河南省2018届高三中学生标准学术能力诊断性测试(2月)英语试卷及答案
- 格式:doc
- 大小:502.36 KB
- 文档页数:12
高考英语第二次模拟试题第一部分听力(共两节, 满分30分)做题时, 先将答案标在试卷上。
录音内容结束后, 你将有2 分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5 小题;每小题1.5 分, 满分7.5分)听下面5 段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后, 你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?A. £19. 15.B. £9. 18.C. £9.15.答案是C。
1. Where are the speakers sitting?A. By first base.B. By second base.C. By home plate.2. Where does the man probably come from?A. Spain.B. France.C. The United States.3. How long will it take to get to the airport?A. One hour.B. 45 minutes.C. 30 minutes.4. What will probably happen next?A. The man will leave.B. The man will wash the dishes again.C. The woman will get a job at a store.5. What prize does the man want to win?A. Perfect homework.B. Perfect attendance.C. Perfect health.第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5 段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
第一部分听力(共两节,满分30分)做题时先将答案标在试卷上, 录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5 段对话。
每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. Why is the woman going to the post office?A. To mail a parcel.B. To buy her lunch.C. To find a building.2. How does the woman feel about her weekend?A. Very pleased.B. Somewhat bored.C. Extremely disappointed.3. What does the man want to buy?A. A bike.B. A lock.C. A camera.4. What does the man think is the best way of inviting guests?A. In person.B. By mail.C. Online.5. What is the woman concerned about the most?A. Spending less money.B. Buying unusual flowers.C. Getting something conveniently.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。
河南省洛阳市2018届高三年级第二次统一考试英语本试卷共10页,全卷满分150分,考试用时120分-钟。
第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题与阅读下一小题。
每段对话你将听一遍。
1. How long has David been an athlete?A.6 years.B.14 years.C.20 years.2. What does the woman want to do?A. Give up smoking.B. Turn on the light.C. Smoke a cigarette.3. What help does the woman need?A.To have her car fixed.B. To send Jim to the airport.C. To be driven to the airport.4. When does it often rain?A. In June.B. In March.C. In August.5. What're they talking about?A.A movie.B.A novel.C.A live concert.第二节(共15小题;每小题1.5分,共22.5分)听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。
听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。
每段对话或独白你将听两遍。
听第6段材料,回答第6.7题。
6. How many people will live in the apartment?A. Three.B. Six.C. Nine.7. What will the man do tomorrow?A. Have his things packed.B.Move to the new room.C. Buy some new furniture.听第7段材料,回答第8、9题。
高考英语第二次模拟试题第一部分听力(共两节, 满分30分)做题时, 先将答案标在试卷上。
录音内容结束后, 你将有2 分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5 小题;每小题1.5 分, 满分7.5分)听下面5 段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后, 你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?A. £19. 15.B. £9. 18.C. £9.15.答案是C。
1. Where are the speakers sitting?A. By first base.B. By second base.C. By home plate.2. Where does the man probably come from?A. Spain.B. France.C. The United States.3. How long will it take to get to the airport?A. One hour.B. 45 minutes.C. 30 minutes.4. What will probably happen next?A. The man will leave.B. The man will wash the dishes again.C. The woman will get a job at a store.5. What prize does the man want to win?A. Perfect homework.B. Perfect attendance.C. Perfect health.第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5 段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
2018-2019河南省初中学业水平考试检测试题(二)英语试卷一、单选题1.—Darling, shall we have ______ walk?—I'd love to, but I don't think I have ______ time.A a; 不填B the; theC 不填; theD a; the2. I stepped on my own pencil case and now it is terribly out of ______.A dateB shapeC orderD service3.—What is the biggest thing in the world?—Eyelid(眼皮). They cover ______ in the world once you shut your eyes. Yes, everything.A everythingB anythingC somethingD nothing4. Yue Yunpeng is such a good cross talker that he can ______ watchers' interest even over an hour.A holdB makeC improveD receive5.—To make the air fresher, people should drive less.—I can't agree ______. That will get the situation much improved.A muchB moreC the moreD most6. Crowds of students were standing at the door and I failed to get ______.A betweenB acrossC throughD over7. Much care is needed although it ______ sound like a simple task.A mustB shallC mayD should8.—I called you last night but there was no answer.—Oh, sorry, perhaps I ______ a newspaper outside my bedroom.A was readingB readC had readD have read9.—AlphaGo, the computer created by Google, beat the top chess player.—It also makes some scientists ______ аbоut аrtіfісіаlіntеllіgеnсе(人工智能).A to worryB worryC worryingD worries10. Many students in middle schools have to put on glasses ______ their eyesight was beginning to fail.A thoughB soC butD because11. We're sure that the environment in our city ______ greatly through our work in the near future.A improvedB was improvedC has improvedD will be improved12. WeChat is an invention ______ can help people talk to friends and share photos, ideas and feelings freely.A whichB whoC whoseD 不填13.—The car is ready for tomorrow. I ______ it.—Thousands of thanks.A cleanB cleanedC have cleanedD had cleaned14.—Why was she much worried?—She spent a whole afternoon ______ all her papers but she still couldn't find her notes.A looking throughB looking forC looking afterD looking around15. ______ is about how an Englishman tried hard to live on his own on an island after his accident on the sea.A Robinson CrusoeB Alice's Adventures in WonderlandC Treasure IslandD The Adventures of Tom Sawyer二、完形填空16.Sherlock Holmes is one of the most famous characters in detective fictions(侦探小说). He and his friend, Dr. Watson, were invented by the English writer Arthur Conan Doyle. Sherlock Holmes was(1)______ famous for his fantastic power of noticing. He could notice small(2)______ and then drew a large deduction(推论)from them.One day, Conan Doyle stopped a taxi when he was in Paris. He handed his bag(3)______ the driver and got into the car. The minute the car moved, the driver said in a friendly way, "Where to, Mr. Conan Doyle?" "How do you tell who I am? Have you seen my photo?" "No, sir," the man replied. "Then in which way do you find out I am Conan Doyle?" The writer asked in a(n)(4)______ voice. "Well, sir," the driver continued, "I knew from the local(5)______ that you were vacationing in France. I saw you(6)______ a train that came from the South of France. I can see that your face is brown from spending much time in the sunshine.""That is all very good," Conan answered, being lost in deep(7)______, "but none of that means I am Conan Doyle himself." "True," the driver agreed, "but there are other signs. For example, there are ink marks on two fingers of your right hand. They(8)______ you do a great deal of writing. Also, you are wearing good English clothes.""You are(9)______!" Conan just let the words out of his mouth, "as sharp-eyed as Sherlock Holmes!" The driver smiled, "Thank you, sir. What in fact told me that you were Conan Doyle was the label(标签)on your bag. It got your(10)______on it."(1)A hardlyB finallyC certainlyD especially(2)A storiesB factsC toolsD moments(3)A toB overC forD on(4)A upsetB excitedC surprisedD pleased(5)A buildingsB policeC streetsD newspapers(6)A getting offB getting onC looking forD waiting for(7)A thoughtB dreamC silenceD sleep(8)A suggestB noticeC makeD think(9)A helpfulB funnyC strangeD amazing(10)A nameB birthdateC addressD phone number三、阅读理解17.It had been a year since Susan, a 34-year-old musician, became blind. Because of a medical mistake, she was suddenly thrown into a world of darkness, anger and self-pity. All she could depend on was her husband who loved Susan with all his heart. He made up his mind to help his wife to become independent(自立的).Finally, with Mark's care and encouragement, Susan felt ready to return to her job. Mark volunteered to drive her to work each day, even though they worked at opposite ends of the city. One week later, Mark realized she should be more independent, for example, Susan is going to have to start taking the bus on her own. Hearing the news, ______ To comfort Susan, Mark promised her that each morning and evening he would ride the bus with her until she got used to it.For the next two weeks, Mark helped Susan to and from work each day. He taught her how to depend on her other senses, specifically her hearing, to find out where she was and what the environment was. He helped her be friend the bus drivers who could look after her, and save her a seat. He made her laugh, even on those not-so-good days.Finally, Susan decided that she was ready to try the trip by herself. Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday... Each day on her own went perfectly, and she was doing it! She was going to work all by herself.On Friday morning, Susan took the bus to work as usual. As she was to leave the bus, the driver said, "Boy, I sure do envy you." And Susan asked why. The driver continued, "You know, every morning for the past week, a fine-looking gentleman has been standing across the corner watching you as you get off the bus. He makes sure you cross the street safely and hewatches until you enter your office building. Then he blows you a kiss and drives away." Tears poured down Susan's cheeks(脸颊).(1)Why did Mark expect Susan to take the bus alone?A Because Mark was too busy to give her a ride.B Because they worked at opposite ends of the city.C Because Susan was supposed to live more independently.D Because Mark wished to care about her in a secret way.