北京市昌平区2014年中考英语一模试题及参考答案和评分标准
- 格式:doc
- 大小:1.32 MB
- 文档页数:14
2014年北京市中考英语试卷(教师版)一、解答题(共4小题,满分12分)1.(3分)【微点】听录音选图.【思路】略【解析】略【点拨】略2.(3分)【微点】听录音选图.【思路】略【解析】略【点拨】略3.(3分)【微点】听录音选图.【思路】略【解析】略【点拨】略4.(3分)【微点】听录音选图.【思路】略【解析】略【点拨】略二、听对话或独白5.(2分)请听一段对话,完成第5 至第6 小题.5.What are the speakers going to do?A.To have dinner.B.To watch a match.C.To sec a film.6.Who will go with the boy?A.His friend.B.His mother.C.His sister.【微点】长对话理解.【思路】略【解析】略【点拨】略6.(2分)请听一段对话,完成第7 至第8 小题.7.What does the girl like doing?A.Playing chess.B.Playing basketball.C.Playing the piano.8.How often does she practice?A.Once a week.B.Twice a week.C.Three times a week.【微点】长对话理解.【思路】略【解析】略【点拨】略7.(2分)请听一段对话,完成第9 至第10 小题.9.Where's Classroom F205?A.On the first floor.B.On the second floor.C.On the sixth floor.10.Where did the girl study for one year?A.In Canada.B.In America.C.In China.【微点】长对话理解.【思路】略【解析】略【点拨】略8.(3分)请听一段对话,完成第11 至第13 小题.11.What does the man do?A.A driver.B.A teacher.C.A fire fighter.12.What does the woman think of the man's job?A.Dangerous.B.Great.C.Boring.13.Where are the speakers?A.In a taxi.B.On a bus.C.On a train.【微点】长对话理解.【思路】略【解析】略【点拨】略9.(3分)请听一段独白,完成第14 至笫16 小题.14.What's the girl doing now?A.Making a speech.B.Leading a discussion.C.Giving an introduction.15.How long has the girl studied in the school?A.12 years.B.8 years.C.6 years16.What's the girl's advice on creating the future?A.Making good plans.B.Making your own decision.C.Making good use of your knowledge.【微点】短文理解.【思路】略【解析】略【点拨】略三、听对话10.(5分)Information about FlatsThe small one The big one•on Bank Road•on (19)略Street•a fridge,a (17)略,two beds•on the 10th floor•close to the (18)略center•a kitchen,a (20)略•800 a month•(21)略 a month.【微点】短文理解.【思路】略【解析】略【点拨】略四、单项填空(共13分,每小题1分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项.11.(1分)I have a big brother.name is Paul.()A.He B.Her C.His D.Your【微点】物主代词.【思路】我有一个哥哥.他的名字叫Paul.【解析】答案:C 根据a big brother可知Paul是我哥哥的名字,是他的名字.name前需要形容词性物主代词.he他,主格;her她的,形容词性物主代词;his他的,形容词性物主代词;your你的,形容词性物主代词.故选C.【点拨】本题考查物主代词的辨析.要根据题干分清楚主语,其次根据在句子中所做的成分,来判断用何种人称代词.12.(1分)I sometimes help my mom with her housework____________ Saturdays.()A.at B.in C.on D.to【微点】时间介词.【思路】星期六我有时帮妈妈做家务.【解析】答案:C.句子中"Saturdays"表示星期六,指在每个星期六,英语中在星期几前用介词on,故选:C.【点拨】考查时间介词,理解句子的意思,抓住句子中表示时间的名词,选择合适的时间介词来表达.13.(1分)I'd like to go with you,_________ I'm too busy.()A.so B.and C.but【微点】并列连词.【思路】﹣﹣我想要和你一起去,但是我太忙了.【解析】答案:C选项A:所以,表因果关系;选项B:和、又,表并列或递进;选项C:但是,表转折关系.根据题干"I'd like to go with you"(我想和你一起去)与"I'm too busy"(我太忙)之间为转折关系,故选C.【点拨】此题考查连词词意,考生能知道连词词意并正确理解句意是解题的关键.14.(1分)﹣________people are there in your family?﹣Three.()A.How often B.How long C.How many D.How much【微点】疑问词组.【思路】﹣你家有几口人?﹣三口.【解析】答案:C;How often多久一次(对频率进行提问);How much多少(对不可数数量进行提问);How long 多长时间(对时间多久进行提问);How many(对可数数量进行提问);根据答语Three可知上句是对数量进行提问,句中的people是集合名词,用How many提问;故选C.【点拨】识记常用疑问词组的用法,结合题干信息在正确理解句意的基础上做出解答.15.(1分)﹣Which season do you like _________,winter or summer?﹣Summer.()A.well B.better C.best D.the best【微点】副词的比较级和最高级.【思路】﹣你更喜欢哪一个季节,冬天还是夏天?﹣夏天.【解析】答案:B.根据问话"Which season do you like _________,winter or summer?"可知是两者比较,要用副词well的比较级,故选B.【点拨】本题要求正确翻译句子掌握两者之间进行比较时要用形容词或副词的比较级,掌握不规则形容词或副词比较级的构成.16.(1分)﹣Must I hand in my homework now,Mr.Smith?﹣No,you ________.()A.can't B.shouldn't C.wouldn't D.needn't【微点】情态动词.【思路】﹣﹣我现在必须交上我的作业吗,Smith先生?﹣﹣不,你不必.【解析】答案:D.根据No.可知下面为否定回答,must的含义是必须一定,其否定形式mustn't表示禁止的含义.在这里不是禁止的意思.must的否定回答一般可借助于needn't和don't have to 来构成,表不必.故选D.【点拨】本题考查了情态动词的用法.注意must的用法以及它的肯否定形式.17.(1分)﹣What do you often do at weekends?﹣I often ____ my grandparents.()A.visit B.visitedC.have visited D.will visit【微点】时态辨析.【思路】﹣在周末的时候你经常干什么?﹣我经常拜访我的祖父母.【解析】答案:A 根据often可知用一般现在时,主语是第一人称所以用原型,故选A 【点拨】注意掌握一般现在时的标志词:usually,always,sometimes,often,every day,never等.18.(1分)My parents always tell me ______ more vegetables and fruit.()A.eat B.eating C.eats D.to eat【微点】非谓语动词.【思路】我的父母总是告诉我要多吃蔬菜和水果.【解析】答案:D 句子中tell me后接动词不定式短语作宾补,tell sb.to do sth.告诉某人做某事,故选:D.【点拨】考查非谓语动词,理解句子的意思,注意非谓语动词的形式,抓住一些固定的动词词组,选择正确的答案.19.(1分)﹣What were you doing when we were playing basketball yesterday afternoon?﹣I ______ the classroom.()A.was cleaning B.have cleanedC.will clean D.clean【微点】过去进行时.【思路】﹣﹣昨天下午当我们正在打篮球时你正在干什么?﹣﹣我正在打扫教室.【解析】答案:A.根据"What were you doing when we were playing basketball yesterday afternoon?"中的"What were you doing"可知问的是过去的某个时间点正在发生的事,要用过去进行时,其构成:主语+was/were+doing.故选A.【点拨】本题考查过进行时的用法,掌握过去进行时的意义即构成,根据关键词判断时态.20.(1分)A new hospital _______ in my town next year.()A.builds B.builtC.is built D.will be built【微点】一般将来时的被动语态.【思路】明年在我的镇上将建一座新医院.【解析】答案:D.根据"A new hospital _______ in my town next year"中的"next year明年"可知要用一般将来时,主语是"A new hospital一家新医院"是动词"build建造"的承受者,与build之间是被动关系,要用一般将来时的被动语态,其构成:主语+will+be+及物动词的过去分词.故选D.【点拨】本题考查被动语态,先根据主语与谓语动词之间的关系选择语态,再根据时间状语选择时态,掌握不同时态的被动语态的构成.21.(1分)He _____ in this factory for 20 years already.()A.will work B.works C.has worked D.is working【微点】现在完成时.【思路】他已经在这家工厂工作了20年了..【解析】答案:C.根据"He _____ in this factory for 20 years already"中的"for 20 years"可知work这个动作从20年前一直延续到现在,要用现在完成时,现在完成时的构成:主语+have/has+动词的过去分词.故选C.【点拨】本题考查现在完成时,掌握现在完成时的意义及构成.22.(1分)Look! The clock has stopped.Maybe there's ________ wrong with it.()A.everything B.something C.anything D.nothing【微点】不定代词.【思路】看!时钟停止了,可能出毛病了.【解析】答案:B根据"The clock has stopped"可知,这个时钟是出了什么问题.A everything 一切事情放在此处不合适;B something 有些事情,放在此处意为"可能坏了吧.";C anything 任何事情多用于否定句和疑问句;D nothing 没什么,表否定;故答案为B【点拨】做这样的题要先明白各个不定代词的意义及用法,然后根据句意选出合适的选项.23.(1分)﹣Do you know the meeting?﹣Tomorrow afternoon.()A.when we will have B.when we hadC.when will we have D.when did we have【微点】宾语从句.【思路】﹣﹣你知道我们什么时间将要开会吗?﹣﹣明天下午.【解析】答案:A.宾语从句经常在动词后面作宾语,在从句中要用陈述语序,也就是主谓宾的语序,不管前面是一般疑问形式还是特殊疑问形式.根据答语"Tomorrow afternoon"这是一个表将来的时间状语,所以要用when来引导宾语从句,从句中要用陈述语序,还要一般将来时,综上所述,故选A.【点拨】首先要掌握宾语从句的常见用法,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.五、完形填空24.(12分)Santa Can Come before ChristmasIt was last June.I entered a supermarket to pick some vegetables,when a young man asked me,"Can you tell me where the (35)B counter (柜台)is?""Well,the milk is in the lower right comer,"I replied.Picking up my things,I finally came to the milk counter where I met the same man (36)C almost 10 bottles of milk.I asked,"Do you need a basket or a trolley?""Sure,thank you,"he answered.I was (37)D he was still picking more bottles and after a few minutes his trolleyhad 24 bottles of milk.I laughed and asked,"Why so many bottles?"He smiled and said,"These are for my street dogs.Today,I want to be a Santa (38)A them."I said,"Well,it's too (39)B for you to be a Santa.It is still June and Christmas comes in December."He (40)D at me and walked a few steps,as if he wanted to say something but he left the counter without saying anything.(41)A,we met again at the bread counter."So these bread and cakes are also for the streetdogs,Mr.Santa."He smiled and said,"Yes.These are also for the dogs and I love to be Mr.Santa in the month of June.Santa is a representation (象征)of surprises and (42)A Santa comes in December as we (43)C him around Christmas.But in real life there is a Santa in each one of us that shines through our personality at some point of time,no matter which month it is.Maybe when you offered help to me by getting me a trolley,there was a (44)D Santa in you.When we offer food to a poor man or a(n)(45)B to someone who is caught in the rain,we are being Santa there.So when you offer help to others or get help from others,just think that Santa has come all the way for you."He left and I was happy that I had met him.It was right to understand that Santa can conic before Christmas.We just need to realize that he is around us by (46)C happiness and unconditional love.35.A.vegetable B.milk C.bread D.fish36.A.putting B.choosing C.holding D.bringing37.A.sad B.excited C.angry D.surprised38.A.for B.on C.of D.by39.A.easy B.early C.helpful D.important 40.A.pointed B.laughed C.shouted D.turned41.A.Luckily B.Suddenly C.Hopefully D.Naturally42.A.love B.success C.friendship D.honor43.A.call B.show C.expect D.invite44.A.lost B.frozen C.forgotten D.hidden45.A.camera B.umbrella C.apple D.box46.A.storing B.facing C.spreading D.increasing.【微点】记叙文.【思路】这篇短文中作者主要描述了自己去年在超市的一次经历.他遇到一个买很多牛奶的人,就主动提供了帮助.在对话中得知这些牛奶买给街上的流浪狗的,这个人并笑言要做它们的圣诞老人,作者对此很感到奇怪.幸运的是,不久他们又在面包柜台那里碰面了,在接下来的对话中作者才真正懂了这个人的意思.也由此告诉我们,其实圣诞老人无时不刻不在我们身边,他通过散播幸福和无私的爱来围绕在我们身边.我们每个人都遇到过,也做过这样的圣诞老人.【解析】BCDABD AACDBC35.B 考查语境理解及名词辨析.Vegetable蔬菜;milk牛奶;bread面包;fish鱼.联系下文:"Well,the milk is in the lower right comer "I replied.可知此处指的是牛奶柜台,故选B.36.C 考查语境理解及动词辨析.Put放;choose选择;hold持有;bring带来.联系后一句,"Do you need a basket or a trolley?""Sure,thank you,"he answered.你需要一个篮子或推车吗?""是的,谢谢你,"他回答说,可知此处应该是:这个人拿着几乎有10瓶牛奶.故选C.37.D 考查语境理解及形容词辨析.Sad伤心的;excited兴奋的;angry愤怒的;surprised 吃惊的,惊讶的.根据后半句he was still picking more bottles and after a few minutes his trolley had 24 bottles of milk他还在拿牛奶,几分钟后,他的车有24瓶牛奶了,可知我对他继续挑拣更多的牛奶感到吃惊.故选D.38.A 考查语境理解及介词辨析.For为了,对于;on在上面,关于;of关于,…的;by到…为止,通过某种方式.根据上一句He smiled and said,"These are for my street dogs 他笑着说,"这是我为流浪狗准备的,可知此处应该是:今天我想为它们做一次圣诞老人.故选A.39.B 考查语境理解及形容词辨析.Easy容易的;early早的;helpful有帮助的;important 重要的.联系后一句:现在是六月,圣诞节在十二月,可知此处指的是,你当圣诞老人,现在还太早.故选B.40.D 考查语境理解及动词辨析.Point指;laugh笑,大笑;shout喊;turn转弯,转变.联系后半句walked a few steps,可知他转向我,并且向前走了几步.故选D.41.A 考查语境理解及副词辨析.Luckily幸运的是;suddenly突然地;hopefully有希望地;naturally自然地.通读全文可知作者认为遇到这个人是件幸运的事.故句意为:幸运的是,我们在面包柜台又碰面了.故选A.42.A 考查语境理解及名词辨析.Love爱;success成功;friendship友谊;honor荣誉.联系本段下文描述,可知这个人认为圣诞老人是惊喜和爱的象征.故选A.43.C 考查语境理解及动词辨析.Call呼叫,召集;show展示,表演;expect盼望;invite 邀请.根据上一句:圣诞老人是惊喜和爱的象征,可知此处是:我们在圣诞节期间盼望圣诞老人到来.故选C.44.D 考查语境理解及形容词辨析.Lost失去的,迷惑的;frozen冻结的,冷酷的;forgotten 忘记的,遗忘的;hidden隐藏的.根据上一句:也许当你帮我找一辆手推车时,此处应该是:心里有一个隐藏的圣诞老人.即故选D.45.B 考查语境理解及名词辨析.Camera照相机;umbrella雨伞;apple苹果;box箱子.联系后半句who is caught in the rain.可知此处指的是为某人提供雨伞.故选B.46.C 考查语境理解及动词辨析.Storing储存,保管;facing面对;spreading散播;increasing 增长.联系前文描述,可知此处指的是,圣诞老人通过散播幸福和无条件的爱,而无时不刻不围绕在我们身边.故选C.【点拨】首先要通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文所提供的信息,然后明确词义,词型,词的搭配,并按上下文需要作答,然后读全文,校对答案.25.(6分)47.Which school offers Music Program?AA.Hillbrook School.B.Emerson School.C.Monareh School.D.Almaden School.48.If you are interested in group classes in art,you can call D.A.650﹣968﹣5957B.650﹣903﹣0986C.650﹣403﹣3575D.650﹣720﹣167749.Which program helps improve thinking skills?CA.Sports Program.B.Art Program.C.Development ProgramD.Woodshop Program.【微点】广告布告类阅读;判断推理;文中细节.【思路】本文是四篇课后活动小广告,含有学校名称,对活动简短介绍,联系方式和网址.【解析】47.A 细节理解题.根据第一篇小广告的Music Program is offered all year round,可知Hillbrook School有Music Program,故选A.48.D 细节理解题.根据第三个广告的group classes in art are offered every day,和电话号码650﹣720﹣1677,可知如果你对艺术班感兴趣,可以拨打这个电话,故选D.49.C 细节理解题.根据improve thinking skills,定位文章第四篇,找到对应活动名称Development Program,故选C.【点拨】做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.26.(6分)Billy's favorite color is orange.But he can't see what orange looks like.Billy is blind.A month after he was born,his mother noticed that his eyes weren't quite as big as anormal baby's."Billy would never be able to see,"the doctor told his mother.After that Billy's mother began talking to him,describing things she saw.She told him what she was cooking,or what she saw outside the window.She described everything to him.Billy does not only depend on his mother's descriptions to learn about the world around him.He sees with his ears and his hands,too.He has perfect hearing.When people make phone calls,he can tell the numbers they dial (拨)."He is very confident and his disability doesn't stop him from being an important part of the class,"his teacher said."The students love him,and he is just one of them."Billy loves computer science.He began teaching himself computer programming when he was just seven years old.His dream school would be Stanford University.He gets top grades in his classes,making that a real possibility."You can't let excuses get in the way of your dreams,and if you do that you can't move forward and reach your goals,"said Billy.50.From the passage,we know that B.A.Billy can't hearB.Billy can't seeC.Billy can't walkD.Billy can't talk51.How did Billy's mother help him?CA.By teaching him how to draw.B.By asking teachers for advice.C.By describing everything to him.D.By sending him to his dream school.52.When did Billy begin teaching himself computer programming?AA.When he was 7 years old.B.When he was in Grade 5.C.When he was in high school.D.When he was at university.【微点】人物故事类阅读;判断推理;文中细节.【思路】文章大意:这篇文章主要介绍了一个盲人男孩的励志故事.Billy自小便无法看到,她的妈妈通过将每件东西描述给他来帮助他,同时他自己也依靠自己的双耳和双手来了解这个世界,当别人打电话时他甚至可以通过他们拨号时说出号码.他从不因自己的残疾而自卑,他很是自信,同时也是班里极为重要的一部分.Billy喜欢科学,在他只有七岁时他便自学计算机编程,他的梦想是成为斯坦福大学的一份子.他告诫我们,同时也是作者的写作目的:你不能让任何借口阻挡你实现梦想的脚步,否则你将止步不前,无法实现目标.【解析】50.答案B.细节理解题.根据'But he can't see what orange looks like.Billy is blind."可知Billy是盲人无法看见,故选B.51.答案C.细节理解题.根据"She described everything to him.Billy does not only depend on his mother's descriptions to learn about the world around him."可知当医生告诉他妈妈他无法看见时,他的妈妈为他描述每一件事情来帮助他了解这个世界,故选C.52.答案A.细节理解题.根据"He began teaching himself computer programming when he was just seven years old"可知当他只有七岁的时候他便自学计算机编程,故选A.【点拨】快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.27.(6分)Have you ever wondered what goes through your mind when you choose where to sit ina new classroom?Or in a waiting room full of strangers?Or on a bus?Researchers havefound out some interesting facts.Perhaps unsurprisingly,we prefer to sit closer to people like ourselves.Girls,sit by girls andboys sit by boys.Adults sit together and young people choose another young person to sit near.But it goes further than this.We even choose to sit near someone who looks like us.People with glasses are more likely to sit near other people with glasses.People with long hair sit closer to other people with long hair.We seem to believe that people with similar habits or hobbies will share similar attitudes and we are more likely to be accepted by people like ourselves or even,we think we may be safer with people who look like us.Sometimes that's true but it's a pity if we always stick to the same people,the same group.The danger in always staying in our comfort zone (舒适区)is that we just recycle the same opinions,the same tastes and the same ideas.We lose the chance to learn something new,find out about interesting things,hear funny stories and discover differences.When we always stick to the same people,how can we ever break down the barriers which prevent us from getting to know people with different ideas?And how can we avoid the ignorance (无知),which too often leads to prejudice (偏见)and even fear?If instead you want to live in a society that opens to changes and new things and different opinions,be the cat among the pigeons.Move out of your comfort zone.Go and sit next to someone different.And don't just sit there in silence.Say hello.Ask a question.Start a conversation.That's how we make friends.That's how we learn about people.That's how we open our minds to new ideas.That's how we live an exciting life.53.From the passage,we know that people prefer sitting by someone who A.A.is like themselvesB.has a sense of humorC.is open﹣mindedD.lives an exciting life54.People like staying in their comfort zone because they may B.A.remain comfortable and specialB.be accepted easily and feel saleC.find out more interesting thingsD.discover differences among themselves55.What is the purpose of the passage?DA.To tell us just to be ourselves in social life.B.To introduce ways to learn about the worldC.To explain how people communicate with others.D.To encourage us to meet people of different kinds.【微点】日常生活类阅读;判断推理;文中细节.【思路】文章大意:文章主要内容为指出了我们经常和像我们的人坐在一起的这种不良现象,目的是鼓励大家和不像自己的人坐在一起,要和不同的人相处,沟通,去发现生活中更多的乐趣.【解析】53﹣ABD53题答案:A 细节理解题.根据文章中We even choose to sit near someone who looks like us.可知我们甚至选择坐在和我们相似的人旁边,故选A.54题答案:B 细节理解题.根据这句we are more likely to be accepted by people like ourselves or even,we think we may be safer with people who look like us.可知我们可能更容易被和我们相似的人接受,我们认为我们可以与长得像我们的人在一起更加安全.故选B.55题答案:D 主旨题.根据最后一段Move out of your comfort zone.Go and sit next to someone different.And don't just sit there in silence.Say hello.Ask a question.Start a conversation.That's how we make friends.That's how we learn about people.That's how we open our minds to new ideas.That's how we live an exciting life.文章主要内容为指出了我们经常和像我们的人坐在一起的这种不良现象,目的是鼓励大家和不像自己的人坐在一起,要和不同的人相处,沟通,去发现生活中更多的乐趣.故选D.【点拨】本文有一定的难度,文章较长,而且出现了许多判断推理类型的题,不只是从文中直接找出,还要结合自己的思想来解答.从文章的整体把握,首先把文章意思弄懂.然后再从文章寻找答案.28.