【英语】 七年级英语下册阅读理解单元练习题(含答案)
- 格式:doc
- 大小:104.00 KB
- 文档页数:12
七年级下册第一单元英语阅读理解及答案1、Edward rose early on the New-year morning.He looked in every room and wished a Happy New Year to his family.Then he ran into the street to repeat that to those he might meet.When he came back,his father gave him two bright,new silver dollars.His face lighted up as he took them.He had wished for a long time to buy some pretty books that he had seen at the bookstore.He left the house with a light heart,expecting to buy the books.As he ran down the street,he saw a poor family.“I wish you a Happy New Year.”said Edward,as he was passing on.The man shook his head.“You are not from this country.”said Edward.The man again shook his head,for he could not understand or speak his language.But he pointed to his mouth and to the children shaking with cold,as if(好像)to say,“These little ones have had nothing to eat for a long time.”Edward quickly understood that these poor people were in trouble.He took out his dollars and gave one to the man,and the other to his wife.They were excited and said something in their language,which doubtless meant,“We thank you so much that wewill remember you all the time.”When Edward came home,his father asked what books he had bought.He hung his head a moment,but quickly looked up.“I have bought no books”,said he.“I gave my money to some poor people,who seemed to be very hungry then.”He went on,“I think I can wait for my books till next New Year.”“My dear boy,”said his father,“here are some books for you,more as a prize for your goodness of heart than as a New-year gift”“I saw you give the money cheerfully to the poor German family.It was nice for a little boy to do so.Be always ready to help others and every year of your life will be to you a Happy New Year.”48.Edward expected to_________with the money he got from his father.A.help the poor familyB.buy something to eatC.buy some pretty booksD.learn another language49.Why did the poor man shake his head when Edward spoke to him?A.He couldn’t understand the boyB.He wouldn’t accept the moneyC.He didn’t like the boy’s languageD.He was too cold tosay anything50.How much did Edward give the poor family?A.One dollarB.Two dollarsC.Three dollarsD.Four dollars51.We know that Edward_________from the passage?A.got a prize for his kind heartB.had to buy his books next yearC.bought the books at the bookstoreD.got more money from his father【参考答案】:48-51 CABA【语篇解读】:本篇是一个记叙文。
2020-2021年七年级英语下册阅读理解单元测试题含答案(word)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解My name is Claire. I live in a small house in a town called Kingston.I love to visit Highgrove Road. This road has a lot of big houses, and some even look like palaces. Highgrove Road is next to a beach. I love to sit on the beach and dream what these houses look like inside.My favourite house is a pink house at the end of the road. In my dreams this house has at least four sitting rooms and two dining rooms, all on the ground floor. One dining room is for the family and the other one is for friends. It has a really big kitchen next to the dining rooms. The house has three bedrooms on the first floor and five bedrooms on the second floor. Each bedroom has a bathroom with a toilet, a sink, a bath and a shower. The house is very tidy and quiet. In front of the house, there is a big garden with a swimming pool. It is the biggest swimming pool in the whole town. A friendly family lives in this house and they often invite friends over to use their swimming pool.My dream is to live in a house just like this. My mother thinks I should stop dreaming and start studying for my exams!(1)Highgrove Road is next to .A. a beachB. Claire's schoolC. a palaceD. a big house(2)What is the colour of Claire's favourite house?A. Red.B. Purple.C. Pink.D. Blue.(3)How many bedrooms does Claire imagine(想象)there are in this house?A. Eight.B. Ten.C. Five.D. Three.(4)Claire's dream is to .A. pass her examsB. buy this houseC. use the swimming poolD. live in a similar (相似的) house(5)What may (可能)Claire's real house look like?A. It is new.B. It is very small.C. It is very big.D. It is clean.【答案】(1)A(2)C(3)A(4)D(5)B【解析】【分析】文章大意:作者Claire梦想中的大房子。
