(完整)二年级英语阅读训练20篇(简单)
- 格式:doc
- 大小:14.90 MB
- 文档页数:14
小学二年级英语阅读六篇小学二年级英语阅读阅读理解A Day in My LifeMy family lives on this street. In the morning, my father goes to work and all the children go to school. My mother takes us to school everyday. She does the housework. She always has her lunch at home, and sees her friends in the afternoon. In the evening all the children come home from school. They always get home early. My father goes home from work and he is often late. After supper my two brothers and I do our homework. We go to bed at ten.小学二年级英语阅读阅读理解My special FriendI have a friend in the U.S. His name is Don Adams. I know him very well, but I have never met him. We write to each other all he time. My letters are very short. It is still hard for me to write in English. I received a letter from Don yesterday. It makes me very happy. He is coming to my country for a visit next summer. We are going to see each other for the first time.小学二年级英语阅读阅读理解Seven days in a weekThere are about fifty-two weeks in a year. And there are seven days in each week. The first day of a week is Sunday. The other days of a week between Sunday and Saturday are Monday, Tuesday, Wednesday Thursday and Friday. Monday is the second day, Tuesday is the third day, Wednesday is the fourth day, Thursday is the fifth day, and Friday is the sixth day. What's the last day? Do you know?小学二年级英语阅读阅读理解I don't think soJack is a good boy but he doesn't like to use his head. He often says something withou thinking.It makes others unhappy.。
适合二年级小学生的英语阅读理解【三篇】导读:本文适合二年级小学生的英语阅读理解【三篇】,仅供参考,如果觉得很不错,欢迎点评和分享。
【篇一】Mum: Bill.Bill: Yes, mum.Mum: Are you reading in the bedroom?Bill: No, I am not. Mum: What are you doing?Bill: To tell you the truth, I am playing a computer game.Mum: What game is it? Bill: Driving Car.Mum: Is it very interesting?Bill: Yes, it is. Oh, my car is broken. (坏了).Mum: Well, I think you should do some reading.根据短文,判断下列内容是否符合短文内容,如符合写T,否则写F。
( ) 1. Bill is reading in the classroom.( ) 2. The computer game is very interesting.( ) 3. Bill’s mother is talking with him.( ) 4. Bill’s mother likes playing computer games.( ) 5. Bill’s mother thinks Mike should play comp uter game.答案1-5 FTTFF 【篇二】Julia is a girl. She is eleven. She looks a little fat. She likes ice-cream very much. She almost has two ice cream every day! She also likes hamburgers and chips. She goes to McDonald’s to have ice cream, hamburgers and chips every Saturday afternoon. Her cousins Ben doesn’t like ice-cream, but he likes McDonald’s too. Ben goes to McDonald’s with Julia very Saturday afternoon.( ) 1. How old is Julia?A. 10.B. 11.C. 12.( ) 2. Who likes ice cream very much?A. Julia.B. Ben.C. Julia and Ben.( ) 3. When does Julia go to McDonald’s?A. Every Sunday morning.B. Every Sunday afternoon.C. Every Saturday afternoon.( ) 4. Does Ben like McDonal’s?A. Yes, he does.B. No, he doesn’t .C. No, he does.( ) 5. Who goes to McDonal’s with Julia?A. Her parents.B. Her friends.C. Her cousin.答案1-5 BACBC 【篇三】根据短文,判断下列内容是否符合短文内容,如符合写T,否则写F。
一二年级小学英语阅读理解天天练篇一:小学二年级英语阅读理解练习题3-18岁纯英式素质教育领航者:纯英式资深外教,纯英式国际领先教材,纯英式学习环境!优尼全能英语:小学二年级英语阅读理解练习题本篇阅读材料适合小学2年级学生阅读。
请先仔细阅读短文,完成文后小练习。
然后根据下面的注解进行核对改正。
“笔记整理”将短文中的重点词汇和表达进行了整理,供同学们学习。
