2019届高考新人教版选修七英语一轮复习Unit2精练解析卷

  • 格式:pdf
  • 大小:135.91 KB
  • 文档页数:7

2019届高考新人教版选修七英语一轮复习Unit2精练解析卷

1Unit2Robots

一、阅读理解。

InancientEgypt,thepharaoh(法老)treatedthemessagerunnerlikeaprincewhenhearrivedatthepalace,ifhebroughtgoodnews.However,iftheexhaustedrunnerhadthemisfortunetobringthepharaohunhappynews,hisheadwascutoff.

Shadesofthatspiritspreadovertoday'sconversations.OnceafriendandIpackedupsomepeanutbutterandsandwichesforanouting.Aswewalkedlight­heartedlyoutofthedoor,picnicbasketinhand,asmilingneighborlookedupattheskyandsaid,“Ohboy,abaddayforapicnic.Theweathermansaysit'sgoingtorain.”Iwantedtostrikehimonthefacewiththepeanutbutterandsandwiches.Notforhisstupidweatherreport,butforhissmile.

SeveralmonthsagoIwasracingtocatchabus.AsIbreathlesslyputmyhandfulofcashacrosstheGreyhoundcounter,thesalesagentsaidwithabroadsmile,“Oh,thatbusleftfiveminutesago.”Dreamsofhead­cutting!

It'snotthenewsthatmakessomeoneangry.It'stheunsympatheticattitudewithwhichit'sdelivered(传递).Everyonemustgivebadnewsfromtimetotime,andbigwinnersdoitwiththeproperattitude.Adoctoradvisinghispatientthatsheneedsanoperationdoesitinacaringway.Abossinforminganemployeehefailstogetthejobtakesonasympathetictone.Bigwinnersknow,whendeliveringanybadnews,theyshouldsharethefeelingofthereceiver.

Unfortunately,manypeoplearenotawareofthis.Whenyou'retiredfromalongflight,hasahotelclerkcheerfullysaidthatyourroomisn'treadyyet?Whenyouhadyourheartsetonthetoastedbeef,hasyourwaitermerrilytoldyouthathejustservedthelastpiece?Itmakesyouasatravelerordinerwanttolandyourfistrightontheirunsympatheticfaces.

Hadmyneighbortoldmeoftheupcomingrainstormwithsympathy.Iwouldhaveappreciatedhiswarning.HadtheGreyhoundsalesclerksympatheticallyinformedmethatmybushadalreadyleft,Iprobablywouldhavesaid,“Oh,that'sallright.I'llcatchthenextone.”Bigwinners,whentheybearbadnews,deliverbombswiththeemotionthebombarded(被轰炸的)personissuretohave.

1.From“Dreamsofhead­cutting!”(Paragraph3),welearnthatthewriter________.

A.wasremindedofthecruelpharaoh

B.wasmadatthesalesagent

C.wishedthatthesalesagentwouldhavebaddreams

D.dreamedofcuttingthesalesagent'sheadthatnight

2.Whichofthefollowingistrue?

A.Theauthorreallyappreciatedtheneighbor'swarning.

B.Fromthepassageweknowthatitisthebadnewsthatmakessomeoneangry.

C.Iftherunnerbroughttothepharaohunhappynews,hewouldbetreatedlikeaprince.

D.Whenwewanttodeliveranybadnews,weshouldsharethefeelingofthereceiver.

3.Whatisthemainideaofthetext?

A.Receivingbadnewsrequiresgreatcourage.

B.Helpingotherssincerelyisthekeytobusinesssuccess.2019届高考新人教版选修七英语一轮复习Unit2精练解析卷

2C.Deliveringbadnewswithsympathyisimportantincommunication.

D.Learningancienttraditionscanbeuseful.

4.Inthewriter'sopinion,hisneighborwas________.

