最新 中考英语阅读理解综合测试卷
- 格式:doc
- 大小:209.00 KB
- 文档页数:21
中考英语英语阅读理解练习题(及答案)中考英语英语阅读理解练习题(及答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解That year, I was a Junior 2 student. Falling off the stairs hurt me in the head. Almost everyone thought I was dead. But they were wrong. However, it was difficult to get back to normal (正常的) life. I had to leave school and learn everything, walking, talking, and yes, maths.To help me with that task, Mrs. Pillar volunteered to come to the hospital and later to my house once a week. We began with basic maths skills. As time passed by, I made progress.I remembered very vividly how she came to my home on Sundays, sat with me at the kitchen table, and threw different coins on the talbe. She asked me to show her 38 cents, 17 cents, 63 cents. It was challenging, but she also made it fun.After a year and a half, I had progressed a lot, both in body and mind, to return to school. Seven years later, I graduated from the University of T exas at the top of my class.As year went by, I always kept in touch with Mrs. Pillar. Unluckily, one day my parents told me that Mrs. Pillar had been in hospital because she suffered a stroke(中风).Now it was my turn to help her. Mrs. Pillar lay in bed, unable to speak and know anybody around. I pulled some coins out of my pocket, dropped them on her bed, and asked her to show me 12 cents. The nurse thought that my action was very strange until one day Mrs. Pillar smiled happily as I began working with her—just as she had worked with my years before. She make progress every day and was moved out of ICU(重症监护室) and finally outof hospital.One day, I called to wish her a happy New Year. She spoke into the phone excitedly, “Happy New Year to you and your family, Michael. Thank you for everything you've done for me.”I quickly said, “Thank you for everything you've done for me.”Mrs. Pillar was one of my Junior 2 teachers, but she taught me so much more about life than only maths.(1)Which of the following is the correct order of what happened in the story?a. Mrs. Pillar suffered a stroke and was in hospital.b. I fell off the stairs and had to leave school.c. I returned to school with Mrs. Pillar's help.d. Mrs. Pillar got better with my help.A. b-c-d-aB. c-a-b-dC. b-c-a-dD. b-d-c-a(2)What does the underlined word “vividly” mean in Paragraph(段落) 3?A. 模糊的B. 清晰地C. 彻底地D. 感激地(3)What does the writer mean by saying “ (I)graduate d from the University of Texas at the top of my class” in Paragraph 4?A. He was clever than his classmates.B. He worked very hard on maths.C. His classmates failed to graduate.D. Mrs. Pillar's help greatly influenced him.(4)The writer asked Mrs. Pillar to show him 12 cents in thehospital in order to ______.A. help Mrs. Pillar just as Mrs. Pillar helped himB. play an interesting game with Mrs. PillarC. see whether Mrs. Pillar was getting betterD. make the nurse in the hospital feel strange(5)What is the best title for the passage?A. A Great TeacherB. Always Have A DreamC. Never Give upD. Kindness Makes Wonders【答案】(1)C(2)B(3)D(4)A(5)D【解析】【分析】大意:本文作者讲述初中老师皮勒夫人帮助自己,后来他又帮助皮勒夫人的故事。
中考英语英语阅读理解试题(附答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解Babies like sitting in the prams which are pushed by their mothers along the road or in the park. They sit in the prams eating, drinking, laughing or sleeping.But have you ever heard of the Pram Race before? It is held in Hull, England once a year. You might see some people running along the road and pushing the prams as fast as they can. However, there aren't any babies in the prams, but adults instead. They jump out of the prams and drink lots of milk on the table along the road. Then they get into the prams and go on racing. The Pram Race is held to raise money for the people in need. For example, it helps to make it possible for disabled people to have wheelchairs for free.It all started when Hull was a fishing town. Every Friday afternoon, fishermen's wives had to run, pushing the prams with their babies in. They took money to pay their bills and buy food rapidly before their husbands returned from the sea.At the beginning only a few people were interested in the race, but now quite a lot of people including children, teenagers and the old take part in it each year. It is watched by more than three thousand people. These days, the Pram Race has become more famous in the town. People can not only watch the exciting race, but also share their joy and friendship every year. If you want to watch the Pram Race, go to Hull.(1)What do babies do while sitting in the prams?A.They eat, drink or run.B. They drink, laugh or sleep.C. They run, walk or jump.D. They sleep, eat or race.(2)Who sits in the prams during the Pram Race?A. Babies.B. Children.C. Teenagers.D. Adults.(3)What kind of town was Hull when the Pram Race started?A. A fishing town.B. A riding town.C. A shopping town.D. A running town. (4)Which of the following sentences is WRONG?A. The Pram Race was not very popular at the beginning.B.The Pram Race is held to raise money for the people in need.C.People in the prams drink lots of water along the road while racing.D.The fishermen's wives were busy with a lot of things every Friday afternoon【答案】(1)B(2)D(3)A(4)C【解析】【分析】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了婴儿车比赛,成年人坐在婴儿车中喝奶,这个比赛是为有需要的人筹集资金,例如,它有助于使残疾人士的轮椅免费。
