历年职称英语考试理工类B级历年真题及答案
- 格式:doc
- 大小:606.00 KB
- 文档页数:109
职称英语考试理工类B级试题及答案20XX年职称英语考试理工类B 级试题及答案20XX年职称英语考试理工类B级试题及答案第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语画有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与画线部分意义最相近的词或短语。
请将答案涂在答题卡相应的位置上。
1.Have you talked to her lately? A.lastly B.finally C.shortly D.recently2.While we don’t agree,we continue to be friendsA.whoever B.where C.Although D .Whatever3.Enormous sums of money have been spent on space exploration.A.Much B.Large C.Small D.Fixedt 4.About one million Americans are d iagnosed annually with skin cancer.A.every year B.severely C.actively D.every month11.The dentist has decided to extract her bad tooth.A.take out B.break off C.push in D.dig up12.The economy continued to exhibit signs of decline in September.A.play B.show C.send D.tell 13.This table is strong and durable.A.long-lasting B.extensiveC.far-reaching D.eternal14.He endured great pain before he finally expired.A.fired B.resigned C.died D.retreated 15.The girl is gazing at herself t he mirror.A.smiling B.laughing C.shouting D.staring第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.Mother Nature Shows Her StrengthTornadoes(龙卷风)and heavy thunderstorms moved across the Great Lakes and inc0 Trumbull County on Saturday evening.:The storms were dramatic and dangerous.George Snyder was driving the fire truck down Route 88 when he first noticed that a funnel (漏斗状的)cloud was behind him.“I stopped the truck and watched the funnel cloud.It was about 100 feet off the ground and I saw it go up and down for a while.It was moving toward Bradley Road and then suddenly it disappeared.”Snyder said.Snyder only saw one of the funnel clouds that passed through northeastern Ohio onSaturday.In Trumbull County, a tornado turned trees onto their sides.Sometrees feel onto houses and Cars.Other trees fell into telephone and electrical wires as they went down.Amanda Symcheck was having a party when the storm began.“I knew something was wrong,”she said.“I saw the sky go green andpink(粉红色).Then it sounded like a train rushing toward the house.I started crying and told everyone to go to the basement for protection.”The tornado caused a lot of damage to cars and houses in the area.It will take a long time and much money to repair everything.There was also serious water damage from me 也under storms.The heavy rains and high wind caused the power to go out in many homesThe storms caused serious flooding in areas near the river.More than four inches of rain fell in parts of Trumbull County.The river was so hight that the water ran into streets and houses.Many streets had to be closed to Cars and trucks because of the high water.’This made it difficult for fire trucks.police cars,and other rescue vehicles to help people who were in trouble.Many people who live near the river had to leave their homes for their own safety.Some people reported five feet of water in their homes.Local and state officials opened emergency shelters for thepeople who were evacuated(撤走).The Red Cross served meals to them.“T his was a really intense storm。
职称英语考试理工类(B级)试题及题解5第二篇Credit Card Only Works When Spoken toA credit card that will not work unless it hears its owner’s voice could become an important weapon in the fight against fraud(欺骗).The card requires users to give a spoken password that it recognizes using a built-in V oice-recognition chip.The idea is to prevent thieves using a stolen card or fraudsters using someone else’s credit card details to buy goods online.A model built by engineers at Beepcard in Santa Monica,California,represents the first attempt to pack a microphone。
a loudspeaker,a battery and a voice·recognition chip into a standard.sized credit card.They are not quite there yet:the card is the length and width of an ordinary credit card,but it is still about three times as thick.The company now plans to make it thinner.The voice card is based on an earlier Beepcard technology designed to prevent fraud in online transactions This earlier card has no microphone,but has a built·in loudspeaker that it uses to“squawk”(发出叫声)a voice ID signal via a computer’s microphone to an online server.By verifying(证实)that the signal matches the card details,the server can establish that the user is not simply keying in a credit card number but actually has the card to hand.The ID code changes each time the card is used in a pre—ordered sequence that only the server knows.This prevents fraudsters recording the beeps,noting the card details and then playing back the audible ID when they key in the details later But this earlier technology cannot prevent fraudulent use of stolen cards The new one can The newvoice card also identifies itself by its ID squawk.but it will not do this until it has verified the legitimate(合法的)user’s spoken password Thieves will be unable to use the card because even if they knew the password they would have to be able to copy the owner’s voice with a high degree of accuracyThe challenge for Beepcard has been to develop voice-recognition and audio circuitry that Can be powered by a mini battery embedded(嵌入的)in a credit card.To maximize battery life,the