初三英语阅读理解专题训练答案及解析
- 格式:doc
- 大小:220.50 KB
- 文档页数:29
初中英语阅读理解训练及参考答案(通用9篇)中考英语阅读理解及解析篇一Advertisers Perform a Useful Service to the CommunityAdvertisers tend to think big and perhaps this is why they’re always coming in for criticism. Their critics seem to resent them because they have a flair for self-promotion and because they have so much money to throw around. ‘It’s iniquitous,’ they say, ‘that this entirely unproductive industry (if we can call it that) should absorb millions of pounds each year. It only goes to show how much profit the big companies are making. Why don’t they stop advertising and reduce the price of their goods? After all, it’s the consumer who pays…’The poor old consumer! He’d have to pay a great deal more if advertising didn’t create mass markets for products. It is precisely because of the heavy advertising that consumer goods are so cheap. But we get the wrong idea if we think the only purpose of advertising is to sell goods. Another equally important function is to inform. A great deal of the knowledge we have about household goods derives largely from the advertisements we read. Advertisements introduce us to new products or remind us of the existence of ones we already know about. Supposing you wanted to buy a washing machine, it is more than likely you would obtain details regarding performance, price, etc., from an advertisement.Lots of people pretend that they never read advertisements, but this claim may be seriously doubted. It is hardly possible not to read advertisements these days. And what fun they often are, too! Just think what a railway station or a newspaper would be like without advertisements. Would you enjoy gazing at a blank wall or reading railway byelaws while waiting for a train? Would you like to read only closely printed columns of news in your daily paper? A cheerful, witty advertisement makes such a difference to a drab wall or a newspaper full of the daily ration of calamities.We must not forget, either, that advertising makes a positive contribution to our pockets. Newspapers, commercial radio and television companies could not subsist without this source of revenue. The fact that we pay so little for our daily paper, or can enjoy so many broadcast programmes is due entirely to the money spent by advertisers. Just think what a newspaper would cost if we had to pay its full price!Another thing we mustn’t forget is the ‘small ads.’ which are in virtually every newspaper and magazine. What a tremendously useful service they perform for the community! Just about anything can be accomplished through these columns. For instance, you can find a job, buy or sell a house, announce a birth, marriage or death in what used to be called the ‘hatch, match and dispatch’ column but by far the most fascinating section is the personal or ‘agony’ column. No other item in a newspaper provides such entertaining reading or offers such a deep insight into human nature. It’s the best advertisement for advertising there is!1. What is main idea of this passage?A. Advertisement.B. The benefits of advertisement.C. Advertisers perform a useful service to communities.D. The costs of advertisement.2. The attitude of the author toward advertisers isA. appreciative.B. trustworthy.C. critical.D. dissatisfactory.3. Why do the critics criticize advertisers?A. Because advertisers often brag.B. Because critics think advertisement is a “waste of money”。
九年级英语英语初中英语阅读理解阅读训练及解析及答案一、英语阅读理解阅读1.阅读理解I'm sure most people like music. Music can not only bring us wonderful enjoyment, but also bring us happiness when we are tired or sad. And many people have the habit of enjoying music when they are free. But to our surprise, one English school allows children to listen to music or even to have the TV on while they are studying, and they find it is helpful to improve the students' grades.According to a research at Millfield School in the UK, around 20% of teenagers work better with background music, and 10% excel when allowed to finish their work with short walks around the room while up to 80% can concentrate (集中注意)better if allowed to play with a small object.The research has made the school use a very new way, encouraging students to discover which learning styles suit them best, and then do their homework listening to music or even lying down. Some parents don't believe, .but many are now accepting it at home where children are allowed to do their homework with the television on."I prefer to work on the floor with music on," said Sam, a 13-year-old boy." At first my parent thought I didn't study hard, but my teacher asked them to look at my homework and when they saw it was OK, they agreed at last."(1)What advantage of music hasn't been mentioned in the passage?A. Music can bring us enjoyment.B. Music can bring us happiness.C. Music can make people excited.D. Music can help to improve students' grades.(2)What does the underlined word "excel" probably mean?A. It means "be good at doing something".B. It means "do badly in doing something".C. It means "give up doing something".D. It means "play with something".(3)Which of the following is true?A. The research was done in the USAB. One fifth of the students can work better with background music.C. 20% can concentrate better if allowed to play with a small object.D. No parents accept the idea.(4)What can you infer form the passage?A. The students at Millfield School are against the new idea of allowing children to listen to music.B. More and more parents will allow children to listen to music while doing homework.C. The new idea will spread all over the world.D. More and more children will realize the importance of working hard.2.阅读理解A The Dragon Boat Festival is a folk festival which has a history of more than two thousand years. It is also named Chongwu Festival. There are many activities on the day.Dragon boat raceThe dragon boat race is an important competition during the festival. People held dragon boatraces in the river to remember the poet, Qu Yuan. Now, the dragon boat race is a traditional activity for Chinese people.Wearing sweet-smelling bagsDuring the Dragon Boat Festival, children usually wear sweet-smelling bags to avoid bad things. In some areas of China, a sweet-smelling bag is also used as a symbol of love between lovers.Girls' DayA long time ago, a married daughter would return to her parents's home during the Dragon Boat Festival. So the Dragon Boat Festival is also called Girls' Day.Eating rice dumplingsEating rice dumplings is also a custom for Chinese people. The rice dumpling is a kind of food with different designs and styles. For thousands of years, the custom of eating rice dumplings has been popular in China and has spread to Korea, Japan and countries in Southeast Asia.(1)The Dragon Boat Festival is called ________.A. The Spring FestivalB. Yuanxiao FestivalC. Mid-Autumn FestivalD. Double Fifth Festival(2)What should Chinese do during the Dragon Boat Festival?①Take part in a dragon boat race.②Wear bags that have sweet smells.③Eat delicious noodles.④Throw water at each other.A. ①②B. ②③C. ①④D. ③④(3)Rice dumplings ________.A. can express love between loversB. are eaten to avoid bad thingsC. have different designs and stylesD. are only eaten in China3.阅读理解In Australia, international students have to study at a language center for two terms. Everyone will have a test before entering school. The degree of the test is from easy to difficult, just like a game. Then students will get into a classroom which is suitable for them.The classes in a language center are free. There are no specific(具体的)subjects. Each teacher can teach anything they want. Some of them allow students to use computers to search for information online. Some like to hold activities to make students exchange their opinions freely in class. Some introduce Australian history through films.As one of the students in the learning center, I find all of them are friendly. They welcome all of our questions. One of my teachers, Don, is kind. I used to have problems. "Do you need help?" he asked me after class. I was not familiar with him so I was too shy to share my real feelings." Don't hesitate(犹豫)to ask me if you have any questions, "he said. He looked at me and smiled. I told him my trouble in a small voice. I couldn't understand the vocabulary. To my surprise, he gave me a sheet of words and asked me to remember them. Then I found his class simple andinteresting.Don has a great sense of humor, too. When we learned about probability(可能性), he let us give him some examples like, "What is the chance of...?" Someone joked, "What is the chance of Don becoming angry?" He pretended(假装) to be angry at once. But soon he laughed with us.