中考英语阅读理解综合测试(含答案)(word)一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解I'm writing this article in China, far away from my home in the United States. You might wonder what I do to remember my mom on Mother's Day. Well, l certainly call her to say "Happy Mother's Day" and promise that I will visit home soon.I still remember the first time I forget Mother's Day. When I finally figured it out, I asked, "Why does mom get a special holiday? Why isn't there a Children's Day for us?My mom explained, in that way that only moms seem to be able in explain, "Because every day is Children's Day!"I knew that I had messed up. I thought about all the time and love my mom had given me. I thought about the food she had made, the toys she had brought and the long hours she had spent with me. There might not be a perfect mom, but there is mom's love, which can fix anything. After that day, for 364 days, I was looking forward to the next Mother's Day.That was the first year l forgot Mother's Day. It was also the last year I forgot.Are you struggling to consider what to do for your mom on Mother's Day?Common things are to write a message that thanks for the love she has given you, send her a card or buy her a gift. But the most important thing is -DON'T FORGET!(1)How does the writer celebrate Mother's Day this year?A. He calls his mom.B. He send his mom a card.C. He visits home to see his mom.(2)What might the underlined phrase "figure out" means?A. 弄清楚B. 预料到C. 归纳出(3)Why did the writer begin to expect Mother's Day?A. Because he missed his mom far in the United States.B. Because he wanted to spend more time with his mom.C. Because he realized he had got much care from his mom.(4)What is the purpose of the passage?A. To explain why there isn't a Children's DayB. To advise us not to forget to keep our own promises.C. To remind us to remember the love mom has given us.(5)Which is the best title for the passage?A. An Interesting TalkB. An Important DayC. An Expensive Gift【答案】(1)A(2)A(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】本文讲述了作者理解了为什么过母亲节,提醒大家要给妈妈过母亲节。
最新中考英语英语阅读理解试题(及答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
When Jan and Brian Dutcher moved to San Diego for Brian's new basketball coaching job at the university,the neighbours smiled and introduced themselves. But there were no"bring a plate " invitations, no recipe(食谱)sharing and no car pooling for her daughters Liza, 12, and Erin, 15. "The families really didn't know each other, and we missed that. "says Jan. "We have moved a lot and are far from relatives Neighbours are our family."So Jan decided to repeat a project she had done for Liza's fifth-grade class:ask each person to paint his or her face on a big canvas(帆布). The finished piece would become the Dutchers'new family picture.First, Jan painted a grid (网格)on the canvas and put it Lip on a board in the garage(车库),next to a table of paints. Then whenever she was home, the "art room" door was up, with an open invitation for neighbours to paint a square. The first to stop in were kids riding by on their bikes. "They thought it was cool, "says Jan, but the adults weren't so interested in it. "Most said they hadn't picked up a paint brush since primary school,"she says."They were afraid they'd mess it up.But as word slowly spread,they came,some using their driver's licence photos as models.Then something started to happen. They came back-to see who had painted, or if they could find out who was who . While in Jan's garage , they began to chat about news , schools, jobs and families.Almost daily.Wendy Schucholz, who lived across the street and was fighting a serious illness,came in her wheelchair to watch the fun. Neighbours began to offer their support.When the worst happened and Wendy died , they stood by her husband , Bill, and invited him over for dinners.This year has been different in the neighbourhood . Families take turns hosting happy hours. They share birthdays and swim in one another's pools. "We're watching over each other now, "says Jan. "Just like in the painting."(1)When the Dutcher family lived in San Diego, they felt a bit at the beginning.A. excitedB. sadC. interestedD. worried(2)Where did Jan start her art project?A. At the square.B. In the Street.C. At the university.D. In the garage.(3)By telling the story of Wendy, the writer wants to show that.A. Bill made many new friendsB. Wendy was seriously sickC. the project brought something goodD. painting was a way of supporting(4)What can be the best title for the passage?A. New Place. Brighteter FacesB. Art Room or GarageC. Painting Faces, Happy HoursD. Neighbours and Families【答案】(1)B(2)D(3)C(4)A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。
最新中考英语阅读理解测试题(A)﹙含答案﹚(word)一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读与回答问题。
