阅读理解之词义猜测题解析
- 格式:ppt
- 大小:2.26 MB
- 文档页数:41
1.正确理解文章中单词或短语的含义是理解文章的第一步,也是理解文章的基础。
2.英语单词的含义并非完全等同于词典中所标注的汉语意思,其含义在不同的语境中会有所不同,能根据上下文正确理解灵活变化的词义,才算是真正初步具备了一定的阅读理解能力。
3.阅读文章时,常常会遇到一些过去未见过的词,但许多这类生词的词义可以通过上下文推断出来,这是阅读理解中经常检测的一种能力。
1. 根据上下文的指代关系进行猜测【典例1】(2020·某某卷C篇节选)In the mid-1990s, Tom Bissell taught English as a volunteer in Uzbekistan. He left after seven months, physically broken and having lost his mind. A few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea.His visit, however, ended up involving a lot more than that. Hence this book, Chasing the Sea: Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia, which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan, where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea.What does the underlined word “that”in paragraph 2 refer to?A Developing a serious mental disease.B. Taking a guided tour in Central Asia.C. Working as a volunteer in Uzbekistan.D. Writing an article about the Aral Sea.【答案】D【解析】词句猜测题。
考研英语阅读理解词义句义猜测题解析
一、考查形式
主要考查考生通过上下文判断词义、句义的能力。
其中词义题又可以分为两类,即对超纲词语含义的推断和对熟悉词语的生僻含义的推断或是词语在特定场合的含义。
二、命题模式
1.The phrase (word, sentence)... (in line...) most probably means--
2.By ..., the writer (probably) means--
3.From the passage, we can infer that the word...is--
三、解题技巧
1.根据上下文猜词必须明确两点:不管这个词有多么超纲,根据上下文都能得出其意义;不管这个词多么熟悉,都要通过上下文得出它在特定场合下的意思,要避免直接用自己熟悉的意义去解释词义。
2.猜测生僻词的词义:我们可以用以下几种方法去猜测其含义。
①反用构词法,即根据词根、前缀后缀的意义推测词的含义。
如2006年passage1中homogenizing (homo-相同;-gene- 生长,产生;-ize动词后缀,使成为,变成)。
②词性加搭配:先判断生词在文章中的词性,再看它与哪些词语可以搭配,最后根据自己的常识猜测词语含义。
③找同义词、同义解释;找反义词、反义解释:在上下文中找出生词的其他表达法,可能是一个近(反)义词、一个解释或一些暗示。
④找同位词:上下文中可能有与生词出现的句子类似的平行结构,找出和生词处于同一位置的词去推测。
高一英语阅读理解词义猜测题单选题40题答案解析版1.The author uses the word "jubilant" in the passage. What does it mean?A.angryB.happyC.sadD.tired答案:B。
解析:在文章中可以通过作者描述的场景和氛围来猜测词义。
文中提到人们在庆祝活动中,脸上洋溢着笑容,由此可推断“jubilant”是高兴的意思。
选项A“angry”生气不符合庆祝活动的氛围;选项C“sad”悲伤也与场景不符;选项D“tired”疲惫同样不恰当。
2.In the story, the word "scurry" is mentioned. What's the meaning?A.walk slowlyB.run quicklyC.jump highD.stand still答案:B。
解析:根据上下文,文中描述小动物们在听到声音后迅速行动,可推测“scurry”是快速跑的意思。
选项A“walk slowly”走得慢与迅速行动不符;选项C“jump high”跳得高不相关;选项D“stand still”站着不动也不对。
3.The word "mellow" appears in the text. What does it mean?A.sharpB.softC.loudD.quiet答案:B。
解析:从文章中对音乐或氛围的描述可以推断“mellow”的意思。
文中提到音乐让人放松,氛围很温和,所以“mellow”是柔和的意思。
选项A“sharp”尖锐不符合;选项C“loud”大声不对;选项D“quiet”安静不准确。
4.The author writes about a "vivacious" person. What does "vivacious" mean?A.boringB.livelyC.shyD.calm答案:B。
初中词义猜测题是中考英语阅读理解中的一种题型,主要
考察学生根据上下文推测生词含义的能力。
下面是一个例子:
题目:在文中“For example, he studies the map and identifies that their location is near the
intersection of two major highways. Then he
calculates that they are 200 miles from the nearest gas station.”这句话中,“intersection”一词最可能的
含义是()
A. 交叉路口
B. 分叉点
C. 结合点
D. 冲突点
解析:根据上下文可以推测出“intersection”指的是两
条公路相交的地方,因此最可能的含义是“交叉路口”。
选
项B“分叉点”通常是指一个树枝分出其他树枝的地方,与
上下文不符;选项C“结合点”通常是指两个或多个事物结
合在一起的地方,与上下文也不符;选项D“冲突点”通常
是指发生冲突或矛盾的地方,与上下文无关。
