2019版高考英语阅读理解一轮提升选练3含解析
- 格式:doc
- 大小:73.00 KB
- 文档页数:10
定额市鞍钢阳光实验学校2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(21)李仕才AYou signed up for soccer, and played every game of the season.Sure, you’re not the best player on the team, but most days you gave it your all.Do you deserve a trophy(奖杯)?If the decision is up to Carol Dweck, the answer would likely be no.She’s a psychology professor at Stanford University, California.She says a player doesn’t have to be the best to get a trophy.But those who receive an award should have to work for it.She suggests trophies go to the most improved player, or the one who contributed most to the team spirit, as well as to those who play the best.“The trophy has to stand for something,” Dweck told TFK.“If we give a trophy to everyone, then the award has no value.” Dweck argues that giving kids trophies for particular reasons, such as improving in a sport, teaches kids that adults value hard work and trying our best.Others say that there’s no harm in giving awards to all kids who play a sport, regardless of how they played or whether or not they improved.“I think we should encourage kids’participation in sports,” says Kenneth Barish, a psychology professor at Weill Cornell Medical College, in New York City.“A trophy is one way to encourage kids’efforts.”Barish argues that when we single out only the best or even the most improved player with a trophy, we are teaching kids the wrong lesson.We are sending the message that winning is everything.“Winning is only part of the equation (等式),” Barish told TFK.“Playing sports also teaches kids about teamwork and the importance of exercise.”There will be plenty of opportunities for kids to learn about competition as they get older, says Barish.They’ll soon realize that only one soccer team wins the World Cup and only one football team wins the Super Bowl.For now, he thinks there’s nothing wrong with letting all kids who play a sport feel like winners.That means trophies for everyone.1.According to Carol Dweck, which player should receive a trophy?A.Tony, the most attractive player of the soccer team.B.David, a soccer player who is both clever and funny.C.Peter, who is ready to help his partners to score goals.D.Jim, a soccer player who tries his best to win the game.答案:C解析:推理判断题。
Unit 3 Inventors and inventions李仕才***阅读理解。
Can exercise during childhood protect you against memory loss many decades later? Exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain,in rats at least.“This is an animal study,but it shows that physical activity at a young age is very important—not just for physical development,but for the whole lifelong track of cognitive(认知的)development during ageing,”says Martin Wojtowicz of the University of Toronto,Canada. “In humans,it may delay the appearance of Alzheimer's disease(阿尔茨海默病),possibly to the point of preventing it.”Wojtowicz's team divided 80 young male rats into two equal groups,and placed running wheels in the cages of one group for a period of six weeks.Around four months later—when the rats had reached middle age—the team taught all the rats to connect an electric shock with being in a specific box.When placed in the box,they froze with fear.Two weeks later,the team tested the rats in three situations:exactly the same box in the same room,the same box with the room arranged differently,and a completely different box in a different room.The rats without access to a running wheel when they were young now froze the same percentage of times in each of these situations,suggesting they couldn't remember which one was dangerous.But those that had been able to run in their youth froze 40 to 50 percent less in both changed box settings.“The results suggest the amount of physical activity when we're young,at least for rats,has influence on the brain and cognitive health—in the form of better memories—when we're older,” says Arthur Kramer of Northeastern University in Boston,who has found that,in humans,exercise promotes the growth of new brain cells.1.The study shows that ________.A.physical activity is important for physical healthB.using the running wheels is of benefit to the rats' growthC.physical activity can prevent humans' Alzheimer's diseaseD.the more exercise a rat has when young,the better memory it will possess when older2.How are Paragraph 3 and 4 mainly developed?A.By analyzing causes.B.By giving an example.C.By describing the process.D.By showing differences.3.What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?A.Exercise. B.Development.C.Benefit. D.Study.4.What is the author's attitude towards the animal study?A.Negative. B.Objective.C.Critical. D.Doubtful.【解题导语】本文为说明文,介绍了一项科学研究,从而得出早期锻炼对大脑终身有好处的结论。
课时提升作业(三十三)Ⅰ. 单项填空1. (2019·大连模拟)Surely it doesn’t matter where the Students’ Union get their money from; what is what they do with it.A. countsB. appliesC. stressesD. functions2. The man sitting in the front row and glared at us when we made so much noise.A. turned outB. turned roundC. turned backD. turned to3. (2019·苏州模拟)I hear they’ve promoted Tom, but he didn’t mention when we talked on the phone.A. to promoteB. having been promotedC. having promotedD. to be promoted4. (2019·太原模拟)Lydia really regrets out of high school. She has really had to struggle to make a living because of that decision.A. dropB. to dropC. droppingD. dropped5. John will never Mary for she has done.A. beg; whatB. excuse; thatC. forgive; whichD. forgive; what6. (2019·中卫模拟)I could hardly recognize your son. I met him, he was only a little child.A. From the momentB. For the first timeC. The first timeD. The moment7. (2019·青岛模拟)Look at the man at the reception desk who seems very angry. I guess he means trouble.A. makingB. madeC. to makeD. to have made8. I’ll never forget the happy days we spent together in Tianjin. Let’s keep in .A. touchB. relationC. connectionD. combination9. (原创)The moment Zhang Jiayi was awarded the Best Actor at the 2019 Macau International Film Festival, the audience applauding.A. burst outB. burst inC. burst intoD. burst with10. It took people as well as time to build the pyramid.A. a large number of; a great manyB. a great many; a large amount ofC. a great many of; large amounts ofD. a large amount of; a great deal of11. Global warming will leave the Arctic Ocean ice-free during the summerwithin 20 years, sea levels and harming wildlife such as seals and polar bears.A. raisingB. risingC. exploringD. leading12. the aid from the government, the flood-stricken area greater loss.A. Apart from; should have sufferedB. But for; would have sufferedC. Without; could sufferD. Except for; would have suffered13. We were on good with everyone in the village, and we can even give a salute to the local policeman as he passed on his bicycle.A. friendshipB. relationsC. intentionsD. terms14. This neighbor helped the young man with his debt and the young man offered to take care of his neighbor’s child regularly.A. in returnB. in turnC. in orderD. in need15. (2019·铁岭模拟) not to drive after drinking, some drivers are still trying their luck, which is really dangerous.A. Being remindedB. To remindC. Having remindedD. RemindedⅡ. 完形填空(2019·泰安模拟) If you make one close friend in school, you will be most fortunate. A true friend is someone who stays with you for life. 1teaches that it is right. A good friendship is not easily2.It is possible that we simply do not stay in one place long enoughfor a3friendship to develop. However, there can be4 disagreement on the need for each of us to think carefully about the kind of friendships we5.To most of us, 6are considered very important, but we need to be clear in our7about the kinds of friendship we want. Are they to be close or8an arm’s lengt h? Do we want to9ourselves or do we want to walk on the surface? For some people, many friendships on the surface are10enough—and that’s all right. But at some point, we need to11that our expectations are the same as our friends’ expectations. The sharing of personal experience including our tears as well as our dark dreams is the surest way to12friendships. But it13 be undertaken slowly and carried on only if there are14of interest and action in return.What are some of the15of friendship? The greatest is the attraction to expect too much too soon. Deep relationships16time. Another “major difficulty” is the selfishness to think one “possesses” theother, including his time and attention. Similarly, friendships17actions in return. In18words, you must give as much as you take. Finally there is a question of taking care of the friendship. Unless you spend19time together, talking on the phone, and writing letters, friendships will20 away. (290W)1. A. Knowledge B. TeacherC. ExperienceD. Parent2. A. understood B. formedC. realizedD. produced3. A. true B. commonC. wideD. actual4. A. no B. some C. any D. none5. A. obtain B. apply C. want D. appeal6. A. friends B. friendshipsC. activitiesD. choices7. A. hearts B. thoughtsC. actionsD. minds8. A. remained B. leftC. stayedD. kept9. A. own B. owe C. share D. spare10. A. that B. very C. not D. quite11. A. make sure B. rememberC. expectD. check out12. A. care B. breakC. deepenD. include13. A. can B. need C. will D. must14. A. marks B. sightsC. scenesD. signs15. A. difficulties B. differencesC. advantagesD. things16. A. cost B. spend C. ask D. take17. A. require B. requestC. dependD. suggest18. A. some B. many C. other D. different19. A. enough B. comfortableC. lessD. a lot20. A. throw B. die C. put D. runⅢ. 