CCTV reported that every year Chinese people throw away a lot of food which can feed 200 million people for a year.Do we have too much food? Of course not. According to the UN World Food Programme, there were 900million hungry people all over the world in 2013. About six million children die of hunger every year.So think about it. We should say no to people who waste food every day. An old saying goes, “Every grain on the plate comes from hard work.” It tells us everybody must save food.Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. Li Hong, a waitress in a restaurant in Jiangsu, once lost her job because she took some leftover(剩余的) food home for her son. But many people were by her side and criticized (批评) the waste of food.What should we do in our daily life to stop wasting food? We can do many things to prevent it from happening. Here are some tips:Don't order too much food in a restaurant. Only order as much as you can eat. If you can't eat all the food you order, take the rest of it home.Don't be too picky(挑剔的) about food. Some food may not be tasty, but put body need it. Don't keep too much food at home, especially for fruit and vegetables.(1)How many hungry people were there over the world in 2013?(2)Why did Li Hong lose her job?(3)What should you do if you can’t eat all the food you ask for?(4)Can you keep too much food at home?(5)What's the main idea of the passage?【答案】(1)About 900 million(2)Because she took some leftover food home for her son.(3)I/We can take the rest of it home.(4)No, I/We can't.(5)The reasons we can't waste food and the ways to stop wasting food.【解析】【分析】据联合会世界粮食计划署的报告,2013年世界上仍然有9亿人在挨饿。
最新中考英语英语阅读理解(附答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解One day I got in a taxi, and we left for the airport. We were driving in the right lane(车道)when, suddenly, a black car jumped out of a parking space right in front of us. My taxi driver stopped his car at once. The tire(轮胎) made a very loud noise, and at the very last moment our car stopped just one inch from the back of the other car.I was frightened. But then I couldn't believe what happened next. The driver of the other car, the guy who almost caused a big accident, turned his head and started yelling at us. I couldn't believe it! But my taxi driver just smiled at the guy. So I asked, “Why did you just do that? This guy almost sent us to hospital.”This is when my taxi driver taught my what I now ca ll, “The Law of the Rubbush Truck(垃圾车法则).” He explained that many people are like rubbish trucks. They run around full of rubbish, full of anger and full of bad feelings. As their rubbish piles up, they look for a place to throw it away and sometimes they'll throw it at you. Don't take it personally. Just smile, wish them well, and move on. Don't take their rubbish and spread it to other people at work, at home or on the streets.Successful people never let rubbish trucks change their moods. Life is too short to wake up in the morning with regrets, so love those who love you and pray(祈祷)for those who don't.(1)Which of the following is NOT true according to the first paragraph?A. The writer went to the airport by taxi that day.B. The taxi driver stopped his car in time.C. The black car jumped out and crashed into the taxi.D. A car accident nearly happened on the writer's way to the airport.(2)The underlined word yelling in the second paragraph means in Chinese.A. 道歉B. 傻笑C. 吼叫D. 告别(3)Why did the guy get angry so easily?A. Because he was in a bad mood.B. Because his car was full of rubbish.C. Because he was badly hurt by the taxi.D. Because the taxi driver didn't say sorry to him.(4)From the passage, we can tell that the taxi driver is _______.A. silly and dishonestB. wise and friendlyC. helpful but nervousD. modest but impatient(5)What does the passage mainly tell us?A. Fight with people like rubbish trucks.B. Make friends with people like rubbish trucks.C. Have a quarrel with people like rubbish trucks.D. Don't let rubbish trucks change our moods.【答案】(1)C(2)C(3)A(4)B(5)D【解析】【分析】本文叙述了作者乘坐出租车时发生的事情,通过出租车司机的一番话,阐明一个道理:记住美好的,忘却不愉快的,专注重要的;对待生活的态度决定生活的状态。
最新中考英语阅读理解测试题及答案(word)一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne(凡尔纳) as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer, but from his early 20s Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(1864) and From the Earth to the Moon(1865).In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Verne's writing included many predictions(预言)for the 20th century and many of them came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.Jules Verne's books have been the subjects for many movies. 20, 000 Leagues under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first time that Disney movie had used real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!(1)What does the phrase "the father of science fiction" mean?A. The father who has several children.B. The man who loves science and inventions.C. The writer whose father wrote science fiction.D. The man who first started writing science fiction successfully.(2)What encouraged Jules Verne to write more stories?A. The plays he wrote for the theater.B. The encouragement from his father.C. The success of Five Weeks in a Balloon.D. The scientific subjects in his stories.(3)Why were Jules Verne's books very popular in the 19th century?A. Because his books made him rich and famous.B. Because he wrote many plays for the theater at that time.C. Because his books were the subjects for many movies.D. Because many people were interested in science and inventions.(4)Which of the following has the main character called Phileas Fogg?A. Five Weeks in a Balloon.B. Around the World in Eighty Days.C. A Journey to the Center of the Earth.D. From the Earth to the Moon.(5)According to the passage, which of the following is TRUE?A. The space flight Verne described was different from others.B. The main characters in Verne's books are always on time.C. Jules Verne only wrote in the 19th century.D. Many of the predictions in Verne's stories came true.【答案】(1)D(2)C(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】文章大意:许多人认为朱勒凡尔纳是科幻小说之父,他的父亲希望他能成为一名律师,但是当他二十岁的时候,凡尔纳决定成为一名作家,他的书写的非常受欢迎,朱勒凡尔纳的书已经成为许多电影的主题。
