牛津译林版8A Unit 6知识点讲解

  • 格式:doc
  • 大小:78.00 KB
  • 文档页数:12

1 / 12

8AUnit6知识点讲解

Revision

Errors Presentation

Language Points and Grammar [Skills and Strategies]

一、重点单词短语

1. 重点单词

1.nature n.大自然,自然界 in nature/a nature reserve

natural adj. 自然的/天然的;正常的;天生的

It is natural for humans to make mistakes.人类犯错是自然的。

They often discuss problems about the (nature) world.

答案:natural

2. provide vt.提供

provide sb. with sth.

provide sth. for sb.

—What do you think of the hotel?

—It’s great! It can provide food us any time. They can provide us hot water even at night.

A. for ; for B. with ; with C. with ; for D. for ; with

答案:D

*区别:offer sb sth=offer sth to sb

3.cover n.庇护所[U]封面;罩[C]stick it on the cover

v.占地面积;覆盖;包括;报导

cover an area of... cover sth with... cover/include sth.

固定搭配 be covered with被......覆盖。

The ground is covered with white snow here in winter. 这里冬天大地被白雪覆盖。 2 / 12 练一练:

The reserve _______ a large area and provides _______ for a lot of wildlife.

The course______all the ways to practise English.

答案:covers/ cover/ covers

4. while conj.然而; 当┅时

①— Some people try to save birds others even kill them for food!

— Hope more people will learn to care about birds.

A. so B. while C. if D. because

答案:B

② Please look after my cat ______ I’m away.

答案:while

(n)一会儿 stay for a short while短暂停留

5. stay n.停留,逗留 v. stays/stayed

保持健康 stay healthy

eg:He ______ at his aunt’s home last week, because his parents went to Beijing for a short ______.

答案:stayed/ stay

6. easily adv.容易地→more/most easily

easy adj. 容易的→easier/easiest

①I find my pen _______. I find this problem _______.

②You can watch birds _______ in Zhalong than in other places.

答案:easily/ easy/ easier

7.in order to 以便,为了 *in order not to do... 为了不...

①In order to _______ (have) a good rest, he chose to stay at home last weekend.

答案:have

8.space n.空间[U]同义词:room

①This will lead to _______ space for wildlife. A. less and less B. fewer and fewer

答案:A

②I made enough _______ for him when he got on the bus.

答案:space

9.lead vi/vt 领导,带领 led/led

lead to sth/doing sth 导致/做了某事

His carelessness to his death last month.

答案:led

10.fisherman n. 渔民 fishermen

fish vi.捕鱼;钓鱼→fishes/fished n.鱼;鱼肉

eg:Look! There are many (fisherman) fishing in the river.

That fisherman all day long.

答案:fishermen/ fishes

11. prevent vt. 防止 3 / 12 prevent/stop sb. from (doing) sth.= keep sb. from doing sth.

eg:We must prevent hunters from wild animals.

A. to kill B. killing C. killed D. kill

答案:B

12.record vt.记录;录制→recorded record sth.→ sth be recorded

n.记录 keep/break the record of...保持、打破记录

eg:If a TV programme is covered live, it isn’t _______ first and sent out later.

答案:recorded

13. change n.改变,变化,零钱

changes in... 在某方面的改变

Here’s your change. 这是你的零钱

vt. 改变 change one’s mind/life/oneself 改变主意/生活/自己

换乘 change to the bus

①— Can you tell me the changes the numbers of the teachers in our school.

— Sure. The number of the teachers bigger. There are 300.

A. in ; is B. into ; is C. in ; are D. into ; are

②Great ________ have taken place in my hometown over the years.

答案:A / changes

14. tourist n.旅行者

tour n. 旅行a tour of sp.

eg:Many cars were along the road.

答案:tourists

【拓展】:

painter(paint油漆、painting画)

scientist(science)科学家

pianist(piano)钢琴家

artist(art)艺术家

actor(act)演员

winner (win)胜利者

15. importance n. 重要性 the importance of .......的重要性

important adj.重要的→more/most important (反)unimportant

It is very important to me=It is of great importance to me.对我很重要

*区别:it is important for sb to do对某人而言,做某事是重要的

eg:We should encourage people to understand the ________ of protecting the environment.

答案:importance

16.clearly adv.清晰地→more/most clearly

clear adj.清楚的→clearer/clearest

eg:Pardon? I can’t hear you ________ on the phone.

答案:clearly

17.speaker n.说话人, 演讲者, 扬声器 4 / 12 eg:The car is one of the ________.

答案:speakers

18. form n.表格;形式 an application form 一份申请表 in the form of...以...的形式

19. introduce vt.介绍;引进 introduced/introducing

introduce sb./sth. to … 向某人介绍

eg:In 1979, this new type of hybrid rice __________ into the USA.

答案:was introduced

n. introduction 介绍 introduce oneself=make a self introduction自我介绍

20. understand v. 理解 过去式/过去分词 understood

n. understanding 理解力

Your______means a lot to us.

答案:你的理解对我很重要。

21. count (v)

*数数

count from 1 to 10 从一数到十

*有价值、有意义 Make every day count. 让每一天都有意义。

Every point in the game counts. 比赛中每一天都很重要。

22. describe v. 描述