【英语】小升初英语阅读理解题含答案
- 格式:doc
- 大小:81.00 KB
- 文档页数:5
小升初英语阅读理解综合题单选题40题答案解析版1.Mary is a girl who loves reading. She has many books. What does Mary love?A.SingingB.ReadingC.Dancing答案:B。
Mary 是一个热爱阅读的女孩,文中明确提到“Mary is a girl who loves reading”,所以答案是Reading。
A 选项Singing 在文中未提及;C 选项Dancing 在文中也未提及。
2.Tom is a tall boy. He likes playing basketball. How is Tom?A.ShortB.TallC.Fat答案:B。
文中提到“Tom is a tall boy”,所以答案是Tall。
A 选项Short 与文中描述不符;C 选项Fat 在文中未提及。
3.Lily is a kind girl. She always helps others. What is Lily like?A.KindB.Cruelzy答案:A。
文中明确说“Lily is a kind girl”,所以答案是Kind。
B 选项Cruel 与Lily 的性格不符;C 选项Lazy 在文中未提及。
4.Jack is a student. He is good at math. What is Jack good at?A.EnglishB.MathC.Chinese答案:B。
文中提到“He is good at math”,所以答案是Math。
A 选项English 在文中未提及;C 选项Chinese 在文中也未提及。
5.Amy is a beautiful girl. She has long hair. What does Amy have?A.Short hairB.Long hairC.Curly hair答案:B。
小升初英语阅读理解专项练习( 10篇含答案)1. I'm a school girl. My brother and I are twins. We are both at school. We like school. My parents are both teachers. They work hard. My brother and I study at No. 1 Middle School. There are twenty-five boys and eighteen girls in our class.We go to school from Monday to Friday. We have no classes on Saturday and Sunday. We usually get up at six. We come to school at seven o'clock. Classes begin at eight. We have four lessons in the morning and two in the a ernoon. We have lunch at fi een past twelve. At three fi y we have sports. We study Chinese, Maths, English, History, Poli cs and other lessons. We like Chinese. We like English, too. Some of us are good at it.We go home at five o'clock. We have supper at six o'clock. We do ourhomework at seven every evening and go to bed at half past nine, but some mes we go to sleep at about ten.1.My brother is __________ and I am ___________. A.a worker; a student B.a student; a workerC.a student; a teacherD.a student; a student2.We have ____________ at fi een past twelve.A.breakfastB.lunchC.supperD.dinner3.We begin to do our homework from ________ to ___________ everyevening. A.Monday; Friday B.seven; half past nineC.school; homeD.six; eight4.There are __________ boys and _________ girls in our class.A.eighteen; twenty-fiveB.some; anyC.twenty five; eighteenD.many; much 5.Do they o en have sports in the morning or in the a ernoon?A.Yes, they do.B.No, they don't.C.In the morning.D.In the a ernoon.6.What subject do they like and what subject are they good at?A.Chinese and maths.B.Maths and English.C.History and poli cs.D.Chinese and English. 【答案】1.D2.B3.B4.C5.D 6.D【解析】【分析】【分析】短文大意:本文是记叙文,作者介绍了自己的家庭信息、班级信息、课程信息和日常生活作息。
小学小升初英语阅读理解练习题及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解Today was a sunny day. In the morning, we rode a bike for three people. Max sat in a basket on the front of the bike. That was fun! We took pictures of the beautiful countryside. We bought some gifts and ate some delicious food.In the afternoon, Mum ate some bad fruit and didn't feel well. So we stayed in the hotel. Dad and I wanted to make her happy. We dressed up and made a funny play. Robin played the part of a dog. He was so cute. Max liked him so much. He jumped on him and licked him. Of course, Robin didn't like it. We laughed and laughed.It was a bad day but also a good day!(1)What was the weather like today?(2)Where did Max sit?(3)What did Mum eat in the afternoon?(4)What did Robin play?(5)Did Max like him?【答案】(1)Today was a sunny day.(2)Max sat in a basket on the front of the bike.(3)She ate some bad fruit.(4)Robin played the part of a dog.(5)Yes, he did.【解析】【分析】这是一篇介绍作者一家骑车旅行经历的短文。