(1)________should study at a language center for two terms in Australia.A. Australian studentsB. International studentsC. Chinese studentsD. American students(2)From the passage, we know that ________________.A. it is really expensive to have classes at a language centerB. students will have the same classes at a language centerC. students with a good performance won't have a test before entering a schoolD. some teachers allow students to use computers to search for information online(3)The writer's experience in Para. 3 shows .A. how friendly the teachers areB. how simple Don's class isC. how to get help from classmatesD. how to ask questions(4)What can we infer from the passage?A. The writer enjoys his time in the language center.B. The writer will pass the language test of the difficult degree.C. Don sometimes is easy to get angry at once.D. The writer will finish the language classes in one term.4.阅读理解Many scientists find that colors can change people's feelings. It's very interesting. Some colors can make people feel relaxed, and some colors can make people feel nervous. Now, this kind of knowledge is being used in many places. For example, school walls are always painted green because green makes students feel relaxed. It is also good for the students' eyes. Some books are also green or light blue for the same reason. Restaurant owners not only have to know how to make food, but also have to know how to make money. Here are some things they've learned from scientific studies. The color red makes people hungry. Many fast food restaurants have red furniture or walls. Soft colors like pink and light blue make people feel relaxed, so they spend more time eating. Loud music may be nice at first, but it soon makes people want to leave. Hard seats also make customers want to eat quickly and leave. Many restaurants, especially fast food restaurants, use this knowledge to make customers eat faster.(1)How does the color green make the students feel?A. Hungry.B. Nervous.C. Angry.D. Relaxed.(2)Which color isn't mentioned in this passage?A. Green.B. White.C. Light blue.D. Red.(3)What do many fast food restaurants do?①Play loud music.② Play soft music.③Have hard seats.④Paint their walls red.A. ①②③B. ①③④C. ①②④D.②③④(4)What's the best title for this passage?A. Color and RestaurantB. Use Color to Make MoneyC. Color and ScienceD. Use Color to Change Feelings5.阅读理解When my brother and I were children, we spent a few weeks each summer in the countryside with our uncle. He was a geologist and loved to go on long walks to find stones to add to his collection at the university. More often than not, we followed him.One day, we left early and this time, our uncle gave us two backpacks. "You can help me carry the samples(样本)," he explained.Sure, why not? The whole day, we walked around the countryside, and every now and then, our uncle put stones in our bags. We were a bit surprised that sometimes he also took some stones out from our bags, but thought he had just found better samples.We reached the house in the late afternoon. The backpacks were so heavy that we were really tired out when we put them on the ground. Yet our uncle's backpack was half-empty."Why did you give us so many stones?" we asked. "I didn't. You did, "he said, waiting for a while before continuing." You did not know it, but I made you go through a little attitude(态度) test today.""What do you mean an attitude test?" we wanted to know."It is something someone once did to me. You see, I listened to every word you said. And whenever you complained(抱怨) about anyone or anything, I added a stone to your bags. And whenever you talked about something in an attitude of positive thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks." We did. They were full. "I hope you remember this little attitude test. You see, your negative(负面的) thoughts are like stones. You carry them in your mind just like those stones in a backpack. The more negative thoughts you have, the heavier your mind is. So look at those bags and start paying attention to what you say and how you say things."This little lesson was one of the most important I ever had. And I remember my uncle with great love for teaching us one of the most important lessons in life-the power of attitude.(1)A geologist is a person who .A. grows plantsB. studies the earthC. sells stonesD. draws pictures (2)What did the writer and his brother often do when staying with their uncle in the countryside?A. They often followed him to collect stones.B. They often followed him to his university.C. They often studied the stones with him.D. They often took long walks to enjoy nature.(3)When the writer and his brother returned home late in the afternoon, .A. they were tired but happy that they had helped their uncleB. they wished they could collect more sample stonesC. they found that their bags were filled with stonesD. they were angry to find their uncle's bag half-empty(4)How did the uncle explain the attitude test to the author?A. By giving examples of good stones.B. By asking questions about the stones.C. By using famous sayings about stones.D. By comparing negative thoughts to stones.(5)This article is mainly written to tell us that .A. we should do science tests from time to timeB. we should spend more time collecting storiesC. we should be more positive when facing difficultiesD. we should pay more attention to our backpacks6.阅读理解Need to buy something? Why go to a store? Buy it on the Internet! Need it now? Why wait? Ask to receive it the next day! Each day, more and more people try on-line shopping. In fact, online sales have doubled in the last ten years. But not everyone is excited. Some scientists now say that online shopping is bad for the environment.People are surprised to hear this." They think, I don't need to drive, and the business doesn't need to build a store, so there will be less pollution," says Nuria Prost, an environmental scientist. "But it is not so simple. In fact, online shopping is wasteful. It also adds to air pollution."In truth, the Internet is not always as good a friend to the environment as it seems. For example, most people thought that the Internet would help offices use less paper and other materials. But paper use increased by33percent between 1986 and 1997."Online shopping could have similarly harmful results," says Nevil Cohen, a researcher of environmental science. Part of the problem is what people are buying these days. In the past, people bought things on the Internet that did not require much packing material, such as books and clothing. But now people also shop online for large, heavy pro ducts such as televisions, computers, chairs and tables. These products need to be packed in lots of plastic and paper. This creates a lot of waste.Another problem caused by online shopping is air pollution. When customers buy products and ask to receive them the next day, online businesses often have to send them by air. Airplanes use much more oil than cars and produce more carbon dioxide(二氧化碳). When people buy a lot of different things from different online businesses, this creates even more travel by airplane.Online product returns are also a problem. For example, an online shoe store may allow customers to return shoes for free if they are wrong size. This doubles the packing materials and number of airline trips required to sell one pair of shoes."If people want to protect the environment, they need to think before they shop," says Prost. "People need to ask themselves: Is this exactly what I want? Do I really need it tomorrow, or can I wait?" Online stores can also ask customers to pay money for returns. This may make people shop more carefully." Online shopping is fast and easy, "says Prost," but we can't forget the harmful result it has caused to the environment."(1)The passage begins with several questions to .A. introduce the main topicB. describe online shoppingC. show the writer's opinionD. list advantages of shopping(2)What is the passage mainly about?A. The Internet is not good to the environment.B. Online shopping causes more air pollution.C. Online shopping is bad for the environment.D. Stop online shopping to protect the environment.(3)Which of the following is to show that online shopping is wasteful?A. Large products need more packing materials.B. Paper use increased by 33 percent about ten years.C. Businesses need to build a store to sell the products.D. Online shopping costs less than shopping in a store.(4)What is probably the best title of the passage?A. A Good Deal to MakeB. A Different Lifestyle to KeepC. A Cleaner Way to ShopD. A New Business to Start(5)Which of the following shows the structure(结构)of the passage?(P=Paragraph)A.B.C.D.7.