(8分)Teens want structure in their lives,which means they want their lives well﹣planned.To begin building structure,teens need love and trust.They need to know their parents are there to give them needed love and support (支持).Teens want to be sure that nothing can preventparents from shouldering their responsibility for them not their growing maturity (成熟),misbehavior,nor anger at something they have done.Teens want parents to keep control while allowing them to make some decisions.There are some ways you can help your teens create reasonable structure and remain close.One way is to spend time together.Parents often mistake their teens' increased interest in friends for a disinterest in the family.Teens would like to spend more time doing things with their parents,but watching TV is not counted as spending time together.As your teens mature,it is important you and your teens spend time alone together,one to one.Your teens need time to talk to you alone without any other family member present.Talk with your teens about their interests and concerns.Make sure you really show interest in what is happening.When talking with your teens,give full attention and do not stop them.The way to help your teens become adults is to let your teens into your world.Sharing your emotions and concerns with your teens is important.Avoid causing needless worry.Trust your teens.Don't expect the worst.Hope for the best.Telling your teens you don't like their friends will cause the teens not to bring their friends home.If something should go wrong,believe that your teens didn't do it on purpose.It is very important that you treat your teens with respect.Teens need the same respect adults show for total strangers.Don't talk down to your teens.You need to be supportive of your teens.What may be a small problem to you may be troubling to your teens.Teens don't have the experiences that adults have had.Let the teens know that you understand how much it hurts when something happens that is upsetting or hurtful to them.As they mature,they can look back at some problems they had and laugh at having been upset by something that now seems unimportant.The most important things to remember are:talk with your teens,listen to their worries and offer suggestions when needed.This will help your teens to live a well﹣organized life.56.According to Paragraph 1,teens B.A.can control themselvesB.expect direction and freedomC.don't know how to make decisionsD.don't have responsibility for the family57.The underlined part "counted as" in Paragraph 3 probably means"D".A.compared witB.used asC.connected withD.regarded as58.To help teens organize their lives,parents should C.A.invite their teens' friends homeB.leave their teens' problems aloneC.share their feelings with their teensD.pay little attention to their teens' daily lives59.What is the best title of the passage?BA.Training Teens to Become Responsible AdultsB.Helping Teens to Build Reasonable StructureC.Improving the Relationship with Your TeensD.Stepping into Your Teens' Secret World.【微点】人生感悟类阅读;判断推理;内容归纳.【思路】文章主要讲述了青少年和父母之间应该如何相处的问题,以及建议家长应该给予孩子们指导帮助孩子建立合理的生活结构.【解析】答案:56.B 细节理解题.根据第一段最后一句Teens want parents to keep control while allowing them to make some decisions.青少年想让家长允许他们做一些决定的同时也能给予他们引导.可知青少年期待指导和自由.故选B.57.D 词义猜测题.根据Teens would like to spend more time doing things with their parents,but watching TV is not counted as spending time together.青少年想要和父母一起共度时光,但看电视不能被当做共度时光.可知Count as:意为"当作".故选D.58.C 细节理解题.根据第五段第二句话,Sharing your emotions and concerns with your teens is important.和孩子分享自己的情感和关注的事情很重要.可知父母应该与他们的孩子分享他们的感受.故选C.59.B 主旨归纳题.根据文章的整体内容及其首段第一句和最后一段的总结可以概括出本文的主要内容是给父母建议,让他们帮助孩子们建立合理的生活结构.故选B.【点拨】本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.瞻前顾后,仔细推敲,确定最佳答案七、阅读短文29.(8分)Peter lost his friend's book.He felt very sad.Kate broke her mom's favorite cup.(60)A.She was so sorry for her mistake.We all make mistakes because we're human.And it's not always easy to get on well with everyone all the time.Sometimes we hurt people's feelings although we don't do it on purpose.Sometimes we hurt people's feelings although we don't do it on purpose,(61)B.So we apologize(道歉).An apology tells someone that we're sorry for our mistakes.It's a way to show that we'll try to do better in future.Apologies are one of the tools to build good friendships and relationships.When you say "I'm sorry",you probably feel bad because what you did or said hurt another person.(62)C,you're also saying that you respect the other person,and care about his or her feelings.Apologizing shows you have empathy (同感).After apologizing,you might feel a little better.(63)E.When you apologize in a caring way,you may feel good because you are trying to make things right again.A.Then she cried.B.but we feel bad later.C.When you say "I'm sorry".D.and you want to return his book.E.The other person will probably feel better,too.【微点】逸闻趣事类阅读;判断推理;配对阅读.【思路】皮特将他朋友的书丢了.他感到很伤心.凯特弄碎了她妈妈最喜欢的茶杯.她哭了.她对她的失误很抱歉.我们都会犯错,因为我们是人.我们不能总是和每个人相处的好.有时候我们伤害了别人的情感,虽然我们不是故意的.但是我们之后会感觉糟糕,所以我们道歉.道歉是告诉别人我们对错误很抱歉.是我们将会做的更好的一个表现方式.道歉是建立好的友谊和关系的方法之一.当你说"对不起"你可能感觉糟糕因为你所做的所说的伤害了另一个人.当你说"对不起",你同样在表达你对另一个人的尊敬,在乎他或者她的情感.道歉也能表现出你有同感.道歉后,你可能感觉好一点.另一个人也许同样会感觉好点.当你以一种关怀的方式道歉的时候,你可能会感觉很好,因为你正在尽力让事情再次正确.A.然后她哭了.B.但是我们感觉糟糕.C.当你说"对不起".D.你想要还给他的书.E.另一个人也许同样会感觉好点.【解析】60:答案:A.推理判断题.空格前一句Kate broke her mom's favorite cup讲的是Kate 打坏她妈妈喜欢的杯子,后一句She was so sorry for her mistake.是她对她的失误感到很抱歉,可知此空的主体还是Kate,选项中只有A 符合,可根据代词she 判断得出.故答案为A.答案:B.推理判断题.本题使用转折逻辑关系可得出答案.由空格的前一句说Sometimes we hurt people's feelings although we don't do it on purpose有时我们故意伤害人们的感情,后文So we apologize说道歉,可知这里存在一个转折关系.再结合选项,出现but 的选项带入符合逻辑.故答案为B.答案:C.推理判断题.本题可快速锁定连词also,可知上下文存在相同部分.前一句是When you say "I'm sorry",you probably feel bad because what you did or said hurt another person.,当你说"对不起"时,你也许因为你的所作所为伤害到其他人感到难受,可推知后一句,当你说"对不起"时,你同样在表达你对另一个人的尊敬.故答案为C.答案:E.推理判断题.本题可利用复现原则.前句After apologizing,you might feel a little better出现"feel…better",选项中也有feel better,再将选项带入,符合逻辑.在道歉后,你也许会感觉好点,另一个人也许同样会感觉好点.故答案为E.【点拨】通读全文,了解文章大意.通读答案,找出和文章相对应的关键词.根据文章整体结构、具体内容,并结合关键词,将选项填入文中.将所选答案代入文中,再次通读全文,重点考查逻辑关系和关联结构.研究多余选项,确定排除理由,最终确定答案.八、阅读短文,根据短文内容回答问题(共10分,每小题10分)30.(10分)Almost every kid in this country has ever eaten Hershey chocolate.But do you know。
2014北京中考英语真题四、单项填空(共13分,每小题1分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项.22. I have a big brother. __________name is Paul.A. HisB. HerC. HeD. Your23. I sometimes help my mom with her housework____________ Saturdays.A. atB. inC. onD. to24. I’d like to go with you, _____________I’m too busy.A. orB. andC. soD. but25. —________people are there in your family?—Three.A. How oftenB. How longC. How manyD. How much26. —Which season do you like _________,winter or summer?—Summer.A. wellB. betterC. bestD. the best27. —Must I hand in my homework now, Mr.Smith?—No,you ________.A. can’tB. shouldn’tC. wouldn’tD. needn’t28. —What do you often do at weekends?—I often _________ my grandparents.A. visitB. visitedC. have visitedD. will visit29. M y parents always tell me ______ more vegetables and fruit.A. eatB. eatingC. eatsD. to eat30. — What were you doing when we were playing basketball yesterday afternoon?— I ______ the classroom.A. was cleaningB. have cleanedC. will cleanD. clean31. A. new hospital _______ in my town next year.A. buildsB. builtC. is builtD. will be built32. H e _____ in this factory for 20 years already.A. will workB. worksC. has workedD. is working33. L ook! The clock has stopped. Maybe there’s ________ wrong with it.A. everythingB. somethingC. anythingD. nothing34. —Do you know _________ the meeting?—Tomorrow morning.A. when they hadB. when they are going to haveC. when did they haveD. when are they going to have五、完形填空(共12分,每小题3分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
英语试卷 第1页(共22页)英语试卷 第2页(共22页)绝密★启用前北京市2014年高级中等学校招生考试英语 .......................................................................... 1 北京市2014年高级中等学校招生考试英语答案解析 . (7)北京市2014年高级中等学校招生考试英语(满分120分,考试时间120分钟)听力理解(共26分)一、听对话,从下面各题所给的A 、B 、C 三幅图片中选择与对话内容相符的1.ABC 2.ABC 3.BC 4.ABC二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A 、B 、C 三个选项中选择最佳选项。
每段对话或独白你将听两遍。
(共12分,每小题1分)请听一段对话,完成第5,6小题。
5. What are the speakers going to do? A. To have dinner.B. To watch a match .C. To see a film.6. Who will go with the boy? A. His friend.B. His mother.C. His sister.请听一段对话,完成第7,8小题。
7. What does the girl like doing? A. Playing chess.B. Playing basketball.C. Playing the piano.8. How often does she practice? A. Once a week.B. Twice a week.C. Three times a week.请听一段对话,完成第9,10小题。
9. Where’s Classroom F205? A. On the first floor.B. On the second floor.C. On the sixth floor.10. Where did the girl study for one year? A. In Canada.B. In America.C. In China.请听一段对话,完成第11至13小题。
昌平区2014年初三年级第一次统一练习英语试卷120分钟2014. 5 学校考试编号姓名考生须知1. 本试卷共10页,满分120分,考试时间120分钟。
2. 答题前,考生务必将学校名称、考试编号、姓名填写清楚。
3。
试题答案一律填涂或书写在答题纸上,在试卷上作答无效。
4。
在答题纸上,选择题用2B铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。
5. 考试结束,请将本试卷和答题纸一并交回,试卷由学校保存。
听力理解(共26分)一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选择与对话内容相符的图片。
每段对话你将听两遍.(共4分,每小题1分)1.A B C2.A B C3。
A B C4.AA B C二、听对话或独白,根据对话或独白内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。
每段对话或独白你将听两遍。
(共12分,每小题1分)请听一段对话,完成第5至第6小题。
5. Where are they talking?A. In the classroom。
B. On the playground.C. At the doctor’s.6。
Who was ill yesterday?A. Mike’s father。
B。
Tom’s mother. C. Tony’s sister.请听一段对话,完成第7至第8小题。
7。
What's the matter with the girl?A. She doesn’t like maths。
B。
She has a headache。
C。
She feels sleepy.8. What does she wish to do?A. Have good grades.B. Play with her friends.C。
Talk with her parents。
请听一段对话,完成第9至第10小题.9. What is the girl doing?A. Reading an English novel。
北京市2014年高级中等学校招生考试英语答案解析听力理解一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选择与对话内容相符的图片。
1.【答案】B2.【答案】A3.【答案】A4.【答案】C二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。
5.【答案】C6.【答案】B7.【答案】C8.【答案】A9.【答案】A10.【答案】B11.【答案】C12.【答案】B13.【答案】A14.【答案】A15.【答案】A16.【答案】C三、听对话,记录关键信息。
17.【答案】table18.【答案】city19.【答案】Park20.【答案】bathroom21.【答案】700知识运用四、单项填空。
22.【答案】A【解析】此题考查的是物主代词。
句意为:“我有一个弟弟,他的名字叫……”此题可根据句意解答。
用他的名字指代弟弟的名字,所以选物主代词his。
23.【答案】C【解析】此题考查介词。
根据题干和选项可知,此题考查的是时间介词。
空格后是具体的某一天,星期天,所以介词用on。
24.【答案】D【解析】此题考查连词。
句意为:“我想跟你一起去,但是我很忙。
”but表示但是,用于逻辑为转折关系的句子,在此题中符合语境。
25.【答案】C【解析】此题考查疑问副词。
从题意可知“你的家里一共有几个人”people为可数名词,询问可数名词应用How many因此选C.26.【答案】B【解析】此题考查形容词比较级。
两者进行对比通常选择比较级,通过后半句的“winter和summer”可以判断该题是针对两者的对比,因此确定该题选择比较级形式,只有B符合。
27.【答案】D【解析】此题考查情态动词。
上面句意为:“我必须完成所有作业么?”下面句意为:“你不用全部完成。
”must 表示必须、必要。
考生应注意:回答must引出的问句时,如果是否定的回答,不能用mustn't,而要用needn't 或don't have to。
绝密★启用前北京市2014年高级中等学校招生考试英 语(满分120分,考试时间120分钟)听力理解(共26分)一、听对话,从下面各题所给的A 、B 、C 三幅图片中选择与对话内容相符的1.ABC 2.ABC 3.BC 4.ABC二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A 、B 、C 三个选项中选择最佳选项。
每段对话或独白你将听两遍。
(共12分,每小题1分)请听一段对话,完成第5,6小题。
5. What are the speakers going to do? A. To have dinner.B. To watch a match .C. To see a film.6. Who will go with the boy? A. His friend.B. His mother.C. His sister.请听一段对话,完成第7,8小题。
7. What does the girl like doing? A. Playing chess.B. Playing basketball.C. Playing the piano.8. How often does she practice? A. Once a week.B. Twice a week.C. Three times a week.请听一段对话,完成第9,10小题。
9. Where’s Classroom F205? A. On the first floor.B. On the second floor.C. On the sixth floor.10. Where did the girl study for one year? A. In Canada.B. In America.C. In China.请听一段对话,完成第11至13小题。
11. What does the man do? A. A driver .B. A teacher.C. A fire fighter.12. What does the woman think of the man’s job? A. Dangerous.B. Great.C. Boring.13. Where are the speakers? A. In a taxi.B. On a bus.C. On a train.请听一段独白,完成第14至16小题。
阅读练习猜词1Just as a car needs gas to run, your body needs food to work for you. It is very important to eat the right kind of food. Eating the right food can help your body growstrong.There are four main food groups in all. The dairy group has food like milk, cheese and yoghurt(酸奶). The other three groups are the meat and fish group, the fruit andvegetable group, and the bread and rice group. Each meal should have at least one foodfrom all four main groups. With all these food together, you will be given enough energyduring the day.It is easy to get into bad eating habits. You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time. Or you may not have time for a good lunch. It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time. But you will find yourself tired in these days and you can't think quickly.If you watch what you eat, you can keep your body healthy and strong. It is also good to take some exercise. It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.1. Which of the following diets do you think is the best?A. Eggs, tomatoes and chicken.B. Rice, apples, fish and chicken.C. Corn, fish, cream and pork.D. Milk, bread, cabbages and beef.2. Which of the following is a good eating habit?A. Going to school without any breakfast.B. Eating fish and chips for supper all the time.C. Finishing your lunch in a very short time.D. Having at least one food from all four groups each meal.3. What does the underlined word "dairy" mean in the second paragraph?A. Food made out of cows such as milk and butter.B. A farm where cows are kept.C. A place where milk products are made.D. The shop that sells milk and butter.4. This passage mainly tells us thatA. every person needs food to grow wellB. taking exercise can keep your body strongC. the right kind of food with exercise will keep you healthyD. enough energy helps people think more quicklyKey: 1.D 2.D3. A 4. C2When a terrible earthquake (地震) hit, many people were killed and many houses fell down. After the earthquake, all the newspapers reported many stories about some of the families who were in trouble.One Sunday, when I was reading a newspaper, a special picture touched me. It gave the clothing sizes of each family member. I thought that this would be a good chance to teach my children to help those who were less lucky than themselves. I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan. "We have so much, and these poor people now have nothing. We'll share what we have with them.”I filled a box with foods and clothes. While I was doing this, I encouraged the boys to choose their toys and donate some of their less favourite things. Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and games and put them together. Then she walked away. A few minutes later she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll on top of the other toys. "Oh, dear,” I said. “You don't have to give Lucy. You love her so much.” Meghan said, “Lucy makes me happy, Mommy. Maybe she'll make another little girl happy, too.”I looked at Meghan for a long moment. She taught me a lesson. It's easy to give something that we don't want any more, but harder to give what we cherish (珍爱), isn't?1. The underlined word "donate" probably means_______.A. give something to othersB. lose something on the wayC. put something on showD. put something together2. Lucy is the name of _______in the above passage.A. a girlB. a gameC. a dollD. an earthquake3. Which of the following is true?A. A terrible earthquake happened in the writer's city on Sunday.B. The mother didn't let Meghan give her much-loved doll in the end.C. The mother decided to buy some clothes for those people in trouble.D. The writer thinks it is more difficult to give what we love a lot.4.What's the best title of this passage?A. A Family StoryB. The Spirit of GivingC. Ways of helping othersD. A Sad Experience答案为红字3Walter owns three Italian restaurants which are running very well in Rhode Island in America. Every day his restaurants welcome crowds of customers (顾客) all over the world. He studied to be a cook, but he sees now that his success is the result of a lifetimeeducation. When he opened his first restaurant, all of a sudden his schooling knowledge, the history of his family and the ethics (道德准则) of his father came into play. It made him a person who studied and explored(探究) the secret in the food business.Walter's learning never stops. He says, "The food business is one where you need to stay on top. Cooks should be trained. You have to keep on studying or you will be left behind. " So he spends more time in reading. Every time he gets new ideas from the book, he brings them into his work.Walter also has a clear understanding about success. That is he would like to be remembered as a person who is innovative (创新的), who believes in the Italian cooking culture in America. Food is like a bridge connecting to the past, to the family and tothe country. He says, "Success to me is not how much money I make, but if at the end of the day I am able to make fifteen or twenty customers happy, I'm a happy man. "1. The underlined phrase" came into play" means_______.A. played a role for himB. came into his mindC. gave him much helpD. told him how to cook2. The last paragragh is mainly about __________.A. Italian cooking culture in AmericaB. Walter’s understanding about successC. the history of Walter’s country and