最新八年级英语下学期阅读理解专题训练20篇(精心整理很实用!)
- 格式:doc
- 大小:644.50 KB
- 文档页数:34
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstai rs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B2.C3.A4.B5.C 讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumpingupstairs”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B 2.C 3.A 4.B 5.C讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
(完整word)八年级英语下学期阅读理解20篇(word版可编辑修改) 编辑整理:尊敬的读者朋友们:这里是精品文档编辑中心,本文档内容是由我和我的同事精心编辑整理后发布的,发布之前我们对文中内容进行仔细校对,但是难免会有疏漏的地方,但是任然希望((完整word)八年级英语下学期阅读理解20篇(word版可编辑修改))的内容能够给您的工作和学习带来便利。
同时也真诚的希望收到您的建议和反馈,这将是我们进步的源泉,前进的动力。
本文可编辑可修改,如果觉得对您有帮助请收藏以便随时查阅,最后祝您生活愉快业绩进步,以下为(完整word)八年级英语下学期阅读理解20篇(word版可编辑修改)的全部内容。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty—year—old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop。
Usually he works until ten o'clock in the evening。
He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep。
His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary。
They were both happy。
He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来)。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumpingupstai rs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B 2.C 3.A 4.B 5.C讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
八年级英语下册阅读理解20篇新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in (满意) him.her. And they talked about their and their future(未来said t he girl. “What time is it now?” said Jack. “Where's yours?”stamp his footThe sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstairs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票5. Jack stamped his foot on the floor in order (A. to wake his grandma up参考答案:1. B 2A 4. B 5. C讲解:120岁, 2年前中学毕业,故选B 。
英语八年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)一、八年级英语下册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解One morning, I was driving my father-in-law to the airport when a plane flew silently over the road like a big bird, about to touch down at the airport."It's magic," my father-in-law said. I looked at him, without knowing what was happening.He was a doctor who gave speeches at colleges and had visited more than 100 countries. He understood better than I why a plane can fly in the sky. It, really, wasn't magic. But now, I realize he was at least right in some way.Though flying might not be magic, it's certainly magical. What it brings to our real lives is something found in our dreams.But too often, we, especially I forget. I read a sentence a few months ago. It said, "You know you're growing-up when you no longer want a window seat."Too often in recent years, I've asked for a seat near the exit row, forgetting the wonders of traveling fast. But sometimes, when the Wi-Fi's not working or my computer has no power, I remember to look.I think of one time when I was leaving on a family vacation. Moments after take-off, I started working. But a passenger behind me wouldn't stop talking. "The clouds!" he kept saying, "Look at the clouds!"I turned around, and saw two men, one who appeared to be in his seventies and the other much younger. The chat continued for 20 minutes until, not patiently, I raised my eyes from my computer screen and looked out of the window.The clouds!He was right. We were floating through big soft balls of cotton, each in different shapes. They seemed easy enough to touch. The afternoon sun provided all kinds of colors, all against a blue sky. I put away my computer and appreciated(欣赏)them for the rest of the flight.I don't remember the work I felt like I had to complete that afternoon. I've never forgotten those clouds.(1)The writer thinks flying is "magical" because .A. he wonders why a plane can flyB. it has changed human lives in some waysC. he thinks planes have magic powersD. it can fly silently over the road like a big bird(2)What is the meaning of the underlined sentence in the 6th paragraph?A. Where people grow up, their minds slow down.B. When people grow up, they do not like changes.C. Grown-ups often care too much about day-to-day work.D. Grown-ups care little about the speed of travelling by plane.(3)How did the writer feel first when he listened to the chat for 20 minutes?A. Unhappy.B. Excited.C. Interested.D. Nervous.(4)Which of the following is probably the best title for the passage?A. Is it a wonder?B. Is it magic?C. What soft clouds!D. What a strange flight!【答案】(1)B(2)C(3)A(4)B【解析】【分析】本文讲述了作者乘飞机的经历,启发我们要注意发现身边的美。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumpingupstai rs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B 2.C 3.A 4.B 5.C讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