阅读理解Bradford City MattersWelcome to the winter edition(版) of City Matters."Don't Drop It; Stop It!"Put rubbish in your wheelie bin(有轮大垃圾筒).You must put your rubbish in your wheelie bin to keep your environment clean. Don't pile your rubbish up(堆放) in your house or garden-use a wheelie bin or one of our larger bins.You can buy a wheelie bin from our Waste Management Section at 01943 874122.You can tell us about mice or rubbish in your area by phoning our Public Health Unit at 01943 874146.▲Did you know that you can get a 50 fine(罚款) for dropping rubbish on the streets? Our Council officers are on the streets of Bradford looking for people who drop rubbish. They will fine people who drop litter. This is part of our "Don't Drop It; Stop it!" campaign(运动).Don't fill your bin-recycle.Just think how full your bin gets over the holidays.To reduce your waste:Say "no" to unwanted bags.Take your own bags to the supermarket or reuse old ones.Get your free shopping bag from our Advice Center.Recycle your waste.Take bottles to your local recycling center.Buy recycled things.Cards and paper are good examples.Our competition winnersAs part of our "Don't Drop It; Stop It!" campaign, community groups from the north, south, east and west of the city-500 volunteers-entered our competition to clean up their area. The goal was to make the city cleaner for those who live, work, shop or play there.The four winners were: High Trees Parent Group, South Bradford Community Project, The Bridge Community Association and Forest Youth Group.(1)If you have a problem with mice in your area, you can call .A. 01943874122B. 01941824146C. 01943874146D. 01941824122(2)Which of the following can be put into ▲ ?A. Dropping rubbish can be expensive.B. Many people take their bags when shopping.C. Piling rubbish up in your garden is a bad habit.D. Our Council officers will help you when you're in trouble.(3)From the Advice Center, you can get .A. two wheelie binsB. a free young treeC. a free shopping bagD. some recycled paper(4)What do we know about the competition?A. There were five winners.B. It was held in the spring.C. It failed to reach its goal.D. 500 volunteers took part in it.(5)Where might you see this material?A. In a storybook.B. In a health report.C. In a travel magazine.D. In a local newspaper.8.阅读理解Technology is everywhere. We see it any place we go and, in fact, almost all of us carry some piece of technology with us every time we leave the house. What I always forget, though, is just how useful and powerful technology can be when we want to help others.There is not a single room in my house that does not have some electronic devices (设备)lying around in it. Whenever I am at home, I am almost always using at least one electronic device. If you walked into my living room on any given day, you would find that, first, I have the television on. At the same time, I usually have my laptop resting on my knee, or I will be using my mobile phone. Even when I'm not at home I am always using my phone, and at work or in cafés, I sit down and connect to the local wireless network on my laptop.I must say that I waste a lot of time on the computer and the time I spend on it could be much better spent if I were to take up a little online volunteering.The technology we carry about everywhere can have a great power to do good for the world and to help others and recently I discovered just how much online volunteering there is to do in the world. From using your language skills to do translations, to developing and managing projects and helping with IT work, there is so much that so many people can do to help people in their own countries and across the world. The United Nations, in fact, has a huge page with "Volunteers Recruited" on its website.This work can support the poor and help charities who cannot pay for staff members. Many organizations only require you to work an hour a week﹣some even less. And the support provided by online volunteers can really help make a difference to those in need.(1)From Paragraph 2, we can know that the writer .A. is a computer engineerB. works in a caféC. uses technology a lotD. likes modern music(2)The underlined word" Recruited" in Paragraph 4 means" ".A. OrderedB. VisitedC. WantedD. Warned (3)In the writer's opinion, people should spend more time with technology.A. working on computer programsB. keeping the Internet safeC. inventing electronic productsD. helping people in need(4)What can be the best title for the passage?A. Online VolunteeringB. Internet OrganizationsC. Website DesignD. Online Translation9.阅读理解Public holidays in the United StatesDates Official Names RemarksJanuary 1New Year'sDay It celebrates the beginning of the year. Festivities include counting down to midnight on the preceding night, New Year's Eve, even with fire-work display and party.Last Monday Memorial Day It honors the nation's war dead from the Civil War onwards, andmarks the beginning of the summer season.July 4IndependenceDay It celebrates the signing of the Declaration of Independence(独立宣言)from British rule, also called the Fourth Day of July. Firework celebrations are held in many cities throughout the nation.First Monday in September Labor Day It celebrates the achievementsof workers and the labor movement;marks the unofficial(非官方的) end of the summer season.Second Monday in October Columbus Day It honors Columbus, traditional discoverer of the Americas. In some areas it is Second, also a celebration of Italian culture.(Traditionally October 12).In some states, it is celebratedas"Indigenous(土生土长的)People's Day"as a celebration ofthe Native Americans, not Columbus.Fourth Thursday in November Thanks-givingDayTraditionally it celebrates the giving of thanks for the autumnharvest. raditionally it includes the sharing of a turkey dinner.Traditional start of the Christmas and holiday season.Memorial Day is .A. on May 30B. to honor the Givil WarC. on last Monday in MayD. at the end of the summer season(2)Which day is to honor the discoverer of the Americas?A. Labor Day.B. Columbus Day.C. Thanksgiving Day.D. Independence Day.(3)Traditionally Thanksgiving Day is a day of thanking for .A. parentsB. godC. the autumnD. the autumn harvest(4)Which holiday is in September?A. Memorial Day.B. Columbus Day.C. Labor Day.D. Independence Day. 10.阅读理解Some people bring out the best in you in a way that you might never have fully realized on your own. My mother was one of those people.My father died when I was one year-old. While I was growing up, we led a very hard life, but my mom gave me a lot of love. Bach night, she seated me on her lap and, spoke the words that would change my life," Kemmons, you are sure to be a great man and you can do anything in life if you work hard enough to get it."At fourteen, I was hit by a car and the doctors said that I would never walk again. Every might my mother spoke to me in her gentle, loving voice, telling me whatever those doctors said, I could walk again if I wanted to. She drove that message so deep into my heart that I finally believed her. A year later, I walked on my own to school!When the Great Depression broke out, my mother lost her job. Then I left school to support the two of us. At that moment I decided never to be poor again.Over the years, I experienced a lot of business success. But the real turning point happened on a vacation I took with my wife and five kids in 1951. I was dissatisfied with the second-class hotels available for families and was very angry, that they charged an extra $2 for each child. That was too expensive for an ordinary American family. I told my wife that I was going to open a motel (汽车旅馆) for families that would never charge extra money for children. Many people did not believe me at that time.Not surprisingly, mom was my strongest supporter. As in any business, I experienced a lot of difficulties. But with my mom's words in my heart, I never doubted I would succeed. Fifteen years later, I had the largest hotel system in the world- Holiday Inn. In 1979 my company had 1,759 inns in more than fifty countries with an income of $I billion a year.You may not have started out life in the best situations. But if you find a task in life worth working for and believe in yourself, nothing can stop you.(1)What Kemmons's mom often told him during his childhood was .A. boringB. tiringC. encouragingD. interesting(2)What caused Kemmons to start a motel by himself?A. His mom's support.B. His wife's suggestion.C. The poor condition of his family.D. His terrible experience in the hotel.(3)Which of the following best describes Kemmons's mother?A. Serious and hard- working.B. Loving and supportive.C. Strict and humorous.D. Careful and strong-willed.(4)What led to Kemmons's success according to the passage? Why?(请用约40词回答). 11.