There is a new park near my house. It’s a fine day today. My family and I are in the park now. On my left, there is a cafe. On my right, there is a big lake. There are many flowers and trees near the lake.There’s a small hill behind the lake. Near the lake, there is a sign. It says, “Don’t swim in the lake!” There is a playground in the middle of the park. There are some small shops near the gate. The park is so beautiful. We like it very much.( )1. The park near my house is _____.A. new and beautifulB. old and beautifulC. clean and newD. old and clean( )2. Is there a cafe in the park? ______A. Yes, there isn’t.B. No, there isn’t.C. Yes, there is.D.No, there is.( )3. People can’t _______in the lake.A. swimB. fishC. boatD. play( )4. The shops in the park are not _______.A. smallB. bigC. goodD.pretty( )5. -Do we like the park? -________A. Yes, we do.B.No,we do.C.Yes, you do.D. No,we don’t.注解:1.A-从短文第一句There is a new park near myhouse.“在我家附近有一个新的公园。
课外阅读理解1、阅读故事,并根据故事的内容回答下列问题。
Long ,long ago , the wind and the sun had a quarrel (争吵.The wind said he was stronger than the sun and the sun said he was stronger than the wind .Soon a man came along the road ."See that man ,I can make hom take off him coat ."said the wind .But the sun said " No , you can't , but last they both said ,"Let's try ."The wind said lie would try first .He blew and blew . The weather became cold . The man said ," It is very cold ."So he didn't take off his coat . At last the wind was tried and he said :"I can't make the man take off his coat ".Then the sun tried . He shone hotter and hotter ." It is warm now ",said the man ," I must take off my coat ." Then he takes off his coat ." See ! I 'm stronger than you ."said the sun to the wind .1.Who had a quarrel one day ?____________________________________________________________________ _ 2.Did the wind think he was stronger than the sun ?____________________________________________________________________ _ 3.Did the weather became colder when the wind blew and blew ?____________________________________________________________________ _ 4.What did the sun do to the man ?____________________________________________________________________ _ 5.Who could make the man take off his coat ,the wind or the sun ?____________________________________________________________________ _ 2、根据日记内容,用所给词的适当形式填空,并回答问题。
小学二年级英语阅读练习题【三篇】【篇一】Thereisanewparknearmyhouse.Itsafinedaytoday.MyfamilyandIare intheparknow.Onmyleft,thereisacafe.Onmyright,thereisabiglak e.Therearemanyflowersandtreesnearthelake.Theresasmallhillbe hindthelake.Nearthelake,thereisasign.Itsays,Dontswiminthela ke!Thereisaplaygroundinthemiddleofthepark.Therearesomesmall shopsnearthegate.Theparkissobeautiful.Welikeit*erymuch.( )1.Theparknearmyhouseis_____.A.newandbeautifulB.oldandbeautifulC.cleanandnewD.oldandclea n( )2.Isthereacafeinthepark? ______A.Yes,thereisnt.B.No,thereisnt.C.Yes,thereis.D.No,thereis.( )3.Peoplecant_______inthelake.A.swimB.fishC.boatD.play( )4.Theshopsintheparkarenot_______.A.smallB.bigC.goodD.pretty( )5. -Dowelikethepark? -________A.Yes,wedo.B.No,wedo.C.Yes,youdo.D.No,wedont.注解:1.A-从短文第一句Thereisanewparknearmyhouse.在我家附近有一个新的公园。
和倒数第二句Theparkissobeautiful.这个公园很漂亮。
二年级暑假阅读专项训练班级:姓名(1)根据短文内容,从所给选项中选择一个最恰当的,把序号填在题前的括号内。
