英语演讲技巧与实训

  • 格式:docx
  • 大小:30.54 KB
  • 文档页数:48

第一章 章节测试

1、选择题:Which of the following statements is not true:

选项:

A:Public speaking can turn you into a smarter one.

B:Public speaking is a talent more than a skill

C:Public speaking can teach you critical thinking.

D:Public speaking training can turn you into a good speaker

答案:

【Public speaking is a talent more than a skill】

2、选择题:Which of the following situations are not public

speaking ?

选项:

A:A presentation at an international conference

B:A product demonstration to global buyers

C:A toast at a dinner

D:All of them

答案:

【All of them】

3、选择题:Which of the following statements are true about

public speaking?

选项:

A:Advance your career B:Do good to society

C:It is a form of empowerment

D:All of them

答案: 【All of them】

4、选择题:Learning public speech is a personal matter and does

not benefit the society.

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

5、选择题:What is the most important element in public speaking?

选项:

A:Audience

B:Speaker

C:Pronunciation

D:Public speaking skills

答案: 【Audience】

6、选择题:Public speaking is a kind of way to manipulate others.

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】 7、选择题:There is no need to learn public speaking if you are in a

Chinese environment.

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

8、选择题:which of the following choice is not true about public

speaking ?

选项:

A:Public speaking is a form of empowerment

B:Public speaking advances your career

C:Learning to give speeches can be beneficial to society

D:Public speaking is of little use in our daily life

答案: 【Public speaking is of little use in our daily life】

9、选择题:Learning how to analyze your audiences can’t help you

become a more flexilbe communicator.

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

10、选择题:People who don’t like to express themselves don’t

have to learn public speaking. 选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

11、选择题:Learning public speaking means that you must be

someone else.

选项:

A:对

B:错

答案: 【错】

12、选择题:which of the following choices are true about public

speaking?

选项:

A:Learning public speaking can make you braver and more

confident

B:Public speaking will make you smarter

C: Learning public speaking will make you more critical and more

independent

D:Public speaking is very useful in our daily life

答案: 【Learning public speaking can make you braver and more

confident,Public speaking will make you smarter, Learning public

speaking will make you more critical and more independent ,Public speaking is very useful in our daily life】

13、选择题:No matter what major you are studying, what kind of

job you will have, public speaking is a necessary skill that should

be learned by everyone.

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】

第二章 章节测试

1、选择题:Just because audience members are looking at us

doesn’t mean they are paying attention. They need to be

motivated to keep on listening.

选项:

A:对

B:错

答案:

【对】

2、选择题:Public speaking is just a monologue, a personal show of

the speaker.

选项:

A:对 B:错

答案: 【对】

3、选择题:Communication is not an one-way process.

选项:

A:对

B:错

答案: 【对】

4、选择题:Which one of the following topic is not an appropriate

speech topic?

选项:

A:On History

B:9 Good Habits for a Good Reader

C:Why should we care about breast cancer?

D:When Online Shamming Goes Too Far

答案: 【On History】

5、选择题:Which of the following speech is not a ceremonial

speech?

选项:

A:An introduction

B:A commencement address

C:A commemorative speech

D:A eulogy 答案: 【An introduction】

6、选择题:How to adjust your speech if you receive negative

audience responses?

选项:

A:Adding another vivid example

B:Starting to raise your voice drastically

C:Speaking very fast to speed up

D:Criticize the audience for not listening

答案: 【Adding another vivid example】

7、选择题:What is the proper way to clarify a subject that your

audiences know little about?

选项:

A:You can use simple and clear language and some rhetorical

devices

B:You can use some very technical terms

C:You can use lots of gestures

D:You can use casual and random language to clarify

答案: 【You can use simple and clear language and some

rhetorical devices】

8、选择题:what is the right function of public speaking?

选项:

A:Improve your communication skills