英语七年级英语下册阅读理解及答案(word)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Here is our pet dog ,Mr. Hawkeye. Mr. Hawkeye is seven years old ,and we got him from our vet (兽医). He takes in a lot of cats. He receives his name because he is such a hawk (掠夺者)around food. If you are not looking ,he will take a sandwich off your plate. He can smell the delicious food in the fridge from another floor in the house,and potato chips are his favourite thing to steal! This comes the name ,Hawkeye. Hawkeye was a great animal at the vet. They thought he could bring good luck and he took care of all the new cats ,giving them baths ,etc. He does that at our house as well. Like I said ,he is quite a character and very friendly. He always greets (问候)us when we come home. He has to check out all the bags to make sure if there's food there for him, especially chips!(1)Mr. Hawkeye is .A. our pet dogB. the owner of the petC. a catD. a vet(2)He receives his name Hawkeye because .A. he is a hawk around foodB. he can bring good luckC. he is a real characterD. he is quick at eating food(3)Our pet likes best of all.A. sandwichesB. potato chipsC. potatoesD. new cats(4)The underlined word “character" mostly mea n s here.A. 有个性的宠物B有. 个性的人C主. 角D英. 雄(5)What do you think of Mr. Hawkeye?A. He is very clever and friendly.B. He is very lucky.C. He is a very good vet. D . He can do all the housework at home.【答案】(1)A(2)A(3)B(4)A(5)A【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是我家的宠物狗鹰眼的故事。
英语七年级英语下册阅读理解及答案经典-CAL-FENGHAI.-(YICAI)-Company One1英语七年级英语下册阅读理解及答案经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Tom is a good boy, but he cannot get up early. He often sleeps until nine or ten o'clock in the morning. His mother doesn't want him to be late for school. So she buys him an alarm clock. She says to him, "You must get up when you hear the clock ring" "Yes, Mum." Tom says. And from then on, Tom gets up when he hears the clock ring at six thirty every morning. One day his mother forgets to ring up the clock. And the next morning Tom doesn't get up at six thirty. It's time for breakfast. Mother goes to wake him up. Tom is in bed and his eyes are open. He says to his mother, "I wake up very early.""Then why don't you get up" Mother asks."But," answers Tom, "You tell me that I must get up when I hear the clock ring. So I am now waiting for the clock ring."(1)The funny story mainly tells us about ______.A. A good boyB. Being late for school in the morningC. An honest boy waiting for the clock ringD. Time for breakfast(2)Before Tom's mother buys a clock for him, ______.A. he always goes to school earlyB. he often gets up lateC. he goes to bed until six thirty in the evening.D. he wants to go to school early(3)One day, the clock doesn't ring, ______.A. but Tom still gets up earlyB. so Tom doesn't wake up earlyC. so Tom forgets to ring it upD. but Tom still wakes up early(4)______, but he can't get up early in the morning.A. Tom is a bad boyB. Tom is a good boyC. Tom is often late for schoolD. Tom always goes to school in time(5)From this passage we know that ______.A. boys cannot get up earlyB. mothers likes to buy clocks for their childrenC. the clock cannot wake up Tom in the morningD. children can wake up early【答案】(1)C(2)B(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】本文讲述一个小男孩Tom每天铃声响才起床,但有天铃声不响,他还是待在床上,妈妈生气跑到楼上,问他为什么?他说按照妈妈要求在等铃声。
最新七年级英语下册阅读理解单元测试题(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解From Monday to Friday Daniel wakes up at six a.m. and then has breakfast at seven a.m.. Daniel likes his school very much. He leaves(离开) home at seven ten and gets to school at seven twenty. He has lessons from eight ten to eleven thirty. He's good at Maths. He loves English, too. He eats lunch at school at eleven forty. He does after-school activities at four twenty in the afternoon. He plays football, badminton and volleyball. Sometimes he swims. Daniel goes home at five o' clock p.m. He eats dinner at six forty p.m. Then at seven o'clock he watches TV. He likes watching TV because he wants to l earn more about the world. At eight p.m. ,he does his homework. He goes to bed at nine o' clock.回答问题,每题不超过5个单词(1)Where is Daniel at seven o'clock in the morning?(2)When does Daniel have lunch at school?(3)How long does Daniel watch TV every evening ?(4)What does Daniel do at eight in the evening?(5)How many meals does Daniel have at home on Friday ?【答案】(1)At home(2)At eleven forty(3)For one hour /For an hour./An hour/ One hour(4)He does his homework.(5)Two【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是丹尼尔从周一到周五的日常生活状况。
