高中英语 Unit 5 The power of nature Section Ⅰ Pre-(1)
- 格式:ppt
- 大小:7.65 MB
- 文档页数:37


AN EXCITING JOB
I have the greatest job in the world. I travel to unusual places and work
alongside people from all over the world. Sometimes working outdoors,
sometimes in an office, sometimes using scientific equipment
and
sometimes meeting local people and tourists, I am never bored. Although
my job is occasionally dangerous, I don't mind because danger excites me
and makes me feel alive. However, the most important thing about my job
is that I help protect ordinary people from one of the most powerful forces
on earth - the volcano.
I was appointed as a volcanologist working for the Hawaiian Volcano
Observatory (HVO) twenty years ago. My job is collecting information for
a database about Mount Kilauea, which is one of the most active volcanoes
in Hawaii. Having collected and evaluated the information, I help other
学必求其心得,业必贵于专精
Unit 5 The power of nature
错误!
本单元的中心话题是火山、飓风、地震和洪水等自然灾害,听说读写等语言知识和语言技能主要围绕“自然灾害”及如何预防和利用自然灾害这一主题进行。本单元引导学生讨论这些问题,目的在于帮助学生掌握与“自然灾害”这一主题有关的词汇知识,让他们了解自然界的威力,认识到人类只有保护自然,才能有效地预防自然灾害并改造和利用自然,同时也培养了他们热爱大自然的情操。
本单元的主要教学内容如下表所示:
类别 课程标准要求掌握的内容
话题 volcanoes;crater lakes;cyclones;floods
词
汇 appoint v。任命;委派 ash n.灰;灰末
wave vi。波动;挥手
n.波涛 hurricane n.飓风;风暴
suit v。适合;使适宜
n.套装 questionnaire n.问卷;调查表
shoot v.射中;射伤 equipment n。设备;装备
panic v.惊慌 n.恐慌 database n.数据库;资料库
guarantee v.保证;担保 helmet n.头盔 学必求其心得,业必贵于专精
potential n。潜在性;潜能 adj。可能的 boot n.靴子
anxiety n。担心;焦虑;渴望 candidate n.候选人;候补者
absolute adj。绝对的;完全的 bungalow n。平房;小屋
actual adj。实在的;实际的 typhoon n。台风
anxious adj.焦虑的;不安的 thunderstorm n。雷暴
alongside adv.在旁边;沿着边 prep.在……旁边;沿着……的边 novelist n.小说家
absolutely adv。绝对地;完全地 fog n.雾
erupt vi.(指火山)爆发;突然发生 document n。文件;证件
- 1 - 高二英语导学案 unit5 The power of nature 2014-12-17
一.课前自主预习
Ⅰ.判断正误(阅读P39课文,判断正(T)误(F))
1.Changbaishan is the largest nature reserve in China,which is kept its natural
state and covered by forest.( )
2.Tianchi has formed in the crater of a volcano at the foot of the mountain.( )
3.Yon can only admire the sight of Tianchi's clear waters on the top of the
mountain.( )
Ⅱ.语篇理解(阅读P39课文,选择最佳答案)
1.________is China's largest nature reserve.
A.Shaolinsi B.Changbaishan C.Tianshan
2.Tianchi has formed________on top of the mountain.
A.during the earthquake B.during the hurricane C.in the crater of a dead volcano
3.You are advised to drop________into the clear,blue water to guarantee your love
will be as deep and lasting as the lake itself.
A.a key B.a coin C.a flower
二.要点讲练
1.glance through匆匆看一遍
Section Ⅳ Learning about Language & Using Language
[基础题]
Ⅰ 单词拼写
1.I couldn't sleep because the bed was so ________
(不舒服的).
答案:uncomfortable
2.There were a large number of ________ (候选人) for
the job.
答案:candidates
3.The young man was found alive but ________ (失去知觉的).
答案:unconscious
4.The fear of all kinds of examinations can be a source
of deep ________ (焦虑) to many students.
答案:anxiety
5.One of the ________ (文件) leaked to the press was
a memorandum written by the head of the security police.
答案:documents
6.In order to make their shops popular, many
shopkeepers g________ customers satisfaction.
答案:guarantee
7.His voice started to t________ and I thought he was going to cry.
答案:tremble
8.You should make good use of every p________
minute to study.
答案:precious
9.The protests became more violent and many people