(新课标全国)高考英语总复习 课时作业39 新人教版

  • 格式:doc
  • 大小:205.50 KB
  • 文档页数:9

1 Unit4选修8

一、单项填空

1.—Mom,I lost ______ diamond ring you bought as my birthday present.

—I’ll keep______ eye on it when I clean your bedroom.

A.a;an B.the;an

C.the;the D.a;the

解析:第一个空特指“你买给我做生日礼物的那个”,因此用定冠词the;第二个空考查固定搭配keep an eye on“留意,密切注视”。

答案:B

2.It’s warned by scientists that polar bears will become extinct this century,which will be a loss for mankind that no amount of money could ______.

A.stand up to B.make up for

C.come up with D.put up with

解析:考查动词短语辨析。make up for“补偿,弥补”;stand up to“经得起,勇敢地面对”;come up with“赶上,提出”;put up with“容忍,忍受”。句意:科学家们警告说北极熊的灭绝将会是人类的损失,这种损失是多少金钱都弥补不了的。

答案:B

3.According to ______ new law,China will set up compulsory standards on food

safety,covering ______ wide range from the use of additives to safety and nutrition

labels.

A.the;a B.a;a

C.a;the D.the;the

解析:考查冠词。句意:根据这部新的法律,中国将在食品安全方面建立强制性标准,该标准涉及了广泛的领域,从添加剂的使用到安全和营养标签。第一个空显然是特指这部新的法律,用the;第二个空是泛指,表示“一个”广泛的领域,故用a。

答案:A

4.—You should make it a rule to do more exercise in your spare time.

—I think your suggestion really deserves ______.

A.considering B.to consider

C.being considered D.considered

解析:deserve considering主动形式表示被动意义相当于deserve to be considered。此题易错选C项。

答案:A 2 5.When we got to the gate of the museum,we saw visitors coming ______.

A.a number of B.the number of

C.on number D.in great numbers

6.This kind of food product is natural,with no______flavors added.

A.accurate B.regular

C.sensitive D.artificial

解析:考查形容词辨析。句意:这种食品是天然的,没有添加人造的香料。artificial“人造的”;regular“有规律的”;accurate“精确的”;sensitive“敏感的”。

答案:D

7.It can’t be a(n) ______ that two banks were robbed in one night.

A.incident B.coincidence

C.accident D.chance

解析:考查名词辨析。coincidence表示令人吃惊的“巧合,巧事”。句意:两家银行在同一天晚上遭到抢劫,这绝非巧合。

答案:B

8.Little Tony is generally healthy,but every now and then he ______ a cold.

A.has caught B.is catching

C.will catch D.catches

解析:考查动词的时态。根据时态一致的原则确定答案。句意:小托尼一般说来是健康的,但偶尔也会感冒。

答案:D

9.Tell me,Mr.Black,was Mrs.Baker one of your ______ customers?

A.common B.regular

C.average D.usual

解析:考查形容词辨析。regular“经常的,惯性的”,regular customers“常客”;common“普通的”;average“平均的”;usual“平常的”。句意:告诉我,布莱克夫人,贝克夫人是你的常客吗?

答案:B

10.—What does the model plane look like?

—Well,the wings of the plane are ______ of its body.

A.more than the length twice 3 B.twice more than the length

C.more than twice the length

D.more twice than the length

解析:考查倍数表达法。这里表达的意思是“机翼比机身的两倍还要长”。一般表示倍数的词放在最前面,即“倍数+名词+of...”,而该句中的twice前面还有more than修饰,故C项符合。

答案:C

11.—Did your classmate accept your invitation?

—No,he ______ refused.

A.as far as B.as well as

C.as soon as D.as good as

解析:考查固定短语。as good as为固定短语“实际上,几乎等于”。答语句意:不,他实际上就是拒绝了。

答案:D

12.Whatever do you consider ______ to her?

A.happened B.happening

C.to happen D.happens

解析:do you consider 是插入语,happened是句中的谓语动词。不要看成consider

doing结构。选项B是陷阱。

答案:A

13.I wonder what will ______ my son if he failed ______ most people have

succeeded.

A.turn to;in which B.become of;where

C.turn out;that D.become of;when

解析:第一个空考查固定结构what will become of sb.?“某人怎么样?”;第二个空where表示“而”。句意:我不知道如果我的儿子失败了而别的大部分人都成功了他会怎样。

答案:B

14.The teacher’s encouragement doesn’t ______ mean your progress,so you

should try your best as well.

A.necessarily B.directly

C.formally D.hopefully

解析:not necessarily“未必,不一定”。句意:老师的鼓励未必就意味着你进步,因此你应该尽最大努力。 4 答案:A

15.—What about listening to the English program on the radio while learning

English?

—Personally,______.

A.it’s up to you B.it makes sense

C.it’s a shame D.it’s out of the question

解析:考查交际用语。前面what about表示征询对方的意见,回答时自然用表示观点的用语。答语句意:就我个人而言,这是可行的。it makes sense表示“有意义,可行”。

答案:B

二、完形填空

Cheerful Charlie was a very special boy.When he was still in his mother’s

tummy(肚子),she had had an accident,which __1__ that Charlie couldn’t walk.But

that

had

never

been

a(n)__2__

for

him;he

had

always

been

happy.When

he

became

older,they had started calling him Cheerful Charlie because of his joyful and __3__

nature.He really brightened everything up for those around him.

There wasn’t a postman,or a taxi driver who wasn’t __4__ to see Charlie.“Cheer

up,Mr Postman,that way you’ll __5__ more letters today!”he would say,or“That

was great,Mr Taxi Driver.You __6__ that thing better than anyone else.”He also

had great ideas and __7__ for everything;and he shared them so __8__ that,just

about every day in that town,someone did a great job,or __9__ something new,thanks to Charlie’s ideas.

One day,though,he came up against a real __10__.A young boy came to town on

his holidays.He was known as Waterworks and was a real crybaby.No matter what

Charlie said to him,Waterworks would always find some __11__ to be sad:“I don’t

have many sweets...my parents didn’t buy me that toy...”Everything seemed so bad