A: Good evening, Liu Tao.B: Good evening, Mike.A: Happy Birthday.B: Thank you. Look at my new jacket.A: How cool! This gift is for you.B: What’s this?A: It’s a robot(机器人).B: Wow, it’s blue. It’s my favorite(最喜欢)color. Thank you so much!It’s 5 o’clock. Let’s have dinner.A: OK.B: Would you like a hamburger?A: Yes, please.B: How about a glass of juice?A: No, thanks. I’d like a glass of water.B: Here you are.A: Thank you.( ) 1.Today is ___________birthday.A. Liu Tao’sB. Mike’sC. Robot’s( ) 2. B’s wearing(穿) a ___________.A. blue jacketB. red jacketC. new jacket ( ) 3. B’s got(得到) a gift. What is it?A. It’s a jacket.B. It’s a robot.C. It’s a hamburger. ( ) 4. What’s the time(时间)now?A. It’s 5 o’clock in the morning.B. It’s 5 o’clock in the evening.C. It’s 6 o’clock in the evening..( ) 5.Which one is right(哪句话是正确的)?A. Mike would like a hamburger and a glass of juice.B. Liu Tao would like a hamburger and a glass of juice.C. Mike would like a hamburger and a glass of water.(2)根据表格,判断下列句子是否与表格中相符, 用“√或×”表示.NameTim √Mike √√Helen √John √√( ) 1. Tim would like a robot.( ) 2. Mike would like a ball and a CD.( ) 3. Helen would like an ice cream and a robot.( ) 4. Tim and John would like a CD.( ) 5. Mike would not like an ice cream.(3)阅读对话,判断对(√)错(×)。
二年级小学生英语阅读理解练习题【导语】很多学生在做阅读理解题时,总是丢分,甚至丢很多分。
究其原因,貌似阅读理解做不好,实质上,是读书面太窄,对汉语的意蕴把握不够。
要想把阅读理解做好,必须读足够的读物。
日常没有阅读,却想把阅读理解做好,那只能是痴人说梦。
以下是苏阳文斋整理的《二年级小学生英语阅读理解练习题》相关资料,希望帮助到您。
【篇一】二年级小学生英语阅读理解练习题1、Mary is a girl of ten.Her parents are teachers.She loves them.She likes eating many things.She likes sweets,meat and ice cream.She doesn't like noodles.(1)Mary's mother and father are teachers.( )(2)Mary is nine years old.( )(3)She likes noodles.( )(4)She doesn't like meat.( )(5)She doesn't like sweets.( )2、Amy:What do you like,Sam?Sam:I like football.Amy:Here's a present for you.Sam:What is it in your bag?Amy:It's a football.Sam:Thank you.(1)Amy likes football.( )(2)Sam likes football.( )(3)Here's a present for Amy.( )(4)Here's a present for Sam.( )(5)It's a basketball in the bag.( )【篇二】二年级小学生英语阅读理解练习题1、Oh! So many animals. One orange cat is on the bed. Two yellow cats are on the chair. Four birds are in the box. One black cat is under the desk. Three dogs are on the desk.(1)There is one orange cat. ( )(2)There are two yellow cats.( )(3)There are five birds. ( )(4)There are two dogs.( )(5)Two orange cats are on the chair.( )2、This is a big zoo.Look,that's a big lion.The small lion is her baby.They arescary.Oh,look at the pigs.They are very fat.They are cute.What are these over there?They are pandas.Thet are lovely.They are black and white.(1)This is a big park.( )(2)That's a big lion.( )(3)The small lion is her baby.( )(4)The pigs are big.( )(5)The pandas are black and white.( )【篇三】二年级小学生英语阅读理解练习题1、Mary is a girl of ten.She likes swimming very much.But she doesn't like cycling,so she goes to school on foot every day.And she likes red.She has a lot of red clothes.(1)Mary is eleven years old. ( )(2)Mary likes cycling. ( )(3)She walks to school every day. ( )(4)She doesn't like red.( )(5)She doesn't have red clothes.( )2、An old woman had a cat. The cat was very old; she could not run quickly, and she could not bite, because she was so old. One day the old cat saw a mouse; she jumped and caught the mouse. But she could not bite it; so the mouse got out of her mouth and ran away, because the cat could not bite it.Then the old woman became very angry because the cat had not killed the mouse. She began to hit the cat. The cat said, "Do not hit your old servant. I have worked for you for many years, and I would work for you still, but I am too old. Do not be unkind to the old, but remember what good work the old did when they were young."(1)An old man had a cat.( )(2)The cat was very old.( )(3)The old woman became very happy.( )(4)The cat can kill the mouse.( )(5)The old woman was killed by mouse.( )。