因此,正确答
案是A。
解题技巧:
1. 仔细阅读上下文,了解文章的大意和背景。
2. 根据上下文中的线索和提示,推测生词的含义。
3. 注意生词的词性和用法,以及其在句子中的作用和意义。
4. 排除与上下文不符或与常识不符的选项。
5. 最终确定答案时要确保选项符合上下文的逻辑和意义。
二轮复习阅读理解中词句猜测-词义猜测题考查解读【题型解读】词义猜测题是阅读理解每年常考的题型。
词义猜测是一种阅读技巧和能力,主要考查考生在短时间内根据上下文快速猜测所指定的某一个生词、词组或者句子含义的能力,而这些词和词组往往都超出考纲范围,但在文章阅读中起到一定的作用。
由此看来,对于生词的理解是否准确,直接影响着阅读理解题得分的高低,对能否取得好的高考成绩有着举足轻重的作用。
词义猜测题的命题方式有:(1)What does the underlined word “...” probably mean?(2)The word “...” refers to/probably means .(3)The underlined word “...” could best be replaced by .(4)What do you think the expression “...” stands for?(5)By saying “...” we mean .(6)“...” used in the passage can best be defined as .(7)Which of the following words can take the place of the word “...”?二、解题技巧——巧用线索猜词义1.根据定义、释义或同位语进行猜测有些文章,特别是科技说明文,作者通常会对一些关键词或专业术语下定义,通过阅读定义和解释部分,考生便可理解该词或短语的意思。
有时,需要猜测的单词或短语后面会紧跟一个同位语,作为对前面的词或短语的解释说明。
有时,文章会用冒号、破折号、括号等对某个词或短语加以解释说明。
例如:Taylor’s swift action helped her teammates calm down.One girl called 911.Two more ran to get the school nurse,who brought a defibrillator,an electronic device(器械) that can shock the heart back into work.Luck stayed with them:Paris’s heartbeat returned.分析:所猜测单词defibrillator后面出现了同位语an electronic device(器械) that can shock the heart back into work (一个可以电击心脏使其重新工作的电子器械)来进行解释说明,我们可推知其词义应为“(心脏)除颤器”。
正确理解文中单词或短语的含义是理解文章的第一步,也是理解文章的基础。
但英语单词、短语的含义并非完全等同于词典中所标注的汉语意思,其含义随不同语境会有所不同。
我们能根据上下文理解灵活变化的词义,才算是真正初步具备了一定的阅读理解能力。
在高考阅读理解题中,词义猜测题通常有以下三种情况:①推测划线单词或短语的含义;②推测划线代词的指代含义;③推测划线句子的含义。
近三年全国高考细节理解题题量统计卷名年份新高考I卷全国卷I(乙卷)全国卷II(甲卷)全国卷III 202021112021111120221122技巧一:对于推测划线单词或短语的含义的题目,可以依据定义、同位语、文章中的例子、对比关系或比较关系、构词法、并列结构、因果关系等来解题。
【典题例析1】(苏州市2022学年第二学期学业质量阳光指标调研卷)For Amazon and Netflix,adding games to their platforms could attract more subscribers. Or at the very least dissuade existing ones from leav-ing.After a jump caused by pandemic in users,Netflix dropped430,000subscribers in the second quarter but regained some of these in the third flix has said in the past that in the“attention economy”,it com-petes against video games just as much as video stream-ing services.What does the underlined word“dissuade”in Para-graph3mean?A.Forbid.B.Discourage.C.Release.D.Protect.【解析】答案B。
第九讲阅读理解之猜测词义题【考点说明】阅读理解之猜测词义题在阅读考试中考察得比重不大,但难度很大。
在有传统阅读题型的联盟考试(复旦千分考、北约、卓越同盟)中,四选一的阅读理解有时会考这种题型,其中复旦千分考考查较多,几乎每年都有该题型。
此类题目考查的是考生对阅读文章中出现的关键词或短语的理解能力,对考生的上下文分析能力要求比较高。
【题型特点分析】对于文中单词的考查又无外乎两种情况:一种是多义常用词在特定语境中的具体含义;一种是可以根据上下文推测出含义的生僻词汇。
常见题干表现形式如:①The word“…”mostly probably means…②By saying“…”,the author means…③The word“…”mostly probably refers…④Which of the following is the closet in meaning to the word“…”⑤The statement“…”probably means…【解题技巧】猜测词义时,一般可利用以下四个方面的线索:一.通过构词法根据前缀,后缀,转化猜测词义如:But judging from recent studies Of crying behavior, links between illness and crying and the chemical composition of tears,both those responses to tears are often inappropriate and may even be counterproductive.【解析】“counter”表示“相反的、逆向的”,而“productive”表示“产生的”,再综合上下文,我们可以断定其含义是“对健康有害意思。