中考英语阅读理解模拟试题一一、有人为了要扩张耕地和工地面积,试图把湿地变成农田,变成建筑,可是这是决不行旳!由于湿地对我们人类来说是十分重要旳。
There are many wetlands(湿地) in China and some of them have become the world ‘s important wetlands. The Chinese Yellow Sea Wetlands are among them. They are in Yancheng, Jiangsu Province. They are home for many different kinds of birds and animals. The world’s largest Milu Deer Nature Reserve(自然保护区) is in them. More than 700 milu deer live freely there. There are not many red-crowned cranes in the world, but every winter you can see some in the Red-crowned Cranes Nature Reserve in the Yellow Sea Wetlands.The temperature in the wetlands is usually neither too high nor too low. There is a lot of rain and sunshine, too. They are really good places for wildlife(野生生物)。
Offering food and home for some special kinds of animals and birds is not the only reason why we need to protect wetlands. Wetlands are important because they also prevent flood. But some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings. This means there will be less and less space for wildlife.Luckily, more and more people are beginning to realize the important of wetlands and wildlife. Every year, on February 2nd, many activities are held to tell people more about wetlands.根据以上短文内容,然后从每题所给旳四个选项中选择最佳选项。
中考英语英语阅读理解试题(及答案)一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解That cold January night, I was growing sick of my life in San Francisco. There I was, walking home at one in the morning after a tiring practice at the theatre. With opening night only a week away, I was still learning my lines. I was having trouble dealing with my part-time job at the bank and my acting at night at the same time. As I walked, I thought seriously about giving up both acting and San Francisco. City life had become too much for me.As I walked down empty streets under tall buildings, I felt very small and cold. I began running, both to keep warm and to keep away from any possible robbers (抢劫犯). Very few people were still out except a few sad-looking homeless people under blankets.About a block from my apartment (公寓房间), I heard a sound behind me. I turned quickly, half expecting to see someone with a knife or a gun. The street was empty. All I saw was a shining street-light. Still, the noise had made me nervous, so I started to run faster. Not until I reached my apartment building and unlocked the door did I realize what the noise had been. It had been my wallet falling to the street.Suddenly I wasn't cold or tired any more, and I ran out of the door and back to where I'd heard the noise. Although I searched the street anxiously for fifteen minutes, my wallet was nowhere to be found.Just as I was about to give up the search, I heard the garbage truck (垃圾车) pull up to the street next to me. When a voice called from the inside, "Alisa Camacho?" I thought I was dreaming. How could this man know my name? The door opened, and out jumped a small red-haired man with an amused look in his eyes."Is this what you're looking for?" he asked, holding up a small square shape.It was nearly 3 a.m. by the time I got into bed. I wouldn't get much sleep that night, but I had got my wallet back. I also had got back some enjoyment of city life. I realized that the city couldn't be a bad place as long as people were willing to help each other.(1)How did the writer feel when she was walking home after work?A. Cold and sick.B. Fortunate and helpful.C. Disappointed and helpless.D. Satisfied and cheerful.(2)From the first paragraph, we learn that the writer was busy _________.A. solving her problem at the bankB. preparing for the first night showC. learning acting in an evening schoolD. taking part in various city activities(3)On her way home the writer __________.A. lost her wallet unknowinglyB. was stopped by a garbage truck driverC. was robbed of her wallet by an armed manD. found some homeless people following her (4)In the fifth paragraph, why did the writer say she was dreaming?A. Someone offered to take her back home.B. A red-haired man came to see her.C. Her wallet was found in a garbage truck.D. She heard someone call her name.(5)From the text, we can infer that the writer _________.A. would stop working at nightB. would give up her job at the bankC. would stay on in San FranciscoD. would make friends with cleaners【答案】(1)C(2)B(3)A(4)D(5)C【解析】【分析】文章大意:本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了作者在忙碌的工作之后感觉十分的失望无奈,只是在她回家的路上她的钱包在不知不觉中丢了,她在回去找钱包的路上遇到了归还钱包的清洁工,这份善良唤回了她对城市的信心。
