2018高考英语专题训练阅读理解及答案
- 格式:doc
- 大小:1.25 MB
- 文档页数:59
AWashington, D.C. Bicycle Tours华盛顿特区骑行之旅Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.华盛顿特区樱花骑行之旅Duration: 3 hours时长:3小时This small group bike tour is a fantastic way to see a world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability —the cherry blossoms—disappear!华盛顿特区的樱花举世闻名,而这一短途团体自行车旅行正是欣赏如此美景的一种非常好的方式。
一路上,导游会给你讲有关这些樱桃树的历史,以及在这樱花盛开的地方屹立的那些闻名于世的名胜古迹。
但请在樱花凋谢之前预订。
Washington Capital Monuments Bicycle Tour华盛顿纪念碑骑行之旅Duration:3 hours (4 miles)时长:3小时(4英里)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, D.C. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.加入这一由导游带领的自行车之旅,一起去看看华盛顿特区那些最受欢迎的纪念碑吧。
2018年高考英语阅读理解练习题7份(附答案)河北省遵化市D with Google Earth Begin in outer space and zoom into the streets of any city, from Hong Kong to San Francisco Or, visit ancient monuments and watch the changing rainforests over time With the moon in Google Earth tool, you can walk in Neil Armstrong’s famous footsteps Take a guided tour of the moon’s surface with Armstron g’s felloshuttle mate astronaut Buzz Aldrin71 According to Russell, the kids _________A spend too much time on the Interx_k_b_1B should never chat and play games onlineC can solve their problems through the InterD should study hard instead of chatting online72 From the passage we knothat _________A we can find much information we need onlineB Neil Ar mstrong traveled to the moon aloneC the kids can download programs onto the puter freelyD the kids can visit the neebsite freely without parents’guidance73 According to the passage, if you want to go to Tropical Rainforests, you can _________A take the time shuttleB go to the cinema to watch 3-D filmsC find a travel agency in GoogleD use Google Earth74 The passage is mainly intended for _________A parentsB kidsC teachersD adults75 In which section of a website can we probably read this passage?A CultureB HealthC Inter WorldD Tourism【参考答案】71—75、CADBCAPapa’s jadropped when Mama told him that Sister had cheated on her final exams—not to succeed but to fail “It’s unbelievable!” he said “Sister has always been so proud of her good grades!”“Yes, she has,” said Mama “But it’s not unbelievable It just shows hobadly she wanted off the swimming team”“Wanted off the swimming team?” said Papa “She never said anything about that to me”“Of course she didn’t,” said Mama “She was afraid you’d bloyour top You already had her getting a swimming scholarship to college and winning gold medals at the Olympics Can you imagine homuch pressure she must have felt? For her, being on the team couldn’t have been much fun”“Oh, my gosh!” Papa said, clapping a hand to his forehe ad “I’ve been so stupid! I just thought she’d want to be a champion swimmer because she’s so good at it”“It’s like anything else, dear,” said Mama “No matter hogood at it you are, if it stops being fun, you won’t want to do it anymore”Papa put his head in his hands“She must be really mad at me,” he mumbled “Maybe I should say sorry to her”Sister’s footsteps could be heard on the stairs She came into the kitchen and looked hopefully up at her parents “Honey,” said Mama with a smile, “your papa and I have decided that there’s no reason for you to be on the swimming team if you don’t want to”Sister’s face lit up like a Christmas tree “Yippee!” she cried“And,” added Papa, “there’s no need for any more drills I’m sure you’ll bring your grades back up all by yourself”Sister ran to Papa and jumped into his arms She gave him a big hug “I’m going to go p lay cards with Lizzy!” she said “See you later!”[From the kitchen window, Mama and Papa watched their daughter run down the sunny road toward Lizzy’s house “It’s good to see her happy again,” said Mama“It sure is,” Papa agreed “As for the swimming team, there’s always next year”“If?” Mama prompted him“Oh, right,” said Papa “If she wants to”Mama smiled “At least you’re learning, dear,” she said She kissed him“Well, you knohat they say,” Papa said “Better late than never”1 Sister wanted off the swimming team because _____A she was not as good at swimming as ever beforeB she intended to improve her grades in her studiesC she wanted to play cards far more than swimmingD she felt it boring to struggle for Papa’s expectation2 Mama insisted that the child should do _____A what she was willing toB what she felt easy toC what she was able toD what she felt right to3 What do you think of Papa?A Cruel but reasonableB Crazy but confidentC Stu bborn but honestD Ambitious but considerate4 Which might be the proper title for the passage?A Easier Said Th an DoneB Health Is Better Than WealthC Better Late Than NeverD Something Is Better Than Nothing【参考答案】1—4、DADC社会生活型阅读理解专题导读社会生活型阅读在高考中的出现频率较高。
2018届高三英语阅读理解练习题(附答案) ups can hardly find children’s game exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple game again and again However, it is found that a child plays games for very important reasons He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinary afraid He bees a leader when it es to his turn He can be confident, too, in particular games, that it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throa ball actually at someone, or to kiss someone he has caughtIt appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chance to win62What is true about children when they play games?A They can stop playing any time they likeB They can test their personal abilitiesC They want to pick a better teamD They don’t need rules63To bee a leader in a game the child has to _________A be a useful partnerB wait for his turnC be confident in himselfD be popular among his playmates64Why does a child like playing games?A Because he can be someone other than himselfB Because he can bee popular among friendsC Because he finds he is always lucky in gamesD Because he likes the place where he plays a game65Which is the best title for this passage?A Rules in Children’s GamesB Advantages of Playing Games for ChildrenC Reasons for Children’s GamesD Hoto Be a Popular Game Player62A 细节理解题。
绝密★启用前2018年普通高等学校招生全国统一考试(新课标III卷)英语注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2. 作答时,务必将答案写在答题卡上,写在本试卷及草稿纸上无效。
3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5短对话,每段对话后有一个小题,从题中给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
@网例: How much is the shirt ?A. £ 19.15.B. £ 9.18.C. £ 9.15.1. What does Joh n find difficult in lear ning Germa n ?A .Pronun ciatio n. B. Vocabulary. C. Grammar.2. What is the probable relati on ship betwee n the speakers ?A. Colleagues.B. Brother and sister.C. Teacher and stude nt.3. Where does the conversation probably take place ?A. In a ban k.B. At a ticket office.C. On a train.4. What are the speakers talk ing about ?A. A restaura nt.B.A street.C.A dish.5. What does the woma n thi nk of her in terview ?A. It was tough.B. It was in terest ing.C. It was successful.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 项中选出最佳选项。
考点十五社会生活类A限时6分My wife Julie and I were out on the road that runs around where we live, when we saw an old w orn-out W1dog stumbling (蹒跚) painfully up the road. We stopped, bent down, talked gently to the dog and patted it.I checked and there was a collar with a phone number. I called but no one answered.The dog was painfully thin. So Julie ran home to get some of our dog's food while I tried to encourage the dog. After Julie came back, we sat down on the sidewalk while our new friend made short work of the food. Eventually we got her home.After trying for many times we got a response W2from the number. A lady came around with a bunch of flowers for us. She explained that Tara had been her father's dog. She was very old and got lost that morning. So, Tara was safely returned home.Here is the truth of the story:Actually Julie and I were out that morning because I was leaving. She was trying to persuade me to come back P,but I wasn't hearing anything that made that sound likely.I w as about to turn and go w hen an old black dog w alked bet w een us and almost fell do w n.S Suddenly we had something more important than our_problem to worry about. There was a creature in need right before us and we had to work together to help it.We did help it. And here I am writing the story in my own home, in my own family.In the song “Love Is Not a Fight” Warren Barfield talks about marriage. At one point he sings, “And if we try to leave, may Godsend angels (天使) to guard the door.”Sometimes angels come disguised (伪装) as dogs.篇章导读:本文是夹叙夹议文。
