2016职称英语考试真题电子版

  • 格式:doc
  • 大小:176.00 KB
  • 文档页数:9

好学教育 – 用户体验最好的O2O学习平台 2016职称英语考试真题电子版

2016年职称英语考试真题、模拟题尽收其中,千名业界权威名师精心解析,精细化试题分析、完美解析一网打尽!在线做题就选针题库:/29Bkqkd

(选中链接后点击“打开链接”)

第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)

下面每个句子中均有1个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。

1.All houses within 100 metres of the seas are

at risk of flooding.

A. out of control B. between equals C. in particular D. in danger

答案:D

2.The idea was quite brilliant.

A. positive B. clever C. key D. original

答案:B

3.Stock market price

tumbled after rumor of a rise in interest rate.

A. regulated B. fell C. increased D. maintained

答案:B

4.We are worried about this

fluid situation full with uncertainty.

A. stable B. suitable C. adaptable D. changeable

答案:D

5.The

revelation of his past led to his resignation.

A. imagination B. confirmation C. disclosure D. recall

答案:C

6.Jensen is a dangerous man, and can be very brutal.

A. careless B. strong C. cruel D. hard

答案:C

7.The coastal has area has very mild winter, but the central

plains remainextremely cold.

A. warm B. severe C. hard D.dry

答案:A

8.You'll have to sprint if you want to catch the train.

好学教育 – 用户体验最好的O2O学习平台 A. jump B. escape C. prepare D. run

答案:D

9.The course gives you basic

instruction in car maintenance.

A. idea B. term C. coaching D. aspect

答案:C

10.The new garment fits her perfectly.

A. haircut B. purse C. necklace D. clothes

答案:D

11.The phobia may have its root in a childhood trauma.

A. fear B. joy C. hurt D. memory

答案:C

12.The details of the costume were totally

authentic.

A. outstanding B. creative C. real D. false

答案:C

13.They have built canals to irrigate the desert.

A. decorate B. water C. change D. visit

答案:B

14.We are aware of the potential problems.

A. possible B. global C. ongoing D. central

答案:A

15.Her overall language proficiency remains that of a

toddler.

A. disabled B. baby C. pupil D. teenager

答案:B

Time to Stop Traveling by Air

Twenty-five years ago a young British mancalled Mark Ellingham decided that he wanted a change

of scenery. So he went toAustralia, stopping off in many countries beween. He also decided to

writeabout the experience and produced a guide for other travelers making similarjourneys.

In 1970, British airports were used by 32million people. In 2004, the figure was 216 million.

In 2030, according togovernment forecasts, it will be around 500 million. It’s a growth driven

好学教育 – 用户体验最好的O2O学习平台 bythe emergence of low cost airlines, offering access to all parts of the worldfor less than

£100.

This has made a huge contribution to globalwarming. One return flight from Britain to the

US produces the same carbondioxide (二氧化碳)as a year’smotoring (驾车). A returnflight to

Australia equals the emissions (排放)of three average cars for a year. And the pollution is

released at aheight where its effect on climate change is more than double that on theground.

Mark Ellingham built his business onhelping people travel. Now he wants to help people stop

– at least by air.

He is calling for a £100 green tax on allflights to Europe and Africa, and £250 on flights

to the rest of the world. Healso wants investment to create a low-carbon economy, as well as

a halt to airportexpansion.

Mark Ellingham’s commitment is importantbecause his readers aren’t just the sort of young

and adventurous people whowould happily jump on a plane to spend a weekend exploring a foreign

culture.They are also the sort of people who say they care about the environment. It'sa debate

that splits people down the middle.

The tourist industry has responded byoffering offsetting (补偿) schemes. A small increase

in the price of a ticket is used toplant trees.

But critics say that it is not enough tojust be carbon neutral. We should be actively cutting

back on puttinggreenhouse gases into the atmosphere. And for the average person, making aplane

journey will be his or her largest contribution to global warming. It maybe good to repair the

damage we do. But surely it is better not to do the damagein the first place.

16. Mark Ellingham spent quite a few days in China onhis way to Australia 25 years ago.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

17.Traveling from Britain to any other part of the world may cost you less than £100.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

18.A round trip flight from Britain to Australia produces the same amount of carbondioxide

as three average cars do in a year.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned

19.Mark Ellingham has never hesitated to encourage people to travel by.

A. Right B. Wrong C. Not mentioned