中考英语阅读理解综合测试(含答案)(word)1一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true.Communication is a problem for parents and children of all ages. If it's hard for you to communicate with your parents, don't worry about it. Here are some advice for you to bridge the generation gap (代沟).Don't argue (争辩) with your parents. Don't get to your parents when you are angry. Your parents probably won't consider your ideas if you are shouting at them. And you can't express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want to say to your parents. If you don't think you can speak to them at the moment, try writing a letter.Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael's mother didn't agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect (尊敬) to them. Showing respect will keep your relationship strong.Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!(1)According to the passage who have a communication problem?A. parents and other peopleB. only school kids and their parentsC. teachers and their studentsD. parents and children of all ages(2)How many pieces of advice does the writer give us to bridge the generation gap?A. 5.B. 4.C. 3.D. 2.(3)The underlined word "bridge" in the passage means "___________".A. 建立B. 消除C. 通过D. 到达(4)If the values of your parents are different from those of yours, you'd better ___________.A. argue with themB. keep away from themC. agree with them all the timeD. tell your parents what you care about(5)The best title for the passage is ___________.A. How to bridge the generation gapB. How to deal with family problemsC. How to be good parentsD. How to be a good child【答案】(1)D(2)C(3)B(4)D(5)A【解析】【分析】文章大意:短文讲了家长和孩子之间有代沟,主要原因就是缺少沟通,当我们彼此了解了对方的观点和想法以后,就能很容易的理解对方,从而消除代沟。
最新中考英语阅读理解达标检测卷(有答案)经典一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解Radio and television are very popular in the world today. Millions of people watch TV. Perhaps more people listen to the radio.The TV, of course, is more useful than the radio. On TV you can see and hear what is happening in the world.Now the radio is not disappearing. It's still with us. And the number of listeners is becoming larger. One reason for this is the invention of the transistor(晶体管)radio. The transistor radio is sometimes very small. It is very easy to carry. You can put one in your pocket and listen to it on the bus when you go to work. It is better for blind people. Many old people don't have good sight (视力)to watch TV. When people are working,they can't watch TV but they can listen to music or news over the radio. What's more,the radio is much cheaper than the TV.(1)After the television was invented,people ____.A. think it is unnecessary to use the radioB. don't want to use the radio any moreC. are still using the radioD. find the radio is disappearing(2)One of the reasons for the larger number of listeners of the radio is that ____.A. the TV was inventedB. the transistor radio was inventedC. people don't like watching TVD. millions of people watch TV(3)____ listen to the radio more because their sight isn't good enough.A. ChildrenB. Young peopleC. Old peopleD. Adults(4)Usually ____ can be used easily while people are moving or working.A. the radioB. the TVC. both the TV and the radioD. neither the radio nor the TV【答案】(1)C(2)B(3)C(4)A【解析】【分析】大意:本文讲述收音机和电视机在世界上的很受欢迎,电视与收音机比,电视更有用,然而收音机由于体积小便宜,便于携带,听众也越来越多,深受老年人喜爱。
最新中考英语阅读理解达标检测卷(有答案)一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解The Folk Art Show The best chance to learn about local art and culture. Open: October 20-25 Organizer: City Museum Address: 110 Century Road Telephone: 72314431 Scan the QR code (扫描二维码)to get more information and book tickets. The City Flower ShowOpen: October 8-17Price: ¥50 for each adult; ¥25 for each child; free under the age of 10; 20% off for groups over 10.Address: 112 New Town Road, Moonlight CityTelephone: 53418899Visit www. for more information.Camp of Folk Art Would you like to learn paper cutting, Huangmei opera or to make paper flowers?Come to Camp of Folk Art at the Youth Center!Age: 13 to 18Time: December 13-20 For more information, call the Youth Center at (010)11062107. Pop Music WeekBands from home and abroad will give performances in SunshinePark. Local bands and DJs from the local radio station are waitingto share music with fans. It is a good chance for you to makefriends with similar hobbies.Price: ¥30-¥50Time: 9: 00 a. m. -9: 00 p. m. , December 21-27A. an e-mail from City MuseumB. more information about the Folk Art ShowC. a ticket to the museum for freeD. a gift from the City Museum(2)Tommy is a 9-year-old boy. He wants to visit the City Flower Show with his parents. How much will they pay?A. ¥25.B. ¥100.C. ¥125.D. ¥150.(3)If Jane wants to learn to make paper flowers, she should go to ____.A. Century RoadB. New Town RoadC. the Youth CenterD. Sunshine Park (4)Phillip, 20 years old, is NOT allowed to go to ____.A. the City Flower ShowB. Camp of Folk ArtC. the Folk Art ShowD. Pop Music Week (5)____ lasts for the fewest days.A. The City Flower ShowB. Camp of Folk ArtC. The Folk Art ShowD. Pop Music Week【答案】(1)B(2)B(3)C(4)B(5)C【解析】【分析】本文是几个活动的广告。