2018年上海卷高考英语阅读题真题解析本文主要对2018年上海卷高考英语阅读题进行真题解析,帮助考生更好地理解和应对这些题目。
第一篇阅读理解题本篇文章主要讲述了关于环境保护的问题,通过介绍一些组织和个人在保护环境方面所做的工作,以及他们所取得的成就。
第一题题目:What is the main purpose of the article?解析:这个问题问的是这篇文章的主要目的。
根据文章的内容,我们可以得出结论,主要目的是介绍环境保护相关的活动和成就。
参考答案:The main purpose of the article is to introduce environmental protection activities and achievements.第二题题目:What does the word "campaign" in paragraph 2 mean?解析:这个问题问的是第二段中“campaign”的含义。
根据上下文可以得出结论,这里的“campaign”指的是一系列的行动和活动。
参考答案:In paragraph 2, the word "campaign" means a series of actions and activities.第三题题目:What does the author say about the Clean Up the World campaign?解析:这个问题问的是作者对于“Clean Up the World”运动的评价。
根据文章的内容,我们可以得出结论,作者对这个运动给予了积极的评价。
参考答案:The author speaks positively about the Clean Up the World campaign.......第二篇阅读理解题本篇文章主要介绍了一位音乐家的成长经历和对音乐的热爱。
2018高考英语阅读理解训练试题(含答案) Kj forming species Sharp increases in carbon dioxide levels will cause further acidification of the oceanCurrents distributing heatAnother important role the oceans play is that of distributor Oceans deliver heat and life-sustaining nutrients around the globe Just as blood vessels bring oxygen and nutrients to cells in the human body, the ocean’s currents carry oxygen, nutrients and heat throughout the Earth The ocean distributes 25 to 50 percent of the energy the pla receives from the sun For example, the Gulf Stream carries heat across the Atlantic This warm current gives northwestern Europe a milder climate than it would normally have so far north A change to the ocean’s circulation (循环) patterns could throEurope into a colder period, even as the rest of world experiences warmer temperatures64 We can infer from the passage that _____A the oceans cause global warmingB the ocean ecosystems face more dangersC the oceans release nutrientsand heatD the oceans stop global warming65 From the passage we can learn that the ocean’s currents _____A distribute heat and nutrients aroundB produce oxygen and nutrients everywhereC absorb 25~50% of the energy from the sunD change the ocean’s circulation patterns66 Which of the following is NOT the result of the ocean。
2018普通高等学校招生全国统一考试英语答案解析第一部分听力第一节1.【答案】B【解析】原文:W: James, you’ve been watching TV for the whole evening. What’s on?M: It’s a science on the origin of the universe. I’ll give a presentation on it in my class tomorrow.2.【答案】C【解析】原文:M: Hello, do you have “The B est of Mozart”?W: Um, sorry, we’ve just sold out, but we can order on for you. If you give us your number, we’ll call you when the card arrives.3.【答案】C【解析】原文:M: We’d better be going now. Or we’ll be late for the train.W: No rush. It’s eight thirty. Now we still have two hours.4.【答案】B【解析】原文:M: I am so tired of trying all those hours to work.W: Yeath, I know what you mean. I used to drive two hours to work each way. But now I live within walking distance of my office. I don’t even need a bike.5.【答案】A【解析】原文:W: Hi, Andy, I didn’t see you in Professor Smiths’ class yesterday. What happened?M: Well, I had a headache, so I called him and asked for sick leave.第二节6.【答案】B7.【答案】A【解析】原文:W: The biggest mistake I made, uh, was leaving college in my last year and not competing myeducation. So, I’m thinking of going back to school.M: School? To study what?W: Ecology, I’m interested in the relation ship between humans and nature.M: Cool? Is it what you studied years ago?W: No, I majored in chemistry then.8.【答案】B9.【答案】C【解析】原文:M: Good morning, Madam. I am your guide for this trip.W: How lovely! Could you tell me about the hotel I’m going to stay at.M: Yes, of course! The Grand Hotel opened in nineteen ninety, and it sits on the seaside along the south coast highway.It is the most beautiful hotel here.W: That sounds great!M: And there are some restaurants outside. So at dinner time, you’d have a lot of choices.W: That’s really nice. I like to have some local food while traveling. What about the scenery around it?M: The hotel has the best views of the Pacific Ocean. Oh, I think I will love this hotel.10.【答案】C11.【答案】A12.【答案】B【解析】原文:W: Hi, Mike.M: Hi, Alice. Nice to see you. You don’t often come here.W: I usually have fast food delivered to my office. I just came here for a change today. The environment here is good, clean and relatively quiet.M: And I heard the food is tasty. By the way, are you going to the concert tomorrow evening?W: Yes, are you?M: Yeah! Catherine was supposed to go with me, but she may have to work extra hours tomorrow. Do you know anyone who might like to go?W: No, but if you like, I can ask around or Joan mi ght want to go. Oh, yes, she is a great fan of classical music. I’ll give her a ring after lunch.13.【答案】A14.【答案】A15.【答案】C16.【答案】B【解析】原文:W: Hi, I’ve only just arrived.M: Oh, good. Now, here are the keys. Let’s go in. There are two apartments. The one for rent is on the right. Do come in.W: Thank you. I like the carpet. The color is nice, isn’t it?M: Yes, and this apartment is in good condition. Here is your lounge(起居室,休息室).W: Where would we eat?M: There is this corner here, or you can use your kitchen, come and see!W: The kitchen is quite small.M: Yes, but it has everything , cooker, French window(落地窗) and dishwasher. And there are lots of cupboards. Let me show you the bedrooms. This is the smaller one. It’s a good size, though. Now come into the other bedroom.You can see the bathroom too.W: Yes, it is very nice. But I will have to ask my friend first and we will come together. I understand it is eight hundred dollars a month.M: Yes, but a few blocks down town would be much more expensive.W: Well, thank you. I will be in touch.17.【答案】C18.【答案】B19.【答案】C20.【答案】A【解析】原文:Thank you very much. Thank you, Doctor Johnson. Well, it is really great to be back at university again. The thing that I wanted to tell you today is this education is important. When I came to the US, I was only thinking about being a carpenter, but I could not read the newspaper. And I could not understand the news on the television or movies or anything like this. So I enter the city college to take English classes for foreign students. I was very proud that I was going to a college because no one in my family ever went to any college or to any university. You know, when you’re fifteen years old in my country, you finish school and then you learn a trade. And that’s exactly what I did when I was fifteen years old. I learned how to be a carpenter. A year later, I came to America. Luckily I met a very good teacher who encouraged me to take some math classes. And I became a full time college student. And today when I look back, I’m so happy because you never know where life will take you. All of a sudden, I started making money because I was really good at math. You know how to work out everything with math is so important. This is something that I learned when I started my own business, which is doing really well.第二部分阅读理解第一节21.【答案】A【解析】细节理解题。
2018 年普通高等学校招生全国统一考试(浙江卷)英语第二部分阅读理解(共两节,满分35 分)第一节(共 10 小题;每小题 2.5 分,满分 25 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和 D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。