阅读理解(2019·江苏百校联考)Gadgets that make study funNow in a world piled high with smartphones, tablets and e-readers, technology has entered the classroom in ways unimaginable. Taking classes can be fun, too. All you have to do is to swipe your fingers on your phone screen and download same Apps, which can make your study morefun and efficient. Balancing study and play in a college setting has never been easy—and with the following few Apps, it’ll be tough to tell the two apart.EvernoteUse:note-takingCan be used on:Phone/iPad/iPod touch, Android, BlackBerry, PalmOS and Windows Phone 7Price:freeIt’s hard to imagine that with all the magical gadgets, the eager, studious types would still take out a notepad, a pencil, and a highlighter—a nd take notes in class. While it’s not an actual planner or a calendar App, if you take notes to stay organized, then Evernote is for you. The main thing about Evernote is that all of your notes are automatically sent into the cloud(云储存平台)—and then you can access them from any web-connected computer via the Evernote App or a web browser. Evernote also supports audio and photo notes—rather handy if you want to record your lecture or take photos of any projected notes. But, of course, ask for permission first.WikipanionUse:research databaseCan be used on:iPhone/iPad/iPod touchPrice:free (Wikipanion Plus for $4. 99, or 31. 87yuan)Now, you don’t necessarily have to go to a library or anywhere with computer services to do research work for your paper any more. You can get access to the research databases just on your smartphone or tablet. Wikipanion gives you a simplified version of Wikipedia without leaving out any of the site’s extra features. The normal links that you’d see to each section of an article are no longer o n the main screen. Instead, there’s a small icon located at the bottom of the App, which can be used to access all the sections of an article. You can also open the links in Safari(苹果浏览器). According to the developers’site, loading Wikipedia pages with Wikipanion is a lot faster than accessing the Wikipedia site from the iPhone’s browsers. To be honest, we agree.Conquering Bilingual News Listening in 7 DaysUse:English learning applicationCan be used on:iPhone/iPad/iPod touchPrice:For a limited time you can get the App for only $0. 99—half price.Still learning English with a workbook? If so, you are behind the times. Get 21st Century Newspaper’s new iPhone App, “Conquering Bil ingual News Listening in 7 Days”. When you download the App on your iPhone, you can listen to the hottest bilingual news selected from the newspaper’s official website (www. i21st. cn) and read by native speakers. Users can enjoy the audio bilingual news with synchronized subtitles and fantastic pictures while immersed in an authentic language environment. With asimple tap, the sentence you choose will be repeated. “Conquering Bilingual News Listening in 7 Days” has ranked No. 1 on the Chinese education App list. (425W)1. The purpose of this passage is to.A. make your study more fun and efficientB. introduce some Apps used on gadgetsC. advertise high-tech teaching waysD. promote new application programs2. According to the passage, we can know that.A. the three Apps all support audio and photo formsB. college study is undoubtedly full of ease and funC. college students used to do research work in the library or via computersD. students can record lectures and send them to the cloud without permission3. Which of the following is TRUE about the Apps?A. They can only be used on smartphones.B. Evernote and Wikipanion Plus are free.C. Evernote can merely be used on a computer.D. They improve learning efficiency and pleasure.4. The passage is meant for.A. studentsB. travelersC. teachersD. advertisers【语篇随练】Ⅰ. 请将下列阅读理解中的句子翻译成汉语All you have to do is to swipe your fingers on your phone screen and download same Apps, which can make your study more fun and efficient. 【译】___________________________________________________________ Ⅱ. 请运用上下文暗示法, 按照以下提示题号找出完形填空中的对应词答案解析Ⅰ.1.【解析】选A。
2019译林牛津版高考英语一轮训练选:模块3U2含答案2019译林牛津版高考英语一轮训练选:模块3U2含答案一、阅读理解。
Two of the saddest words in the English language are “if only”. I live my life with the goal of never having to say those words, because they convey regret, lost opportunities, mistakes, and disappointment.My father is famous in our family for saying, “Take the extra minute to do it right.” I always try to live by the “extra minute” rule. When my children were young and likely to cause accidents, I always thought about what I could do to avoid an “if only ” moment, whether it was something minor like moving a cup full of hot coffee away from the edge of a computer, or something that required a little more work such as taping padding (衬垫) onto the sharp corners of a glass coffee table.I don’t only avoid those “if only” moments when it comes to safety. It’s equally important to avoid “if only” in our personal relationships. We all know people who lost a loved one and regretted1.Which of the following is an example of the “extra minute” rul e ?A. Start the car the moment everyone is seated.B. Leave the room for a minute with the iron working.C. Wait for an extra minute so that the steak tastes better.D. Move an object out of the way before it trips someone.2.The author decided to go to her office on Good Friday to __________.A. keep her appointment with the eye doctorB. meet her father who was already an old manC. join in the holiday celebration of the companyD. finish her work before the deadline approaching3.The underlined word “foregone”in Paragraph3 is closed in meaning to “_________”.A. abandonedB. lackedC. avoidedD. wasted4.What is the best title for the passage ?A. The Emotional Well-beingB. The Two Saddest WordsC. The Most Useful RuleD. The Peace of Mind【文章大意】这篇文章主要讲解的是作者对于最悲哀的两个单词if only 的理解及看法。
Unit 3李仕才考点规范练(选修8Unit 3)【短文语法填空】Best CompaniesShine United(Madison,Wisconsin)In the past five years,this Wisconsinbased advertising agency has shared more than$500,000 in profits with its employees through the company's ShineShares program.The agency partnered with the University of Wisconsin's oncology department to develop the Ride,a biking event that benefits cancer research.Employees also get snacks every day,“Beer Thirty”on Thursdays,and Summer Fridays,a program that lets employees leave at noon.GroundFloor Media(Denver,Colorado)The key for workers at this midsize public relations firm in Denver is that employees work anytime,anywhere.Headquarters are in a former warehouse downtown,near Coors Field.The offices are spread around the central space that doubles as a wet bar every Thursday when the company's “beer club” brings in a new brew.Ergodyne(St.Paul,Minnesota)The St.Paulbased company has grown to operate out of a retired storehouse with plenty of natural light.Rules about dressing?“Wear something.” Its purpose? To create cool,comfortable, and tough safety workwear for those who need it to get the job done.Ergodyne has around 50 employees, who enjoy hotdish cookoffs, tickets to sporting events, and at least one happy hour every quarter.Southwest Michigan First(Kalamazoo,Michigan)It's family first at this Michigan economic development advising agency.CEO Ron Kitchens says that in the past year,the company has made a push to go green,initially started by the millennial employees who make up half the agency's workforce.A new staff position was created for the purpose of making sure every employee is able to balance working and cheering at their kids' sporting events or going fishing.1.What's the purpose of the ShineShares program?A.To raise money for a research.B.To let employees leave earlier.C.To share the company's benefits.D.To partner with a local university.2.What does Southwest Michigan First encourage their employees to do?A.To accompany their families.B.To create new staff positions.C.To join in cooking competitions.D.To enjoy themselves in sporting events.3.Which company allows its staff a flexible working time?A.Shine United.B.GroundFloor Media.C.Southwest Michigan First.D.Ergodyne.4.What can we know about the companies mentioned in the text?A.They offer employees financial support.B.They care about employees' happiness.C.They have strict rules about dressing.D.They have training programs.【解题导语】本文是一篇广告类应用文,主要介绍了四个最好的公司。
2019版译林牛津高考英语一轮选训习题--模块3U1及答案一、阅读理解。