【英语】七年级英语下册阅读理解单元测试题含答案(word)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.根据材料内容,选择正确答案。
AOn a Quiet Night---------- Tang Li BaiI saw the moonlight before my couchAnd wonder if it were not the frost on the groundI raised my head and looked out on the mountain moonI bowed my head and thought of my far-off homeBHomesickness-------------by Yu GuangzhongIn my childhoodHomesickness was a small stampI was hereAnd my mother was over thereWhen I grew upHomesickness was a narrow ship-ticketI was hereAnd my bride was over thereAnd thenHomesickness wasWith me outsideAnd my mother insideBut nowHomesickness is a shallow straitI am on this sideAnd the mainland is on the other side(1)Poem A was written by in Dynasty.A. Du Fu; TangB. Bai Juyi; TangC. Li Bai; TangD. Sushi; Song (2)Choose the best phrase to fill in the blank.A. a big rockB. a huge mountainC. a small tombD. a long river (3)What's the theme of the two poems?A. Missing hometown.B. Talking about friendship.C. Missing mother.D. Talking about city.【答案】(1)C(2)B(3)A【解析】【分析】1.第二行Tang Li Bai唐,李白。
最新七年级英语下册阅读理解单元练习题(含答案)1一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Students in Star Middle School will hold the activities(活动) in December to raise money for Project Hope.School Uniform ShowTicket: 5 yuan each personTime: 7:00 p. m.-9:30 p. m. on SaturdayPlace: The school hallFlea MarketTicket: free (just bring your old things, including books, pencils, pens, etc.)Time: 9:30 a. m. -11:30 a. m. on SundayPlace: Room 307 and Room 308Kite ShowTicket: 5 yuan each personTime: 9:00 a. m.-11 a. m. on SaturdayPlace: The playgroundFlower ShowTicket: 2 yuan each personTime: 2:00 p. m.-4:30 p. m. on SaturdayPlace: The playgroundA. autumnB. winterC. summerD. spring(2)People can watch ________ show(s) on Saturday.A. 1B. 2C. 3D. 4(3)Alice is interested in designing clothes. She can go to the ________.A. Kite ShowB. School Uniform ShowC. Flea MarketD. Flower Show (4)Which of the following is NOT true?A. The Flea Market costs nothing.B. The Flea Market lasts for two hours.C. The Kite Show is in the playground.D. The School Uniform Show begins at 7:30 p. m.【答案】(1)B(2)C(3)B(4)D【解析】【分析】文章大意:本文介绍了明星中学为给希望工程筹款举办的校服秀、跳蚤市场、风筝表演和花展等几项活动。
七年级英语下册阅读理解单元测试题(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Dear Mr Green,We would like to complain to you about the noise from our neighbour, Mary, in Room 402, and we hope you can do something about it.We live in Building 1. Our neighbour, in Room 402, often holds (举办) parties in the evening. Sometimes it is very late. You know, we are students and we must go to bed at 10:00 p. m. Every morning we have to get up early, at 6:00 a. m. And half an hour later, we must go to school. The noise from the party is always a problem and we can't go to sleep. We often feel tired and want to sleep in class. We tell her not to do that, but it is no use. So, we are writing this letter to you. We wish to have a quiet night. If you can't do anything, maybe we will have to move out of this building.Yours Sincerely,Jack (Room 401)&Jim (Room 403)(1)What does the underlined word “complain” mean in Chinese?A. 解释B. 说明C. 声明D. 投诉(2)What problem do Jack and Jim tell Mr Green?A. Too much homework.B. Too much night noise.C. Being late for school.D. A dirty neighbourhood.(3)When does Jack usually go to school?A. At 6:00 a. m.B. At 6:30 a. m.C. At 7:00 a. m.D. At 7:30 a. m.(4)From the letter, we can know that Mr Green may be ________.A. Jack and Jim's teacherB. Mary's fatherC. the manager of the buildingD. a policeman【答案】(1)D(2)B(3)B(4)C【解析】【分析】文章大意:Jack与Jim向Green先生写了一封投诉信,告邻居Mary晚上经常举行party,让他们无法正常休息,告诫格林先生,如果没有什么作为,他们将从这里搬走。