electronics are only switched on when the card is being used.Pressing a button on the card’s surface prompts it to utter “Say your password ”in female voice If the voice—recognition software proves that the password is authentic(真实的),it sends its ID squawk which the server then identifies.allowing the transaction to proceed36 The voice credit card is an important invention becauseA it can be made cost-effectively.B it can leave voice messages,C it makes online shopping easyD it makes fraud difficult.37 What is the problem which the model card?A It is too large.B It is toot hickC It can’t be used in online transactionsD It doesn’t have a loudspeaker.38 Which of the following statements about the earlier card is true?A Its owner can change the ID code freelyB Its user does not need to key in the ID number.C It can record its user’s spoken password.D It still can be used by someone else after being stolen.39 What is the advantage of the new voice card?A It recognizes only its owner’s spoken password.B It doesn’t need to work with an online serverC It requires less ID information.D It has a playback function40 What can we learn from the last paragraph about the voice card?A Only female voice passwords could be recognized.B Further improvement should be made to extend battery lifeC There is no limit to its application.D Female customers like to use it。
02年职称英语考试理工类(B级)试题及答案6第三篇Black HoiesWhat is a black hole?Well,it’s difficult to answer this question,since the terms we normally use to describe a scientific phenomenon are inadequate here.Astronomers and scientists think that a black hole is a region of space(not a thing)into which matter has fallen and from which nothing can escape-not even light.So we can’t see a black hole.A black hole exerts(施加)a strong gravitational(重力的)pull and yet it has no matter.It is only space-or so we think. How can this happen?The theory is that some stars explode when their density increases to a particular point;they”collapse”and sometimes a supernova(超新星)occurs.The collapse of a star may produce a“White Dwarf (白矮星)”of a”neutron star”一a star whose matter is so dense that lt continually shrinks by the force of its own gravity.But if the star is very large this process of shrinking may be so intense that a black hole results.Imagine the earth reduced to the size of a marble,but still having the same mass and a stronger gravitational pull,and you have some idea of the force of a black hole.Any matter near the black hole is sucked in.It is impossible to say what happens inside a black hole.Our space and time laws don’t seem to apply to objects in the area of a black hole.Einstein’s relativity theory is the only one that can explain such phenomena.Einstein claimed that matterand energy are interchangeable.so that there is no”absolute”time and space. There are no constants at all, and measurements of time and space depend on the position of the observer-they are relative.Einstein’s theory provided a basis for the idea of blackholes before astronomers started to find some evidence for their existence.It is only recently that astronomers have begunspecific research into black holes.The most convincing evidence of black holes comes from research into binary(由两部分组成的) star systems.In some binary star systems,astronomers have shown that there is aninvisible companion star,a”partner”to the one which we can see in the sky.There is one star,called by its catalogue number HDE 226868.which must have a partner.This partner star,it seems.has a mass ten or twenty times greater than the sun-yet we can’t see it.Matter from HDE 226868 is being dragged towards this companion star.Could this invisible star,which exerts such a great force,be a black hole?Astronomers have evidence of a few other stars too,which might have black holes as companions.4l Which of the following does NOT fit the definition of the black hole?A The black hole is a region of space.B The black hole sucks in any object that passes by it.C The black hole is visible through an infrared telescope.D The black hole has no matter.42 Why does the author p ut”neutron star”in quotation marks?A It is a special term of astronomy.B It is an inventedterm.C He is quoting an authority.D He is using the term ironically.43 What leads to the formation of a black hole?A The structure of a star.B A collision between two stars.C The attraction of two large stars.D The shrinking of a large star by its own gravitational force.44 According to Einstein’s theory,objects in the area of a black holeA are gathered in its center.B strike against one another frequently.C do not have absolute space.D are relatively brighter.45 We learn from this passage thatA the sun is the heaviest star in the universe.B a star in the sky might have an invisible partner.C two black holes are dragged towards each other.D the mass of a star is equal to that of its companion.。
职称英语考试理工类(B级)试题及题解7第5部分:补全短文(第46”~50题,每题2分,共10分)阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。
请将答案涂在答题卡相应的位置上。