英语八年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)经典一、八年级英语下册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解Life in the future will be different from life today. Between then and now many changes will happen. But what will the changes be?The population is growing fast. There will be many people in the world and most of them will live longer than people live now.Computers will be much smaller and more useful, and there will be at least one in every room. And computer studies will be one of the most important subjects in schools then. People will work fewer hours than they do now and they will have more free time for sports, watching TV and travels. Travelling will be much cheaper and easier. And many more people will go to other countries for holidays.There will be changes in our food too. More land will be used for building new towns and houses for all the people. Then there will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it every day. Instead they will eat more fruit and vegetables. Maybe people will be healthier. Work in the future will be different too. Robots will do dangerous and hard work. Because of this, many people will not have enough work to do. This will be a problem.(1)In the future there will be .A. much more fruitB. more peopleC. fewer vegetablesD. fewer people (2)Every room will have at least a in the future.A. robotB. cowC. TV setD. computer(3)In the future people don't have to .A. work long hoursB. work fastC. walk on footD. eat meat(4)People may not eat as much as they do today.A. fruitB. fishC. meatD. rice(5)One problem in the future is thatA. many people don't have to workB. many people will not be able to find workC. people have to work fastD. all the work will be done by robots【答案】(1)B(2)D(3)A(4)C(5)B【解析】【分析】短文从人口,电脑、食物上改变向我们展示了未来生活的样子。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstai rs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B2.C3.A4.B5.C 讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
八年级英语下学期阅读理解20篇(word版可编辑修改)编辑整理:尊敬的读者朋友们:这里是精品文档编辑中心,本文档内容是由我和我的同事精心编辑整理后发布的,发布之前我们对文中内容进行仔细校对,但是难免会有疏漏的地方,但是任然希望(八年级英语下学期阅读理解20篇(word版可编辑修改))的内容能够给您的工作和学习带来便利。
同时也真诚的希望收到您的建议和反馈,这将是我们进步的源泉,前进的动力。
本文可编辑可修改,如果觉得对您有帮助请收藏以便随时查阅,最后祝您生活愉快业绩进步,以下为八年级英语下学期阅读理解20篇(word版可编辑修改)的全部内容。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty—year—old young man。
Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop。
Usually he works until ten o’clock in the evening。
He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily。
He bought some fruit and drinks for her。
And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please," said the girl。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstai rs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B2.C3.A4.B5.C 讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstai rs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B2.C3.A4.B5.C 讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstai rs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B2.C3.A4.B5.C 讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
专题08 阅读理解精练精析20篇other, there is an earthquake. Scientists are trying to predict (预测) big earthquakes, but it’s very hard. Do you know how to protect yourself during an earthquake? Here are some ways. You should remember them.If you are inside the door.◆Quickly move under a desk or along a wall. It will protect you from falling things. Don’t run out of the door.◆Keep away from windows.◆Turn off lights.◆Don’t get into a lift. If you are in a lift, get out as quickly as possible.If you are outside◆Don’t stay near tall buildings and trees. Things may fall on you.◆Be careful of fallen power lines.◆Lie on the ground in clear areas until the shaking stops.25.How often does an earthquake happen in the world?A.Once every thirty seconds.B.Once every thirty minutes.C.Once every three hours.D.Once every thirteen seconds.26.Why people can’t feel some of earthquakes?A.Because some of them are so weak.B.Because some of them are so serious.C.Because scientists can predict earthquakes.D.Because people know what to do during an earthquake.27.Where should you stay during an earthquake?A.Near the window.B.Along the wall.C.Outside the door.D.Near the door.28.In the passage, you can know ________.A.you don’t be afraid when an earthquake happensB.you’d better lie on the ground in clear areas until the shaking stopsC.you should look for your family after the earthquakeD.you should not rebuild your homes after the earthquake29.The passage tells us ________.A.how