2020智慧树,知到《供应链管理》章节测试【完整答案】

  • 格式:doc
  • 大小:33.50 KB
  • 文档页数:7

最新资料欢迎阅读

1

2020智慧树,知到《供应链管理》章节测试【完整答案】

第一章 单元测试

1、判断题:

企业各个部门独立决策只能导致绩效的次优结果

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】

2、判断题:

实体配送管理包括物料供应过程

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

3、判断题:

相比物流管理,供应链管理包含了组织之间的协同

选项:

A:错

B:对

答案: 【对】

4、判断题: 最新资料欢迎阅读

2

基于订单的运营模式考虑的重点是交货期

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】

5、判断题:

推拉供应链中推动和拉动部分对主要区别在于不确定性的大小

选项:

A:错

B:对

答案: 【对】

6、单选题:

Which of the following expressions best describes the

integration of the systems concept?

选项:

A:2+2 always equals 4

B:2+2 equals more than 4

C:2 plus 2 equals 4

D:2+2 equals less than 4

答案: 【2+2 equals more than 4】

7、单选题:

Which of the following benefits is expected when 最新资料欢迎阅读

3

implementing collaborative supply chain management?

选项:

A:Synchronizing supply and demand

B:A. Maximizing the performance of the firm

C:Reducing the number of competitors

D:Increasing scope of operations

答案: 【Synchronizing supply and demand】

8、多选题:

职能孤岛时代部门之间分离的原因是

选项:

A:惯例和惰性

B:缺乏成本权衡观念

C:合作失败

D:不同职能目标的冲突

答案: 【惯例和惰性;缺乏成本权衡观念;不同职能目标的冲突】

9、多选题:

企业的供应链管理部门应该包含的职能是

选项:

A:营销

B:采购

C:生产

D:物流 最新资料欢迎阅读

4

答案: 【采购;生产;物流】

第二章 单元测试

1、判断题:

订货批量的存在与规模经济效应密切相关

选项:

A:错

B:对

答案: 【对】

2、判断题:

在其他条件不变时,订货成本与订货量成正比

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】

3、判断题:

在其他条件不变时,库存持有成本与订货量成正比

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

4、单选题:

In most supply chains, raising customer service goals has 最新资料欢迎阅读

5

which of the following consequences? I. Higher inventory;II.

Higher customer service levels levels; III. Lower total costs

选项:

A:I only

B:II and III only

C:I, II, and III

D:I and II only

答案: 【I and II only】

5、单选题:

A forecast is typically more accurate for

选项:

A:physical units rather than monetary units

B:daily rather than monthly periods of time

C:far out in the future rather than nearer time periods

D:groups of items rather than for individual items

答案: 【groups of items rather than for individual items】

6、单选题:

Which of the following is included in the cost of carrying

inventory?

选项:

A:inventory obsolescence

B:material handling 最新资料欢迎阅读

6

C:all of the above

D:Heating and lighting a warehouse

答案: 【all of the above】

7、单选题:

Which of the following costs will increase if a retailer

requests the same amount of inventory to be delivered in twice

as many shipments?

选项:

A:carrying costs

B:ordering costs

C:item costs

D:backorder costs

答案: 【ordering costs】

8、单选题:

The concept of postponement strategy

选项:

A:Seeks to reduce the risk of delivery

B:involves two organizations working together to delay

delivery

C:Involves strategic delay of the delivery

D:Seeks to reduce the risk of forecast

答案: 【Seeks to reduce the risk of forecast】 最新资料欢迎阅读

7

9、多选题:

周期库存越低会导致

选项:

A:库存持有成本越低

B:平均流动时间越短

C:服务水平越低

D:资本需求越低

答案: 【库存持有成本越低;平均流动时间越短;资本需求越低】

10、多选题:

库存持有成本的构成要素包括

选项:

A:过期成本

B:机会成本

C:维护成本

D:税费

答案: 【过期成本;机会成本;维护成本;税费】