二年级英语阅读训练20篇(简单)14页【篇一】二年级小学生英语阅读理解练习题1、Mary is a girl of ten.Her parents are teachers.She loves them.She likes eating many things.She likes sweets,meat and ice cream.She doesn't like noodles.(1)Mary's mother and father are teachers.( )(2)Mary is nine years old.( )(3)She likes noodles.( )(4)She doesn't like meat.( )(5)She doesn't like sweets.( )2、Amy:What do you like,Sam?Sam:I like football.Amy:Here's a present for you.Sam:What is it in your bag?Amy:It's a football.Sam:Thank you.(1)Amy likes football.( )(2)Sam likes football.( )(3)Here's a present for Amy.( )(4)Here's a present for Sam.( )(5)It's a basketball in the bag.( )【篇二】二年级小学生英语阅读理解练习题1、Oh! So many animals. One orange cat is on the bed. Two yellow cats are on the chair. Four birds are in the box. One black cat is under the desk. Three dogs are on the desk.(1)There is one orange cat. ( )(2)There are two yellow cats.( )(3)There are five birds. ( )(4)There are two dogs.( )(5)Two orange cats are on the chair.( )2、This is a big zoo.Look,that's a big lion.The small lion is her baby.They are scary.Oh,look at the pigs.They are very fat.They are cute.What are these over there?They are pandas.Thet are lovely.They are black and white.(1)This is a big park.( )(2)That's a big lion.( )(3)The small lion is her baby.( )(4)The pigs are big.( )(5)The pandas are black and white.( )【篇三】二年级小学生英语阅读理解练习题1、Mary is a girl of ten.She likes swimming very much.But she doesn't like cycling,so she goes to school on foot every day.And she likes red.She has a lot of red clothes.(1)Mary is eleven years old. ( )(2)Mary likes cycling. ( )(3)She walks to school every day. ( )(4)She doesn't like red.( )(5)She doesn't have red clothes.( )2、An old woman had a cat. The cat was very old; she could not run quickly, and she could not bite, because she was so old. One day the old cat saw a mouse; she jumped and caught the mouse. But she could not bite it; so the mouse got out of her mouth and ran away, because the cat could not bite it.Then the old woman became very angry because the cat had not killed the mouse. She began to hit the cat. The cat said, "Do not hit your old servant. I have worked for you for many years, and I would work for you still, but I am too old. Do not be unkind to the old, but remember what good work the old did when they were young."(1)An old man had a cat.( )(2)The cat was very old.( )(3)The old woman became very happy.( )(4)The cat can kill the mouse.( )(5)The old woman was killed by mouse.( )。
小学生初级阅读理解(8篇)+答案一、This is a photo of my family. Look the boy is me.My sister is next to( 在……旁边)me.The old man is my grandpa,the old woman is my grandma. My father is a doctor. My mother is an English teacher,she loves her students.阅读上面短文,将合适的选项填在括号里。
1.Who is next to(在...旁边)me?( )A. My motherB. My sisterC. My father2.My father is a____。
( )A. TeacherB. doctor3.My mother is a_____。
( )A. teacher.B. doctor二、Tom and John are good friends.Tom is twelve years old.John is thirteen years old.They are good students(学生).They like to eat hamburgers.Miss White is their(他们的)English teacher.She likes them very much.阅读短文,判断正误,正确(T)误(F)。