Sometimes, you just can't help it. Maybe you're watching a sad movie, or thinking about the friend who moved away. Next thing you know, there's a lump in your throat, your eyes are watering, and you have tears running down your cheeks.A professor of psychology at Tilburg University, in the Netherlands,has studiedcrying.According to Vingerhoets, there're three types of tears. Basal tears are the first type. They act as a protective barrier between the eye and the rest of the world.Next are reflex tears. They wash your eyes clean when something gets in them. Finally, there're emotional tears. “These are released in response to emotional states,” explains Vingerhoets.Scientists believe crying has something to do with how humans developed and learned to depend on each other. “Humans are very complex social creatures,” says Lauren Bylsma, a professor from Pittsburgh University, in Pennsylvania. “It seems that tears can make them get help and support from others.”She says another reason why we weep is that humans have the longest developmental period of almost any animal. It takes a long time to grow up.Vingerhoets agrees. “I think that the reason why humans shed(流出)emotional tears has to do with our prolonged(延长的) childhood,” he says. “That's the time when we're still dependent on adults for love,protection and care. The major advantage of tears is that you can target them at a specific person.”Vingerhoets says this ability could have come in handy in prehistoric times, when humans were living among dangerous animals. Loud crying could attract predators(捕食者). Tears were a safer way to get attention. “In this case, it's better to use a silent signal to ask for help,” he says. Vingerhoets and Bylsma do frequent studies to better understand why humans cry.1.The tears mentioned in Paragraph 1 should belong to ________.A.basal tearsB.reflex tearsC.happy tearsD.emotional tears2.What is Vingerhoets' attitude to the effects of tears?A.Passive.B.Positive.C.Doubtful.D.Indifferent.3.The underlined phrase of “a silent signal” probably refers to ________.A.a written languageB.predatorsC.tearsD.loud crying4.What is the best title of the text?A.Types of TearsB.Precious TearsC.Secrets of TearsD.On Tears参考答案: 1.D; 2.B; 3.C; 4.C解析: 1.[推理判断题。
Unit 3 A taste of English humour李仕才【短文语法填空】As less people choose to make sugar paintings, the traditional Chinese folk craft might have become a 1 (distance) memory in some ways. However, a 38-year-old craftsman, Li Jiangzhong, is committed to 2 (keep) the art of sugar painting alive.Li worked as a miner for more than ten years. After 3 mine closed down, Li turned 4 housing decoration, until he 5 (force) to give that up due to a finger injury. Earlier this year, he discovered sugar painting, something he really had an interest in.Since there was no sugar painting craftsman in his village, he studied by 6 (he) through large quantities of videos and information on the Internet. Li loved painting when he was young, and he found it easy to learn the skill in sugar painting. He soon mastered the skill and could make a 7 (vary) of sugar paintings. A sugar painting is made with 8 (melt) brown or white sugar. Craftsman 9 (normal) paint animals and flowers on a stone board with the syrup(糖浆). When the sugar cools down, 10 appears is a piece of sugar art.【文章大意】本文是记叙文,讲述38岁的李健忠回到老家继承中国传统文化,学习制作糖画的故事,文章还说明了糖画的制作。
选修6 Unit 3 A healthy life李仕才一、阅读理解Aging brings wrinkles, sagging bodies and frustrating forgetfulness. But getting older is not all bad for many people. Mounting evidence suggests aging may be a key to happiness. There is conflicting research on the subject, however, and experts say it may all boil down to this: Attitude is everything.Older adults tend to be more optimistic and have a more positive outlook on life than their younger and stressed opposites. The big question is why seniors are happier.A recent study suggests one reason: Older adults remember the past through happy memories. Aging can bring more cheer as people become more comfortable with themselves and their roles in society. The older adults said they were enjoying more time with their family, spending more time on hobbies and having greater financial security and did not have to work.But others are doubtful about the link between happiness and growing older."The notion that those in old age are happiest is misleading," said Richard Easterlin, a professor of economics at the University of Southern California. "It is based on comparing people of different ages who are the same in terms of income, health, family life." Easterlin added, "When you take account of the fact that older people have lower income than younger, are less healthy, and more likely to be living alone, then you will find it hard to accept that they are happier.In fact, scientists have found that as people age, their health declines and social networks disappear as their friends die, which can make the elderly less happy.Even if one does give in to age's dark side, health and happiness don't always go hand-in-hand. It's all about attitude. Research by the University of Chicago’s Yang suggests that attitude about life and happiness, is partly shaped by the era in which a person was born. It turns out that individuals who adapt the best to changes also have the highest expected levels of happiness.Despite the conflicting findings about aging and happiness, the good news is thatthere doesn’t appear to be a limit to how much happiness one can achieve in one’s life. “Most people desire happiness,” Easterlin said. “To my knowledge, no one has identified a limit to attainable happiness.”1.What does the last paragraph mainly tell us?A. The key factor to older adults’ happinessB. There is a conflict between aging and happinessC. No one can define the limit to happiness.D. The relationship between health and happiness.2.Why are some seniors happier according to some experts?A. They focus on what makes them feel good.B. They have their own circle of friends.C. They have better income after retirement.3.What can we learn from the passage?A. People of the same age have the same sense of happiness.B. Attitude may play a very important role in happiness.C. People who adapt the best to changes are more likely to be unhappy.D. Older adults who have more valuable life experience are more optimistic.4.What’s the topic discussed in the passage?A. Whether aging or attitude brings happiness.B. Why seniors adapt the best to changes in society.C. What the limit to an elder person’s happiness is.D. How older people feel compared with younger people.【文章大意】随着年龄的增加变老,人们的幸福感也是不一样的。
2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(1)AAway with wordsThe telegraph, an online news service, has teamed up with Saga, which provides products and services only for the over 50s, to hold a new competition to find the best travel writer. Three lucky winners will win a master class with two top Telegraph travel writers before travelling the world with Saga on one of three holidays of great comfort and pleasure. To enter, all you need to do is tell us something mysterious and wonderful about the world of travel—a favorite memory, a humorous tale, an unforgettable occasion or a sight worth writing about.What we are looking forYou must be able to read not only those signs that help you find your way around but the ones that tell you how the locals tick. You must, in the word s of Paul Theroux, an American travel writer, “descibe exactly what you see and give it life with your imgaination”.In this competition, you can do that in anything from 150 words to 500, but they should be your words, and fresh ones. We do expect you not to hide the truth or the facts about your experience. Beyond that, you can make the most of the freedom travel writing gives you.You’ll be editor as well as writer, so ensure those eyes are equally fresh when you check and recheck what you’ve written. We will make allowances for the occasional mistake, such as you have “fell” into a river. But we won’t put up with mistakes every few lines.Terms &conditionsCompetitors must be aged 50 years or older.The judging process is divided into two stages: entries will be hosted on the website for one month. The top 20 articles will then be selected by public vote. The top three winners will be chosen by three judges.The closing date for entries is August 15.【】1、What does the prize for winners include?A、a chance to learn from excellent writers.B、the publication of their works.C、three wonderful holidays.D、an opportunity to work in the Telegraph.【】2、Who will select the final winners?A、the public.B、Paul TherouxC、two top Telegraph travel writersD、three chosen judges.【】3、What type of writing is this text ?A、An essayB、A travel guideC、A writing guideD、An announcement【文章大意】本文是一篇应用文,主要介绍了旅行作家大赛的参赛标准和奖励。