AIn 1812, the year Charles Dickens was born, there were 66novels published in Britain. People had been writing novels fora century —most experts date the first novel to Robinson Crusoein 1719 — but nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages; theliteracy (识字) rate in England was under 50%. Many works of fictionappeared without the names of the authors, often with something like “By alady. ”Novels, for the most part, werelooked upon as silly, immoral, or just plain bad.In 1870, when Dickens died, the world mourned him as itsfirst professional writer and publisher, famous and beloved,who had led an explosion in both the publication of novels andtheir readership and whose characters — from Oliver Twist toTiny Tim — were held up as moral touchstones. Today Dickens ’word 版本整理分享greatness is unchallenged. Removing him from the pantheon (名人堂) of English literature would make about as much sense asthe Louvre selling off the Mona Lisa.Howdid Dickens get to the top? For all the feelings readers attach to stories, literature is a numbers game, and the testof time is extremely difficult to pass. Some60,000 novels were published during theVictorian age, from 1837 to1901; today acasual reader might be able to name a half-dozen of them. It ’s partly true that Dickens ’ style of writing attractedaudiencesfrom all walks of life. It ’s partly that his writings rode awave of social, political and scientific progress. But it ’s also that he rewrote the culture of literature and put himself at the center. No one will ever know what mix of talent, ambition, energy and luck madeDickens such a singular writer. But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possible —and important for our own culture —to understand how he madehimself a lasting one.21. Which of the following best describes British novels in the18th century?A. They were difficult to understand.word 版本整理分享B. They were popular among the rich.C. They were seen as nearly worthless.D. They were written mostly by women.22. Dickens is compared with the Mona Lisa in the text to stress________.A. his reputation in FranceB. his interest in modern artC. his success in publicationD. his importance in literature23.What is the author ’s purpose in writing the text? A. Toremember a great writer.B. To introduce an English novel.C. Toencourage studies on culture.D. To promote values of the Victorian age.BSteven Stein likes to follow garbage trucks. His strangehabit makes sense when you consider that he’s an environmental scientist who studies how to reduce litter, including thingsthat fall off garbage trucks as they drive down the road. Whatis even more interesting is that one of Stein's jobs is defending an industry behind the plastic shopping bags.Americans use more than 100 billion thin film plastic bagsword 版本整理分享every year. So many end up in tree branches or along highwaysthat a growing number of cities do not allow them at checkouts( 收银台 ) . The bags are prohibited in some 90 citiesin California, including Los Angeles. Eyeing these headwinds, plastic-bag makers are hiring scientists like Stein to makethe case that their products are not as bad for the planet asmost people assume.Amongthe bag makers' argument: many cities with bans still allow shoppers to purchase paper bags, which are easilyrecycled but require more energy to produce and transport. And while plastic bags may be ugly to look at, they represent asmall percentage of all garbage on the ground today.z.x.xkThe industry has also taken aim at the product that hasappeared as its replacement: reusable shopping bags.The stronger a reusable bag is, the longer its life and the moreplastic-bag use it cancels out. However, longer-lastingreusable bags often require more energy to make. One studyfound that a cotton bag must be used at least 131 times to bebetter for the planet than plastic.Environmentalists don't dispute (质疑) these points. They hope paper bags will be banned someday too and want shoppers to use the same reusable bags for years.word 版本整理分享24.What has Steven Stein been hired to do? A. Helpincrease grocery sales.B. Recycle the waste material.C.Stop things falling off trucks.D. Argue for the use of plastic bags.25.What does the word “headwinds”in paragraph 2 refer to? A. Bans onplastic bags.B. Effects of city development.C. Headaches caused by garbage.D.Plastic bags hung in trees.26.What is a disadvantage of reusable bags according to plastic-bag makers?A. They are quite expensive.B. Replacing them can be difficult.C. They are less strong than plastic bags.D.Producing them requires more energy.27.What is the best title for the text?A. Plastic, Paper or NeitherB. Industry, Pollution and EnvironmentC. Recycle or Throw AwayD. Garbage Collection and Waste Controlword 版本整理分享CAs cultural symbols go, the American car is quite young. The Model T Ford was built at the Piquette Plant in Michigan acentury ago, with the first rolling off the assembly line (装配线) on September 27, 1908. Only eleven cars were producedthe next month. But eventually Henry Ford would build fifteenmillion of them.Modern America was born on the road, behind a wheel. The car shaped some of the most lasting aspects of American culture:the roadside diner, the billboard, the motel,even the hamburger. For most of the last century, the car representedwhat it meant to be American —going forward at high speed tofind new worlds. The road novel, the road movie, these are the most typical American ideas, born of abundant petrol, cheapcars and a never-ending interstate highway system, the largest public works project in history.In 1928 Herbert Hoover imagined an America with “a chickenin every pot and a car in every garage. ” Since then, this society has moved onward, never looking back, as the car transformed America from a farm-based society into an industrial power.zxx.kThe cars that drove the American Dream have helped to createword 版本整理分享范文范例指导学习a global ecological disaster. In America the demandfor oil hasgrown by 22 percent since 1990.The problems of excessive (过度的)energy consumption, climate change and population growth have been described in a book by theAmerican writer Thomas L. Friedman. He fears the worst, but hopes for thebest.Friedman points out that the green economy(经济) is a chance to keep American strength. “The ability to design, build and export greentechnologies for producing clean water, clean air and healthy and abundant food isgoing to be the currency of power in the new century. ”28.Why is hamburger mentioned in paragraph 2?A.To explain Americans’ love for travelling by car.B.To show the influence of cars on American culture.C. To stress the popularity of fast food with Americans.D. To praise the effectiveness of America ’s road system.29. What has the use of cars in America led to?A. Decline of economy.B.Environmental problems.C. A shortage of oil supply.D. Afarm-based society.30. What is Friedman ’s attitude towards America ’s future?word 版本整理分享范文范例指导学习A. Ambiguous.B. Doubtful.C. Hopeful.D. Tolerant.第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
2018年全国统一高考英语试卷(新课标Ⅲ卷)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