to predict an earthquake B.how to save people after an earthquakeC.what to do before an earthquake D.how to protect ourselves during an earthquakeThere’s a new app which has a function (功能) to help users manage the time. For example, users can see how many times they’ve unlocked their phone, how many times they’ve checked their social media apps, and how much time they spend on each app every day. After seeing this information, the users will make some changes.With the App Timer (计时) function, users can set a time limit (限制) for how long they can use each app for every day. After they’ve reached the limit, they won’t be able to use the app until the next day. And with another function, the app gets incoming calls silent when the user puts the phone face down.But if people truly want to make full use of their free time instead of losing hours on their phones, it will not need to depend on any apps.After all, who needs to use an app to stop you from using other apps? The easiest answer would be just to use your willpower (毅力).35.According to the China Security Perception Report, how many internet users want to stop using their mobile phones?A.60% or so.B.Less than 50%.C.About 36%.D.30% or so.36.What does the underlined phrase “tall order” in Paragraph 2 mean?A.长的订单B.长的命令C.困难的事情D.亟待解决的问题37.Which of the followings is NOT included in the new app’s functions?A.It stops the users from using willpower.B.It checks how much time the users spend on apps.C.It lists the times the users have unlocked the phone.D.It shows the times the users have checked social media apps.38.How can the users get incoming calls silent with the help of the app?A.Turn off the phone.B.Turn down the sound.C.Put up the phone.D.Put the phone face down.39.What does the writer think of the new app?A.Its functions are perfect.B.It may be helpful to some people.C.It needs more functions.D.It has too many functions.(2023秋·浙江金华·八年级校考期末)She used to sleep on the roadside of the Fifth Street Post Office. I could smell her before I came close. She wore dirty(脏的) clothes and her mouth was almost toothless. I didn’t see her talk with others. If she was not asleep, she talked to herself. I always felt pity for her. What a poor old lady! She must be sad and hungry.One Thanksgiving, we had lots of food left over. I thought about the old lady. ______. So I brought the food and drove over to Fifth Street. It was a cold night. There was almost no one out. But I knew she would stay at the same place and I would find her easily. There she was, sitting on the ground near the post office. She was dressed as she always was. I drove my car over to her, rolled down the window and said, “I’ve brought you some food. Would you like some turkey and apple pie?” However, the old woman didn’t seem to be very excited about this. She looked up at me and said quite clearly, “Oh, thank you very much, but someone has given me food earlier and I’m quite full now. Why don’t you take it to someone else who needs it?” She said in a clear and warm voice. I was the only person who didn’t know what to say. A poor old lady still thought about others. Why don’t more of us do that? 40.What do we know from Paragraph 1?A.Why the old woman was sad.B.What the old woman was like.C.What the old woman did for a living.D.Why the writer paid much attention to the old woman. 41.Which of the following sentences can be put in the ______?A.She might be still hungry B.She looked happy all the timeC.I was in such a hurry to go home D.I was having trouble with my work42.How did the writer help the old woman?A.By giving her some money.B.By giving her some food.C.By offering her a place to live in.D.By buying her some warm clothes.43.Which of the following is TRUE?A.The old woman lived a hard life.B.The writer worked in the Fifth Street Post Office.C.The old woman was always excited to see the writer.C.The talent show is at Big Square.D.Children should dress up as Mickey Mouse.52.Mr and Ms Wang plan to take their 10-year-old son to the big parade. They need to pay ______ yuan.A.30B.50C.100D.13053.How can people buy the ticket?A.Online.B.By visiting the ticket office.C.By sending an email.D.By making a phone call.54.Where can we read the poster (海报)?A.In a storybook.B.In a history book.C.In a science magazine.D.In a newspaper.