familyD. the meaning of an innovative person3. We can learn from the passage that_______.A. the lifetime education is importantB. ethics of his father is the key to successC. it’s difficult to explore the food businessD. it’s impossible to run a business without new ideas4. The best title (题目) for the passage is_______.A. Try to Make Much MoneyB. Start to Run a BusinessC. A Cook Helps His CustomersD. A Winner is Made, not Born答案为红字4Kenji’s sister Ann was at the kitchen table. The table was covered with newspapers. Small bowls of paint were spread across the newspapers. Painted fans were drying on the chairs beside Ann. “What are you doing?” Kenji asked. Ann held up a plain white fan that she had just started to work on. In one corner was a small and beautiful pink flower. “I’m paintin g fans to sell at the fair on Saturday,” she said. Then she shrugged (耸肩). “But I’m sure no one will buy them.”Kenji picked up one of the finished fans. He smiled. “I think you’re wrong,” he said. “This is beautiful!” “I agree!” Mr. Sato cried. He had just come into the kitchen. “Your work is lovely, Ann!” Ann smiled at her father’s words. “Thanks, Dad,” she said. “I hope other people think so too.”Two days later Kenji and his friend Nick went to the crafts(手工制作) fair. The school gymwas filled with rows and rows of tables. Each hopeful seller had covered a table with handmade things. There were paintings, jewelry, clay pots and dishes, paperweights, colorful boxes, hats---and much more.It took Kenji and Nick some time to find Ann. She was sitting behind her table. There were only a few fans spread out in front of her. Kenji looked puzzled. “Where are the rest of your fans?” he asked. “I sold them!” she said. Kenji smiled at her. He picked up a fan to show his friend. “Oh, that fan is very beautiful!” a woman behind him said. “It is pretty, isn’t it?” Kenji said, handing it to her. “My sister painted it!” he added proudly. “Your sister is quite an artist!” the woman said as she quickly opened her handbag.1. What’s the meaning of the underlined word “fair”in the passage?A. A get-together for showing and sellingB. A place for making craftsC. A club to learn painting.D. A gym to do sports .2. What can we know from the passage?A. Nick is satisfied with Ann’s painting.B. Kenji is quite prou d of his sister’s works.C. Ann is sure that she can paint fans well.D. Ann’s father helps her in order to cheer her up.3. Paragraph 3 is mostly about______.A. why Kenji likes the fairB. what Ann does at the fairC. when the fair startsD. what the fair is like4. According to the story, what will probably happen next?A. The woman will pay for the fan.B. Ann will make more fans to sell.C. Nick will help sell the rest of Ann’s fans.D. Kenji will learn how to make beautiful fans.答案:1. A 2. B 3.D4. A5Only some things move into your long-term memory. Which things? This is an important question for a student. In fact, your long-term memory keeps things that are interesting or important to you. That’s why you remember big events(事件)in your life or your favourite sports events. Your long-term memory keeps other things, too. It holds onto things that you have thought about and worked with. So if you want to remember words, you have to work with them in some way.Many students study vocabulary by repeating the words. This may be enough to remember them for a while. But after a day or a week, you may have lost them. The reason for this is very simple. Long-term memory is like a very big library with many, many books. And like a library, it is organized. When you put away a book - or a memory - you can’t just leave it everywhere. Ifyou want to find it again, you have to put it in a certain place.Repeating a new word doesn’t help you remember it for long, because it doesn’t give you any way to find it again. You need to make a place for the word in your long-term memory. There are many ways you can do this. You can write sentences with the word. Or you can make a very short story about it. You can also make a picture in your mind with the word. For example, if the word is height, you can think of the tallest person you know and try to guess his height.All of these activities are ways to work with words. They make the meaning of words stronger in your long-term memory. And they give you a way to find a word when you read it.1. Things that are interesting or important to you ______.A. move out of your memoryB. don’t stay in your brainC. stay in short-term memoryD. move into long-term memory2. If you want to remember words, you should ______.A. keep them in your short-term memoryB. make them meaningfulC. worry about your brainD. go to the library every day3. What does the underlined word “organized” mean?A. put something in orderB. leave something everywhereC. make something differentD. make something wrong4. This passage is mainly about _____.A. why you often forget wordsB. what is wrong with your brainC. how you can improve your memoryD. what your long-term memory does答案为红字6Whenever the sun dropped and the blue sky came up, my father and I used to climb the mountain near my house. Walking together, my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences. He always told me, “ You should have goals(目标)like climbing t he mountain”. Without the mountain-climbing that we both enjoyed, we couldn’t have enough time to spend together because my father was very busy. I really got a lot from mountain-climbing. It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience.Once we climbed a very high mountain. It was so challenging for me because I was only ten years old. During the first few hours of climbing, I enjoyed the flowers and trees, and the bird’s singing, but as time passed, I got a pain in both of my legs. I wanted to quit climbing. In fact, I hated it at that moment, but my father said to me, “You can always see a beautiful sky at the top of the mountain, but you can’t see it before you reach the top. Only there at the top, can you see all of the nice things, just like in life.”At that time, I was too young to understand his words. But later after that, I got new hope and confidence (自信). I found myself standing at the top of the mountain. And there, I could see the whole of the sky, which was as clear as crystal (水晶).( )1. Mountain-climbing was for Father and Son.A. difficultB. enjoyableC. painfulD. comfortable ( )2. The underlined word “quit” in the passage means .A. carry onB. put offC. give upD. pick up( 3. We can infer from the last paragraph that .A. the writer reached the top of the mountainB. the writer was very successful in his lifeC. though the writer was young, he could understand his fatherD. he writer used to stop half-way when he climbed the mountain( )4. What’s the best title of the article?A. Reaching the Top of the Mountain.B. Conversations between Father and Son.C. Standing at the Top of the Mountain.D. How to Get to the Top of the Mountain.答案: 1. B 2.C 3.B 4.A。
2014北京中考英语真题四、单项填空(共13分,每小题1分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项. 22. I have a big brother。
__________name is Paul。
A。
His B. HerC. HeD. Your23. I sometimes help my mom with her housework____________ Saturdays.A。
at B。
in C. on D. to24。
I’d like to go with you, _____________I’m too busy.A. orB. andC. soD. but 25。
—________people are there in your family?—Three。
A。
How often B。
How long C。
How many D。
How much26. —Which season do you like _________,winter or summer?—Summer.A. wellB. betterC. best D。
the best27。
—Must I hand in my homework now,Mr.Smith?—No,you ________.A。
can’t B. shouldn’t C。
wouldn't D. needn’t28。
—What do you often do at weekends?—I often _________ my grandparents。
A. visit B。
visited C. have visited D. will visit29. My parents always tell me ______ more vegetables and fruit。
A。
eat B. eating C。
eats D. to eat30. — What were you doing when we were playing basketball yesterday afternoon?- I ______ the classroom.A。
2014 年北京市高级中等学校招生考试英语试卷22. I have a big brother, ____ name is Paul.A. HisB. HerC. ItsD. Your23. I sometimes help my mom with the housework Saturdays.A. AtB. InC. OnD. to24. I'd like to go with you, ____ I'm too busy.A. OrB. AndC. SoD. but25. —____ people are there in your family?—Three.A. How oftenB. How longC. How manyD. How much26. —Which season do you like ____, winter or summer.—Summer.A. wellB. betterC. bestD. the best27. —Must I hand in my homework now, Mr. Smith?—No, you ____.A. can'tB. shouldn'tC. wouldn'tD. needn't28. —What do you often do at weekends?—I often ____ my grandparents.A. visitB. visitedC. have visitedD. will visit29. My parents always tell me ____ more vegetables and fruit.A. eatB. eatingC. eatsD. to eat30. —What were you doing when we were playing basketball yesterday afternoon?—I ____ the classroom.A. was cleaningB. have cleanedC. will cleanD. clean31. A new hospital ____ in my town next year.A. buildsB. builtC. is builtD. will be built32. He ____ in this factory for 20 years already.A. will workB. worksC. has workedD. is working33. Look! The clock has stopped. Maybe there's ____ wrong with it.A. everythingB. somethingC. AnythingD. nothing34. —Do you know ____ the meeting?—Tomorrow morning.A. when they hadB. when they are going to haveC. when did they haveD. when are they going to have五、完形填空(共12 分. 毎小题1 分)Santa Can Come before ChristmasIt was last June. I entered a supermarket to pick some vegetables, when a young man asked me," Can you tell me where the __35__ counter (柜台) is?""Well, the milk is in the lower right counter," I replied. Picking up my things, I finally came to the milk counter where I met the same man __36__ almost 10 bottles of milk. I asked, "Do you need a basket or a trolley?" "Sure, thank you," he answered.I was __37__ he was still picking more bottles and after a few minutes his trolley had 24 bottles of milk.I laughed and asked, "Why so many bottles?"He smiled and said, “These are for my street dogs. Today, I want to be a Santa __38__ them. ”I said, “Well, it's too __39__ for you to be a Santa. It is still June and Christmas comes in December. ”He __40__ at me and walked a few steps, as if he wanted to say something but he left the counter without saying anything.__41__, we met again at the bread counter. "So these bread and cakes are also for the street dogs, Mr. Santa.” He smiled and said,"Yes. These are also for the dogs and I love to be Mr. Santa in the month of June. Santa is a representation (象征) ofsurprises and __42__. Santa comes in December as we __43__ him around Christmas. But in real life there is a Santa in each one of us that shines through our personality at some point of time, no matter which month it is. Maybe when you offered help to me by getting me a trolley, there was a __44__ Santa in you. When we offer food to a poor man or a(n) __45__ to someone who is caught in the rain, we are being Santa there. So when you offer help to others or get help from others, just think that Santa has come all the way for you. ”He left and I was happy that I had met him. It was right to understand that Santa can come before Christmas. We just need to realize that he is around us by __46__ happiness and unconditional love.35. A. vegetable B. milk C. bread D. fish36. A. putting B. choosing C. holding D. bringing37. A. sad B. excited C. angry D. surprised38. A. for B. on C. of D. by39. A. easy B. early C. helpful D. important40. A. pointed B. laughed C. shouted D. turned41. A. Luckily B. Suddenly C. Hopefully D. Naturally42. A. love B. success C. friendship D. honor43. A. call B. show C. expect D. invite44. A. lost B. frozen C. forgotten D. hidden45. A. camera B. umbrella C. apple D. box46. A. storing B. facing C. spreading D. increasing阅读理解(共44 分)ASchool ProgramsHillbrook SchoolMusic Program is offered all year round to students of grades 1-5. You can choose violin lessons or piano lessons. Enjoy our beautiful school with gardens and playgrounds.Tel: 650-968-5957www. hillbrook. comEmerson SchoolSports Program for students of grades 1-3 starts in January!Woodshop Program starts on January 15th. Students of grades 4-6 are welcome.Tel: 650-903-0986www. emerson. comMonarch SchoolGroup classes in art are offered every day. Nice and patient teachers are waiting for you. Monthly shows and weekly classes with guest artists. Art Program for beginners only.Tel: 650-720-1677www. monarch. comAlmaden SchoolEvery child can be different and special. Our Development Program helps students of grades 1-6 improve thinking skills through math, science, life skills, cultural activities and fun games.Tel: 650-403-3575www. almaden. com47. Which school offers Music Program?A. Hillbrook School.B. Emerson School.C. Monareh School.D. Almaden School.48. If you are interested in group classes in art, you can call ____.A. 650-968-5957B. 650-903-0986C. 650-403-3575D. 650-720-167749. Which program helps improve thinking skills?A. Sports Program.B. Art Program. C Development Program D. Woodshop ProgramBBilly's favorite color is orange. But he can't see what orange looks like. Billy is blind.A month after he was born, his mother noticed that his eyes weren't quit e as big as a normal baby's.“Billy would never be able to see,” the doctor told his mother. After that Billy's mother began talking to him, describing things she saw. She told him what she was cooking, or what she saw outside the window. She described everything to him.Billy does not only depend on his mother's descriptions to learn about the world around him. He sees with his ears and his hands, too. He has perfect hearing. When people make phone calls, he can tell the numbers they dial (拨)."He is very confident and his disability doesn't stop him from being an important part of theclass," his teacher said. "The students love him, and he is just one of them.”Billy loves computer science. He began teaching himself computer programming when he was just seven years old. His dream school would be Stanford University. He gets top grades in his classes, making that a real possibility.“You can't let excuses get in the way of your dreams, and if you do that you can't move forward and reach your goals," said Billy.50. From the passage, we know that ____.A. Billy can't hearB. Billy can't seeC. Billy can't walkD. Billy can't talk51. How did Billy s mother help him?A. By teaching him how to draw.B. By asking teachers for advice.C. By describing everything to him.D. By sending him to his dream school.52. When did Billy begin teaching himself computer programming?A. When he was 7 years old.B. When he was in Grade 5.C. When he was in high school.D. When he was at university.CHave you ever wondered what goes through your mind when you choose where to sit in a new classroom? Or in a waiting room full of strangers? Or on a bus? Researchers have found out some interesting facts.Perhaps unsurprisingly, we prefer to sit closer to people like ourselves. Girls, sit by girls and boys sit by boys. Adults sit together and young people choose another young person to sit near. But it goes further than this. We even choose to sit near someone who looks like us. People with glasses are more likely to sit near other people with glasses. People with long hair sit closer to other people with long hair.We seem to believe that people with similar habits or hobbies will share similar attitudes and we are more likely to be accepted by people like ourselves or even, we think we may be safer with people who look like us. Sometimes that's true but it's a pity if we always stick to the same people, the same group. The danger in always staying in our comfort zone (舒适区) is that we just recycle the same opinions, the same tastes and the same ideas. We lose the chance to learn something new, find out about interesting things, hear funny stories and discover differences.When we always stick to the same people, how can we ever break down the barriers which prevent us from getting to know people with different ideas? And how can we avoid the ignorance (无知),which too often leads to prejudice (偏见) and even fear? If instead you want to live in a society that opens to changes and new things and different opinions, be the cat among the pigeons.Move out of your comfort zone. Go and sit next to someone different. And don't just sit there in silence. Say hello. Ask a question. Start a conversation. That's how we make friends. That's how we learn about people. That's how we open our minds to new ideas. That's how we live an exciting life.53. From the passage, we know that people prefer sitting by someone who ____.A. is like themselvesB. has a sense of humorC. is open-mindedD. lives an exciting