七年级英语下册阅读理解单元测试题(含答案)经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A jobless man wanted very much to have the position of "office boy" at Microsoft. The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test. "You have passed the test," he said. "Give me your e-mail address and I'll send you the form to fill in and the date when you may start." The man answered, "But I don't have a computer, neither an e-mail." "I'm sorry," said the HR manager. "If you don't have an e-mail, that means you are not living. And anyone who isn't living cannot have the job."The man left with no hope at all. He didn't know what to do, with only 10 dollars in his pocket. He thought and thought. Then he went to the supermarket and bought 10 kilos of tomatoes. He sold the tomatoes from door to door. In less than two hours, he had 20 dollars. He repeated the operation three times, and returned home with 60 dollars. The man came to know that he could make money in this way, and started to go early every day, and returned home late. Shortly, he bought a cart, then a truck, then he had his own fleet of delivery vehicles (运货车队). Five years later, the man was one of the biggest food retailers (零售商) in the US.One day, one of his friends asked him for his e-mail. He said, "I haven't got one." His friend couldn't believe his ears. "Can you imagine what you could have been if you had an e-mail?" The man thought for a while and answered, "Yes, I'd be an office boy at Microsoft!"(1)The man didn't get the job because he ________.A. disliked such a jobB. didn't pass the testC. didn't have an e-mailD. knew nothing about computers(2)The man ________ after he left Microsoft.A. went to look for another jobB. asked for food from door to doorC. thought of an idea to make moneyD. bought a computer and got an e-mail(3)What does the story want to tell us?A. Computers are very important in our daily life.B. Everyone can make a lot of money with only $10.C. The HR manager didn't find the ability of the man.D. Nothing in the world is impossible if we work hard.【答案】(1)C(2)C(3)D【解析】【分析】主要讲了一个无业的人是怎样一步一步走向成功的。
2020-2021年七年级英语下册阅读理解单元测试(word版附答案)(word)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Mr Brown lived in a house less than two miles from his office, so he was able to drive home every day for lunch. Every time he drove home at noon, he found many cars were parked outside his house and there was no room for his own car. He had to drive somewhere else to park his car. Then he had to walk back home. This made him very angry.He had put up a board, which said "No parking" in the garden facing the road, but nobody noticed(注意) it. People seemed to obey(遵守) only a police notice with white letters on a blue board:Mrs Brown suggested(建议) that he steal(偷) a police notice. He was afraid to do so. She then suggested that he make one just like a police notice. He said he was not the police and couldn't use the word "police". Several days later, Mr Brown made a blue board with white letters:"Oh!" Mrs Brown said, "You told me you weren't going to use the word 'police', but why do you use it now?" "Really?" he asked. "Look again. "She started to laugh. "You are really clever."(1)Mr Brown's office was ________ his house.A. next toB. not so far fromC. two hours' drive fromD. five miles from (2)Mr Brown was angry about that ________.A. he found no room to park his car outside his houseB. he had nothing to eat for lunch at homeC. he lost the way when he drove back home one dayD. he couldn't make a police notice outside his house(3)Mr Brown made ________ notice board(s) altogether(一共).A. oneB. twoC. threeD. no(4)Mr Brown made a notice board which ________ in the end.A. was just the same as a police noticeB. was different in colour from a police noticeC. just looked like a police noticeD. said "POLICE NOTICE, NO PARKING"【答案】(1)B(2)A(3)B(4)C【解析】【分析】本文讲述布朗夫妇为了避免有人占用他们的停车位而想出了一个办法。