2019高考英语一轮阅读理解选练(3)李仕才AA business school in Paris will soon begin using artificial intelligence and facial analysis to determine whether students are paying attention in class. The software, called Nestor, is used in two online classes at the ESG business school beginning in September.The idea, according to LCA founder Marcel Saucet, is to use the data that Nestor collects to improve the performance of both students and professors. The software uses students webcams(网络摄像机)to analyze eye movements and facial expressions and determine whether students are paying attention to a video lecture. It then formulates quizzes based on the content covered during moments of inattentiveness. Professors would also be able to identify moments when students’ attention d eclined, which could help to improve their teaching, Saucet says.Advocates for AI in education say that the software is actually unable to teach a course, but the technology could be used as a digital tutor that would adapt to a student’s individual needs, and help develop more effective studying habits. Such software could also help teachers by providing feedback on the effectiveness of their teaching, advocates say.Saucet says Nestor won’t store any of the video footage it gets and that his company has no plans to sell any other data the software collects. In addition to facial recognition and analysis, the software can integrate(合并)with students’ calendars to suggest possible study times, and track their online behavior to pick up on patterns.Rose Luckin, a professor at the University College London Knowledge Lab, says AI could unlock the “black box of learning” by providing information on how and when learning happens. Luckin says a program like Nestor could be useful for students who take classes remo tely, since “there isn’t a human there watching them.” And while some are concerned that AI may one day replace teachers, Luckin sees the technology more as an assistant, rather than a replacement. Saucet agrees. “Human contact is not going to go away,” he says. “There will always be professors.”1.How does Nestor work to find out when students aren’t paying attention?A. By collecting the data of students’ performance in different classes.B. By collecting the students’ grades in the quizzes.C. By shooti ng and analyzing students’ eye movements and facial expressions..D. By identifying moments when students’ attention declined.2.Which is the benefit of AI education?A. It could be used exactly to replace a tutor.B. It helps student to develop more effective studying habits.C. The software is able to satisfy the requirement of a course.D. It could help teachers to give feedback on students’ performance..3.How does Nestor deal with the information collected from students?A. Nestor will use it to sugges t possible study time to students’ schedule.B. It won’t store any video footage but facial expression.C. The company hasn’t expected to make profits by selling the data to other corporations..D. Nestor will use it to keep track online of students’ behav ior and punish them.4.What is Rose Luckin’s attitude towards the replacement of teachers with AI?A. Objective.B. Approving.C. Indifferent.D. Opposed.【文章大意】本文介绍新的软件Nestor。
2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(3)AThe story of Sir Nicholas Winton is the one that you would imagine could only happen on the silver screen. Sir Nicholas Winton was a British man who went to heroic efforts, potentially putting himself at risk, during World War II. Sir Winton was responsible for ensuring the safety of six hundred and sixty-nine Jewish children by aiding their escape from countries occupied by Nazis. Finally, the Jewish children were brought to England where he worked to make sure families in his native country would help the kids by taking them into their homes.Recently, this unbelievable story has again been making the rounds on the Internet, particularly after a rerun of the BBC show called “That’s Life”, which featured Sir Winton. People around the world were moved at the details of the story, with saying it to be the best story they’ve ever seen.Sir Winton kept his entire plan completely secret, even his wife had no idea about his planning until fifty years later. After the war, years passed and many people remained in the dark about Sir Winton’s extraordinary achievement. Some fifty years later, his wife Greta was searching in their house and discovered a Winton’s notebook which documented the names of all the children. She worked with BBC and they produced a TV episode (插曲) of their program “That’s Life” that served as an honor for Sir Winton’s work.In 2003, Sir Winton was knighted by the Queen of England for his work. He also was even nominated for a Nobel Peace Prize. He also had a small planet named after him by Czech astronomers. Sir Winton died peacefully in his sleep at the old age of one hundred and six, in 2015. Leaders around the world paid tribute (悼念). Israel’s ambassador to the United Kingdom, Daniel Taub, said, “He was a hero of our time, having saved 669 Jewish children from Nazis. His story, as a point of light in a period of darkness, will forever be remembered.”1.What happened to the 669 Jewish children?A. They were killed by Nazis.B. They returned to their own homes.C. They fled to their native countries.D. They were raised by English families.2.What made Winton’s story spread widely?A. People’s chatting online.B. The program “That’s Life”.C. His wife’s promotion.D. Praises from some leaders.3.Which of the followi ng can replace the underlined expression “remained in the dark’, in Paragraph 3?A. felt doubtfulB. remained movedC. knew nothingD. criticized something4.What do we know about Winton?A. He was born in 1909.B. Nazis tried to arrest him.C. He named a small planet.D. Many children paid tribute to him.【文章大意】文章主要讲述Sir Nicholas Winton在纳粹期间帮助669个犹太孩子逃到英国的故事。
Life in the future一、阅读理解。
One of my elderly patients who I only looked after for a day weaved an outfit for my to­be child and sent it by post to my work,which was quite unexpected,but so beautiful.Luckily she put her address on the envelope so I had the chance to send her back a small gift to say thanks and wish her a good health.And then,the latest gift of love was from our cleaner at work.What a lovely soul!A lovely lady who cleans our work place in the mornings,and I usually only get the chance to say hello to her a couple of times a week and have small talks.Yesterday she left an envelope for me with a card with wishes for me on the arrival of my baby,I was so touched that she actually got me a card,but I was totally dumbfounded when I opened it and saw a $100 note!She didn't have to do that,and it didn't feel right for me that she spent so much on me—someone she hardly knows that well,so instead,Hubby and I decided we will give it all back to her in a different way.We bought her some small gifts:perfumes, chocolates,jewelry etc and will give it to her this week as the way to pay her back.I'm also leaving work so it's a beautiful way to give her something before leaving.People like her just remind me that there are so many beautiful souls out there!1.Why did the patient send the author weaved clothes?A.She would have a baby.B.She could provide help.C.She begged her to do so.D.Her baby needed clothes.2.What made the author surprised when she checked the gift?A.The money.B.The card.C.The wishes.D.The envelope.3.The author and her husband bought the cleaner some gifts to________.A.satisfy her everyday needsB.encourage her to work betterC.show their great thanks to herD.return her money in another way4.How does the author sound when telling the story?A.Generous.B.Grateful.C.Excited.D.Ashamed.参考答案: 1.A; 2.A; 3.D; 4.B解析: 1.[推理判断题。
人教2019新版选择性必修三•Unit 3一、词汇短语精练:用所给词的适当形式填空。
1. Millions will face________(starve) next year as a result of the drought.【答案】starvation【解析】考查名词。
句意:由于干旱,明年将有数百万人面临饥饿。
分析句子可知,空处位于动词后面,名词做宾语,不可数名词starvation (饥饿)。
故填starvation。
2. This TV series is intended to convey family value to the viewers that the conflict can be solved by ________(tolerate), understanding and love.【答案】tolerance【解析】考查名词。
句意:这部电视剧旨在向观众传达家庭价值观,即通过宽容、理解和爱可以解决冲突。
用抽象名词tolerance和后面的抽象名词understanding and love作并列宾语。
故填tolerance。
3. On top of that, most of the 3D food printers now __________ (restrict) to dry ingredients, because meat and milk products may easily go bad.【答案】are restricted【解析】考查时态语态。
句意:最重要的是,现在大多数3D食品打印机只能打印干食材,因为肉类和奶制品很容易变质。
主语与谓语构成被动关系,描述目前的情况应用一般现在时的被动语态,主语为most of the 3D food printers,谓语用复数。
故填are restricted。
4. I resolved ___________ (seize) this opportunity and spend a good deal of time there.【答案】to seize【解析】考查不定式。
Life in the future李仕才一、阅读理解阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