所以答案为D。
注:关于这一块内容,建议复习第二讲中的构词法二.篇章逻辑关系法所谓逻辑关系法,即通过理解引号内的部分在原文中所在的句子,以及其之前和之后的句子,并通过这些句子之间的逻辑关系判断引号内部分的含义。
阅读理解专项打破III词义猜测【命题特点】考察依据上下文推想生词和短语实力,突出考察对语境分析和把握实力。
【常见考法】1. The underlined word “…〞probably means____.2. The word “…〞used in paragraph “…〞refers to/suggests____.3. The phrase “…〞in the sentence can be replaced by ____.4. Which of the following is the closest in meaning to the word “…〞5. What is the meaning of the underlined word in paragraph “…〞6. By saying “…〞, we mean_____.7. What do you think of the expression “…〞stands for8. The meaning of word “…〞in the passage is related to_____.一.通过定义或说明推想语义有些概念性生词出现后,作者会给出它定义、同位语、修饰性从句或是定语。
这些修饰成分可以扶植我们推断诞生词语义〔1〕定义句谓语动词在文中多为:be, mean, deal with, be considered to be, refer to, be called, be known as, define〔下定义〕, represent, signify〔表示,说明〕, constitute〔指。
〕等。
〔2〕说明那么常用as you know, to be called, to mean, to refer to, that is〔to say〕, in other words, namely 等词语以及同位语和定语从句来提示下文将前面信息加以重复或说明。
阅读理解之词义猜测题—上下文中求答案答案全解全析随堂练习一1.【答案】A细节理解题。
根据第三段中的“After nearly four weeks, with supplies running low, the team had run out of time and would have to return to the surface.”可知,因为物资逐渐短缺,探洞穴者被迫返回地面。
2.【答案】A词义猜测题。
根据画线词前的“two teammates found a way around the sump through a tight passage they called the Way to the Dream”可知,两名队员找到了通过水坑的通道,所以他们应该很高兴,故选A项。
3.【答案】D细节理解题。
根据第二段中的“progress was blocked at 1,775 meters by a sump”以及第三段中的“two teammates found a way around the sump through a tight passage”可知,Samokhin在1 775米处找到了绕过水坑的通道。
4.【答案】C主旨大意题。
本文讲述了探洞穴者对世界上最深的洞穴——库鲁伯亚拉洞穴进行探索的过程,故选C项。
二1.【答案】C细节理解题。
由第一段中的“fears that automation will lead to robots replacing human workers”可知,人们担忧的是失业问题。
2.【答案】D词义猜测题。
第二段中作者通过说明工业革命前人们并不知道会产生现在的一些新职业来表明面临数字化革命,我们同样无法预知将来会有哪些新型的职业产生,因此未来会是什么样子还不是完全明了和确定的(Clear and definite)。
3.【答案】B细节理解题。
由第三段中的前两句话可知,最有可能被淘汰的是那些按常规做事的办公室行政职员。
专题15 阅读理解:词意猜测题备考高考英语二轮复习名校最新模拟试题词义猜测(共20小题)1. (云南省昆明市云南师范大学附属中学2022-2023学年高三上学期适应性月考)Although it can be found in natural vanilla bean extract, vanillin also can be made synthetically using chemicals coming from petrol. To create it from plastic, instead, researchers genetically modified a strain of E. coli bacteria so that it can make vanillin from a raw material used in the production of plastic bottles.33. Which of the following words has the closest meaning to the underlined word “synthetically” in paragraph 3?A. NaturallyB. ArtificiallyC. BiologicallyD. Industrially【答案】B【解析】词句猜测题。
由第三段“Although it can be found in natural vanilla bean extract, vanillin also can be made synthetically using chemicals coming from petrol. To create it from plastic, instead, researchers genetically modified a strain of E. coli bacteria so that it can make vanillin from a raw material used in the production of plastic bottles. (虽然香草香精可以在天然香子兰豆提取物中找到,但也可以使用来自汽油的化学物质synthetically香草香精。
易错点16 阅读理解词义猜测题目录01 易错陷阱(3大陷阱)02 举一反三【易错点提醒一】词义/词组指代易混易错点【易错点提醒二】代词指代猜测易混易错点【易错点提醒三】句意猜测易混易错点03 易错题通关养成良好的答题习惯,是决定高考英语成败的决定性因素之一。