2020-2021年七年级英语下册阅读理解单元测试题(含答案)经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解John was a very strong man. Once he got a job of cutting wood in a forest. His boss gave him an axe(斧子) and showed him the area where he should work.The first day, John cut down 18 trees. "Good," the boss said, "keep it up!" John was encouraged by the words of the boss and tried harder the next day, but he could only cut down 15 trees. The third day he tried even harder, but he could only cut down 10 trees. Day after day he was cutting down fewer and fewer trees."I must be losing my strength," John thought. He went to the boss and said that he could not understand what was going on. "When was the last time you had sharpened(使锋利)your axe?" the boss asked. "Sharpened? I had no time to do it. I have been very busy trying to cut more trees." said John.While John was working hard, he didn't think about how to do his job better.(1)John was cutting down fewer and fewer trees. He thought_______.A. he needed to sharpen his axeB. the boss should help himC. it was wrong to cut down treesD. he must be losing his strength(2)What's the meaning of the underlined word "it"?A. The job to cut down trees.B. The way to do the job.C. The work to sharpen the axe.D. The time to have a rest.(3)What can we learn from the story?A. It is wrong to cut down trees.B. Hard work is the only key to success.C. It's important to take time to sharpen our skills.D. It's a waste of time to sharpen the axe.【答案】(1)D(2)C(3)C【解析】【分析】短文大意:约翰是一个非常强壮的男人。
七年级英语下册阅读理解单元测试题含答案(word)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Once there was a parrot on sale in a pet store. It was a beautiful red and blue bird. It sat on a perch in the middle of the store so that everyone could see it when they came in. The owner was very proud of it and asked a high price for it.One day a man went into the store. "That's a beautiful bird," he said to the pet store owner. "But why is it so expensive? Is it an unusual bird?""No, it's not very unusual. It's expensive because it can talk," the pet store owner said."I see. How can I make it talk?" the man asked.The pet store owner asked him, "Do you see those strings tied to each of the bird's legs?""Yes," the man answered."Well, you pull those strings," the pet store owner told him."That will make the parrot talk."The man asked, "Do you mind if I try?""Not at all," the pet store owner said.The man walked up to the parrot and pulled the string on its left leg. The parrot said, "Good morning."The man pulled the string on the parrot's right leg. This time the parrot said, "How are you today?""That's not very interesting," said the man."Any parrot could do that." Then he laughed, "But what would happen if I pulled both strings at the same time?""I'll fall off my perch, you fool!"the parrot said.(1)The parrot was expensive because _______ .A. it was pretty beautifulB. it could talk with peopleC. it was a very unusual birdD. it was in the middle of the store(2)The parrot would talk when _______.A. people came into the pet storeB. it saw the pet store ownerC. people said it was beautifulD. people pulled the strings on its legs(3)Which is the first sentence that the parrot said to the man?A. Good morning.B. How are you today?C. That wasn't interesting.D. I'll fall off my perch, you fool!(4)From the story we know the parrot was _______ .A. kindB. sillyC. cleverD. crazy(5)The best title (题目) for the passage should be _______ .A. Unusual ParrotB. Parrot TalkC. Silly ManD. Clever Owner【答案】(1)B(2)D(3)A(4)C(5)B【解析】【分析】短文大意:本文主要写了一个宠物商店店主有只会说话的鹦鹉,价钱很贵。
2020-2021年《七年级英语下册阅读理解》单元测试题(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解One Monday morning, I was waiting at the bus stop in Harvard Square. It was very cold, about -8℃. I just missed the bus, so I had to stand there on such a cold day, waiting for the next bus to go to the hospital. My mind was full of anxiety. "Why didn't I leave two minutes earlier?" "What would go wrong with my husband's operation (手术)?" "Will I get to him before it starts?"Among the others at the bus stop was a woman who was about 50 years old. She wore an old hat, an old pair of boots and a dark coat, but she had no gloves (手套). Another woman who looked younger came to the older woman and said, "Your hands must be