最新中考英语阅读理解达标检测卷(有答案)(word)1一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解As far back as he could remember, Larry had wanted to go to Hollywood and become a film star. The young man's hopes for success were broken again and again. However, Hollywood was just everything to him. When he first came to California? Larry had decided never to give up and return home without success. Therefore, he kept on trying. "Some day," he told himself, "my big chance would come."Larry found a job—parking cars at one of Hollywood's big restaurants. His pay was low, but since the guests were kind enough to give him more money, he managed to make a living. One day he recognized an important film director driving into the parking lot and getting out of his car. Larry had recently heard that the man was ready to make a new picture.Larry got into the car and prepared to drive it on into the lot and park it. Then he stopped, jumped out, and ran over to the director. "Excuse me, sir, but I think it's only fair to tell you that it's now or never if you want me in your next picture. A lot of big companies are after me." Instead of pushing away the boy, the director laughed, then wrote something on a card and handed it to the young man. "Come and see me tomorrow."Larry got a small part in the director's next film. He was on his way!(1)It's clear that Larry's job—parking cars ________.A. helped him make a lot of moneyB. brought him the hope to be a film starC. made him fail again and again in getting into HollywoodD. gave him few chances to meet stars(2)The film director asked Larry to meet him the next day because _______.A. he needed a driver very muchB. Larry would become a starC. some big companies would give him a jobD. Larry expressed his hope in a wise way(3)We can learn from the story that _______.A. the film director knew Larry's hard experience beforeB. Larry managed to be a part in the new filmC. the job parking cars could bring young people everythingD. the new film was not so important for the director(4)"He was on his Way" refers to the fact that _______.A. he gave up and returned homeB. he began to work towards successC. he drove the director's car to HollywoodD. he had a long way to go to be in the film(5)The story mainly wants to tell us _______.A. it was hard for Larry, to find a job in a restaurant in HollywoodB. Larry was so lucky to meet the director in the parking lotC. why Larry could remember many things beforeD. how Larry succeeded- in his new life in Hollywood【答案】(1)B(2)D(3)B(4)B(5)D【解析】【分析】本文介绍了Larry在好莱坞寻求机会的故事。
最新中考英语阅读理解综合测试(含答案)(word)一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne(凡尔纳) as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer, but from his early 20s Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(1864) and From the Earth to the Moon(1865).In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Verne's writing included many predictions(预言)for the 20th century and many of them came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.Jules Verne's books have been the subjects for many movies. 20, 000 Leagues under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first time that Disney movie had used real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!(1)What does the phrase "the father of science fiction" mean?A. The father who has several children.B. The man who loves science and inventions.C. The writer whose father wrote science fiction.D. The man who first started writing science fiction successfully.(2)What encouraged Jules Verne to write more stories?A. The plays he wrote for the theater.B. The encouragement from his father.C. The success of Five Weeks in a Balloon.D. The scientific subjects in his stories.(3)Why were Jules Verne's books very popular in the 19th century?A. Because his books made him rich and famous.B. Because he wrote many plays for the theater at that time.C. Because his books were the subjects for many movies.D. Because many people were interested in science and inventions.(4)Which of the following has the main character called Phileas Fogg?A. Five Weeks in a Balloon.B. Around the World in Eighty Days.C. A Journey to the Center of the Earth.D. From the Earth to the Moon.(5)According to the passage, which of the following is TRUE?A. The space flight Verne described was different from others.B. The main characters in Verne's books are always on time.C. Jules Verne only wrote in the 19th century.D. Many of the predictions in Verne's stories came true.【答案】(1)D(2)C(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】文章大意:许多人认为朱勒凡尔纳是科幻小说之父,他的父亲希望他能成为一名律师,但是当他二十岁的时候,凡尔纳决定成为一名作家,他的书写的非常受欢迎,朱勒凡尔纳的书已经成为许多电影的主题。
最新中考英语阅读理解综合测试(含答案)1一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.根据短文内容理解选择正确答案。
AAccording to a new survey, students’ safety has become a big problem. Nearly 50% of students say they are worried about robbery on the way to and from school. Now in main big cities in China, some schools have taught an unusual lesson: self-protection. Students like this lesson because there are no exams or boring classes. And they can learn how to save lives and know how to stop danger before it really happens.Chen Haoyu, a teacher at Beijing No. 25 Middle School, gives young students advice on how to deal with danger.★If you are robbedKeep calm. lf you can not cry for help or run away. Give the robber your money. Try to remember what the robber looks like and tell the police later.★If you are in a traffic accidentIf a car hits you. You should remember the car number. If it is a bicycle, try to call your parents before you let the rider go. This is because you don't know how seriously you are hurt★If it is raining hard and there is lightingDon't stay in high places and stay away from trees.