小升初英语阅读理解专项练习(10篇含答案)小升初英语阅读理解专项练( 10篇含答案)1.A fox is looking for food. He is XXX three days in the gardenand eats about two-thirds of the fruit.On the fourth day he wants to go home. However, XXX for another three days and during thistime he eats nothing. Then, very thin again, he comes out through the little hole.He has had very good food, but he is still XXX.1.The fox feel __________ at first?A.XXX2.The fox goes into the garden _____________.A.through a doorB.through a holeC.over a wallD.with the help of others3.He eats ___________ of the fruit.A.XXX-thirds4.Why doesn't the fox go home on the fourth day?A.Because XXX't want to go home.B.Because XXX fruit.C.Because he wants to live in the garden.D.Because he eats too much and becomes too fat to go through the little hole.5.He stay in the garden for ______________.A.XXX6.XXX during the last three days in the garden?A.XXX.C.XXX.【谜底】1.D2.B3.D4.D5.C6.A【解析】【分析】这篇短文主要是讲述了一只狐狸通过一个洞到了花园里,在那里吃了很多水果,以至于他太胖不能从洞里钻出来。
小升初英语阅读理解10题篇训练题(含答案解析) 1.I have many teachers now and I love them all, but I think I love my English teacher, Sophia, best.Sophia is from the UK. But she loves Chongqing very much. She thinks Chongqing is great. She loves Chongqing food. Do you know what she likes for breakfast? Bread and milk? No, she doesn’t. She only has noodles(面条). Hot pot (火锅)is her favorite and she always eats it on Saturday and Sunday. Sophia has a daughter and a son. Her daughter’s name is May. Her son’s name is Jack. They are 8 years old. They go to the same school. They like hot pot, too. They are all in Chongqing now.We have English from Monday to Friday. So Sophia is very busy. But she is always nice and happy. All my classmates like her and her classes very much. She often plays English games and sings English songs with us. When we have questions, we like to ask her for help.Now I think I can do well in English because I have the best English teacher, Sophia.1.My English teacher Sophia is in ___________ now.A.the UK B.BeijingC.the USA D.Chongqing2.For breakfast, Sophia only has ____________.A.noodles B.breadC.hot pot D.eggs3.___________ like(s) hot pot very much.A.May B.JackC.Sophia D.May, Jack and Sophia4.From the passage, we know _____________.A.I like Sophia, but she isn’t my favorite teacherB.Sophia’s daughter and son don’t go to the same schoolC.we have English classes from Monday to FridayD.we can’t ask Sophia for help because she is very busy5.The best title(标题)can be “_____________”.A.Sophia’s Family B.My Favorite TeacherC.Sophia, an English Star D.Sophia and I【答案】1.D2.A3.D4.C5.B【解析】【分析】试题分析:这篇短文中,作者给我们介绍了他最喜欢的老师Sophia。
小升初英语阅读理解单选题40题1. My family has a new pet. It is a cat. It likes to play with a ball. What does the family's pet like to play with?A. A dollB. A ballC. A toy car答案:B。
解析:原文明确提到It likes to play with a ball,所以答案是B。
A选项doll(玩偶)和C选项toy car(玩具汽车)在原文中未提及,所以排除。
2. In my school, there is a big library. We can read many books there. Where can we read many books in the school?A. In the classroomB. In the libraryC. In the playground答案:B。
解析:原文提到In my school, there is a big library. We can read many books there,表明在学校的图书馆可以读很多书,A选项教室和C选项操场不符合原文描述,所以排除。
3. My mother makes breakfast for me every day. She makes delicious eggs and bread. Who makes breakfast for me?A. My fatherB. My motherC. My sister答案:B。
解析:原文直接指出My mother makes breakfast for me every day,所以答案是B。
A选项我的父亲和C选项我的姐姐在原文中未表明做早餐,所以排除。
4. There are five people in my family. They are my grandparents, my parents and me. How many people are there in my family?A. ThreeB. FourC. Five答案:C。
小升初英语阅读练习题一.The students were having their chemistry class. Miss Li was telling the children what water was like. After that, she asked her students, "What's water?" No one.Miss Li asked again,"Why don't you answer my question?Didn't I tell you what water is like?Just then a boy put up his hand and said,"Miss Li,you told us that water has no color and no smell.But where to find such kind of water?The water in the river behind my house is always black and it has a bad smell."Most of the children agreed With him."I'm sorry,children."said the teacher,"Our water is getting dirtier and dirtier.That's a problem."1.The students were having their _______ class.A.English B.Chinese C.chemistry D.math2.Miss Li was telling the