(2)Which of the following could be the missing sentence in Paragraph Two?A Susan smiled, "That's just what I want."B Susan cried, "I'm blind! How could I do that?"C Susan shouted, "I will never leave our house!"D Susan said, "What fun it is to hear that!"(3)The underlined word "envy" in Paragraph Five means "______" in Chinese.A 鄙视B 同情C 憎恨D 羡慕(4)Susan was feeling ______ after hearing the bus driver's words.A happyB worriedC angryD upset(5)Which of the followings is TRUE according to the text?A Susan lost her eyesight when she was at the age of 34.B Susan learned to use other senses instead of using eyes.C The bus driver was one of Mark's good oldfriends. D Mark kissed Susan every time she had completed her bus trip.18.Communication is important, but a recent study shows we are not good at listening for many reasons as follows. First, we usually just want to exchange stories, so we often break off the conversation. What's more, we people usually try not to step too closely into someone else. Besides, we'd rather be self-centered instead of paying enough attention to the other. "Listener burnout(精疲力竭)" often happens in a conversation when your friend keeps complaining(抱怨)over the same old problem. In this situation, we would offer quick advice to avoid protecting ourselves from "burnout". Here are some tips for a good listener.●Pay enough attention to the speaker by sitting close to him or her and look directly into his or her eyes.●Keep your ears on the talk to understand the speaker. Accept the other's feeling by replying like this, "That must be really hard for you.”●Ask open-ended questions(开放式问题)to draw out more information. For example, "How did that make you feel?" or " What are you going to do now?"●Be encouraging and use short words or even sounds such as "yes", "right", and "mmm...hmm" to push the talk continue.●Paraphrase (to express the same meaning by using different words) what the other is saying. For example, if the speaker says, "I am tired of the job.", you can reply, "So you said you hate your job. Am I understanding it right?"A conversation can be hard if the other person is giving you troubling replies. Don't be upset. Good listeners will keep listening and try the best to understand what the speaker is tryingto say before making the reply.(1)"Listener burnout" happens when ______.A we want to exchange storiesB we avoid stepping too close to someone elseC we care too much about ourselvesD we hear too many complaints(2)"How did that make you feel" is in a purpose of ______ according to the text.A showing attentionB accepting other's feelingsC getting moreinformation D showing your impatience(3)Which is the example of paraphrase for the girl's sentence below?A B CD(4)The last advice in the text talks about ______.A how to deal with troubling repliesB how to encourage the speakerC how to avoid making a troubling conversationD how to get the point of the speaker(5)Which can be the best title for the text?A I am all earsB The apple of my eyeC Don't lose heartD Two heads are better than one19.Notes: admission招生;unique独一无二的;extra-curricular课外的;CCTV闭路电视(1)______ isn't talked about in the text.A Free school busB CCTV for parentsC Address of the schoolD Admission requirements(2)What makes Attitude Kids outstanding?A School manners are paid much attention to.B Students would like to follow instructions.C Students play an active role in learning.D It's not necessary to listen to teachers.(3)There are ______ kinds of extra-curricular activities mentioned.A 6B 7C 8D 9(4)Which might be the missing title?A Skillful TeachersB Amazing ClassroomsC Excellent StudentsD Interesting Textbooks(5)The text could be ______.A discussions about educationB facts of a schoolC tips for children'sparents D a notice of a school trip四、五选五阅读20.根据短文内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。
中学生标准学术能力诊断性测试2018年2月测试英语试卷本试卷共150分,考试时间100分钟。
第一部分阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Here is a collection of some TV series. For this list, we stick to those that have been released in recent years and we choose not to include TV hits like Game of Thrones or Sherlock.Stranger ThingsThis US television series is a combination of three genres (类型):m6 typical college movies where the losers rise up, the science fiction films about crazy scientists who reached their top in the 1980s and the horror movies written in the style of Stephen King. This show, starring Winona Ryder and a group of amazing kids, has managed to combine these genres so well that it has already acquired a vast army of fans worldwide.The Pillars of the EarthIt is set in the twelfth century, a time which is considered one of the darkest and most romantic periods in the history of England. Based on the best-selling novel written by Ken Follett, this TV show starring the brilliant Eddie Redmayne is widely recognized as one of the best historical TV dramas of recent years.MahabharataThis Indian Hindi-language series is liked by many people for being regarded as the simplest and the most fun way to learn about the age-old wisdom of the Indian people. It tells us about the kings and heroes who love, fight and make wise decisions. This drama is about the endless struggle between good and evil.The CrownThis story about the transformation of the young Princess Elizabeth into the queen shows everything about the British monarchy 君主制).It includes many storylines, each of which could be made into a separate TV show. The series focuses on the age-old themes of family, marriage and politics, and this is probably what makes The Crown win popularity.1. What do we know about Stranger Things?A.Stephen King determined its style.B.It consists of three children stories.C.Most of its central characters are kids.D.It's much more popular than Sherlock.2.Which aspect of the Pillars of the Earth is stressed in the text?A.Its background.B. Its staff.C. Its theme song.D. Its plot.3. Which TV series is more like a biography?A.Stranger Things.B.The Pillars of the Earth.C.Mahabharata.D.The Crown.4. Which of the following do the four TV series?A.They are highly thought of by the audience.B.Their storylines are relatively complex.C.They mainly discuss universal themes.D.Their original languages are English.BWhen I was growing up, the gold standard for cancer-themed tear-jerkers (催人泪下的故事)was “Something for Joey",a made-for-TV movie—ased on a true story—bout the bond between a big-time college football player and his fiercely loyal little brother who is dying of childhood leukemia (白血病).Lauren Grodstein takes a different approach with her fourth novel, “Our ShortHi story”. What sets Grodstein's novel apart is that the cancer diagnosis switches places: Jacob Neulander, the 6-year-old boy at the center 0the book, is cancer-free,while his mother, Karen, a 43-year-old political consultant (顾问)who raised Jacob onher own, has recently been found to have late-stage ovarian cancer. With the time Karen has left, she decides to write her son a book and fill it with everything she wants himto know: a catalog of the things that have made her happy; the story of how he was named; and an account of how, kicking and screaming, she allows Jacob to start spending timewith hbiological father, a one-term congressman 国会议员)from New Jersey who brokeKaren's heart and lives with his new wife along the Palisades.“I plan to be honest here,” Karen promises at the novel's beginning. “I plan to be extraordinarily honest. I will not edit out the truth; I will not try to make myself look better than I really was.” This total honesty leads Karen to admit uncomfortable truths to Jacob—the nig ht you were born was not the best night of my life,” she writes. “I was terrified; I was tired; I was sad'' —and, especially, to record the disturbance of feelings that run high after Jacob and his father meet for the first time and get along famously. They bond over Playmobil and Star Wars; she realizes, watching the two of them together, that Jacob is “exactly like him” Karen lets her paranoia(偏执狂)run wild. She imagines Jacob posing for a Christmas card with his new family after she's gone; she yells at him when he suggests that his father's wife would make him snacks on demand. This erupticn of maternal envy and anger is the dramatic high point of the novel —“I am your only mother!” Karen yells. The rest of “Our Short History,” unfortunately, is content to deliver the quieter pleasures for adults.5.What do we know about Something for Joey? A.It's essential fictional.B.It's intended for the movie theatre.C.It focuses on a college student's cancer.D.It has the common features of tear-jerkers.6.Which of the following is TRUE about Lauren Grodstein?