★When there is a fireGet away as fast as yon can. Put wet things on your body and try to find an exit. Do not take the lift.★If someone is drowningIf you can't swim, don't get into the water. Cry out for help.Remember that danger is never as far away as you think. Take care of yourself at all time! (1)Why do students like the self-protection lesson?①Because there are no tests.②Because the lessons are boring③Because they can learn how to save lives.④Because they can know how to stop danger b efore it happens.A. ①②B. ②③C. ①②④D. ①③④(2)What will you do if a bicycle hurts you?A. I will remember the bicycle number.B. I won't let the rider go until I call my parents.C. I will let the rider go before I call my parents.D. I will let the rider go because I know how seriously I am hurt.(3)lf your house is on fire, you must__________.A. put dry things on your bodyB. run quickly and take the liftC. run away and find an exit as quickly as you canD. take everything you have and then run away(4)There are ________ways of self-protection mentioned in the passage.A. 3B. 4C. 5D. 6(5)The best title for this passage is _________.A. How to Keep CalmB. Self-protectionC. An usual lessonD. Danger【答案】(1)D(2)B(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】据调查,学生的安全是一个大问题,现在很多学校开设特殊的安全课。
【英语】中考英语阅读理解综合测试(含答案)经典一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.根据短文内容选择正确答案。
BShu Pulong has helped at least 1000 people bitten by snakes. “It was seeing people with snake bites that led me to this career,” he said.In 1963, after his army service, Shu entered a medical school and later became a doctor of Chinese medicine. As part of his studies he had to work in the mountains. There he often heard of people who had their arms and legs cut off after a snake bite in order to save their lives.“I was gr eatly upset when they told me the story of an old farmer I met. It was a very hot afternoon. The old man was pulling grass in his fields when he felt a pain in his left hand. He at once realized he had been bitten by a poisonous snake. In no time he wrapped(缠绕)a cloth tightly around his arm to stop the poison(毒)getting to his heart. Running home he shouted, `Bring me the knife' Minutes later the man lost his arm forever.”“The heartbroken story touched me so much that I decided to devote myself to help ing people bitten by snakes.” Shu added, “I worked very hard and tried my best to make a good snake doctor.” And at last he made it.(1)The best headline(标题)for this newspaper article is .A. Amazing MedicineB. Farmer Loses ArmC. Dangerous BitesD. Snake Doctor (2)Shu decided to devote himself to snake medicine because .A. he wanted to save people's arms and legsB. he had studied it at a medical schoolC. he had seen snakes biting peopleD. his army service had finished(3)Why did Shu go into the mountains?A. He wanted to study snake bites.B. He wanted to help the farmers.C. He was being trained to be a doctor.D. He was expected to serve in the army.(4)Which of the following can explain the word upset in the third paragraph?A. sadB. surprisedC. interestedD. frightened【答案】(1)D(2)A(3)C(4)A【解析】【分析】这篇文章主要介绍了著名蛇医苏普隆的故事,文中介绍了他从医的经历和原因,1963年他服完兵役以后,上医学院,稍后成为一名中医,无意中他听说当地很多农民被蛇袭击,为了保全性命,切断胳膊或大腿,因此他决定研究蛇药,取得了巨大成就。
【英语】中考英语阅读理解综合测试(含答案)一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解Wonder what it is like to be a chef(厨师)? This weekend you will have your chance to find out. Two local chefs, Monica Sallier and Andrew Gleason, will hold an "open kitchen" at their restaurants this Saturday.Monica's restaurant, The Blue Hen, is small but comfortable. Wooden tables and chairs cover the dining area, and sweet music is always on. "I like to laugh and always tell jokes while I cook," Monica said. "Cooking brings people together. The cooks who work with me have become my best friends."At Monica's "open kitchen", she plans to teach her guests how to prepare country-style fried chicken. For it, she will use her family's secret spice(香料). She learned how to make it from her father. Monica seldom uses a measuring cup(量杯)when cooking. By doing so, she hopes to offer her guests a special dining experience. "If you come to my restaurant, you'll never get the same dish twice, "she said.Also opening his kitchen this Saturday in Shreveport is Andrew Gleason. He is the head chef at Quarter Bistro. "I am not the most talkative chef in the business," Andrew said. "Mostly because I prefer to give my full attention to the food. Every ingredient(食材)must be carefully measured. "Andrew's food also makes the dining experience special. He makes every dish look like a piece of art. At his "open kitchen", Andrew plans to teach his visitors how to prepare blackened catfish, a dish of his that has won much praise throughout the city.(1)While Monica is cooking, she ____.A. is never quietB. seldom uses spiceC. sometimes sits on a wooden chairD. always listens to her favorite songs(2)At Andrew's "open kitchen", he will ____.A. invite Monica to try his dishB. work with another head chefC. tell lots of jokes while cookingD. cook one much-praised dish(3)What do Monica and Andrew have in common?A. They work in the same restaurant.B. They both like using measuring cups.C. They graduated from the same cooking school.D. They both let guests have a special dining experience.(4)The passage is probably from ____.A. a city newspaperB. a restaurant noticeC. a cookbookD. a chef's diary【答案】(1)A(2)D(3)D(4)A【解析】【分析】本文讲述本周六,两位当地厨师莫妮卡·萨利尔和安德鲁·格里森将在他们的餐厅举行开放式厨房活动。