阅读理解Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true.Communication is a problem for parents and children of all ages. If it's hard for you to communicate with your parents, don't worry about it. Here are some advice for you to bridge the generation gap (代沟).Don't argue (争辩) with your parents. Don't get to your parents when you are angry. Your parents probably won't consider your ideas if you are shouting at them. And you can't express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want to say to your parents. If you don't think you can speak to them at the moment, try writing a letter.Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael's mother didn't agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect (尊敬) to them. Showing respect will keep your relationship strong.Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!(1)According to the passage who have a communication problem?A. parents and other peopleB. only school kids and their parentsC. teachers and their studentsD. parents and children of all ages(2)How many pieces of advice does the writer give us to bridge the generation gap?A. 5.B. 4.C. 3.D. 2.(3)The underlined word "bridge" in the passage means "___________".A. 建立B. 消除C. 通过D. 到达(4)If the values of your parents are different from those of yours, you'd better ___________.A. argue with themB. keep away from themC. agree with them all the timeD. tell your parents what you care about(5)The best title for the passage is ___________.A. How to bridge the generation gapB. How to deal with family problemsC. How to be good parentsD. How to be a good child12.阅读理解The word, "photography", was first used in 1839. It comes from the Greek words that mean "to write with light". But photography could only give people static pictures. So scientists were trying hard to find ways to make pictures that can move. They made lots of experiments, but failed again and again. It was Eadweard Muybridge who finally succeeded. He was the first photographer to try this successfully. But how did he make it? It was an interesting story.Back in 1872, people didn't know exactly(确切地)whether all four of a horse's hooves (蹄)left the ground at the same time when it was running. A gentleman called Leland Stanford made a bet with his friend about it. Most people believed that a horse always had one hoof on the ground, or it would fall over. But Stanford didn't think so.At that time, it was hard to know who could win the bet, because a horse's legs move so fast that it is impossible to tell just by looking. So they needed a way to record the movement of a running horse. Then Stanford offered $ 25,000 to the famous photographer, Muybridge, to help find the answer. In the beginning, Muybridge failed to get clear images, but he didn't give up. He continued to improve his cameras. In 1878, after many experiments, he managed to get a sequence(连续) of 12 photos. One of them clearly showed that all four of the horse's hooves were off the ground at the same time. And when the photos moved fast, people could see a horse running.Though Edison is usually considered as the person who created the first movie in 1889, it was the work of Eadweard Muybridge and the bet that led to Edison's invention.(1)The underlined word "static" in Paragraph 1 most probably means .A. prettyB. darkC. movingD. still(2)What did Leland Stanford make a bet with his friend about?A. Whose horse ran faster.B. Whether a horse would fall over while running.C. Whether it was possible for scientists to make moving pictures.D. Whether a horse's hooves all left the ground at the same time while running.(3)Muybridge finally found the exact answer to the bet in .A. 1839B. 1872C. 1878D. 1889(4)The passage mainly tells us .A. that Thomas Edison created the first movieB. that Eadweard Muybridge created the first static picturesC. how photography helped people know more about animalsD. how Eadweard Muybridge got pictures of motion(移动) successfully13.阅读理解Bill: My favourite book is The Chronicles of Narnia : The Lion, the Witch(女巫)and the Wardrobe(魔衣柜) by C.S, Lewis. It's about four children who find a magical(神奇的)land inside a wardrobe. A witch makes the land winter forever, The children help save the magical land from the witch with the help of Aslan, a great talking lion. The children become。
【英语】初三英语阅读理解专项训练100(附答案)含解析一、阅读理解1.阅读理解What do you see when you look at abstract (抽象的)art? Can you understand it? Does it look like anything?Abstract art became popular in the early 20th century. Artists did not want to paint, draw, or sculpt things exactly like they looked. They didn't want their art to be realistic(现实的). They were more interested in basic shapes and colours.Picasso is probably the most famous of these artists. He painted and drew in many, many styles. Sometimes he used a lot of blue colours (his "blue period"). Later, he used more red and pink colours (his "rose period"). Many of his other paintings are called "cubist (立体派的)" because they are made of painted squares.After a long time, Picasso's paintings became more and more abstract. He painted people and things using strange shapes. His work was so strange that many of his workmates didn't understand it.Kandinsky, another famous artist, used lines, shapes, and patterns to paint his subjects. His paintings also used strong colours to express feelings. Other artists like the surrealists (超现实主义画家),were interested in subconsciousness (潜意识). Painters like Breton and Magritte used many symbols in their work. The meaning or subject of their work wasn't always clear. Dali, another surrealist artist, painted pictures that looked like dreams.There are still many abstract artists around the world. That's the way many artists prefer. They want each person to look at art and find their own meaning in it.(1)Which would be most like abstract art?A. A painting of a house.B. A sculpture of a car.C. A drawing of two people in a coffee house.D. A red and blue painting, with no clear subject.(2)What happened to Picasso's work after a long time?A. It became more abstract.B. It became less strange.C. He went from using red colours to using blue colours.D. He only painted with coloured squares.(3)How did Kandinsky express feelings?A. By using strong colours.B. By painting realistic people.C. By painting with a lot of symbols.D. By painting in red and pink colours.(4)Which of the following is NOT true?A. Picasso painted in many different styles.B. Dali was interested in dreams.C. Abstract artists feel each work of art only has one meaning.D. Magritte's art was full of symbols.【答案】(1)D(2)A(3)A(4)C【解析】【分析】本文介绍了抽象派艺术及其代表人物毕加索。
初三英语阅读理解专项训练100( 附答案 ) 含解析一、阅读理解1.阅读理解Denies Walme in Texas, USA, now 14 years old, published his best-seller Unbending Gisula eight years ago. The book is about a little whale named Gisul.One day, Gisula did not take his mother's words and went up the beach. Then he got lost and had to learn to live by himself. The colour pictures were drawn by Denies himself. Denies published the books at the age of six He is said to be the youngest writer and picture artist.Another surprising thing about the book is that it became a best seller immediately after it was published and brought him a lot of money. Because he spent much time writing the books, his study was not very good and he had to learn the year's work again but his gift of writing is highly praised by the teachers and student. And he was even invited to give talks on writing.But Denies does not want to be a writer. He said, 'I like planes most. I dream of becominga pilot someday.'(1) From the story we can learn that Denies__________.A. published his Unbending Gisula at the age of 14B. wants to be a writer when he growsup C. drew the pictures for his own bookD. does not go to school anymore(2) What Denies liked most is________.A. writing storiesB. drawing picturesC. whalesD. planes(3) When did Denies publish the books?A. At the age of sixB. At the age of eightC. At the age of sixteenD. I don't know.【答案】( 1) C(2) D(3) A【解析】【分析】大意:本文主要介绍作者丹尼斯个人的一些基本情况以及他的最畅销的书,他虽然学习怎么好,但是他善于写作,他梦想将来能成为一名飞行员,他的书主要介绍一只小鲸鱼,有一天小鲸鱼Gisula 不听妈妈的话,爬上了海滩。
九年级英语阅读理解题(12篇)阅读理解1Mr. Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring. He turned on the light and looked at his clock. It was twelve o'clock. "Who can it be at this time of night?" He thought. He decided to go and find out. So he got of bed, put on his dressing gown (浴袍) and went to the door. When he opened the door, there was nobody there. "That is very strange." Then he went back to his bedroom, took off his dressing gown, got back into bed ,turned off the light and tried to go to sleep.A few minutes later he heard the bell again. Mr. Lee jumped out of bed very quickly and rushed to the door. He opened it, but again he found no one there. He closed the door and tried not to feel angry. Then he saw a piece of paper on the floor. He picked it up. There were some words on it : "It is now after midnight(午夜), so it is April Fool's Day (禺人节) . April fool to you!""Oh , it was the English boy next door!" Mr. Lee exclaimed (惊叫) and almost smiled. He went back to bed and feel asleep at once. The bell did not ring again.1. When did Mr. Lee go to bed? He went to bed _______.A. before twelve o'clockB. after twelve o'clockC. when the bell rangD. when he saw the boy 2. Why did he rush to the door when he heard the bell ring the second time?A. He wanted to open the door for the visitorB. He wanted to find out who the visitor was.C. He was afraid of the ringD. He was waiting for someone. 3. From this passage, we learn that we can _______ on April Fool's Day.A. say "Hello" to each otherB. dance and sing at nightC. play jokes on each otherD. send pressents to children4. What did Mr. Lee think about the English boy? He thought he _________.A. was a good boyB. was friendly with himC. shouldn't ring the bell at midnightD. did a dangerous thing just now参考答案 :答案及解析:1.A .此题是一道细节题,文章第一自然段的前三个句子就告诉了此题的答案。