Plastic-Eating WormsHumans produce more than 300 million tons of plastic every year. Almost half of that winds up in landfills(垃圾填埋场), and up to 12 million tons pollute the oceans. So far there is no effective way to get rid of it, but a new study suggests an answer may lie in the stomachs of some hungry worms.Researchers in Spain and England recently found that the worms of the greater wax moth can break down polyethylene, which accounts for 40% of plastics. The team left 100 wax worms on a commercial polyethylene shopping bag for 12 hours, and the worms consumed and broke down about 92 milligrams, or almost 3% of it. To confirm that the worms’ chewing alone was not responsible for the polye thylene breakdown, the researchers made some worms into paste(糊状物) and applied it to plastic films. 14 hours later the films had lost 13% of their mass — apparently broken down by enzymes (酶) from the worms’ stomachs. Their findings were published in Current Biology in 2017.Federica Bertocchini, co-author of the study, says the worms’ ability to break down their everyday food — beeswax — also allows them to break down plastic. "Wax is a complex mixture, but the basic bond in polyethylene, the carbon-carbon bond, is there as well, "she explains, "The wax worm evolved a method or system to break this bond. "Jennifer DeBruyn, a microbiologist at the University of Tennessee, who was not involved in the study, says it is not surprising that such worms can break down polyethylene. But compared with previous studies, she finds the speed of breaking down in this one exciting. The next step, DeBruyn says, will be to identify the cause of the breakdown. Is it an enzyme produced by the worm itself or by its gut microbes(肠道微生物)?Bertocchini agrees and hopes her team’s findings might one day help employ the enzyme to break down plastics in landfills. But she expects using the chemical in some kind of industrial process — not simply "millions of worms thrown on top of the plastic. "1. What can we learn about the worms in the study?A. They take plastics as their everyday food.B. They are newly evolved creatures.C. They can consume plastics.D. They wind up in landfills.2. According to Jennifer DeBruyn, the next step of the study is to .A. identify other means of the breakdownB. find out the source of the enzymeC. confirm the research findingsD. increase the breakdown speed3. It can be inferred from the last paragraph that the chemical might .A. help to raise wormsB. help make plastic bagsC. be used to clean the oceansD. be produced in factories in future4. What is the main purpose of the passage?A. To explain a study method on worms.B. To introduce the diet of a special worm.C. To present a way to break down plastics.D. To propose new means to keep eco-balance.【文章大意】本文为说明文。
周周测(三)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项.A(2018·长郡中学新高三实验班选拔考试)While beach vacations may be a great way to take your mind off work,lakes surrounded by mountains make for an even grander experience.If you are looking for peace on your vacation,we have some recommendations for you in the Caucasus(高加索).Lake SevanLake Sevan is situated in the central part of Armenia,in the Gegharkunik Province.It is the largest lake in Armenia,located 6,234ft above sea level.Along the lake shore,there are various accommodations such as resorts and hotels with plenty of activities to partake such as windsurfing,swimming and sunbathing.While there,do not forget to visit one of the famous cultural monuments,the Sevanavank monastery,and it offers a great view of the lake as well.Paravani LakeParavani Lake,located 6,801ft above sea level,is in the south of Georgia,near the Javakheti Plateau.At this level, altitude sickness can occur and it is a good idea to be prepared to adapt to it properly,or bring medication for altitude sickness.Being a volcanic lake makes for a more interesting experience.The lake is best known for fishing.Do not come home during the winter months when the lake freezes.Lake CildirLake Cildir is located in the Ardahan Province,east Turkey,near the borders with Georgia and Armenia.It is a large freshwater lake of eastern Turkey,and many tourists are not aware of this beautiful ke Cildir is surrounded by mountains of the Caucasus.The lake freezes during late November.If the winter is not extremely cold,you can try some lake activities like ice skating and ice fishing.Lake VanLake Van is the must visit of all lakes in this list,the largest lake in ke Van is located on the eastern shore of Turkey and is also the most accessible lake there.It's situated 5,380ft above sea level,and uniqueto many lakes around the world,the water is high in salt content.1.If you want to visit some historic sites during your travel by a lake,you can go to ________.A.Lake Cildir B.Paravani LakeC.Lake Sevan D.Lake Van2.What is special about Lake Van?A.Its water is high in salt.B.It is a volcanic lake.C.It is globally the largest lake.D.It is surrounded by mountains.3.What challenge are travelers most likely to face while visiting Paravani Lake?A.Lack of medicine.B.V olcano eruptions.C.Altitude sickness.D.Low temperature all the year.【解题导语】本文是一篇应用文.文章主要介绍了供人们度假的好去处—高加索地区的一些湖泊.1.C考查细节理解.根据第二段中的“do not forget to visit one of the famous cultural monuments, the Sevanavank monastery”可知,度假期间如果你想参观历史性建筑可以到Lake Sevan.故选C.2.A考查细节理解.根据第五段中的“and unique to many lakes around the world, the water is high in salt content”可知,Lake Van的特色是湖水的盐度高.故选A.3.C考查细节理解.根据第三段中的“At this level,altitude sickness can occur and it is a good idea to be prepared to adapt to it properly,or bring medication for altitude sickness”可知,在游览Paravani Lake时,游客们最有可能面临的挑战就是高原反应.故选C.B(2018·合肥市高三第三次教学质量检测)Many years ago,when we were a young couple with two small children,aged 2 and 4,we were practically impecunious.My in-laws lived from hand to mouth,so we didn't expect any help from them.My parents lived a great distance away,and I was too ashamed to let them know about our situation.My husband was trying to earn a living with an old pick-up truck,carrying groceries for local shopkeepers,but it was constantly breaking down.It took almost all the money we had to have it fixed.The truck was also the only means of transportation for us.We lived in the countryside,and we always used the back door because the driveway led to it.One winter evening,I stepped outside to take a bag of trash to the barrel and almost tripped over something.It was nearly dark,and I had to bend down to see what it was.I could hardly believe my eyes.There sat a large basket loaded with food.It was heavy,so I called my husband to carry it into the house.Once inside,we discovered two loaves of bread,some butter,several cans of vegetables,a can of orange sauce,and a large turkey.There was so much that I couldn't remember it all,but it was everything we needed to fix a wonderful dinner—everything except potatoes.A little while later I remembered that I hadn't taken the trash to the barrel.By now it was dark,so I had to turn on the yard light—and that's when I spotted a small bag of potatoes sitting on the porch.That dinner was the best I could remember.We weren't able to thank our donators,though,because we never found out who had been so generous in helping a struggling young family.Whoever it was,we are forever grateful.4.Which of the following can replace the underlined word “impecunious”in Paragraph 1?A.Generous. B.Harmonious.C.Penniless. D.Stubborn.5.How did the author's husband support the family?A.By starting a garage.B.By selling food door to door.C.By delivering goods.D.By working as a shop assistant.6.How did the author feel when she saw the basket?A.She was annoyed.B.She was astonished.C.She was terrified.D.She felt a sense of relief.7.What may be the best title for the text?A.A helping hand in timeB.A struggling young coupleC.A tale of potatoesD.A reward from a stranger【解题导语】本文是一篇记叙文.“我”和丈夫有两个孩子,很多年前,我们生活贫困,但羞于将处境告诉父母.丈夫用一辆旧卡车送货谋生.一天晚上,“我”在家门口发现一篮子丰盛的食物,那一餐令“我”终生难忘.“我”将永远感谢那位送食物给“我”家的人.【难句分析】There was so much that I couldn't remember it all,but it was everything we needed to fix a wonderful dinner—everything except potatoes.分析:该句由but连接的两个分句构成,其中第一个分句用了so...that...结构,表示“如此……以至于”;第二个分句中we needed to fix a wonderful dinner为省略了关系词that的定语从句,修饰先行词everything.译文:有如此多的东西以至于我都记不全了,但除了土豆,我们准备一顿丰盛的晚餐所需要的东西都有了.4.C考查词义猜测.根据第一段最后一句“My parents lived a great distance away,and I was too ashamed to let them know about our situation”可知,“我”的父母住在很远的地方,“我”羞于让他们知道我们的处境;结合该段中的“when we were a young couple with two small children,aged 2 and 4,we were practically impecunious”可知,我们是有着两个孩子的年轻夫妻,据此可以推知,我们的日子过得相当贫穷,才会羞于让远方的父母知道我们的情况.据此可以判断,画线词意为“贫穷的”,故C项正确.A项意为“慷慨的,大方的”,B项意为“和谐的,和睦的”,D项意为“固执的”,都与语境不符.5.C考查细节理解.根据第二段第一句的“My husband was trying to earn a living with an old pick-up truck,carrying groceries for local shopkeepers”可知,“我”的丈夫用一辆旧卡车为当地的店主送货谋生,故C项正确.6.B考查细节理解.根据第三段最后两句“I could hardly believe my eyes.There sat a large basket loaded with food”可知,看到一篮子的食物,“我”几乎不能相信自己的眼睛;据此可以判断,作者很惊讶,故B项正确.A项意为“她感到恼怒”,C项意为,“她感到害怕”,D项意为“她感到欣慰”,都与第三段最后两句的语境不符.7.A考查标题判断.通读全文可知,本文主要讲述了“我”和丈夫有两个孩子,生活贫困,但羞于将处境告诉父母.丈夫用一辆旧卡车送货谋生.一天晚上,“我”在家门口发现一篮子丰盛的食物,那一餐令“我”终生难忘.“我”将永远感谢那位送食物给“我”家的人.据此可以判断,A项最能概括文意,体现文章主旨,故A项正确.C(2018·辽宁大连双基测试)Whenever we see a button,we want to press it because we know that something will happen.This is true in most cases,for example,on adoorbell.But some buttons are actually fake(假的),like the “close”button on a lift.Many people are in the habit of pressing the“close”button because they don't have the patience to wait.But lifts'“close”buttons are a complete trick,at least in the US—the doors will not close any faster no matter how hard you press.It started in the 1990s when the Americans with Disabilities Act was passed in the US,making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter safely.Only repair workers can use the buttons to speed up the door-closing process if they have special keys.But to normal lift riders,the buttons aren't completely useless.According to psychologists,fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control.