宏观经济学-题库

  • 格式:doc
  • 大小:1.44 MB
  • 文档页数:122

百度文库 - 让每个人平等地提升自我

1 Macroeconomics, 10e (Parkin)

Chapter 4 Measuring GDP and Economic Growth

1 Gross Domestic Product

1) Gross domestic product is the total ________ produced within a country in a given time

period.

A) market value of all final and intermediate goods and services

B) market value of all goods and services

C) amount of final and intermediate goods and services

D) market value of all final goods and services

Answer: D

Topic: GDP

Skill: Recognition

Question history: Previous edition, Chapter 4

AACSB: Reflective Thinking

2) Gross domestic product

A) includes all the goods and none of the services produced in an economy in a given time

period.

B) measures the value of the aggregate production of goods and services in a country during a

given time period.

C) measures the value of labor payments generated in an economy in a given time period.

D) is generally less than federal expenditure in any time period.

Answer: B

Topic: GDP

Skill: Recognition

Question history: Previous edition, Chapter 4

AACSB: Reflective Thinking

3) Gross domestic product is a measure of the total value of all

A) sales in an economy over a period of time.

B) consumer income in an economy over a period of time.

C) capital accumulation in an economy over a period of time.

D) final goods and services produced in an economy over a period of time.

Answer: D

Topic: GDP

Skill: Recognition

Question history: Previous edition, Chapter 4

AACSB: Reflective Thinking

百度文库 - 让每个人平等地提升自我

2 4) Gross domestic product (GDP) is the ________ in a given time period.

A) value of personal consumption expenditures, gross private domestic investment, and federal

government expenditures

B) sum of wage and salary compensation of employees and corporate profits

C) value of all final and intermediate goods and services produced by the economy excluding

those goods exported to foreign nations

D) market value of final goods and services produced by the economy

Answer: D

Topic: GDP

Skill: Recognition

Question history: Previous edition, Chapter 4

AACSB: Reflective Thinking

5) Gross domestic product (GDP) measures the

A) number of final goods and services produced in the economy in a given time period.

B) number of final goods and services sold in the economy in a given time period.

C) market value of old and new final goods and services sold in the economy in a given time

period.

D) market value of final goods and services produced in the economy in a given time period.

Answer: D

Topic: GDP

Skill: Recognition

Question history: Previous edition, Chapter 4

AACSB: Reflective Thinking

6) GDP is defined as the market value of all ________ in a given time period.

A) final goods produced in a country

B) final goods and services produced by citizens of a particular country regardless of where in

the world they are located

C) final goods and services produced in a country by only the citizens of the country

D) final goods and services produced in a country

Answer: D

Topic: GDP

Skill: Recognition

Question history: Previous edition, Chapter 4

AACSB: Reflective Thinking

7) In the definition of GDP, "market value" refers to

A) valuing production in production units.

B) not counting intermediate products.

C) valuing production according to the market price.

D) when the production took place.

Answer: C

Topic: Market Value

Skill: Recognition

Question history: Modified 10th edition

AACSB: Reflective Thinking 百度文库 - 让每个人平等地提升自我

3 8) In the United States, GDP is typically measured

A) monthly.

B) quarterly.

C) daily.

D) weekly.

Answer: B

Topic: Time Period

Skill: Recognition

Question history: Previous edition, Chapter 4

AACSB: Reflective Thinking

9) If Nike, an American corporation, produces sneakers in Thailand this would

A) count as part of . GDP since it is a . corporation.

B) count for both Thailand's GDP and . GDP.

C) add to Thailand's GDP but not to . GDP.

D) add to neither . GDP nor Thailand's GDP.

Answer: C

Topic: Production

Skill: Recognition

Question history: Previous edition, Chapter 4

AACSB: Reflective Thinking

10) If Frito Lay, an American snack company, opens a new manufacturing facility in Mexico and

produces snacks which are distributed in South America, then Mexico's GDP ________ and .

GDP ________.

A) increases; does not change

B) does not change; increases

C) increases; decreases

D) increases; increases

Answer: A

Topic: Production

Skill: Recognition

Question history: New 10th edition

AACSB: Reflective Thinking

11) The word "final" in the definition of GDP refers to

A) not counting intermediate goods or services.

B) the time period when production took place.