初三英语阅读理解专题训练答案及解析一、阅读理解1.根据短文内容选择正确答案。
BS h u P u l o n g h a s h e l p e d a t l e a s t1000p e o p l e b i t t e n b y s n a k e s.“I t w a s s e e i n g p e o p l e w i t h s n a k e b i t e s t h a t l e d m e t o t h i s c a r e e r,”h e s a i d.I n1963,a f t e r h i s a r m y s e r v i c e,S h u e n t e r e d a m e d i c a l s c h o o l a n d l a t e r b e c a m e a d o c t o r o f C h i n e s e m e d i c i n e.A s p a r t o f h i s s t u d i e s h e h a d t o w o r k i n t h e m o u n t a i n s.T h e r e h e o f t e n h e a r d o f p e o p l e w h o h a d t h e i r a r m s a n d l e g s c u t o f f a f t e r a s n a k e b i t e i n o r d e r t o s a v e t h e i r l i v e s.“I w a s g r e a t l y u p s e t w h e n t h e y t o l d m e t h e s t o r y o f a n o l d f a r m e r I m e t.I t w a s a v e r y h o t a f t e r n o o n.T h e o l d m a n w a s p u l l i n g g r a s s i n h i s f i e l d s w h e n h e f e l t a p a i n i n h i s l e f t h a n d.H e a t o n c e r e a l i z e d h e h a d b e e n b i t t e n b y a p o i s o n o u s s n a k e.I n n o t i m e h e w r a p p e d(缠绕)a c l o t h t i g h t l y a r o u n d h i s a r m t o s t o p t h e p o i s o n(毒)g e t t i n g t o h i s h e a r t.R u n n i n g h o m e h e s h o u t e d,`B r i n g m e t h e k n i f e'M i n u t e s l a t e r t h e m a n l o s t h i s a r m f o r e v e r.”“T h e h e a r t b r o k e n s t o r y t o u c h e d m e s o m u c h t h a t I d e c i d e d t o d e v o t e m y s e l f t o h e l p i n g p e o p l e b i t t e n b y s n a k e s.”S h u a d d e d,“I w o r k e d v e r y h a r d a n d t r i e d m y b e s t t o m a k e a g o o d s n a k e d o c t o r.”A n d a t l a s t h e m a d e i t.(1)T h e b e s t h e a d l i n e(标题)f o r t h i s n e w s p a p e r a r t i c l e i s.A.A m a z i n g M e d i c i n eB.F a r m e r L o s e sA r m C.D a n g e r o u sB i t e s D.S n a k e D o c t o r(2)S h u d e c i d e d t o d e v o t e h i m s e l f t o s n a k e m e d i c i n e b e c a u s e.A.h e w a n t e d t o s a v e p e o p l e's a r m s a n d l e g sB.h e h a d s t u d i e d i t a t a m e d i c a l s c h o o lC.h e h a d s e e n s n a k e s b i t i n g p e o p l eD.h i s a r m y s e r v i c e h a d f i n i s h e d(3)W h y d i d S h u g o i n t o t h e m o u n t a i n s?A.H e w a n t e d t o s t u d y s n a k e b i t e s.B.H e w a n t e d t o h e l p t h e f a r m e r s.C.H e w a s b e i n g t r a i n e d t o b e a d o c t o r.D.H e w a s e x p e c t e d t o s e r v e i n t h e a r m y.(4)W h i c h o f t h e f o l l o w i n g c a n e x p l a i n t h e w o r d u p s e t i n t h e t h i r d p a r a g r a p h?A.s a dB.s u r p r i s e dC.i n t e r e s t e dD.f r i g h t e n e d【答案】(1)D(2)A(3)C(4)A【解析】【分析】这篇文章主要介绍了著名蛇医苏普隆的故事,文中介绍了他从医的经历和原因,1963年他服完兵役以后,上医学院,稍后成为一名中医,无意中他听说当地很多农民被蛇袭击,为了保全性命,切断胳膊或大腿,因此他决定研究蛇药,取得了巨大成就。
(英语)九年级下册英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、阅读理解1.根据短文内容选择正确答案。
AA well-known old man was being interviewed and was asked if it was correct that he had just celebrated his ninety-ninth birthday.“That's right.” said the old man. “Ninety-nine years old, and I haven't an enemy in the world. They're all dead.”“Well, sir,” said the interviewer, “I hope very much to have the honour of interviewing you on your hundredth birthday.”The old man looked at the young man closely, and said, “I can't see why yo u shouldn't look fit and healthy to me!”(1)The old man said he had not an enemy in the world,which shows that he was a very _______.A. friendly man---- he never made any enemies.B. healthy man---- he lived longer than all his enemiesC. lucky man---- his enemies had all diedD. terrible man---- he killed all his enemies(2)When the interviewer said that he hoped very much to have the honour of interviewing the old man again the following year, ________.A. he was trying to make the old man happyB. he wished he himself would live another yearC. he did not believe the old man would live to be one hundredD. he did not believe he would interview the old man again(3)When the old man said,“I can't see why you shouldn't”,what he meant was _____________.A.“You must try to live another year to interview me again next year.”B.“Of course you can see me again since you're so fit and healthy.”C.“If I live to a hundred years, you should interview me again.”D.“Unless you live another year, you wouldn't be able to interview me again.”【答案】(1)B(2)A(3)B【解析】【分析】本文讲一个高龄老人的语言智慧。
初三英语英语名著阅读练习题30题含答案解析1.In the novel, this character is brave and adventurous. Who is it?A.Jane EyreB.Elizabeth BennetC.Robinson CrusoeD.Hester Prynne答案解析:C。
Robinson Crusoe 是勇敢且具有冒险精神的人物。
Jane Eyre 勇敢但更多的是独立和自尊。
Elizabeth Bennet 聪明、有主见。
Hester Prynne 坚强、勇敢但冒险精神不是她的主要特点。
2.This character is intelligent and independent. Who is it?A.Jane EyreB.Elizabeth BennetC.Robinson CrusoeD.Hester Prynne答案解析:A。
Jane Eyre 是聪明且独立的人物。
Elizabeth Bennet 聪明、有主见但相比之下独立的特点不如Jane Eyre 突出。
Robinson Crusoe 勇敢、坚毅、有冒险精神,独立方面不突出。
Hester Prynne 坚强、勇敢,独立方面不是主要特点。
3.This character is proud and haughty. Who is it?A.Mr. DarcyB.Elizabeth BennetC.Robinson CrusoeD.Hester Prynne答案解析:A。
Mr. Darcy 一开始给人的印象是骄傲自大、傲慢。
Elizabeth Bennet 聪明、有主见但不骄傲。
Robinson Crusoe 勇敢、坚毅、有冒险精神,不骄傲。
Hester Prynne 坚强、勇敢,不骄傲。
4.This character is kind and gentle. Who is it?A.Jane EyreB.Elizabeth BennetC.Helen BurnsD.Hester Prynne答案解析:C。
初三九年级中考英语阅读理解专项练习题及答案解析1.阅读理解Once upon a time, there was a king who loved to play chess. He invited the best chess player in the kingdom to play a game with him. The winner would get a great reward.The chess game lasted for several hours. In the end, the king won. He said, “You have lost the game, but I will still give you a reward. Ask for whatever you want.”The chess player replied, “Your Majesty, I ask for just one grain(just o ne small piece) of rice for the first square of the chessboard. For the second square, I ask for two grains. For the third, four grains, and so on, doubling the number of grains for each square on the board.”The king laughed and said, “Is that all you wa nt? Such a small reward? Of course, I will give you that!”The king ordered his servants to bring the rice. They put one grain on the first square, two grains on the second square, four grains on the third square…The king was surprised when the servants told him how much rice was needed for the last square. It was more rice than the whole kingdom had!The chess player then told the king, “Your Majesty, this shows the power of doubling. It is good to think about the long-term consequences of our actions.”What did the king like to play?A. Chess.B. Cards.C. Soccer.D. Basketball.答案:A解析:从第一句Once upon a time, there was a king who loved to play chess.可知,国王喜欢下棋,故答案为A。
中考英语阅读理解专题(含答案)一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解Denies Walme in Texas, USA, now 14 years old, published his best-seller Unbending Gisula eight years ago. The book is about a little whale named Gisul.One day, Gisula did not take his mother's words and went up the beach. Then he got lost and had to learn to live by himself. The colour pictures were drawn by Denies himself. Denies published the books at the age of six He is said to be the youngest writer and picture artist.Another surprising thing about the book is that it became a best seller immediately after it was published and brought him a lot of money. Because he spent much time writing the books, his study was not very good and he had to learn the year's work again but his gift of writing is highly praised by the teachers and student. And he was even invited to give talks on writing.But Denies does not want to be a writer. He said, 'I like planes most. I dream of becoming a pilot someday.'(1)From the story we can learn that Denies__________.A. published his Unbending Gisula at the age of 14B. wants to be a writer when he grows upC. drew the pictures for his own bookD. does not go to school anymore(2)What Denies liked most is________.A. writing storiesB. drawing picturesC. whalesD. planes (3)When did Denies publish the books?A. At the age of sixB. At the age of eightC. At the age of sixteenD. I don't know.【答案】(1)C(2)D(3)A【解析】【分析】大意:本文主要介绍作者丹尼斯个人的一些基本情况以及他的最畅销的书,他虽然学习怎么好,但是他善于写作,他梦想将来能成为一名飞行员,他的书主要介绍一只小鲸鱼,有一天小鲸鱼Gisula不听妈妈的话,爬上了海滩。