Conservation or wasted Effort?The black robin(旅鸫)is one of the world’s rarest birds.It is a small,wild bird,and it lives only on the island of Little Mangere,off the coast of New Zealand.In 1967 there were about fifty black robins there;in 1977 there were fewer than ten._____(46) Energetic steps are being taken to preserve the black robin._____(47)The idea is to buy another island nearby as a special home,a“reserve”,for threatened wild life,including black robins.The organizers say that Little Mangere should then be restocked(重新准备)with the robin’s food.Thousands of the required plants are at present being cultivated in New Zealand.Is all this concern a waste of human effort? what is reasonable and what is unreasonable?_____(48)Are we losing our sense ofIn the earth’s long,long past hundreds of kinds of creatures have evolved,risen to a degree of success and died out.In the long,long future there will be many new and different forms of life.Those creatures that adapt themselves successfully to what the earth offers will survive for a long time._____(49)This is nature’s proven method of operation.The rule of selection--“the survival of the fittest”—-is the one by which human beings have themselves arrived on the scene.We,being ode of the most adaptable creatures the earth has yet produced,may last longer than most._____(5O)You maytake it as another rule that when,at last.human beings show signs of dying out,no other creature will extend a paw(爪)to postpone our departure.On the contrary, we will be hurried out.Life seems to have grown too tough for black robins.I leave you to judge whether we should try to do anything about it.A.Some creatures,certain small animals,insects and birds,will almost certainly outlast(比……长久)man,for they seem even more adaptable.B.Those that fail to meet the challenges will disappear early.C.Detailed studies are going on,and a public appeal for money has been made.D.Both represent orders in the classification of lifeE.Is it any business of ours whether the black robin survives or dies out?F.These are the only black robins left in the world。
职称英语考题理工类(B级)真题和答案第1 部分:词汇选项(第1-15 题,每题1 分,共15 分)下面每个句子中均有1 个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1 个意义最为接近的选项。
1. The high-speed trains can have a major impact on our lives.A. effortB. problemC. influenceD.concern2. She always finds fault with everything,A criticizesB simplifiesC evaluatesD examines3.We need to extract the relevant financial data.A storeB saveC reviewD obtain4.We have to act within the existing legal framework.A limitB systemC procedureD status5.They converted the spare bedroom into an office.A reducedB turnedC movedD reformed6. Anderson left the table,remarking that he had some work to do .A doubtingB thinkingC sayingD knowing7. Mr.Henley has accelerated his sale of shares over the past year.A.heldB.expectC offered.D increased8.His shoes were shined to perfection.A .clearedB polishedC washedD mended9. We explored the possibility of expansion at the conference.A.offered B includedC acceptedD investigated10.At that time, we did not fully grasp the significance of what had happened.A giveB understandC attachD lose11.The view from my bedroom window was absolutelyspectacular.A generalB traditionalCmagnificent Dstrong12.Marsha confessed that she knew nothing of computer.A reportedB admittedC hoped Danswered13.The study also notes a steady decline in the number of college students taking science courses.A relativeB generalC continuousD sharp14. Jane said that she couldn’t tolerate the long hours.A spendB takeC lastD stand15.The police believe the motive for the murder was money. (红色部分单词待定,不影响答案)A reason BchoiceC ideaD decision第2 部分:阅读判断(第16-22 题,每题1 分,共7 分)下面的短文后列出了7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
2020 年职称英语理工类 B 级真题及答案(完整版)第1 部分:词汇选项(第1——15 题,每题 1 分,共15 分)下面每个句子中均有 1 个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定 1 个意义最为接近的选项。
1. The revelationof his past led to his resignation.A. imaginationB. disclosureC. confirmationD.recall答案为B. revelation( 揭露) –disclosure( 揭露)2. Jensenis a dangerous man, and can be very brutal.A. carelessB. cruelC. strongD.hard答案为B. brutal( 残忍的) –cruel3. You ’llhave to sprint if you want to catch the train.A. jumpB.escapeC. runD.prepare答案为C. sprint ( 快速奔跑) –run( 奔跑)4. We areworried about this fluid situation full withuncertainty.A. changeableB. stableC. suitableD.adaptable答案为A. fluid( 不稳定的) –changeable ( 易变的)5. Thenew garment fits her perfectly.A. haircutB.purseC. clothesD.necklace答案为C. garment( 衣服) –clothes( 衣服)6. Thephobia may have its root in a childhood trauma.A. fearB.joyC. hurtD.memory答案为C. trauma( 精神上的创伤)–hurt ( 感情上的伤心或痛苦)7. Theyhave to build canals to irrigate the desert.A. decorateB. waterC. changeD.visit答案为B. irrigate( 灌溉)–water(给⋯浇水)8. Heroverall language proficiency remains that of atoddler.A. disabledB.pupilC. teenagerD. baby答案为D. toddler( 学步的儿童) –baby (婴儿)9. Thecoastal area has very mild winter, but the centralplains remainextremely cold.A. warmB.severeC. hardD.dry答案为A. mild( 温暖的) –warm( 温暖的)10. Thedetails of the costume were totally authentic.A. realB. outstandingC. creativeD. false答案为A. authentic( 逼真的) –real ( 逼真的)11. Weare aware of the potential problems.A. globalB. possibleC. ongoingD.central答案为B. potential( 可能的)- possible( 可能的)12. Theidea was quite brilliant.A. positiveB. cleverC. keyD. original答案为B. brilliant( 绝妙的) –clever ( 聪明的)13. Stockmarket price tumbled after rumor of a rise ininterest rate.A. regulatedB. increasedC. maintainedD. fell答案为C. tumbled( 暴跌) –fell( 下降)14. Thecourse gives you basic instructions in car maintenance.A. coachingB. ideaC. termD. aspect答案为A. instructions ( 指导说明) —coaching (教导)15. Allhouses within 100 metres of the seas at risk offlooding.A. in dangerB. out of controlC. between equalsD. in particular答案为A indanger of (处于危险中)—at risk of (处于风险中)第2 部分:阅读判断(第 1 6——22 题,每题 1 分,共7 分)下面的短文后列出了7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是准确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