children what ______ was like.A.water B.air C.earth D.weather3.A boy said,"The water in the river behind my house is always ___."A.white B.black C.clean D.clear4.Most of the children _______ the boy.A.agreed with B.wrote toC.heard from D.sent for5.The water in the river has color and smell because it is getting ____.A.more and more B.less and less C.cleaner andcleaner D.dirtier and dirtier二.Jim is an English boy. He comes to China with his father and mother. They comehere to work. Jim comes here to study.He is in No.5 Middle School. He gets up early every day. He isn't late for school. He studies hard. He can read English well. He often helps us with our English, and we often help him with his Chinese. After class he likes playing football, swimming, running, jumping and riding. He makes many friends here. We are glad to stay with him. On Sunday he often helps his mother clean the house, mend something or do the shopping. He likes Chinese food very much.。
小升初英语阅读理解10题篇训练题(含答案解析) 1.Choose the best answer (根据短文内容,选择恰当的答案)Some people have very big families, with lots of brothers and sisters, and aunts and uncles. Some people's families are very small, with no brothers or sisters.Betty has got a big family. There are seven people in her family. She has got four brothers, Alex, Sammy, Leon and Ken, but she has not got a sister. Betty lives with her parents in a house, It has got four rooms and it has got a garden. It is not big but it is beautiful. Her parents haven't got a car because they can't drive. They go to work by bicycle.Tom hasn't even got a brother or sister. There are only four of them-his mother, father and Tom-and Grandma of course. They have a small family. Tom's parents work in the same company. They go to work by car. Tom walks to school because the school is near his house.1.Some people have _______ families, with lots of brothers and sisters.A.smallB.bigC.happyD.unhappy2.Betty has ___________ brothers, but ___________sister(s).A.three, twoB.four, oneC.four, noD.seven, one3.Tom has __________ sisters and ___________ brothers.A.two, oneB.no, noC.one, twoD.three, no4.Tom goes to school _____________.A.by bicycleB.by carC.on footD.by bus5.Betty's parents go to work by ____________. Tom's parents go to work by __________.A.bicycle, carB.car, bicycleC.taxi, carD.car, bus【答案】1.B2.C3.B4.C5.A【解析】【分析】有些人有一个大家庭,他们的家里有很多人;还有些人有一个小家庭,家里的人很少。
小升初英语阅读理解及解析【10题】答案解析1.Mum gives little Tom ten yuan.Then little Tom goes shopping.He gets on the bus and sits down next to an old woman.Then he sees the old woman’s handbag is open.There is ten yuan in it.He quickly looks into his pocket.The money isn’t here now! Little Tom is sure that the old woman is a thief(小偷).He decides(决定) to take back the money from the old woman’s bag.He carefully puts his hand into the old woman’s bag, takes the money and says nothing.Suddenly(突然地) the old woman shouts, ‘Where is my money? I can’t find it.There is a thief on the bus.” Little Tom feels strange(奇怪的).Then he sees ten yuan under his seat.Little Tom is thinking a question now, “‘Am I a thief?”1._________ is sitting beside little Tom.A.A young woman B.An old woman C.A young manD.An old man2.Little Tom sees _____ in the old woman’s handbag.A.a wallet B.a packet C.ten yuan D.ten dollars3.Little Tom is sure that the old woman is a ______.A.thief B.teacher C.rich woman D.poor woman4.Little Tom sees ______ ten yuan under his seat.A.his own B.the old woman’s C.the thief’s D.the driver’s5.Which of the following is right?A.Little Tom is a bad boy.B.Little Tom often steals(偷) things.C.Mum gives little Tom twenty yuan.D.Little Tom makes a mistake(错误)【答案】1.B2.C3.A4.A5.D【解析】【分析】试题分析:这篇短文讲述的是Tom在公交车上看到挨着他的老太太包里有10元钱,而他自己的 10元钱恰好不见了,他就以为是那个老太太偷了他的。