AWelcome to Holker Hall & GardensVisitor InformationHow to Get to HolkerBy Car:Follow brown signs on A590 from J36, M6. Approximale travel times: Windermere—20 minutes, Kendal—25 minutes, Lancaster—45 minutes, Manchester—1 hour 30 minutes.By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster Preston for connections to major cities & airports.Opening TimesSunday—Friday (closed on Saturday)11:00 am—4:00pm, 30th March—2nd November.Admission ChargesHall & Gardens GardensAdults: £12.00 £8.00Groups £9 £5.50Special EventsProducers’ Market 13th AprilJoin us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.Holker Garden Festival 30th MayThe event celebrate its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in gardening.National Garden Day 28th AugustHolker once again opens its gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide.Winter Market 8th NovemberThis is an event for all the family. Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment.21. How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?A. 20minutes.B. 25 minutes.C. 45 minutes.D. 90 minutes.22. How much should a member of a tour group pay to visit to Hall & Cardens?A. £12.00.B. £9.00.C. £8.00.D. £5.50.23. Which event will you go to if you want to see a live music show?A. Producers’ Market.B. Holker Garden Festival.C. National Garden Day.D. Winter Market.BCities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness (荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go — to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City — its present population is 762.24. What attracted the early settlers to New York City?A. Its business culture.B. Its small population.C. Its geographical position.D. Its favourable climate.25. What do we know about those who first dug for gold in Dawson?A. Two-thirds of them stayed there.B. One out of five people got rich.C. Almost everyone gave up.D. Half of them died.26. What was the main reason for many people to leave Dawson?A. They found the city too crowded.B. They wanted to try their luck elsewhere.C. They were unable to stand the winter.D. They were short of food.27. What is the text mainly about?A. The rise and fall of a city.B. The gold rush in Canada.C. Journeys into the wilderness.D. Tourism in Dawson.CWhile famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Center for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the center stage.Their efforts have been proven fruitful. Wang Shu, a 49-year-old Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Prize — which is often referred to as the Nobel Prize in architecture — on February 28. He is the first Chinese citizen to win this award.Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy ofArt (CAA). His office is located at the Xiangshan campus (校园) of the university in Hangzhou, Zhejiang Province. Many buildings on the campus are his original creations.The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities. Many visitors were amazed by the complex architectural space and abundant building types. The curves (曲线) of the buildings perfectly match the rise and fall of hills, forming a unique view.Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages. He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into walls, roofs and corridors. This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements (元素).Wang’s works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions. Through such a balance, he had created a new type of Chinese architecture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize.Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums. “That is only evidence that traditions once existed,” he said.“Many Chinese people have a misunderstanding of traditions. They think tradition means old things from the past. In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created,” he said.“Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions. Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are,” said Wang.The study of traditions should be combined with practice. Otherwise, the recreation of traditions would be artificial and empty, he said.28. Wang’s winning of the prize means that Chinese architects are ___________.A. following the latest world trendB. getting international recognitionC. working harder than ever beforeD. relying on foreign architects29. What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most?A. Its hilly environment.B. Its large size.C. Its unique style.D. Its diverse functions.30. What made Wang’s architectural design a success?A. The mixture of different shapes.B. The balance of East and West.C. The use of popular techniques.D. The harmony of old and new.31. What should we do about Chinese traditions according to Wang?A. Spread them to the world.B. Preserve them at museums.C. Teach them in universities.D. Recreate them in practice.DAdults understand what it feels like to be flooded with objects. Why do we often assume that more is more when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.I found the pre-holidays a good time to encourage young children to donate less-used things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金) (our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor).For weeks, I’ve been thinking of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ball—simple, universally available. We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.We both became absorbed in the simplicity of playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.32. What do the words “more is more” in paragraph 1 probably mean?A. The more, the better.B. Enough is enough.C. More money, more worries.D. Earn more and spend more.33. What made Georgia agree to sell some of her objects?A. Saving up for her holidayB. Raising money for a poor girlC. Adding the money to her fundD. Giving the money to a sick mother34. Why did the author play the ball with Shepherd?A. To try out an ideaB. To show a parent's loveC. To train his attentionD. To help him start a hobby35.What can be a suitable title for the text?A. Take It or Leave ItB. A Lesson from KidsC. Live More with LessD. The Pleasure of Giving第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
2018高考英语II卷英语:阅读理解D详解(北京四中详解)北京四中高三英语教研室整理真题呈现(2018全国高考英语II阅读理解D)We've all been there: in a lift, in line at the bank or on an airplane, surrounded by people who are, like us, deeply focused on their smart phones or, worse, struggling with the uncomfortable silence.What's the problem? It's possible that we all have compromised conversational intelligence. It's more likely that none of us start a conversation because it's awkward and challenging, or we think it's annoying and unnecessary. But the next time you find yourself among strangers,consider that small talk is worth the trouble .Experts say it's an invaluable social practicethat results in big benefits.Dismissing small talk as unimportant is easy, but we can't forget that deep relationships wouldn't even exist if it weren't for casual conversation. Small talk is the grease (润滑剂)for social communication, says Bernardo Carducci, director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast ."Almost every great love story and each big business deal begins with small talk, "he explains. "The key to successful small talk is learning how to connect with others, not just communicate with them.”In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop.One group was asked to seek out an interaction(互动) with its waiter, the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience. "it's not that talking to the waiter is better than talking to your husband.”says Dunn ."But interactions with peripheral (边缘的)members of our social network matter for our well-being also.”Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater sense of belonging, a bond with others.Carducci believes developing such a sense of belonging starts with small talk."Small talk is the basis of good manners, ”he says.研习真题,助力英语学习,2018全国高考英语阅读理解深度解析32. What phenomenon is described in the first paragraph?A. Addiction to smart phonesB.Inappropriate behaviours in public placesC. Absence of communication between strangers.D. Impatience with slow service33. What is important for successful small talk according to Carducci?A. Showing good manners.B. Relating to other people.C. Focusing on a topic.D. Making business deals.34. What does the coffee-shop study suggest about small talk?A. It improves family relationships.B. It raises people's confidence.C. It matters as much as a formal talk.D. It makes people feel good.35. What is the best title for the text?A. Conversation CountsB. Ways of Making Small TalkC. Benefits of Small TalkD. Uncomfortable Silence研习真题,助力英语学习,2018全国高考英语阅读理解深度解析正确答案C BD C答案解析本文属于议论文。
