(湖北专用)高考英语一轮复习 板块三 Unit 9 Technology课下作业复习(详细解析)

  • 格式:doc
  • 大小:77.00 KB
  • 文档页数:9

大纲版(湖北版)2011高考一轮英语复习课下作业

复习板块三 Unit 9 Technology

Ⅰ.多项选择

1.The work ________ patience and skill,so you are not fit for it.

A.calls for B.calls on

C.calls at D.calls up

解析:句意:这项工作需要耐心和技术,因此,你不适合这项工作。

答案:A

2.Every failure one meets with ________ one's experience.

A.turns to B.adds to

C.leads to D.objects to

解析:句意:一个人遭遇的每次失败都会增加他的经验。turn to转向,向……求助;

lead to通向,导致;object to反对;B项add to“增加”,符合题意。

答案:B

3.She told me she wanted to ________ her two o'clock appointment in order to

take

care of her sick husband.

A.put down B.call off

C.hang up D.take off

解析:句意:她告诉我她要取消两点的约会,以便照顾她生病的丈夫。call off取消;

put down写下,放下,平息;hang up挂断 (电话);take off起飞,脱掉。

答案:B

4.To our disappointment,the two sides reached no ________.

A.disagreement B.agreement

C.conclusion D.decision

解析:reach an agreement达成协议;reach a conclusion作出推断;reach a

decision

作出决议(定)。句意:让我们失望的是,双方没有达成协议。

答案:B 5.In our childhood,we were often ________ by Grandma to pay attention to our

table

manners.

A.demanded B.reminded

C.allowed D.hoped

解析:remind sb.to do sth.提醒某人去做某事。句意:在我们的童年时代,奶奶经

常提醒我们去注意餐桌上的礼仪。

答案:B

6.________ the timetable,our flight takes off at 9∶10 a.m.,so we must be

at the

airport by 8∶30.

A.According to B.Because of

C.Judging from D.In the opinion

解析:according to根据。句意:根据时刻表,我们的航班上午九点十分起飞,因

此我们必须在八点半前到达机场。

答案:A

7.The police told the press that they had ________ no doubts that they would

find the

missing children and bring them back.

A.partly B.relatively

C.briefly D.absolutely

解析:考查副词词义。partly部分地;relatively相对地;briefly简单地;absolutely

绝对地,完全地。

答案:D

8.The expert noted that Austria was one of many wheat suppliers to the world

market.But he ________ that its future supply also met with troubles.

A.revised B.declared

C.acted D.added

解析:考查动词词义。句意:那名专家说奥地利是世界市场小麦供给地之一,但他

接着说,未来的供给也遇到了困难。add接着说,补充说。

答案:D

9.Don't always rely on your parents for money.You should be ________. A.alone B.brave

C.easygoing D.independent

解析:考查形容词词义。independent独立的,符合题意。

答案:D

10.Maria has been my partner since I __________ the business.

A.took over B.took off

C.took in D.took away

解析:考查动词词组。take over接管,符合题意。take off起飞,成功;take in吸

收,上当;take away拿走,剥夺。

答案:A

Ⅱ.完形填空

(2010·广西南宁、柳州、玉林调研)In a class I teach adults,I recently

did

something “unpardonable (不可饶恕的)”.I gave the class homework!The __1__

was

to “go to someone you love within the next week and tell them you love them”.It

has

to be someone you have never said those words to before or at least haven't

__2__ those

words with for a long time.

Now that doesn't sound like a very __3__ assignment,until you realize

that most

of the men were over 35 and were __4__ in the generation of men that were taught

that

__5__ emotion is not macho (阳刚的).Showing feelings or crying was just not

done.So

this was a very __6__ assignment for them.

At the beginning of our next class,I asked if someone wanted to share

__7__

happened when they told someone they loved them.I __8__ expected one of the

women

to __9__,as was usually the case,but on this evening one of the men raised

his hand first.He appeared quite __10__ and a bit shaken.

As he __11__ out of his chair (all 6 feet and 2 inches of him),he began

by saying,

“Dennis,I was quite __12__ with you last week when you gave us this assignment.I

didn't feel that I had anyone to say those words to,and besides who were you

to tell me

to do something __13__ personal?”

“But as I began driving home,my __14__ started talking to me.It was

telling

me that I knew __15__ who I needed to say I love you to.”

“You see,five years ago,my father and I had a severe __16__ and really

never

solve it since that time.We __17__ seeing each other __18__ we absolutely had

to at

Christmas or other family gatherings.__19__ even then,we hardly spoke to each

other.”

“So last Tuesday by the time I got home,I had

__20__ myself I was going

to tell

my father I love him.”

1.A.lesson B.project

C.assignment D.activity

解析:由下文不难得出,我给班上的学生布置了一份家庭作业,任务是下周之内要

走到你所爱的人面前,告诉他们你爱他。assignment (n.)任务。

答案:C

2.A.shared B.explained

C.reminded D.imagined

解析:根据句意,此人必须是一位此前你从未对之说过此话的对象,或至少很久没

有与他们交流过这些爱意盎然的话语了。备选答案中只有share和介词with连用。

答案:A

3.A.easy B.serious

C.curious D.difficult

解析:承接下文,综合把握句意是:听起来这不像是一份太难的任务,直到你意识