专家解析英语四级考试历年阅读真题(一)
- 格式:doc
- 大小:39.50 KB
- 文档页数:4
大学英语四级历年考试题及答案解析本文档收集了大学英语四级考试历年的题目及答案分析,旨在帮助考生更好地备考。
第一部分:听力部分2019年12月题目:听力材料主题是关于旅行的。
供选择的答案有A、B、C三个选项。
答案解析:正确答案是B。
在听力材料中,讲述了旅行的目的地是一个海滨城市,可以观赏到美丽的海景。
2020年6月题目:听力材料中提到了一个新的博物馆正在建设当中。
供选择的答案有A、B、C三个选项。
答案解析:正确答案是C。
在听力材料中,提及了新博物馆正在建设,选择C选项表明新博物馆会提供更多的展览和文化活动。
第二部分:阅读理解部分2019年12月题目:阅读材料中提到了一种新型的环保材料。
问题是这种材料的主要特点是什么?答案解析:正确答案是可降解。
在阅读材料中,指出了这种新型材料能够在一定条件下自我降解,从而减少对环境的污染。
2020年6月题目:阅读材料中提到了一位重要的科学家。
问题是他的主要贡献是什么?答案解析:正确答案是发现了一种新的药物。
在阅读材料中,介绍了该科学家发现了一种新的药物,可以治疗多种疾病。
第三部分:写作部分2019年12月题目:写作要求根据提供的图表,描述并比较两种不同的交通方式的优缺点。
答案解析:根据图表,可以发现公共交通拥有更多的优点,如环保、经济、舒适等;而私家车的优点则包括灵活性和便利性。
但是私家车使用过多会导致交通拥堵和环境污染。
2020年6月题目:写作要求根据提供的材料,阐述大学生是否应该研究金融知识。
答案解析:根据提供的材料,可以得出结论大学生应该研究金融知识。
研究金融知识能够帮助大学生提高理财技能,增加金融意识,并为未来的职业发展打下基础。
以上是大学英语四级历年考试题及答案解析的部分内容,希望对考生备考有所帮助。
1、大学英语四级考试历年真题阅读详解汇总2、大学英语四级考试历年真题阅读详解汇总23、大学英语四级考试历年真题阅读详解汇总3------------------------------------------------------------------------------------最牛英语口语培训模式:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻!洛基英语,免费体验全部在线一对一课程:/ielts/xd.html(报名网址)1999年1月大学英语四级考试Part II Reading ComprehensionPassage One这一篇介绍英国乡村一景——茅草屋顶的村舍——的说明文。
短文第一段以描景的方式引出主题:茅草屋顶的村舍仍是英国乡村迷人的一景。
而后于第二段介绍草屋建筑的历史。
第三段介绍草屋工艺的今天和草屋的特点。
最后一段通过与发展中国草屋的对比进一步突出英国草屋的寿命和优势。
21. (C)要点理解判断。
由题干a unique feature of the English countryside 确定答案依据在第一段,由该段第一句的描写及第二句中“the thatched roof is an essential part of the attraction of the English countryside”可知答案为C。
22. (D)要点定位理解。
由题干中的craft 定位至第三段,理解第一句即可确定答案。
23. (A)要点定位理解。
题干中的prefer 与第三段最后一句中的choose 相对应,其中not only for its beauty but because they know it will keep them cool in summer and warm in winter 与选项A 一致。
24. (B)要点定位归纳。
本题问及developing countries 住草屋的情况,涉及第三段前三句的要点:①第三世界半数以上人口住草屋;②他们不愿用传统的茅草做建筑材料,而宁愿住现代化楼房;③但他们没有钱进口建材。
大学英语四级阅读理解试题及答案(一)一There are three kinds of goals: short-term,medium-range and long-term goals.Short-range goals are those that usually deal with current activities,which we can apply on a daily basis.Such goals can be achieved in a week or less,or two weeks,or possible months.It should be remembered that just as a building is no stronger than its foundation ,out long-term goals cannot amount to very munch without the achievement of solid short-term goals.Upon completing our short-term goals,we should date the occasion and then add new short-term goals that will build on those that have been completed.The intermediate goals bukld on the foundation of the short-range goals.They might deal with just one term of school or the entire school year,or they could even extend for several years.Any time you move a step at a time,you should never allow yourself to become discouraged or overwhelmed. As you complete each step,you will enforce the belief in your ability to grow adn succeed.And as your list of completion dates grow,your motivation and desire will increase.Long-range goals may be related to our dreams of the future. They might cover five years or more. Life is not a static thing.We should never allow a long-term goal to limit us or our course of action.1.Our long-term goals mean a lot__.a.if we complete our short-range goalsb.if we cannot reach solid short-term goalsc.if we write down the datesd.if we put forward some plans2.New short-term goals are bulid upon__.a.two yearsb.long-term goalsc.current activitiesd.the goals that have been completed3.When we complete each step of our goals ,__.a.we will win final successb.we are overwhelmedc.we should build up confidence of successd.we should strong desire for setting new goals4.Once our goals are drawn up,__.a.we should stick to them until we complete themb.we may change our goals as we have new ideas and opportunitiesc.we had better wait for the exciting news of successd.we have made great decision5.It is implied but not stated in the passage that ___.a.those who habe long-term goals will succeedb.writing down the dates may discourage youc.the goal is only a guide for us to reach our desinationd.every should have a goal答案:adcbc二The economy of the United states after 1952 was the econnomy of a well-fed,almost fully employed people. Despit occasional alarms, the country escaped any postwar depression and livedin a state of boom. A n economic survey of the year 1955, a typical ye ar of the 1950’s, may be typical as illustrating the rapid economic growth of the decade. The national output was value at10 percent above that of 1954 (1955 output was estimated at 392 billion dollars). The productionof manufacturers was about 40 percent more than it had averaged in the years immediatelypent about 30billion dollars for new factories and following World War 2. The country’s business smachinery. National income available for spending was almost a third greater than it had been ithad been in 1950. Consumers spent about 256 billion dollars; that is about 700 million dollars aday ,or about twenty-five million dollars every hour , all round the clock. Sixty-five million peopleheld jobs and only a little more than two million wanted jobs but could not find them . Only agriculture complained that it was not sharing in the room. To some observers this was an ominousecho of the mid-1920’s . As farmer’s shre of their products declined , marketing costs rose. But there were , among the observers of the national economy, a few who were not as confident as the majority . Those few seemed to fear that the boom could not last and would eventually lead to theoppsite-depression.1. What is the best title of the passage?a. The Agriculatural Trends of 1950’sb. The Unemployment Rate of 1950’sc. U.S. Economy in the 50’sd. The Federal Budget of 19522. In Line 4 , the word “boom”could best be replaced by______.a. nearby explosionb. thunderous noisec. general public supportd. rapid economic growth3. It can be inferred the national from the passage that most people in the United States in1955 viewed the national economy with an air of _________.a. confidenceb. confusionc. disappointmentd. suspicion4. Which of the following were LEAST satisfied with the national economy in the 1950’s?a. Economistsb. Frmaersc. Politiciansd. Steelworkers5. The passage states that incom available for spending in the U.S. was greater in 1955 thanin 1950 . How much was it ?a. 60%b. 50%c. 33%d. 90%答案:cdabc三Women are also underrepresented in the administration and this is because there are so few women full professors. In 1985,Regent Beryl Milburn produced a report blasting the University of Texas System adminitration for not encouraging women.The University was rated among the lowest for the system.In a 1987 update ,Milburn commended the progress that was made and called for even more improvement.One of the positive results from her study was a System-wide program to inform women of available administrative jobs.College of Communication Associate Dean Patrica Witherspoon,said it is important that woman be flexible when it comesto relocating if they want to rise in the ranks.Although a woman may face a chilly climate on campus , many times in order for her to succeed , she must rise above the problems around her and concentrate on her work.Until women make up a greater percentage of the senior positions in the University and all academia,inequities will exist."Women need to spend their energies and time doing scholarly activities that are important here at the University." Spirduso said. "If they do that will be successful in this system.If they spend their time in little groups mourning the sexual discrimination that they think exists here, they are wasting valuable study time."1.According to Spirduso,women need to ____.a.produce a report on sexual discriminationb.call for further improvement in their working conditionsc.spend their energies and time fighting against sexual discriminationd.spend more time and energy doing scholarly activities2.From this passage ,we know that _____.a.there are many women full professors in the University of Texasb.women play an important part in adminitrating the Universityc.the weather on the campus is chillyd.women make up a small percentage of the senior positions in the University3.Which of the following statements is true?a.the number of women professors