() A. She is a political consultant.B.She has a unique writing style.C.She likes writing tear-jerkers most.D.She doesn't like something for Joey.7.What happens to Jacob?A.He's dying of cancer.B.He breaks his father's heart.C.He can visit his father any time.D.He gets along well with his father's family.8.What is this text?A.An announcement.B. A book review.C.An advertisement.D. A guide.CIf you're a college student, who could blame you for not paying attention to that mounting student loan (贷款)balance? But once you graduate, your new monthly student loan bill will be hard to ignore. After all, missing a payment isn't like turning in a term paper late; debt collectors aren't nearly as forgiving as your Chemistry 201 professor. What can you do to repay our student loans sooner?If you can manage it, repay your loans on the standard 1year repayment plan. You'll pay less interest and get rid of your loans sooner. And it's a good idea to throw extra money at your bill when you can to speed up theprocess. If you're really troubled with cash, switch to an income-driven student loan repayment plan. The government offers four options that make our payments a percentage of your income, so you'll pay less when you earn less.Next, think about where you can cut costs elsewhere in your life so you can pay your loan bills. Focus on saving money in ways that make sense for your lifestyle. That way you won't feel deprived of (被剥夺)everything you enjoy, and you can cut out expenses that you truly don't need.Car payments can be especially costly. Consider giving up a car and signing up for Zipcar, Car2go or another car sharing service if it's available in your city. These companies let you rent a car hourly, which can help when public transportationonw't get you where you need to go.Now it's on to smaller expenses— and some you might not even know you're paying.It's easy to sign up for a service that automatically charges you every month, such as the gym, ClassPass, Spotify or Netflix. Cancel tlem if you're not using them at least a few times a week. A service such as Truebill will track your monthly payments and show you which ones you're not using so you can cancel.9.What does the author aim to tell us in Paragraph 1?A.Missing a payment is common for graduates.B.There are good ways to pay student loan bills.C.Paying student loan bills on time is necessary.D.Some students easily ignore their student loan bills.10.What is a disadvantage of following an income-driven student loan repayment plan?A.You will be offered only one option.B.You may end up paying more interest.C.You have to finish paying within 10 years.D.You still need to pay more even when you earn less.11.What do the last three tips have in common?A.They all suggest cutting costs.B.They are all about small expenses.C.They all mean avoiding expensive services.D.They all help shorten the repaying process.DDecades ago travelling by air in America was a great affair. Today it signals discomfort, extra charges and the threat of violence.Air fares are higher per seat mile in America than in Europe. The global price ofjet fuel has fallen by half since 2014. That triggered a fare war between European carriers, but in America ticket prices have hardly budged.Standards of service are also worse. Only one operator based in America can be found in the world's 30 best carriers, compared with nine from Europe. When Ryanair, currentlyEurope's largest and cheapest airline, cut service to the bone, it began to lose customers and money. That caused it to perform a Upturn and be “nicer” to customers, in order to protect its market share from competitors like easyJet, Wizz Air and Norwegian.This happy combination of low fares and reasonable service has a simple explanation: competition. American policymakers have presided over a wave of mergers (合并)in the past few years. The biggest four carriers in America between them now control 80% of the market, compared with just 48% a decade ago. In Europe, where the top four carriers have around 45% of the market, policymakers have got three things right.First, European regulators have tried harder to preserve competition between existing carriers. The EU has been willing to block mergers to prevent airlines from building monopoly (垄断)positions at airports. Not so in America: at 40 of its 100 biggest airports, a single carrier now accounts for more than half of capacity. That pushes up prices.Second, Europe has made it easier for foreigners to encourage competition by entering new markets. There are no ownership limits at all between European countries. America caps foreign ownership at 25%. Foreign joint companies, such as Virgin America are struggling to take off.Some of Europe's advantages are hard to copy. America's regulators should loosen the cap on foreign ownership and promote the use of secondary airports. If that doesn't work, regulators should consider breaking up the big airlines. Allowing competition to weaken was a huge mistake.12.What does the underlined word “budged” in Paragraph 2 mean?A.Changed.B. Increased.C. Steadied.D. Doubled.13.What can be inferred about Ryanair from Paragraph 3?A.Its air fares are high.B.Its service now is poor.C.It responds to the market quickly.D.It is losing its market share fast.14.What have European regulators been trying to do?A.Push up prices.B.Cap foreign ownership.C.Protect the biggest airports.D.Stop carriers from merging.15.What's the main idea of the passage?A.European airline industry is developing healthily.B.Air fares are becoming a big burden for travelers.C.Customers are complaining fiercely about American airlines.D.America's airline industry should look to Europe for lessons.第二节(共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
高三2018届第二次月考英语试卷第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A●/cnnsf/Fantastic site from CNN. Over 50 news stories categorized under headings such as crime, environment and adventure. Each story has a range of activities focusing on comprehension and vocabulary, mostly of the multiple-choice variety.●/NPR is an American radio network with an extensive audio archive---an excellent source of authentic English.●/Hilarious site bringing together over 7,000 links to humor of every kind, from American comedy to Australian cartoons. Here you will see the funniest jokes and pictures from all over the world.●/bbcfour/audiointerviews/Hundreds of fascinating interviews with famous people from every walk of life: action, cartoons, musicians, painters, philosophers, political activists, scientists and writers.●./music.listenLots of online music from classical to jazz, from blues to rap. You can listen to radio programs or select a range of special features.●Here you will find listening activities--updated each month--from the online magazine from Macmillan.1. /cnnsf/ is a website intended for those who______.A. are learning EnglishB. are writing news storiesC. are interested in environment protectionD. are designing activities for newspapers2. For someone who is doing a project on this year’s Nobel Prize winner, ______will be the most suitable websites to turn to.A. B. /C. /bbcfour/audiointerviews/D. ./music.listen3. Which of the following might be the best title of the passage?A. Web’s Radio: New Access to InformationB. Guide to Suitable WebsitesC. How to Surf the Internet WiselyD. Recommendation of Online English Magazines & VideosBMy husband hasn’t stopped laughing about a funny thing that happened to me. It’s funny now but it wasn't at the time.Last Friday, after doing all the family shopping in town, I wanted a rest before catching the train, so I bought a newspaper and some chocolate and went into the station coffee shop - that was a cheap self-service place with long tables to sit at. I put my heavy bag down on the floor, put the newspaper and chocolate on the table to keep a place, and went to get a cup of coffee.When I went back with the coffee, there was someone in the next seat. It was one of those wild-looking youngsters, with dark glasses and worn clothes, and hair colored bright red at the front. Not so unusual these days. What did surprise me was that he'd started to eat my chocolate!Naturally, I was annoyed. However, to avoid trouble--and really I was rather uneasy about him--I just looked down at the front page of the newspaper, tasted my coffee and took a bit of chocolate. The boy looked at me closely. Then he took a second piece of my chocolate. I could hardly believe it. Still I didn't dare to start an argument. When he took a third piece, I felt more angry than uneasy. I thought, “Well, I shall have the last piece.”And I got it.The boy gave me a strange look, and then stood up. As he left he shouted out. “This woman's crazy!”Everyone stared. That was embarrassing enough, but it was worse when I finished my coffee and got ready to leave. My face went red--as red as his hair--when I realized I'd made a mistake. It wasn’t my chocolate that he’d been taking. There was mine, unopened, just under my newspaper.4. The woman in the story ________.A. wanted a newspaper and some chocolate to take home to her familyB. bought some chocolate so that she could keep a place at the tableC. had been very tired and needed some time to recoverD. always went shopping with her family on Fridays5. When the woman saw the boy go on eating the chocolate, she felt ________.A. more and more disappointed at losing the chocolateB. too tired to start an argumentC. too shy to look in the boy’s directionD. more and more angry with the boy6. The woman’s face turned red ________.A. because she realized that she had been quite wrong about the boyB. because she realized that the boy was poor and angryC. because she saw everyone staring at herD. because she hated being shouted at7. From the story we can see the woman ________.A. was careless and selfishB. was being carelessC. often made mistakesD. was crazyCA gunman killed eight people at a mall in Omaha this afternoon and then killed himself, setting off panic among holiday shoppers, the police said.