人教版八年级英语下册期末考试题(附答案)
- 格式:docx
- 大小:38.21 KB
- 文档页数:9
人教版八年级英语下册期末考试题(附答案)
一、选择填空
1. -Have you ever been to Disneyland?
-Yes. This is the second time I _____ there.
A. go
B. am going
C. have gone
D. had gone
答案:C
2. Students are not allowed _____ in the classroom.
A. eat
B. eating
C. to eat
D. ate 答案:C
3. Mike is our head teacher. He_____ English for eight years.
A. teaches
B. taught
C. has taught
D. will teach
答案:C
4. The two teachers both like a good chat, but _____ of them is
very good at listening.
A. either
B. both
C. neither
D. all
答案:C
5. The more you laugh, ______.
A. you will feel happy
B. you feel more happy
C. you will feel the happier
D. the happier you feel
答案:D
二、完形填空
阅读下面的短文,根据短文内容,从短文后面的A-D四个选项中选择
6. A. give B. lend C. borrow D. ask
答案:A
7. A. happy B. sad C. angry D. tired
答案:B
8. A. spoke B. talked C. said D. shouted
答案:C
9. A. took B. saw C. bought D. lost
答案:A 10. A. happy B. disappointed C. angry D. interested
答案:C
三、阅读理解
(AB)
阅读下列两篇短文,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案
(A)
A: Excuse me, can you tell me where the Central Park is?
B: Yes, sure. Take the No. 5 bus. Get off at the second stop and
then turn left. The park is on your right.
A: Can I walk there?
B: Yes, you can. But it’s a little far. It’ll take you about half an hour
to get there on foot(步行).
A: Is there a bus stop near here? B: Yes. Just go straight on this road and turn right. The bus stop is
at the corner of the road.
A: Thank you very much.
11.Where is the Central Park?
A. On the left of the second stop.
B. On the right of the second stop.
C. In front of the second stop.
D. Behind the second stop.
答案:B
12.How much time does it take to get to the park on foot?
A. About half an hour.
B. About a quarter.
C. About two hours.
D. About three-quarters.
答案:A
(B)
On May 8th, 1945, when the Second World War ended in Europe,
there were parties all over Britain. People danced in the streets and sang
songs, and everyone was happy that the war was over.
13. What do people often do at the street parties?
A. Bring along their own food and drink to share.
B. Put up balloons in the street to decorate it.
C. Have games and races for the adults.
答案:A
14. What happened on May 8th, 1945 in Britain?
A. The Second World War ended in Europe.
B. There were no parties all over Britain.
C. People didn't dance in the streets.
D. Everyone was sad that the war started again.
答案:A
四、任务型阅读
请根据短文内容填写表格
In Britain, animals are very important. (15)_______ of British
families keep pets. They keep all sorts of animals such as dogs, cats,
birds, fish and rabbits. Taking pets for a walk is a favourite pastime, and
many parks have areas just for dogs. Some shops even let you take your
pet inside. More and more British people are buying exotic(异国情调的)pets, like snakes, lizards and even spiders. But many people
disagree (16)_______ keeping wild animals as pets. People should think
carefully about how to care for the animals before (17)_______ them.
In Britain, there are also many places to see wild animals. Zoos and
safari parks are popular with children and adults alike. Animals lovers
can watch (18)_______ rows of aquariums(水族馆)full of tropical
fish or see tigers and lions on safari in their cars.
15. How many British families keep pets?
答案:Half(50%)
16. What do many people disagree with?
答案:Keeping wild animals as pets
17. What should people do before keeping wild animals as pets?
答案:They should think carefully about how to care for the
animals.
18. What can animal lovers see in zoos and safari parks?
答案:They can watch rows of aquariums full of tropical fish or
see tigers and lions on safari in their cars.
五、书面表达
请介绍你的假期活动,要求包括:地点、时间、活动以及感受。
范文:
I had a great holiday last summer. I went with my family to Hainan
Island. We spent a week there by the seaside. Every day, we went
swimming in the sea. We also enjoyed the sun and the beach. On the