in the University in 1987 was greater than that of 1985b.the number of women professors in the University in 1987 was smaller than that of 1985c.the number of women professors was the same as that of 1985d.more and more women professors thought that sexual discrimination did exit in the University4.One of the positive results from Milburn's study was that _____.a.women were told to con centrate on teir workb.women were given information about available administrative jobsc.women were encouraged to take on all the administrative jobs in the Unversityd.women were encouraged to do more scholarly activities5. The title for this passage should be _______.a.The University of Texasburn's Reportc.Women Professorsd.Sexual Discrimination in Academia答案:ddabd四Today ,as in every other day of the year ,more than 3000 U.S. adlescents will smoke their first cigarette on their way to becoming regular smokers as adults. During their lifetime,it can be expected that of these 3000 about 23 will be murdered,30 will die in traffic accidents, and nearly750 will be killed by a smoking-related disease. The number of deaths attributed to cigarette smoking outweithts all other factors, whether voluntary or involuntary, as a cause of death.Since the late 1970s, when daily smoking among high school seniors reached 30 precent , smoking rates among youth have declined . While the decline is impressive ,several important issues must be raised.First, in the past several years,smoking rates among youth have declined very little. Second,in the late 1970s ,smoking among male high school seniors exceeded that among femaleby nearly 10 percent . The statistic is reversing.Third ,several recent studies have indicate high school dropouts have excessively high smoking rates, as much as 75 percent .Finally, thouth significant declines in adolescent smoking have occurred in the past decade,no definite reasons for the decline exist. Within this context,the Naional Cancer Instiute (NCI) beganits current effort to determine the most effecive measures to reduce smoking levesl among youth.1.According to the author, the deaths among youth are mainly caused by _____.a.traffic accidentsb.smoking-related deseasec.murderd.all of these2.Every day there are over_____high school strdents who will become regular smoker.a.75b.23c.30d.30003.By "dropout" the author means______.a.students who failed the examinationb.students who left schoolc.students who lost their wayd.students who were driven out of school4.The reason for declining adolescent smoking is that ________.a.NCI has taken effective measuresb.smoking is prevented among high school seniorsc.there are many smokers who have died of cancerd.none of these5.What is implied but not stated by the author is that ________.a.smoking rates among youth have declined very littleb.there are now more female than male smokers among high school seniorsc.high smoking rates are due to the incease in wealthd.smoking at high school are from low socio-economic backgrounds答案:bdbdb五The food we eat seems to have profound effects on our health.Although science has made enormous steps in making food more fit to eat ,it has, at the same time,made many foods unfit to eat. Some research has shown that perhaps eighty percent of all human illnesses are related to dietand forty percent of cancer is related to the diet as well,especially cancer of the colon. Different cultures are more likely to cause certain different illnesses because of the food that is characteristic in these cultures. That food is related to illness is nto a new discovery. In 1945, about 35 years ago, government researchers realized that nitrates, commonly used to preserve color in meats,and other food additivies,caused cancer. Yet, these carcinogenic additives remain in our food, and it becomes more difficult all the time to know which things on the packaging labels of processed food are helpful or harmful. The additives which we eat are not all so direct. Farmers often give penicillinto beef and living animals, and because of this ,penicillin has been found in the milk of treated cow. Sometimes similar drugs are given to animals not for medical purposes,but for financial reasons. The farmers are simply trying to fatten the animals in order to obtain a higher price on the market. Although the Food and Drug Administration(FDA) has tried repeatedly to control these procedures, the practices continue.1.What is the best possible title of the passage?a.Drug and Foodb.Cancer and Healthc.Food and Healthd.Health and Drug2.Which of the following statements is NOT ture?a.Drugs are always given to animals for medical reasonsb.Some of the additives in our food are added to the food itself and some are given to the living animalsc.Researchers have known about the potential dangers of food additives for over thirty-five years.d.Food may cause forty percent of cancer in world.3.How has science done something harmful to mankind?a.Because of science , diseases caused by polluted food haven been virtually eliminated.b.It has caused a lack of information concerning the value of food.c.Because of the application of science,some potentially harmful substances have been added to food.d.The scientists have preserved the color of meats,but not of vegetables.4.What are nitrates used for?a.They preserve flavor in packaged foods.b.They preserve the color of meats.c.They are the objects of research.d.They cause the animals to become fatter.5.The word 'carcinogenic' most nearly means '_____'.a.trouble-makingb.color-retainingc.money-makingd.cancer-causing答案:cacbdWhat is your favourite colour? Do you like yellow , orange ,red? If you do ,you must be anoptimist, a leader, an active person who enjoys life, people and excitement. Do you prefer greysand blues? Then you are probably quiet,shy, and you would rather follow than lead. You tend to be a pessimist. At least, this is what psychologists tell us, and they should know,because they have been seriously studying the meaning of colours preference, as well as the effect that colours have on human beings. They tells us, among other facts,that we do not choose our favourite clour as we grow up----we are born with our preference.If you happen to love brown, you did so, as soon asyou opened your eyes, or at least as soon as you could see clearly.Colours do influence our moods----there is no doubt about it .A yellow room makes most people feel more cheerful and more relaxed than a dark green one; and a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day. On the other hand ,black is depressing. A black bridge overthe Thames River, near London, used to be the scene of more suicides than any other bridge in the area ----until it was repainter green.The number of suicide attempts immediately fell sharply ;perhaps it would have fallen even more if the bridge had been done in pink or baby blue.Light and bright colours make people not only hppier but more active. It is an established fact that factory workers work better,harder ,and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or grey.1."You would rather follow than red" means_______.a.you don't like to follow othersb.you would be a member rather than a leaderc.you would be afraid of following othersd.you would like to be a leader rather than a follower2.If one enjoys life, one is sure to prefer________.a.red to yellowb.blue to orangec.red to greyd.blue to yellow3."They tell us, among other facts,that we don't choose our favourite colours as we grow up." "Among other facts" means______.a.besides other factsb.in regard to other factsc.not considering other factsd.according to other facts4.Which of the following is facts?a.People's preference of one colour to another is instinctb.People's preference of one colour to another is acquired as they grow up.c.More people happen to love brown because they saw something brown when they were bornd.Colours have little influence on our moods5.Those who committed suicide preferred the bridge over the Thames River near london to others because of _______.a.its shapeb.its structurec.its colourd.its building materials答案:bcaac十二Social customs and ways