life54. People like staying in their comfort zone because they may ____.A. remain comfortable and specialB. be accepted easily and feel safeC. find out more interesting thingsD. discover differences among themselves55. What is the purpose of the passage?A. To tell us just to be ourselves in social life.B. To introduce ways to learn about the worldC. To explain how people communicate with others.D. To encourage us to meet people of different kinds.DTeens want structure in their lives, which means they want their lives well-planned. To begin building structure, teens needlove and trust. They need to know their parents are there to give them needed love and support (支持). Teens want to be sure that nothing can prevent parents from shouldering their responsibility for them not their growing maturity (成熟),misbehavior, nor anger at something they have done. Teens want parents to keep control while allowing them to make some decisions.There are some ways you can help your teens create reasonable structure and remain close. One way is to spend time together. Parents often mistake their teens' increased interest in friends for a disinterest in the family.Teens would like to spend more time doing things with their parents, but watching TV is not counted as spending time together. As your teens mature, it is important you and your teens spend time alone together, one to one. Your teens need time to talk to you alone without any other family member present.Talk with your teens about their interests and concerns. Make sure you really show interest in what is happening. When talking with your teens, give full attention and do not stop them.The way to help your teens become adults is to let your teens into your world. Sharing your emotions and concerns with your teens is important. Avoid causing needless worry.Trust your teens. Don't expect the worst. Hope for the best. Telling your teens you don't like their friends will cause the teens not to bring their friends home. If something should go wrong, believe that your teens didn't do it on purpose.It is very important that you treat your teens with respect. Teens need the same respect adults show for total strangers. Don't talk down to your teens.You need to be supportive of your teens. What may be a small problem to you may be troubling to your teens. Teens don't have the experiences that adults have had. Let the teens know that you understand how much it hurts when something happens that is upsetting or hurtful to them. As they mature, they can look back at some problems they had and laugh at having been upset by something that now seems unimportant.The most important things to remember are: talk with your teens, listen to their worries and offer suggestions when needed. This will help your teens to live a well-organized life.56. According to Paragraph 1, teens ____.A. can control themselvesB. expect direction and freedomC. don't know how to make decisionsD. don't have responsibility for the family57. The underlined part "counted as" in Paragraph 3 probably means "____ ".A. compared withB. used asC. connected withD. regarded as58. To help teens organize their lives, parents should ____.A. invite their teens' friends homeB. leave their teens' problems aloneC. share their feelings with their teensD. pay little attention to their teens' daily lives59. What is the best title of the passage?A. Training Teens to Become Responsible AdultsB. Helping Teens to Build Reasonable StructureC. Improving the Relationship with Your TeensD. Stepping into Your Teens' Secret World七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
绝密★启用前北京市2014年高级中等学校招生考试英语 .......................................................................... 1 北京市2014年高级中等学校招生考试英语答案解析 . (7)北京市2014年高级中等学校招生考试英语(满分120分,考试时间120分钟)听力理解(共26分)一、听对话,从下面各题所给的A 、B 、C 三幅图片中选择与对话内容相符的1.ABC 2.ABC 3.BC 4.ABC二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A 、B 、C 三个选项中选择最佳选项。
每段对话或独白你将听两遍。
(共12分,每小题1分)请听一段对话,完成第5,6小题。
5. What are the speakers going to do? A. To have dinner.B. To watch a match .C. To see a film.6. Who will go with the boy? A. His friend.B. His mother.C. His sister.请听一段对话,完成第7,8小题。
7. What does the girl like doing? A. Playing chess.B. Playing basketball.C. Playing the piano.8. How often does she practice? A. Once a week.B. Twice a week.C. Three times a week.请听一段对话,完成第9,10小题。
9. Where’s Classroom F205? A. On the first floor.B. On the second floor.C. On the sixth floor.10. Where did the girl study for one year? A. In Canada.B. In America.C. In China.请听一段对话,完成第11至13小题。
CMost of the things around you will be replaced or thrown away someday. Where will they go when they are thrown out? What kinds of waste will t hey create, and how will it affect the environmentMost of our crash goes to places called landfills. A LANDFILL is a low area of land that is filled with garbage(垃圾).Most modern landfills are lined with a cover of plastic to keep dangerous liquids(液体)from polluting earth and ground water supply. The problem is that more than half of the states in this country are running out of places to landfill their garbage. Because of the unhealthy materials, landfills do not make good neighbors,and people don’t want to live near them. Many landfills are set in poor neighborhoods.The Fresh Kills landfill on Staten Island, New York, was the largest garbage landfill in the world. For years, people who live nearby complained about air and water pollution caused by the enormous pile of trash. They say that the smoke have made people sick. The landfill closed in April 2001.Now can a harmful waste—material that can pollute air, land, and water –be disposed of in a safe way.Another way to get rid of trash is to burn it. Trash is burned in an incinerator._ Because incinerators in operation can get rid of almost all of the trash, some communities would rather use incinerators than landfills. There is a problem, though. Leftover ash and smoke from burning trash may have dangerous chemicals, and even make it hard for some people to breathe. They can harm plants, animals, and people.You can help reduce(减少)waste by reusing bottles, batteries, and paper. You can also recycle newspaper, glass, and plastics t to provide materials for making other products.From recycled materials, many things are made. For example, from recycled paper we can get newspapers, boxes and so on. From recycled plastic we can get soda bottles, tables, and backpacks.53. Why don’t landfills make good neighbors?A. Because there are unhealthy materials in them.B. Because people prefer to live in the city center.C. Because landfills are not big enough for trash.D. Because most states are running out of places.54. What does the underlined word ―incinerator‖_probably mean?A. An area to collect trash.B. A machine to burn trashC. A metho d that is used to burn trash.D.A station that is run by selling trash.55. What is probably the best title for the passage?A. How Is Trash Burned?B. What Can Be Reused.C. Why Is Waste Dangerous?D. Where Does Garbage Go?Nearly all kids have had the same experience. They are eating in a restaurant with their parents. They finished the spaghetti minutes ago. Now, t hey are bored. Their little brother is kicking them under the table. He is also complaining about the desserts(餐后甜点). Yet their parents are still eating and ta lking…and talking…and talking.―Be patient.‖ One parent says. ―We’ll have dessert soon.‖All kids know what happens next. After dessert, their parents drink coffee. Then they talk some more. Again, the children must wait. They have been in school all day and would rather be running and playing. Instead, they must sit in a chair and stare at a wall.Going to a restaurant doesn’t have to be this way. Many restaurants say they are ―family-friendly‖. Family restaurants, such as fast-food restaurants should play areas for children. At these restaurants, almost every pla y area is a big room full of climbing equipment. The room is usually, packed with happy kids. Parents can eat while the children play. Everyone is happy.The real problem begins when families want to eat a fancier meal(大餐). The parents don’t want to hurry through the meal but talk to each other. They do not have bored children pestering(烦扰) them about leaving. That’s no fun for kids either. For them, going to a nicer restaurant means just one thing: sit still and be quiet.On family blogs across the Web, dozens of parents post the same question all the time; are there any nicer restaurants with play areas for kids? Research shows that some nicer restaurants do have play areas. In warmer cities, it is easier for restaurants to build play areas outside. For example, at one restaurant kids can sail tiny little motor boats in a small, shallow pond. Parents can sit on a beautiful yard and watch the kids play. Some nicer restaurants even have indoor play areas. Research also shows that these restaurants serve more than just burgers, chickens and fries.So, it’s possible for a restaurant to provide both food and a place where kids can play. These restaurants seem to be popular, too. For some, families must have reservation days in advance. For oth ers, families might be forced to wait in long lines. Clearly, quality food and safe play areas are both good for business.56. Why do children get unhappy at the restaurant?A. Because they can’t join in their parents’ talk.B. Because the dessert isn’t served in time.C. Because they can do nothing but wait.D. Because the food there isn’t delicious.57. What is the real problem mentioned in the passage?A. Children don’t like eating fancier food.B. Not many nicer restaurants provide play areas.C. Parents don’t trouble to comfort their bored kids.D. People have to wait for seats in nicer restaurants.58. What conclusion can we draw from the research?A. It’s common for nicer restaurants to provide good f ood and play areas.B. Building play areas is more difficult for restaurants in colder cities.C. Serving more kinds of foods may help restaurants to make more money.D. It’s possible for restaurants to find a balance to make both happy.59. What does the writer mainly want to tell us?A. Cities need to help develop restaurant business.B. Children are supposed to be much more patient.C. Restaurants are supposed to give kids some space.D. Parents need to care more about their kids when eating.朝阳CYou’re buying a used car, moving into a new house, or deciding which doctor should treat your illness. These are times when you need to get directly to the core (核心) of an important matter.Asking general questions gets little valuable information and may even result in unreal answers, says Julia Minson, a visiting scholar in decision sciences at the University of Pennsylvania in the US. The best way, says Minson, is to ask a lot of questions that discover there are problems.Let’s say someone is selling a used iPod. An example of a general question is ―What can you tell me about it?‖A positive-assumption (正面推测) question is ―There aren’t any problems with it, right?‖ But a negative-assumption question, such as ―What problems have you had with it?‖will get the most h onest answer, found Minson and her team.In a study, 87% of the sellers warned the buyers to problems when asked a negative-assumption question, while 59% of those did the same thing to a positive-assumption one.When you want the truth, you have to ask for it. What problems does this car have? What are the worst parts of this job? How many people with my kind of illness have been successfully treated? Your questions should communicate that you are sure there will be difficulties and that you want to know about them.53. What can we do if we want the truth, according to the passage?A. Ask for it ourselves.B. Talk with honest people.C. Study it ourselves.D. Do some experiments.54. What kind of questions has the best result?A. General questions.B. Positive-assumption questions.C. Careful questions.D. Negative-assumption questions.55. Which of the following can be the best title for the passage?A. How to Find Honest PeopleB. How to Talk with OthersC. How to Get an Honest AnswerD. How to Avoid Being CheatedDResearchers have recently discovered how to make families work more successfully. A surprising idea has appeared: the single most important thing you can do for your family, it seems, is to develop a family story.I first heard this idea in the mid-1990s from Marshall Duke, a professor at Emory University. Duke was studying stories in families when his wife, a children’s learning specialist, made a discovery: ―The students who know a lot about their families will do better when they face challenges (挑战),‖ Sara said.Interested, Duke set out to test her conclusion. He and Emory workmate Robyn Fivush developed a method called the ―Do You Know?‖ degree that asked children to answer 20 questions such as: Do you know where your grandparents grew up? Do you know where your mum and dad went to high school? Do you know about an illness or something really terrible that happened in your family?Duke and Fivush asked those questions to members of four dozen families in 2001. They then compared the children’s results with a group of psychological (心理学的) tests the children had taken and reached a conclusion that agreed to Sara’s theory. The more children knew about their families’ histories, the stronger their sense of control over their lives, the higher their self-respect, and the more successfully they believed their families worked from generation to generation (代代传承).―We were blown away,‖Duke said. The researchers mentioned the children after the terrible events of September 11, 2001. ―Once again,‖ Duke said, ―the ones who knew more about their families proved to be stronger.‖Why does knowing where her grandmother went to school help a child overcome something terrible and difficult? Duke said that children who have the most self-confidence have what he calls ―a strong intergenerational self‖. They know that they come from something bigger than themselves.Duke suggested that parents do the same activities with their children again and again. Any kind of activities work to teach the sense of history: holidays, vacations, big family get-togethers, even a drive to the shop. ―These traditions become part of your family,‖ Duke saidYears of research have shows that most happy families also communicate successfully, but it’s not simply a matter of talking through problems. Talking also means telling a positive (正面的) story about yourselves. When faced with a challenge, happy families, like happy people, just add a new chapter (章) to their life story that shows them overcoming the difficulty. This skill is very important for children when they are growing up.The bottom lines: if you want a happier family, create, refine and retell the story of your family’s best moments and your relations’ ability to overcome difficulty. That act alone may prove the fact that your family will thrive (兴旺) for many generations to come.56. What does the passage mainly tell us?A. Happy children are usually brought up in happy families.B. Our family is the most important place to teach children.C. There are many things for the young to learn from the old.D. Family history plays an important part when children grow up.57. What can the ―Do you know?‖ degree tell us?A. What relation in one’s family is.B. What story one’s family has had.C. How much one knows his family.D. How much one loves his family.58. The underlined sentence ―We were blown away‖in the passage may mean ―______.‖A. We were surprised very muchB. We were deeply movedC. We were .punished seriouslyD. We were completely lost59. Which of the following is true, according to the passage?A. The event of September 11, 2001 helped Duke draw his conclusion.B. Duke thinks that a strong intergenerational self is the most important..C. Duke and Sara’s research work led us to an unexpected conclusion.D. According to Duke, positive talks will add new chapters to one’s life.