做题前,要认真阅读题目要求、题干和选项,并对答案内容作出合理预测;答题时,切忌跟着感觉走,最好按照题目序号来做,不会的或存在疑问的,要做好标记,要善于发现,找到题目的题眼所在,规范答题,书写工整;答题完毕时,要认真检查,查漏补缺,纠正错误。
易错陷阱1:词义/词组指代易混易错点。
【分析】这类题错误主要因为基础词汇量积累和词根词缀积累不足,根据构词法猜词是阅读理解必不可少的能力。
平时应当大量积累单词,同时利用前后的同位关系或后面的词义或句意进行猜测。
易错陷阱2:代词指代猜测易混易错点。
【分析】阅读材料中的每个词与它前面的词语或句子甚至段落都有着密切的关联。
有时代词与指代的对象相隔较远,应当对前面提到的内容进行总结,认真查找,才能得出代词所指代的事。
易错陷阱3:句意猜测易混易错点。
【分析】此类题型应当定位画线句子,充分利用语法和逻辑关系分析原句。
同时分析理解画线句前后的语境,合理归纳总结找出与原句意思相同的选项并代入画线处验证。
切不可因为句中出现熟词,而脱离语境,望文生义。
【易错点提醒一】词义/词组指代易混易错点【例1】(湖南省常德市临澧一中2023-2024学年高三阶段试题)She programmed an IBM 7030 Stretch computer, providing faster calculations for an accurate Earthmodel. This detailed mathematical model of the shape of the Earth was a building block for what would become the GPS orbit.What does the underlined phrase “a building block” in paragraph 5 mean?A.A basic part.B.A detailed map.C.A building material.D.A major obstacle.【答案】A【解析】词句猜测题。
解密阅读理解之词义猜测题考点详解词义猜测是应用英语的重要能力,也是高考中必考的题型。
它不但需要准确无误地理解上下文,而且要有较大的泛读量,掌握或认识较多的课外词汇。
考生应学会通过构词、定义、同位、对比、因果、常识、同义、反义及上下文线索等确定词义。
【命题趋势】1.要求根据阅读材料所提供的信息,结合中学生应有的常识和经验,正确判断生词词组的含义或成熟词在特定语境中表达的具体含义以及一些句子的意思。
2.要求猜测词义的词一般为实词及其词组,通过构词、定义、对比、因果、联想、上下文等线索确定词义的具体内容。
3.代词复指理解题也是猜测词义的常考类型。
用"逻辑关系梳理法"、"递向寻踪法"理清人物及事物之间的逻辑关系是关键所在。
【设问形式】1. The underlined word "…"in the second(third…) paragraph refers to(means) ______.2. By saying that "…"in the first(second…) paragraph, the autho r means that ______.3. In paragraph …, "…"can be replaced by "______".4. The meaning of "…"in paragraph… is related to ______.5. Which of the following has the closest meaning to…(paragraph…)?6. The underlined sentence in the … paragraph probab ly means that _____.对此类试题,考生应该进行大胆猜测,但这种猜测不是胡乱的,盲目的,而是有一定的方法和技巧。
下面介绍几种常见的猜测词义的方法供同学们加以运用。
一、相似法:利用同义词、近义词(词组)或相似的结构猜测词义。
高考阅读理解猜测词义题解析词义猜测题主要考查考生根据上下文(包括语篇)、构词法及文化生活常识来推测词义的能力,包括考查生词含义、熟词新义、短语以及句子的含义。
词义猜测能力是新高中《英语课程标准》要求考生必备的阅读技能,属于七级和九级阅读技能目标。
此外,在高考的障碍阅读,即允许出现3%左右生词的阅读中,词义猜测题也是必考题型,因此,让学生系统地熟悉并掌握猜词技巧,为以后的阅读技能训练扫除词汇障碍。
阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。
我们可以利用语境即各种已知信息来推测、判断某些生词的词义。
这种不使用词典而通过阅读上下文来推断生词含义的能力,是一个合格的读者所必须具备的能力,因此,也是阅读测试中经常检测的一种能力。
有些考查单词的熟词新义,因为英语单词的含义并非完全等同于词典中所标注的汉语意思,其含义随不同的语境会有所不同。
能根据上下文正确理解灵活变化的词义,才算是真正初步具备了一定的阅读理解能力。
猜测词义时,我们一般可利用以下四个方面的线索。
1 利用针对性的解释针对性解释是作者为了更好的表达思想,在文章中对一些重要的概念、难懂的术语或高深的词汇等所做的通俗化的解释。
这些解释提供的信息明确具体,所使用的语言通俗易懂,利用它们来猜测词义就非常简单。
1.1 根据定义猜测词义给生词下定义,或在破折号、冒号、分号后对该单词或短语加以解释和定义,那么理解这个句子或段落本身就是推断词义。
用句子下定义,常包括定语从句和同位语从句,定义常用的谓语动词多为be,mean,deal with,be called,be considered,be defined as(被定义为),represent,refer to等。
同位语从句出现的标示词有or,similarly,that is,that is to say,in other words,namely,or rather(精确地说),say(譬如说)等。
阅读理解:词义猜测题专练---肇庆学院外国语学院周加林老师编写❖根据上下文推测划线单词或短语的词义。