(2022春·河北保定·八年级统考期末)Since the earliest times, trees have always been very useful and important to man. Even today trees continue to serve us in so many ways. Trees give us fruits and building materials in the form of wood. Without trees it would be impossible to build houses, boats and even bridges. Furniture such as tables, chairs and beds is made of wood.It is very hot in the tropics(热带地区)all through the year. Trees protect man from the terrible heat. They can also prevent good and rich top soil from being washed away during heavy rains. If there were no trees, the land would become a desert.There are so many desert areas in the world. People in the past had little knowledge about science of nature, they cut down the trees and never planted new ones. After some years, the rich surface soil was blown away by strong winds and washed away by heavy rains. In the end, the land was turned into useless deserts where nothing could grow.55.Trees were ________ to man in the earliest times.A.useful B.useless C.terrible D.not important56.________ are made of wood.A.Tall buildings B.Old cars C.Chairs and beds D.New fruits57.Trees protect us from ________ in the tropics.A.heavy rains B.cold weather C.being washed away D.the terrible heat58.Because trees were cut down, ________.A.the land was turned into deserts B.the soil became richer and richerC.news trees were planted on the land D.people built a lot of houses in the areasBUSINESSDouble 11 shopping festivalChinese shoppers spent big over the Singles’ Day shopping festival, showing the country’s strong economic recovery. Sales on Alibaba’s e-commerce platform Tmall hit 498.2 billion yuan during the annual online shopping festival which started on Nov.1. At the shopping peak( 峰值), 583,000 orders were made in a single second on Tmall, setting a new online shopping record. More than 800 million shoppers, 250,000 brands and 5 million shops joined in this year’s shopping spree, according to Tmall. E-commerce giant JD.com also scored big in the festival, with sales topping 243.1 billion yuan between Nov. 1 and 2:26 pm on Nov.11.China Dailycats are clean pets and you don’t have to walk them. More cats bring more jobs. Many people now work at pet shops and hospitals.But cats can be problems, too. Some people throw their pet cats away. The cats become homeless. They can pass on diseases. They also hunt and kill other animals like birds and frogs. So in Japan and Australia, the governments take homeless cats to animal hospitals. Doctors operate on them. So the cats can’t have babies. In this way, the number of cats will not go up.79.How many things can people do in a cat coffee shop according to Paragraph 1?A.Four.B.Three.C.Two.D.One.80.Which country has the largest number of cat owners?A.Japan.B.China.C.America.D.Australia.81.Why are there more pet cats in China today according to this passage?A.Because more cafes have cats.B.Because cats are lovely and friendly.C.Because more people work at pet shops.D.Because cats are clean and easy to keep.82.What might be the main idea of the last paragraph?A.To keep pet cats or not.B.Popular cat coffee shops.C.Why not take cats as pets.D.More cats, more problems.(2022春·浙江杭州·八年级期末)Jenny is excited to go to school these days. The 13-year-old girl is from South Gate Middle School in Los Angeles, US. She is taking care of three green abalones (鲍鱼) at school.The students of Violeta Llamas science class, including Jenny, have cared for the sea animals since January. The science class has eight teams. Each team takes turns to care for the abalones. Team Five—Jenny, Alexis, Jennifer and Ricardo—have now got their turn.The abalones are kept in a box of seawater. Every day, Alexis checks if the water has too much salt. Too much salt is bad for the health of the abalones. Jenny makes fresh seawater. Then the four students work together to clean up the waste in the box and give some food to the abalones.(2022春·浙江杭州·八年级期末)Robots may seem smart, but they cannot even pick up a chess piece. “Robots are klutzes (笨手笨脚的人),” said US AI engineer Ken Goldberg.Robot scientists say that one-year-old human babies have better movement skills than robots do. Let’s take a look at some tasks that are easy for kids but not for robots.Pick things up.Picking things up is not easy. If we drop our pencil on the floor, our brains work hard. First, we must find the pencil and look at its distance (距离). Then we move our hands to it. A robot cannot always move its “hand” to the right place. Calculating the distance is not easy. Then, when we touch the pencil, it might roll (滚动) a little bit. Robots cannot easily understand this either. So, if you drop a pencil on the floor, a robot will probably roll it around the room.Get around in our world.If someone drops you in a building you’ve never been to, you might feel a bit lost. But you can look around, find a door and get out quickly. You will not get stuck (困住的) in a corner. But a robot will look everywhere for a door, even on ceilings (天花板) and floors. This is because it’s hard for them to understand spaces, especially large, blank things such as walls or ceilings. Scientists need to train them with lots of data to learn this.Understand the world made by people.