职称英语理工类B级阅读理解真题及答案(第一篇)第4部分:阅读理解(第31——45题,每题3分,共45分)下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。
请根据短文内容,为每题确定1个选项。
第一篇Smart WindowsWindows not only let light in to cut downon electricity use for lighting, but thelight coming through the window also provides heat. However, windows are notsomething people typically associate with an advanced technology. Reseachersare now working on new technologies that enable a window to quickly change fromclear to dark and anything in between easily.“It took us a long time to figure out whata window really is,”says Claes Granqvist. He’s a professor of solid-statephysics at Uppsala University in Sweden. “It contact with the outside world.You have to have visual contact with the surrounding world to feel well.” So,windows and n atural light are important for improving the way people feel whenthey’re stuck indoorsYet. windows are the weak link in abuilding when it comes to energy and temperature control. In winter cold airleaks in. When it’s hot and sunny, sunlight streams in. All of this sunlightcarries lots of heat and energy. And all of this extra heat forces people toturn on their conditioners. Producing blasts of cold air, which can feel so refreshing(使人清新的),actually sucks up enormous amountsof electricity in buildings around the world.Windows have been a major focus of energyresearch for a long time. Over the years, scientists have come up with a varietyof strategies for coating, glazing (用玻覆盖),and layeringwindows to make them more energy efficient. Smart windows go a step further.They use chromogenic (发色的)technologies which involve changes of color.Electrochromic (电致色的)windows use electricity tochange color. For example, a sheet of glass coated with thin layers of chemicalcompound such as tungsten oxide (氧化钨)works a bit like a batter. Tungsten oxides is clear when anelectric charge is applied and dark when the charge is removed, that is, whenthe amount of voltage(电压)is decreased, the window darkens until it’s completely dark afterall electricity is taken away. So applying a voltage determines whether thewindow looks clear or dark.One important feature that makes a smartwindow so smart is that it has a sort of“memory”. All it takes is a small changeof voltage to turn the window from one state to the other. Then, it stays thatway. Transits take anywhere from in10 seconds to a few minutes, depending onthe size of the window. The development of smart windows could mean thatmassive air conditioning systems may no longer be needed. “In thefuture,”Granqvist says, “our buildings may look different.”31. Which of the following of values ofwindows is NOT mentioned?A. Theylet light in to brighten the house.B. Theylet light in to heat the house.C. Theylet us have visual contact with the surrounding world.D. They let us think about the outside world.答案:D32. The expression “when it comes to “ inParagraph 3 is used toA. signalthe arrival of a guest.B. indicatethe recovery of consciousness.C. show our understanding of something.D. introduce a new aspect of a topic.答案:D33. According to Paragraph 4, smart windowsare the windows thatA. are coated.B. are glazed.C. have several layers.D.can change color.答案:D34. Whichparagraph gives an account of the way electrochromic windows……A. Paragraphs 5.B. Paragraph3.C. Paragraph4.D. Paragraphs6.答案:A35. Asmart window is smart mainly becauseA. itcan change its size.B. itcan change its structure.C. itcan change the voltage of electricity.D. it has a sort of memory.答案:D。
职称英语《理工类》B级真题及答案第一部分:词汇选项下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。
1. The majority of people around here are decent.A. realB. honestC. normalD. wealthy答案:D2. The curriculum was too narrow and too rigid.A. hiddenB. traditionalC. inflexibleD. official答案:C3. The committee was asked to render a report on the housing situation.A. furnishB. copyC. publishD. summarize答案:A4. Afterwards there was just a feeling of let-down.B. disappointmentC. angerD. calm答案:B5. Several windows had been smashed.A. cleanedB. replacedC. fixedD. broken答案:D6. The worst agonies of the war were now beginning.A. painsB. partsC. aspectsD. results答案:A7. London quickly became a flourishing port.A. majorB. largeC. successfulD. commercial答案:C8. She felt that she had done her good deed for the day.D. act答案:D9. He led a very moral life.A. humanB. intelligentC. naturalD. honourable答案:D10. His stomach felt hollow with fear.A. sincereB. respectfulC. emptyD. terrible答案:C11. It