括和归纳,选出正确答案。
2.阅读理解Whether you are a national or an international student, we welcome you to Middletown University. Our reputation is built on providing high-quality education in both academic and vocational (职业的) subjects. As well as priding ourselves on our traditional face-to-face learning, we have recently introduced a range of distance-learning courses.What do they cost?Costs for our coursers vary considerably. Click on each department's homepage for more information. Scholarships and bursaries an available for certain courses, particularly for those in the sciences and education.SAMPLE COURSE OVERVIEWBA in English Language and LiteratureThe main purpose of this course is to develop your ability to describe, analyze and manipulate features of the English language, and to see how these are expressed in literature. As well as taking core modules which cover these areas, students will be able to specialize in their fields of interest.Duration: three-year courseCourse: Choose 12 out of 20 modules.Weekly timetable: eight hours of lectures/four hours of seminarsAssessment: essays, exams and an 8,000-word dissertation at the end of the third yearRequirements: academic experience and interest in the subject; good school-exam gradesDiploma in teachingIn the first term, you will learn about the theory of teaching and how to be an effective teacher. In the second term, you will also begin teaching in a school. The third term is completely practical. Duration: one-year courseCourse: Choose six out of ten modules (three are compulsory).Weekly timetable: six hours of lectures/ two hours of seminars/ six hours of classroom teaching Assessment: combination of essays and classroom observationRequirement: first degree in specific subject area(1)What is Middletown University famous for?A. Academic and vocational education.B. Traditional teaching methods.C. Distance-learning courses.D. Face-to-face communication.(2)What do the two sample courses have in common?A. They both last for three years.B. They both require students to hand in essays.C. They both offer total freedom to choose modules.D. They both favor students with interest in the subject.(3)What is the main purpose of the text?A. To advertise certain online courses.B. To stress the need for distance learning.C. To introduce distance-learning techniques.D. To suggest a way of pursuing further education.【答案】(1)A(2)B(3)A【解析】【分析】本文是一篇应用文,一所大学就该校最近开设的在线课程就行了简单的介绍,包括课程目的,时长,评价,要求等。