“Common sense” is what we don’t need to think or talk about. Because of common sense, we do not look for doors on the ceiling. We pick up a coffee cup by its handle (把手). We feel whether it has coffee inside, and whether it is hot. A robot? It may turn the cup upside down. It may hold the hot part of the cup, hurting itself. Scientists have tried teaching robots common-sense rules. But even huge databases don’t help much. There are just too many rules and too many exceptions. Maybe they just need more time to learn.87.What might happen when a robot tries to pick up a pencil?A.It might not find the pencil.B.Its brain might stop working.C.It might stop to watch the pencil roll.D.It might roll the pencil around the room.88.To find a door, what will a robot do?A.Stay in a corner.B.Drop itself in a building.参考答案:4.推理判断题。
最新英语八年级英语下册阅读理解20(附带答案解析)一、八年级英语下册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解DDear Mum,You think you know a lot of things about me, but you don't. You try to tell me how to dress, but you don't realize that it should be my decision.I don't think that you have any respect (尊重) for me, because you come into my room, touch anything you want, and don't even put things back in their place. Could you please change a little?Sincerely,Your son JohnDear Mum,My life is different from yours because we grew up in different times. I have to go out into the world and experience it myself! But don't worry about me, because I come from a happy family. I'm still your little girl, but I'll be an adult some day. I want to be the best and strongest me. You taught me about it. Thanks Mum!Sincerely,Your daughter HelenDear Mum and Dad,I'm writing you this letter because I need to tell you both something. I want to continue my education at a college in our city. I want to go to school part-time and work part-time.Now I'm 17 years old. I need to make decisions on my own. I need a goal and a plan for my future. You've taught me to be strong and do what I believe in. I want to say thanks for everything you did for me.Love,Your son Mike(1)Why doesn't John think his mother respects him?A. Because she never says “please” to John.B. Because she always asks John to do what she likes.C. Because she never asks John's opinions about anything.D. Because she always touches John's things without putting them back.(2)What may be the problem between Helen and her mother?A. Her mother is too strict with herB. She can't understand her mother.C. Her mother worries too much about her.D. She is too young to look after her mother.(3)Helen wants to say ________ to her mother.A. sorryB. thanksC. goodbyeD. welcome(4)Mike writes to his parents to ________.A. share with them his life in schoolB. tell them how much he loves themC. tell them his ideas about his futureD. tell them about his favourite college(5)Which of the following is TRUE according to the last letter?A. Mike will go to college when he is 17 years old.B. Mike wants to go to a college far from his home.C. Mike is thankful for everything his parents did for him.D. Mike hopes to go to school full-time and work part-time【答案】(1)D(2)C(3)B(4)C(5)C【解析】【分析】文章大意:文章写了John,Helen和Mike写给父母的信。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year—old young man。
Two years ago, when he finished middle school,he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening。
He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him。
One day, on his way home,he met Mary。
They were both happy. He asked the girl to his house,she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her。
And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch,please,” said the girl。
“What time is it now?"“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack。
“Where’s yours?"“I left it at home."Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor,“Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It’s twelve o'clock in the night, Jack。
新目标英语八年下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstai rs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B2.C3.A4.B5.C 讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
讲解:1.第二段开头讲互联网是在60年代建立的,故至今历史已超过30年。
