高中英语外研版选修6习题-1-4Cultural Corner
- 格式:doc
- 大小:60.00 KB
- 文档页数:6
Module 1 第4课时
Ⅰ.单词拼写
1.Teaching also needs one's________(技术).
2.The child's________(想象力)filled the woods with strange animals.
3.I came here for the________(目的)of saying“Happy birthday”to you.
4.Being well prepared, he performed the experiment______(成功).
5.The________(机能,功能)of the heart is to pump blood.
答案:1.techniques 2.imagination 3.purpose
4.successfully 5.function
Ⅱ.单句改错
1.Could you repeat what you said again?
________________________________________________________________________
2.He won the Nobel Price for Peace.
________________________________________________________________________
3.—I went to tell him the good news.
—You needn't. I told him yesterday.
________________________________________________________________________
4.He used to sleep late, but now he has got used to get up earlier.
________________________________________________________________________
5.What do you mean saying so?
________________________________________________________________________
答案:1.去掉again 2.Price→Prize 3.needn't后加have
4.get→getting 5.mean后加by
Ⅲ.翻译句子
1.我想象不出生活在月球上的情形。
________________________________________________________________________
2.大雨增添了我们的困难。
________________________________________________________________________
3.她们虽然是孪生姐妹,但很少有共同之处。
________________________________________________________________________
4.通过朗读可以提高我们的英语口语。
________________________________________________________________________
5.我想不出可以用这个习语的场合。
________________________________________________________________________
答案:
1.I can't imagine living on the moon.
2.The heavy rain added to our difficulty.
3.Though(they are)twin sisters, they have little in mon(with each other).
4.We can improve our spoken English by reading aloud.
5.I can't think of/imagine a situation where I can use this idiom.
Ⅳ.完形填空
(2010·全国Ⅰ)阅读下面短文,理解大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。
hospital. I heard him saying to the nurse that he was in a hurry for an appointment (约会)
at
The nurse had him take a __1__in the waiting area, __2__him it would be at least 40 minutes
__3__ someone would be able to see him. I saw him __4__ his watch and decided, since I was __5__busy—my patient didn't __6__ at the appointed hours, I would examine his wound. While
taking care of his wound, I asked him if he had another doctor's appointment.
The gentleman said no and told me that he __7__ to go to the nursing home to eat breakfast
with his __8__. He told me that she had been __9__ for a while and that she had a special disease.
I asked if she would be __10__ if he was a bit late. He replied that she __11__ knew who he was,
that she had not been able to __12__ him for five years now. I was __13__, and asked him.
“And you __14__ go every morning, even though she doesn't know who you are?”
He smiled and said, “She doesn't know me, but I know who she is.” I had to hold back
__15__ as he left.
Now I __16__ that in marriages, true love is __17__ of all that is. The happiest people don't
__18__ have the best of everything; they just __19__ the best of everything they have. __20__
isn't about how to live through the storm, but how to dance in the rain.
1.A.breath
B.test
C.seat
D.break
答案:C
解析:take a seat“就座,坐下”。护士让老人坐下,并告诉他至少40分钟以后,才会有大夫给他看病。
2.A.persuading
B.promising
C.understanding
D.telling
答案:D
解析:见上题解析。
3.A.if
B.before
C.since
D.after
答案:B
解析:some time+before-clause“多长时间以后才……”。
4.A.taking off
B.fixing
C.looking at
D.winding
答案:C
解析:我看见老人不停地看“looking at”表。
5.A.very
B.also
C.seldom
D.not
答案:D
解析:既然我现在“不”忙。
6.A.turn up
B.show off
C.e on
D.go away
答案:A
解析:我的病人不会在约定的时间“到达”。turn up作“出现,露面,到达”解。
7.A.needed
B.forgot
C.agreed D.happened
答案:A
解析:老人说他“需要”去疗养院与“妻子”共进早餐。need to do sth“需要做某事”;forget to do sth“忘记做某事”;agree to do sth“同意做某事”;happen to do sth“碰巧做某事”。
8.A.daughter
B.wife
C.mother
D.sister
答案:B
解析:见上题解析。
9.te
B.well
C.around
D.there
答案:D
解析:他告诉我,他的妻子已在疗养院住了一段时间。
10.A.lonely
B.worried
C.doubtful
D.hungry
答案:B
解析:我问他,如果他晚一点儿去疗养院,他的妻子是否生气“angry”。
11.A.so far
B.neither
C.no longer
D.already
答案:C
解析:他回答说,他的妻子已不知道他是谁了。no longer“不再”。
12.A.recognize
B.answer
C.believe
D.expect
答案:A
解析:他的妻子已经五年没有认出他来了。recognize“认出,辨认出”。
13.A.moved
B.disappointed
C.surprised
D.satisfied
答案:C
解析:老人的一席话让我吃惊不已。
14.A.only
B.then
C.thus
D.still
答案:D
解析:即使她认不出你是谁,你依然“still”每天早晨去疗养院吗?
15.A.curiosity
B.tears
C.words
D.judgment