was a majic night until the spell was broken.A. timeB. charmC. spaceD. opportunity答案:B12. His professional career spanned 16 years.D. lasted答案:D13. They are trying to identify what is wrong with the present system.A. discoverB. proveC. considerD. imagine答案:A14. His knowledge of French is fair.A. very usefulB. very limitedC. quite goodD. rather special答案:B15. The group does not advocate the use of violence.A. limitB. regulateC. opposeD. support答案:DSo Many ‘Earths’life that’s the finding of a new study. It draws on date that came from NASA’s top planet-hunting telescope.A mechanical failure recently put that Kepler space telescope out of service. Kepler had played a big role in creating a census of planets orbiting some 170,000 stars. Its data have been helping astronomers predict how common planets are in our galaxy. The telescope focused on hunting planets that might have conditions similar to those on Earth.The authors of a study,published in The Proceedings of the National Academy of sciences,conclude that between 14 and 30 out of every 100 stars, with a mass and temperature similar to the Sun, may host a planet that could support life as we know it.Such a planet would have a diameter at least as large as Earth’s, but no more than twice that big . The planet also would have to orbit in a star’s habitable zone. That’s where the surface temperature would allow any water to exist as a liquid.The new estimate of how many planets might fit these conditions comes from studying more than 42,000 stars and identifying suitable worlds orbiting them. The scientists used those numbers to extrapolate (推算) to the rest of the stars that the telescope could not see .The estimate is rough, the authors admit. If applied to the solar system, it would define as habitable a zone starting as close to the Sun as Venus and running to as far away as Mars. Neither planet is Earthlike (although either might have been in the distant past). Using tighter limits, the researchers estimate that between 4 and 8 out of every 100Sunlike stars could host an Earth-sized world. These are ones that would take 200 to 400days to complete a yearly orbit.mean,however, that the Milky Way could host more than a billion Earth-sized planets with a change for life.16. The Kepler space telescope has been in service for 15 years.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:C17. The main task of the Kepler space telescope is to find out planets with similar conditions to Earth’s.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:A18. The planet that could support life might be a little bit smaller than Earth.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:B19. The Earth is planet orbiting in the Sun’s habitable zone.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:A20. The new finding is based on a thorough study of 170,000 stars in the Milky Way.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:B21. The estimate of the number of planets that could support life is not very accurate.A. RightB. WrongC. Not mentioned答案:AA. RightB. WrongC. Not mentioned答案:CClimate Change : The Long Reach1 . Earth is warming. Sea levels are rising. There ‘s more carbon in the air, and Arctic ice is melting faster than at any time in recorded history. Scientists who study the environment to better gauge (评估) .Earth’s future climate now argue that these changes may not reverse for a very long time .2 . People burn fossil fuels like coal and oil for energy. That burning releases carbon dioxide, a colorless gas . In the air , this gas traps heat at Earth’s surface . And the more carbon dioxide released , the more the planet warms . If current consumption of fossil fuels doesn’t slow ,the long-term climate impacts could last thousands of years-and be more severe than scientists had been expecting. Climatologist Richard Zeebe of the University of Hawaii at Manoa offers this conclusion in a new paper.3. Most climate-change studies look at what’s going to happen in the next century or so .During that time, changes in the planet’s environment could nudge(推动) global warming even higher. For example: Snow and ice reflect sunlight back into space. But as these melt,sunlight can now reach-- and warm –the exposed ground . This extra heat raises the air temperature even more, causing even more snow to melt. This type of rapid exaggeration of impacts is called a ‘fast feedback’.4. Zeebe says it’s important to look at fast feedbacks. However, he adds, they’re limited.From a climate change perspective, ‘This century is the most important time for the next few generations’, he told Science News “But the world is notfast feedback events unfold over decades or centuries, slow feedbacks can take thousands of years. Melting of continental ice sheets and the migration of plant life --- as they relocate to more comfortable areas --- are two examples of slow feedbacks.5. Zeebe gathered information from previously published studies investigating how such processes played out over thousands of years during past dramatic changes in climate. Then he came up with a forecast for the future that accounts for both