2018年普通高等学校招生全国统一考试(新课标III卷)英语第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
AWelcome to Holker Ha ll & GardensVisitor InformationHow to Get to HolkerBy Car:Follow brown signs an A590 from JB6, M6.Approximale travel times: Windermere-20 minutes, Kendal-25 minutes, Lancaster-45 minutes, Manchester-I hour 30 minutes.z.x.xkBy Rail: The nearest stati on is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster Preston for connections to major cities & airports.Opening TimesSunday-Friday (closed on Saturday) 11:00 am-4:00pm, 30 March-2nd November.Admission ChargesHall & Gardens GardensAdults: £12.00 £8.00Groups £9 £5.5Producers: Market 13th AprilJoin us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.Holker Garden Festival 30th MayThe event celebrate its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening, making it one of the most popular events in gardening.National Garden Day 28th AugustHolker once again opens is gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide.Winter Market 8th NovemberThis is an event for all the family. Wander among a variety of shops selling gifs while enjoying a live music1show and nice street entertainment.1. How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?A. 20minutes.B.25 minutes.C.45 minutes.D.90 minutes.2. How much should a member of a tour group pay to visit to Hall & Cardens?A.£l2.00.B. B.19.00.C.A8.0D.45.503. Which event will you go to if you want to see a live music show?A. Producers' Market.B. Holker Garden Festival.C. National Garden Day.D. Winter Market.BCities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go — to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City — its present population is 762.4. What attracted the early settlers to New York City?A. Its business culture.B. Its small population.C. Its geographical position.D. Its favourable climate.25. What do we know about those who first dug for gold in Dawson?A. Two-thirds of them stayed there.B. One out of five people got rich.C. Almost everyone gave up.D. Half of them died.6. What was the main reason for many people to leave Dawson?A. They found the city too crowded.B. They wanted to try their luck elsewhere.C. They were unable to stand the winter.D. They were short of food.7. What is the text mainly about?A. The rise and fall of a city.B. The gold rush in Canada.C. Journeys into the wilderness.D. Tourism in Dawson.CWhile famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Center for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the center stage.Their efforts have been proven fruitful. Wang Shu, a 49-year-old Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Prize — which is often referred to as the Nobel Prize in architecture — on February 28. He is the first Chinese citizen to win this award.Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy of Art (CAA). His office is located at the Xiangshan campus(校园) of the university in Hangzhou, Zhejiang Province. Many buildings on the campus are his original creations.The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities. Many visitors were amazed by the complex architectural space and abundant building types. The curves(曲线) of the buildings perfectly match the rise and fall of hills, forming a unique view.Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages. He asked the workers to usetraditional techniques to make the bricks into walls, roofs and corridors. This creation attracted a lot of attention3thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements(元素).Wang’s works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions. Through such a balance, he had created a new type of Chinese architecture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize.Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums. "That is only evidence that traditions once existed," he said."Many Chinese people have a misunderstanding of traditions. They think tradition means old things from the past. In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created, " he said."Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions. Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are, " said Wang.The study of traditions should be combined with practice. Otherwise, the recreation of traditions would be artificial and empty, he said.8. Wang’s wi nning of the prize means that Chinese architects are ___________.A. following the latest world trendB. getting international recognitionC. working harder than ever beforeD. relying on foreign architects9. What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most?A. Its hilly environment.B. Its large size.C. Its unique style.D. Its diverse functions.10. What made Wang’s architectural design a success?A. The mixture of different shapes.B. The balance of East and West.C. The use of popular techniques.D. The harmony of old and new.11. What should we do about Chinese traditions according to Wang?A. Spread them to the world.B. Preserve them at museums.C. Teach them in universities.D. Recreate them in practice.DAdults understand what it feels like to be flooded with objects. Why do we often assume that more is more4when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.z.x.xkI found the pre-holidays a good time to encourage young children to donate less-used things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund(基金)(our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor)For weeks, I've been thinking of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ball-simple, universally available. We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.We both became absorbed in the simplicity of playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.12. What do the words “more is more” in paragraph 1 probably mean?A. The more, the better.B. Enough is enough.C. More money, more worries.D. Earn more and spend more.13.What made Georgia agree to sell some of her objects?A. Saving up for her holidayB. Raising money for a poor girlB. Adding the money to her fund D. Giving the money to a sick mother14. Why did the author play the ball with Shepherd?A. To try out an ideaB. To show a parent's loveC. To train his attentionD. To help him start a hobby15. What can be a suitable title for the text?A. Take It or Leave ItB. A Lesson from KidsC. Live More with LessD. The Pleasure of Giving5第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
2018年高考英语阅读理解精品训练题(有答案)---71.A 词义猜测题。
根据第二段“China doesn’t lag developed nations in terms of energy saving and green economy,”可知,就节能和绿色经济方面,中国并不落后于发达国家,所以选择A项。
2.B 细节理解题。
根据第七段内容可知,LCA可以帮助生产企业减少碳的排放,所以B项正确。
3.D 推理判断题。
由第十一段可知,“智能电网”不仅可以节能,降低成本,而且还能提高可靠性。
美国和中国将成为智能电网最大的市场。
综上所述可知,西门子推出的智能电网计划得以实现的可能性很大。
D项正确。
4.D 细节理解题。
最后一段内容没有提及“智能电网”的大小和规模,所以选择D项。
5.B 主旨大意题。
第一段表明发展中国家和发达国家就寻求低碳经济发展上可以互相借鉴,这是他们共同的目标。
由此可知B项符合。
技巧点拨高考英语阅读理解部分考查的重点之一是考生对于细节信息的捕捉、理解和分析能力。
细节题的比重一般为五分之一,换句话说,高考英语阅读理解的五篇中,每篇都至少设有一道细节题。
细节题主要考查考生对中阐述主题的细节与具体事实的把握能力,内容涉及询问事实、原因、结果、目的等。
细节题属于浅层理解题,难度较低,答案明确具体,考生一般可以从阅读材料中直接找到。
因此,解答这类试题时,考生应快速阅读材料,抓住其大意后,迅速浏览考题,选定关键词,然后带着这些关键词,运用查读法,迅速查找相关信息,进而分析这些信息的结构和意义,理清逻辑关系,最后选出正确答案。
仔细研究高考英语真题,我们会发现,细节题主要是针对中的某。
2018年高考全国卷(I,II,III) 英语阅读理解原卷及详解2018年普通高等学校招生全国统一考试(I卷)第二部分第一节阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