西城CPaperboyBy Vince Vawter What’s the basic story line?Little Man works as a paperboy for the summer, but has no idea that it willchange his attitudes towards life forever. His unexpected adventure leads himto new friends, problems, and worries. The job even puts his life in danger.What would you say about this book?It tells an interesting stor y, providing a deep understanding of the life ofsomeone in a special situation. —By Zach LewisHouse ofSecretsBy Ned Vizzini What’s the basic story line?A man writes a novel called The Book of Doom and Desire. The book is magical and has powers that could be harmful if misused. The writer puts a spell (符咒) on the book so nobody can use it. Some people want to find the book. Their search is very dangerous. What happens during their adventure? Read the book and find out.What would you say about this book?It includes funny stories, bravery and love. It is a great book from start to finish. —By Abhinav PiplaniBetter to WishBy Ann Martin What’s the basic story line?Abby Nichols is 8 years old and living with her parents in a small town inMaine during the Great Depression. She can’t imagine what her future holdsfor her. But Abby’s world is changing fast. There will be good-byes to say andhard choices to make. The story follows the ups and downs of Abby’s life.What would you say about this book?It is a book about how a girl deals with her problems. Thewriter shows readers the way a family grows. The story is about hope and life.—By Alaa OsmanMy Brother Is A Big, Fat LiarBy JamesPatterson Wha t’s the basic story line?Georgia Khatchadorian is entering Hills Village Middle School and thinks everything is going well. But things are different at HVMS. Her brother, Rafe, was kicked out because he broke all the rules. The teachers think that Georgia is just like her brother, so they give her bad grades. To make matters worse, some boys often pick on her. Will Georgia be able to change her reputation? What would you say about this book?It is very humorous, and readers will never want to put it down!—By Rylan J. Daniels53. What do Paperboy and House of Secrets have in common?A. They both tell honest people’s stories.B. They both include some adventure s tories.C. They both present a deep understanding of life.D. They both give advice on how to solve problems.54. According to My Brother Is A Big, Fat Liar, why is Georgia given bad grades?A. She puts her brother’s li fe in danger.B. She breaks all the rules like her brother.C. Her teachers believe that she will behave badly.D. She doesn’t study well and picks on her classmates.55. Where can we probably read this text?A. A personal diary.B. A website book review.C. A science report.D. A chemistry textbook.DImagine having an idea, drawing it on paper, bringing it to a store and seeing it turned into an object. This is now possible with the help of 3D printers. Such machines were once used just by universities and big companies, but now, stores with 3D printing services are appearing around the United States.Bryan Jaycox and his wife opened The Build Shop LLC in Los Angeles two years ago.The Jaycoxs offer 3D printing classes and services for anyone who is interested.―I think 3D printing is going to be huge. It’s going to have a huge influence on society as a whole.‖ says KiChong Tran, one of the students in a recent class. He plans to open a 3D printing business in Cambodia (柬埔寨).3D printing services are coming into American people’s life. The UPS Store is a nationwide retailer (零售商) that provides copying and other services. The UPS Store recently put 3D printers in three of its independently-owned stores. Burke Jones owns one of the stores in San Diego.―The demand has been amazing. There has been a lot of interest from people. It’s been much more than I would have imagined.‖The UPS Store plans to add 3D printers in three more stores.For $11, someone used a 3D printer to produce two small plastic parts as part of a knuckle (指节) for a hand. He works for the company which is testing finger prosthetics (假肢). He saysthe same–day or next-day printing services will speed up testing of parts and get them to patients faster.Staples, an American store, is selling 3D printers on its website for as low as about $1,300. As with any technology - experts expect the printing speed to increase and the price to go down.Bryan Jaycox requires $15 an hour to print an object. He also sets the price depending on the size of the object and up to $50 an hour for design and labor services.Mr Jaycox thinks that within five years, 3D printing technology could become more user friendly. But KiChong Tran says even today’s technology can make a difference in a developing country like Cambodia.―With 3D printing you can give them tools, so they are responsible more for their own development and they learn skills beyond just like learning English and becoming a tour guide or something like that. Y ou can actually create things that give value to the world.‖He says it’s no t just Cambodia but anywhere where there is a 3D printer, it can turn a good idea into reality.56. What can 3D printers do according to the passage?A. Come up with an idea.B. Draw on a piece of paper.C. Help users to spend less money.D. Turn an idea into a physical object.57. What does the underlined part mean in this passage?A. Make users’ life better.B. Make friends with users.C. Make 3D printers easier to use.D. Use 3D printers to make money.58. What can we infer from the passage?A. 3D printing is becoming popular in the world.B. There is no 3D printing busi ness in Cambodia.C. The UPS Store is the biggest 3D printing company.D. 3D printing plays the most important role in daily life.59. What’s the passage mainly about?A. The future of 3D printing in the world.B. The 3D printing business in Cambodia.C. The development and growth of 3D printing business.D. The 3D printing classes and services in different places.房山CSome people think that success is only for those with talent(才能)or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck. I’m not going to say luck, talent, and situation s don’t come into play because they do. Some people are born into the right family while others are born with great talent, and that’s just what life is.However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical. And, what’s more, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing. To become great at certain things, it’ll require even more time that most people won’t put in.This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you don’t enjoy what you do, it is going to feel like unbearable(难以承受的)pain and will likely make you give up well before you ever become good at it.When you see people showing some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost. It’s sometimes easy to think they got lucky or they were born with some unusual talent, but thinking that way does you no good, and there’s a huge chance that you’re wrong anyway.Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction(着迷), and over a long period of time. If you’re not willing to put in the time and work, don’t expect to receive any rewards. Continual, hard work won’t guarantee that you will get the level of success you may want, but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into.53. What can we infer from the passage?A. Successful people enjoy doing all kinds of work.B. People sometimes succeed without luck or talent.C. Successful people like to show their great skills.D. People will succeed in life if they set good goals.54.What does the word ―guarantee‖ in the last paragraph mean?A. keep upB. carry outC. look aheadD. make sure55. What is the main idea of the passage?A. Having a goal is important to success.B. Being good is different from being great.C. One cannot succeed without time and practice.D. Luck, talent and family help to achieve success.DIt is natural for young people, at times, to blame their parents for most of the misunderstandings between them. They have always complained(抱怨) that their parents are out of touch with modern ways; that they do not trust their children to deal with trouble; that they talk too much about certain problems,and that they have no sense of humor, at least in parent-child relations. I think it is true that parents often look down upon their teenage children and also forget how they themselves felt, when young.For example, young people like doing things without careful thinking:it is one of their ways of showing that they can accept a challenge(挑战). Older people worry more easily:most of them plan things ahead, at least in the back of their minds, and do not like their plans to be upset by something unexpected.So my advice to you is this:when you want to borrow the family car or get your mother to mend something for you, you will have better success if you can possibly ask ahead of time.Young people often make their parents feel angry with their choices in clothes and hairstyles,in singers and music. This is not the main reason. They feel cut off from the adult world. So they create a culture and society of their own. Then, if it turns out that their music and singers, or vocabulary, clothes and hairstyles make their parents feel angry, this gives them more enjoyment. They feel they are better, at least in a small way, and they are leaders in style and taste.Sometimes you don’t obey because you do not want your parents to accept what you do. If they did accept, it looks as if you are tricking(辜负)your own age group. But in that case, youare supposing that you are the underdog:you can’t win but at least you can keep your honor. This is not an active way of looking at things. It is natural enough,after long years of childhood, when you were completely under your parents’ control. But it doesn’t notice the fact that you are now beginning to be responsible for yourself.If you plan to control your life, co-operation(合作) can be part of the plan. You can make others, especially parents, respect you with your sense of responsibility, so that they will give you the right to do what you want to do.56. The writer is mainly talking to _________.A. parents of teenagersB. newspaper readersC. teachersD. teenagers57. The first paragraph is mainly about ________.A. the teenagers’ complaints about their parentsB. the teenagers’ ability to deal with trouble in lifeC. the parents’ complai nts about their childrenD. misunderstandings between teenagers and their parents58. The word ―underdog‖ in the 5th paragraph refers to a person who.A. keeps dogs as petsB. has little chance to succeedC. looks down upon othersD. likes to cheat his own age group59. We can infe r from the pa ssage thatA. teenagers can’t join adult society because they have their own cultureB. it is impossible for young people to get along well with older peopleC. it is true for older people to forget how they felt when they were youngD. older people often lead the way in clothes, hairstyles, singers and music顺义CA famous study was done in a school by a professor from a university. At the start of the school year, the teachers were given the names of five children. They were told that these five were the most excellent students in the class. But the fact was that these students were only average,and they were not the best students at all. Well, guess what? At the end of the year, all the five average students scored among the highest in the class.What made these average students change so much to become top students?The only difference was the change in their teachers’ attitude. Because the teachers believed that these five kids were the top students,they expected more from them. And so these five average students began to believe and expect more from themselves. So they worked harder to do as well as they could.Do you know why? If you expect the best from people, they’ll usually want to give you their best. A great leader said, ―Treat a person just how he appears to be on the outside, and you’ll make him even worse. But treat a person like he’s already a success,and you’ll help make him the best he can be.‖Like the true story of 7-year-old Johnny, his teacher got so angry with him that one day she said,―Johnny,you’re the naughtiest boy in this class. I’m sure you’ll never change.‖ The next year Johnny had a new teacher. And on the first day of class,she met with Johnny after school and said,―Johnny, I’ve heard a lot about you! But do you know that I don’t believe a word of it.‖ And every day after that, this new teacher treated Johnny as if he was one of the smartest students even when Johnny did naughty things. Later on, Johnny became a school leader. Because that’s thepower of our belief and attitude toward children.53. The professor started his researchby _______.A. teaching the five children himselfB. asking the five children to find a new teacherC. telling the five students to work harder than ever beforeD. telling the teacher the five students were the best in the class54. The five average students became top students mainly because of ________.A. the professor’s studyB. the teachers’hard workC. the change in the teachersD. the change in the teachers’ attitude55. What does the passage mainly tell us?A. Attitude and belief can change a person.B. Only teachers can make you a top student.C. A professor’s study can help you score highest.D. If you want to get more,you should have new teachers.DSometimes people are not clear about what kind of food is healthy, and what kind of food may do harm to our health. The USDA has prepared a food guide to help people learn about which kind of food is the healthiest to eat. The food guide describes six main food groups: meat (like fish and chicken), dairy (like milk and cheese),grains (like bread and rice), fruit and vegetables. The last group is fats and sweets. The USDA also suggests how much of each food group is healthy to eat daily. Though this guide was prepared by the US government, it is very useful for people all over the world.As a result of years of study, we know that too much animal fat is bad for our health. For example, Americans eat a lot of meat and only a small amount of grains, fruit and vegetables. Because of the way they eat, they have a high rate of cancer and heart disease. In Japan, people eat large amounts of grains and very little meat. The Japanese also have a very low rate of cancer and heart disease. The Japanese live longer than anyone else in the world. However, when Japanese people move to the US, the rate of heart disease and cancer goes up as their eating habit changes. And as hamburgers, ice creams and other high-fat foods become popular in Japan, the rate of heart disease and cancer is going up there as well. People are also eating more meat and dairy food in other countries, in which the disease rate is going up along with the change of the way people eat. Doctors everywhere suggest people eat more grains, fruit and vegetables and less meat and dairy food.Eating healthily is important for children as well as their parents. When parents have poor eating habits, their children usually do, too. After all, children eat in the same way as their parents. When parents eat healthy food, the children will learn to enjoy it, too. Then they will develop good eating habits. Doctors suggest parents give their children healthier food such as fruit, vegetables and juice.Everyone wants to live a long, healthy life. We know that the food we eat affects us in different ways. For example, doctors believe that fruit and vegetables can really protect people from many different diseases. On the other hand, animal fat can cause diseases. We can change our eating habits now and enjoy many years of healthy living.56. What is the USDA in the passage?。
2014北京各区中考英语一模阅读与表达汇编1. 西城八、阅读短文, 根据短文内容回答问题。