slow and fast feedback processes. Climate forecasts that use only fast feedbacks predict a 4.5 degree Celsius (8.1 degree Fahrenheit) change by the year 3000. But slow feedbacks added another 1.5 ℃--for a 6 total increase, Zeebe reports. He also found that slow feedback events will cause global warming to persist for thousands of years after people run out of fossil fuels to burn.23. Paragraph 2 ________ 答案:B24. Paragraph 3 ________ 答案:C25. Paragraph 4 ________ 答案:F26. Paragraph 5 ________ 答案:AA. A prediction of future climate changeB. Impact of burning fossil fuelsC. Fast feedbacksD. Unpredictability of feedback processesE. Rising of sea levelsF. Slow feedbacks27. Arctic ice has never been melting so fast in _______ 答案:F28. Melting of snow and ice enables sunlight to reach ________ 答案:E案:D30. After fossil fuels are used up, global warming will continue for ________ 答案:BA. rapid exaggeration of impactsB. a very long timeC. the extra heatD. previously published studiesE. the exposed groundF. recorded history第四部分:阅读理解短文后有5道题,每题后面有4个选项。
职称英语考试理工类(B级)真题及答案4第二篇Where Have All the Bees Gone?Scientists who study insects have a real mystery on their hands.All across the country, honeybees are leaving their hives(蜂巢)and never returning.Researchers call this phenomenon colony-collapse(群体瘫痪)disorder.It is reposed that 25 to 40 percent of the honeybees in the US have vanished from their hives since last fall.So far, no one can explain why.Colony collapse is a serious concern because bees play an important role in the production of about one—third of the foods we eat.As they feed,honeybees spread pollen (花粉)from flower to flower.Without this process,a plant can’t produce seeds or fruits.Now,a group of scientists and beekeepers have teamed up to try to figure out what’S causing the alarming collapse of SO many colonies.They hope to find out what’S contributing to the decline and to prevent bee disappearance in the future.It could be that disease is causing the disappearance of the bees.To explore that possibility, Jay Evans,a researcher at the United States Department of Agriculture (SDA)Bee Research Laboratory, examines bees taken from colonies that are collapsing.“We know what a healthy bee should Look Like on the inside.and we can look for physical signs of disease.”he says.And b ees from collapsing colonies don’t look very healthy.“Their stomachs are worn pared to the stomachs of healthy bees,”‘Evans says.It may be that a parasite(寄生虫)making the bees’digestive organs. Their immune(免疫的)systems may not be working as they should.Moreover,they have high levels of bacteria inside their bodies.Another cause of colony—collapse disorder may be certain chemicals that farmersapply to kill unwanted insects on crops,says Jerry Hayes,chief bee inspector for the Florida Department of Agriculture.Some studies,he says,suggest that a certain type of insecticide(杀虫剂)affects the honeybee’S newels system and memory.“It seems like honeybees are going out and getting confused about where to go and what to do”he says.1f it turns out that a disease is contributing to colony collapse,bees’genes could explain why some colonies have collapsed and others have not.In any group of bees there are many different kinds of genes.The more different genes a group has,the higher the group’S genetic diversity.So far scientists haven’t determined the role of genetic diversity in colony collapse,but it’s a promising theory,says Evans.36. What is the mystery that researchers find hard to explain?A. Honeybees are flying all across the country.B. Half of the honeybees in the US have died.C. Honeybees are leaving their hives and do not return.D. Honeybee hives are in disorder.37. Researchers are seriously concerned with the phenomenon of colony—collapse disorder becauseA. honeybees help produce one-third of the foods we eatB. parasites on bees may spread everywhere.C. honeybees cannot find enough food elsewhere.D. honeybees feed on flowers.38. Which of the following is a possible cause of the colony-collapse disorder?A. Population explosion.B. Decreasing number of flowers around.C. Genetically modified products.D. Diseases and chemicals.39. Which of the following explanations is given by Jerry Hayes to the phenomenon?A. Bee-keepers do not understand the honeybee’S behavior.B. A certain type of chemical destroys the honeybee’S newels system.C. Honeybees are infected by unwanted insects.D. Some crops are poisonous to the honeybees.40. The word “diversity’in the last paragraph meansA. variety.来源:考试大B. makeup.C. disorder.www.ED. distinction。
2020 年职称英语理工类 B 级真题及答案(完整版)第 1 部分:词汇选项(第1—— 15 题,每题 1 分,共 15 分)下面每个句子中均有 1 个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定 1 个意义最为接近的选项。