of behaving change. Things which were considered impolite many years ago are now acceptable. Just a few years ago, it was considered impolite behaviour for a man to smoke on street. No man who thought of himself by smoking when a lady was in a room.Customs also differ from country to country. Does a man walk on the left or the right of a woman in your country? Or doesn't it matter? Should you use both hands when you are eating? Should leave one in your lap,or on the table?The Americans and the British not only speak the same language but also share a large number of social customs. For example, in both America and England people shake hands when they meet each other for the first time. Also, most Englishmen will open a door for a wonman or offer their seat to a woman , and so will most Americans. Promptness is important both in England and in America. That is , if a dinner invitation is for 7 o'clock , the dinner guest either arrives closeto that time or calls up to explain his delay.The important thing to remember about social customs is not to do anything that might make other people feel uncomfortable-----especially if they are your guests. When the food was served , one of the guests strated to eat his peas with a knife . The other guests were amused or shocked , but the host calmly picked up his knife and began eating in the same way. It would have been bad manners to make his guest feel foolish or uncomfortable.1.If one has accepted a dinner invitation ,what should he do if he is tobe late for the dinner?a.He should find an excuseb.He should adk for excuse.c.He should say sorryd.He should telephone to explain his being late.2."It would have been bad manners to make his guests feel foolish or uncomfortable." "Bad manners " means ________.a.uglyb.dishonestc.impolited.shameful3.which of the following do you think is the best tiltle for this passage?a.Social Customs and Customsb.Social Lifec.American and British Customsd.Promptness Is Important4.According to the text, the best host_______.a.tries his best to make his guests feel comfortableb.makes his guests feel excitedc.tries to avoid being naughty to his guestsd.tries to avoid being foolish5.The author of this article may agree with which of the following?a.The guest who ate his peas with a knifeb.The other guests who were amused or shockedc.The host who picked up his knife and began eating in the same wayd.None of the above答案:dcaac十三New Orleans, Louisiana, was established as part of the French Empire in 1718.Its location on the east bank of the Mississippi River gave it control of the American hinerland and it became strategically important to many nations. It was transferred from France to Spain, returned to France,and finally sold by Napoleon to the United States in 1803. The city was the site of a famous battle fought in 1815 between the British, who hoped to control it , and the Americans under General And rew Jackson.The riverbed of the Mississippi is constantly silting and the river is now actually higher thanthe city. Levees hold back the river and giant pumps are used to move water from the city into the river.Although New Orleans haas beena part of the United States for almost two centuries, its population takes great pride in its French heritage. Louisiana still retains parts of the Code Napoleon which,form many years,was its only law.New Orleans is carefree city and it boasts its hot, spicy Creole seafood and its native Dixieland Jazz. The jackson Square neighborhood maintains its French colonial homes and in other sections are pre-Civil War mansions. Visitors are surprised to find that behind this interesting facade of yesteryear, is a busy industrial and port city. Grain and coal come from the Midwest and foreigh cargoes are unloaded here. New Orleans is no longer a sleepy Southern town----but it's still fun to visit.1.What accounts for the levees and pumps in New Orleans?a.The Mississippi frequently floods the city.b.The riverbed has raised inthe past 200 years.c.The torrential rains flood the city frequently.d.The high humidity cannot otherwise be comtrolled.2.The battle of New Orleans was fought by jackson against______.a.Franceb.Britainc.Spaind.The North3.The Code Napoleon was _______.a.an agreement to sell Louisianab.a body of lawsc.a city pland.a military code for the army4.Which of the following elements does not apply to the attiude of the inhabitants of New Orleans?a.Pride in their French heritage.b.A desire to retain picturesque colonial buildings.c.A refusal to engage in trade and commerced.A praising of Dixieland Jazz.5.Tourists visiting New Orleans are surprised to encounter_____.a.Creole foodb.Dixieland jazzc.bustling cityd.authentic colonial homes答案:bbbcc十四The United States is on the verge of losing its leading place in the world's technology. So says more than one study in recent years. One of the reasons for this decline is the parallel decline in the number of U.S. scientists and engineers.Since 1976,employment of scientists and engineers is up 85 percent. This trend is expected to continue. However, the trend shows that the number of 22-year-olds--the near term source of future PH.D.s-is declining. Further adding to the problem is the increased competition for these candidates from other fields-law,medicine,business,etc. While the number of U.S. PH.D.s in science and engineering declines,the award of PH.D.s to foreign nationals is increasing rapidly.Our inability to motivate students to pursue science and engineering careers at the graduate level is compounded because of the intense demand industry has for bright Bachelor's and Master's degree holders. Too often, promising PH.D.candidates, confronting the cost and financial sacrifice of pursuing their education,find the attraction of industry irresistible.1.The U.S.will come to lose its leading place in technology probably because ________.a. the number of PH.D. degree holders is decliningb. the number of scientists and engineers is decreasingc. the number of 22-year-ilds is decliningd. scientists and engineers are not employed2.The field of science and engineering is facing a competition from ________ .a. technologyb. foreign nationalsc. such fields as law, medicine and businessd. postgraduatesrge-scale enterprises now need _______.a. bright graduates and postgraduatesb. new inventionsc. advanced technologyd. engineers4.Many promising postgraduates are unwilling to pursue a PH.D. degree because _________.a. they are not encouraged to be engaged in scienceb. industry does not require PH.D. holdersc. they have financial difficultiesd. they will spend much time and energy completing PH.D.5.PH.D. candidates "find the attraction of industry irresistible" means that _________.a. they find industry is attracting more and more college studentsb. they don't think they can prevent themselves from working for industryc. they cannot resist any attraction from all sidesd. they cannot work for industry any longer答案:bcadb十五Newdays,a standard for measuring power has changed.These changes foretell a new standard for measuring power.No longer will a nation's political influence be based solely on the strength ofits military forces. Of course, military effectiveness will remain a primary primary measure of power.But political influence is also closely tied to industrial competitiveness. It's often said that without its military the Soviet Union would really be a third-world nation. The new standard ofopwer and influence that is evolving now places more emphasis on the ability of a country to compete effectively in the economic markets of the world.America must recognize this new course of events. Our success in shaping world events over the past 40 years has been the direct result of our ability to adapt technology and to take advantage of the capabilities of our people for the purpose of maintaining peace. Our industrial prowess over most of this period was unchallenged. It is ironic that it is just this prowess that has enabled other countries to prosper and in turn to threaten our industrial leadership.The competitiveness of America's industrial base is an issue