小升初英语阅读理解专项训练100题含答案一、阅读理解阅读短文,判断正误Look, Karla! l found some photos! Let's look at this one. We played in the snow with my cousin Tingting. Do you remember? It was cold and snowy. We were happy. But we didn't feel cold. We made a snowman and threw the snowballs. We had fun together!1.I found some footballs.2.It was cold and snowy.3.Karla is my cousin.4.Karla , Tingting and I made a snowman together.5.They had fun in winter.B. 阅读短文, 判断下列句子是否与短文内容相符Last Saturday, I went to London with my parents by car. My cousin Michael came to London too, but he went there by train. He had a heavy bag with him. "Put your bag in our car, Michael." Dad said. "No, thanks. Maybe(可能)I can use it." Michael said. We went to the Car Museum first. I asked Dad lots of questions but he didn't know the answers. Michael took a book about cars out of his bag. "Here you are! " he said to Dad. And he found the answers. When we left(离开)the museum, it started to rain. "It's OK," said Michael, "I have an umbrella in my bag. " Then we went to a restaurant for lunch. In the afternoon, we wanted to go to the cinema but we couldn't find it. Michael took a map(地图)of London out of his bag and we soon(很快)found it. After the film, Michael wanted to buy a card but he didn't have any money(钱)in his pocket. "Look for it in your bag!" we all said.6.It was rainy early in the morning.7.My family and Michael all went to London by car.8.At the museum, Michael gave my father a toy car.9.We watched a film after lunch.10.The things in Michael's bag were useful.阅读短文, 根据短文内容选择正确的答案。
【英语】小升初英语阅读题含答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解。
In the world, football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup(世界杯). The World Cup is held(举行)every four years. Some football teams will have games there. The World Cup makes more and more people interested in(对……感兴趣)football. Teenagers(青少年)like playing football and watching football games. Many of them love some football stars so much. They paste(粘贴) the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. Are you a football fan(迷)? Who is your favourite football player?(1)Football is the most popular sport. Because ________.A. many countries have wonderful teamsB. there are many football playersC. teenagers like to play football(2)The World Cup is held every ________.A. three yearsB. four yearsC. five years(3)Some football teams will have ________at the World Cup.A. giftsB. namesC. games(4)They paste the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. Because ________.A. it's funB. they love their favourite playersC. football is a popular sport(5)Are you a football fan?________【答案】(1)A(2)B(3)C(4)B(5)Yes, I am. /No, I'm not.【解析】【分析】该短文主要介绍足球是世界上最受欢迎的运动。
小升初英语阅读理解专项训练100题含答案一、阅读理解阅读短文,判断句子正误。
Hello! My name is Lucy. I am twelve. I'm from Australia. I'm a student in Class Two, Grade Six. I usually get up at 6: 30 in the morning. I often have breakfast at seven o'clock. I always go to school at about 7: 20, and I'm never late for school. We have four lessons in the morning and two lessons in the afternoon. I have lunch at school. After school, I often play basketball with my classmates on the playground. My hobby is making dolls. That's very interesting.1.Lucy is a student in Class Two, Grade Six.2.Lucy usually gets up at 7: 00 in the morning.3.Lucy has lunch at school.4.Lucy has four lessons in the afternoon.5.After school, Lucy often plays football with her classmates.根据短文内容,判断正误It is Saturday today. It is fine. There are many people in the park. They come here to have a rest after a week's hard work. Some boys are playing football on the grass. Some girls are playing badminton. An old man is sitting under a big tree. A young woman and her little daughter are playing with a doll. How happy they are!6.It is Sunday today.7.Many people come to the park to have a rest.8.Some girls are playing badminton.9.An old man is sitting under a small tree.10.The people are happy in the park.阅读理解阅读下列短文,根据短文内容选择正确答案。