“The person who we believe to be the shooter has died from self-inflicted(自残式的) gunshot wounds,”Sergeant Teresa Negron of the Omaha Police Department said at televised news. “We have been able to clear the mall,”she said. “We don't believe we have any other shooters.”The police said that at least five other people had been injured in the shootings.She did not give the shooter's identity. “We are still conducting the investigation,”Sergeant Negron said, adding that the city’s mayor, who was out of town, was on his way back to Omaha.She said the police received a 911 call from someone inside the Westroads Mall on the west side of Omaha, and shots could be heard in the background. The first police officers arrived at the mall six minutes after the first call, she said but by then the shootings were over.It is reported that the gunman left a suicide note that was found at his home by relatives. A law enforcement official who spoke on condition of anonymity(匿名) said the note indicated that the gunman wanted to “go out in style.”The shootings broke the usually ordinary routine of holiday shopping. The gunman was said by some witnesses to have fired about 20 shots into a crowd. Some customers and workers ran screaming from the mall, while others dived into dressing rooms to hide from the shooter.Shoppers and store workers were trapped inside the mall, which has roughly 135 stores. Others streamed out of mall exits with their hands raised. Our president was in Omaha this morning to deliver a speech, but he had left the city by the time the shootings took place.8. Where can we probably read this article?A. A travel magazine.B. A daily newspaper.C. A story book.D. A research report.9. What do the underlined words "go out in style" probably mean?A. To go out of the mall in particular clothes.B. To walk in the mall with oneself focused on.C. To stop his life in an impressive way.D. To go to a social event by fashionable means.10. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Nobody knows why the shooter did so and nothing was found at his home.B. The city’s mayor went to the site when the shooting took place.C. Police arrived at the mall before the shooting was over and rescued customers.D. The official who showed what the note meant wanted to keep himself from being known to the public.11. Which of the following can be the best title of the passage?A. President Happened to Escape a ShotB. Shoppers in Great Panic before the HolidayC. Shooter Found Dead in a Mall on the west of OmahaD. Gunman Killed 8 People, Then Himself at a Mall in OmahaDMillions of teenagers are in danger of putting their health at risk by getting hooked on e-cigarettes, experts warn. Leading health researchers say they are “very concerned”by the growing number of youngsters trying the devices.Ecigarettes have been marketed as a healthier alternative to smoking conventional cigarettes. But previous research shows ecigarettes generate poisonous chemicals similar to those found in tobacco and may harm the lungs and immune system.Worryingly, researchers at Liverpool University discovered 16% of teenagers who have used ecigarettes had never previously smoked. The experts also found ecigarettes were “strongly related”to drinking among teenagers. Study author Prof. Mark Bellis said, “Our research suggests that we should be very concerned about teenagers accessing ecigarettes. While debate on ecigarettes has focused largely on whether or not they act as a gateway to tobacco cigarette use, ecigarettes themselves contain a highly addictive drug that may have more serious and longer lasting impacts on children because their brains are still developing.”Researchers surveyed 16,000 students aged 14 to 17 in the North West of England and asked them about their alcohol and tobacco use. They found that one in five answered yes to the question: “Have you ever bought or tried electronic cigarettes?”More males than females said they had.Of the teenagers that had accessed ecigarettes, 16% had never smoked, 23% had tried smoking, 12% only smoked when drinking, and 14% were exsmokers. The research also found teenagers who drank alcohol were significantly more likely to have accessed ecigarettes than nondrinkers.Among those who had never smoked, it was found that those who regularly have excessive(过多的)drinking were four times more likely to access ecigarettes than those who never drink. In all of those that drink, regardless of smoking status, ecigarette access was associated with excessive drinking and involvement with violence after drinking. The researchers said their findings suggest that teenagers who use ecigarettes are most susceptible to other forms of substance use and risktaking behaviors.12. How have ecigarettes been promoted in the market?A. As a healthier substitute for traditional cigarettes.B. As a device meeting the mental needs of smokers.C. As a product preventing smokers from using tobacco products.D. As a new device promoted among youngsters.13. What do we learn from the survey made in the North West of England?A. E-cigarettes are now widely available and heavily promoted.B. Ecigarette access is linked to excessive drinking and violence after it.C. Teenagers are very knowledgeable about alcohol and tobacco use.D. The number of adult cigarette smokers is dropping at present.14. Which of the following can replace the underlined words “susceptible to”in the last paragraph?A. greatly interested inB. commonly accustomed toC. deeply disappointed atD. easily influenced by15. What's the main idea of the passage?A. Experts are concerned about excessive drinking in teenagers.B. The harm of the ecigarettes is greater than that of alcohol.C. Teenagers are in danger of risking their health on ecigarettes.D. Researchers are aware of smokerelated health harm.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
考生注意:1.本试卷共150分。
考试时间120分钟。
2.请将各题答案填涂在答题卡上。
3.本试卷主要考试内容:高中综合。
第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题 1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?A. £19.15B. £9.18C. £9.151. What does the woman want to do?A. Buy a mapB. Find a placeC. Write down an address2. What will the man do for the woman?A. Give her a rideB. Repair her carC. Pick up her aunt3. Who might Mr Peterson be?A. A new teacherB. A department headC. A company director4. What does the man think of the book?A. Quite difficultB. Very interestingC. Too simple5. What are the speakers talking about?A. WeatherB. ClothesC. News第二节(共15小题;每小题 1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。
(考试时间:150分钟试卷满分:150分)注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上。
2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域。
写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
4.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。
第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. Why is the man having trouble finding lamb?A. It is not common where he livesB. There is no lamb at Harvard MeatsC. He doesn’t know what kind he wants2. What is the conversation mainly about?A. Losing weightB. Meeting old classmatesC. Graduating from school3. What do the speakers have in common?A. They like to walk their dogs togetherB. hey own the same kind of dogC. They have the same job4. What do the speakers already have enough?A. MeatB. BreadC. Vegetables5. Why did the officer stop the woman?A. She was speedingB. He thought she was in dangerC. She was making too much noise第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
(考试时间:150分钟试卷满分:150分)注意事项:1。
答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上. 2。
选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效.3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域。
写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
4.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。
第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。
录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7。
5分)听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. Why is the man having trouble finding lamb?A。
It is not common where he livesB. There is no lamb at Harvard MeatsC. He doesn't know what kind he wants2。
What is the conversation mainly about?A. Losing weightB. Meeting old classmatesC。
Graduating from school3. What do the speakers have in common?A. They like to walk their dogs togetherB. hey own the same kind of dogC. They have the same job4。
What do the speakers already have enough?A. Meat B。
2018年河南省六市高三第二次联考英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
如需改动用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在试卷上无效。
3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
在听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What does the woman want to have for lunch?A. Fruit.B. Bread.C. Noodles.2. What is Jimmy doing?A. Shopping online.B. Walking the dog.C. Doing his homework.3. Why can Louise speak English well?A. She is an American. .B. She likes English very much.C. She once lived abroad for a long time.4. What is the woman going to do?A. Buy a new cellphone.B. Use the phone on the table.C. Lend her phone to the man.5. How much does it probably take to get to California by bus?A.$25.B.$50. C. $100.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)、听下面5段对话或独白。