bigger than the Department of Defense and is going to require the efforts of the major institutional forces in our society-government,industry,and education. That is not to say that the Defense Department will not be a strong force in the process because we will. But we simply cannot be, nor should we be, looked upon by others as the savior of American industry.1. Now a nation's political influence depends on _________.a. the strength of its military forcesb. its ability to compete in industryc. economic marketsd. both a and b2. The Soviet Union was not listed as a third-world nation just because of _________.a. its powerful military forcesb. its vast landc. its industrial competitivenessd. its contributions to world peace3. The author indicates that ______ is threatening American political power.a. other countriesb. the declining U.S. industrial basec. a new standard for measuring powerd. less advanced technology4. America succeeded in shaping world events over past 40 years probably because of ___________.a. its ability to adapt technologyb. its ability to take advantage of the capabilities of its peoplec. its ability to compete in the world marketsd. both a and b5. The purpose of writing this article is __________.a. to draw the readers' attention to a new standard for measuring powerb. to demonstrate American political influence in the worldc. to emphasize that efforts must be made to strengthen the declining U.S. industrial based. to show American industrial prowess答案:dabdc。
专家解析大学英语四级考试历年阅读真题2007.12阅读第一篇Passage OneQuestions 57 to 61 are based on the following passage.In this age of Internet chat, videogames and reality television, there is noshortage of mindless activities to keep a child occupied. Yet, despite the competition,my 8-year-old daughter Rebecca wants to spend her leisure time writing short stories.She wants to enter one of her stories into a writing contest, a competition she won lastyear.As a writer I know about winning contests, and about losing them. I know whatit is like to work hard on a story only to receive a rejection slip from the publisher. Ialso know the pressure of trying to live up to a reputation created by previousstrange thing aboutwin the contest again? That’s thevictories. What if she doesn’tbeing a parent. So many of our own past scars and dashed hopes can surface.you want to winA revelation (启示) came last week when I asked her, “Don’tagain?”“No,” she replied, “I just want to tell the story of an angel going to first grade.I had just spent weeks correcting her stories as she spontaneously (自发地) toldthem. Telling myself that I was merely an experienced writer guiding the young writeracross the hall, I offered suggestions for characters, conflicts and endings for her tales.The story about a fearful angel starting first grade was quickly “guided” by me the tale of a little girl with a wild imagination taking her first music lesson. I hadturned her contest into my contest without even realizing it.Staying back and giving kids space to grow is not as easy as it looks. Because Iknow very little about farm animals who use tools or angels who go to first grade, Ihad to accept the fact that I was co-opting (借用) my daughter’s experience.While stepping back was difficult for me, it was certainly a good first step that Iwill quickly follow with more steps, putting myself far enough a way to give her roombut close enough to help if asked. All the while I will be reminding myself thatchildren need room to experiment, grow and find their own voices.注意:此部分试题请在答题卡2上作答。
英语四级考试阅读精选题及答案讲解英语四级考试阅读精选题(一)Some houses are designed to be smart. Others have smart designs. An e某ample of the secondtype of house won an Award of E某cellence from the American Institute of Architects.Located on the shore of Sullivan’s Island off the coast of South Carolina, the award-winningcube-shaped beach house was built to replace one smashed to pieces by Hurricane (飓风) Hugo10 years ago. In September1989, Hugo struck South Carolina, killing 18 people and damagingor destroying 36,000 homes in the state.Before Hugo, many new houses built along South Carolina’s shoreline were poorly constructed,and enforcement of building codes wasn’t strict, according to architect Ray Huff, who createdthe cleverly-designed beach house. In Hugo’s wake, all new shoreline houses are required tomeet stricter, better-enforced codes.The new beach house on Sullivan’s Island should be able towithstand a Category 3 hurricane with peak winds of 179 to 209 kilometers per hour.At first sight, the house on Sullivan’s Island looks anything but hurricane-proof. Its redwoodshell makes it resemble “a large party lantern (灯笼)” at night, according to one observer. Butlooks can be deceiving. The house’s wooden frame is reinforced with long steel rods to give ite某tra strength.To further protect the house from hurricane damage, Huff raised it 2.7 meters off the groundon timber pilings—long, slender columns of wood anchored deep in the sand. Pilings mightappear insecure, but they arestrong enough to support the weight of the house. They alsoelevate the house above storm surges. The pilings allow thesurges to run under the houseinstead of running into it. “These swells of water come ashore at tremendous speeds and causemost of the damage done to beach-front buildings,” said Huff.Huff designed the timber pilings to be partially concealed by the house’s ground-to-roofshell. “ The shell masks the pilings so that the house doesn’t look like it’s standing with itspant legs pulled up,” said Huff. In the event of a storm surge, the shell should break apart andlet the waves rush under the house, the architect e某plained.练习题:Choose correct answers to the question:1. After the tragedy caused by Hurricane Hugo, new houses built along SouthCarolina’s shore line are required ________.A. to be easily reinforcedB. to look smarter in designC. to meet stricter building standardsD. to be designed in the shape of cubes2. The award-winning beach house is quite strong because________.A. it is strengthened by steel rodsB. it is made of redwoodC. it is in the shape of a shellD. it is built with timber and concrete3. Huff raised the house 2.7 meters off the ground on timber pilings in order to________.A. withstand peak winds of about 200 km/hrB. anchor stronger pilings deep in the sandC. break huge sea waves into smaller onesD. prevent water from rushing into the house4. The main function of the shell is ________.A. to strengthen the pilings of the houseB. to give the house a better appearanceC. to protect the wooden frame of the houseD. to slow down the speed of the swelling water5. It can be inferred from the passage that the shell should be ________.A. fancy-lookingB. waterproofC. easily breakableD. e某tremely strong英语四级考试阅读精选题答案1.[C] 根据题目中的专有名词Hugo查找到文中第3段第2句。
2020年12月大学英语四级考试真题(一)答案与详解Part I . Writing结构框图:。
;第1段引出话题并提出观点:今年很多学生都经历了教育方式的革命性变化.;!这将对中国教育产生深远影响。
The Changes扭曲e Way of E ducation !j第2段具体阐述变化带来的影响:互联网巨头们的快速反应保证了全国范围i -「-e;内在钱授课的质量,师生可以实现实时互动;提高了教学质量;大规模在线j !开放课程将我们引人克满知识的新世界。
L-e:第3段,单结全文并深化主题:教育方式的改变将对教育产生深刻影响。
:范文点评:参考范文The Chan伊s in the Way of Education[1]This y幽r,aim创倒.c h and eveηstudent in China has witn帽d the revolutiona可chang臼in the way of education, from offline to online. ( 2 J In my per可>ective,these changes have far-reaching influence on our education.(3)Firstly, thanks to the advan臼d technolo町,the fast reaction of Internet giants guarantees the constantly improving quality of online courses on a national scale. As a result,始achers and students can have real-time interaction in their own home, (4] which could精影点评[1]引出话题E今年几乎每个学生都见证了教育从线下到线上的革命性变化。