1.Tom and John are good friends.( )2.Tom is twelve years old.( )3.John is twelve years old.( )4.Tom like to eat hamburgers.( )5.Miss White thinks(认为)they are good students.( )三、I am John. I have a good friend.His name is Ben.He is nine years old.We are in Grade Three, but in different classes.I am in Class One. He is in Class Three. Ben is a good student. He is clever and kind.I like him very much. Be helps me and plays with me.Both of us like football We often play football in the afternoon.根据所给出的短文,判断下列句子正(T)误(F).1.Ben is John’s good friend.()2.Ben is ten years old.()3.John is in Class One, Grade Three.()4.John and Ben often play football in the morning.()5. Ben and John are in the same class.()四、Hello, my name is Wang Na.I’m a superstar.I’m from Shanghai.I usually get up at six and have breakfast at six thirty.I go to work at eight.I like singing, dancing and swimming.I like singing best.根据短文内容,把句子补充完整。
英语阅读练习题及答案20篇英语阅读练题及答案本文档提供了20篇英语阅读练题及答案。
以下是各篇练题和相应的答案:1. 第一篇题目:请阅读以下短文,并回答问题:Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut velit risus, faucibus vitae magna eu, tincidunt fringilla purus. Sed sodales nisi a metus eleifend, sed congue mauris rhoncus. Nulla vitae malesuada nisl.问题:1. 短文中提到的主题是什么?答案:短文没有提到具体主题。
2. 哪些词是用来描述短文中的人物的?答案:短文中没有描述人物。
答案:1. 主题:无具体主题。
2. 描述人物的词语:无。
2. 第二篇题目:请阅读以下短文,并回答问题:Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam auctor nisi id massa tincidunt, eget semper justo consectetur. Phasellus viverra dignissim faucibus.问题:1. 短文中提到的词语"consectetur"是什么意思?答案:consectetur意思是"adipiscing"。
答案:1. "consectetur"的意思是"adipiscing"。
(继续提供剩余的练题和答案)...请注意:以上只是示例,请根据实际情况继续提供剩余的练习题和答案,使得文档内容达到800字以上。
二年级英语阅读第一篇:My Family我的家庭There are three people in my family. My father, my mother and me. We live together and enjoy every moment of our lives.我家有三个人,我的爸爸、妈妈和我。
我们住在一起,享受着生活的每一刻。
My father is a teacher. He works hard every day and teaches students. My mother is a doctor. She helps people who are sick and makes them feel better.我的爸爸是一名老师,他每天都在努力工作,教学生。
我的妈妈是一名医生,她帮助生病的人,让他们感觉更好。
I am a student. I study hard every day and have a good time with my friends. I love my family and they love me too.我是一个学生。
我每天都在努力学习,和我的朋友们一起玩得很开心。
我爱我的家人,他们也爱我。
第二篇:My Best Friend我最好的朋友I have a best friend. Her name is Mary. She is a kind girl and always happy.我有一个最好的朋友。
她的名字叫玛丽。
她是一个善良的女孩,总是很开心。
We often study together and play games after school. She is very smart and can help me with my homework. We also share our favorite books and music.我们经常一起学习和放学后一起玩耍。
二年级学生英语阅读短篇【六篇】【篇一】It's cool behind youIt's two o'clock inthe afternoon.The sun is shinning and it's very hot. Nancy has to meet her mother at the train station.Now she's walking in the street. There are no trees and she's fat. So she feels very hot. But she doesn't find a boy walking just behind her. And she meets a friend and says "hello" to him. "Who's the boy behind you?" asks the man . Now she sees the boy. She is angry and asks, "Why are you walking behind me, boy?" "There'snoshadeinthestreet, you know." answers the boy. "It's cool behind you, I think."【篇二】Father's HobbyMy dad works from Monday to Friday in a bank. he uses the computer to count money. His job is very important in the bank.Dad is also busy at home. At weekends he cooks dinner. Usually he cooks Italian food. On Sundays he makesfive pieces of pizza. Sometimes he cooks chicken and makes Chinese food. My mum watches and helps him. I help my dad, too. I wash the dishes.Many people think it is strange for a man to cook. But my dad enjoys his hobby. Cooking relaxes him. He is a weekend cook.