小学小升初英语阅读理解含答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解BKate is an English girl. She lives in a tall building in the city of London. There are sixteen floors in the building, and she lives on the tenth floor. She uses a lift(电梯) to go up and down.Kate studies in a middle school near her house and she works hard. She goes to school early. Every day she leaves her home at half past six. She walks to the lift, and it takes her down to the first floor.There is a bus stop near the building. Usually she takes the No. 7 bus to her school. Classes begin at eight. She goes to play games at three forty. She gets home at a quarter past five. She begins to do her homework at eight and finishes it at half past nine.(1)Kate lives in a tall building ________ London.A. nearB. inC. far from(2)She goes up and down the building ________.A. on footB. by liftC. by bus(3)She leaves ________ at six thirty.A. her homeB. the buildingC. the lift(4)She goes to school ________.A. by busB. by bikeC. on foot(5)It takes her ________ to do her homework.A. about an hourB. about one hour and a quarterC. one hour and a half【答案】(1)B(2)B(3)A(4)A(5)C【解析】【分析】该短文主要介绍 Kate居住、学习及生活的一些事情。
小升初英语阅读理解专项训练100题含答案一、阅读理解根据绘本内容判断正误。
Five little piggies and one lemonade standThe first little piggy went to the market and bought lemons. The second little piggy dragged a table from her house. The third little piggy pulled out a table cloth from his closet. The fourth little piggy made a "lemonade" banner. The fifth little piggy collected cups from his kitchen. The piggies put up a lemonade stand with a table, table cloth, banner, cups and lemonade.Little Red Riding Hood stopped by. "I'm on my way to Granny's house, and I'm thirsty," she said. The Gingerbread Boy ran to the table. "Quick!" he said. "May I have some lemonade?" The rabbit ran by. "Hey, Piggies. Two cups of lemonade, please," he shouted. 1.The first little piggy went to the market and bought apples.2.The fifth little piggy collected cups from his kitchen.3.Little Red Riding Hood was thirsty.4.The Gingerbread Boy wanted to have some lemonade.5.The rabbit had three cups of lemonade.阅读短文,判断正误。
【英语】小升初英语阅读题及答案【解析】一、阅读理解1.阅读理解阅读理解,选择正确答案。
Most English people have four meals(餐饭)a day .They are breakfast, lunch, afternoon tea and dinner. People usually have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They'd like to have eggs,bread and milk. English people drink tea or coffee for breakfast. Lunch comes at 1:00pm.Afternoon tea is from four to five in the afternoon and the dinner is about half past seven. First they have soup(汤),then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things such as bananas, apples and oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, afternoon tea and supper and all these meals are very necessary(必要的).(1)Many English people have _____meals a day.A. twoB. threeC. fourD. five(2)People may have_____ for their breakfast according to the passage.A. tea and eggsB. hamburgers and teaC. coffee and saladD. eggs and fish(3)People have lunch at ______.A. anytimeB. nineC. fiveD. one(4)People don't have _______ for their dinner.A. bananas and applesB. soup and meatC. meat and fishD. porridge(5)In some English families, dinner comes ________.A. in the morningB. at noonC. on SundayD. in the afternoon【答案】(1)C(2)A(3)D(4)D(5)B【解析】【分析】①根据所给的短文,Most English people have four meals a day.大多数英国人有四餐.故答案为C.②根据所给的短文,People usually have breakfast at any time from seven to nine in the morning.They'd like to have eggs,bread and milk..人们通常在早上7点到9点吃早餐.他们想有鸡蛋,面包和牛奶.故答案为A.③根据所给的短文,Lunch comes at 1:00pm.午餐时间是下午一点.故答案为D.④根据所给的短文,Afternoon tea is from four to five in the afternoon and the dinner is about half past seven. First they have soup(汤),then they have meat or fish with vegetables.下午茶从4点到5点,晚餐大约在7点半.首先是汤,然后是肉或鱼配蔬菜.故答案为D.⑤根据所给的短文,But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day.但并不是所有的英国人都这样吃.他们中的一些人在中午吃饭.故答案为B.【点评】本题考查了阅读理解,描述英国人三餐的时间和吃的什么,先翻译短文然后选择合适的选项完成句子.2.阅读理解阅读理解Tom: Hello! My name is Tom. What's your name?Lily: My name is Lily.Tom: Are you new?Lily: Yes!Tom: What class are you in?Lily: I'm in Class 1, Grade 6.Tom: Me too.Lily: Can you show me our classroom?Tom: OK! It's on the 3rd floor.(1)Who is new ?A. Tom.B. Lily.C. Tom and Lily.(2)What class is Tom in?A. In Class 6.B. In Class 5.C. In Class 1.(3)What grade is Lily in?A. In Grade 1.B. In Grade 6.C. In Grade 5.(4)Where is their classroom?A. It's on the 3rd floor.B. It's on the 2nd floor.C. It's on the 1st floor.【答案】(1)B(2)C(3)B(4)A【解析】【分析】大意:讲述主人公汤姆和丽丽所在的班级以及班级位置。