1.The revelationof his past led to his resignation.A. imaginationB. disclosureC. confirmationD.recall答案为 B. revelation(揭露)–disclosure(揭露)2.Jensenis a dangerous man, and can be very brutal.A. carelessB. cruelC. strongD.hard答案为 B. brutal(残忍的)–cruel3.You ’llhave to sprint if you want to catch the train.A. jumpB.escapeC. runD.prepare答案为 C. sprint (快速奔跑)–run(奔跑)4.We areworried about this fluid situation fullwith uncertainty.A. changeableB. stableC. suitableD.adaptable答案为 A. fluid(不稳定的)–changeable (易变的)5.Thenew garment fits her perfectly.A. haircutB.purseC. clothesD.necklace答案 C. garment( 衣服 ) – clothes(衣服)6.Thephobia may have its root in a childhood trauma.A. fearB.joyC. hurtD.memory答案 C. trauma( 精神上的 )–hurt (感情上的心或痛苦)7.Theyhave to build canals to irrigate the desert.A. decorateB. waterC. changeD.visit答案 B. irrigate(灌)–water(⋯ 水)8.Heroverall language proficiency remains that of atoddler.A. disabledB.pupilC. teenagerD. baby答案 D. toddler(学步的儿童)–baby (儿)9.Thecoastal area has very mild winter, but thecentral plains remainextremely cold.A. warmB.severeC. hardD.dry答案 A. mild(温暖的)–warm(温暖的)10.Thedetails of the costume were totally authentic.A. realB. outstandingC. creativeD. false答案为 A. authentic(逼真的)–real (逼真的)11.Weare aware of the potential problems.A. globalB. possibleC. ongoingD.central答案为 B. potential(可能的)- possible(可能的)12.Theidea was quite brilliant.A. positiveB. cleverC. keyD. original答案为 B. brilliant(绝妙的)–clever (聪明的)13.Stockmarket price tumbled after rumor of a rise in interest rate.A. regulatedB. increasedC. maintainedD. fell答案为 C. tumbled( 暴跌 ) –fell(下降)14.Thecourse gives you basic instructions in car maintenance.A. coachingB. ideaC. termD. aspect答案为 A. instructions (指导说明)—coaching(教导)15.Allhouses within 100 metres of the seas at risk offlooding.A. in dangerB. out of controlC. between equalsD. in particular答案为 A indanger of (处于危险中)—at risk of (处于风险中)第 2 部分:阅读判断(第16—— 22 题,每题 1 分,共7 分)下面的短文后列出了 7 个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是准确信息,请选择 A;如果该句提供的是错误信息,请选择 B;如果该句的信息文中没有提及,请选择 C。
职称英语理工类b级考试真题职称英语理工类b级考试真题1第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。
1、Joe came to the window as the crowd chanted,”joe,joe,joe!”A.jumpedB.repeatedC.maintainedD.approached答案为:A本题解析:A chant这个词的意思是“唱”,尤其是“反复、单调地唱或吟诵”。
本句中说窗外的人群反复呼喊Joe的名字,所以这里可以用repeat替代chant2、What puzzles me is why his books are so popular.A.confusesB.shocksC.influencesD.concerns答案为:C本题解析:C puzzle作动词用的意思是“感到不解、迷惑”,句子的意思是:令我不解的是为什么他的书如此受欢迎。
动词confuse恰好和puzzle同义,而且用法也相同3.The storm caused severe damage.A.physicalB.accidentalC.environmentalD.serious答案为:A本题解析:A severe有“严厉的、严重的”多种意义。
severe damage是严重破坏,故可用serious代替。
又如:severe criticism严厉批评、severe situation 严峻的形势、severe winter严冬、severe loss严重损失、severe teacher严厉的老师4.Our aim was to the health service, and we succeeded.A.offerB.modernizeC.provideD.fund案为:A5.Her comments about men are utterly ridiculous.A.slightlyB.partlyC.faintlypletely答案为:C本题解析:C utterly的意思是“完全”,和completely同义6.A large crowd assembled outside the American embassy.A.watchedB.gatheredC.shoutedD.walked答案为:D本题解析:D assemble是“集结”的意思,gather是具有这一词义的最普通的一个词7.The contempt he felt for his fellow students was obvious.A . needB.hateC.loveD.pity答案为:C本题解析:C 在四个选项中和contempt(蔑视)意义最接近的是hate, pity的意思是“怜悯”。
职称英语考试理工类〔B 级〕试题及答案5第二篇Hurricane〔飓风〕KatrinaA hurricane is a fiercely powerful,rotating〔旋转的〕form of tropical storm that can be 124 to 1,240 miles in diameter.The term hurricane is derived from Hurican,the name of a native American storm god.Hurricanes are typical of a calm central region of low pressure between 12 to 60 miles in diameter,known as the eye.They occur in tropical regions.Over its lifetime,one of these can release as much energy as 10,000 nuclear bombs.The seed for hurricane formation is a cluster〔聚集〕of thunderstoms over warm tropical waters.Hurricanes can only form and be fed when the sea-surface temperature exceeds 27 C and the surrounding atmosphere is calm.These requirements are met between June and November in the northern part of the world.Under these conditions,large quantities of water evaporate〔蒸发〕and condense 〔冷凝〕in to clouds and rain-releas ing heat in the process .It is this heat energy,comb ined with the rotation of the Earth,that drives a hurricane.When the warm column of air from the sea surface first begins to rise,it causes an area of low pressure.This in turn creates wind as air is drawn into the area.This spinning wind drags up more moist air from the sea surface in a process that strengthens the storm.Cold air falls back to the ocean surface through the eye and on the outside of the storm.Initially,when wind speeds reach 23 miles per hour,these mild,wet and grey weather systems are known as depressions,or low air pressure.Hurricane Katrina formed in this way over the south-eastern Bahamas on 23 August 2005.Katrina has had a devastatingimpact on the Gulf Coast of the US,leaving a disaster zone of 90,000 square miles in its wake〔尾迹〕-almost the size of the UK.Thousa nds have bee n killed or injured and more than half a million people have become homeless in a humanitarian〔人道主义的〕crisis of a scale not seen in the US since the Great Depression.The cost of the damage may top $100 billion.36. The eye of a hurricane refers to itsA. lower part.B. rotating part.C. calm central part.D. most violent part.37. Which of the following is NOT a “ requirement 〞thfoer formation of a hurricane?A. Calm surrounding atmosphere.B. High air pressure.C. Warm sea-surface temperature.D. A group of thunderstorms over warm tropical waters.38. When the warm air from the sea surface begins to rise,itA. creates an area of low pressure.B. supplies cold air to the eye of a hurricane.C. increases the sea-surface temperature.D. strengthens the rotation of the earth.39. The word “impact 〞〔paragragh 5〕could be best replaced byA. “ function 〞.B. “ pressure 〞.C. “ disaster 〞.D. “ effect40. Which of the following is NOT true of Hurricane Katrina according to the last paragraph?A.The area affected is almost as big as the UK.B. It has left a disaster zone of 90,000 square miles.C. Over half a million people have been forced to leave their homes.D. This crisis is more serious than that of the Great Depression。