【篇三】I don't think soJack is a good boy but he doesn't like to use his head.He often says something withou thinking.It makes others unhappy.Mr. Black teaches math in a school. He's old now and he likes children.On the Friday Mr. Black doesn't go to work, because he's ill in a hospital. And Jack's mother will seehim after dinner. "I want to be there with you." says Jack. "You're a rude boy. I can't take you there.'' says his mother. "Don't worry, mum. I won't do that again. Please believe me. " says Jack. In the hospital, Jack says nothing at first. When they're leaving , he says to Mr. Black, "You look fine. The doctor says you're going to die, but I don't think so. "【篇四】Seven days in a weekThere are about fifty-two weeks in a year. And there are seven days in each week. The first day of a week is Sunday. The other days of a week between Sunday and Saturday are Monday, Tuesday, Wednesday Thursday and Friday. Monday is the second day, Tuesday is the third day, Wednesday is the fourthday, Thursday is the fifth day, and Friday is the sixth day. What's the last day? Do you know?【篇五】My special FriendI have a friend in the U.S. His name is Don Adams. I know him very well, but I have never met him. We write to each other all he time. My letters are very short. It is still hard for me to write in English. I received a letter from Don yesterday. It makes me very happy. He is coming to my country for a visit next summer. We are going to see each other for the first time.【篇六】A Day in My LifeMy family lives on this street. In the morning, my father goes to work and all the children go to school. My mother takes us to school everyday. She does the housework. She always has her lunch at home, and sees her friends in the afternoon. In the evening all the children come home from school. They always get home early. My father goes home from work and he is often late. After supper my two brothers and I do our homework. We go to bed at ten.。
新目标英语初中二年级下阅读理解20篇阅读理解1Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.“Have a look at your watch, please,”said the girl. “What time is it now?”“Sorry, something is wrong with my watch,”said Jack. “Where's yours?”“I left it at home.”Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, “Bang! Bang! Bang!”The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, “It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping ups tairs?”1. Jack was ________ when he finished middle school.A. sixteenB. eighteenC. twentyD. fifteen2. The old woman is satisfied with Jack because ________.A. he's her grandsonB. he's cleverC. he can keep quietD. he gets home on time3. From the story, we can know that Mary is Jack's ________.A. classmateB. colleague (同事)C. auntD. wife4. The word “stamp” in the story means ______ in Chinese.A. 盖印B. 跺C. 贴邮票D. 承认5. Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.A. to wake his grandma upB. to make his grandma angryC. that his grandma was going to tell him the timeD. that his grandma was going to buy him a watch参考答案:1.B2.C3.A4.B5.C 讲解:1.第一句介绍杰克今年20岁,2年前中学毕业,故选B。
二年级英语阅读训练20篇(简单)1.Today is Mike'___ his friend Liu Tao。
which is a blue robot。
Mike is very happy and thanks Liu Tao。
They decide to have dinner together at 5 o'clock。
2.___ is ___3.The gift that ___ ___4.It's 5 o'clock in the evening。
5.The correct statement is that Mike would like a hamburger。
but not a glass of juice。
He prefers a glass of water instead.A。
By car。
B。
By walking。
C。
It is not ned.3.What is Mrs。
Green doing this morning?A。
___ at home。
B。
Going to the shops。
C。
It is not ned.4.When does Mr。
Green usually read his newspaper?A。
In the morning。
B。
At night。
C。
It is not ned.5.What is Mr。