最新中考英语阅读理解综合测试卷一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)1.阅读理解I'm writing this article in China, far away from my home in the United States. You might wonder what I do to remember my mom on Mother's Day. Well, l certainly call her to say "Happy Mother's Day" and promise that I will visit home soon.I still remember the first time I forget Mother's Day. When I finally figured it out, I asked, "Why does mom get a special holiday? Why isn't there a Children's Day for us?My mom explained, in that way that only moms seem to be able in explain, "Because every day is Children's Day!"I knew that I had messed up. I thought about all the time and love my mom had given me. I thought about the food she had made, the toys she had brought and the long hours she had spent with me. There might not be a perfect mom, but there is mom's love, which can fix anything. After that day, for 364 days, I was looking forward to the next Mother's Day.That was the first year l forgot Mother's Day. It was also the last year I forgot.Are you struggling to consider what to do for your mom on Mother's Day?Common things are to write a message that thanks for the love she has given you, send her a card or buy her a gift. But the most important thing is -DON'T FORGET!(1)How does the writer celebrate Mother's Day this year?A. He calls his mom.B. He send his mom a card.C. He visits home to see his mom.(2)What might the underlined phrase "figure out" means?A. 弄清楚B. 预料到C. 归纳出(3)Why did the writer begin to expect Mother's Day?A. Because he missed his mom far in the United States.B. Because he wanted to spend more time with his mom.C. Because he realized he had got much care from his mom.(4)What is the purpose of the passage?A. To explain why there isn't a Children's DayB. To advise us not to forget to keep our own promises.C. To remind us to remember the love mom has given us.(5)Which is the best title for the passage?A. An Interesting TalkB. An Important DayC. An Expensive Gift【答案】(1)A(2)A(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】本文讲述了作者理解了为什么过母亲节,提醒大家要给妈妈过母亲节。
(1)细节题。
根据 l certainly call her to say "Happy Mother's Day 可知,作者今年给妈妈打电话庆祝母亲节,故选A。
(2)词义猜测题。
根据 I asked, "Why does mom get a special holiday? Why isn't there a Children's Day for us我问,“为什么妈妈有一个特别的假期?为什么我们没有儿童节可知问问题是为了弄明白道理, figure out是弄清楚的意思,故选A。
(3)推理题。
根据I thought about all the time and love my mom had given me. I thought about the food she had made, the toys she had brought and the long hours she had spent with me. There might not be a perfect mom, but there is mom's love, which can fix anything 我一直想着妈妈给我的爱。
我想起了她做的食物,她带来的玩具和她和我一起度过的漫长时光可知,作者开始期待母亲节是因为他意识到他得到了妈妈的照顾,故选C。
(4)推理题。
根据thanks for the love she has given you, send her a card or buy her a gift. But the most important thing is -DON'T FORGET感谢她给你的爱,给她寄一张卡片或者给她买一份礼物。
但最重要的是-别忘了可知,这篇文章的目的是提醒我们记住妈妈给我们的爱,故选C。
(5)主旨题。
根据本文讲述了作者理解了为什么过母亲节,提醒大家要给妈妈过母亲节可知 An Important Day是合适的标题,故选B。
【点评】考查阅读理解。
本文涉及细节题、推断题,词义猜测题和主旨题四种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意,主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
2.根据短文内容理解选择正确答案。
CWhat is your favorite color? Ask famous persons like Cate Blanchett, Scarlett Johnson, and Bono (singer for the band U2), and maybe they will say “green.” That’s not because these artists like the color green best. Instead, they are interested in green fashion.Green fashion is about making (and wearing) clothes that are good for humans, animals, and the Earth. In the past, green fashion made people think of ugly clothes. But today, green fashion is different. It is about looking good and caring about the Earth and other people. You can have interesting clothes and be green.Around the world, green fashion is becoming popular. For example, the U.K. company People Tree sells men’s and women’s clothing and accessories(配搭物). They are made from natural fabrics(织物)like cotton and wool. Workers who make the clothes are from countries like Kenya(肯尼亚), and Bangladesh(孟加拉国). People Tree pays the men and women good money for the clothes they make.Singer Bono and his wife also started a clothing company called EDUN. When the clothes are sold, EDUN uses most of the money to help people around the world.(1)From this passage, we know that “green fashion” means________.A. putting green color on your faceB. making clothes from green treesC. wearing the color green all the timeD. wearing clothes that are good for the Earth(2)Today, green fashion is ___________.A. the same as it was in the pastB. making people work harderC. more popular and interestingD. mostly popular with famous persons(3)Which sentence about green clothing companies is true?A. They are all in Africa.B. They do not pay their workers well.C. They make clothes only for women.D. They use natural fabrics to make clothes.(4)What does EDUN do?A. It teaches people to make clothes.B. It makes interesting clothes for teenagers.C. It sells clothes and uses the money to help people.D. It pays people good money for the clothes they make.【答案】(1)D(2)C(3)D(4)C【解析】【分析】⑴细节理解。