(共10分, 每小题2分)It was early evening on September 14th. Glen James, a homeless man was passing by a store in Boston when he happened upon a black bag. To see whose the bag is, Glen opened it only to find that it was filled with money—$2,400 in cash and almost $40,000 in travelers checks, as well as, a passport and other papers.While other people in similar situations would have been tempted (引诱), Glen who has been homeless since 2005, did not even think twice. He showed the bag to a police officer, and the police officer gave it back to a Chinese tourist who had reported it lost. What Glen did was reported by newspapers, all over the country.While most people that read it felt surprised at the man's honesty, 27-year-old Ethan Whittington thought Glen should get money for what he did. So he decided to set up a money collection website. He set a goal of $50,000, which he believed was reasonable because it was more than what Glen had discovered in the bag. The marketing manager from Virginia thought he would be lucky to raise a few hundred dollars. Instead, within just a day, the website had gone over the $50,000 goal, encouraging Ethan to set a higher goal of $250,000 so that he could help Glen buy a house and start a new life.Now, $113,000 has been raised. Ethan who has talked to Glen over the phone, plans to visit Boston soon and also help him manage the money wisely. Needless to say, the homeless man is surprised at what he is receiving for doing the right thing—Honesty, certainly pays off!64.Did Glen find money in the black bag?65.Who gave the bag back to the Chinese tourist?66.What did Ethan decide to do after he read the news of Glen?67.How much money has been raised by now?68.What can we learn from Glen and Ethan?2. 朝阳Some students like to translate when they practice speaking English. Translation is a very difficult exercise. During a conversation, we don‟t really have time to translate what we understand. When we use translation, we don‟t develop the necessary reflexes(反应力)needed to speak and understand a foreign language.It is important to build up reflexes right from the beginning. It will help you later when your skills are good enough to take a conversation.Then how do you build up reflexes when you only have basic words and grammar? Can it be done? Of course! Here is some advice for you.Relax!No one is checking you except yourself! Look at each communication experience as an adventure. Try to relax first when you speak English. You will pick up on small details(细节).Context is your friend.What is context? It means the situation in which something happens and that helps you to understand it. We can make good guesses about what is being said by using the context. It will be easy when you think about the context. You will feel much more comfortable and confident if you remember that.Memorize what you want to know.After you have proudly asked for tickets at the train station, the booking-office clerk (售票员) spoke a long sentence to you about the place and the time. You maybe a little unclear or have only understood a part of it. However, you can ask questions about what you want to know, such as “Did you say?” and “Would you repeat that more slowly?” So that you can easily move the communication forward.Use body language.Use body language to go with your words when you begin to learn a second language. The person you are speaking to only wants to understand you and will be carefully listening to you. As you become more proficient(熟练的) in your second language, you will depend more on the language and less on body language. But there is no shame for a beginner.64. Who does the writer write this passage for?65. What does the writer want us to do first when we speak English?66. How can we make good guesses about what is being said?67. When do we use body language according to the passage?68. What does the writer mainly tell us in this passage?3. 丰台If your home is like most others, you‟ve probably got a recycling bin in your kitchen. Good for you. That‟s the first step to recycling. But there are other things that both parents and kids, can do to make recycling work better.First, what kinds of rubbish bins are in the other rooms of your house? What about in your bedroom? You‟ve probably just got one rubbish bin where everything goes. But it‟s a good idea to place a special bin for recycling paper. Then, when it goes full, you can empty it into a larger recycling bin in the kitchen. You can also put a small recycling bin in the bathroom for any useless paper there.Before you throw an item into the recycling bin, stop and think if you can use that item again. Take plastic items that contain yoghurt, for example. After eating what‟s in them, you can clean them and store them in a cupboard, and later you can use them for storing another food item. You can do the same with the glass jars, too. You can also share your recycling advice with your neighbors.If you decide to put an item in the recycling bin, it‟s very important to follow this method. If it had food or drink in it, you must clean it before you put it in the recycling bin. It can‟t be recycled with food still in it. You should place the item under the running water for a few seconds to clean it. This saves time for the workers in the recycling center. Then they can use their time doing more important work.The last thing to remember is-don‟t give up! You mustn‟t just do recycling for a month and then return to your old habits. You can also continue to find other ways to recycle. So make recycling your new habit, and get others involved as well!64. Is it good for you to have a recycling bin in your kitchen?65. What can you do in the bathroom for any useless paper there?66. What should you do before you throw an item into the recycling bin?67. Why must you clean the item before you put it in the recycling bin?68. What is the passage mainly about?4. 石景山The British are known for their sense of humour. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement.Understatement means saying less than you think or feel. For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might say, …It‟s a little damp (潮湿的) outside.‟ Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, …She isn‟t exactly friendly.‟ Understatement is often used in unp leasant situation or to make another person look silly. Understatement plays an important part in British humour.Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others. They often laugh about the silly and unpleasant things that happen to our everyday life when someone accidently falls over in the street. They also like to make jokes about people from different classes of society. They like to make jokes about their accents, the way they dress and the way they behave. What‟s more, the British love to watch comedies (喜剧) about people who do not know how to behave in society. The comedies series Mr Bean is a good example of this kind of humor.Mr Bean is the character created by British actor Rowan Atk inson in 1990. Mr Bean doesn‟t talk often, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do. Mr Bean is popular in many countries round the world because you do not have to speak English to understand the humour. Because of this, many people have become familiar with the British sense of humour.64. Is it difficult for foreigners to understand British jokes?65. What does …understatement‟ mean?66. What do the British love to watch comedies about?67. How does Mr Bean make people laugh?68. What are the key points for people to understand British humour?5. 顺义When you step into a new environment, you must have a strong wish to fit in. Fitting in means making more friends,having more influence on others and getting more chances to live a happier life. Here is some advice that can help you.Be confident. Confidence attracts most people. Everyone is special and there is only one person like you in this world. Spend some time thinking about your strong points. If so, you will be able to build up confidence step by step. You won‟t have much difficulty fitting in.Be kind to everyone. Kindness is the bridge to your own happiness. When people notice your kindness,they will return it one day. Always give more than you receive,and think more of others than of yourself. A person who cares for others is popular everywhere.Be active in group activities. Various activities like playing football can help you to be known to others. Youmay add more friends to your circle. At the same time,you‟ll be amazed to see how much they like you. Instead of being alone to waste time,going out to dance and singing together with others to develop friendship.Be optimistic. Optimism makes both you and others feel pleased. It makes a good first impression. A pleasant smile costs the least and does the most. Humor catches others‟ attention as well. People will like you for making them live happily.If you follow what is mentioned above,you will be accepted by people around you. As a result,you will fit in very well and enjoy your new life.64. Is it necessary for a new comer to make more friends around?65. What should we do, giving more than receiving or receiving more than giving?66. Why should we take part in various activities?68. How many pieces of advice are given altogether?68. What do you think of the word “Optimism” ?6. 东城We‟ve all heard of mermaids. They are the beautiful half-human, half-fish creatures(生物). They have the head and body of a human and the tail of a fish. We also know that mermaids only exist in fairy tales. But where did all the stories about these creatures come from? If you have ever seen a manatee, then you might have an idea.Manatees, which are also called sea cows, are mammals(哺乳动物) that live in the sea. Since they are mammals, they have to swim up to the surface to breathe air. Many people believe that the story of the mermaid began with the ancient sailors who saw the manatees putting their heads out of the water to breathe. Because manatees are upright when they do this, it looks like they are standing. If a sailor saw a manatee doing this from far away across the sea, it is possible that the sailor would mistake the manatee for a creature that is half-human, half-fish.Mermaids are described as having very long hair. This is probably because manatees like to swim up to the surface of the water in areas where there is sea grass. Manatees eat all kinds of plants in the sea, including sea grass. The sea grass around the manatee‟s head when they eat could create a picture of long hair.Manatees also have powerful tails that are very similar to the fish-like tail of a mermaid. Thesailors probably watched manatees come up for air and then swim back below the surface, usingtheir paddle-shaped tails. This would explain why the sailors thought mermaids had fish-like tails.64. What are mermaids?65. Where do manatees live?66. Do manatees need to breathe air out of water?67. What do manatees eat?68. Why did the ancient sailors mistake manatees for mermaids?7. 门头沟Who help you most in your everyday life, families, charities, or friends? Don‟t forget about your neighbours! Neighbours help you more than anyone else in your daily life. So it is important to have good neighbours.What does it take to be a good neighbour? Here is some advice:Good fences(栅栏) make good neighbours. One of the most important things in being a good neighbour is to respect a person‟s privacy(隐私). If you go rushing over as soon as new neighbours move in, they may think you are going to come over at all hours of the day, not respecting their privacy.It is always a good idea to be friendly to everyone in the neighbourhood. This can not only put you on good terms(关系和睦) with them, but will also be a kind of protection for your family and home. If you wave as they drive by or offer a friendly hello while they are out to work, they will think you respect them. If you are friendly to them, they are much more likely to watch out for anything wrong going on around your home while you are out and let you know if anything happens.Another way of being a good neighbour is to be helpful in their hour of need. If you see that they are in need of a helping hand, it is good to offer your help. They will do the same if you are in trouble.In a word, if you respect a person‟s privacy, treat them kindly and be helpful when you see they are in need, you will be a great neighbour and anyone would be happy to have you next door!64. Can you neighbour help you than anyone else in your daily life?65. Why is it always a good idea to be friendly to everyone in the neighbourhood?66. When is it good to offer your help?67. How can you be a good neighbour?68. What does the writer mainly tell us in the passage?8. 平谷In Japan, there are national festivals for girls and boys. These festivals are called Girl‟s Day and Boy‟s Day.Girl‟s Day is also called the Doll‟s Festival. The Japanese celebrate it on the third day of the third month. On this day, a girl‟s parents prepare a table in the best room in the house. They put a red cloth on the table. Then they put steps on the table. They arrange a set of fifteen special dolls on the steps. The dolls represent the royal family in ancient Japan.In the festival, many girls wear the traditional kimono(和服). They have parties with their friends and eat rice cakes and drink a special rice wine. The wine has no alcohol in it, so children can drink it. After the party, the family has a traditional dinner for the girls in the family.Two months after Girl‟s day, On May 5, the Japanese celebrate Boy‟s Day. Today they call it Children‟s Day.People fly banners(旗)on their houses. The banners are made of paper or cloth, and they look like fish. When the wind blows, the fish fill with air and seem to be swimming. These banners represent a type of fish called the carp. The carp is a strong and brave fish. It swims up the rivers with great difficulty and doesn‟t give up. People hope the boys will grow to be strong and brave like the carp.The iris is an important flower on Boy‟s Day because its leaves look like a sword. Japanese children are very happy on Girl‟s Day and Boy‟s Day, and they love these festivals for many reasons. But the biggest reason is because there is no school!64. Are there national festivals for children in Japan?65. When is the Girl‟s Day?66. What are the banners made of?67. Why do people fly banners of crap on their house on Boy‟s Day?68. What‟s the passage mainly about?9. 密云Have you ever complained(抱怨) why life is so tiring? Does the sky sometimes seem dark to you? Are your studies sometimes not successful? Well, friends, cheer up and smile all the time. If you see the world with your warm heart, you‟ll find that the whole world smiles to you.While in school, sometimes you are tired of your lessons, but have you ever noticed the happy smile on your teacher‟s face when you did a good job?One day it is fine. Just before you want to go out, it suddenly starts to rain. Maybe you would feel very sad and start complaining about the weather. But dear friends, why don‟t you sit down and listen to the free concert that the nature offers you? And with the timely rain, crops in the fields will grow better and better, so farmers will have a good harvest.Although everyone wants to succeed in what he tries to do, sometimes failure(失败) can‟t be avoided. I think failure is not terrible, and the terrible thing is that we are afraid of it and give up hope. When we face failure, we must be confident in ourselves, draw a useful lesson from it and try our best to finish what we have decided to do. As a popular saying goes, “Failure is the mother of success.”Attitude decides everything. With an optimistic(乐观的) attitude life is easy and pleasant. Let‟s smile to whatever we meet and the whole world will smile to us.64. What will you find if you see the world with your warm heart?65. Why will farmers have a good harvest according to the passage?66. What is the terrible thing when we face failure?67. How do we make life easy and pleasant?68. What‟s the best title of this passage?10 延庆Confidence is very important in daily life. It can help you to develop a healthy attitude. A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chance to make themselves successful. But how to be more confident? Here are some suggestions:Speak loud When you are not confident, you can‟t do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can hardly hear you. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly. The high voice can help you become more confident.Play sports Physical exercise makes you tired but completely relaxed. A strong body helps you be full of confidence.Encourage yourself Write down a list of things you did during the da y to see how many things you have done well. Did you finish your homework? Did you tell a joke that made everybody laugh? Give yourself praise for the good things you‟ve done.Get rid of (消除) fear Fear comes along with failure. But it’s easy to overcome (克服) if you know that failure is part of your life. Don’t hide your head just because you said something stupid last time. Try to start again and believe you can do better.Pick up a hobby If you like singing, sing as much as you can. In some ways, a hobby can make you outstanding. And it will make you happy and confident.64.Is confidence important in daily life?65.How many suggestions can help you to be more confident?66.Which can help you be more confident, speak in a low voice or speak loud?67.How can you encourage yourself?68.What‟s the passage mainly about?11. 