2.文中第二段阐明计算机网络工作状况不好(didn't work well)。
3.第三段中说明大学、医院等都被允许使用电脑,然而,计算机仍然很贵,并且网络很难使用。
4.由第三段最后几句介绍可知,到90年代,计算机便宜且好用。
科学家也发展了软件使网上浏览更方便。
而本题干用了not…until句型,译为“直到90年代早期人们才有足够的软件上网”。
阅读理解3Mr. and Mrs. Turner live outside a small town. They have a big farm and they are always busy working on it. Their son, Peter, studied at a middle school. The young man studied hard and did well in his lessons. It made them happy.Last month Peter finished middle school and passed the entrance examination (升学考试). Mrs. Turner was very happy and told the farmers about it.Yesterday morning the woman went to the town to buy something for her son. On the bus she told one of her friends how clever and able her son was. She spoke very loudly. All the people in the bus began to listen to her.“Which university (大学) will your son study in?” a woman next to her asked.“In the most famous university in our country!” Mrs. Turner said happily.“The most famous university?”“Oxford U niversity (牛津).”Most of the passengers (乘客) looked at her carefully. Some of them said to her, “Congratulations!”A woman said, “I'm sure he'll know Fred Smith.”“Who's Fred Smith?”“He's my son.”“Does he study in the university, too?”“No, ”said the woman. “He is one of the professors.”l. The story happened in ________.A. AmericaB. FranceC. GermanyD. England2. Mr. and Mrs. Turner were happy because ________.A. their son did well in his lessonsB. they have a big farmC. they have a good harvestD. their son studied at a middle school3. Mrs. Turner wanted everyone to know ________.A. her son finished middle schoolB. her son was handsomeC. her son was going to study in a universityD. her son was very friendly to others4. Mrs. Turner spoke so loudly in the bus that __________.A. her friend could hear herB. all the people could hear herC. she hoped to make all the people happyD. she hoped they would say congratulations to her5. Which of the following is true? __________.A. The woman wasn't interested in Mrs. Turner's wordsB. Mrs. Turner knew nothing about the famous universityC. The woman wanted to stop Mrs. Turner from showing off (炫耀)D. The woman next to Mrs. Turner wanted to show off her son, too参考答案:1.D2.A3.C4.B5.C 阅读理解“Cool”is a word with many meanings. Its old meaning is used to express a temperature that is a little bit cold. As the world has changed, the word has had many different meanings.“Cool”can be used to express feelings of interest in almost anything. When you see a famous car in the street, maybe you will say “It's cool.”You may think, “He's so cool,” when you see your favourite footballer.We all maximize (扩大) the meaning of “cool”. You can use it instead of many words such as “new”or “surprising”. Here's an interesting story we can use to show the way the word is used. A teacher asked her students to write about the waterfall (瀑布) they had visited. On one student's paper was just the one sentence, “It's so cool”. Maybe he thought it was the best way to showwhat he saw and felt.But the story also shows a scarcity (缺乏) of words. Without “cool”, some people have no words to show the same meaning. So it is quite important to keep some credibility (可信性). Can you think of many other words that make your life as colourful as the word “cool”? I can. And I think they are also very cool. 1. We know that the word “cool” has ________.A. only one meaningB. no meaningsC. many different meaningsD. the same meaning2. In the passage, the word “express”means“________”.A. seeB. showC. knowD. feel3. If you are ________ something, you may say, “It's cool.”A. interested inB. angry aboutC. afraid ofD. unhappy with4. The writer takes an example to show he is _________ the way the word is used. A. pleased with B. strange toC. worried aboutD. careful with5. In the passage, the writer suggests (暗示) that the word “cool”_________.A. can be used instead of many wordsB. usually means something interestingC. can make your life colourfulD. may not be as cool as it seems参考答案:1.C2.B3.A4.C5.D阅读理解If you do not use your arms or your legs for some time, they become weak; when you start using them again, they slowly become strong again. Everybody knows that. Yet many people do not seem to know that memory works in the same way.When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by using it. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough chance to become strong.If a friend says that his arms and legs are weak, we know that it is his own fault. But if he tells us that he has a poor memory, many of us think that his parents are to blame, and few of us know that it is just his own fault.Have you ever found that some people can' t read or write but usually they have better memories? This is because they cannot read or write and they have to remember things; they cannot write them down in a little notebook. They have to remember days, names, songs and stories; so their memory is the whole time being exercised.So if you want to have a good memory, learn from the people: practise remembering.1. The main reason for one's poor memory is that his parents have poor memories. T F2. If you don't use your arms or legs for some time, they will become strong. T F3. A good memory comes from more practice. T F4. Some people can't read or write, but they have better memories, because they have saved trouble. T F5. The best title of this passage is “How to Have a Good Memory”.参考答案: 1. F 2. F 3. T 4. F 5. T阅读理解 A meteorite (陨石) almost hit an 80-year-old man named Arthur Pettifer in Britain when he was working in his garden. The meteorite was the biggest in the past 26 years in Britain.The meteorite weighed (重量) one kilo, and might be over four thousand million (百万) years old.“I hear the big noise in the air. I looked up and s aw the tops of the trees coming and going,”he said. “I didn't know what it was.”Meteorites are small things from the small planets in space. About 3,500 meteorites may fall on earth every year, but only very few are found. Mr. Pettifer's meteorite is the fifth to fall in Britain since the Second World War.Mr. Pettifer is glad. “When you think about it coming from so far away, it really is something strange.”1. The meteorite was ______ Mr Pettifer when it fell down.A. close toB. far fromC. hittingD. coming to2. The meteorite was already ______ years old.A. 40,000,000,000B. 40,000,000C.400,000,000 D. 4,000,000,0003. Mr. Pettifer found the tops of the trees coming and going because______. A. the trees were afraid B. the fast fallingmeteorite kept the tree tops movingC. it was going to rainD. the moving was made by wind 4. ______ people see a meteorite fall although they visit the earth often each year.A. Quite a fewB. someC. FewD. Many5. Mr. Pettifer was ______ to see the falling of the meteorite.A. happyB. afraidC. sorryD. angry阅读理解One of the things I always believe is that no matter how bad something is, you can take something positive out of it. The one time I wasn’t sure of that was on September 11.I usually wake up a 6:30 or 7:00 in the morning. That day, I happened to wake up earlier. I turned on the TV and I saw that a plane had crashed (撞击) into the North Tower of the World Trade Center. My first reaction (反应) was that it was a terrible accident. Then I saw another plane fly into the South Tower and I realized that I was witnessing (目击) an act of terrorism.My wife and I spent the day watching the terrible pictures over again. When I watched family members looking for their loved ones, the pain in their eyes w as something I would never forget. I couldn’t understand how something this terrible could have happened.It wasn’t until a few weeks after September 11 that I began to see that perhaps some good did come from this tragedy (悲剧). People seem different now, more understanding, more tolerant(宽容的). Little things that seemed to be such a trouble before are no longer big things. Personally, I am more tolerant than I was. I realize life is too short, andtoo precious(珍贵的), to let myself get worried over small th ings. I’ve learned also that you can’t take things for granted. Things change in the blink of an eye. People go to work and don’t come back. One moment they’re living and the next minute they’re not. And, it doesn’t matter who you are, there is nothing you can do about it. We never know when our time here will be over, so we all need to make the most of every minute we have.You try to learn from what happened. You can’t be used up by it. You can’t live by it. All you can do is just live.1. The word “positive” in the passage probably means ______.A. terribleB. badC. goodD. real2. What did the writer see after he turned on the TV that morning?A. A fire startingB. A plane flyingC. A terrible accidentD. An act of terrorism.3. From September 11, the writer had realized that___________.A. people should make the most of every minute they haveB. he has become less tolerant towards othersC. he should get worried about little thingsD. life is too short to care about others.4. What’s the best title of this passage?A. A Report about September 11B. The Tragedy ofSeptember 11 C. September 11 and My Family D. September 11 and My Turn.阅读理解阅读下列短文,并根据短文内容选出能完成短文题目的最佳答案。