1. Plankton means a mass of tiny animals and plants that live in the surface layer of the sea.► The word “plankton” means____________.A. 海草B. 浮游生物C. 贝类D. 海水鱼2. A starfish is known as a flat, star-shaped creature, usually with five arms, that lives in the sea.► The word “starfish” means____________.A. 海星B. 海参C. 珊瑚D. 水母3. Anthropology is the scientific study of people, society, and culture.► What does the underlined word “anthropology” mean in Chinese? /ˌænθrəˈpɒlədʒi/A. 易经B. 人类学C. 哲学D. 社会学4. Will online education supersede, or replace, traditional education?► What does the underlined word “supersede” mean in Chinese?A. 超越B. 取代C. 不及D. 追赶5. An e-pal is someone you write e-mails to.► What does the underlined word “e-pal” mean in Chinese?A. 电子邮件B. 电子宠物狗C. 网瘾少年D. 电子朋友;网友6. In stories and legends, a unicorn is an imaginary animal that looks like a white horse with a long straight horn on its forehead.►What does the underlined word “unicorn” mean in Chinese?A. 龙B. 九尾狐C. 独角兽D. 仙鹤7. You must retire early as you have to catch the early train tomorrow.► What does the underlined word “retire” mean in Chinese?A. 睡觉B. 警惕C. 想起D. 观察8. He was hurt in a hit-and-run accident —the guilty driver got away without stopping to help.► The compound word “hit-and-run”means____________.A. 醉驾B. 车超重C. 失控D. 肇事逃逸的9. There was a terrible heavy snow last night. In the early morning, snow and ice made the road impassable.► The word “impassable” means____________.A. 可通行的B. 不能通行的C. 不可能的D. 不平衡的10. Red flags stand out brightly against the blue sky.► What does the underlined phrase “stand out” mean in Chinese?A. 站出来B. 飞C. 显眼D. 跳跃11. Net-addicted children showed apathy—a lack of interest ━toward learning.►The underlined word “apathy” probably means ____________ in this sentence.A. 着迷B. 极感兴趣C. 缺乏兴趣D. 兴奋12. At last, on the Friday morning, I was turned out, that is to say, I was driven away.► The phrase “turn out” means____________ in this sentence.A. 驱逐B. 制裁C. 出卖D. 关掉13. High-tech has grown fast during the past decade, or ten years.►The underlined word “decade” means ____________ in Chinese.A. 岁月B. 时代C. 阶段D. 十年14. These peaches are inferior to those I bought last week. In other words, the peaches which I bought last weekwere much better.►The underlined word “inferior to” in the sentence means _____________.A. 超棒B. 不及C. 更贵D. 更便宜15. A pseudonym is a name that someone, usually a writer, uses instead of his or her real name.► The underlined word “pseudonym” refers to ____________.A. nicknameB. real nameC. given nameD. pen name16. Reading enriches the mind.► The word “enriches” means____________.A. 扩大B. 装满C. 充实D. 损坏17. Footman means a male servant in a house in the past, who opened the front door for visitors, served foodat table, etc.► What does the underlined word “Footman” mean in Chinese?A. 男仆B. 实习生C. 手艺人D. 管家婆18. Over-the-counter medicine refers to a drug that is sold without a prescription (处方).► The phrase “Over-the-counter medicine” means____________.A. 中药B. 非处方药C. 特殊药物D. 处方药19. Oceanography refers to the scientific study of sea currents (海流), the ocean floor, and the fish and animals that live in the sea.► The word“oceanography”means____________.A. 热带洋流B. 海洋学C. 海洋气候学D. 浮游生物20. On the subject of pollution, it’s a global issue. That is to say, about pollution, it’s a world-wide problem.► “On the subject of” means____________ in the sentence.A. sinceB. overC. althoughD. about► What does the underlined noun phrase “global issue” mean in Chinese?A. 温室效应B. 自然灾难C. 全球性问题D. 污染程度阅读理解:词义猜测题专练(答案+解析)---肇庆学院外国语学院周加林老师编写❖根据上下文推测划线单词或短语的词义。