AWashington, D.C. Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.Duration TourThis small group bike tour is a fantastic way to see a world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability — the cherry blossoms—disappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration: 3 hours (4 miles)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, D.C. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.Capital City Bike Tour In Washington, D.C.Duration: 3 hoursMorning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for D. C. newcomers and locals looking to experience Washington, D.C. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most, interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route(路线) make cycling between the sites fun and relaxing. Washington Capital Sites at Night Bicycle TourDuration: 3 hours (7 miles)Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D.C. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National Mall. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tourincludes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.21. Which tour do you need to book in advance?A. Cherry Blossom like Tour in Washington, D.C.B. Washington capital Monuments Bicycle Tour.C. Capital City Bike Tour in Washington,D.C.D. Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour.22. What will you do on the Capital City Bike Tour?A. Meet famous people.B. Go to a national park.C. Visit well-known museums.D. Enjoy interesting stories.23. Which of the following does the bicycle tour at night provide?A. City maps.B. Cameras.C. Meals.D. Safety lights.【答案】21. A 22. D 23. D【解析】本文是一篇广告应用文。
阅读理解目录专题一广告信息类附解析答案专题二科普研究类附解析答案专题三生态环保类附解析答案专题四社会生活类附解析答案专题五时事新闻类附解析答案专题六人物故事类附解析答案专题七逸闻趣事类附解析答案专题八史地人文类附解析答案阅读理解专题一广告信息类2017年Passage 1 2017全国卷Ⅰ,6分话题:太平洋科学中心词数:222Pacific Science Center Guide◆Visit Pacific Science Center’s StoreDon’t forget to stop by Pacific Science Center’s Store while you are here to pick up a wonderful science activity or souvenir to remember your visit. The store is located(位于) upstairs in Building 3 right next to the Laser Dome.◆Hungry?Our exhibits will feed your mind, but what about your body? Our caf é offers a complete menu of lunch and snack options, in addition to seasonal specials. The café is located upstairs in Building 1 and is open daily until one hour before Pacific Science Center closes.◆Rental InformationLockers are available to store any belongings during your visit. The lockers are located in Building 1 near the Information Desk and in Building 3. Pushchairs and wheelchairs are available to rent at the Information Desk and Denny Way entrance. ID required.◆Support Pacific Science CenterSince 1962, Pacific Science Center has been inspiring a passion(热情)for discovery and lifelong learning in science, math and technology. Today, Pacific Science Center serves more than 1.3 million people a year and brings inquiry-based science education to classrooms and community events all over Washington State. It’s an amazing accomplishment and one we cannot achieve without generous support from individuals, corporations, and other social organizations. Visit to find various ways you can support Pacific Science Center.1.Where can you buy a souvenir at Pacific Science Center?A. In Building 1.B. In Building 3.C. At the Laser Dome.D. At the Denny Way entrance.2.What does Pacific Science Center do for schools?A. Train science teachers.B. Distribute science books.C. Inspire scientific research.D. Take science to the classroom.3.What is the purpose of the last part of the text?A. To encourage donations.B. To advertise coming events.C. To introduce special exhibits.D. To tell about the Center’s history.Passage 2 2017全国卷Ⅱ,6分话题:全球的艺术家表演戏剧词数:290 In the coming months, we are bringing together artists from all over the globe, to enjoy speaking Shakespeare’s plays in their own language, in our Globe, within the architecture Shakespeare wrote for. Please come and join us.National Theatre of China Beijing | ChineseThis great occasion(盛会)will be the National Theatre of China’s first visit to the UK.The company’s productions show the new face of 21st century Chinese theatre. This production of Shakespeare’s Richard Ⅲ will be directed by the National’s Associate Director, Wang Xiaoying. Date & Time: Saturday 28 April, 2.30pm & Sunday 29 April, 1.30pm & 6.30pm Marjanishvili Theatre Tbilisi | GeorgianOne of the most famous theatres in Georgia,the Marjanishvili,founded in 1928, appears regularly at theatre festivals all over the world. This new production of As You Like It is helmed(指导) by the company’s Artistic Director Levan Tsuladze.Date & Time: Friday 18 May, 2.30pm & Saturday 19 May, 7.30pm Deafinitely Theatre London | British Sign Language(BSL)By translating the rich and humorous text of Love’s Labour’s Lost into the physical language of BSL, Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeare’s comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by perfor ming to both groups as one audience. Date & Time: Tuesday 22 May, 2.30pm & Wednesday 23 May,7.30pm Habima National Theatre Tel Aviv | HebrewThe Habima is the centre of Hebrew-language theatre worldwide. Founded in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s. Since 1958, they have been recognised as the national theatre of Israel. This production of Shakespeare’s The Merchant of Venice marks their first visit to the UK.Date & Time: Monday 28 May, 7.30pm & Tuesday 29 May, 7.30pm1.Which play will be performed by the National Theatre of China?A. Richard Ⅲ.B. Love’s Labour’s Lost.C. As You Like It.D. The Merchant of Venice.2.What is special about Deafinitely Theatre?A. It has two groups of actors.B. It is the leading theatre in London.C. It performs plays in BSL.D. It is good at producing comedies.3.When can you see a play in Hebrew?A. On Saturday 28 April.。
2018高考英语阅读理解真题大全(附详解)-CAL-FENGHAI-(2020YEAR-YICAI)_JINGBIAN2018高考英语阅读理解真题大全(附详解)1.Summer ActivitiesStudents should read the list with their parents/careers, and select two activities they would like to do. Forms will be available in school and online for them to indicate their choices and return to school. Before choices are finalised, parents/careers will be asked to sign to confirm their child’s choices.(1)Which activity will you choose if you want to go camping?A.OUT.B.WBP.C.CRF.D.POT.(2)What will the students do on Tuesday with Mrs. Wilson?A.Travel to London.B.See a parade and fireworks.C.Tour central Paris.D.Visit the WWI battlefields.(3)How long does Potty about Potter last?A.Two days.B.Four days.C.Five days.D.One week.2.Many of us love July because it’s the month when nature’s berries and stone fruits are in abundance. These colourful and sweet jewels form British Columbia’s fields are little powerhouses of nutritional protection.Of the common berries, strawberries are highest in vitamin C, although, because of their seeds, raspberries contain a little more protein (蛋白质), iron and zinc (not that fruits have much protein). Blueberries are particularly high in antioxidants (抗氧化物质). The yellow and orange stone fruits such as peaches are high in the carotenoids we turn into vitamin A and which are antioxidants. As for cherries (樱桃), they are so delicious who caresHowever, they are rich in vitamin C.When combined with berries of slices of other fruits, frozen bananas make an excellent base for thick, cooling fruit shakes and low fat “ice cream”. For this purpose, select ripe bananas for freezing as they are much sweeter. Remove the skin and place them in plastic bags or containers and freeze. If you like, a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown. Frozen bananas will last several weeks, depending on their ripeness and the temperature of the freezer.If you have a juicer, you can simply feed in frozen bananas and some berries or sliced fruit. Out comes a “soft-serve” creamy dessert, to be eaten right away. This makes a fun activity for a children’s party; they love feeding the fruit and frozen bananas into the top of the machine and watching the ice cream come out below.(1)What does the author seem to like about cherries?A.They contain protein.B.They are high in vitamin A.C.They have a pleasant taste.D.They are rich in antioxidants.(2)Why is fresh lemon juice used in freezing bananas?A.To make them smell better.B.To keep their colour.C.To speed up their ripening.D.To improve their nutrition.