Green reading this evening?A。
A ___ interesting book。
C。
It is not ned.A。
Tom and John are good friends。
Tom is 12 years old。
and John is 13 years old。
They are both good students and ___ thesame school。
but Tom goes to school by car while John walks to school.1.T2.T3.F4.F5.FB。
【英语】英语阅读理解练习题20篇一、英语阅读(日常生活类)1.根据短文内容,选择最佳答案。
Do you think your school rules are boring? Take a look at these rules. No hugging Some schools in Portland and Florida started the rule —No hugging in 2010.Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule.The reason is clear —to avoid "unsuitable interactions (不适当的互动)"between students.No bags into the classroom One high school in Michigan doesn't allow bags into the classroom at all. The school asks students to return to their lockers (储物柜)between classes fortheir books in order to make sure they are safe in lunchrooms and classrooms.No Ugg boots (Ugg 靴子) It might get very cold in winter in Pennsylvania, but students there aren't allowed to wear their Ugg boots into class. It's to stop them from hiding thingslike mobile phones in the boots.No balls A Toronto school doesn't allow its students to bring any hard balls to school.Why? A parent was taken to hospital with a concussion (脑震荡)after beinghit by a ball.(1)When did some schools in New Jersey make the rule "no hugging"?A. In 2008B. In 2010C. In 2012D. In 2014(2)Where are the students at Michigan school asked to keep their books?A. In the lockersB. In the classroomsC. In the lunchroomsD. In teachers' offices.(3)Mobile phones are not allowed into class in _________.A. one Portland schoolB. some schools in FloridaC. one Pennsylvania schoolD. some schools in Brooklyn(4)Who is the reason for a Toronto school's "no balls" rule?A. A teacherB. A doctorC. A studentD. A parent(5)Where is the material probably from?A. A newspaperB. A websiteC. A speechD. A diary【答案】 (1)C(2)A(3)C(4)D(5)B【解析】【分析】本文介绍几个学校的规则。
二年级暑假阅读专项训练班级:姓名(1)根据短文内容,从所给选项中选择一个最恰当的,把序号填在题前的括号内。
A: Good evening, Liu Tao.B: Good evening, Mike.A: Happy Birthday.B: Thank you. Look at my new jacket.A: How cool! This gift is for you.B: What’s this?A: It’s a robot(机器人).B: Wow, it’s blue. It’s my favorite(最喜欢)color. Thank you so much!It’s 5 o’clock. Let’s have dinner.A: OK.B: Would you like a hamburger?A: Yes, please.B: How about a glass of juice?A: No, thanks. I’d like a glass of water.B: Here you are.A: Thank you.( ) 1.Today is ___________birthday.A. Liu Tao’sB. Mike’sC. Robot’s( ) 2. B’s wearing(穿) a ___________.A. blue jacketB. red jacketC. new jacket ( ) 3. B’s got(得到) a gift. What is it?A. It’s a jacket.B. It’s a robot.C. It’s a hamburger. ( ) 4. What’s the time(时间)now?A. It’s 5 o’clock in the morning.B. It’s 5 o’clock in the evening.C. It’s 6 o’clock in the evening..( ) 5.Which one is right(哪句话是正确的)?A. Mike would like a hamburger and a glass of juice.B. Liu Tao would like a hamburger and a glass of juice.C. Mike would like a hamburger and a glass of water.(2)根据表格,判断下列句子是否与表格中相符, 用“√或×”表示.NameTim √Mike √√Helen √John √√( ) 1. Tim would like a robot.( ) 2. Mike would like a ball and a CD.( ) 3. Helen would like an ice cream and a robot.( ) 4. Tim and John would like a CD.( ) 5. Mike would not like an ice cream.(3)阅读对话,判断对(√)错(×)。