海淀Ants may be very tinny, but they‟re serious eaters! Ants love a picnic and they have their“ant-picnics”. Favorite FoodsWant to find out what the ants like to eat? Place different foods on the edge of an upside-down plate. You can use butter, honey or seeds. Put this feeding station in the places where t here are lots of ants. Wait three minutes and count the number of ants feeding on each food. Count them every three minutes. Watch and find out!Do ants prefer sweet foods or less sweet ones? Here‟s test: Give ants a choice between full-strength honey and a honey-water mixture. Offer a few drops of each choice side-by-side. Then count the number of ants you see near each site every three minutes.How Far Will They Go?Want to see how far ants travel to collect food? First find an ant nest(鸟巢)by following someants when they carry food home. Now you know how far the ants traveled to your food station.Next, move the food station about one foot (30cm) farther. Keep moving it until the ants no longershow up.Spreading the NewsOnce ants find food they like, usually they try to get their nestmates to help. To find out how long it takes an ant to tell others there‟s food nearby, offer their favorite food and watch. After the first ant finds it, begin counting the ants at the food station every minute. Also, watch their behavior, when the first ant heads home, what does it do when it gets near other nestmates?64. Do ants love a picnic?65. Where can we put the feeding station to find out ants ‟ favorite food?66. How can we find an ant nest?67. What do ants usually do once they find food they like?68. What is the passage mainly about?12. 房山You may think that inventions are far away from your everyday life. But in fact, almost everyone can invent. It's just that they do not recognize that their idea could be the start of an invention. Once inventors see their ideas have some practical value, they don't let them slip away.For example, the inventors of the dishwasher, American Josephine Cochrane, loved to give dinner parties. But she found it took too long to wash her dishes by hand and too many of them broke. She decided that a machine could do the job faster and with fewer mistakes. So, in 1886, she set out to make one for herself.Like Cochrane's, most inventions are created to solve a problem. So, the first and most important step is to find the problem. Start by looking at what is wrong with things you see now and ask people around if they remember ever saying, "I wish someone would invent something for..." Then you might notice situations or thingsin need of improvement. The next step is to think about possible solutions. An invention is a new way of solving a problem. So think of many, varied, and unusual ways. You can often come up with a solution to a problem by looking at it from a different angle thinking about it in a new way.Most inventions are not completely new. They do not come out of nowhere, but of things or ideas that already exist. (存在). And the hardest part of inventing, even for a lot of inventors, is coming up with a problem and finding a solution. Once you have an idea, you can always get help building your invention.This problem-solving technique can also work in your everyday lives. So, why not try it in your studies, in your relationship with others, or even in the way you look at the world?64. Can most people invent?65. When did Cochrane start to make the dishwasher?66. How can we often come up with a solution for a problem?67. What is the hardest part of inventing for inventors?68. What does the writer want to tell us?13. 怀柔At present, more and more people are crazy about travelling. Why do people travel? “To see more of the world.” many people would say. But travelling abroad now means much more than that for the growing number of Chinese tourists. Of course it offers us good opportunities to meet people from other countries, learn about their culture and customs.According to the United Nations World Tourism Organization (UNWTO), more than 1 billion people travelled to another country in 2012. In 2012, Chinese people travelled abroad 30 percent more than in 2011. The prosperity (繁荣) of the tourism industry can also bring both our country and foreign countries great economic benefits (经济利益). Chinese people usually travel abroad in large tourist groups and visit several countries in one trip.Chinese people don‟t just travel for sightseeing. The China International Travel Service Company said that all their tour trips sold out a month before Christmas Day. Stores offered discounts (打折) during that time, so shopping in Europe and the United States is popular among Chinese travelers.In December, China is going through a very cold winter. So many people like to go to some countries in Southeast Asia because the weather there is quite pleasant.The improv ement of living standards means more Chinese can travel abroad. But many of them don‟t have a sense of public manners. A report by Living Social website in March 2012 even listed Chinese as the world‟s second worst tourists.If you want to change that bad name, remember to avoid the following: littering, spitting, snatching bus seats, line-jumping, taking off shoes in public, talking loudly and smoking in non-smoking areas. Besides, we should learn some necessary manners of foreign countries.64. What are more and more people crazy about at present?65. How many people traveled to another country in 2012?66. Where is shopping popular among Chinese travelers?67. Why do people like to go to some countries in Southeast Asia in winter?68. What do Chinese people do when they travel abroad?14. 昌平Have you ever wondered what an American high school is really like? This article will describe a typical (典型的) high school and its students.A typical American high school has several large buildings and enough space for about 1,500 students. Every student is given a locker. When students first arrive at school, they go straight to their lockers to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes. As American textbooks are expensive, students would rather borrow than buy them. Students must pay back if they lose any of them.American students have different types of school transport. They usually take a yellow school bus or walk to school if they live close enough. Sometimes their parents drive them to school. When they turn 16 years of age, most take a free driving class at school for one term. If students get passing grades in the class and also pass their state driver‟s exam, they can begin driving themselves to school.Each day, students take six or seven classes. They must take science, maths, English and social studies. They can choose art, homemaking, clothes making and other classes. In some schools students are asked to take one or more of the following special classes: health education, physical education or foreign language studies. Students move to different classrooms for each subject. This is because each teacher has their own classroom. There is a five-minute break between classes, to give the students the time to hurry to their next class.The school day usually ends early in the afternoon. After school more than half of the students take part in after-school activities. These activities include sports --- especially football, basketball, baseball and soccer or clubs, such as yearbook, speech, school newspaper,and photography and student government. (306)64. How many students are there in the typical American school?65. What do they do first when they arrive at school?66. What subjects must they study?67. What do they do after school?68. What can you learn about the American school life from the passage?15. 大兴British band “Duran Duran” is going to be the first pop group to perform online concerts on the online game Second Life.Second Life is an online 3-dimensional, digital world, which is imagined, created and owned by the players—people all over the world.It is thought that 370,000 computer game players worldwide have Second Life characters that exist in the Second Life world, on the Internet.Earlier this year, BBC Radio held music festivals and played an interview from inside the game.In May of 2006, it held a music festival in Scotland, but also created a festival inside the Second Life game so that people all over the world could take part in their computers.One of the members of the band, Nick Rhodes, told the BBC News website: “When I first saw Second Life a few months ago, I couldn‟t believe my eyes. When I started looking at the people on screen, talking, walking around and doing normal things, I thought this is somewhere between a strange TV show, a strange experience and a video game. I wanted “Duran Duran”to be part of it.”Each band member has a 3-dimensional person and it is hoped they will do their first online concert soon. The audience will be able to join in and react (反应) while the band is on stage.Rhodes said new technologies like Second Life will become more and more important in the music industry in the future.The number of people joining the Second Life is growing quickly. Some computer experts said it probably would be the …Next Big Thing‟ in the future.64. Is Second Life an online game?65. What did BBC Radio create inside the Second Life?66. What was Nick Rhodes‟ new idea?67. How will the band show their first concert online?68. What does the writer tell us in the last two paragraphs?16. 通州Have you heard the expression “You are what you eat”? Well, do you like who you are? If not, break some bad eating habits and feel better about yourself.Bad habit 1:Many people often eat packaged ( = in small bags) foods at their work places, such as frozen dumplings, rice rolls and instant noodles (方便面), which have lots of fat and calories (热量).The solution (解答): Read the instructions to find the healthiest foods that are low in salt and high in fiber (纤维). Also check to make sure they have ingredients (混合物) such as vegetables and grains (粮食). When possible, use packaged foods as part of a “home-cooked” meal. For ex ample, frozen dumplings with fresh vegetables are better than dumplings alone.Bad habit 2:People without breakfast don‟t have enough energy they need to get through the morning. Eating breakfast improves your attention, memory and feelings.The solution: Always keep a kind of quick foods like yogurt (酸奶). Or have a standing order at a breakfast place.Bad habit 3:It takes your body at least 20 minutes to “tell” your brain that yo u are full, so fast eaters usually eat more than people who eat slowly.The solution: Try to slow down. Try eating at least some of your meals without TV, hand phones or computers. Use a plate or bowl when you eat.Bad habit 4:。
2014年北京市高级中等学校招生考试英语试卷学校____________________姓名____________________准考证号_______________________听力理解(共26分)一、听对话,从下面各题所给的A 、B 、C 幅图片中选择与对话内容相符的图片.每段对话你将听两遍.(共4分,每小题1分)1.2.3.4.二、听对话或独白,根据对话或独白内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项.每段对话或独白你将听两遍.(共12分,每小题1分)请听一段对话,完成第5至第6小题.5.What are the speakers going to do?A.To have dinner.B.To watch a match.C.To see a film.6.Who will go with the boy?A.His friend.B.His mother.C.His sister.请听一段对话,完成第7至第8小题.7.What does the girl like doing?A.Playing chess.B.Playing basketball.C.Playing the piano.8.How often does she practice?A.Once a week.B.Twice a week.C.Three times a week.请听一段对话,完成第9至第10小题.9.Where’s Classroom F205?A.On the first floor.B.On the second floor .C.On the sixth floor.10.Where did the girl study for one year?A.In Canada.B.In America .C.In China.请听一段对话,完成第11至第13小题.11.What does the man do?A.A driver.B.A teacher.C.A fire fighter.12.What does the woman think of the man’s job?A.Dangerous.B.Great.C.Boring.13.Where are the speakers?A.In a taxi.B.On a bus.C.On a train.请听一段独白,完成第14至第16小题.14.What’s the girl doing now?A.Making a speech.B.Leading a discussion.C.Giving an introduction.15.How long has the girl studied in the school?A.12 years.B.8 years.C.6 years.16.What’s the girl’s advice on creating the future?A.Making good plans.B.Making your own decision.C.Making good use of your knowledge.三、听对话,记录关键信息,对话你将听两遍.(共10分,每小题2分)请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上.知识运用(共25分)四、单项填空(共13分,每小题1分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项.22.I have a big brother.name is Paul.A.His B.Her C.Its D.Your23.I sometimes help my mom with the housework Saturdays.A.at B.in C.on D.to24.I’d like to go with you, I’m too busy.A.or B.and C.so D.but25.——people are there in your family?—— Three.A.How often B.How long C.Its D.Your26.—— Which season do you like ,winter or summer?—— Summer.A.well B.better C.best D.the best27.——Must I hand in my homework now, Mr.Smith?——No, you .A.can’t B.shouldn’t C.wouldn’t D.needn’t28.——What do you often do at weekends?——I often my grandparents.A.visit B.visited C.have visited D.will visit29.My parents always tell me ______ more vegetables and fruit.A.eat B.eating C.eats D.to eat 30.—What were you doing when we playing basketball yesterday afternoon?— I _____ the classroom.A.was cleaning B.have cleaned C.will clean D.clean31. A new hospital _____ tin my town next year.A.builds B.built C.is built D.will be built 32.He _____ in this factory for 20 years already.A.will work B.works C.has worked D.is working33.Look! The clock has stopped.Maybe there’s _____wrong with it.A.everything B.something C.anything D.nothing 34.—Do you know _____the meeting?—Tomorrow morning.A.when they had B.when they are going to haveC.when did they had D.when are they going to have五、完形填空(共12分,每小题1分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项.Santa Can Come before ChristmasIt was last June.I entered a supermarket to pick some vegetables, when ayoung man asked me, “Can you tell me where the35 counter (柜台) is ?”“well, the milk is in the lower right corner,” I replied.Picking up my things, I finally came to the milk counter where I met the sameman 36 almost 10 bottles of milk.I asked, “Do you need a basketball or a trolleyI was 37 he was still picking more bottles and after few minutes his trolleyhad 24 bottles of milk.I laughed and asked,“Why so many bottles?”He smiled and said,“These are for my street dogs.Today,I want to be a Santa 38 them.”I said,“Well,it’s too 39 for you to be a Santa.It is still June and Christmas comes in December.”He 40 at me and walked a few steps,as if he wanted to say something but he left the counter without saying anything.41 ,we met again at the bread counter.“So these bread and cakes are also for the dogs,Mr.Santa.”He smiled and said,“Yes.These are also for the dogs and I love to be Mr.Santa in the month of June.Santa is a representation(象征) of surprises and 42 .Santa comes in December as we 43 him around Christmas.But in real life there is a Santa in each one of us that shines through our personality at some point of time,no matter which month it is.Maybe when you offered help to me by getting me a trolley,there was a 44 Santa in you.When we offer food to a poor man or a(n) 45 to someone who is caught in the rain,we are being Santa there.So when you offer help to others or get help from others,just think that Santa has come all the way for you.”He left and I was happy that I had met him.It was right to understand that Santa can come before Christmas.We just need to realize that he is around us by 46 happiness and unconditional love.35.A.vegetable B.milk C.bread D.fish 36.A.putting B.choosing C.holding D.bringing 37.A.sad B.excited C.angy D.surprised 38.A.for B.on C.of D.by 39.A.easy B.early C.helpful D.important 40.A.pointed B.laughed C.shouted D.turned 41.A.Luckily B.Suddenly C.Hopefully D.Naturally 42.A.love B.success C.friendship D.honor 43.A.call B.show C.expect D.invite 44.A.lost B.frozen C.forgotten D.hidden 45.A.camera B.umbrella C.apple D.box 46.A.storing B.facing C.spreading D.increasing阅读理解(共44分)六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A 、B 、C 、D 四个选项中,选择最佳选项.(共26分,每小题2分)ASchool Programs47. Which school offers Music Program? A .Hilbrook School B .Emerson SchoolC .Monarch SchoolD .Almaden School48. If you are interested in group classes in art ,you can call . A .650-968-5957 B .650-903-0986C .650-403-3575D .650-720-167749. Which program helps improve thinking skills? A .Sports Program B .Art Program C .Development ProgramD .Woodshop ProgramBBilly’s favorite color is orange.But he can’t see what orange looks like, Billy is blind.A month after he was born, his mother noticed that his eyes weren’t quite as big as a normal baby’s.“Billy would never be able to see,” the doctor told his mother.After that Billy’s mother began talking to him, describing things she saw.She told him what she was cooking, or what she saw outside the window.She described everything to him.Billy does not only depend on his mother’s descriptions to learn about the world around him.He sees with his ears and his hands, too.He has perfect hearing.When people make phones calls, he can tell the number they dial(拨).“He is very confident and his disability doesn’t stop him from being an important part of the class,” his teacher said.