高三英语一轮复习Unit3AtasteofEnglishhumour练习新人教必修4

  • 格式:doc
  • 大小:42.50 KB
  • 文档页数:5

1 / 5 【 春走向高考】高三英语一轮复习 Unit 3 A taste of English

humour练习 新人教版必修4

Ⅰ.语法单句填空

1.(2021·新课标全国Ⅰ改编)The sunlight is white and blinding, ________(throw) hard-edged

shadows on the ground.

答案:throwing 考查非谓语动词。句意:阳光明亮而刺眼,在地上投射出轮廓清晰的影子。throw这一动作和主语sunlight之间是主动关系,且强调一种自然的结果,所以应用动词-ing的主动形式。

2.(2021·四川改编)It's surprising that your brother pick ________ Russian so quickly—he hasn't

lived there very long.

答案:up 句意:真令人惊讶,你哥哥这么快就学会了俄语——他在那没住多长时间。pick

up拾起,捡起,学会。

3.There appeared an ________(astonish) look on her face on hearing the ________(astonish)

story.

答案:astonished; astonishing 考查非谓语动词。句意:听了那个令人吃惊的故事,她的脸上露出吃惊的表情。暗示感情变化的动词的过去分词常用来修饰说明人或人的表情(look,expression)、声音(voice)、微笑(smile)等,这类动词的-ing形式常用来修饰说明事物。

4.________(convince) of his honesty, we decided to depend on him ________(carry) out the

secret order.

答案:Convinced; to carry 考查非谓语动词。句意:因为坚信他的诚实,所以我们决意依靠他来执行这道密令。be convinced of坚信,确信,在此处作原因状语,要用过去分词形式;carry out执行;depend on sb. to do sth.依靠或人做某事,为固定句型。

5.In a sports team each player has a clear role,and there are few occasions ________ members

are uncertain of their roles.

答案:when 句意:在一个运动队中每位队员都有清晰的角色意识,在很少场合下会泛起队员不清楚本身角色的情况。occasion暗示“场合;(重大的)时刻(节),时机,机会”。

6.Life is by no means perfect since difficulties are unavoidable, but I ________(convince) that

life is 10 percent what happens but 90 percent how we react to it.

答案:am convinced 句意:因为艰巨无法避免,所以生活绝弗成能完美,但是我相信生活的美好程度有百分之十取决于所发生的事情, 其余的百分之九十取决于我们对待这些事情的态度。be convinced that...“相信……,坚信……”符合句意。

7.2021 will still be a difficult year for some people, ________ particular those facing the

continuing effects of the bad economy.

答案:in 句意:2021年对一些人来说,将依然会是艰难的一年,尤其是那些受经济不景气持续影响的人。

8.Provide your doctor with a detailed medical history ________ he can give you accurate

treatment.

答案:so that 考查状语从句。句意:提供给你的大夫一份详尽的病历,以便他可以给你准确的治疗。so that引导目的状语从句,意为“以便,为了”,符合句意。

9.By the time the girl comes back to life, scientists probably ________(discover) a cure for this

incurable disease.

答案:will have discovered 考查动词的时态。句意为:到这个女孩复苏过来时,科学家们2 / 5 可能已经找到了治疗这种不治之症的方式。按照句意可知,此处应用将来完成时。

10.(2021·山东改编)There is no simple answer, ________ is often the case in science.

答案:as 句意为:科学往往如此,它没有一个简单的答案。

Ⅱ.阅读理解

(2021·东北三省四市第一次联考)

In the past, they were laughed at for being eggheads(书白痴) wearing glasses with a passion for

the pointless. But now, being a member of their group has become a source of pride, with Collins

online dictionary naming the term “geek” as UK's “Word of the Year” on December 16.

“Geek” tops the list for 2021 because of its “positive makeover”, a spokeswoman for Collins

Dictionary told The Scotsman newspaper.

The word originally appeared in the 19th century as a variant(变形) of “geck”, meaning “a

simpleton(傻瓜)”.

“In the 1980s, the word still had a negative meaning, referring to someone who was boring and

socially awkward. However, from the late 20th century, due to the increasing importance of

technology in society, the word has come to mean a clever, switched-on and cool person,” noted

The Scotsman.

In September, the dictionary changed the main definition of “geek” from “someone preoccupied

with computing” to “a person who is very knowledgeable and enthusiastic about a specific

subject”.

“‘Geek’ is a great example of a word that has evolved from having a negative meaning to having a

positive one,” Ian Brookes, consultant editor to Collins Dictionary told The Guardian. “This

change in meaning represents a positive change in views of specialist expertise(专长,专业知识),

and is a result of the influence of technology on people's lives.”

The Telegraph's John Bingham believes that the transformation of the word was helped along by

the success of the US movie The Social Network, about the creation of the US website Facebook.

“Commentators said the film showed that it had become fashionable to be a geek”, Bingham

wrote.

文章大意:本文是一篇说明文。戴着瓶底眼镜的书白痴们曾经被嘲笑为无用的“geek”,然而时代在变化,咸鱼也有翻身的一天!柯林斯字典给了这个词一个全新的、积极的含义。

1.The underlined word “makeover” in the second paragraph is closest in meaning to ________.

A.evolution B.result

C.influence D.response

答案:A 词义猜测题。按照文章第一段的第二句“But now, being a member of their group has

become a source of pride, with Collins online dictionary naming the term ‘geek’ as UK's ‘Word of

the Year’ on December 16.”和第三段“The word originally appeared in the 19th century as a

variant(变形) of ‘geck’, meaning ‘a simpleton(傻瓜)’.”前后对比可知,此处makeover意为“富丽转身”,与倒数第二段的第一句“‘Geek’ is a great example of a word that has evolved from

having a negative meaning to having a positive one”相呼应。evolution意为“进化”;result意为“结果”;influence意为“影响”;response意为“回应”。故选A项。

2.When did the word “geek” begin to have a positive meaning?

A.In the 20th century. B.From the 1990s.