“A sense of control is very important.It reduces stress and increases well-being,”said Ellen J.Langer,a psychology professor at Harvard University.Experts also added that a lot of buttons that don't do anything exist in our lives for this same purpose.For example,pedestrian crosswalk buttons don't live up to their names either.Pressing them used to help make the traffic signals change faster,but that was before computer-controlled traffic signals were introduced.But psychologists found it interesting that even when people are aware of these little“white lies”,they still continue to push fake buttons because as long as the doors eventually close,it is considered to be worth the effort.8.What is the author's purpose in writing the text?A.To describe different fake buttons.B.To explore the functions of fake buttons.C.To analyze various habits of pushing buttons.D.To explain the disadvantages of fake buttons.9.What can we learn about the“close”buttons on a lift in America?A.They work when people press them hard.B.They were designed for a sense of control.C.They never speed up the door-closing process.D.They take the safety of the disabled into account.10.What can we infer about pedestrian crosswalk buttons?A.They can make people feel better.B.They help computers work faster.C.They can control the traffic signals.D.They help pedestrians cross safely.11.Which may be the best title for the passage?A.Buttons in the USAB.Buttons Always LieC.Buttons May Not WorkD.“Close”Buttons on Lifts【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了我们平时生活中所见到的按钮可能是不起作用的.【难句分析】Put psychologists found it interesting that even when people are aware of these little “white lies”,they still continue to push fake buttons because as long as the doors eventually close, it is considered to be worth the effort.分析:这是一个复合句.句子主干为psychologists found it interesting.it为形式宾语,真正的宾语为that引导的宾语从句;when 引导时间状语从句;because引导原因状语从句.译文:但是心理学家发现,有趣的是,甚至当人们意识到这些“善意的谎言”时,他们仍然继续按那些虚假按钮,因为只要最终门关了,那就被认为是值得努力的.8.B考查推理判断.通读整篇文章可知,作者通过举例子介绍了不同地点的虚假按钮,其目的是探求这些虚假按钮的功能.故选B.A 项“描述不同的虚假按钮”,C项“分析按按钮的不同习惯”,D项“解释虚假按钮的弊端”.A、C、D三项在文中均有提及但不是整篇文章的目的,故排除.9.D考查细节理解.根据第三段第一句中的“making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter safely”可知,美国电梯里的“关闭”按钮是为了确保残疾人能安全地通过.故选D.10.A考查推理判断.根据第四段中的“fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control”和第六段中的“For example,pedestrian crosswalk buttons don't live up to their names either”可知,人行横道按钮也没有实现其功能,但可以让人们感觉好一点,故选A.11.C考查标题判断.通读全文内容可知,本文主要讲述了有些按钮只是形式上的,而不具备真正的实际功能.故C项“按钮可能不起作用”最符合文章主旨.故选C.D(2018·日照市高三模拟考试)The most popular PE class at Waukegan High School in Illinois,US,takes place in a basement field house.It is the school's version of CrossFit,the difficult physical exercise that has exploded in popularity over the last 16 years at thousands of gyms.It has more than one million devotees and a professional competition shown on ESPN.Schools around the Chicago area have adopted CrossFit to interest students at a time of a rising weight problem among young people,and most say it really works compared with traditional gym classes.“I think it's a great way to teach kids lifelong fitness,especially those kids who aren't interested in hockey,soccer or basketball,”said the teacher,Tracy Haraf from Illinois' Stony Creek Elementary,which devotes half of its PE days to CrossFit exercises.“They think it's tough,but I think they have a lot of fun doing it.”Senior Alexus Wiltz,18,said the workout had improved her performance on the basketball court.“I noticed I was faster.I paid more attention on the court,my defending was better,”she said after a recent class.“It just really helped me.”But some doctors and researchers advise caution,saying the exercises that involve lifting weights can lead to injuries,particularly when performed by few inexperienced people.Doctor Craig Finlayson at Lurie Children's Hospital of Chicago said he was worried that while strength training is fine for kids,heavy weights could be trouble for teenagers who might hurt themselves by trying to do too much or using poor form.CrossFit Inc.,the company that certifies trainers and licenses gyms,disagrees that its program is more dangerous than other fitness routines.Gym teachers in Waukegan's Greg Moisio,whose two-campus school has about 73% kids taking CrossFit each day,also say the risk of injury can be reduced with proper teaching and CrossFit's flexibility.12.Why have schools around the Chicago area adopted CrossFit?A.To improve students' performance in competitive sports.B.To introduce something more challenging to the students.C.To make traditional gym classes more attractive.D.To help solve the students' weight problem.13.How do the students react to the strength training?A.73% agree it has a bad influence.B.They show little interest in it.C.The majority believe it's effective.D.Most of them think it's of no use.14.What does the underlined word“workout”in Paragraph 5 refer to?A.The physical exercise.B.The basketball court.C.Wiltz's performance.D.A lot of fun.15.What can we learn from the last paragraph?A.CrossFit is more dangerous than other fitness routines.B.The number of the injured in CrossFit classes is rising.C.Kids may protect themselves if they're trained properly.D.A great number of kids taking CrossFit lack flexibility.【解题导语】本文是一篇议论文.为提高学生身体素质,芝加哥周边学校大力提倡学生参与CrossFit训练,培训日益升温,但也同时引发一些医生和研究人员的担忧.12.D细节理解题.根据第三段内容可知,芝加哥周边的学校大力提倡学生参与CrossFit训练,目的是提高学生的身体素质,帮助解决体重上升问题.故选D.13.C推理判断题.根据第三段中的“most say it really works compared with traditional gym classes”可推知,大多数学生觉得这个体能训练是有效果的.故选C.14.A词义猜测题.根据第四段中的“I think it's a great way to teach kids lifelong fitness,especially those kids who aren't interested in hockey, soccer or basketball”可知,Tracy认为CrossFit是教孩子终身健身的好方法,尤其是对曲棍球、足球和篮球不感兴趣的孩子.结合画线词后的“improved her performance on the basketball court”可知,此处的“workout”就是指上文提及的“体能训练”.故选A.15.C推理判断题.根据最后一段最后一句可推知,孩子们如果训练得当就可以保护自己不受伤.故选C.长难句分析:But some doctors and researchers advise caution,saying the exercises that involve lifting weights can lead to injuries,particularly when performed by few inexperienced people.(倒数第三段) 分析:本句是复合句.the exercises that involve lifting weights can lead to injuries为省略了连接词that的宾语从句,作saying的宾语;that 引导定语从句,修饰先行词exercises,在从句中作主语;when引导时间状语从句.译文:但是一些医生和研究者建议小心一些,他们说涉及类似举重的一些练习可能会导致受伤,尤其是当几乎没有经验的人练习的时候.词汇积累:professional adj.职业的,专业的competition n.比赛,竞赛traditional adj.传统的caution n.小心,谨慎第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.(2018·湖北四地七校联考)It's nice being nice to others;it's also great to give people a hand.However,if you start to hurt yourself by doing so,then this is not so healthy.__1__ If you fear that you might fall into this category,the following tips will help you to stand up for yourself and regain your self-confidence.__2__Although you may often stay silent if something is wrong or bothers you,it is better to speak your mind right away.You don't have to be rude,but you do have to be firm and direct.Don't do things for others if you don't really want to.Speak up, and soon others will be seeing you in a whole new light.Start small.__3__ This will allow you to practice being brave and self-confident.Tell a person who has cut in line in front of you to move to the back of the line,or tell a salesperson to do that.Before long,you will be confident enough to stand up to your friends and family members.Judge well.When dealing with others,you have to exercise good judgment.__4__ If a colleague isn't doing his part,you should rightfully demand that he start doing so.However,if a taxi cuts you off in traffic,just let it go.__5__ Rome wasn't built in a day.If you want to get back again after having been a pushover(耳软心活的人),it's best to take one step at a time.A.Express yourself.B.Regain your confidence.C.Start by speaking up for yourself with strangers.D.Everyone has the right to live without being judged.E.If you slip back into the pushover mode every once in a while,don't blame yourself.F.Sadly,some people are so easily pushed around that they come tobe seen as pushovers.G.It's one thing to be confident,but quite another to forcefully say no to an unreasonable request.【解题导语】本文主要介绍了三个避免成为一个耳软心活的人的技巧.1.F首先,由空前的“However”一词可知,本段第二句与第一句之间为转折关系;其次,由语境可知,空处承接上文,空后的“this category”指代空处所讲的情况,F项“遗憾的是,一些人很容易被摆布,以至于被看做是耳软心活的人”与之匹配,所以选F项.2.A空处是本段小标题.根据下文中的“speak your mind right away”和“Speak up”可知,本段主要是说要表达自己的观点,故A 项与此处匹配.3.C根据本段小标题Start small可知,本段主要讲的是从小事做起.根据空后的“a person who has cut in line in front of you”和“a salesperson”可知,叙述的内容与“strangers”有关,故选项C“从同陌生人表达自己(的观点)开始”与此处匹配.4.G根据本段小标题和空前的“exercise good judgment”可知,本段主要讲的是正确的判断是重要的.再根据空后两句可知,面对两种不同的情况应有的反应是不同的,判断是一回事,实践又是另一回事.故G项符合语境.5.E根据空后的“Rome wasn't built in a day”可知,罗马不是一日建成的即要一步一步来,所以E项“如果你又一次陷入了耳软心活的模式中,不要责备自己”与此处匹配.第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项.