专题21 阅读理解(词义猜测题)1.(2023·广东深圳·高三统考期末)On the outside, 12-year-old Luna seems like your average kid. It's not until you get to know her that you learn that Luna is anything but average.Bom with a heart defect (缺陷)called dextrocardia, Luna has had three open-heart operations and continues to pursue her interests in art and fashion. But when Luna was approached by athletic shoe company Saucony to design a shoe for sale across the country, it came as quite a surprise.“This is so incredible. I got to use my art and creativity for something new that I'd never thought I'd be able to design,“ Luna said. She is one of six patients from Boston Children's Hospital ( BCH) who have partnered with Saucony to design their own shoe to launch the Shoes with Soul campaign.“Rather than just a donation, we wanted to create an experience and a moment that would not only raise money, but also awareness to highlight all the amazing work that's being done at BCH,“ says Chris, Saucony's vice president. “Specifically, we wanted to give some of the BCH kids an opportunity to share their story and their talents with the world. ”Luna's design is fashion. u On the tongue ,they digitalized one of my drawings, and then on bottom it's a really bright pink color, and on the inside ,the sole of the shoe is actually another drawing I did of a sunset,“ she said. "Thinking about kids everywhere around the world wearing my shoe is amazing. It blows my mind.”The income from the shoe sales will benefit the Boston Children's Hospital Cardiac Fitness Program, which encourages kids to “find your possible" through personalized exercise programs tailored for each individual patient's heart condition.“It feels really good to help people and it's really something I can relate to,“ says Luna. “The advice I would give a kid or someone like me is never give up. There are a lot of kids out there with your condition and you're not alone.”1.What can we learn from Chris' words?A.It's unwise to raise money.B.It's optional to seek donations.C.It's wonderful to study art.D.It's necessary to show kids' talents.2.What does Luna mean by “It blows my mind" in paragraph 5?A.I'm overjoyed.B.['m very serious.C.My mind goes blank.D.My mind is racing.3.Which of the following best describes Luna?A.Gifted and determined.B.Generous and serious.C.Grateful and helpful.D.Creative and sensitive.4.What is the text mainly intended to do?A.Tell us a story of a disabled girl.B.Set a good example to the disabled.C.Launch Saucony's new brand shoes.D.Introduce a campaign with kid patients.【答案】1.D 2.A 3.A 4.D【分析】这是一篇记叙文。