2018郑州高三英语第二次质量检测试题一、阅读理解第一节AChinese movie theaters are never running short on youth films. Youth(芳华),directed by Feng Xiaogang, was released in December, 2017 and hit the screen. But this one is different: It is dedicated to the youth of our parents’ generation.Set in the 1970s, the story begins in a military art troupe(部队文工团),in which the soldiers’ duties are to sing, dance and promote culture. He Xiaoping, a newcomer, is a talented dancer. With a painful childhood, she wants to make a fresh start in the troupe, yet her family background makes her the laughing stock(笑柄) among the other girls. The only person who is nice to her is Liu Feng, a kind and unselfish man.In most youth fi lms, the characters’ life paths are only influenced by their own choices. However, the young people in Youth are also a part of “the whirlwind(旋风) of historical changes”, as film critic Justin Chang wrote in the Los Angeles Times.In a period of more than 30 years, they have to experience the Cultural Revolution and the Sino-Vietnamese Conflict, during which Liu Feng loses one arm and He Xiaoping suffers from a mental illness. The disbandment(解散) of the troupe also tears them away from the life and people they are so familiar with, throwing them into a new life they know nothing about.They all have to learn “to make peace with the past and make the most of the present”, wrote reporter Giovanna Fulvi on the website .But there’s still something that never changes about youth. No matter what time of history it is, people share the same longing for love and beauty. Sunshine, laughter and swimming pools—these typical images of youth are all well kept in Mr. Feng’s new films.According to ifeng News, Youth is actually a nostalgic(怀旧的) and personal work that Mr. Feng dedicates to his own experiences of working in a troupe. “When I look back in time, everything in my life seems to be black and white,” he said, “The days in the troupe are the only part of my memory that always remains colorful.”21. What influenced He Xiaoping’s and Liu Feng’s lives most?A. Historical changesB. Their own personalitiesC. Their family backgroundsD. Their longing for love and beauty22. Why did Feng Xiaogang direct the film Youth?A. To show the cruelty of the war.B. To urge people to value their youth.C. To recall the days when he worked in the troupe.D. To describe the life during the Cultural Revolution.23. What do we know about the youth in different generations according to the text?A. They all treat sunshine and laughter as the typical images of themselves.B. In our parents’ generation, they don’t love beauty due to political reasons.C. They long for totally different things varying from generation to generation.D. Though they live in different times, they still have something in common.BEight years before his death in 1986, Alfred Nobel was surprised to read an obituary(讣告) in the local newspaper. This was a strange obituary, for it told Alfred Nobel, the man who was reading it, that he was dead. The newspaper had confused Alfred with his brother, Ludwig, who had recently died.Nobel was shocked to read that he had passed away, and he was even more annoyed by the title of the obituary: The Merchant of Death Is Dead. Alfred was a very rich and successful armaments manufacturer.(武器制造商)。
2018年高中毕业年级第二次质量预测英语参考答案一、选择题(1-60):1.B2.A3.C4.B5.A6.C7.B8.C9.B 10.A 11.B 12.C 13.B 14.A 15.B 16.C 17.B 18.A 19.B 20.C 21.A 22.C 23.D 24.B 25.D 26.A 27.C 28.D 29.A 30.C 31.C 32.D 33.A 34.A 35.C 36.B 37.A 38.E 39.D 40.C 41.B 42.D 43.A 44.C 45.A 46.C 47.D 48.B 49.A 50.D 51.B 52.C 53.C54.B 55.D 56.A 57.B 58.C 59.A 60.D二、语言知识运用第二节(61-70):61. has begun 62. but / yet 63. baskets 64. to operate 65. for66. reducing 67. is 68. gradually 69. Unless 70. worse三、短文改错:Last year my class went on the skiing trip to the mountains. We have already been t o t h e 71. a 72. hadsame place the year before and it had been a wonderfully experience.73. wonderfulWhen we arrived at there, it had snowed heavily the day before and there were t e r r i b l e74storm. At breakfast the next day, everyone there told us not to go skiing because o f t h e b a d 75. stormsweather, but we decide to go anyway. When we got to the mountain top, that started s n o w i n g76. decided 77. itagain. The hotel had given us some sandwiches to take along, so we ate them since w e w e r e78. while/as/when waiting for the weather to improve. But it didn’t and soon we really felt very f r i g h t e n i n g.L u c k i l y,79. frightenedI had my cell phone in my bag. I called the emergency services, ∧ at last they senta h e l i c o p t e r80. andto save us.四、书面表达:Possible Version IHi Cindy,I’m happy to receive your letter. Now I’m glad to tell you something about my hometown, Zhengzhou.Zhengzhou, the capital city of Henan province, is located in the middle of China. We feel comfortable all year around with a pleasant climate. There are many places of interest here, such as Zhengzhou Erqi Memorial Tower and Shaolin Temple. Also, there is some famous local produce, including garlic, watermelons and Chinese dates. Many highways, flyovers and subway lines have been built in recent years, making it more convenient for us to travel. Everyone’s efforts have paid off, so we have a more enjoyable environment now.Hope one day you can come to my city and I’ll show you around it then.Best wishes,Li HuaPossible Version IIHi Cindy,I’m glad you’re interested in my hometown, and I’m proud to share with you its brief introduction.Zhengzhou, located in Central China, is the capital of Henan province. It has four distinct seasons, which bring us beautiful natural scenery and rich agricultural produce, such as dates, garlic and watermelons. As an ancient capital city, Zhengzhou has a long history, making it full of historical scenic spots, Shaolin Temple, for example. It is well-known around the world for its Kung Fu and Buddhism. In recent years, my hometown has greatly developed, becoming a modern busy metropolis, and atrade and transportation center.Welcome to my city and enjoy the special local produce. I believe you’ll love it.Best wishes,Li Hua评卷细则一、机器阅卷部分(共100分)1-20题,共20小题,每小题1.5分,共计30分(不计入总分)。
高考英语第二次模拟试题第一部分听力(共两节, 满分30分)做题时, 先将答案标在试卷上。
录音内容结束后, 你将有2 分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5 小题;每小题1.5 分, 满分7.5分)听下面5 段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
听完每段对话后, 你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?A. £19. 15.B. £9. 18.C. £9.15.答案是C。
1. Where are the speakers sitting?A. By first base.B. By second base.C. By home plate.2. Where does the man probably come from?A. Spain.B. France.C. The United States.3. How long will it take to get to the airport?A. One hour.B. 45 minutes.C. 30 minutes.4. What will probably happen next?A. The man will leave.B. The man will wash the dishes again.C. The woman will get a job at a store.5. What prize does the man want to win?A. Perfect homework.B. Perfect attendance.C. Perfect health.第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5 段对话或独白。
每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
2018年河南省六市高三第二次联考英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
如需改动用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在试卷上无效。
3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话。
每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
在听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
每段对话仅读一遍。
1. What does the woman want to have for lunch?A. Fruit.B. Bread.C. Noodles.2. What is Jimmy doing?A. Shopping online.B. Walking the dog.C. Doing his homework.3. Why can Louise speak English well?A. She is an American. .B. She likes English very much.C. She once lived abroad for a long time.4. What is the woman going to do?A. Buy a new cellphone.B. Use the phone on the table.C. Lend her phone to the man.5. How much does it probably take to get to California by bus?A.$25.B.$50. C. $100.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)、听下面5段对话或独白。
2018年河南省六市联考高考英语二模试卷第二部分阅读理解(共两节)第一节(满分30分)阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.1. What’s Going OnSIMS PARENT APPInvitations to register for the app have now been sent to all parents. Please keep an eye on your inbox for the registration email from SIMS. All reports and data will be sent to parents using this new platform.You can use the Parent Login above to access the desktop version of the app.Any enquires please contact ParentAppSupport@walton. staffs. sch. ukTSST TRAINING FOR QUALIFIED TEACHERSDuring the academic year 2017/18, Walton High School is offering free training to non﹣subject specialists in physics, secondary mathematics and core mathematics. For further details, please email the lead teacher: Dr Jo Rowley via office@walton. staffs. sch.uk SIXTH FORM APPLICATIONSWe are continuing to accept students applications for entry September 2018 ﹣ for more information see our Application page in the Sixth Form section of this website.If you were unable to join us at our Open Evening, please click here to view our presentation. Alternatively contact our Sixth Form Office on 01785 , 334917 Option 4 if youwould like to visit our school and Sixth Form Centre. Walton Students Destined for Top Uni﹣versitiesGCSE & A LEVEL EXAM CERTIFICATES 2017GCSE and A Level Exam Certificates from 2017 are now available for collection fromReception between the hours of 9: 00 ~ 3: 00 pm daily. Students need to collect these as soon as possible as they will only be available for a limited time. If you require a family member or friend to collect these on your behalf, please give them an authorized(委托)letter giving permission.Many Thanks.(1)A parent who wants________may emailParentAppSupport@walton. staffs. sch. uk.A.to know his child﹣s school reports.B.to know more about SIMS PARENT APP.C.to receive TSST TRAINING for teachers.D.to apply for Six Form entry September 2018.(2)According to the passage we can learn________A.students must collect their Certificates themselves.B.students can collect their Certificates at any time.C.a student’﹣s sister can help to collect the certificate.D.students can collect their Certificates at Open Evening.(3)The passage is________.A.Walton High School﹣s online notices.B.advertisements for training qualified teachers.C.notices for parents registering an APP.D.notices for parents and students to enter Six Form.【答案】BCA【考点】完形综合阅读理解综合【解析】本文是一篇广告布告类阅读,主要讲述了沃尔顿高中在线通知.【解答】(1)B.细节理解题.根据Any enquires please contactParentAppSupport@walton. staffs. sch. uk可知,希望了解更多关于SIMS PARENT APP的家长可以发送电子邮件至ParentAppSupport@walton. staffs. sch. uk..故选B.(2)C.推理判断题.根据 If you require a family member or friend to collect these on your behalf, please give them an authorized(委托)letter giving permission.