A.nothelpfulB.notconsiderate

C.friendlyD.warm­hearted

【解题导语】本文主要讲述当我们要告诉别人不好的消息的时候,要注意说话的方式和语气,还要带有同情心。

1.B考查推理判断。根据第三段的描述可知,“我”对售票员的态度很恼火。

2.D考查推理判断。根据第四段中的“Bigwinnersknow,whendeliveringanybadnews,theyshouldsharethefeelingofthereceiver”可知,当告诉别人不好的消息的时候,应该带有同情心,应该分担消息接收者不好的感觉。

3.C考查主旨大意。本文主要告诉我们当我们告诉别人不好的消息的时候,要注意讲话的方式和态度,应该带有同情心,分担别人的忧愁。

4.B考查推理判断。根据第二段中的“Aswewalkedlight­heartedlyoutofthedoor,picnicbasketinhand,asmilingneighborlookedupattheskyandsaid...Iwantedtostrikehimonthefacewiththepeanutbutterandsandwiches”以及最后一段中的“Hadmyneighbortoldmeoftheupcomingrainstormwithsympathy,Iwouldhaveappreciatedhiswarning”可知,“我”认为邻居没有同情心,不能为别人考虑。故选B项。

二、单句语法填空

1.Thefatherwanted________(leave)alonetoenjoysomepeaceandquiet.

答案:tobeleftleave...alone“让……一个人待着;不管;别惹。”

2.Alltheneighboursonthestreetwere________(alarm)atthenewsthatalittleboywaskilledinthefire.

答案:alarmedalarmed为形容词“害怕的;担心的”,用于描述人的心理特征。

3.Washeinfavour________theplanputforwardatthemeeting?

答案:ofinfavourof“赞成;支持”。

4.Ienvyyou________(have)suchagoodfriend!

答案:havingenvysb.sth./doingsth.“忌妒/羡慕某人某物/做某事”。

5.Wedesiredthatyou________(have)arest.

答案:(should)havedesirethat...“希望……”,该that从句中谓语动词应用(should+)动词原形,故填(should)have。

6.Marriagesbasedonmoneyratherthanlovearebound________(end)indivorcesoonerorlater.

答案:toendbeboundtodo“一定做……”。

7.AfterlivinginHangzhouforfiveyears,shehasdevelopedquitean________(affect)forthecity.2019届高考新人教版选修七英语一轮复习Unit2精练解析卷

3答案:affection冠词an后应用名词。affection为名词“喜爱;感情”。

8.________(accompany)byhiswife,hehasrecoveredfromtheoperationsoon.

答案:Accompaniedaccompany与句子主语he之间为被动关系,故应填过去分词作状语。

9.Themeeting________(hold)tomorrowisveryimportant.

答案:tobeheld不定式作后置定语修饰meeting,表示将来的动作,故用不定式。且hold与meeting之间为被动关系,故应填不定式的被动形式。

10.Ifyou________(obey)thelaw,youwillbepunished.

答案:disobey由句子结构和语境可知,此处填表示否定含义的动词作谓语。disobey“不服从;违抗”。由“主将从现”原则可知,用一般现在时。

三、完形填空。

OnedaywhenIwas13,myfamilywasworkinginthefieldstoclearawayoldbrushwhensomehowtheelectricfencesparked(冒火花)and__1__afire.Wedidn'tseethefire__2__ithadblockedthewaytotheonlygate.I__3__tojumpoverthefencetosafetybutthefirewasallaroundus.Icouldonlywatchin__4__astheflamescontinuedtorise.LittledidIknowthatmyfatherhadoncebeena(n)__5__andknewwhattodo.__6__withonlyapumpsprayer,buckets,andhisboots,he__7__downtothenearbypond,filledthebucketsandthesprayer,andbegansprayingthe__8__whilemyolderbrotherthrewwaterwiththebuckets.Soonthewind__9__,however,andwiththeFireDepartmenttoofarawaytoarriveintime,myfatherbegantostamp(踩灭)outtheflamesashemovedtothe__10__,sothatmyfamilywasabletomoveinchbyinchtowardthegate.__11__hearrivedatthegate,hejumpedintothetruck,rolledupthewindows,anddrove__12__thefire.Thenthefirewasputout,andmymotherwaslookingatmyfatherwithher__13__eyes.