英语同步优化指导(人教版必修3)练习:Unit 3 Exercise 2 Learning about Language含解析

  • 格式:doc
  • 大小:39.50 KB
  • 文档页数:4

Unit 3 Exercise 2

(建议用时:25分钟)

Ⅰ.完形填空

The True Story of Treasure Island

It was always thought that Treasure Island was the product of Robert Louis Stevenson’s

imagination.__1__,recent research has found the true story of this exciting work.

Stevenson,a Scotsman,had lived __2__ for many years.In 1881 he returned to Scotland for

a__3__.With him were his American wife Fanny and his son __4__.

Each morning Stevenson would take them out for a long __5__ over the hills.They had been

__6__ this for several days before the weather suddenly took a turn for the worse.Kept indoors by

the heavy rain, Lloyd felt the days __7__.To keep the boy happy, Robert asked the boy to do

some __8__.

One morning, the boy came to Robert with a beautiful map of an island.Robert __9__ that

the boy had drawn a large cross in the middle of __10__. “What’s that?” he asked.“That’s

the __11__ treasure,”said the boy.Robert suddenly __12__ something of an adventure story in

the boy’s __13__.While the rain was pouring,Robert sat down by the fire to write a story.He

would make the __14,just like Lloyd.But who would be the pirate(海盗) ?

Robert had a good friend named Henley,who walked around with the __15__ of a wooden

leg.Robert had always wanted to __16__ such a man in a story.__17__ Long John Silver,the

pirate with a wooden leg,was __18__.

So,thanks to a __19__ September in Scotland,a friend with a wooden leg,and the

imagination of a twelve-year-old boy,we have one of the greatest __20__ stories in the English

language.

[语篇导读] 本文是记叙文,讲述了作家Stevenson创作《金银岛》的灵感来源。

1.A.However B.Therefore

C.Besides D.Finally

解析:however“然而”,表示现在的研究与人们普遍的认为不同。

答案:A

2.A.alone B.next door

C.at home D.abroad

解析:第二段第二句“...he returned to Scotland...”意为“……他回到了苏格兰……”,所以可以推断之前Stevenson都在国外,即abroad。

答案:D

3.A.meeting B.story

C.holiday D.job

解析:第三段“Each morning Stevenson would take them out...”意为“每天早上Stevenson会带着家人出去走走……”,所以Stevenson一家回苏格兰肯定是休假。

答案:C

4.A.Lloyd B.Robert

C.Henley D.John

解析:该选项要从第三段第三句找答案。

答案:A

5.A.talk B.rest

C.walk D.game

解析:第三段第一句“...take them out...over the hills.”意为“……把他们带出去……在小山丘上。”可以推知是散步walk。

答案:C

6.A.attempting B.missing

C.planning D.enjoying

解析:该句中this指“walk”,所以此处应为enjoy the walk。

答案:D

7.A.quiet B.dull

C.busy D.cold

解析:第三段倒数第二句“Kept indoors by the heavy rain...”意为“因为暴雨而待在家里……”,所以对于一个男孩来说,在天气差的时候被迫待在家中肯定是件很无聊的事情,所以dull最贴近文意。

答案:B

8.A.cleaning B.writing

C.drawing D.exercising

解析:第四段“...with a beautiful map of an island.”意为“……一张画着一个岛屿的漂亮地图。”所以可知Stevenson安排给儿子解闷的消遣是画画,即为drawing。

答案:C

9.A.doubted B.noticed

C.decided D.recognized

解析:notice是“注意到”的意思,在上下文中最为合适。

答案:B

10.A.the sea B.the house

C.Scotland D.the island

解析:第四段第一句已经提示Stevenson的儿子画了一张岛屿的地图,所以这里应为island。

答案:D

11.A.forgotten B.buried

C.discovered D.unexpected

解析:《金银岛》的故事就是寻宝的故事,所以宝藏是被埋着的。

答案:B

12.A.saw B.drew

C.made D.learned

解析:see sth.in sth.是一个固定词组,意为“从某物中看到某物”。

答案:A

13.A.book B.reply

C.picture D.mind

解析:前面的段落已经提示Stevenson的儿子画了一张地图,所以是picture。

答案:C

14.A.star B.hero

C.writer D.child

解析:make sb.the hero是一个固定词组,意为“使某人成为主人公”。

答案:B

15.A.help B.problem

e D.burden

解析:with the help of是固定词组,注:应该用介词with而不是under。

答案:A

16.A.praise B.produce

C.include D.accept

解析:include sb.in a story把某人物写入故事。

答案:C

17.A.Yet B.Also

C.But D.Thus

解析:thus是“因此”的意思,相当于hence,therefore,consequently,as a result。

答案:D

18.A.injured B.born

C.hired D.written

解析:born“出生”,但在文学作品中指一个角色诞生了(被创造出来了)。

答案:B

19.A.rainy B.sunny

C.cool D.windy

解析:第三段中的heavy rain就是答案。

答案:A

20.A.news B.love

C.humorous D.adventure

解析:《金银岛》描写的是孤岛寻宝的故事,当然属于冒险类的,即adventure。

答案:D

Ⅱ.语法填空

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Two businessmen 1._______ _______ (fly) to Australia to play in a weekend golf

match.Their team won and they both received green jackets.2.______________ their last night in

Australia, they stayed up late drinking beer.They were still drunk in the

morning,3.______________they drove their rented car to the airport.The road was

empty.Suddenly, something jumped in front of the car.The driver couldn’t stop in time and the

car hit it.

The men got out of the car and found a large kangaroo 4.______________ (lie) on the

road.The drunken men began to laugh and decided to take some photos with the “dead”

kangaroo.One of the men decided to put the jacket on 5.______________ kangaroo.So they

dressed the poor kangaroo in a green jacket.Then they posed with it for some photos.Suddenly,

something amazing happened.The kangaroo opened 6.______________ eyes.It was not dead.But

it was very 7.______________ (anger).The kangaroo hit the two men and knocked them out.Then

it ran 8.______________.In the kangaroo’s new green jacket were the car keys,a passport, and

the air tickets.