可以推测出,一个学生的姐姐可以帮助收集证书.故选C.(3)A.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了沃尔顿高中在线通知.故选A.2. He is an American kid from Baltimore, with an iPod and eight gold medals draped around his neck. He is Michael Phelps, 23﹣year﹣old Olympic champion.Watching him compete, one might think Michael swam before he walked, but he actually didn’t begin to swim until age 7. His first exposure to the water, however, came when he was just a baby, watching from his stroller(婴儿车) as his sisters swam.At age 11, while watching the 1996 Summer Games, Michael began to dream of becoming a world champion swimmer someday. Little did he realize he would soon meet the man, Bob Bowman, his coach, who would put him on the path to making his Olympicdream become a reality..In 2000, the 15﹣year﹣old Michael became the youngest swimmer to join the U. S.Olympic swim team since 1932. Later, Michael broke the world record in the 200m butterfly, becoming the youngest male ever to set a world record after another, his own included! But it was at the 2004 Summer Olympics that he really shone as he collected six gold and ’two bronze.medals. He made Olympic history by winning eight gold medals at the Beijing Olympics, He has surpassed Mark Spitz’s 1972 world record of seven gold medals.“I think that everything is possible as long as you put your mind to it and you put the work and time into it.” Michael said to the reporters.(1)The second paragraph tells us that________A.Phelps began to swim long before he could walk.B.Phelps likes swimming in the water when he was just a baby.C.Phelps began to swim at the age of 7.D.Phelps enjoyed swimming with his sisters when he was a baby.(2)At 2004 and 2008 0lympic Games, Michael got________medals altogether.A.14 B. C.21 D.(3)From what Phelps said, we know________A.he was able to make it because he was into swimming from birth.B.he is a talent in swimming,so it’s possible for him to win eight gold medals.C.it’s ve ry easy for him to achieve his success.D.his effort and hard work led to his great success.(4)Who do you think played the most important part in his success?________A.Phelps’ sisters.B.Phelps’ parents.C.Mark Spitz.D.Bob Bowman.【答案】CBDD【考点】阅读理解综合【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了菲尔普斯成功的过程,以及他所获得过的成就.【解答】(1)C.细节理解题,根据第二段Watching him compete, one might think Michael swam before he walked,but he actually didn’t begin to swim until age 7.可知菲尔普斯知道七岁才开始游泳,故选C.(2)B.细节理解题,根据第五段 But it was at the 2004 Summer Olympics that he really shone as he collected six gold and ’two bronze.medals. He made Olympic history by winning eight gold medals at the Beijing Olympics可知他2004年得了六枚金牌和两枚铜牌,在2008年得了八枚金牌,一共16块,故选B.(3)D.推理判断题,根据最后一段“I think that everything is possible as long as you put your mind to it and you put the work and time into it.” Michael said to the reporters.可知是他的努力使他获得了成功,故选D.(4)D.推理判断题,根据第三段 Little did he realize he would soon meet the man,Bob Bowman, his coach, who would put him on the path to making his Olympicdream become a reality.可知他的教练Bob Bowman在他的成功中起着最重要的作用,故选D.3. There was a time, when the blue whale was a major animal in every large water bodyof the world.But the arrival of’ the whale hunting era lessened the whale count by such a massive number that blue whales are still endangered today. The reasons for whaling were various. Their large size mistakenly led mariners to believe that such a huge animal couldbe a deadly threat in the sea. Also, whale blubber(鲸脂) and meat were desired products from this oceanic mammal. But early whaling was restricted by primitive toolsand whaling techniques. So the damage to whale populations was controllable.With the coming of powerful harpoon guns, steam﹣ powered boats and the slipway in whaling ships, whaling advanced, with more whales being hunted at a rapid rate. In 1931 alone, 29, 649whales were killed. Blue whales also have a slow rate of reproduction. Afemale blue whale gives birth to one calf every two years. This means the rate of reduction of the whale﹣s population cannot be countered(抵消)by such a rise in births. By 1966, the International Whaling Commission declared blue whales as protected animals and banned blue whale hunting in international waters. But the number of blue whales remains low due to man﹣s deep﹣sea activities. Heavy sea traffic causesaccidents, where blue whales are injured by ships or cargo vessels. Deep﹣sea fishing involves using large nets and trawling equipment, in which blue whales can get caught and drown.The International Whaling Commission has taken steps to protect these wonderful creatures. Committees of experts have been formed to work against whaling, entrapment (诱捕) and predation(掠食) of blue whales. But their population remainslow. Recent blue whale statistics indicate between 12, 000﹣15, 000 of these ocean﹣dwellers remain.(1)In the past the damage to blue whales could be controlled because of________A.great quantities of them.B.unadvanced equipment and hunting means.C.strong protection of International Whaling Commission.D.their fast rate of reproduction.(2)Which is not included in the main reasons for endangered blue whales?________A.Some people kill blue whales for their.B.Blue whales can﹣t reproduce themselves fast.C.There are few protection committees of experts.D.Man﹣s deep﹣sea activities cause accidental killing.(3)Which is the best we students can do to protect blue whales?________A.We donate money to raise their birth rate.B.We refuse to ride ships which cause injuries to them.C.We refuse to consume whale blubber or meat.D.We ask fishermen not to do ordinary fishing activities.(4)Which of the following might be the best title of the passage?________A.Why are Blue Whales Endangered?.B.How to Save the Endangered Whales?.C.The Population of the Blue Whales Declined.D.Blue Whales﹣A Threat in the Sea.【答案】BCCA【考点】阅读理解综合【解析】本文属于说明文,主要介绍了蓝鲸是濒危的海洋哺乳动物,并列举了几个原因,如对鲸鱼制品的需求,缓慢的繁殖速度及人类海洋活动对鲸鱼的杀害等.【解答】(1)B.细节理解题.根据But early whaling was restricted by primitive tools and whaling techniques. So the damage to whale populations was controllable可知但是早期捕鲸受到原始工具和捕鲸技术的限制,因此鲸鱼种群的危害是可控的,故答案为B.(2)C.细节理解题.根据Also, whale blubber(鲸脂) and meat were desired products from this oceanic mammal鲸脂和肉也是从这种海洋哺乳动物身上所需要的产品,排除A;根据Blue whales also have a slow rate of reproduction蓝鲸繁殖速度也很慢,排除B;根据 Heavy sea traffic causes accidents, where blue whales are injured by shipsor cargo vessels严重的海上交通事故造成蓝鲸受船只或货船的伤害,排除D;文章并没有提到专家保护委员会寥寥无几,故答案为C.(3)C.推理判断题.根据常识可知作为学生我们可以通过拒绝吃鲸鱼产品来保护鲸鱼免受被捕杀,故答案为C.(4)A.标题归纳题.通读全文可知,本文主要介绍了蓝鲸是濒危的海洋哺乳动物,并列举了几个原因,如对鲸鱼制品的需求,缓慢的繁殖速度及人类海洋活动对鲸鱼的杀害等,故答案为A.4. When there are some problems with your laptop keyboard, you can try to deal with them yourself. Mentioned below is one of the two problems with their causes and solutions, which you can handle.ProblemCertain keys of your laptop don﹣t function properly. When you type these keys, thereis no output on the screen. Sometimes, you need to press these keys firmly to get a result, . CauseThis issue can be caused because of the following reasons:◆ A liquid substance is spilled on the keyboard.◆ Accumulation of dust inside the keys.◆ Wear and tear of keys while playing games.◆ Absence of lubrication(润滑剂).SolutionTake out each key and with the help of a small screwdriver, pry(撬开) all the keys.Additionally, take out the rubber piece present under every key. Keep the keys and rubber piecesin different containers.Clean the keyboard from the inside. Get a few cotton swabs(棉签) , and slightly dip them in water. Avoid too much exposure to dampness, as too much water can damage the keyboard.Closely clean the whole keyboard, laying extra emphasis on key spaces.Start cleaning the keys which were removed and kept in the container. Use foam rubber (海绵乳胶) to clean each key alone. This will help in removing any sticky substance present on the keys. Apply any household cleaner and let them dry for15minutes. Afterwards, wash all the keys properly by using hot water, and allow the keysto dry completely.Spray a household cleaner on the small rubber pieces kept in the container, and thoroughly wash them in warm water. Put these rubber pieces in paper napkins for speedy drying.Place all keys (facing top﹣down) on a flat surface. Apply mild lubricant and leave them to dry.After that, put together the keyboard again carefully. Begin by placing all rubber partson the keyboard, and then fix all keys in their respective positions, Use your finger and press down all keys ﹣ one at a time ﹣ firmly so that they fit properly.This process will take you a maximum of 2 hours. Often doing this can prevent it from permanent damage. Also, one should remember that laptop keyboards are delicate, and are not meant to be used for playing games for a long duration.(1)To make your laptop keyboard work properly you need to clean________A.all keys, keyboard and rubber pieces.B.all keys, containers and rubber pieces.C.a household cleaner, all keys and keyboard.D.containers, keyboard and a household cleaner.(2)Which is the right order to solve the problem?________a. Clean the keyboard and so on.b. Take out each key and rubber pieces.c. Fix the keyboard again.d. Lubricate the keys.A.abcd B. C.bdac D.(3)What is the meaning of the word “delicate” in the last paragraph?________A.strong.B.easily﹣damaged.C.ugly.D.beautifully﹣made.(4)From the structure of the passage we can infer the next paragraph may beabout________A.the keyboard typing wrong characters.B.cause of keyboard typing wrong characters.C.solution to keyboard typing wrong characters.D.bad effects of typing wrong characters.【答案】ADBA【考点】完形综合阅读理解综合【解析】本文是一篇广告布告类阅读,属于说明文.主要讲述了当您的笔记本电脑键盘出现问题时,您可以尝试自己处理它们.