“ The students love him, and he is just one of them.”Billy loves computer science.He began teaching himself computer programming when he was just seven years old.His dream school would be Stanford University.He gets top grades in his classes, making that a real possibility.“You can’t let excuses get in the way of your dreams, and if you do that you can’t move forward and reach your goals.” said Billy.50.From the passage, we know that ______.A.Billy can’t hear B.Billy can’t seeC.Billy can’t walk D.Billy can’t talk51.How did Billy’s mother help him?A.By teaching him how to draw.B.By asking teachers for advice.C.By describing everything to him.D.By sending him to his dream school.52.When did Billy begin teaching himself computer programming?A.When hi was 7 years old.B.When he was in Grade 5.C.When he was in high school D.When he was at university.CHave you ever wondered what goes through your mind when you choose where to sit in a new classroom?Or in a waiting room full of strangers?Or on a bus? Researchers have found out some interesting facts.Perhaps unsurprisingly, we prefer to sit closer to people like ourselves.Girls sit by girls and boys sit by boys.Adults sit together and young people choose another young person to sit near.But it goes further than this.We even choose to sit near someone who looks like us.People with glasses are more likely to sit near other people with glasses.People with long hair sit closer to other people with long hair.We seem to believe that people with similar habits or hobbies will share similar attitudes and we are more likely to be accepted by people like ourselves or even, we think we may be safer with people who look like us.Sometimes that`s true but it`s a pity if we always stick to the same people,the same group.The danger in always staying in our comfort zone (舒适区) is that we just recycle the same opinions, the same tastes and the same ideas .We lose the chance to learn something new,find out about interesting things, hear funny stories and discover differences.When we always stick to the same people, how can we ever break down the barriers which prevent us from getting to know people with different ideas? And how can we avoid the ignorance(无知) which too often leads to prejudice (偏见) and even fear? If instead you want to live in a society that opens to changes and new things and different opinions, be the cat among the pigeons.Move out of your comfort zone.Go and sit next to someone different.And don`t just sit there in silence.Say hello.Ask a question.Start a conversation.That`s how we make friends.That`s how we learn about people.That`s how we open our minds to new ideas.That`s how we live an exciting life.53.From the passage, we know that people prefer sitting by someone who __________A.is like themselves B.has a sense of humorC.is open –minded D.lives an exciting life54.People like staying in their comfort zone because they may __________A.remain comfortable and specialB.be accepted easily and feel safeC.find out more interesting thingsD.discover differences among themselves55.What is the purpose of the passage?A.To tell us just to be ourselves in social life.B.To introduce ways to learn about the world.C.To explain how people communicate with others.D.To encourage us to meet people of different kinds.DTeens want structure in their lives, which means they want their lives well-planned.To begin building structure, teens need love and trust.They need to know their parents are there to give them needed love and support (支持).Teens want to be sure that nothing can prevent parents from shouldering their responsibility for them — not their growing maturity (成熟), misbehavior, nor anger at something they have done.Teens want parents to keep control while allowing them to make some decisions.There are some ways you can help your teens create reasonable structure and remain close.One way is to spend time together.Parents often mistake their teens’ increased interest in friends for a disinterest in the family.Teens would like to spend more time doing things with their parents, but watching TV is not counted as spending time together.As your teens mature, it is important you and your teens spend time alone together, one to one.Your teens need time to talk to you alone without any other family member present.Talk with your teens about their interests and concerns.Make sure you really show interest in what is happening.When talking with your teens, give full attention and do not stop them.The way to help your teens become adults is to let your teens into your world.Sharing your emotions and concerns with you teens is important.Avoid causing needless worry.Trust your teens.Don’t expect the worst.Hope for the best.Telling your teens you don’t like their friends will cause the teens not to bring their friends home.If something should go wrong, believe that your teens didn’t do it on purpose.It is very important that you treat your teens with respect.Teens need the same respect adults show for total strangers.Don’t talk down to your teens.You need to be supportive of your teens.What may be a small problem to you may be troubling to your teens.Teens don’t have the experiences that adults have had.Let the teens know that you understand how much it hurts when something happens that is upsetting or hurtful to them.As they mature, they can look back at some problems they had and laugh at having been upset by something that now seems unimportant.The most important things to remember are: talk with your teens, listen to their worries and offer suggestions when needed.This will help your teens to live well-organized life.56.According to Paragraph 1,teens .A.can control themselvesB.expect direction and freedomC.don’t know how to make decisionsD.don’t have responsibility for the family57.The underlined part “counted as” in Paragraph 3 probably means“”A.compared with B.used as C.connected with D.regarded as58.To help teens organize their lives, parents shouldA.invite their teens’friends home B.leave their teens’ problems aloneC.share their feelings with their teens D.pay little attention to their teens’daily lives 59.What is the best tittle of the passage?A.Training Teens to Become Responsible AdultsB.Helping Teens to Build Reasonable StructureC.Improving the Relationship with Your TeensD.Stepping into Your Teens’Secret World七、阅读短文,根据短文内容.从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有一项为多余选项.(共8分,每小题2分)Peter lost his friend’s book.He felt very sad.Kate broke her mom’s favorite cup.60 .She was so sorry for her mistake.We all make mi stakes because we’re human.And it’s mot always easy to get on well with everyone all the time.Sometimes we hurt people’s feelings although we don’t do it on purpose.Sometimes we hurt people’s feelings on purpose,61 .So we apologize(道歉).An apology tells someone that we’re sorry for our mistakes.It’s a way to show that we’ll try to do better in future.Apologies are one of the tools to build good friendship and relationships.When you say “I’m sorry”,you probably feel bad because what you di d or said hurt another person.62 You’re also saying that you respect the other person, and care about his or her feelings.Apologizing shows you have empathy(同感).After apologizing, you might feel a little better.63.When you apologize in a caring way, you might feel good because you are trying to make things right again.八、阅读短文,根据短文内容回答问题.(共10分,每小题2分)Almost every kid in this country has ever eaten Hershey chocolate.But do you know that the Hershey chocolate factory is more than one hundred years old? And do you know that the father of HersheyChocolate,Milton Hershey, had many failures in business before he started his famous company?Milton Hershey grew up in Pennsylvania.Before he became interested in making chocolate,he worked as a printer for a small newspaper at first,and then decided that printing was not the right job for him.Then he worked at a candy factory in Lancaster.After working a few years there,he decided to open his own little candy business near Philadelphia.His first business failed because it was not making money ,After that,he went to Denver to learn how to make caramels(焦糖).He took his new skills back to New York and worked selling candies on the street .But his second business also failed.Finally , Milton Hershey moved back to Pennsylvania where he grew up .He then experimented with all sorts of different candies and chicilates,By 1893 he was selling a million dollars worth of caramel candy each year.Since his chocolate-flavored(巧克力味的)caramels were the best selling, he decided to make chocolate himself.By experimenting , Milton Hershey discovered how to make delicious chocolate.The area where he lived had easy supply of milk and sugar , which helped him succeed in his chocolate business.In 1903 , Milton Hershey built a huge chocolate factory and a town to go wish it.Today, the town of Hershey is still the home of the factory that Milton Hershey built.And if you ever visit it, you can smell delicious chocolate smells just by driving through the town.The factory is not so hard to find.Just travel down Cocoa Avenue until you get to East Chocolate Avenue.Turn ringt at the traffic lights and just follow your nose.64.Who is the father of Hershey Chocolate ?65.Where did he grow up?66.Why did he go to Denver?67.Why did he decide to make chocolate himself?68.What might be the reasons for Hershey’s success In his chocolate business?书面表达(共25分)九、完成句子(共10分,每小题2分)根据中文意思完成句子.69.这个故事很有趣,让我们一起来读一读吧.The story is very interesting, ____________read it together.70.把东西收好,该睡觉了.Put your things away.___________bed.71.少开车对环境有好处.To drive less is _______ the environment.72.听到这个好消息,他高兴的说不出话来.He was ________ say a word when he heard the good news .73.咱们选Mike 当班长怎么样?他不仅诚实,而且守信.Shall we make Mike our monitor? He is ________.十、文段表达(15分)根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信.信的开头和结尾已给出,其词数不计入所要完成的回信内.所给英文提示词仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.74.例如你叫李华,你的美国笔友Tom 上周刚过完生日.他想知道你经常和谁一起过生日,怎么过的,你收到最喜欢的礼物是什么,以及你喜欢它的原因.请根据他的问题回复邮件.提示词:cake, noodles, sing songs , make a wish, get presents。
昌平区2014年初三年级第一次统一练习语文试卷 2014.5一、基础·运用(共24分)(一)选择。
下面各题均有四个选项,其中只有一个..符合题意,选出答案后在答题卡上用2B铅笔把对应题目的选项字母涂黑涂满。
(共14分,每小题2分)1.下列词语中加点字的读音完全正确的一项是A.刹.那shà步骤. zhòu 提.防dī惩.恶扬善chénɡB.执拗.niù憎.恶 zēnɡ炫.耀xuàn 称.心如意chènɡC.妥帖.tiē星宿. xiù殉.职xùn 功亏一篑.kuìD.寒噤.jìn 怪癖. pì刊载.zǎi 杳.无消息yǎo2.根据语境和所给字义,在下列句子横线处选填汉字,有误的一项是A.烦(脑、恼)是一种情绪,它和快乐一样,伴随我们成长。
“脑”有“脑筋”的意思,“恼”有“心里不痛快”的意思,横线处应填“恼”。
B.父亲的教(悔、诲)是我健康成长的基石,我会铭记于心。
“悔”有“懊悔”的意思,“诲”有“诱导”的意思,横线处应填“诲”。
C.在烈日之下,园中的花儿耷拉着脑袋,一副无精打(采、彩)的样子。
“采”有“精神、神色”的意思,“彩”有“花样、精彩的成分”的意思,横线处应填“采”。
D.伪劣药品造成的后果(害、骇)人听闻,药品市场必须整顿。
“害”有“使受损害”的意思,“骇”有“惊吓、震惊”的意思,横线处应填“害”。
3.在初三年级学生才艺比赛中,选手们依次登场。
有的极尽自己的音乐特长或弹或唱;有的则用肢体语言尽情诠释自己对舞蹈的理解;有的发挥自己的语言天赋,相声、小品样样在行。
比赛高潮迭起,掌声不断,在场的观众对选手的表现不由发出赞叹。
下面最能表达赞叹之意的一项是A.选手们真可谓“八仙过海,各显其能”啊!B.选手们载歌载舞,他们的表现令人喜出望外啊!C.选手们载歌载舞,他们的表现难道不令人喜出望外吗?D.选手们可算是“八仙过海,各显其能”。
北京市昌平区2014年中考英语一模试题学校 考试编号 姓名 考 生 须 知 1. 本试卷共10页,满分120分,考试时间120分钟。
2. 答题前,考生务必将学校名称、考试编号、姓名填写清楚。
3. 试题答案一律填涂或书写在答题纸上,在试卷上作答无效。
4. 在答题纸上,选择题用2B 铅笔作答,其他试题用黑色字迹签字笔作答。
5. 考试结束,请将本试卷和答题纸一并交回,试卷由学校保存。
听力理解(共26分)一、听对话,从下面各题所给的A 、B 、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。
每段对话你将听两遍。
(共4分,每小题1分)1.AB C2.A B C3.ABC4.AAB C二、听对话或独白,根据对话或独白内容,从下面各题所给的A 、B 、C 三个选 项中选择最佳选项。
每段对话或独白你将听两遍。
(共12分,每小题1分) 请听一段对话,完成第5至第6小题。
5. Where are they talking?A. In the classroom.B. On the playground.C. At the doctor’s.6. Who was ill yesterday?A. Mike’s father.B. Tom’s mother.C. Tony’s sister.请听一段对话,完成第7至第8小题。
7. What’s the matter with the girl?A. She doesn’t like maths.B. She has a headache.C. She feels sleepy.8. What does she wish to do?A. Have good grades.B. Play with her friends.C. Talk with her parents.请听一段对话,完成第9至第10小题。
9. What is the girl doing?A. Reading an English novel.B. Writing on the blackboard.C. Reciting the word list.10. How long has the girl done that?A. For less than a year.B. For about 3 years.C. For more than 4 years.请听一段对话,完成第11至第13小题。
11. Why haven’t they seen each other for a long time?A. Tony went to England.B. Tony was in Shanghai.C. Tony was on business.12. What was the weather like there?A. Pretty fine.B. A little foggy.C. Quite cold.13. What’s the relationship between the two speakers?A. Mother and son.B. Brother and sister.C. Schoolmates or classmates.请听一段独白,完成第14至第16小题。
14. What are the students doing?A. Watching a movie.B. Visiting a museum.C. Listening to a speech.15. What will the students do on the second floor?A. See some famous people.B. Search the Internet.C. See modern inventions.16. What does the teacher want to see next Monday?A. Reports about the visit.B. Books and magazines.C. Pic tures and downloads.三、听对话,根据所听到的对话内容和卡片上的提示词语,将所缺的关键信息填写在答题纸的相应位置上。
对话你将听两遍。
(共10分,每小题2分)A Telephone MessageWho called? 17. __________________________________________What to do: 18. ______________to Baiyanggou Natural Scenic Area When to meet: 19. at __Where to meet: 20. atWho will go? Lingling, Daming, Sally, Tom, Peter, …Things to bring: 21. _______________________, anything delicious知识运用(共25分)四、单项填空(共13分,每小题1分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
22. My grandpa often told _____ interesting stories.A. IB. meC. myD. mine23. The meeting will begin ________ 4:30 this afternoon. Don’t forget it.A. onB. inC. atD. for24. --- Can you come and play with us this evening?--- I’d love to, ___________I have a lot of homework to do.A. andB. soC. orD. but25. Spring is coming and there ________ flowers ever ywhere.A. isB. areC. wasD. were26. --- __________ are all these together?--- 425 yuan.A. How muchB. How manyC. How longD. How often27. --- ________ you play international chess?--- No, I can’t. But I can play Chinese chess.A. MustB. NeedC. MayD. Can28. She kept _________ hard at her physics and finally caught up with us.A. workB. workedC. workingD. to work29. I think Book 6 is ________ than Book 5.A. much difficultB. very difficultC. more difficultD. the most difficult30. We ________ a sports meeting if it is fine next Wednesday.A. haveB. hadC. have hadD.will have31. Mr Brown, I have ________ special to show you. Guess what it is.A. somethingB. anythingC. everythingD. nothing32. My classmate, Ann, ________ five Oxford Bookworm novels already.A. has readB. readsC. will readD. read33. The city walls _______ forty years ago. What a pity!A. destroyedB. destroyC. are destroyedD. were destroyed34. I didn’t know ______ last year.A. where he livesB. where does he liveC. where he livedD. where did he live五、完形填空(共12分,每小题1分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
Sudha Chandran, a well-known dancer from India, had to haveher right leg cut after a car accident. She was also 35 onher career path.Though the accident brought her bright career to a 36 ,she didn’t give up. In the 37 months that followed, Sudhamet a doctor who developed a man-made rubber 38 filled withsponge (海绵). So 39 she wanted to go back to dance aftershe had been fitted with her new leg. Sudha knew that she believedin herself and could realize her dream, so she began hercourageous journey back to the world of dancing --- 40 towalk, turn, jump, balance, bend, stretch, twist, twirl...After every recital (music, dance given by one person) she would ask her dad about her performance. “You 41 have a long way to go” was the answer she used to get in return. In January 1984, Sudha made a historic 42 by giving a public recital in Bombay. She performed in such a great success that it moved everyone to tears and this 43 pushed her to the highest position again. That evening when she asked her dad the 44 question, he didn’t say anything. He just touched her feet as praise.Sudha’s comeback was so moving that a film producer 45 to make the story into a hit film.When someone asked Sudha how she had managed to dance again, she said quite simply, “You don’t need feet to dance. 46 is impossible in this world. If you have the will to win, you can achieve anything.” (266)35. A. taken off B. cut off C. kept off D. put off36. A. top B. level C. point D. stop37. A. unforgettable B. different C. painful D. dangerous38. A. flower B. leg C. gift D. box39. A. strangely B. lonely C. strongly D. heavily40. A. learning B. remembering C. wanting D. starting41. A. yet B. ever C. also D. still42. A. change B. movement C. comeback D. promise43. A. story B. performance C. decision D. accident44. A. same B. new C. normal D. strange45. A. allowed B. had C. refused D. decided46. A. Nothing B. Anything C. Something D. Everything阅读理解(共44分)六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。