英语四级阅读理解练习题及解析(1)【阅读练习】What is it about Americans and food? We love to eat,but we feel 1 about it afterward. We say we want only the bes t, but we strangely enjoy junkfood.We’re 2 with health an d weight loss but face an unprecedented epidemic of obesity(肥胖). Perhaps the 3 to this ambivalence(矛盾情结) lies in our history. The first Europeans cameto this con tinent searching for new spices but went in vain. The first cash crop经(济作物)wasn’t eaten but smoked. Then there was Prohibition, i ntended to prohibit drinking butactually encouraging more 4 ways of doing it.The immigrant experience, too, has been one of inharmony.Do as Romans do meanseating what ―real Americans‖ e at, but our nation’s food has come to be 5 by import—s piz za,say, or hot dogs. And some of thecountry’s most treas ured cooking comes from people whoarrived here in shack les.Perhaps it should come as no surprise then that food has been a medium for the nation’sdefining struggles, whether at the Boston Tea Party or the sit?ins at southern lunch c ounters.It is integral to our concepts of health and even m orality whether one refrains from alcohol forreligious reaso ns or evades meat for political 6But strong opinions have not brought 7 . Americans are a mbivalent about what they putin their mouths. We have b ecome 8 of our foods, especially as we learn more about what theycontain.The 9 in food is still prosperous in the American conscious ness. It’s no coincidence, then,that the first Thanksgiving holds the American imagination in such bondage( 束缚). It’s whatwe eat—and how we 10 it with friends, famil y, and strangers—that help define America as acommunity today.A.answer I. creativeB.result J. beliefC.share K. suspiciousD.guilty L. certaintyE.constant M. obsessedF.defined N. identifyG.vanish O. idealsH.adapted【答案及详解】1. D feel 是一个系动词,可以判断此处应填入一个形容词,通过上下文意思,以及后面介词about, 可以确定选项为D 项guilty, 短语feel guilty about sth. 对……感到有愧‖。
大学英语四级阅读理解试题及答案(一)一There are three kinds of goals: short-term,medium-range and long-term goals. Short-range goals are those that usually deal with current activities,which we can apply on a daily basis.Such goals can be achieved in a week or less,or two weeks,or possible months.It should be remembered that just as a building is no stronger than its foundation ,out long-term goals cannot amount to very munch without the achievement of solid short-term goals.Upon completing our short-term goals,we should date the occasion and then add new short-term goals that will build on those that have been completed. The intermediate goals bukld on the foundation of the short-range goals.They might deal with just one term of school or the entire school year,or they could even extend for several years.Any time you move a step at a time,you should never allow yourself to become discouraged or overwhelmed. As you complete each step,you will enforce the belief in your ability to grow adn succeed.And as your list of completion dates grow,your motivation and desire will increase. Long-range goals may be related to our dreams of the future. They might cover five years or more. Life is not a static thing.We should never allow a long-term goal to limit us or our course of action. 1.Our long-term goals mean a lot__. a.if we complete our short-range goals b.if we cannot reach solid short-term goals c.if we write down the dates d.if we put forward some plans 2.New short-term goals are bulid upon__. a.two years b.long-term goals c.current activities d.the goals that have been completed 3.When we complete each step of our goals ,__. a.we will win final success b.we are overwhelmed c.we should build up confidence of success d.we should strong desire for setting new goals 4.Once our goals are drawn up,__. a.we should stick to them until we complete them b.we may change our goals as we have new ideas and opportunities c.we had better wait for the exciting news of success d.we have made great decision 5.It is implied but not stated in the passage that ___. a.those who habe long-term goals will succeed b.writing down the dates may discourage you c.the goal is only a guide for us to reach our desination d.every should have a goal 答案:adcbc二 The economy of the United states after 1952 was the econnomy of a well-fed,almost fully employed people. Despit occasional alarms, the country escaped any postwar depression and lived in a state of boom. A n economic survey of the year 1955, a typical year of the 1950’s, may be typical as illustrating the rapid economic growth of the decade. The national output was value at 10 percent above that of 1954 (1955 output was estimated at 392 billion dollars). The production of manufacturers was about 40 percent more than it had averaged in the years immediately following World War 2. The country’s business spent about 30billion dollars for new factories and machinery. National income available for spending was almost a third greater than it had been it had been in 1950. Consumers spent about 256 billion dollars; that is about 700 million dollars a day ,or about twenty-five million dollars every hour , all round the clock. Sixty-five million people held jobs and only a little more than two million wanted jobs but could not find them . Only agriculture complained that it was not sharing in the room. To some observers this was an ominous echo of the mid-1920’s . As farmer’s shre of their products declined , marketing costs rose. But there were , among the observers of the national economy, a few who were not as confident as the majority . Those few seemed to fear that the boom could not last and would eventually lead to the oppsite-depression. 1. What is the best title of the passage? a. The Agriculatural Trends of 1950’s b. The Unemployment Rate of 1950’s c. U.S. Economy in the 50’s d. The Federal Budget of 1952 2. In Line 4 , the word “boom” could best be replaced by______. a. nearby explosion b. thunderous noise c. general public support d. rapid economic growth 3. It can be inferred the national from the passage that most people in the United States in 1955 viewed the national economy with an air of _________. a. confidence b. confusion c. disappointment d. suspicion 4. Which of the following were LEAST satisfied with the national economy in the 1950’s? a. Economists b. Frmaers c. Politicians d. Steelworkers 5. The passage states that incom available for spending in the U.S. was greater in 1955 than in 1950 . How much was it ? a. 60% b. 50% c. 33% d. 90% 答案:cdabc三 Women are also underrepresented in the administration and this is because there are so few women full professors. In 1985,Regent Beryl Milburn produced a report blasting the University of Texas System adminitration for not encouraging women.The University was rated among the lowest for the system.In a 1987 update ,Milburn commended the progress that was made and called for even more improvement. One of the positive results from her study was a System-wide program to inform women of available administrative jobs. College of Communication Associate Dean Patrica Witherspoon,said it is important that woman be flexible when it comesto relocating if they want to rise in the ranks. Although a woman may face a chilly climate on campus , many times in order for her to succeed , she must rise above the problems around her and concentrate on her work. Until women make up a greater percentage of the senior positions in the University and all academia,inequities will exist. "Women need to spend their energies and time doing scholarly activities that are important here at the University." Spirduso said. "If they do that will be successful in this system.If they spend their time in little groups mourning the sexual discrimination that they think exists here, they are wasting valuable study time." 1.According to Spirduso,women need to ____. a.produce a report on sexual discrimination b.call for further improvement in their working conditions c.spend their energies and time fighting against sexual discrimination d.spend more time and energy doing scholarly activities 2.From this passage ,we know that _____. a.there are many women full professors in the University of Texas b.women play an important part in adminitrating the University c.the weather on the campus is chilly d.women make up a small percentage of the senior positions in the University 3.Which of the following statements is true? a.the number of women professors in the University in 1987 was greater than that of 1985 b.the number of women professors in the University in 1987 was smaller than that of 1985 c.the number of women professors was the same as that of 1985 d.more and more women professors thought