本文介绍的是一些情况出现的原因和解决方案.【解答】(1)A.细节理解题.根据Take out each key and with the help of a small screwdriver,pry(撬开) all the keys.Additionally, take out the rubber piece present under every key. Keep the keys and rubber pieces in different containers.可知,要使您的笔记本电脑键盘正常工作,您需要清洁所有键,键盘和橡胶件.故选A.(2)D.细节理解题.根据文章内容可知,正确的顺序为取出每个键和橡胶件;清洁键盘等;润滑键;再次修复键盘.故选D.(3)B.词义猜测题.根据上下文内容Often doing this can prevent it from permanent damage. Also, one should remember that laptop keyboards are delicate, and are not meant to be used for playing games for a long duration.可知,Also, one should remember that laptop keyboards are delicate, and are not meant to be used for playing games for a long duration.句意为此外,应该记住,笔记本电脑键盘容易损坏,并不能用于长时间玩游戏.故选B.(4)A.推理判断题.根据最后一段one should remember that laptop keyboards are delicate, and are not meant to be used for playing games for a long duration.可以推测出,下文应该会介绍键盘输入错误的字符.故选A.第二节(满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.Have you ever thought about going abroad for further study? Surrounded by an unfamiliar culture and environment, you must have difficulty fitting in.(1)_______Get to know your new home before landing in it.There is nothing better than good preparation. Arm yourself with background knowledgeby researching information about the country you are going to. Learning about the history,culture,tradition, and language of your new host country are all important.(2)_______Attitude is everything.Don’t neglect the power of the mind in determining how events turn out. Positive thoughts about your new circumstances and a positive attitude toward your new home and hosts will bring positive results. Don﹣t destroy your chances at being happy and successful in your future study and new life before they have even started. Maintain focus on one or two major goals (not too many) and work steadily and gradually towards these.(3)_______It’s not easy being practical when deciding what to pack and there is always a desire to bring cherished personal belongings such as books, letters or even toys.(4)_______ Remember your roots.Contact people you care about before and after. Talk to your close friends and family about your thoughts, dreams and fears for your new venture before you leave and make sure you keep in regular contact after you arrive and during your time away.(5)_______ Besides,with the convenience of communicating on the Internet, there is no excuse not to keep in touch!In summary, travelling overseas is an amazing opportunity for personal growth. By no means should my advice be taken as the only way to do things. The beauty of learning through experience is to prepare you for the best personal way you can deal with issues as they arise.A. Pack as little as possible.B. Pack using your head and your heart.C. The following tips may assist you in your preparations.D. It also includes study music or well﹣packaged snack foods.E. Thanks to the Internet, all this can be found at the click of a button.F. Whatever you bring, make sure it might help your chances of success.;G. Sharing the experience always has double excitement of any achievements.【答案】C,E,B,F,G【考点】七选五阅读【解析】本文是一篇选句填空,文章主要介绍了你有没有想过出国深造?被一个陌生的文化和环境所包围,你一定很难适应.文章作者给出了几点建议.【解答】CEBFG(1)C.文章衔接题.根据前文Have you ever thought about going abroad for further study? Surrounded by an unfamiliar culture and environment, you must have difficulty fitting in.可知你有没有想过出国深造?被一个陌生的文化和环境所包围,你一定很难适应.C项:The following tips may assist you in your preparations.以下提示可以帮助你做好准备.符合文意,故选C.(2)E.联系上文题.根据本段首句Get to know your new home before landing init.可知在登陆之前了解一下你的新家.E项:Thanks to the Internet, all this can be found at the click of a button.多亏了互联网,所有这些都可以通过点击按钮找到.符合文意,故选E.(3)B.理解判断题.根据后文It’s not easy being practical w hen deciding what to pack and there is always a desire to bring cherished personal belongings such as books, lettersor even toys.可知在决定打包的过程中,抉择,总是希望携带珍贵的个人物品,如书籍、信件甚至玩具.B项:Pack using your head and your heart.用你的头脑和你的心来包装.符合文意,故选B.(4)F.文章衔接题.根据前文It’s not easy being practical when deciding what to pack and there is always a desire to bring cherished personal belongings such as books, lettersor even toys.可知在决定打包的过程中,抉择,总是希望携带珍贵的个人物品,如书籍、信件甚至玩具.F项:Whatever you bring, make sure it might help your chances of success.无论你带来什么,确保它能帮助你成功的机会.符合文意,故选F.(5)G.理解判断题.根据前文Talk to your close friends and family about your thoughts,dreams and fears for your new venture before you leave and make sure you keep in regular contact after you arrive and during your time away.可知在你离开之前,和你的亲密朋友和家人谈谈你的想法、梦想和恐惧,确保你在到达和离开的时候保持经常的联系.G 项:Sharing the experience always has double excitement of any achievements.分享经验总是有达到成就的双重喜悦感.符合文意,故选G.第三部分英语知识运用(共两节)第一节完形填空(每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.Two years ago, I got laid off because of my company’s job cut.For days I couldn’t(1)_______the depressing part off my mind. Fortunately, a friend helped me get a new(2)_______in a small town called Fairfield. I moved there and (3)_______a house to work from. All settled down, (4)_______I had no right tool to deal with overgrown weeds in my yard. I had a(n)(5)_______ budget and couldn’t spare any more to(6)_______a weeding tool.I was worrying about this one Sunday as a “Super Ice Cream” mobile vending car(7)_______outside on the street across.I hadn’t had a chance to taste it foryears, and I checked my purse, (8)_______ some coins and (9)_______outside. Onthe sidewalk were a couple of boys playing. They might have been from the neighborhood. Considering I was new there, I wanted to do(10)_______for them. It was(11)_______hot.“Hi! Boys, would you like an ice cream? ” I asked.“Of course, Lady!” they replied(12)_______. At the moment a third boy(13)_______them from the neighboring door. Surely, h e’d love one, too! My money was just enough to(14)_______four ice creams. As I left the vending car, I heard the salesman, who was (15)_______the boys, say, She’s a really (16)_______lady, remember to thank her!" I smiled and the inner (17)_______in my mind seemed gone.I soon left for my night work. As I got back the next morning, 1(18)_______something was different in my yard. The grass had been cut short and become flat. A stream of (19)_______rushed into my heart. Not to say much, my neighbors must have done this for me.The small act of kindness(20)_______my day and pulled me to do further in my community.(1)A.enjoyB.acceptC.believeD.sweep(2)panyB.houseC.positionD.life(3)A.rentedB.providedC.livedD.found(4)A.soB.butC.thenD.or(5)A.easyB.richC.fairD.tight(6)A.handleB.borrowC.affordD.offer(7)A.stoppedB.passedC.brokeD.started(8)A.picked upB.fished outC.brought upD.made out(9)A.stayedB.lookedC.headedD.played(10)A.somethingB.anythingC.nothingD.none(11)A.freezingB.promisingC.burningD.beating(12)A.fullyB.seriouslyC.cautiouslyD.cheerfully(13)A.sawB.calledC.spottedD.joined(14)A.receiveB.coverC.bringD.love(15)A.servingB.waitingC.staringD.selling(16)A.honestB.niceC.braveD.strange(17)A.shadowB.joyC.fearD.imagination(18)A.heardB.gotC.achievedD.noticed(19)A.pityB.successC.warmthD.pride(20)A.took upB.lit upC.caught upD.showed up【答案】DCABDCABCACDDBABADCB【考点】阅读理解综合完形综合【解析】短文主要讲了作者在失业后找到一份新的工作,在新的小镇开始新生活,被邻居的善举所感动.【解答】(1)D.动词的辨析,enjoy享受,accept接受,believe相信,sweep扫,此处指被公司裁员后作者无法扫除心里压抑的一面,故答案为D.(2)C.名词的辨析,根据语境幸运的是我的朋友帮我在一个小镇找到一份新的工作,使用position“职位”,故答案为C.(3)A.动词的辨析,rent租,provided提供,lived居住,found找到,此处指作者到了新的小镇租个房子,故答案为A.(4)B.连词的辨析,前后句子构成了转折,一切都安定好后,但是作者发现没有工具处理院子里长得很高的杂草,故答案为B.(5)D.形容词的辨析,easy容易的,rich富有的,fair公平的,tight紧的,此处表达作者也没有多余的钱,故答案为D.(6)C.动词的辨析,handle处理,borrow借,afford支付,offer提供,此处指作者没有多余的钱来买除草工具,故答案为C.(7)A.动词的辨析,stopped停,passed经过,broke闯,started开始,下文有提到作者买冰淇淋,可知这辆冰淇淋车是停在马路边,故答案为A.(8)B.动词短语的辨析,picked up捡起,fished out掏出,brought up抚养,made out辨认出,此处指作者从钱包里掏出一些硬币,故答案为B.(9)C.动词的辨析,此处指作者拿出钱准备去买冰淇淋,因此是朝外面走去,使用动词headed,故答案为C.(10)A.代词的辨析,根据语境作者认为她新来的,所以想为邻居的孩子做点什么,使用代词something,故答案为A.(11)C.考查固定搭配,此处表示天气极度的热,使用burning hot,故答案为C.(12)D.副词的辨析,fully满地,seriously严肃地,cautiously谨慎地,cheerfully愉快地,此处指孩子们愉快地回复,故答案为D.(13)D.动词的辨析,saw看见,called叫,spotted看见,joined加入,此处指第三个孩子也加入到他们中,故答案为D.(14)B.动词的辨析,receive接收,cover覆盖,bring带,love爱,此处表达作者的钱只能够买4个冰淇淋,只有动词cover使用,故答案为B.(15)A.动词的辨析,serving服务,waiting等,staring盯着,selling卖,此处指这个卖家在为孩子们服务的时候跟孩子们说话,故答案为A.(16)B.形容词的辨析,honest诚实的,nice友好的,brave勇敢的,strange奇怪的,此处指卖家认为作者是非常友好的人,故答案为B.(17)A.上下文的理解,前文提到作者内心的the depressing part,可知使用shadow“阴影”,故答案为A.(18)D.动词的辨析,heard听到,got得到,achieved获得,noticed注意到,此处指作者工作完回来后,发现院子已变得不一样了,故答案为D.(19)C.名词的辨析,根据语境作者看到院子里的杂草被人剪裁后,内心一阵暖意,因此使用warmth,故答案为C.(20)B.动词短语的辨析,took up开始从事,lit up点燃,caught up赶上,showedup出现,此处指有人帮作者除草这一善举点亮作者的一天,故答案为B.第二节(每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填1个单词或括号内单词的正确形式.阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
中学生标准学术能力诊断性测试2018年2月测试英语试卷本试卷共150分,考试时间100分钟。
第一部分阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
