Module 2 综合技能测试

  • 格式:doc
  • 大小:111.00 KB
  • 文档页数:11

1

Module 2 综合技能测试

时间90分钟 满分100分

Ⅰ.单项填空(每题1分,满分15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

1.Mike, as far as I know,________like to play music.

A. seems B. appears

C. feels D. does

答案:D

解析:as far as I know为插入语,去掉插入语后,在结合like后面的不定式可以知道like为动词而不是介词,故排除A、B、C。D项does+动词原形表示强调,意思为“的确,确实”。

2.Young driver are far more________to have accidents than old ones.

A.possible B.probable

C.likely D.maybe

答案:C

解析:be likely to do sth.“(主语)可能要做„„”。maybe是副词,possible, probably多用it作形式主语。

3.—Do you know why they practise________basketball every day?

—They practise________in the basketball match of our school.

A.playing; to join B.playing; joining

C.to play; to join D.to play; joining

答案:A

解析:空一为practise doing“练习做”;空二中的practise为不及物动词,其后的to join是不定式作目的状语。

4.Children are________to activities in which they are successful.

A.attracted B.settled

C.considered D.stuck

答案:A

解析:句意为:“孩子们被吸引到活动中”。attract意为“吸引”。

5.Mary always blames me________anything goes wrong. I can't stand her any more.

A.whenever B.when

C.whatever D.what

答案:A

解析:whenever是when的强调,“无论如何”。

6.All the teachers are taking a computer test, ________who are having classes.

A.except for B.except

C.except those D.except that

答案:C

解析:“除了那些老师„„”。except作介词,后面跟代词作宾语。

7.The visiting expert________giving lectures to students________invited to meeting at

times.

A.preferred; to being

B.preferred to; rather than

C.preferred; than being

D.preferred; to be

答案:A

解析:prefer doing to doing“宁愿做„„而不愿„„”;空二是动名词的被动形式,“而不愿被邀请去„„”。

8.Finally he admitted________my invitation. 2 A.to receive B.to have received

C.receiving D.having received

答案:D

解析:admit doing“承认做某事”;而receive的动作发生在admit之前,故用动名词的完成式。

9.Many bridges________across the Changjiang River so far, which form a beautiful view.

A.have built B.were built

C.are built D.have been built

答案:D

解析:so far“迄今为止”多与现在完成时连用;而bridge与build构成被动。

10.His interests include basketball, bowling and surfing the Internet________studying his

favourite subjects.

A.as well as B.as good as

C.as well D.so well as

答案:A

解析:as well as“除了„„之外,还有”。

11.New technology will reduce the time it takes________.

A.for making a film B.to make a film

C.making a film D.in making a film

答案:B

解析:考查It takes time to do sth.句式的变化。不定式作目的状语。

12.I won't suggest her________me, but I only advise her not to think________of herself.

A.respecting; much too

B.to respect; too much

C.respecting; too much

D.to respect; much too

答案:C

解析:空一为suggest doing“建议做”, her doing是动名词的复合结构;空二为名词短语,“为自己想得太多”。

13.—Tom looks hot and dry.

—So________you if you have a high fever.

A.will B.do

C.are D.would

答案:A

解析:由if从句可知主句应用将来时态,“要是你发高烧的话,也会这样的。”

14.The time he has devoted in the past years________the disable is now

considered________of great value.

A. to help; being B. to helping; to be

C. to help; to be D. helping; being

答案:B

解析:前一部分考查devote one's time to doing sth.句式。其中devote的宾语the time在定语从句中提到了前面并省略了;后一部分中的consider的后面接了主语补足语,所以用不定式作补语。整个句子的意思为:他在过去的十年中用在帮助残疾人身上的时间现在被认为是很有价值。

15.—Mr Smith has given up smoking.

—It was his wife that finally________him got to do so.

A.considered B.permitted

C.persuaded D.advised

答案:C

解析:由上句可知为已“劝服”。

Ⅱ.完形填空(每题1分,满分20分) 3 阅读下面短文,掌握其大意,然后从16~35各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。

(安徽省安庆市2010年高二第二学期期中考试)

Once there lived a rich merchant(商人) and a poor shoemaker in the same house. The

merchant occupied the second floor,__16__the shoemaker lived and worked in a small room on

the first floor. The shoemaker was one of the__17__persons on earth. He worked from morning

till night, singing merrily. His heart was filled with__18__, whenever he saw the boots and

shoes__19__. Now the merchant upstairs was so rich that he__20__knew how much wealth he

had. He was always__21__over his gold and silver coins far into the night. Even in bed his

uneasiness(不安) about his riches kept him__22__. When at last he had been asleep for an hour or

two, up came the song of the happy shoemaker, who was an__23__riser. It continued all day and

was a (n)__24__to the merchant. Day by day the merchant grew more and more tired through

want of__25__. He asked a wise friend of his how he could put an__26__to the shoemaker's song.

“Well, if I were you, I would give the shoemaker a hundred pounds,” answered his friend.

“You are rich enough to do that, I suppose. Ask for nothing in__27__. Simply give the money.”

The merchant__28__the advice.

When the shoemaker__29__the bag that had been sent by the merchant, he was__30__to find

shining coins. “I must hide this from the eyes of my neighbors. If they see it, they will think that

I have stolen it,” he thought. “I will__31__it away even from my wife.” So he hid the bag of