2019年高考英语一轮精选练 Unit 1 Art(含解析)新人教版选修6
- 格式:doc
- 大小:72.50 KB
- 文档页数:7
Unit 1 Art
李仕才
一、阅读理解。
(2018·河南郑州高三质量预测)
At 23, my career got going. I was midway through a master’s degree at the London
School of Economics and Political Science and had been hired as a parttime reporter
for a finance website. I got a great onemonth review and my boss asked if I was
interested in staying at the company after graduation.
However, balancing graduate studies with work was challenging. To deal with
it, I checked my real self at my office door. I came in to work, greeted my colleagues
and listened more than I contributed in each morning meeting. The small team I worked
with often seemed busy, so rather than giving ideas that might get turned down,
I stayed back.
After four months, my boss called me into his office. The meeting was going
well until he told me that despite the great work I had produced, the team had held
a meeting and decided, “We don’t think it’s the right fit.”
I must have looked confused. “You’re ambitious, intelligent and will be very
successful,” my boss said. “But you haven’t made enough effort to join the team.
You lost the enthusiasm you showed in your interview. That won’t work long term,
and if I could give you one piece of advice, it would be to get your guard down.”
I couldn’t believe that performing well at my job wasn’t enough to keep it. But
I knew my boss was right. They knew that when they hired me, I had no experience
in finance reporting, yet they took a chance on me. In meetings I usually contributed
last, after I had heard everyone else’s suggestions. I did it to show that I was
a listener, but also to hide my fears. They liked the person who walked into the
interview, and they didn’t respect me when I hid that person from them.
“Don’t leave before you leave.” That advice is essential for women at all
stages of our careers. Because we work so hard for success, we don’t like to think
that we hurt ourselves sometimes. But each of us must change when necessary. In trying
to earn a fulltime job, I “leaned back” in order not to show too much of myself
or my lack of expertise(专门知识). I learned that the hard way wasn’t the way
to achieve our goals.
【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。“我”在公司工作,在团队里,“我”辛苦勤奋,所在的团队也紧张忙碌,但是“我”害怕表达自己的主张和建议。老板在肯定了“我” 2
2 的成绩的同时,建议“我”勇于表达自己的主张,分享个人的建议。
1.Why was the author offered a job at the company at first?
A.She just got her master’s degree in finance.
B.She greatly impressed her boss in her first month.
C.She had quite a lot of experience in finance reporting.
D.She showed her special financial talent while working there.
B 解析:细节理解题。根据第一段第三句可知,在第一个月的工作中,“我”获得了很高的评价,给老板留下了深刻的印象,故老板决定聘用“我”。故B项正确。
2.During her next four months at the company, the author___________ W.
A.performed well enough to earn the team’s respect
B.didn’t balance her graduate studies with work very well
C.was a good listener and contributed a lot in the meetings
D.was afraid to offer her ideas because of her lack of confidence
D 解析:细节理解题。根据第二段第四句并结合第四段倒数第二句可知,“我”工作所在的团队常常看起来很忙碌,“我”担心自己的建议或想法遭到拒绝,所以只愿做一个倾听者。据此可知,由于缺乏自信,“我”害怕表达自己的想法,故D项正确。
3.What does the author intend to tell us in the passage?
A.We should always keep up our enthusiasm at work.
B.Expertise and experience are greatly valued in the workplace.
C.We should not shy away from sharing our ideas when working in a team.
D.It’s unwise of women to show themselves off when they are taking part in teamwork.
C 解析:写作意图题。文章第二段描述了“我”辛苦勤奋,所在的团队紧张忙碌,第三、四段讲述老板对“我”工作的评价:虽然辛苦努力,但是“我”缺乏在团队中建言献策的自信和勇气,并不能赢得团队的尊敬。据此可以判断,本文旨在告诉读者在团队工作中不要畏惧表达自己的观点,故C项正确。
二、单句语法填空
1.The local government has taken some effective measures, ___________ (aim) at
cutting down the cost during the tough economy.
答案:aimed/aiming
2.The present situation is very complex, so I think it will take me some time to
figure___________ its reality.
答案:out
3.I’m writing a letter, expecting your newspaper to appeal to the public ___________ 3 (pay) more attention to environmental protection.
答案:to pay
4.The boys made an attempt ___________ (leave) for camping but were stopped by their
parents.
答案:to leave
5.The book written by Mr. Jackson appealed to people in all walks of life, ___________
(make) it the bestseller in England.
答案:making
6.Without your timely help, I couldn’t ___________ (finish) the task ahead of
time.
答案:have finished
7.On the one hand, I am dying for the job; ___________ the other hand, I am not
willing to give up my present one.
答案:on
8.My father smokes heavily; as ___________ consequence, he coughs frequently,
which makes the whole family worried.
答案:a
9.In the far south ___________ (lie) Stewart Island, the largest of New Zealand’s
many smaller islands.
答案:lies