中考英语重点知识点考题含习题答案

  • 格式:docx
  • 大小:41.92 KB
  • 文档页数:25

中考英语真题练习含答案解析

1. — do I need to feed the pet dog? —Twice a day.

A. How long

B. How much

C. How soon

D. How often

答案:D

2. — Mum, shall we go to the beach tomorrow? —— It ______ the weather.

A.carries on

B.lives on

C.depends on

D.holds on

答案:C

3.– Hi! My name’s Tim. It’s my first time to be here.— _______.

A. Very well, thank you.

B. It’s all right.

C. That would be very nice.

D. Nice to meet you.

答案:D

4. Lao She’s Teahouse ______ the changes in Chinese society over fifty

years. A. describes

B. improves

C.prepares

D. corrects

答案:A

5.— Does your father go to work by ______ car every day? — No, he

sometimes takes ______ bus.

A.A;the

B.the; a

C.不填; a

D.a; 不填

答案:C

6. Bob is taking the desks away because they ______ too much room.

A. stand up

B. pick up

C.take up

D. listen up

答案:C

7.– Hi! My name’s Tim. It’s my first time to be here.— _______.

A. Very well, thank you.

B. It’s all right. C. That would be very nice.

D. Nice to meet you.

答案:D

8.— Where is Joan?— She a novel in her study.

A. has read

B. reads

C. will read

D. is reading

答案:D

9. – Will you see the film Cinderella with us tonight? —

No, I _________it last week.

A.see

B.have seen

C.saw

答案:C

10.—Do you know_______? —Sorry, I don’t know.

A. how old is he

B. how old he is

C. how old does he

答案:B

11. Franklin told them all to be in Britain again. A. how happy was he

B. how happy he was

C. how was he happy

D. how he happy was

答案:B

12.—Are you sure you can do well in today’s test, Lily? —______. I have

got everything ready.

A.It’s hard to say

B.I’m afraid not

C.I think so

答案:C

13. Going to the movies is good, ______ I really only like listening to

music.

A. and

B. but

C. so

D. or

答案:B

14.—I think we need to sit down and have a talk. —I agree more.

Let's take the bench over there.

A. could

B. couldn't C. should

D. shouldn't

答案:B

15. The boy looked ______ because he didn’t pass his maths exam.

A. sad

B. sadness

C. saddest

D. sadly

答案:A

16. Lao She’s Teahouse ______ the changes in Chinese society over fifty

years.

A. describes

B. improves

C.prepares

D. corrects

答案:A

17. The weather forecast says that ______ another storm tomorrow.

A. there will have

B. there will be

C. there has

D. there has been 答案:B

18. Premier Zhou Enlai for many years, he still lives in the hearts

of Chinese people.

A. died

B. was died

C. has been died

D. has been dead

答案:D

19. — do I need to feed the pet dog? —Twice a day.

A. How long

B. How much

C. How soon

D. How often

答案:D

20. Julie didn’t leave her office _____ the police arrived.

A. however

B. whenever

C. while

D. until

答案:D 21.—How do you like the famous actor, Tong Dawei? —Wonderful! I like

very much.

A.he

B. his

C.him

D.Himself

答案:C

22. —- Sir, Jenny wants to know when she can leave the office. —— Only

when she ______ copying this report.

A.finishes

B.finish

C.finished

D.will finish

答案:A

23.–How can I get some ______ about the 06 Olympic Games? —Why not

search the Internet?

A. information

B. experience

C. practice

D. success

答案:A 24. There was something wrong with the line. We couldn’t ______ each other

clearly.

A. listen

B. sound

C. hear

D. speak

答案:C

25.His uncle will give him _____ birthday present. It’ll be wonderful.

A. a

B. an

C. the

D. /

答案:A

26. You can’t wear shoes inside this place. It_____.

A. doesn’t allow

B. isn’t allowed

C. hasn’t allowed

D. wasn’t allowed

答案:B

27. — do I need to feed the pet dog? —Twice a day.

A. How long B. How much

C. How soon

D. How often

答案:D

28. Yunnan is beautiful and I’m ______ visiting it again.

A. keeping clear of

B. suffering from

C. looking forward to

D. running away from

答案:C

29. This kind of T-shirt looks and sells in the market.

A. nice;good

B. well; well

C. nice;well

D. good; nice

答案:C

30.—Do you like _____ movie Big Hero 6 ? — Yes, it is _____

interesting film. I like it very much.

A. a,an

B. the,an

C. a,the