2010年职称英语理工类(B级)考试真题及答案第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)ﻫ下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项.1 ﻫ.Patricia staredat the other girls with resentment.ﻫA.anger B.doubt C.love考试大论坛D.surprise2.The documentwas compiledby theDepartment of Health.ﻫ A.writtenB.printedC.attachedD.sentﻫ3.He’sspent years cultivating a knowledge ofart。
A.sharing B.usingC.denying D.developing4.We'veseen amarked shift in our approach to thesocial issues.A.clearB.regular C.quickD。
greatﻫ5.Herfather wasaquiet man with g racefulmanners.ﻫA.polite B.similar C.usualD.badﻫ6.Iwant to provide my boys with a decent education.ﻫ A.good B。
specialC.private D.general7.In theprocess,thelight energy convertsto heatenergy.ﻫA。
changes B.reduces C.leaves D。
dropsﻫ8.Manycities have restricted smoking in publicplaces.A.limited B.allowed C。
stoppedD。
kept9.What are my chances of promotion if Istay here?ﻫ A.retirementB.advertisement C.advancement D.replacement10.Ifwe leave now,weshould miss thetraffic.ﻫ A.direct B.stop C。
mix D.av oid11.Therewasaprofound silenceafter his remark.ﻫ A.proudB。
shortC.sudden D。
deepﻫ12.I enjoyed theplayit hada clever plotand funny dialogues.ﻫA。
long B.boringC.originalD.humorous13.Thethief was finally captured twomiles away fromthevillage。
ﻫA.caught B.killed C.found D.jailed14.Such adatabase wouldbe extremely costly to set up.A.transferB.destroy C。
establish D.updateﻫ15.Thetwobanks have announcedplan sto mergenext year。
A。
combine B。
sell C.closeD。
break第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
A Great Quake Coming?Everyonewho lives in San Francisco knows that earthquakes are common in the bayarea and theycan be devastating.In 1906,for example,a majorquake destroyedabout 28,000 b uildings and killed hundreds,perhaps thousands ofpeople.Residentsnow wonderwhenthenext”Big One”will strike.It'sbound to happensomeday。
Atleast sevenactive fau lt(断层)lines run through the SanFrancisco area.Faults are places wherepieces of Earth's c rust(地壳)slidepast each other。
Whenthese pieces slip,the ground shakes.To prepare forthat day, scientists areusing new techniquesto reanalyze the 1906earthquakeandpredicthowbadthe damage mightbe when thenextone happens。
考试大-中国教育考试门户网站(www.Examda.com)One newfindingaboutthe1906 earthquake is that the San Andreas fault split apart fas ter than scientistshad assumed at thetime.During small earthquakes,faultsrupture(断裂)at about2。
7 kilometers per second.During bigger quakes,however,ruptures canhappenatrates fasterthan 3.5 kilometers persecond.Atsuchhigh speeds.massive amounts of pressure build up,generating undergroundwavesthat cancause more damage than the quake itself.Lucky for SanFrancisco,these pressurepulses(脉冲)travelaway from the city during the 1906 event。
As bad asthe damage was,itcould have been far worse.Looking ahead,scientists are trying to predict when thenext major quake will occur.Records show that earthquakes were commonbefore 1906。
Since then,theearthquake has beenrelatively quiet。
Patternsinthe data,however,suggest thattheprobability o f a major earthquake strikingtheBay Areabefore 2032is at least62 percent.ﻫNew buildings in San Francisco are quite safe incaseof futurequakes.Still,moretha n84per—cent ofthe city’s buildings areold andweak.Analysessuggest that another massive earthquake wouldcause extensive damage。
ﻫPeople wholive there tendto feel safe because San Franciscohas remained pretty quiet for awhile.According to thenew reseaych,however,it's not amatter of”if theBig Onewill hit"。
It’s ju st a matterof when.16.The San Francisco area islocated aboveseveral activefault lines.ﻫ A.RightB.Wrong C.Notmentioned17。
The1906earthquake in San Franciscois the most severe one in American histo ry.ﻫA.RightB.Wrong C.Not mentioned18。
Thehighest speed offault rupturesinthe 1906 quake was more than3。
5 kilometersper second.ﻫ A.RightB.WrongC.Not mentionedﻫ19.Earthquakesrarely happened before1906.A.Right B.WrongC。
Not mentionedﻫ20。
SanFrancisco is fullypreparedfor another bigearthquake.ﻫA.RightB.Wrong C.Not mentionedﻫ21。
Scientistwill beable to predictthe exact timeof an earthquakesoon.ﻫA.RightB.Wrong C.Not mentionedﻫ22。
Amajor earthquake striking San Francisco someday is inevitable。
ﻫA.Right B。
Wrong C.Not mentioned第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)ﻫ下面的短文后有2项测试任务:(1)第23-26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项.NaturalGasNatural gas is producedfrom reservoirs deep beneaththeearth's surface.It is a fossil fuel,meaning that itis derived fromorganic material buried intheearth millions of years ago。