that sexual discrimination did exit in the University 4.One of the positive results from Milburn's study was that _____. a.women were told to con centrate on teir work b.women were given information about available administrative jobs c.women were encouraged to take on all the administrative jobs in the Unversity d.women were encouraged to do more scholarly activities 5. The title for this passage should be _______. a.The University of Texas burn's Report c.Women Professors d.Sexual Discrimination in Academia 答案:ddabd四 Today ,as in every other day of the year ,more than 3000 U.S. adlescents will smoke their first cigarette on their way to becoming regular smokers as adults. During their lifetime,it can be expected that of these 3000 about 23 will be murdered,30 will die in traffic accidents, and nearly 750 will be killed by a smoking-related disease. The number of deaths attributed to cigarette smoking outweithts all other factors, whether voluntary or involuntary, as a cause of death. Since the late 1970s, when daily smoking among high school seniors reached 30 precent , smoking rates among youth have declined . While the decline is impressive ,several important issues must be raised. First, in the past several years,smoking rates among youth have declined very little. Second,in the late 1970s ,smoking among male high school seniors exceeded that among female by nearly 10 percent . The statistic is reversing.Third ,several recent studies have indicate high school dropouts have excessively high smoking rates, as much as 75 percent . Finally, thouth significant declines in adolescent smoking have occurred in the past decade,no definite reasons for the decline exist. Within this context,the Naional Cancer Instiute (NCI) began its current effort to determine the most effecive measures to reduce smoking levesl among youth. 1.According to the author, the deaths among youth are mainly caused by _____. a.traffic accidents b.smoking-related desease c.murder d.all of these 2.Every day there are over_____high school strdents who will become regular smoker.a.75b.23c.30d.3000 3.By "dropout" the author means______. a.students who failed the examination b.students who left school c.students who lost their way d.students who were driven out of school 4.The reason for declining adolescent smoking is that ________. a.NCI has taken effective measures b.smoking is prevented among high school seniors c.there are many smokers who have died of cancer d.none of these 5.What is implied but not stated by the author is that ________. a.smoking rates among youth have declined very little b.there are now more female than male smokers among high school seniors c.high smoking rates are due to the incease in wealth d.smoking at high school are from low socio-economic backgrounds 答案:bdbdb五 The food we eat seems to have profound effects on our health.Although science has made enormous steps in making food more fit to eat ,it has, at the same time,made many foods unfit toeat. Some research has shown that perhaps eighty percent of all human illnesses are related to diet and forty percent of cancer is related to the diet as well,especially cancer of the colon. Different cultures are more likely to cause certain different illnesses because of the food that is characteristic in these cultures. That food is related to illness is nto a new discovery. In 1945, about 35 years ago, government researchers realized that nitrates, commonly used to preserve color in meats,and other food additivies,caused cancer. Yet, these carcinogenic additives remain in our food, and it becomes more difficult all the time to know which things on the packaging labels of processed food are helpful or harmful. The additives which we eat are not all so direct. Farmers often give penicillin to beef and living animals, and because of this ,penicillin has been found in the milk of treated cow. Sometimes similar drugs are given to animals not for medical purposes,but for financial reasons. The farmers are simply trying to fatten the animals in order to obtain a higher price on the market. Although the Food and Drug Administration(FDA) has tried repeatedly to control these procedures, the practices continue. 1.What is the best possible title of the passage? a.Drug and Food b.Cancer and Health c.Food and Health d.Health and Drug 2.Which of the following statements is NOT ture? a.Drugs are always given to animals for medical reasons b.Some of the additives in our food are added to the food itself and some are given to the living animals c.Researchers have known about the potential dangers of food additives for over thirty-five years. d.Food may cause forty percent of cancer in world. 3.How has science done something harmful to mankind? a.Because of science , diseases caused by polluted food haven been virtually eliminated. b.It has caused a lack of information concerning the value of food.c.Because of the application of science,some potentially harmful substances have been added to food. d.The scientists have preserved the color of meats,but not of vegetables. 4.What are nitrates used for? a.They preserve flavor in packaged foods. b.They preserve the color of meats. c.They are the objects of research. d.They cause the animals to become fatter. 5.The word 'carcinogenic' most nearly means '_____'. a.trouble-making b.color-retaining c.money-making d.cancer-causing 答案:cacbd What is your favourite colour? Do you like yellow , orange ,red? If you do ,you must be an optimist, a leader, an active person who enjoys life, people and excitement. Do you prefer greys and blues? Then you are probably quiet,shy, and you would rather follow than lead. You tend to be a pessimist. At least, this is what psychologists tell us, and they should know,because they have been seriously studying the meaning of colours preference, as well as the effect that colours have on human beings. They tells us, among other facts,that we do not choose our favourite clour as we grow up----we are born with our preference.If you happen to love brown, you did so, as soon as you opened your eyes, or at least as soon as you could see clearly. Colours do influence our moods----there is no doubt about it .A yellow room makes most people feel more cheerful and more relaxed than a dark green one; and a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day. On the other hand ,black is depressing. A black bridge over the Thames River, near London, used to be the scene of more suicides than any other bridge in the area ----until it was repainter green.The number of suicide attempts immediately fell sharply ;perhaps it would have fallen even more if the bridge had been done in pink or baby blue. Light and bright colours make people not only hppier but more active. It is an established fact that factory workers work better,harder ,and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or grey. 1."You would rather follow than red" means_______. a.you don't like to follow others b.you would be a member rather than a leader c.you would be afraid of following others d.you would like to be a leader rather than a follower 2.If one enjoys life, one is sure to prefer________. a.red to yellow b.blue to orange c.red to grey d.blue to yellow 3."They tell us, among other facts,that we don't choose our favourite colours as we grow up." "Among other facts" means______. a.besides other facts b.in regard to other facts c.not considering other facts d.according to other facts 4.Which of the following is facts? a.People's preference of one colour to another is instinct b.People's preference of one colour to another is acquired as they grow up. c.More people happen to love brown because they saw something brown when they were born d.Colours have little influence on our moods 5.Those who committed suicide preferred the bridge over the Thames River near london to others because of _______. a.its shape b.its structure c.its colour d.its building materials 答案:bcaac十二 Social customs and ways of behaving change. Things which were considered impolite many years ago are now acceptable. Just a few years ago, it was considered impolite