人教版高中英语高一必修5 Unit1 Great Scientists Reading
- 格式:pptx
- 大小:682.69 KB
- 文档页数:16


BOOK5 Unit 1 Great scientists
考点摘要
单词
engine, characteristic, radium, theory, infect, scientific, examine,
conclude, analyse, repeat, defeat, attend, expose, cure, control,
absorb, severe, pump, blame, immediately, handle, addition, announce,
certainty, instruct, cautious, reject, enthusiastic, positive,
contribute, backward,construction.
短语 steam engine, from …to …, put forward, make/draw a conclusion,
believe in, find out, look into, in addition, with certainty,
link…to…, be strict with, make sense, point of view, lead to, apart
from, the affected person, polluted water, thousands of terrified
people, in the pub, a valuable clue, be to blame, be exposed to, a cloud
of dangerous gas, slow down, water supplies, with this extra evidence,
two other deaths, move backward, at times and at others, make choices.
1
Unit 1 Great scientists
本套试卷分为第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分。总分120分。考试时间100分钟。
第Ⅰ卷
Ⅰ.阅读理解(共两节,满分35分)
第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
My senior year of high school was a very hectic one, to say the least. If I wasn´t
studying or worrying about my grades, I was working on after-class activities. It
seemed as if my life had turned into one crazy cloud of confusion and I hoped to find
some sort of direction.
Finally, I got a part-time job at the local coffee shop. I had thought it would be
easy and, for the most part, stress-free. I pictured myself pouring coffee and becoming
close friends with my customers.
What I hadn´t expected were the people with so many orders. There were
moments when I was very angry simply because I couldn´t seem to please anyone.
There was always too much sugar, too little ice, or not enough skim milk. However, I
人教版英语精品资料(精修版)
词汇运用:
1.characteristic n.特色;特性;典型adj.特有的;典型的
Kindness is one of his characteristics.
和善是他的特性之一。
【即学即用】
He proved himself a true gentleman and the beauty of his _________was seen at its best when he
worked with others. A. characteristic B. character C. appearance D.
temper
易混辨析:
character/characteristic
character n.性格,品质(本身具有的);角色,人物;字符
characteristic n. 特点,特征(用以区别于其他事物的)高手过招
2.put forword
搭配:put oneself /sth forward 自荐或推荐某人为某职位的候选人
put sth. forward 提前,把时钟往前拨;提出
例句:Shall we put him forward as the candidate for chairman of the committee?
运用:他提出了一个更好的计划。
_________________________________________________.
拓展:put away 收拾好 put out 扑灭,生产 put up 举起,搭建,张贴 put
down 放下,写下
Section Ⅱ The Language Points of Reading
课时作业(二)
对应学生用书P5[基础题]
Ⅰ.单词拼写
1.It is Mary rather than you who is to b________ for the accident.
答案:blame
2.[2017·全国卷Ⅲ]But at the moment, school comes first. I don't want to get
too a________ in modeling.
答案:absorbed
3.Has the government a________ that they will build a new highway to the
mountain?
答案:announced
4.If a doctor c________ someone's illness, he makes the person well again.
答案:cures
5.We'd better not p________ the air by driving cars.
答案:pollute
6.[2017·江苏高考]Only five years after Steve Jobs' death, smartphones
________ (打败) PCs in sales.
答案:defeated
7.[2017·全国卷Ⅲ]Sarah Thomas is looking forward to the ________ (挑战) of
her new Alevel course.
答案:challenge
8.You have ________(暴露) the soldiers to risks in fact.
答案:exposed
9.There was no one to ________ (照顾) him but Tina.