高中英语外研版选修6练习:Module 2 Fantasy Literature 2-3 含解析

  • 格式:doc
  • 大小:94.85 KB
  • 文档页数:9

第1页 共9页 课后演练提能

[夯实·基础知识]

Ⅰ. 单词拼写

1. She was an excellent scientist and a ________(有天赋的)

painter as well.

答案:gifted

2. There are many serious health diseases

________ (有联系) with smoking.

答案:associated

3. He could not carry the ________(负担) alone.

答案:burden

4. My publisher tells me there are already three thousand

books________ (发行) every day.

答案:distributed

5. He ________ (积累) a lot of experience in finance while

working abroad.

答案:accumulated

6. His admission that he was to blame kept the others from

being ________(惩罚).

答案:punished

7. The arrangement of light industry in the province needs

________(调整).

答案:adjustment

8. After the accident she lost the ________(能力) of speech.

答案:power

9. Don't be so ________(好奇的)-it makes people

第2页 共9页 uncomfortable.

答案:inquisitive

10. You are a giant of words and ________(小矮人) of action.

答案:dwarf

Ⅱ. 选词填空

play an important part in, put down, hold out, look around

for, keep an eye on, be laden with, be associated with, be

restricted to

1. When I am not at home, please ________ my house.

答案:keep an eye on

2. After his retirement, he has been planning to ________ a new

job.

答案:look around for

3. Anyone who ________ the accident was questioned.

答案:was associated with

4. The game ________ children under the age of 12.

答案:is restricted to

5. The bus stopped to ________ some passengers.

答案:put down

6. Water ________ our daily life, which is known to everyone.

答案:plays an important part in

7. On Christmas Day, all the Christmas trees ________ all kinds

of presents.

答案:are laden with

8. The water supply can ________ the whole summer.

答案:hold out

Ⅲ. 完成句子

第3页 共9页 1. ________ we will succeed in designing the project.(doubt)

毫无疑问,我们将会成功地设计这项工程。

答案:(There is) No doubt that

2. Your work does not ________ the requirements.(come)

你的工作没有达到要求。

答案:come up to

3. I don't have any interest in this kind of book, so it doesn't

________ me. (appeal)

我对这种书不感兴趣,因为它不吸引我。

答案:appeal to

4. It was a pity that the great writer died________. (with)

很可惜,这位伟大的作家的著作没有完成就去世了。

答案:with his works unfinished

5. ________ an ancient pagoda on that hill.(there)

山上耸立着一座古老的宅塔。

答案:There stands

Ⅳ. 单句语法填空(不多于3个单词)

1. -Do these paintings appeal ________ you?

-Yes, especially the colors of them.

答案:to appeal to sb.对某人有吸引力,引起某人的兴趣。由答语中“特别是它们的颜色”可以看出应填to。

2. [·南阳高二检测]It is reported ________ there will be roughly

500 people to attend the meeting next week.

答案:that It is reported that...据报道……。it为形式主语,真正的主语是that引导的从句。

3. There was no light in the room and it took me a few seconds to

第4页 共9页 adjust ________ the darkness.

答案:to 句意:房间里没有光,我花费了好几秒钟才适应了黑暗。adjust to适应。

4. The research shows there are many health problems

________(associate) with smoking.

答案:associated 句意:研究表明有许多健康问题与吸烟有关。(be) associated with与……有联系。

5. It's 20 years since the doctor set ________on the research on

the cure for this deadly disease.

答案:out 句意:自从这位医生开始研究如何治愈这种致命的疾病以来已经20年了。set out“开始,出发”。

6. [·湖南高考]It's not doing the things we like, but liking the

things we have to do ________ makes life happy.

答案:that'句意:不是做我们喜欢的事情而是去喜欢我们必须做的事情才能让人生幸福。本题考查强调句,故填that。not doing the

things we like, but liking the things we have to do为被强调部分。

7. College students are encouraged to take part­time jobs to

________(accumulate) social experience needed for their future

career.

答案:accumulate 句意:大学生们被鼓励做兼职工作以积累他们未来工作所需要的经验。accumulate积累。

8. When you ________(attain) my age, you'll understand what I

mean.

答案:attain 句意:当你到我这个年龄的时候,你就明白我的意思了。attain达到。

9. [·廊坊高二检测]All the tasks had been completed ________

time, so we decided to go to the seaside for our holidays.

第5页 共9页 答案:ahead of 句意:所有的任务都已经被提前完成了,所以我们决定去海边度假。ahead of time提前。

10. -Do you ________possession of the jewels?

-No. My mother is in possession of them.

答案:take 考查possession的用法。句意:——你拥有这些珠宝吗?——不。这些珠宝为我妈妈所有。take possession of 拥有,占有。

[提升·实战能力]

Ⅴ. 阅读理解

The seven Harry Potter novels are to be sold as e­books for the

first time in October. Author J. K. Rowling announced the series

would also be available as audio books through a new website,

Pottermore.

The website will also feature new material which Rowling says

she has been collecting for years. “This is such a great way to give

something back to the fans who made Harry Potter such a huge

success,” the author said.

The Harry Potter novels have sold more than 450 million copies

through Bloomsbury in Britain, and Scholastic in the United States.

However, the e­books, which will be available in several languages,

will be published through Rowling's Pottermore Publishing, rather