高中英语真题-Unit2 Poems_7
- 格式:doc
- 大小:28.12 KB
- 文档页数:20
高中英语真题:Unit2 Poems
Ⅰ.语法单句填空
1.He is giving her French lessons in exchange________ her teaching him English.
答案:for 句意:他教她法语的目的是为了她教他英语。in exchange for“作为交换”。
2.The photographer needs to charge up the digital camera every day as the battery runs ________ quickly.
答案:out 句意:这位摄影师每天都需要给数码相机充电,因为电池里的电很快就用完了。run out表示“用完;用尽”。
3.I would have gone to visit him in the hospital had it been
at all possible, but I ________(be) fully occupied the whole of last week.
答案:was 本道题目的前半句话是对过去情况的一种假设,但事实上并没有发生;而事实上没有发生的真实原因是句子的后半部分由but引导的转折句所表述的真实情况。因而but所引导的句子中应该用表示与过去事实相符合的表陈述的时态,即一般过去时。
4.I remember one of them ________ particular, who speaks with strong Beijing accent. 答案:in 考查短语意义。句意:我尤其记得其中一位,他讲话带有浓重的北京口音。in particular“特别;尤其”。
5.________ I really don't like art, I find his work impressive.
答案:While 句意:尽管我不是真正地喜欢艺术,但我觉得他的作品确实能打动人。while在此意为“尽管”,相当于although。
6.We won't know how the plan works till we have tried it ________.
答案:out 考查动词短语。句意:我们通过实施这个计划才知道它如何。try out“测试;试验”。
7.—Look, John's fallen asleep at work!
—Oh, he must have stayed ________late last night.
答案:up 考查短语。句意:——看,约翰工作时睡着了。——他昨晚一定熬夜了。stay up“不睡觉,熬夜”。
8.John received an invitation to dinner, and with his work ________ (finish), he gladly accepted it.
答案:finished 句意:约翰收到一份宴请函而且他的工作也干完了,他就欣然接受了邀请。根据句意,工作该是被完成。
9.—Jane, I feel really nervous with the oral contest approaching.
—Take ________ easy. As long as you try your best, it's a victory.
答案:it 考查交际用语。句意:——简,对于即将到来的口语测试,我感到很紧张。——放松点。只要尽力了,就是胜利。由句意可知,选take it easy“放松点,别紧张”。
10.________I known what was going to happen, I would never
have left her alone.
答案:Had 考查虚拟语气。由后句可知,这是对过去事情的假设,所以从句应该用过去完成时省略了if,同时把had提前。
Ⅱ.阅读理解
(2013·长春市一调)
When was the last time you did something really fun with one of your parents—just the two of you?
Parents who take their young children to music, swimming and
art classes often stop arranging such activities once their kids are older and in school all day. But it doesn't have to be that way. Doing something enjoyable with your kids just might make you
look at each other in a whole new way, especially if you do it through a class or an event. When parent and child become students together, it puts them on the same level, at least for a while.
“I really like parents to come to class with their kids—they start sharing things and talking about what they're doing and what they like,” said art teacher Pyper Dixon.
However, finding something new in common is a big choice for them, especially when kids get involved in sports and other afterschool activities. But it's possible to learn a new skill or hobby together.
That's certainly true of Lauren, 11, of Silver Spring, who is in 's
class with her father, Dennis. “I was just going to drop her off,” Dennis said, “but Dixon persuaded me to stay.”
Now Lauren gets to nag her father about doing his art homework. “He always leaves it to the last minute,” she said.“But then he'll turn around to do amazing drawings,” she added, “We have different styles of drawing, so
it's interesting to talk it over with him.”
Without the Saturday morning art class, Dennis said, he would
be reading the paper, and Lauren would be on her own in her room or on the computer. But they talk more now. “I can't think of an experience where you communicate with your kid so closely,” he said.
文章大意:本文是议论文。作者阐述了父母应与孩子一起参与有意义活动的观点。
1.The author raises the question at the beginning to ________.
A.expect an answer
B.criticize some parents
C.introduce the topic
D.support his argument 答案:C 推理判断题。 作者在第一段提出问题后,紧接着在第二段提出自己的观点:父母不应该在孩子长大上学后就不参与孩子的活动了。因此,第一段的问题是为了引出要讨论的话题。
2.What does Dixon think is the benefit of parent and child studying art together?
A.The two will become equal.
B.The two will communicate more.
C.The child will learn art much better.
D.The parent will learn something new.
答案:B 细节理解题。由第三段中 Pyper Dixon 所说“they start sharing things and talking about what they're doing and what they like,” 可知,他认为父母同孩子一起上美术课的好处是可以增进他们的交流。
3.The underlined word “nag” in the text probably means ______.
A.urge B.help
C.ignore D.teach
答案:A 词义猜测题。由下文中的“He always leaves it to the last minute,” 可知,Lauren的父亲总是拖着不做作业,因此此处表示她敦促父亲完成作业。
4.We can learn from the text that ________.
A.Lauren used to talk a lot with her father B.Dennis enjoys studying art with Lauren
C.Lauren dislikes her father's drawings
D.Dennis likes playing computer games
答案:B 推理判断题。由最后一段中 Dennis所说的话“I can't think of ...”可知, 他非常喜欢与Lauren一起上美术课。
Ⅲ.完形填空
Run Away, Don't Delay
One night, my son was watching his big screen TV alone, and I
decided to join him. He was watching a show__1__there were college students going to a gettogether in , and__2__the thousands who gathered there to celebrate something. When they got