(3)What is “a juicer” in the last paragraph?A.A dessert.B.A drink.C.A container.D.A machine.(4)From which is the text probably taken?A.A biology textbook.B.A health magazine.C.A research paper.D.A travel brochure.3.Teens and younger children are reading a lot less for fun, according to a Common Sense Media report published Monday.While the decline over the past decade is steep for teen readers, some data in the report shows that reading remains a big part of many children’s lives, and indicates how parents might help encourage more reading.According to the report’s key findings, “t he proportion (比例) who say they ‘hardly ever’ read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children, ages 2—8, remain largely the same. But the amount of time spent in reading each session has declined, from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.When it comes to technology and reading, the report does little to counsel(建议) parents looking for data about the effect of e-readers and tablets on reading. It does point out that many parents still limit electronic reading, mainly due to concerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading. Data shows that kids and teens who do read frequently, compared to infrequent readers, have more books in the home, more books purchased for them, parents who read more often, and parents who set aside time for them to read.As the end of school approaches, and school vacation reading lists loom(逼近) ahead, parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore.(1)What is the Common Sense Media report probably about?A.Children’s reading habits.B.Quality of children’s books.C.Children’s after-class activities.D.Parent-child relationships.(2)Where can you find the data that best supports "children are reading a lot less for fun"A.In paragraph 2.B.In paragraph 3.C.In paragraph 4.D.In paragraph 5.(3)Why do many parents limit electronic reading?A.E-books are of poor quality.B.It could be a waste of time.C.It may harm children’s health.D.E-readers are expensive.(4)How should parents encourage their children to read more?A.Act as role models for them.B.Ask then to write book reports.C.Set up reading groups for them.D.Talk with their reading class teachers.4.We’ve all been th ere: in a lift, in line at the bank or on an airplane, surrounded by people who are, like us, deeply focused on their smartphones or, worse, struggling with the uncomfortable silence.What’s the problemIt’s possible that we all have compromised conversational intelligence. It’s more likely that none of us start a conversation because it’s awkward and challenging, or we think it’s annoying and unnecessary. But the next time you find yourself among strangers, consider that small talk is worth the trouble. E xperts say it’s an invaluable social practice that results in big benefits.Dismissing small talk as unimportant is easy, but we can’t forget that deep relationships wouldn’teven exist if it weren’t for casual conversation. Small talk is the grease(润滑剂) for social communication, says Bernardo Carducci, director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast. "Almost every great love story and each big business deal begins with small talk," he explains. "The key to successful small talk is learning how to connect with others, not just communicate with them."In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop. One group was asked to seek out an interaction(互动) with its waiter; the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience. "It’s not that talking to the waiter is better than talking to your husband," says Dunn. "But interactions with peripheral(边缘的) members of our social network matter for our well-being also."Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater sense of belonging, a bond with others. Carducci believes developing such a sense of belonging starts with small talk. "Small talk is the basis of good manners," he says.(1)What phenomenon is described in the first paragraph?A.Addiction to smartphones.B.Inappropriate behaviours in public places.C.Absence of communication between strangers.D.Impatience with slow service.(2)What is important for successful small talk according to Carducci?A.Showing good manners.B.Relating to other people.C.Focusing on a topic.D.Making business deals.(3)What does the coffee-shop study suggest about small talk?A.It improves family relationships.B.It raises people’s confidence.C.It matters as much as a formal talk.D.It makes people feel good.(4)What is the best title for the text?A.Conversation CountsB.Ways of Making Small TalkC.Benefits of Small TalkD.Uncomfortable Silence5.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
2018高考英语阅读理解50篇(含答案)(高质量的专项训练题,值得下载学习)阅读理解Shay asked, “Do you think they’ll let me play?” Shay’s father knew that most ofthe boys would not want someone like Shay on their team, but the father also understood that if his son, mentally and physically disabled, were allowed to play, it would give him a much-needed sense of belonging and some confidence.Shay’s father approached one of the boys on the field and asked if Shay could play, not expecting much. The boy looked around and said, “We’re losing by six runs (分)and the game is in the eighth inning (局).I guess he can be on our team and we’ll try to put him in to bat in the final inning.Shay struggled over to the team’s bench and put on a team shirt with a broad smile and his father had a small tear in his eye and warmth in heart. The boys saw the father’s joy at his son being accepted.In the bottom of the eighth inning, Shay’s team scored a few runs but was still behind by three. In the top of the final inning, Shay put on a glove and played in the field. Even though no hits came his way, he was obviously joyful just to be in the game and on the field. In the bottom of the final inning, Shay’s team scored again. Now, Shay was scheduled to be next at bat. Would they let Shay bat and give away their chance to win the game?Surprisingly, Shay was given the bat. Everyone knew that a hit was almost impossible. The first pitch (投) came and Shay missed. The pitcher again took a few steps forward to throw the ball softly towards Shay. As the pitch came in, Shay swung at the ball and hit a slow ground ball right back to the pitcher.The pitcher could have easily thrown he ball to the first baseman and Shay wouldhave been out and that would have been the end of the game .Instead, the pitcher threw the ball right over the head of the first baseman, beyond the reach of all teammates, The audience and the players from both teams started screaming, “Shay, run to first!” Never in his life had Shay ever run that far but made it to first base, wide-eyed and shocked.Everyone shou ld, “Run to second!” Catching his breath, Shay awkwardly ran towards second. By the time Shay rounded towards second base, the smallest guy on their team, who had a chance to be the hero for his team for the first time, could have thrown the ball to the se cond baseman, but he understood the pitcher’s intentions and he too intentionally threw the ball high and far over the third baseman’s head.All were screaming,“Shay,Shay,Shay,all the way Shay.” Shay reached third base when one opposing player ran to help him and shouted, “Shay, run to third.” As Shay rounded third, all were on their feet, crying, “Shay, run home!”Shay ran to home, stepped on the home base and was cheered as the hero who t won the game for his team.That day, the boys from both teams helped bring a piece true love and humanity into this world. Shay didn’t make it to another summer and died that winter, having never forgotten being the hero and making his father so happy and coming home and seeing his mother tearfully hug her little hero of the day!