AHere is a collection of some TV series. For this list, we stick to those that have been released in recent years and we choose not to include TV hits likeGame of Thrones or Sherlock.Stranger ThingsThis US television series is a combination of three genres (类型):the typical college movies where the losers rise up, the science fiction films about crazy scientists who reached their top in the 1980s and the horror movies written in the style of Stephen King. This show, starring Winona Ryder and a group of amazing kids, has managed to combine these genres so well that it has already acquired a vast army of fans worldwide.The Pillars of the EarthIt is set in the twelfth century, a time which is considered one of the darkest and most romantic periods in the history of England. Based on the best-selling novel written by Ken Follett, this TV show starring the brilliant Eddie Redmayne is widely recognized as one of the best historical TV dramas of recent years.MahabharataThis Indian Hindi-language series is liked by many people for being regarded as the simplest and the most fun way to learn about the age-old wisdom of the Indian people. It tells us about the kings and heroes who love, fight and make wise decisions. This drama is about the endless struggle between good and evil.The CrownThis story about the transformation of the young Princess Elizabeth into the queen shows everything about the British monarchy (君主制).It includes many storylines, each of which could be made into a separate TV show. The series focuses on the age-old themes of family, marriage and politics, and this is probably what makes The Crown win popularity.1. What do we know about Stranger Things?A. Stephen King determined its style.B. It consists of three children stories.C. Most of its central characters are kids.D. It’s much more popular than Sherlock.2.Which aspect of the Pillars of the Earth is stressed in the text?A.Its background.B. Its staff.C. Its theme song.D. Its plot.3. Which TV series is more like a biography?A.Stranger Things.B.The Pillars of the Earth.C.Mahabharata.D.The Crown.4. Which of the following do the four TV series?A. They are highly thought of by the audience.B. Their storylines are relatively complex.C. They mainly discuss universal themes.D. Their original languages are English.BWhen I was growing up, the gold standard for cancer-themed tear-jerkers (催人泪下的故事)was “Something for Joey”,a made-for-TV movie—ased on a true story—bout the bond between a big-time college football player and his fiercely loyal little brother who is dying of childhood leukemia (白血病).Lauren Grodstein takes a different approach with her fourth novel, “Our Short History”. What sets Grodstein’s novel apart is that the cancer diagnosis switches places: Jacob Neulander, the 6-year-old boy at the center of the book, is cancer-free, while his mother, Karen, a 43-year-old political consultant (顾问) who raised Jacob on her own, has recentlybeen found to have late-stage ovarian cancer. With the time Karen has left, she decides to write her son a book and fill it with everything she wants him to know: a catalog of the things that have made her happy; the story of how he was named; and an account of how, kicking and screaming, she allows Jacob to start spending time with his biological father, a one-term congressman (国会议员)from New Jersey who broke Karen’s heart and lives with his new wife along the Palisades.“I plan to be honest here,” Karen promises at the novel’s beginning. “I plan to be extraordinarily honest. I will not edit out the truth; I will not try to make myself look better than I really was.” This total honesty leads Karen to admit uncomfortable truths to Jacob—the night you were born was not the best night of my life,” she writes. “I was terrified; I was tired; I was sad’’一and, especially, to record the disturbance of feelings that run high after Jacob and his father meet for the first time and get along famously. They bond over Playmobil and Star Wars; she realizes, watching the two of them together, tha t Jacob is “exactly like him” Karen lets her paranoia (偏执狂)run wild. She imagines Jacob posing for a Christmas card with his new family after she’s gone; she yells at him when he suggests that his father’s wife would make him snacks on demand. This eruptio n of maternal envy and anger is the dramatic high point of the novel —“I am your only mother!” Karen yells. The rest of “Our Short History,” unfortunately, is content to deliver the quieter pleasures for adults.5.What do we know about Something for Joey?A.It’s essential fictional.B. It’s intended for the movie theatre.C. It focuses on a college student’s cancer.D. It has the common features of tear-jerkers.6. Which of the following is TRUE about Lauren Grodstein? ( )A. She is a political consultant.B. She has a unique writing style.C. She likes writing tear-jerkers most.D. She doesn’t like something for Joey.7. What happens to Jacob?A. He’s dying of cancer.B. He breaks his father’s heart.C. He can visit his father any time.D. He gets along well with his father’s family.8. What is this text?A.An announcement.B. A book review.C.An advertisement.D. A guide.CIf you’re a college student, who could blame you for not paying attention to that mounting student loan (贷款)balance? But once you graduate, your new monthly student loan bill will be hard to ignore. After all, missing a payment isn’t like turning in a term paper late; debt collectors aren’t nearly as forgiving as your Chemistry 201 professor. What can you do to repay our student loans sooner?If you can manage it, repay your loans on the standard 10-year repayment plan. You’ll pay less interest and get rid of your loans sooner. And it’s a good idea to throw extra money at your bill when you can to speed up the process. If you’re really troubled with cash, switch to an income-driven student loan repayment plan. The government offers four options that make our payments a percentage of your income, so you’ll pay less when you earn less.Next, think about where you can cut costs elsewhere in your life so you can pay your loan bills. Focus on saving money in ways that make sense for your lifestyle. That way you won’t feel deprived of (被剥夺)everything you enjoy, and you can cut out expenses that you truly don’t ne ed.Car payments can be especially costly. Consider giving up a car and signing up for Zipcar, Car2go or another car sharing service if it’s available in your city. These companies let you rent a car hourly, which can help when public transportation w on’t getyou where you need to go.Now it’s on to smaller expenses一and some you might not even know you’re paying. It’s easy to sign up for a service that automatically charges you every month, such as the gym, ClassPass, Spotify or Netflix. Cancel th em if you’re not using them at least a few times a week. A service such as Truebill will track your monthly payments and show you which ones you’re not using so you can cancel.9. What does the author aim to tell us in Paragraph 1?A. Missing a payment is common for graduates.B. There are good ways to pay student loan bills.C. Paying student loan bills on time is necessary.D. Some students easily ignore their student loan bills.10. What is a disadvantage of following an income-driven student loan repayment plan? A.You will be offered only one option.B. You may end up paying more interest.C. You have to finish paying within 10 years.D. You still need to pay more even when you earn less.11. What do the last three tips have in common?A. They all suggest cutting costs.B. They are all about small expenses.C. They all mean avoiding expensive services.D. They all help shorten the repaying process.DDecades ago travelling by air in America was a great affair. Today it signals discomfort, extra charges and the threat of violence.Air fares are higher per seat mile in America than in Europe. The global price of jet fuel has fallen by half since 2014. That triggered a fare war between European carriers, but in America ticket prices have hardly budged.Standards of service are also worse. Only one operator based in America can be foundin the world’s 30 best carriers, compared with nine from Europe. When Ryanair, currently Europe’s largest and cheapest airline, cut service to the bone, it be gan to lose customers and money. That caused it to perform a U-turn and be “nicer” to customers, in order to protect its market share from competitors like easyJet, Wizz Air and Norwegian.This happy combination of low fares and reasonable service has a simple explanation: competition. American policymakers have presided over a wave of mergers (合并)in the past few years. The biggest four carriers in America between them now control 80% of the market, compared with just 48% a decade ago. In Europe, where the top four carriers have around 45% of the market, policymakers have got three things right.First, European regulators have tried harder to preserve competition between existing carriers. The EU has been willing to block mergers to prevent airlines from building monopoly (垄断)positions at airports. Not so in America: at 40 of its 100 biggest airports, a single carrier now accounts for more than half of capacity. That pushes up prices.Second, Europe has made it easier for foreigners to encourage competition by entering new markets. There are no ownership limits at all between European countries. America caps foreign ownership at 25%. Foreign joint companies, such as Virgin America are struggling to take off.Some of Europe’s advantages are hard to copy. America’s regulators should loosen the cap on foreign ownership and promote the use of secondary airports. If that doesn’t work, regulators should consider breaking up the big airlines. Allowing competition to weaken was a huge mistake.12. Wh at does the underlined word “budged” in Paragraph 2 mean?A.Changed.B. Increased.C. Steadied.D. Doubled.13. What can be inferred about Ryanair from Paragraph 3?A. Its air fares are high.B. Its service now is poor.C. It responds to the market quickly.D. It is losing its market share fast.14. What have European regulators been trying to do?A. Push up prices.B. Cap foreign ownership.C. Protect the biggest airports.D. Stop carriers from merging.15. What’s the ma in idea of the passage?A. European airline industry is developing healthily.B. Air fares are becoming a big burden for travelers.C. Customers are complaining fiercely about American airlines.D. America’s airline industry should look to Europe for les sons.第二节(共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。