英语(二)上模拟试题
- 格式:doc
- 大小:82.00 KB
- 文档页数:11
第 1 页 (共 11 页) 学习中心/函授站
姓 名 学 号
西安电子科技大学网络与继续教育学院
学年上学期
《英语(二)(上)》期末考试试题
(闭卷90分钟)
题号 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ Ⅵ 总分
题分 10 30 10 10 20 20
得分
注:将所有试题答到答题纸上,选择题把所选字母涂黑,否则无效。
I. 交际与对话(每题2分,共10分)
此部分共有5个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出正确选项。
1. — My daughter has got an offer from Oxford University.
— Congratulations! Your son is really smart!
— .
A. No, no, he is nothing.
B. No, he is only sometimes smart.
C. But he is not as smart as your son.
D. Oh, thank you.
答案:D
解析:英美习惯,别人祝贺,应表示感谢。
2. —What do you think of the lecture given by Professor Smith?
— . But I’m not particularly interested in the topic.
A. Let me think about it. B. Not bad.
C. I don’t like it. D. I don’t know.
答案:B 第 2 页 (共 11 页) 解析:从后半部分感兴趣,应该讲座不错。
3. —Thank you so much for the wonderful picnic. My wife and I had such a
good time.
— .
A. Are you sure? I think it’s not so good.
B. Yes, we spent a lot of time and money preparing it.
C. It’s not worth mentioning.
D. Thank you for coming.
答案:D
解析:英美习惯,应表感谢。
4. —I like your new scarf very much!
— .
A. Really? I can give it to you as a gift.
B. Actually I don’t think it fits me well.
C. Yes, I know you will like it.
D. Oh, thank you. Actually, I got it in a bargain.
答案:D
解析:与上一题同。
5. —If you need any help, please don’t hesitate to ask me.
— .
A. Thank you, I will.
B. Oh, I won’t do that.
C. I don’t think I will need any help.
D. It’s none of your business.
答案:A
解析:英美习惯。别人主动提出帮忙,应感谢。
II. 阅读理解(每题2分,共30分)
此部分共有3篇短文,每篇短文后有5个问题。请从每个问题后的A、B、C、D四个选项中选出正确选项。
Passage 1
The advantages and disadvantages of a large population have long been a
subject of discussion among economists. It has been argued that the supply of
good land is limited. To feed a large population, inferior land must be cultivated
and the good land worked intensively. Thus, each person produces less and this
means a lower average income than could be obtained with a smaller
population. Other economists have argued that a large population gives more 第 3 页 (共 11 页) scope for specialization and the development of facilities such as ports, roads
and railways, which are not likely to be built unless there is a big demand to
justify them.
One of the difficulties in carrying out a worldwide birth control program lies
in the fact that official attitudes to population growth vary from country to
country depending on the level of industrial development and the availability of
food and raw materials. In a developing country where a vastly expanded
population is pressing hard upon the limits of food, space and natural resources,
it will be the first concern of government to place a limit on the birthrate,
whatever the consequences may be. In a highly industrialized society the
problem may be more complex. A decreasing birthrate may lead to
unemployment because it results in a declining market for manufactured goods.
When the pressure of population on housing declines, prices also decline and
the building industry is weakened. Faced with considerations such as these, the
government of a developed country may well prefer to see a slowly increasing
population, rather than one which is stable or in decline.
6. A large population may mean _________.
A. higher productivity, but a lower average income
B. lower productivity, but a higher average income
C. higher productivity and a higher average income
D. lower productivity and a lower average income
答案:D
解析:反方观点。人口过多会导致生产力低下,平均收入低,第一段的意思。
7. A large population may offer more scope for the development of _________.
A. economy B. transportation
C. extensive cultivation D. Agriculture
答案:B
解析:正方观点。人口多需要发展交通等。
8. In highly industrialized countries, unemployment may result from
_________.
A. a decreasing birthrate B. an increasing birthrate
C. a stable birthrate D. a birth control program
答案:A
解析:失业在发达国家是因为出生率低导致,因为不需要大量生产。
9. What may the government of a developed country prefer?
A. A rapidly increasing population. 第 4 页 (共 11 页) B. A rapidly decreasing population.
C. A slowly increasing population.
D. A slowly decreasing population.
答案:C
解析:全文最后一句的意思。
10. Why is it difficult to carry out a worldwide birth control program?
A. Because it will do harm to the national economy in most countries.
B. Because it will lead to complex social problems in developing countries.
C. Because people are unwilling to practice birth control.
D. Because different governments have different opinions.
答案:D
解析:第二段第一句的意思。
Passage 2
Acting is such an over-crowded profession that the only advice that should
be given to a young person thinking of going on the stage is “Don’t!” But it is