2019年高考英语一轮精选练 Unit 1 Living well(含解析)新人教版选修7

  • 格式:doc
  • 大小:327.00 KB
  • 文档页数:8

Unit 1 Living well

李仕才

一、阅读理解。

(2018·河南洛阳高三第一次统考)

All over the world mothers and fathers teach their children manners.Other

children may have manners that are not like yours.There are all kinds of manners.

Many years ago,children who had good manners were seen and not heard.They kept

quite quiet if grown­ups were talking. Today, well­mannered children have more

freedom.

Sometimes good manners in one place are bad manners in other places. Suppose

you are a visitor in the land of Mongolia. Some friends ask you to eat with them.

What kind of manners do they want you to have? They want you to give a loud “burp(打嗝)” after you finish eating. Burping would show that you like your food. In some

countries, if you give a loud burp, you are told to say “Excuse me, please.” In

many places people like to eat together. But in some parts of Polynesia it is bad

manners to be seen eating at all. People show good manners by turning their backs

on others while they eat. What are manners like in an East African town? The people

try not to see you. They are being polite. You may see a friend. He may not see you

at all. If you are polite, you will sit down beside him. You will wait until he

finishes what he is doing.Then he will talk to you.Suppose you visit a friend in

Arabia.You should walk behind the other tents until you come to his tent.If you pass

in front of the other tents,you will be asked into each one.The people will ask

you to eat with them.And it is bad manners if you say no.

Manners are different all over the world.But it is good to know that all manners

begin in the same way.People need ways to show that they want to be friends.

【解题导语】 本文主要介绍了世界上一些地方的礼仪。

1.How did polite children behave in the past?

A.By looking into adults’ eyes while talking.

B.By keeping silent while adults were talking.

C.By slipping into the house without being heard. 2

2 D.By not opening their mouths until spoken to.

B 解析:细节理解题。根据第二段的第二句可知,过去,在大人们说话时,儿童保持沉默是一种礼貌的行为。

2.Which custom should we follow in order to look well­mannered?

A.Saying “Excuse me” on burping in Mongolia.

B.Inviting guests to dinner together in Polynesia.

C.Talking with a friend before he completes things in East Africa.

D.Accepting an eating invitation in Arabia.

D 解析:细节理解题。根据第三段的最后两句可知,接受阿拉伯人一起吃饭的邀请是礼貌的行为。

3.What can we infer from the text?

A.Hear much,speak little.

B.Love me,love my dog.

C.When in Rome do as the Romans do.

D.Do what you ought to.

C 解析:推理判断题。根据全文内容尤其是最后一段的第一句可推知,礼仪因地域而各有不同,因此最好的做法是入乡随俗。

二、单句语法填空

1.—(2018·齐齐哈尔模拟)I have passed the English test, though my mark is only

C.

—___________ (congratulate). And I believe you can do it better next time.

答案:Congratulations

2.His adventurous experiences in Africa have been adapted ___________ the screen.

答案:for

3.Professor Wang, as well as his two students, ___________ (interview) by the

reporter from CCTV­1 at the meeting room at present.

答案:is being interviewed

4.(2016·浙江卷6月)To return to the problem of water pollution, I’d like you

to look at a study ___________ (conduct) in Australia in 2012.

答案:conducted

5.In our hotel, all rooms have access ___________ the Internet.

答案:to

6.I was late for the meeting so I started running, and when I got there I was totally 3 out of ___________(breathe).

答案:breath

7.At the exciting news, he was too excited ___________(say) a word.

答案:to say

8.He is buried in writing his novel; ___________ other words, he can’t spare

us even a minute to take a trip.

答案:in

9.My grandfather often goes to the countryside, because he thinks a stay there will

be ___________ (benefit) to his health.

答案:beneficial

10.(2018·石家庄高中毕业班模拟)I hope that these arrangements meet with your

___________ (approve).

答案:approval

三、完形填空

(2018·甘肃第一次诊断)As a child, Jane was fond of animals. As a consequence,

when she was growing up, all she ever heard was as follows, “Jane, you should

be a(n)

1 W. You’re going to achieve great success in that field. That’s

the very thing you should do in the future.” So when she got to the Ohio State

University, she took biology, chemistry and some other 2 , studying hard to

be a vet.

Later on, she won a Rotary Ambassadorial Scholarship,which allowed her to spend

her 3 year studying abroad in Manchester, England. Away from the family and

the

4 from them, she found herself one day sitting at her desk, surrounded

by biology books and staring out of the window, when it suddenly hit her:“I’m

in total

5 W. I don’t want to be a vet!”

6 she thought back over all the things she’d done in her life and what had

made her happy. And then it hit her—it was all of the youth leadership conferences