very cold. You will get frostbite (生冻疮) in this weather if you don't wear gloves." With these words, she dropped her heavy bag to the ground. After a while, she took out a pair of purple gloves from her bag, took the older woman's hands and gently placed a glove on each hand. "Thank you. You're so kind." The old woman said again and again.I was deeply moved (感动) by this act of kindness. A moment ago, I was feeling sorry for myself, but now I felt hopeful and optimistic (乐观). I thought in this world there were still many people in trouble who were in great need of our help.A few days later, I went to buy 5 pairs of bright purple gloves in a shop and put them in my bag, just in case (以防) I might run into someone in need on a cold day.(1)The story probably happened in _______.A. springB. summerC. autumnD. winter(2)From this passage, we can infer(推断) that_________.A. the writer's husband was a doctor in a hospitalB. the older woman was watching a play that morningC. the younger woman was selfishD. the writer wanted to give her love to other people in need(3)The best title (标题) for this passage is "_______".A. Harvard SquareB. Look After YourselfC. An OperationD. A Pair of Purple Gloves【答案】(1)D(2)D(3)D【解析】【分析】主要讲了作者在等公交车时看见一个女士给了另一个50岁左右的女士一双紫色的手套,作者被这种善举所感动。
2020-2021年七年级英语下册阅读理解单元测试(含解析)(word)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Look at the Sky from the Bottom of a WellThere is a frog(青蛙). He lives in a well(水井)and he never goes out of the well. He thinks the sky is as big as the mouth of the well.One day a crow(乌鸦)comes to the well. He sees the frog .The frog asks, “Where are you from?”“I fly from the sky.” the crow says.The frog feels surprised and says, “The sky is only as big as the mouth of the well. How do you fly from the sk y?”The crow says, “The sky is very big. You always stay in the well, so you don't know the world is big.”The frog says, “I don't believe it .”But the crow says, “You can come out and have a look by yourself.”So the frog comes out from the well. He is very surprised. How big the world is!(1)A crow lives in a well.(2)The crow flies from the sky.(3)The sky is only as big as the mouth of the well.(4)The frog doesn't believe because he never goes out of the well.(5)The frog doesn't jump out of the well at last.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是井底之蛙。
最新七年级英语下册阅读理解单元测试(word版附答案)1一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解What do you usually do in your free time? Play sports? Watch TV? How about reading books? You must know the Chinese saying: "Read thousands of books; travel thousands of miles” Books are important in our life. Reading books is good for us. It can help us know and understand the world better. It can help us get a lot of knowledge(知识). It brings us a new and different world that we have never been before. Almost all the great men like reading, like Chairman Mao and Madame Curie.In a word, books are helpful to us and we must love them. But before you read, remember to choose a good one. Ask your parents or teachers about what books to read. Be sure you are interested in them. There are many different kinds of books: I like biography(传记) because I can learn something from the characters.What about you? Young friends, please love books and read them. They are very helpful to you.(1)Which is NOT mentioned(提及) in the passage(文章)?A. Play sports.B. Watch TVC. Read books.D. Go shopping.(2)Which of the following is TRUE?.A. We have to choose a good book before we start to read.B. Madame Curie doesn't like reading at all.C. We shouldn't ask teachers about what books to read.D. Reading books can't give us any knowledge.(3)What does the underlined part "Read thousands of books; travel thousands of miles." mean in Chinese?A. 滚石不生苔B. 读数千本书就能行数千里路C. 读万卷书,行万里路D. 读书百遍,其义自见(4)Reading books can help people_________.A. understand the world betterB. get more sleepC. know little about themselvesD. get money from others.(5)Which of the following is NOT true?A. Books are helpful to us.B. Only reading books can make people succeed(成功).C. Young people should read more books.D. Chairman Mao likes reading very much.【答案】(1)D(2)A(3)C(4)A(5)B【解析】【分析】文章大意:文章告诉我们业余时间要多读书,因为书对我们有好处。