behaviour for a man to smoke on street. No man who thought of himself by smoking when a lady was in a room. Customs also differ from country to country. Does a man walk on the left or the right of a woman in your country? Or doesn't it matter? Should you use both hands when you are eating? Should leave one in your lap,or on the table? The Americans and the British not only speak the same language but also share a large number of social customs. For example, in both America and England people shake hands when they meet each other for the first time. Also, most Englishmen will open a door for a wonman or offer their seat to a woman , and so will most Americans. Promptness is important both in England and in America. That is , if a dinner invitation is for 7 o'clock , the dinner guest either arrives close to that time or calls up to explain his delay. The important thing to remember about social customs is not to do anything that might make other people feel uncomfortable-----especially if they are your guests. When the food was served , one of the guests strated to eat his peas with a knife . The other guests were amused or shocked , but the host calmly picked up his knife and began eating in the same way. It would have been bad manners to make his guest feel foolish or uncomfortable. 1.If one has accepted a dinner invitation ,what should he do if he is tobe late for the dinner? a.He should find an excuse b.He should adk for excuse. c.He should say sorryd.He should telephone to explain his being late. 2."It would have been bad manners to make his guests feel foolish or uncomfortable." "Bad manners " means ________. a.ugly b.dishonest c.impolite d.shameful 3.which of the following do you think is the best tiltle for this passage? a.Social Customs and Customs b.Social Life c.American and British Customs d.Promptness Is Important 4.According to the text, the best host_______. a.tries his best to make his guests feel comfortable b.makes his guests feel excited c.tries to avoid being naughty to his guests d.tries to avoid being foolish 5.The author of this article may agree with which of the following? a.The guest who ate his peas with a knife b.The other guests who were amused or shocked c.The host who picked up his knife and began eating in the same way d.None of the above 答案:dcaac十三 New Orleans, Louisiana, was established as part of the French Empire in 1718. Its location on the east bank of the Mississippi River gave it control of the American hinerland and it became strategically important to many nations. It was transferred from France to Spain, returned to France,and finally sold by Napoleon to the United States in 1803. The city was the site of a famous battle fought in 1815 between the British, who hoped to control it , and the Americans under General And rew Jackson. The riverbed of the Mississippi is constantly silting and the river is now actually higher than the city. Levees hold back the river and giant pumps are used to move water from the city into the river. Although New Orleans haas beena part of the United States for almost two centuries, its population takes great pride in its French heritage. Louisiana still retains parts of the Code Napoleon which,form many years,was its only law. New Orleans is carefree city and it boasts its hot, spicy Creole seafood and its native Dixieland Jazz. The jackson Square neighborhood maintains its French colonial homes and in other sections are pre-Civil War mansions. Visitors are surprised to find that behind this interesting facade of yesteryear, is a busy industrial and port city. Grain and coal come from the Midwest and foreigh cargoes are unloaded here. New Orleans is no longer a sleepy Southern town----but it's still fun to visit. 1.What accounts for the levees and pumps in New Orleans? a.The Mississippi frequently floods the city. b.The riverbed has raised inthe past 200 years. c.The torrential rains flood the city frequently. d.The high humidity cannot otherwise be comtrolled. 2.The battle of New Orleans was fought by jackson against______. a.France b.Britain c.Spain d.The North 3.The Code Napoleon was _______. a.an agreement to sell Louisiana b.a body of laws c.a city plan d.a military code for the army 4.Which of the following elements does not apply to the attiude of the inhabitants of New Orleans? a.Pride in their French heritage. b.A desire to retain picturesque colonial buildings. c.A refusal to engage in trade and commerce d.A praising of Dixieland Jazz. 5.Tourists visiting New Orleans are surprised to encounter_____. a.Creole food b.Dixieland jazz c.bustling city d.authentic colonial homes 答案:bbbcc十四 The United States is on the verge of losing its leading place in the world's technology. So says more than one study in recent years. One of the reasons for this decline is the parallel decline in the number of U.S. scientists and engineers. Since 1976,employment of scientists and engineers is up 85 percent. This trend is expected to continue. However, the trend shows that the number of 22-year-olds--the near term source of future PH.D.s-is declining. Further adding to the problem is the increased competition for these candidates from other fields-law,medicine,business,etc. While the number of U.S. PH.D.s in science and engineering declines,the award of PH.D.s to foreign nationals is increasing rapidly. Our inability to motivate students to pursue science and engineering careers at the graduate level is compounded because of the intense demand industry has for bright Bachelor's and Master's degree holders. Too often, promising PH.D.candidates, confronting the cost and financial sacrifice of pursuing their education,find the attraction of industry irresistible. 1.The U.S.will come to lose its leading place in technology probably because ________. a. the number of PH.D. degree holders is declining b. the number of scientists and engineers is decreasing c. the number of 22-year-ilds is declining d. scientists and engineers are not employed 2.The field of science and engineering is facing a competition from ________ . a. technology b. foreign nationals c. such fields as law, medicine and business d. postgraduates rge-scale enterprises now need _______. a. bright graduates and postgraduates b. new inventions c. advanced technology d. engineers 4.Many promising postgraduates are unwilling to pursue a PH.D. degree because _________. a. they are not encouraged to be engaged in science b. industry does not require PH.D. holders c. they have financial difficulties d. they will spend much time and energy completing PH.D. 5.PH.D. candidates "find the attraction of industry irresistible" means that _________. a. they find industry is attracting more and more college students b. they don't think they can prevent themselves from working for industry c. they cannot resist any attraction from all sides d. they cannot work for industry any longer 答案:bcadb十五 Newdays,a standard for measuring power has changed.These changes foretell a new standard for measuring power.No longer will a nation's political influence be based solely on the strength of its military forces. Of course, military effectiveness will remain a primary primary measure of power.But political influence is also closely tied to industrial competitiveness. It's often said that without its military the Soviet Union would really be a third-world nation. The new standard of opwer and influence that is evolving now places more emphasis on the ability of a country to compete effectively in the economic markets of the world. America must recognize this new course of events. Our success in shaping world events over the past 40 years has been the direct result of our ability to adapt technology and to take advantage of the capabilities of our people for the purpose of maintaining peace. Our industrial prowess over most of this period was unchallenged. It is ironic that it is just this prowess that has enabled other countries to prosper and in turn to threaten our industrial leadership. The competitiveness of America's industrial base is an issue bigger than the Department of Defense and is going to require the efforts of the major institutional forces in our society-government,industry,and education. That is not to say that the Defense Department will not be a strong force in the process because we will. But we simply cannot be, nor should we be, looked upon by others as the savior of American industry. 