2021版高考英语一轮复习Unit4Sharing基础达标练新人教版选修7

  • 格式:doc
  • 大小:39.00 KB
  • 文档页数:7

1 / 7 2021版高考英语一轮复习Unit4Sharing基础达标练新人教版选修7

**阅读明白得。

Life can be so wonderful, full of adventure and joy. It can also be full of

challenges, setbacks(挫折) and heartbreaks. Whatever our circumstances, we generally

still have dreams, hopes and desires that little something more we want for ourselves

and our loved ones. Yet knowing we can have more can also create a problem, because

when we go to change the way we do things, up come the old patterns and pitfalls(陷阱) that stopped us from seeking what we wanted in the first place.

This tension between what we feel we can have and what we’re seemingly able to

have is the niggling(烦人的)suffering, the anxiety we feel. This is where we usually

think it’s easier to just give up. But we’re never meant to let go of part of us

that knows we can have more. The intelligence behind that knowing is us — the real

us. It’s the part that believes in the life and its possibilities. If you drop that,

you begin to feel a little "dead" inside because you’re dropping "you".

So, if we have this capability but somehow life seems to keep us stuck,how do

we break these patterns?

Decide on a new course and make one decision at a time. This is good advice for

a new adventure or just getting through today’s challenges.

While, deep down, we know we can do it, our mind — or the minds of those close

to us — usually says we can’t. That isn’t a reason to stop, it’s just the mind,

that little man or woman on your shoulder, trying to talk you out of something again.

It has done it many times before. It’s all about starting simple and doing it now.

Decide and act before overthinking. When you do this you may feel a little, or

large, release from the jail of your mind and you’ll be on your way.

1. It can be inferred from the first two paragraphs that we should ________.

A. slow down and live a simple life

B. be careful when we choose to change

C. stick to our dreams under any circumstances 2 / 7 D. be content with what we already have

2. What is the key to breaking the old patterns?

A. To focus on every detail.

B. To decide and take immediate action.

C. To listen to those close to us.

D. To think twice before we act.

3. Which of the following best explains the underlined part in the last paragraph?

A. Escape from your punishment.

B. Realization of your dreams.

C. Freedom from your tension.

D. Reduction of your expectations.

4. What does the author intend to tell us?

A. It’s easier than we think to get what we want.

B. It’s important to learn to accept sufferings in life.

C. It’s impractical to change our way of thinking.

D. It’s harder than we expect to follow a new course.

【文章大意】本文是一篇议论文。生活中有许多挑战,我们面对挑战、追求妄图时可能会陷入僵局。作者提供了一些建议——不要杞人忧天,放下包袱,实现妄图专门容易。

1.C 【解析】推理判定题。依照文章第二段最后一句"If you drop that,you begin to feel

a little ‘dead’ inside because you’re dropping ‘you’. "可知,假如你舍弃了妄图,就开始感受自己内心"死了",因为你失去了自己的追求。由此能够推理出,在任何情形下我们都应该坚持妄图。

3.C 【解析】推理判定题。依照文章最后一段的建议"Decide and act before overthinking."(在过度思虑之前做决定和行动)可知,不要杞人忧天,你要感到放松。故C正确。

4.A 【解析】主旨大意题。通读全文可知作者针对追求妄图提供了一些建议,告诉我们不要杞人忧天,放下包袱,实现妄图专门容易。由此可知A正确。

**单句语法填空 3 / 7 1.This machine is very easy ________ (operate). Anybody can learn to use it

in a few minutes.

答案:to operate 主+be+adj.+to do ... 为固定句式。其中to do以主动形式表被动含义。

2.We are dying ________ (know) the results after every exam.

答案:to know be dying to do ... “期望/极想做某事”。

3.We have made an ________ (adjust) to our price and give you a special discount

of 3 percent.

答案:adjustment make an adjustment to ... “对……作出调整”。

4.There is no need ________ (put) the meeting ahead because we still have three

weeks before the end of the term.

答案:to put There is no need to do ... “没有必要做某事”。

5.Alice stood at the window from ________ she could see the scenery of the park.

答案:where 句意:艾丽斯站在窗前,从那儿她能够看到公园的景色。该句为from where

引导的定语从句。

6.Who will be in charge of the ________ (distribute) of food and clothing to

the flood victims?

答案:distribution 定冠词the后应为名词形式,故填distribution。

7.Not the teacher but the students ________ (be) hoping to go there.

答案:are not ... but ... “不是……而是……”,当连接两主语时,谓语动词的数遵循就近原则,故填are。

8.In a word, we should offer our help and love to the persons ________ need.

答案:in in need “在困难中;在危险中”。

9.I doubt ________ he is fit for the job.

答案:whether doubt用于确信句,后面常用whether引导宾语或同位语从句。I doubt

whether ... “我怀疑是否……”。

10.The problems of global warming cannot be solved without the ________

(participate) of all countries.

答案:participation 分析句子结构及由介词without和定冠词the可知,应填participate的名词形式。

**完形填空。

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。