【英语】中考英语阅读理解题20套(带答案)含解析一、阅读理解1.根据短文内容选择正确答案。
B“Do you believe in life after death?” Jack's boss asked Jack.“Yes, Sir.”“Well, then, that makes everything just fine,” the boss went on. “About an hour after you left yesterday to go to your grandfather's funeral(葬礼), he dropped in to see you.”(1)What do you think Jack did the day before?A. He attended his grandfather's funeral.B. He did nothing special and he worked as usual.C. He meant to attend a funeral but didn't.D. He told a lie to get the day off.(2)What do you guess Jack's grandfather was doing the day before?A. He had been dead for some days but suddenly came to life again.B. He was thought to be dead but in fact well and alive.C. He was doing his usual business.D. He learned that Jack had cheated his boss and came to see him.(3)When the boss said, "That makes everything just fine", he _______.A. meant he was glad that Jack’s grandfather was still aliveB. was, in fact, telling Jack that he had been found outC. was, in fact, telling Jack that everything was OKD. meant he was glad that Jack believed in life after death【答案】(1)D(2)C(3)B【解析】【分析】这是一个笑话,Jack借口参加祖父的葬礼而请假刚离开不久,他的祖父来看他。
【英语】初三英语阅读理解专项训练100(附答案)含解析一、阅读理解1.阅读理解As far back as he could remember, Larry had wanted to go to Hollywood and become a film star. The young man's hopes for success were broken again and again. However, Hollywood was just everything to him. When he first came to California? Larry had decided never to give up and return home without success. Therefore, he kept on trying. "Some day," he told himself, "my big chance would come."Larry found a job—parking cars at one of Hollywood's big restaurants. His pay was low, but since the guests were kind enough to give him more money, he managed to make a living. One day he recognized an important film director driving into the parking lot and getting out of his car. Larry had recently heard that the man was ready to make a new picture.Larry got into the car and prepared to drive it on into the lot and park it. Then he stopped, jumped out, and ran over to the director. "Excuse me, sir, but I think it's only fair to tell you that it's now or never if you want me in your next picture. A lot of big companies are after me." Instead of pushing away the boy, the director laughed, then wrote something on a card and handed it to the young man. "Come and see me tomorrow."Larry got a small part in the director's next film. He was on his way!(1)It's clear that Larry's job—parking cars ________.A. helped him make a lot of moneyB. brought him the hope to be a film starC. made him fail again and again in getting into HollywoodD. gave him few chances to meet stars(2)The film director asked Larry to meet him the next day because _______.A. he needed a driver very muchB. Larry would become a starC. some big companies would give him a jobD. Larry expressed his hope in a wise way(3)We can learn from the story that _______.A. the film director knew Larry's hard experience beforeB. Larry managed to be a part in the new filmC. the job parking cars could bring young people everythingD. the new film was not so important for the director(4)"He was on his Way" refers to the fact that _______.A. he gave up and returned homeB. he began to work towards successC. he drove the director's car to HollywoodD. he had a long way to go to be in the film(5)The story mainly wants to tell us _______.A. it was hard for Larry, to find a job in a restaurant in HollywoodB. Larry was so lucky to meet the director in the parking lotC. why Larry could remember many things beforeD. how Larry succeeded- in his new life in Hollywood【答案】(1)B(2)D(3)B(4)B(5)D【解析】【分析】本文介绍了Larry在好莱坞寻求机会的故事。
初三英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、英语阅读(日常生活类)1.阅读下列短文,从每题所给的几个选项中,选出最佳选项。
What subject do you worry about the most at school? Many students worry about math. Some students can't sleep well the day before a math exam. Others may feel very nervous during the exam itself. But there might be a way to make the subject less stressful(压力大的)."For people who are worried about math, posture (姿势)makes a big difference," Erik Paper from San Francisco State University told the Daily Mail. That's right – sitting up straight can help you do better on math exams.Scientists tested 125 college students. They asked them to do a simple math exam while sitting in a slumped-over (趴倒的)posture, or sitting up straight. After the test, 56 percent of students said the exam was easier to do if they were sitting up straight.Slumping over is a defensive(戒备的) posture. It can bring about bad memories in the body and brain. This can stop you from thinking clearly, Paper said.Students who were not nervous about taking the math exam did not necessarily benefit(受益)from better posture. But they did find that doing math while slumped over was more difficult, Science Daily reported.Good posture isn't just helpful for taking math exams. Sportspeople, musicians and public speakers can all benefit from better posture. When you feel stressed out, you can also try to sit up straight or stand tall. It can help you feel more certain and focus better.(1)What posture can make people feel less stressed during math exams?A. Sitting up straight.B. Hanging your head.C. Lying on your back.D. Raising one hand.(2)What did the scientists ask the college students to do during the test?A. To do sit-ups.B. To count numbers.C. To think carefully.D. To sit in different postures.(3)How many students in the test benefited from the better posture?A. All the 125 students.B. Less than half of them.C. 56 percent of them.D. None of the students.(4)The fourth paragraph is written to explain .A. why slumping over makes exams harder to doB. why slumping over is bad for one's healthC. why some people slump over during examsD. why people are nervous during math exams(5)Which of the following is the best title for the passage?A. Slump over to Take ExamsB. Sit up to Do MathC. Better Posture for Nervous StudentsD. Good Advice for Better Exams【答案】(1)A(2)D(3)C(4)A(5)B【解析】【分析】本文介绍姿势不仅有助于参加数学考试。
[必刷题]2024九年级英语上册阅读理解专项专题训练(含答案)试题部分一、选择题:1. In the passage, which of the following words best describes the main character's attitude towards challenges?A. FearfulB. CuriousC. IndifferentD. Optimistic2. According to the author, what is the most important factor in achieving success?A. LuckB. IntelligenceC. Hard workD. Talent3. Which of the following statements is NOT true about the benefits of reading?A. It improves vocabulary.B. It enhances imagination.C. It slows down the aging process.D. It increases knowledge.4. In the second paragraph, the author uses an example to illustrate ______.A. the importance of perseveranceB. the influence of friendsC. the power of motivationD. the impact of environment5. What is the main idea of the third paragraph?A. People should learn to appreciate different cultures.B. Communication is essential in today's world.C. English is the most widely spoken language.D. Learning a second language is challenging.6. The author mentions "practice makes perfect" to emphasize ______.A. the importance of hard workB. the necessity of natural talentC. the role of luck in successD. the significance of good teachers7. Which of the following words can best replace the underlined word in the fourth paragraph?A. ComplexB. SimpleC. BoringD. Exciting8. The author's purpose in writing this passage is to______.A. persuade readers to study hardB. inform readers about the importance of readingC. entertain readers with interesting storiesD. criticize those who don't like reading9. What can be inferred from the last paragraph?A. Reading is more beneficial than watching TV.B. Everyone should read at least one book a week.C. Reading is a waste of time for some people.D. The more books you read, the smarter you bee.10. Which of the following s best suits the passage?A. The Power of ReadingB. How to Improve Reading SkillsC. The Benefits of Learning EnglishD. Why Reading is Important for Students二、判断题:1. The passage mainly talks about the importance of reading for children. ( )2. According to the author, reading can help people relax and reduce stress. ( )3. The author believes that everyone has a talent for reading. ( )4. The passage suggests that reading can improve people's munication skills. ( )5. The author thinks that reading is more beneficial than watching TV. ( )三、填空题:1. The main idea of the first paragraph is that reading can help us to ________.2. The author mentions "reading is to the mind what exercise is to the body" to show that reading is ________.3. In the second paragraph, the author pares