小升初英语阅读理解及解析【10题】答案解析1. This term I came to(来到) NO. 8 Middle school. It is very beautiful and big. There are 34 classes, 120 teachers and 1800 students in the school.In the middle of the school there is a tall building. It's for us to have classes. All the classrooms are there. There are some small rooms, too. They are offices for the teachers to work. All the teachers get ready for their lessons there.In front of the tall building, there is a small one. It is the library. There are many books there. The teachers and the students like to read books in it. Sometimes they borrow books from it.There is a dinning hall behind the tall building. Some of the students have lunch in it.I like my new school very much.1.There are classes in No. 8 Middle school.A.36B.34C.352.The classroom is in .A.a tall buildingB.a libraryC.an office3.Where is the library?A.Behind the tall building.B.Next to the tall building.C.In front of the tall building.4.How many students are there in my school?A.120.B.1600.C.1800.5.Which sentence(句子) is true?A.Behind the school there is a tall building.B.There is a dinning hall in the middle of the tall building.C.All the teachers get ready for their lessons in some small rooms in the tall building.【答案】1.B2.A3.C4.C5.C【解析】【分析】文章介绍了八中的一些情况。
小升初英语阅读理解专项训练100题含答案一、阅读理解Sarah 在认真地读短文哦,请你判断对错。
Hello, My name is Sarah.I have a blue bag.I have a pen,a pencil,a ruler, an eraser a pencil box and many crayons in my bag.The pen is red.The ruler is yellow.The pencil box is brown.The pencil is green.The eraser is white.The crayons are colourful. I like my bag. 1.My name is John.2.I have a green bag.3.The pencil is red.4.The ruler is yellow.5.The crayons are colourful.阅读短文,判断句子正误。
My name is Ben. I'm twelve. I like sports. I go boating twice a week. I play tennis three times a week. I play football with my friends after school every day. I do my homework and watch TV every evening. I sleep eight hours every night. I drink milk every day. I like to eat meat, but I don't like to eat fruits or vegetables.6.Ben likes sports.7.Ben is ten.8.Ben likes to eat meat.9.Ben plays tennis once a week.10.Ben goes boating twice a week.Read and choose. 读一读,选择正确选项。
【英语】小升初英语阅读理解题含答案一、阅读理解1.阅读理解B. 阅读短文,选择正确答案。
It was Sunday yesterday. We watched a football game. It was between a blue team and a red team. The game was at four o'clock in the afternoon. Our teacher watched the game with us. We went there by bus. We came back at about six in the evening. Everyone played hard. Everyone was tired. The score was three to two. The red team won. We were happy and excited.(1)What day is it today?A. Sunday.B. Monday.C. Tuesday.(2)We watched a ________.A. football gameB. ping-pong gameC. badminton game(3)We went to watch the game________.A. by bikeB. on footC. by bus(4)The red team got ________.A. one point (分)B. two pointsC. three points(5)________ won.A. The blue teamB. The red teamC. We【答案】(1)B(2)A(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】本文主要介绍作者和朋友昨天观看的一场比赛。
(1)推理判断题,根据 It was Sunday yesterday. 知今天星期一,故答案为B。
(2)根据原文填空,由We watched a football game. 知是足球,故答案为A。
(3)根据We went there by bus. 可知是做公共汽车,故答案为C。
(4)推理判断,根据 The score was three to two. The red team won.知红队三分,故答案为C。
(5)根据原文The red team won.知红队赢了,故答案为B。
【点评】本文考察阅读理解,通读文章后再根据题干找到关键句得出答案。