七年级英语下册阅读理解单元测试题含答案一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解When a fire happens, what should you do? You may be worried, but you must keep calm(平静的).Call 119 for help. Tell them where the fire is. Then try to tell others about the fire. You can shout or use the fire alarm (报警器).Next, you must get out quickly. Don't try to take away things. Go out through a window if you are on the ground floor.If you can't get out of the burning building, just stay with others in one room. Close the door. Put clothes around it closely. Then open the window and call for help.Don't use a lift (电梯). The lift may stop at any time. You have to run down the stairs(楼梯) quickly. You can take a piece of wet cloth with you. Put it over your mouth. The water in it can protect you from the smoke and fire.(1)How may you feel at first if a fire happens?A. Happy and excited.B. Worried and afraid.C. Interested and sad.D. Surprised and sad.(2)What shouldn't you do when a fire happens?A. Call 119 for help.B. Try to get out quickly.C. Run down the stairs quickly.D. Take your things in the burning building away quickly.(3)The underlined word "it" in the last paragraph of the passage refers to .A. A piece of wet clothB. A liftC. A glass of waterD. Smoke(4)Why shouldn't we use a lift when a fire happens?A. Because it takes a lot of time to the ground floor.B. Because it may stop at any time.C. Because you may take the fire into the lift.D. Because it can't run as fast as(和……一样快) you.(5)Which of the following is NOT RIGHT?A. When a fire happens, we need to keep clam.B. You must tell them where to catch fire when you call 119 for help.C. Go out through the window quickly when a fire happens.D. Stay with others in one room and close the door if you can't get out of the burning building.【答案】(1)B(2)D(3)A(4)B(5)C【解析】【分析】文章大意:当火灾发生时首先要保持镇静人,然后报警,再告诉其他人,接着要尽快离开,如果你出不去,你应该跟别人待在一间房子里,关闭好门,然后打开窗户求救。
七年级英语下册阅读理解单元测试题(含答案)经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Mr Black was a businessman (商人) and he was very rich (有钱的).One day he went on a trip to the countryside with his 5-year-old son Henry. He wanted to show his son how poor people lived, so they spent a day and a night on the farm of a very poor family.When they got back from their trip, Mr Black asked Henry, “My dear son, how was your trip?”“Very good, dad!”“Did you see how poor people lived?”the father asked. “Yes!” “And what did you learn?”Henry answered, “We have a dog at home, and they have four. We have a pool that is in the middle of the garden and they have a river that has no end. We have expensive lamps (灯)in the garden and they have stars.”When little Henry finished, Mr Black was speechless(无话可说的).(1)Mr Black and his son spent in the countryside.A. about 12 hoursB. about 24 hoursC. about 48 hoursD. less than 12 hours (2)What does the word “poor” mean?A. 贫穷的B. 富有的C. 快乐的D. 漂亮的(3)Mr Black wanted to show his son .A. how poor their family wasB. how rich their family wasC. where the poor livedD. how the poor people lived(4)Henry felt_____about the trip.A. tiredB. unhappyC. greatD. sad(5)Which of the following is NOT right?A. Henry was only five years old.B. There was one dog on the farm.C. Henry liked the farm very much.D. There were some lamps in Mr Black's garden.【答案】(1)B(2)A(3)D(4)C(5)B【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是富有的布莱克先生带五岁的儿子去农村度假,他想让儿子看看穷人的生活是什么样子,他们在一个非常贫穷的人的农场上待了一天一夜。
【英语】七年级英语下册阅读理解单元练习题(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Dear Mr Green,We would like to complain to you about the noise from our neighbour, Mary, in Room 402, and we hope you can do something about it.We live in Building 1. Our neighbour, in Room 402, often holds (举办) parties in the evening. Sometimes it is very late. You know, we are students and we must go to bed at 10:00 p. m. Every morning we have to get up early, at 6:00 a. m. And half an hour later, we must go to school. The noise from the party is always a problem and we can't go to sleep. We often feel tired and want to sleep in class. We tell her not to do that, but it is no use. So, we are writing this letter to you. We wish to have a quiet night. If you can't do anything, maybe we will have to move out of this building.Yours Sincerely,Jack (Room 401)&Jim (Room 403)(1)What does the underlined word “complain” mean in Chinese?A. 