reading to a journey to emphasize its ________.4. According to the passage, a person who reads widely is likely to have a more ________ mind.5. The third paragraph mainly discusses the ________ benefits of reading.6. The author suggests that reading can improve our________ skills.7. The underlined word "that" in the fourth paragraph refers to ________.8. The author believes that reading can help us to________ our horizons.9. The example of Thomas Edison in the passage is used to illustrate the importance of ________.10. The author concludes the passage ________ the benefits of reading.11. Fill in the blank with the correct form of the word: The teacher asked us to ________ the article for tomorrow's class.12. Choose the correct word to plete the sentence: After reading the book, she felt ________ and inspired.13. Complete the sentence with the correct preposition: He is interested ________ science fiction novels.14. Fill in the blank with the correct form of the word: The ________ of the story was very touching.15. Choose the correct word to plete the sentence: The author's writing style is both ________ and engaging.16. Complete the sentence with the correct conjunction: She enjoys reading, ________ she finds it relaxing.17. Fill in the blank with the correct form of the word: The book was so ________ that I couldn't put it down.18. Choose the correct word to plete the sentence: Reading is a habit that can ________ a lifetime.19. Complete the sentence with the correct pronoun:________ is my favorite pastime after a long day at work.20. Fill in the blank with the correct form of the word: The ________ of the characters in the novel was welldeveloped.四、简答题:1. How does the author define reading in the first paragraph?2. What are the two main benefits of reading mentioned in the second paragraph?3. Explain how reading can be pared to a journey, as mentioned in the second paragraph.4. Why does the author consider reading to be a form of exercise for the mind?5. What role does reading play in improving our munication skills, according to the passage?6. Discuss the impact of reading on personal growth, as described in the third paragraph.7. How does the author support the idea that reading is essential for children's development?8. What advice does the author give to readers in the final paragraph?9. What is the purpose of the example of Thomas Edison in the passage?10. In your own words, summarize the main argument of the passage.本套试题答案如下一、选择题:1. D2. C3. C4. A5. B6. A7. B8. A9. A10. A二、判断题:1. ×2. √3. ×4. √5. √三、填空题:1. expand our knowledge2. essential3. excitement4. open5. intellectual6. language7. reading8. broaden9. perseverance10. summarizing11. read12. enlightened13. in14. plot15. descriptive16. because17. captivating18. last19. Reading20. development四、简答题:1. Reading is to the mind what exercise is to the body.2. It improves vocabulary and enhances imagination.3. Just as a journey takes us to new places, reading takes us to new worlds and ideas.4. It keeps the mind active and alert.5. It helps us understand different perspectives and express our thoughts clearly.6. It helps us understand ourselves and the world better, leading to personal growth.7. It helps children develop language skills, improve concentration, and fosters a love for learning.8. The author advises readers to make reading a daily habit.9. It illustrates that even great minds need to read widely to innovate and create.10. Reading is crucial for personal development and should be a daily practice for everyone.。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读理解It's reported that more than 450 million Chinese have myopia(近视). Around 30 percent for primary school students, 60 percent for junior high students and 80 percent for senior high students are nearsighted. Maybe this is because students spend a lot of time reading books and using electronic products.Parents might have tried to do something to fix it, such as having their children get eye massages(按摩), take medicine or even get surgery. People who offer these services or products often promise that they can reduce(缓解) or even cure(治愈) myopia. However, you will no longer see advertisements like this before long. The government has made a notice to ban(禁止)this kind of advertisements. The notice bans businesses from using words like "recovery"(恢复) and "myopia cure" in their advertisements. The notice says that myopia cannot be completely cured with medical technology now. As a result, these advertisements could mislead children and their parents.To reduce myopia among young people, the government made a new plan last August. The plan limits(限制) not only the time children play video games but also the production of new video games.Young people can prevent and control myopia by spending more time outside and less time in front of books or computers. People who have eyesight problems should go to a hospital and let a doctor decide what to do.(1)What's the myopia rate of junior high students according to the passage?A. 30%.B. 45%.C. 60%.D. 80%.(2)Parents might do the following EXCEPT to fix myopia according to Paragraph 2.A. have their children get eye massagesB. buy them special glassesC. make their children take medicineD. get their children to do surgery(3)You won't see advertisements on myopia with the word " " in the near future. A. recovery B. eyesight C. medical D. reduce(4)Which sentence is True according to Paragraph 4 and 5?A. Students in lower grades are easy to get myopia.B. Production of new video games has been limited.C. Spending less time outdoors is good for children's eyesight.D. The notice gives advice on protecting the eyesight of elderly people.(5)What can we learn from the passage?A. Don't believe the advertisements.B. Students shouldn't be allowed to play video games.C. The government and people are saving children's eyesight.D. Myopia can be cured with the medical technology at present.【答案】(1)C(2)B(3)A(4)B(5)C【解析】【分析】大意:据报道有4亿5千多万中国人患有近视,政府和其他的人正在想办法拯救孩子的近视。
【英语】初三英语阅读理解专项训练100(附答案)及解析一、阅读理解1.阅读理解"Without music, life would be a mistake, "famous German philosopher(哲学家)Friedrich Nietzsche said over a century ago. Music is a big part of our lives. But in recent years, some American schools have cut music classes to control budgets(预算).For example, Chicago public schools hurt arts education when it fired over 1, 000 teachers. Among them, 10 percent of the teachers taught art or music, according to The Washington Times. In fact, this is not just a problem in the US. In other countries, such as China and the UK, music classes are not thought to be as important as ones like science, math and history. That's partly because music is not seen as a very important life skill, and it isn't tested. Many students are busy with schoolwork, so parents and students choose to focus on subjects that are tested more often. However, learning music is beneficial(有益的)in many ways.When playing music, you need different abilities to work together. It is not as simple as it looks, according to Kenneth K. Guilmartin of Music Together, an early childhood music development program. For example, when playing the piano, people see music notes and decode(解码)them in their brains. They also use their fingers to make sounds. You need to deal with all these things at the same time.Music has a special connection with science as well. You can see that many scientists are good at playing music:Einstein played the violin and German physicist Max Planck was talented in playing the piano.(1)Some schools in the US cut music classes, because ____.A. they were too difficult to learnB. students in the US weren't interested in musicC. the schools wanted to control budgetsD. there weren't enough music teachers in the US (2)In Paragraph 2, what does the underlined word "them" refer to(指代)?A. Students in Chicago.B. Public schools.C. Parents in Chicago.D. Fired teachers.(3)How many scientists who are good at playing music are mentioned in this passage? A. One. B. Two. C. Three. D. Four.(4)What's the writer's opinion according to this passage?A. Music is as simple as it looks.B. Music classes should be cut in some schools.C. Music is a big part of our lives.D. Music isn't a very important life skill for us.【答案】(1)C(2)D(3)B(4)C【解析】【分析】本文介绍了很多地区削减了音乐课以控制预算,这是不合适的,因为音乐在许多方面都是有益的。