Miss Chen: Hello, boys and girls. Happy New Year!Boys and girls: Happy New Year! Miss Chen!Miss Liu: Guoguo, your new coat is so nice. It’s red, I like red, too. Guoguo: Thank you.Mike: This present is for you, Miss Liu.Miss Liu: Thanks! Wow, chocolate! I like chocolate very much.Is this robot for Guoguo?Mike: No, this is for my brother, Tim. That CD is for Guoguo.( )1. It is New Year’s Day.( )2. Guoguo’s coat is yellow.( )3. The chocolate is for Mike.( )4. Tim gets(得到) a robot.( )5. The CD is not for Guoguo.(4)阅读短文,判断对(T)错(F)。
Hello! My name is Yangyang. I am 11 and I am a pupil(学生). There are 3 people in my family. They are my father, my mother and me.I am their daughter(女儿). My mother is a nurse(护士). She is very nice. My father is a teacher, he is cool. We are in the same(同一个)school. Atschool, I have a good friend, Lily. We’re happy together.( ) 1. Yangyang is a boy(男孩).( ) 2. There are three people in Yangyang’s family.( ) 3. Yangyang’s mother is a teacher.( ) 4.Yangyang and her father are in the same school.( ) 5. Lily is Yangyang’s sister.(5)阅读理解并选择合适的选项。
It’s eight o’clock. The children(孩子们) go to school by car every day. But they are walking to school today. It’s ten o’clock. Mrs.Green usually(通常) stays at home in the morning. But she is going to the shops this morning. It’s nine o’clock. Mr. Green usually reads his newspaper(报纸) at night(晚上). But he is reading an interesting(有趣的) book this evening.( )1.When do the children come to school?A. At 8:00.B. At 7:00.C. At 9:00.( ) 2.How do they come to school today?A. By car.B. By bus.C. on foot( ) 3.When is Mrs. Green going to the shops?A. At 8:00.B. At 10:00.C. At 9:00.( ) 4.When does Mr. Green read his newspaper?A.At 8:00.B.At 7:00. C:At 9:00.( ) 5.What is Mr Green do this evening?A.Reading a books.B.Writing a letter.C.Watching TV.(6)Mike is a good student. He gets up at six thirty every day. He likes to wear his blue shirt. He goes to school at seven fifteen. He has English class at eight o’clock. He likes English very much. He has lunch at home. In the afternoon, he always plays football on the school playground. He does homework after dinner. He goes to bed at nine o’clock.判断正(T)误(F)( ) (1) Mike gets up at 6:20 every day.( ) (2) Mike has a blue sweater.( ) (3) Mike has lunch at school.( ) (4) Mike likes to play football.( ) (5) Mike does homework after school.(7)Tom and John are good friends. Tom is 12 years old. John is 13 years old. They are good students. They like hamburgers. They are in the same(同样的) school. Tom goes to school by car, John goes to school on foot.判断正(T)误(F)( )1. Tom and John are good friends.( )2. Tom is 12.( )3. John is 12.( )4. They like eggs.( )5. They goes to school on foot.(8)判断下列句子正(T)误(F)。
I have many toys. My favorite(最喜欢的) toy is a doll. It is very nice. It has red hair. It has big eyes and a small mouth. It wears(穿)a green dress. I go to sleep(睡觉)with it every night. I like it very much. ( ) 1. I have a toy.( ) 2. My favorite toy is a doll.( ) 3. It has yellow hair.( ) 4. It wears a green skirt.( ) 5. I don’t like it.(9)阅读理解并选择合适的选项。
It’s a s unny(晴朗的) day. Li Yan and I go to the zoo. We see many animals(动物). What is it? Oh, a tiger. It’s white. Look, the lions are under the tree. The birds are in the nest(窝). We feed(喂) the zebra and the deer. The zoo is very clean(干净的). We have lots of fun in the zoo.1. What’s the weather(天气)like ?A.hotB. sunnyC. cold2.Where are they ?A.at the zooB. On the farmC. in the animal museum3.What color is the tiger?A.brownB. whiteC. yellow4.Where are the lions?A. on the tree B .in the nest C. under the tree5. Which animals are not mentioned(提到) in the passage?A. zebras B .deers C. bears(10)阅读短文并选择合适的选项。