( ) 1. Not expecting much, Shay’s father still asked the boy if Shay could play, mainly because the father _________.A. noticed some of the boys on the field were heistingB. guessed his presence would affect the boy’s decisionC. learned some of the boys on the field knew Shay wellD. understood Shay did need a feeling of being accepted( ) 2. In the bottom of the final inning Shay was given the bat because the boys_________.A. believed they were sure to win the gameB. would like to help Shay enjoy the gameC. found Shay was so eager to be a winnerD. fell forced to give Shay another chance( ) 3. The smallest boy threw the ball high and far over the third baseman’s head, probably because that boy ________.A. was obviously aware of the pitcher’s purposeB. looked forward to winning the game for his teamC. failed to throw the ball to the second basemanD. saw that Shay already reached second base( ) 4. Which of the following has nothing to do with Shay’s becoming the hero for his team?A. The pitcher did not throw the ball to the first baseman.B. The audience and the players from both teams cheered for him.C. The opposing players failed to stop his running to home.D. One of the opposing players ran to help him.( ) 5. What to you think is the theme of the story?A. True human nature could be realized in the way we treat each other.B. Everyone has his own strength even if mentally or physically disabled.C. Everyone can develop his team spirit in sports and please his parents.D. The results of the game should not be the only concern of the players.本篇文章是一篇关于爱的教育的故事。
2018高考英语专题训练阅读理解及答案(精品练习,值得下载使用)实战模拟一满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:________班级:________Ⅰ.阅读理解AOne morning the old Water-rat put his head out of his hole. The little ducks were swimming about in the pond, and their mother, who was pure white with real red legs, was trying to teach them how to stand on their heads in the water.“You will never be in the best society unless you can stand on your heads,”she kept saying to them;and every now and then she showed them how it was done. But the little ducks paid no attention to her. They were so young that they did not know what an advantage it is to be in society at all.“What disobedient children!”cried the old Water-rat,“they really deserve to be drowned. ”“Nothing of the kind,”answered the Duck, “everyon e must make a beginning, and parents cannot be too patient. ”“Ah! I know nothing about the feelings of parents,” said the Water-rat, “I am not a family man. In fact,I have never been married,and I never intend to be. Love is all very well in its way, but friendship is much higher. Indeed,I know of nothing in the world that is either nobler or rarer than a devoted friendship. ”“And what,pray,is your idea of the duties of a devoted friend?” asked a Green Linnet, who overheard the conversation.“Yes, that is just what I want to know,” said the Duck;and she swam away to the end of the pond, and stood upon her head,in order to give her children a good example.“What a silly question!” cried the Water-rat. “I should expect my devoted friend to be devoted to me,of course. ”“And what would you do in return?” said the little bird,swinging upon a silver spray,and flapping his tiny wings.“I don' t understand you,” answered the Water-rat.“Let me tell you a story on the subject,”said the Linnet.“Is the story about me?” asked the Water-rat. “If so,I will listen to it,for I am extremely fond of fiction. ”“It is applicable to you,” answered the Linnet;and he flew down, and floating upon the bank, he told the story of The De v oted Friend.1. What was the Duck teaching her children?A. How to survive in a competitive society.B. How to keep their heads in water for long.C. How to be patient in listening attentively.D. How to make friends with other animals.2. According to the Water-rat, he valued __________ most.A. loveB. friendshipC. marriageD. knowledge3. It seemed that the Water-rat thought __________.A. he liked reading books on friendshipB. he didn't know the duties of a friendC. he needn't be loyal to a friendD. he found it silly to expect a return of loyalty4. We can infer that the text is __________.A. attend all the activities with their parentsB. borrow some relevant books for the activitiesC. participate in the activities from 8:00 am to 4:00 pmD. choose only one of the activities according to their interest5.解析:根据文章的“Pick up an invitation in the Children's Room and return your RSVP to reserve your seat at the table by 3:00 pm on Wednesday,March 23.”可知,参加这个活动要先预约,然后接到回复再参加。
答案:C6.解析:根据文章的最后一鄙分“In case of emergency, please call the Help Desk at 926-3736 and follow the procedures outlined on the voice message”可知,遇到紧急情况可以向the Help Desk求助。
答案:D7.解析:结合文章的“Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!”可知,孩子们可以在这里借阅相关的书。
答案:BⅡ.完形填空Sometimes we look in all the wrong places and to all the wrong people to get the support we need. It's taken me a while to learn that friendship can be found __1__ than you think, even in your own home. Growing up, I knew I always had a great friend who is my elder brother. Besides the biological __2__ we share, there is the common ground and shared history that have kept my brother and me __3__ .My brother and I have a tradition of never letting the other __4__ the games that occurred between us during our childhood. To be frank, our games sometimes involved chasing my __5__ around the house with a stick in my hand,swinging __6__ . As for my brother,he invented the complicated __7__ of pinning (按住) my arms down with his knees,sitting on my stomach __8__ I was on my back and almost letting his “spit” drop on my face. If you don't know what spit is, consider yourself __9__ . Your brother is so nice to you. My favorite memory is the time that my brother threw a dart(飞镖) at the dartboard while I __10__ to be standing in front of it collecting the darts. It happened all of a sudden. I remember how he stood there, __11__ and half-smiling, watching the dart hang from my back,narrowly __12__ me.Another time that sticks in my mind is both __13__ and comforting. One night we were staying at my aunt's house and I was really __14__ about something. I just remember crying and crying in my brother's arms when we were trying to go to bed. I don't __15__ remember what I was so sad about;the important thing is that I have this __16__ of knowing he was there for me and feeling __17__ by him. Looking back,it is nice to know that two brothers could share that kind of emotion with each other without even thinking about it. Society tells guys not to show __18__ , but that didn't stop us. We were so innocent. I love that memory. I love the times I __19__ him. My pain or heartache never needed any __20__ . This is a feeling I experience so rarely in my life these days-feeling completely understood without even speaking. Sometimes a brother or a sister is all one has,and it can be a most precious resource.1. A. closer B. fasterC. purerD. better2. A. sample B. developmentC. connectionD. label3. A. reunited B. fastenedC. bondedD. separated4. A. mention B. rememberC. playD. forget5. A. shadow B. dartC. sisterD. brother6. A. temporarily B. endlesslyC. gentlyD. wildly7. A. technique B. frameC. behaviorD. expression8. A. since B. unlessC. whileD. although9. A. ridiculous B. miserableC. inexperiencedD. lucky10. A. failed B. happenedC. seemedD. pretended11. A. half-confused B. half-horrifiedC. half-embarrassedD. half-disappointed12. A. missing B. hittingC. shootingD. avoiding13. A. painful B. clumsyC. interestingD. surprising14. A. sad B. angryC. enthusiasticD. curious15. A. still B. evenC. nearlyD. just16. A. right B. choiceC. memoryD. duty17. A. discouraged B. comfortedC. appreciatedD. depressed18. A. respect B. beliefC. emotionD. mercy19. A. saw through B. took inC. watched overD. turned to20. A. resource B. explanationC. relaxationD. discovery1.解析:此处表示我花了一些时间才发现友谊离你比想象中更近,即便是在家中。