(2018·惠州市高三第一次调研考试)My mother was a gift giver.The occasion never __1__ —Christmas,birthdays,anniversaries or no occasion at all.She was always thinking about who might__2__ what.Creativity and __3__ went into the gifts she gave,and she __4__ a thank-you note.Once she sent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts,__5__ that they were now on her“Fecal Roster(黑名单)”and would not be removed__6__ she had received a proper thank you.Even if you didn't __7__ a thank you,she'd give you another gift the next__8__ she had.She figured__9__ manners were your problem,not hers.Every time Mom and Dad__10__ to visit,all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage.There was always something for the kids,__11__ a couple of little toys or a big __12__ of homemade cookies.They weren't gifts for particular occasions.They were __13__ “Isn't life great?”gifts.One spring when they came to visit,she handed me a __14__ bag.Inside was a painting that __15__ :“A Special Daughter.You've __16__ laughter and joy to our lives and so much love to our hearts.The most precious things we can __17__ for you are the things you have given us...__18__ and Love.”Mom was a __19__ gift giver,but the best gifts we will always remember her for were her love for __20__ and her love for us.1.A.mattered B.occurredC.varied D.arose2.A.wonder B.praiseC.enjoy D.approve3.A.thoughtfulness B.sympathyC.justice D.authority4.A.ignored B.appreciatedC.promised D.resisted5.A.assuming B.abusingC.stating D.correcting6.A.once B.afterC.when D.until7.A.send B.purchaseC.conduct D.obtain8.A.moment B.chanceC.festival D.holiday9.A.mistaken B.badC.silly D.ridiculous10.A.walked by B.wandered aroundC.drove over D.rode away11.A.often B.alwaysC.never D.seldom12.A.tank B.cageC.container D.holder13.A.fairly B.apparentlyC.especially D.simply14.A.cookie B.toyC.hand D.gift15.A.read B.toldC.wrote D.appeared16.A.showed B.awardedC.devoted D.brought17.A.apply B.wishC.recommend D.ask18.A.Assistance B.PrivilegeC.Happiness D.Satisfaction19.A.extreme B.seriousC.grand D.great20.A.life B.kidsC.families D.gifts【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者的母亲喜欢给别人赠送礼物来表达自己的爱意.她用自己的行动表达了爱,传播了生活的美好.1.A根据空后的“Christmas,birthdays,anniversaries or no occasion at all”可知,母亲的给予是不分场合的,即给予的场合不重要.故A项符合语境.2.C根据该句“She was always thinking about who might __2__ what”并结合常识可知,送礼物要根据别人的喜好,所以作者的母亲会想别人喜欢什么.故选C项.3.A根据“She was always thinking about who might __2__ what”和空前的“Creativity”可知,作者的母亲经常思考,所送的礼物既要有新意又要很体贴.thoughtfulness意为“体贴,关切”;sympathy意为“同情”;justice意为“公平”;authority意为“权威”.故选A项.4.B根据第一段的第一句“My mother was a gift giver”可知,作者的母亲是一个给予者;结合该句中的“Creativity and __3__ went into the gifts she gave,and she__4__ a thank-you note”可知,她很欣赏感谢便条.故B项正确.5.C根据该句中的“Once she sent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts,__5__ that they were now on her‘Fecal Roster(黑名单)’”可知,有一次她给收到礼物却没有表达感谢的孩子和孙子发了纸条,纸条上说他们现在在她的“黑名单”上.assume意为“假设”;abuse意为“滥用”;state意为“陈述,说明”;correct意为“纠正”.故选C项.6.D根据该句中的“she had received a proper thank you”并结合上文可知,母亲不会将孩子们(的名字)从“黑名单”上删除,直到她收到一句谢谢.故选D项.7.A根据上文可知,作者的母亲送礼物的时候,希望得到一句谢谢.send意为“发送”;purchase意为“购买”;conduct意为“进行”;obtain意为“获得”.故选A项.8.B根据第一段第二句中的“Christmas,birthdays,anniversaries or no occasion at all”可知,不只是在节假日,母亲在很多情况下都会准备礼物;结合该句中的“she'd give you another gift the next__8__ she had”可知,她会在下一次有机会时赠给你另一件礼物.B项意为“机会”,符合语境.9.B她认为没有礼貌是你的问题,而不是她的问题.得到礼物不回谢应该是没有礼貌的行为,故B项符合语境.10.C根据空后的“all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage”可知,作者的父母是开车过去的.drive over意为“驱车前来”,符合语境,故选C项.11.A根据该句中的“There was always something for the kids”及下文可知,他们总是给孩子们带一些东西,通常是一些小玩具或者是自制的饼干.故选A项.12.C根据该句中的“a couple of little toys or a big __12__ of homemade cookies”及常识可知,饼干是放在盒子之类的容器(container)里的.tank意为“(贮放液体或气体的)箱”,cage意为“笼子”,holder意为“持有者”,均不符合语境.故选C项.13.D根据该句和前一句“They weren't gifts for particular occasions”可知,它们不是为特殊场合而准备的礼物,只是(simply)关于“难道生活不美好吗?”的礼物.“Isn't life great?”gifts可以理解为“彰显生活美好的礼物”.故选D项.14.D一个春天,当作者的父母来拜访时,母亲递给作者一个礼物包.结合第一段中的“My mother was a gift giver”可知,这里指“礼物包”.故选D项.15.A根据空后的“A Special Daughter.You've...and Love”并结合该句可知,礼物包里面是一幅画,画上写着下文中的几句话.read“写着”,符合语境.16.D此处表示,你为我们的生活带来欢笑和欢乐,对我们的爱如此之深.由常识可知,此处表示孩子为父母带来欢声笑语.故选D 项.17.B根据该句中的“The most precious things we can __17__ for you are the things you have given us”可知,父母希望子女得到的是子女给予他们的,即欢声笑语和爱.故选B项.18.C根据上文中的“You've __16__ laughter and joy to our lives and so much love to our hearts”及空后的“Love”并结合选项可知,孩子可以为父母带来幸福和爱.assistance意为“援助”;privilege意为“特权”;happiness意为“幸福”;satisfaction意为“满意”.故选C项.19.D根据本文第一句“My mother was a gift giver”并结合上下文可知,母亲是一个极好的礼物赠送者.故选D项.20.A根据该句中的“but the best gifts we will always remember her for were her love for__20__ and her love for us”可知,此处表示我们永远记得她给的最好的礼物是她对生活的热爱和她对我们的爱.从文中作者母亲的行为可以看出作者的母亲对生活的热爱.故A项符合语境.第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式.(2017~2018·湖北省部分重点中学上学期新高三起点考试)Qian Zhongshu was__1__ Chinese scholar and writer,__2__ (know)for his wit and erudition(博学).Despite failing in mathematics,Qian was accepted__3__ the Department of Foreign Languages of Tsinghua University in 1929 because of his excellent __4__ (perform)in Chinese and English languages.In Tsinghua,he met his wife Yang Jiang, who was __5__ (become)a successful playwright and translator,and__6__ (marry)her in 1935.In the same year,Qian received government sponsorship to further his studies abroad.Together with his wife,Qian headed for the University of Oxford in Britain.After __7__ (spend)two years at Exeter College,he received a Bachelor of Literature.He then studied for one more year in the University of Paris in France before returning to China in 1938.Qian lived in Shanghai from 1941 to 1945,which was then under Japanese __8__ (occupy).Many of his works were written or published during this period of time.A collection of short __9__ (essay),Written in the Margins of Life,__10__ (publish) in 1941.His most celebrated work Fortress Besieged appeared in 1947.On the Art of Poetry,written in classical Chinese,came out in 1948.【解题导语】本文讲述了钱钟书先生的故事.1.a考查冠词.根据语境可知,此处表示泛指,指学者兼作家,且Chinese的发音以辅音音素开头,故填a.2.known考查非谓语动词.be known for sth.“以某事知名,以某物闻名”,此处在句中作状语,故填known.3.into考查介词.短语accept sb.into sth.为固定用法,意思是“接收某人进入……”.4.performance考查名词.由空前的his excellent可知,此处应用名词作介词of的宾语,故填performance.5.to become考查非谓语动词.根据语境可知,此处表示“她即将成为一位成功的剧作家兼翻译家”,结合空前的was可知,此处应用不定式表示将来,故填to become.6.married考查时态.根据语境并分析句子结构可知,动词marry 与上文中的met之间是并列关系,且由时间状语in 1935可知,应填married.7.spending考查非谓语动词.由空前的介词After可知,空处应填动词-ing形式作宾语.8.occupation考查名词.根据空前的介词under和形容词Japanese可知,空处应用名词occupation.短语under occupation意思是“被占领”.9.essays考查名词.essay为可数名词单数形式,其前没有限定词修饰,故填essays.10.was published考查动词时态与语态.根据语境可知,此处表示Written in the Margins of life于1941年出版,publish与其主语之间是被动关系,且由时间状语in 1941可知,此处应用一般过去时的被动语态.第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜线(\)划掉.修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.(2018·湖北四地七校联考)The sun was just slowly come up over the mountains today as I took my dogs for its morning walk.I smiled as I watched the clouds gradually turn to white and gold.The air was cool and I wore a big smile in my face.Even though there weren't leaf on the trees,but I could still hear birds singing songs of spring.Even my dogs seemed to notice the different in the air.They were playing instead of just do their morning business in第八处:particular改为particularly.由“golden sun”可知,应用particular的副词形式来修饰其后的“golden sun”,所以应把particular改为particularly.第九处:realize改为realized.根据所在句子的时间状语“As I headed back”可知,realize发生的时间与headed back是同时的,故也应用一般过去时,所以应把realize改为realized.第十处:在day前加the.此处特指上文叙述的“today”,所以应在day前加the.第二节书面表达(满分25分)(2017~2018·太原市第一学期阶段测评)为增进中美学生友谊并加深对彼此文化的理解,你校将与美国高中举办中美学生交流活动,现面向全校学生招募活动志愿者.假如你是李华,对此活动很感兴趣,请根据下列要点写一封自荐信.要点:1.活动的主题;2.自我介绍.注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯.【范文赏读】Dear Sir or Madam,I'm Li Hua,a middle school student from China.①I read the announcement that you have posted on the Internet and I am interested in it,so I'd like to take part in it.The activity aims to strengthen the friendship between Chinese and American students as well as enhancing the understanding of mutual culture,which is unquestionably not only entertaining but also instructive.② I'm confident that I'm qualified for this position.On the one hand,I have a good command of English and have won several prizes in English contests.On the other hand,being an enthusiastic and outgoing person,I firmly believe that I can promote a better communication between us.Should this application meet with your favorable consideration,I will do my utmost to justify the confidence you have in me.Yours,Li Hua 【一句多译】①I am really interested in the announcement that you have posted on the Internet,and I decided to seize this golden opportunity to have a try.②I have great faith in myself that I can do a good job.。
2019译林牛津版高考英语一轮训练选:模块5U3含答案一、阅读理解。