解释B. 说明C. 声明D. 投诉(2)What problem do Jack and Jim tell Mr Green?A. Too much homework.B. Too much night noise.C. Being late for school.D. A dirty neighbourhood.(3)When does Jack usually go to school?A. At 6:00 a. m.B. At 6:30 a. m.C. At 7:00 a. m.D. At 7:30 a. m.(4)From the letter, we can know that Mr Green may be ________.A. Jack and Jim's teacherB. Mary's fatherC. the manager of the buildingD. a policeman【答案】(1)D(2)B(3)B(4)C【解析】【分析】文章大意:Jack与Jim向Green先生写了一封投诉信,告邻居Mary晚上经常举行party,让他们无法正常休息,告诫格林先生,如果没有什么作为,他们将从这里搬走。
(1)词义推断题。
根据文中的语句 We would like to complain to you about the noise from our neighbour, 理解可知,对于邻居制造的噪音应该是投诉或抱怨,故选D。
(2)细节理解题。
根据文中的语句 We would like to complain to you about the noise from our neighbour, Mary, in Room 402, and we hope you can do something about it. 理解可知,Jack 与Jim向Green抱怨的是邻居在晚上制造的噪音,故选B。
(3)细节理解题。
根据文中的语句 Every morning we have to get up early, at 6:00 a. m. And half an hour later, we must go to school. 理解可知,Jack与Jim在早晨六点半去上学,故选B。
(4)理解推断题。
根据文中的语句 If you can't do anything, maybe we will have to move out of this building. 理解可知,Green应该是这幢公寓的管理者,故选C。
【点评】考查阅读理解。
本题主要考查了细节理解题,推断题,做题的时候,先从题目中找到一个关键词,它可以帮助我们很快地定位原文,找到答案。
2.阅读理解We have some new helpers in our Community Centre. Have a look at their information cards.John SmithRetired(退休的) Maths Teacher: 40 years of teaching experience(经验)Good at Maths and Science Free from Monday to ThursdayPhone number: 81414887 Email: oldsmith1999@Allan GreenComputer programmer(程序员) Working in HPGood at fixing(修理) computers and phonesPhone number: 81392236 QQ: 741323748 (Flying Tiger)Diana BrownA good gardener(园丁) Good at looking after flowers and plantsCome to the community centre every FridayQQ: 66776786 (Green World)(1)John Smith can help children .A. fix thingsB. learn ScienceC. look after flowersD. learn to do the housework(家务)(2)Which of the following is TRUE according to the material?A. Allan Green is a retired programmer.B. John Smith is not free at weekends.C. Diana Brown comes to the community centre twice a week.D. John Smith is good at fixing computers.【答案】(1)B(2)B【解析】【分析】文章大意:文章介绍了社区中心新来的三个助手的基本情况,还有她们的职业及联系方式。
(1)细节理解题,根据 Good at Maths and Science 可知,斯密斯可以帮孩子们学习数学和科学,故答案是B。
(2)细节理解题,根据Free from Monday to Thursday 可知斯密斯周一到周四有空,因此周末没空,故答案是B。
【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题,细节理解题相对简单,一般可以直接从文章中找到答案。
3.阅读理解In middle school, one of my teachers asked each of us to show a "collection". Some studentswere already "collectors" of shells, books, boxes or stamps.I didn't have a collection. So I started to collect. I do remember that I asked for help from all of parents and grandparents and from their friends living in Canada. In the end I had a big collection of postcards. I had many different postcards. Some were about cars, some were about countries and some were about animals.I don't remember if my grandmother told me I had to return her post-cards. Her postcards are different and beautiful. They are about different wars(战争). I keep them in a beautiful box.At different times in my life, I collect different things. As a young adult, I collected different books by some famous writers. And I collected some pictures of famous people. Now I always enjoy my collections but I never read a book again.(1)what does the underlined word "collectors" mean in Chinese?A. 收集B. 收藏家C. 爱好D. 有爱好的人(2)Which of the following is NOT right?A. Some students were collectors of books.B. Some students were collectors of boxes.C. Some students were collectors of animals.D. Some students were collectors of stamps.(3)The writer started with collecting .A. postcardsB. booksC. picturesD. boxes(4)Who gave the writer the postcards about wars?A. His mother.B. His father.C. His grandfather.D. His grandmother.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)D【解析】【分析】文章大意:因为学校里一次老师要求的收藏,作者小养成了收藏的习惯,以至于伴随他一生。