英语阅读理解五篇(难度:初三)含答案和讲解(答案和讲解在最后)**阅读理解一****Title:A Day at the Zoo**It was a sunny day,and we decided to visit the zoo.We saw many animals there.The elephants were very big and strong.They were playing in the water and looked very happy. The monkeys were jumping around and making funny faces.We also saw some lions sleeping in the sun.The pandas were eating bamboo,and they looked very cute.We had a great day at the zoo and enjoyed seeing all the animals.**Questions:**1.What did the writer decide to do on a sunny day?2.How did the elephants look when they were playing in the water?3.What were the monkeys doing?4.Where were the lions sleeping?5.What were the pandas eating?**阅读理解二****Title:My Favorite Sport**My favorite sport is basketball.I like it because it is exciting and fun.I play basketball with my friends after school.We practice passing the ball and shooting baskets.Sometimes we play against other teams in the school.I am good at shooting,and I often score points for our team.Basketball makes me happy and healthy.**Questions:**1.What is the writer's favorite sport?2.Why does the writer like his/her favorite sport?3.Who does the writer play basketball with?4.What does the writer often do for his/her team?5.How does basketball make the writer feel?**阅读理解三****Title:A Trip to the Beach**Last summer,my family and I went to the beach for a vacation.The sea was blue and the sand was soft.We built sandcastles and played in the waves.In the evening,we watched the sunset and it was beautiful.We also had seafood for dinner,and it was delicious.I really enjoyed my trip to the beach and I want to go back again soon.**Questions:**1.Who went to the beach for a vacation?2.What did they do at the beach?3.What did they do in the evening?4.What did they have for dinner?5.How did the writer feel about his/her trip to the beach?**阅读理解四****Title:My Favorite Subject**My favorite subject is science.I like learning about the world and how things work.In science class,we do experiments and observe things.We also learn about animals and plants.I find science very interesting and I want to be a scientist when I grow up.**Questions:**1.What is the writer's favorite subject?2.What does the writer like learning about in science?3.What do they do in science class?4.What do they learn about in science class?5.What does the writer want to be when he/she grows up?**阅读理解五****Title:A Busy Weekend**Last weekend,I had a very busy schedule.On Saturday morning,I went to the library to study for my math test.In the afternoon,I went shopping with my mom.We bought some clothes and groceries.On Sunday,I had a soccer game in the morning,and then I helped my dad with some gardening work in the afternoon.Although I was tired,I enjoyed my weekend because I got to do a lot of things.**Questions:**1.How was the writer's last weekend?2.What did the writer do on Saturday morning?3.Who did the writer go shopping with?4.What did the writer do on Sunday morning?5.Why did the writer enjoy his/her weekend despite being tired?以下是阅读理解题目的答案及讲解:**阅读理解一答案及讲解****Title:A Day at the Zoo**1.**Answer:**The writer decided to visit the zoo.**讲解:**文章中提到“We decided to visit the zoo.”,说明作者决定去动物园。
初三英语阅读理解专题训练答案及解析一、英语阅读(日常生活类)1.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。
If you look at the top of your phone, you'll usually see a little symbol that says 3G or 4G. The "G" stands for the "generation" (代)of your mobile network. But the symbols will become things of the past after 5G networks fully arrive.On March 30, Shanghai vice-mayor Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate X Smartphone. Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.About 100 times faster than 4G networks, 5G will let people download and upload data(数据) faster than ever before. But 5G won't just bring faster mobile internet. People can use it for many other things as well.For example, 5G will help to make self-driving cars safer. Today's self-driving test cars have one problem-lag(延迟). When the car "sees" an obstacle(障碍物), it sends this information to a data center and receives instructions, However, it will be some time before it sends and receives this information. With this kind of lag, the cars might crash because they don't receive instructions in time. With 5G, this lag will be greatly lowered, making the cars safer.5G could also be used to power the internet of things (IoT), that is, a large online network that connects all things and people. Fast internet speeds will be the key to developing this technology.The IoT could be used in a lot of ways. For example, with IoT, your refrigerator could automatically (自动地) place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside.(1)Which city was 5G tested for the first time?A. Beijing.B. Shanghai.C. Shenzhen.(2)What can we infer(推测) according to the passage?.A. 5G is widely used in China now.B. 5G networks will make our lives more convenient.C. There are no symbols at the top of our phones.(3)The writer uses self-driving cars as an example to .A. explain how 5G's fast speed can be helpfulB. warn about the possible dangers of self-driving carsC. explain how self-driving cars work(4)What is IoT according to the passage?A. A robot that can do housework.B. An online store where you can buy anything.C. A large online network that connects things and people.(5)Which sentence is right according to the passage?A. 5G will help us buy eggs quickly.B. Robots can help us buy eggs online.C. Our refrigerator can order eggs online for us.【答案】(1)B(2)B(3)A(4)C(5)C【解析】【分析】短文大意:当人们看手机上方的时候,会看到3G或者4G的小符号。
G 代表手机网络的"代"。
但是,当5G网络全面覆盖时,这些符号将会成为过去时。
3月30日,上海市长吴清第一次使用华为Mate X智能手机进行视频通话,上海成为中国进行第一个测试5G的城市。
5G将会在很多方面改善人们的生活。
(1)细节理解题。
根据Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks。
可知,上海是中国第一个进行5G测试的城市。
故选B。
(2)推理判断题。
根据About 100 times faster than 4G networks,5G will let people download and upload data(数据)faster than ever before。
But 5G won't just bring faster mobile internet。
People can use it for many other things well。
可知,5G的速度将会是4G的100倍,人们下载或者上传数据都会快很多。
而且,5G不仅仅是在移动网络上给人们带来快捷。
在其他方面,人们也可以利用5G。
由此可以推断出,5G将会使人们的生活便利很多。
故选B。
(3)推理判断题。
根据…With 5G, this lag will be greatly lowered, making the cars safer。
可知,5G可以大大减少问题延迟,从而使无人驾驶汽车更安全。
作者通过这个例子来告诉我们5G的告诉怎样起作用的。
故选A。
(4)词义猜测题。
根据5G could also be used to power the internet of things(IoT), that is, a large online network that connects all things and people。
可知,IoT指的是把所有人和物联系起来的一个巨大的在线网络。
故选C。
(5)细节理解题。
根据For example, with IoT, your refrigerator could automatically (自动地) place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside。
可知,当冰箱里没有鸡蛋时,冰箱可以自动在网上下单买鸡蛋。
故选C。
【点评】此题考查阅读理解。
客观信息题可以从文章中直接找到答案。
而主观判断题考查的是对文章的感情基调等,这类题必须经过对作者的态度、意图以及对整篇文章进行深一层的推理等。
通过语篇逻辑关系,研究细节的暗示,推敲作者的态度,理解文章的寓义。
对于词意猜测题。
需要准确无误地理解上下文,根据上下文的联系进行猜测。
找出问题答案。
2.阅读理解Did you take part in a camp this summer? There are so many summer camps and not all of them are the same. To choose which camp is best for you, first you must do a bit of research.Maybe you've never thought about it before, but every great summer camp has the same main goals—opportunity, challenge and growth.Opportunity means you are given a chance to do something special. It also makes you special because other kids don't have the same opportunity. For example, if you are interested in writing, then you can choose to join a journalism (新闻)camp. You may have the opportunity of meeting famous journalists there.Challenge means you are given a task. You must finish the task and succeed in dealing with the challenge. Then you will have a sense of achievement. For example, you could take a lifeguard course at some summer camps. If you pass the exam, then you will receive a certificate (证书)to become a real lifeguard.This also leads to the third and most important goal of very great summer camp—personal growth. It doesn't mean growing taller and stronger or more beautiful. It means seeing yourself improve, learning something new and doing something you didn't know or believe you could do before. It also means becoming more confident in yourself.So in the future when choosing your next summer camp, remember to ask yourself: Is it a special opportunity? Is it a challenge? Will I grow?But what about friendship, fun and joy? These will all happen naturally when you have the right goals at summer camps!(1)Which is the writer's opinion?A. Different camps have different goals.B. There are too many summer camps today.C. All great summer camps have the same main goals.D. All the summer camps offer the same activities and courses.(2)According to the passage, a camper feels successful when he ______.A. joins the best campB. finishes a hard taskC. grows taller and strongerD. takes a special chance(3)The most important thing for a camper is to ______.A. take opportunitiesB. grow more beautifulC. become better and more confidentD. learn new life-saving skills(4)What does the last paragraph tell us?A. It's not important to have fun at a camp.B. It's hard to make real friends at a camp.C. You can get more joy with more goals at camp.D. With the right goals, you can have fun while learning at a camp.(5)Which is the best title for the passage?A. What makes a camp great?B. Which is the best goal?C. How to be a successful camper?D. How to do research work?【答案】(1)C(2)B(3)C(4)D(5)C【解析】【分析】大意:本文讲述作者就如何成为一个成功的野营者给出了一些看法,每个好的夏令营都有相同的主要的目标——机会,挑战和成长,让自己一边学到东西一边获得乐趣。