It may help you to know that there is no such thing as a perfect speech. At some point in every speech, every speaker says something that is not understood exactly as he has planned. Fortunately, such moments are usually not obvious to the listeners. Why? Because the listeners do not know what the speaker plans to say. They hear only what the speaker does say. If you lose your place for a moment, wrongly change the order of a couple of sentences, or forget to pause at a certain point, no one will be any the wiser. When such moments occur, don’t worry about them. Just continue as if nothing happened.Even if you do make an obvious mistake during a speech, that doesn’t really matter. If you have ever listened to Martin Luth er King’s famous speech—"I Have a Dream", you may notice that he stumbles (结巴)over his words twice during the speech. Most likely, however, you don’t remember. Why? Because you were fixing your attention on his message rather than on his way of speech-making.People care a lot about making a mistake in a speech because they regard speech-making as a kind of performance rather than as an act of communication. They feel the listeners are like judges in an ice-skating competition. But, in fact, the listeners are not looking for a perfect performance. They are looking for a well-thought-out speech that expresses the speaker’s ideas clearly and directly. Sometimes a mistake or two can actually increase a speaker’s attractiveness by making him more human.As you work on your speech, don’t worry about being perfect. Once you free your mind of this, you will find it much easier to give your speech freely.1.The underlined part in the first paragraph means that no one will .A.be smarter than youB. know what you are talking aboutC.do better than youD. notice your mistakes2.You don’t remember obvious mistakes in a speech because .A. you find the way of speech-making more importantB. you don’t fully understand the speechC. you don’t know what the speak er plans to sayD. your attention is on the content3.From the last two paragraphs, the author means that .A. giving a speech is like giving a performanceB. the listeners should pay more attention to how a speech is madeC.one or two mistakes in a speech may not be bad。
Unit 1 The world一、阅读理解。
What is the first thing you notice when you walk into a shop? The products displayed at the entrance? Or the soft background music?But have you ever notice the smell? Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a s hop’s scent may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is providing to be an increasing powerful tool in encouraging people to purchase.A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customers’ intension to purchase increased by 80 percent.When it comes to the best shopping streets in Pairs, scent is just as important to a brand’s success as the quality of its window displays and goods on sale. That is mainly because shopping is a very different experience to what it used to be.Now the rise of electronic commerce (e-commerce)has opened up famous brands to a wider audience. But while e-shops can use sights and sounds, only bricks-and-mortar shops(实体店)can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is just one way to achieve this.Now, a famous store uses complex man-made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coconut scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the store’s windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.1. According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of some brand store?A.Friendly assistant.B.Unique scents.C.Soft background musicD.Attractive window display.2. E-shops are mentioned in the passage to _______ .A. show the advantages of brick-and-mortar storesB. urge shop assistants to change their attitudeC. push stores to use sights and soundsD. introduce the rise of e-commerce3. Which statement would the writer agree with?A.Put different shop on the products on display.B.Ask every shop assistant to wear light perfume.C.Place fragrant flowers in the shopD.Expose some coffee bean to air inside a coffee shop.4. The main purpose of the passage is to ______ .A. compare and evaluateB. examine and assessC. inform and explainD. argue and discuss【语篇解读】本文是一篇说明文。
2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(3)李仕才AThe story of Sir Nicholas Winton is the one that you would imagine could only happen on the silver screen. Sir Nicholas Winton was a British man who went to heroic efforts, potentially putting himself at risk, during World War II. Sir Winton was responsible for ensuring the safety of six hundred and sixty-nine Jewish children by aiding their escape from countries occupied by Nazis. Finally, the Jewish children were brought to England where he worked to make sure families in his native country would help the kids by taking them into their homes.Recently, this unbelievable story has again been making the rounds on the Internet, particularly after a rerun of the BBC show called“That’s Life”, which featured Sir Winton. People around the world were moved at the details of the story, with saying it to be the best story they’ve ever seen.Sir Winton kept his entire plan completely secret, even his wife had no idea about his planning until fifty years later. After the war, years passed and many people remained in the dark about Sir Winton’s extraordinary achievement. Some fifty years later, his wife Greta was searching in their house and discovered a Winton’s notebook which documented the names of all the children. She worked with BBC and they produced a TV episode (插曲) of their program“That’s Life” that served as an honor for Sir Winton’s work.In 2003, Sir Winton was knighted by the Queen of England for his work. He also was even nominated for a Nobel Peace Prize. He also had a small planet named after him by Czech astronomers. Sir Winton died peacefully in his sleep at the old age of one hundred and six, in 2015. Leaders around the world paid tribute (悼念). Israel’s ambassador to the United Kingdom, Daniel Taub, said,“He was a hero of our time, having saved 669 Jewish children from Nazis. His story, as a point of light in a period of darkness, will forever be remembered.”1.What happened to the 669 Jewish children?A.They were killed by Nazis.B.They returned to their own homes.C.They fled to their native countries.D.They were raised by English families.2.What made Winton’s story spread widely?A.People’s chatting online.B.The program“That’s Life”.C.His wife’s promotion.D.Praises from some leaders.3.Which of the following can replace the underlined expression“remained in the dark’, in Paragraph 3?A.felt doubtfulB.remained movedC.knew nothingD.criticized something4.What do we know about Winton?A.He was born in 1909.B.Nazis tried to arrest him.C.He named a small planet.D.Many children paid tribute to him.【文章大意】文章主要讲述Sir Nicholas Winton在纳粹期间帮助669个犹太孩子逃到英国的故事。
如今而且BBC把这一故事搬上荧幕,让大众知道在黑暗时期还有这样一个英雄给人们带来光明。
1.D【解析】细节理解题。
根据文章第一段中的“Finally, the Jewish children were brought to Englandwhere he worked to make sure families in his native country would help the kids by taking them into their homes.”可知,669个犹太人孩子被带到了英国,并由英国家庭收养。
故选D。
3.C【解析】词义猜测题。
根据前面的句意可知,Sir Nicholas Winton一直对自己的英雄事迹保密,甚至是他的妻子。
所以,此处应为不为人们所知道。
故选C。
4.A【解析】细节理解题。
根据最后一段中“Sir Winton died peacefully in his sleep at the old age ofone hundred and six, in 2015.”可知,Sir Winton生于1909年。
故选A。
B(2015·江西九校联考)Sleeping in a room with too much light has been linked to an increased risk of piling on the pounds, a study shows. A team at the Institute of Cancer Research in London found women had larger waistlines if their bedroom was“light enough to see across” at night. However, they cautionthere is not enough evidence to advise people to buy thicker curtains or turn off lights.The women were asked to rate the amount of light in their bedrooms at night as:Light enough to read. Light enough to see across the room, but not read. Light enough to see your hand in front of you, but not across the room. Too dark to see your hand or you wear a mask.Prof.Anthony Swerdlow told the BBC:“In this very large group of people there is an association between reported light exposure at night and overweight and obesity. But there is not sufficient evidence to know if making your room darker would make any difference to your weight. There might be other explanations for the association, but the findings are intriguing enough to guarantee further scientific investigation.”The light is disrupting the body clock, which stems from our evolutionary past when we were active when it was light in the day and resting when it was dark at night. Light alters mood,physical strength and even the way we pro cess food in a 24hour cycle. Artificial light is known to disrupt the body clock by delaying the production of the sleep hormone melatonin.Prof.DerkJan Dijk said there would be no harm in trying to make bedrooms darker. He told the BBC:“People in general are not aware of the light present in their bedroom. I think people should assess their bedroom and see how easy it would be to make it darker.” Street lights, some alarm clocks and standby lights on electrical equipment such as televisions could light a room, he said.“Overall this study points to the importance of darkness,” he concluded.1.The passage mainly tells us ________.A.bright bedrooms link to obesityB.dark bedrooms link to obesityC.people should turn off lightsD.people should buy thicker curtains2.What does the underlined word“disrupting” in Paragraph 4 mean?A.Stopping. B.Disturbing.C.Improving. D.Recovering.3.What might Paragraph 4 be used for?A.One possible explanation on disrupting body clock.B.One possible explanation on disrupting mood.C.One possible explanation on disrupting physical strength.D.One possible explanation on artificial light.4.What’s Prof.DerkJan Dijk’s attitude towards the dark room?A.Unclear. B.Doubtful.C.Negative. D.Favorable.【解题导语】本文是一篇说明文。