2.阅读理解阅读理解Jim: Hi, Sue! How was your summer holiday?Sue: It's fantastic.Jim: Where did you go?Sue: I went to London to see Big Ben and the Tower Bridge. They're great! How about you?Jim: I had good time, too!Sue: Where did you go?Jim: I went to Australia to see the Sydney Opera House. I like it very much!(1)Where did Jim go?A. Big Ben.B. The Tower Bridge.C. The Sydney Opera House.(2)How was Jim's summer holiday?A. He had good time.B. Boring.C. Tired.(3)Where did Sue go?A. Australia.B. London.C. China.【答案】(1)C(2)A(3)B【解析】【分析】大意:通过对话形式讲述主人公吉姆和苏暑假游玩的地方。
(1)根据Sue: Where did you go?Jim: I went to Australia to see the Sydney Opera House.可知主人公吉姆去澳大利亚歌剧院。
故选C。
(2)根据Sue: I went to London to see Big Ben and the Tower Bridge. They're great! How about you?Jim: I had good time, too! 可知主人公吉姆在那里玩的非常开心。
故选A。
(3)根据Jim: Where did you go?Sue: I went to London to see Big Ben and the Tower Bridge.可知苏去了英国伦敦。
故选B。
【点评】考查阅读理解。
首先通读全文,理解大意。
其次阅读问题,根据题干信息找出相关句进行选择。
3.阅读理解阅读理解Golden monkeys live only protected by the Chinese government. Their fur is golden and a bit grey. Their tails are as long as their bodies. Male golden monkeys are big and strong while the female ones are much smaller. Golden monkeys live in forests which are 2, 000-3, 000 meters above the sea level. They like living in family groups. They eat fruits, nuts, tree leaves and so on. But now their number is getting smaller and smaller. Our government has built some nature reserves to protect them. We hope more and more people will understand the importance of protecting wild animals. We also hope that people will stop hunting golden monkeys.(1)Golden monkeys live only in _________.A. JapanB. ChinaC. the USA(2)Their fur is golden and a bit _______.A. yellowB. greenC. grey(3)Their tails are _______ their bodies.A. as long asB. longer thanC. shorter than(4)They eat _______ and so on.A. flowers, leavesB. meat, fishC. fruits, nuts, tree leaves(5)We hope _______ will understand the importance of protecting wild animals.A. more and more peopleB. a few peopleC. less and less people【答案】(1)B(2)C(3)A(4)C(5)A【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了金丝猴的外貌和生活方式,中国政府采取许多方法保护金丝猴。
(1)根据 Golden monkeys live only protected by the Chinese government. 可知金丝猴只生活在中国,故答案为B.(2)根据 Their fur is golden and a bit grey. 可知他们的皮毛是金色的,有点灰白,故答案为C.(3)根据 Their tails are as long as their bodies. 可知它们的尾巴和身体一样长,故答案为A.(4)根据 They eat fruits, nuts, tree leaves and so on. 可知它们吃水果、坚果、树叶等,故答案为C.(5)根据 We hope more and more people will understand the importance of protecting wild animals. 可知我们希望越来越多的人了解保护野生动物的重要性,故答案为A.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。
4.阅读理解阅读理解My Wonderful Holiday in ChinaIn Beijing, I visited the Great Wall, the Forbidden City, Tiananmen Square and the Summer Palace. I also met all Bill's friends and family.Last week, Bill's family took me to Xi'an by train. Xi'an is in the northwest of China. We visited the Terracotta Army there. They are so amazing! We also ate some delicious noodles there.Then we went to Sichuan. It's in the southwest of China. First, we went to see the pandas in Wolong. They are very cute. Then we climbed Mount Emei. The mountain is very beautiful. We saw many funny monkeys on our way. I was very tired, but very happy. We ate some delicious hot pot there. Sichuan is famous for hot pot.Tibet is in the southwest of China, too. We went there by plane from Sichuan. It was sunny and hot in Tibet, but there was still snow on the mountains. We visited the famous Potala Palace and took many photos.Questions:(1)What places did Ted visit in Beijing?(2)Where did Ted go last week? What did he do there?(3)What is Sichuan famous for?(4)What did they see on Mount Emei?【答案】(1)In Beijing, Ted visited the Great Wall, the Forbidden City, Tiananmen Square and the Summer Palace.(2)Last week, Ted went to Xi'an. He visited the Terracotta Army there and ate some deliciousnoodles there.(3)Sichuan is famous for hot pot.(4)They saw many funny monkeys on Mount Emei.【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了泰德去北京,西安,四川和西藏旅游了。