(新教材)2019-2020学年人教版英语必修第二册提分作业文档:Unit 3 The internet Section Ⅱ

  • 格式:pdf
  • 大小:632.94 KB
  • 文档页数:13

Section Ⅱ Reading and Thinking

课时作业(一)

Ⅰ 完形填空

Coffee shops are banning laptops in a bid to stop freelance (自由职业的) workers from coming inside and taking up their tables.

Small businesses which used to offer free Wi­Fi in a bid to __1__ customers into their shops are now changing the trend in a bid to improve __2__ and social interaction. Many owners have __3__ that laptop and tablet users are camping out on tables for hours __4__ without spending much money in store.One such business, Society Cafe in Bath, __5__ headlines last month and it put up posters asking people using their free Wi­Fi for work to be “__6__”. The store's approach was widely __7__ on social media, with one user describing the __8__ as “polite and to the point”, and another calling it “more than __9__”.

Dough Lover in Brighton has __10__ a similar stance (立场), with a sign on the

door __11__, “This is a laptop­free zone”. Its owner Ronke Arogundade told The Guardian that the approach was about “__12__ the art of hospitality”. She added,

“Without __13__, people have a natural time cycle—they drink their coffee, have some food, __14__ and leave. But when you open a computer you move __15__ that natural cycle and lose touch with the environment around you. One woman got very angry, but another person was absolutely __16__ and asked me all about why we're

doing this.”Small Talk Tearooms, in Bourton­on­the­Water, Gloucestershire, has also __17__

all of its Wi­Fi, describing it as “anti­social”. Owner Chris told Gloucestershire Live,

“We just can't afford it. People __18__, buy one coffee, and spend all day sat a table using the Wi­Fi. We need customers coming in and out throughout the day to __19__. We're only a small business. That's why we can __20__ the likes of Costa doing it,

because they can afford it. We're not against that, but we won't have Wi­Fi here.”

篇章导读:本文是一篇记叙文。商店提供免费的无线网络的目的是为了吸引顾客,但日前很多商家正在改变这种做法,他们不再提供无线网络,不欢迎拿着

手提电脑来蹭网络的顾客。他们称这种做法是为了改进服务质量,促进社交互动。

1.A.takeB.lead

C.bringD.attract

答案:D 商店安装无线网络是为了吸引顾客前来消费。

2.A.hospitalityB.service

C.qualityD.communication

答案:B 如果没有手提电脑,人们很自然地进店消费,这有利于店家提高

服务质量。

3.A.claimedB.explained

C.complained D.argued

答案:C 店家对一些顾客到店里蹭网络的做法很不满。

4.A.on endB.in return

C.as a resultD.in despair

答案:A on end “接连(好几个小时)”。

5.A.wroteB.won

C.madeD.stood

答案:C make headlines “登上头条”。巴斯市的社交咖啡馆就是这样的一

家商店。上个月这家咖啡馆上了头条,该店张贴了海报,要求到店里使用无线网

络工作的人……

6.A.respectful B.considerate

C.independent D.generous

答案:B 根据前文可知,为了使用无线网络而占座好几个小时的人影响了

别人消费,也影响了店家做生意,因此咖啡馆希望他们替别人着想。

7.A.discussedB.concerned

C.considered D.praised

答案:D 咖啡馆的这种做法在社交媒体上受到广泛赞誉。

8.A.requestB.issue

C.traditionD.custom

答案:A “要体谅别人”是店家提出的要求。

9.A.practical B.reasonable

C.entertaining D.imaginative

答案:B 综合前面的积极评价可知,另一个人认为这家咖啡馆的做法“非常合乎情理”。

10.A.supportedB.employed

C.adoptedD.developed

答案:C 其他店家纷纷效仿咖啡馆的做法。adopt “采取,接受”。

11.A.instructingB.advising

C.admitting D.declaring

答案:D 后面的字是写在海报上的,相当于通知(顾客)。

12.A.recoveringB.providing

C.expressingD.serving

答案:A 根据Ronke Arogundade的解释,没有手提电脑,人家来这里用餐、

聊天,其实是恢复了原本的招待服务。

13.A.tablesB.stores

C.laptopsD.customers

答案:C 句意:不带手提电脑,人们有一个自然的时间周期——他们喝咖

啡,吃点东西,聊天,然后离开。

14.A.chatB.pay

C.quarrelD.drink

答案:A 由下文的“touch with the environment”可知此处应填chat。

15.A.withB.towards

C.throughD.beyond

答案:D 此处的描述与上面提到的相反,故是beyond the natural time

cycle。

16.A.amusedB.excited

C.amazed D.worried

答案:B 句意:一位女士非常生气,但是另一个人却很兴奋,问我发生了

什么。but表转折,故填与angry相对的词excited。

17.A.openedB.banned

C.hidden D.allowed

答案:B 这个“谈天说地茶馆”也已经禁止使用所有的无线网络,称之为

“反社会”。

18.A.turn up B.stay up

C.call upD.break up

答案:A 人们来到茶馆,买一杯咖啡,占用一张桌子,花费一天的时间使

用无线网络。19.A.liveB.operate

C.exchangeD.survive

答案:D 根据前面的“can't afford”可知答案。我们需要的是,一天下来,顾

客们进进出出,我们的生意才不致关门歇业。

20.A.admitB.copy

C.understandD.oppose

答案:C 我们都是小生意,所以我们能理解Costa一类大店的做法(他们不

禁止使用Wi­Fi),因为他们能负担得起。

Ⅱ 阅读理解A

(2019·山东省东营市高一月考)When you first step into a classroom, one of the

first things to catch your eye is usually a list of rules. However, there's one rule that P1

you just can't help but question: No electronics. In reality, the classrooms in our P2

school have_an_aversion_to modern technology, so electronic devices (设备) such as computers and cellphones are not allowed, for they are thought to have a bad influence on children's attention at class. However, is it possible that these devices could actually be used to improve our learning experience?As is known to us, these years we have spent so much time talking about the disadvantages of modern technology that we've failed to see their advantages in a classroom. Many people of the 80's and 90's still remember learning about history by playing the game The Oregon Trail, and many of us 2000's teenagers remember games such as Brain Age that encouraged our cognitive (认知的) development.It doesn't end with educational games, either. Take Minecraft for example. While a parent may complain (抱怨) that their child spends too much time playing the hit W1