1. Now a nation's political influence depends on _________. a. the strength of its military forces b. its ability to compete in industry c. economic markets d. both a and b 2. The Soviet Union was not listed as a third-world nation just because of _________. a. its powerful military forces b. its vast land c. its industrial competitiveness d. its contributions to world peace 3. The author indicates that ______ is threatening American political power. a. other countries b. the declining U.S. industrial base c. a new standard for measuring power d. less advanced technology 4. America succeeded in shaping world events over past 40 years probably because of ___________. a. its ability to adapt technology b. its ability to take advantage of the capabilities of its people c. its ability to compete in the world markets d. both a and b 5. The purpose of writing this article is __________. a. to draw the readers' attention to a new standard for measuring power b. to demonstrate American political influence in the world c. to emphasize that efforts must be made to strengthen the declining U.S. industrial base d. to show American industrial prowess 答案:dabdc 第11 页共11 页。
2020年9月大学英语四级真题试卷一阅读答案及解析Part III Reading ComprehensionSection A26. [I] normal27. [E] definitely28. [D] considerable29. [J] possibly30. [B] argued31. [K] proposition32. [N] tend33. [C] avoid34. [F] extreme35. [G] inaction解析:第26题可能会在[I] normal和[F] extreme之间犹豫,但根据第一段最后一句”… unable or unprepared to endure the long haul.” 可以看出投资领域本就是有涨有落的拉锯战,是再正常不过的行为,没有体现出extreme即剧烈的含义,考试时容易主观代入。
34题根据前面的go to the other可以判断后面要选一个名词,而extreme也可以作名词;再根据前文的一种模式是”put their head in the sand 避而不谈”, 后面走向了另一种极端模式就是micro-analyze everything, 锱铢必较过度分析,也可以得出extreme这个答案。
35题的答案,词汇不太常见,根据词性判断此处要填一个名词,后面写到“whatever decision they make will be the wrong one.” 不管做什么决定最终都没有实际结果,就是一种无所为的状态,排除其他名词可以得出inaction.Section B36. [H] Another playtime thief: the growing proportion of kids’ time spent in front of screens and digital devices.37. [E] The focus on academic “skills and drills” has cut deeply into recess and other time for free play.38. [] 缺失原文和选项39. [G] a consortium of educators, health professionals and child advocates called the loss of play in early childhood “a tragedy, both for the children themselves and for our nation and world.”40. [D] When parents engage in play with their children, it deepens relationships and builds a bulwark against the toxic effects of all kinds of stress.41. [I] And kids really learn better when they’re actively engaged and have to really discover things.42. [C] letting them simply play — or better yet, playing with them — could seem like a step backward.43. [K] Yogman also worries about the pressures that squeeze playtime for more affluent kids.44. [F] By 2009, a study of Los Angeles kindergarten classrooms found that 5-year-olds were so burdened with academic requirements that they were down to an average of just 19 minutes per day of “choice time,” when they were permitted to play freely with blocks, toys or other children.45. [B] This may seem old-fashioned,but there are skills to be leaned when kids aren’t told what to do.解析:36题的选项中出现了steals away, 可以根据H段的首句playtime thief以及digital devices定位得出。
英语四级考试阅读练习试题及答案导读:我根据大家的需要整理了一份关于《英语四级考试阅读练习试题及答案》的内容,具体内容:提高英语四级阅读能力,是各位考生提高四级考试成绩的关键。
下面我为大家带来英语四级考试阅读练习试题,供考生阅读练习。
英语四级考试阅读练习试题(一)Baekeland an...提高英语四级阅读能力,是各位考生提高四级考试成绩的关键。
下面我为大家带来英语四级考试阅读练习试题,供考生阅读练习。
英语四级考试阅读练习试题(一)Baekeland and Hartmann report that the "short sleepers" had been more or less average in their sleep needs until the men were in their teens. But at about age 15 or so, the men voluntarily began cutting down their nightly sleep time because of pressures from school, work, and other activities. These men tended to view their nightly periods of unconsciousness as bothersome interruptions in their daily routines.In general, these "short sleeps" appeared ambitious, active, energetic, cheerful, conformist(不动摇) in their opinions, and very sure about their career choices. They often held several jobs at once, or workers full-or part-time while going to school. And many of them had a strong urge to appear "normal" or"acceptable" to their friends and associates.When asked to recall their dreams, the "short sleepers" did poorly. More than this, they seemed to prefer not remembering. In similar fashion, their usual way of dealing with psychological problems was to deny that the problem existed, and then to keep busy in the hope that the trouble would go away. The sleep patterns of the "short sleepers" were similar to, but less extreme than, sleep patterns shown by many mental patients categorized as manic(疯人).The "long sleepers" were quite different indeed. Baekeland and Hartmann report that these young men had been lengthy sleeps since childhood. They seemed to enjoy their sleep, protected it, and were quite concerned when they were occasionally deprived of their desired 9 hours of nightly bed rest. They tended to recall their dreams much better than did the "short sleepers."Many of the "long sleepers" were shy, anxious, introverted (内向), inhibited (压抑), passive, mildly depressed, and unsure of themselves (particularly in social situations). Several openly states that sleep was an escape from their daily problems.1. According to the report,______.A) many short sleepers need less sleep by natureB) many short sleepers are obliged to reduce their nightly sleep time because they are busy with their workC) long sleepers sleep a longer period of time during the dayD) many long sleepers preserve their sleeping habit formed during their childhood2. Many "short sleepers" are likely to hold the view that _____.A) sleep is a withdrawal from the realityB) sleep interferes with their sound judgementC) sleep is the least expensive item on their routine programD) sleep is the best way to deal with psychological troubles3. It is stated in the third paragraph that short sleepers _____.A) are ideally vigorous even under the pressures of lifeB) often neglect the consequences of inadequate sleepC) do not know how to relax properlyD) are more unlikely to run into mental problems4. When sometimes they cannot enjoy adequate sleep, the long sleepers might ____.A) appear disturbedB) become energeticC) feel dissatisfiedD) be extremely depressed5. Which of the following is Not included in the passage?A) If one sleeps inadequately, his performance suffers and his memory is weakenedB) The sleep patterns of short sleepers are exactly the sane as those shown by many mental patientsC) Long and short sleepers differ in their attitudes towards sleepD) Short sleepers would be better off with more rest英语四级考试阅读练习试题答案DCBAB英语四级考试阅读练习试题(二)One of the qualities that most people admire in others is the willingness to admit ones mistakes. It is extremely hard sometimes to say a simple thing like "I was wrong about that," and it is even harder to say, "I was wrong , and you were right about that."I had an experience recently with someone admitting to me that he had made a mistake fifteen years ago. He told me he had been the manager of a certain grocery store in the neighbourhood where I grew up, and he asked me if I remembered the egg cartons.Then he related an incident and Ibegan to remember vaguely the incident he was describing.I was about eight years old at the time, and I had gome into the store with may mother to do the weekly grocery shopping. On that particular day, I must have found my way to the dairy food department where the incident tood place.There must have been a special sale on eggs that day because there was an impressive display of eggs indozen and half-dozen cartons. The cartons were stacked three or four feet high. I must have stopped in front of a display to admire the stacks. Just then a woman came by pushing her grocery cart and knocked off the stacks of cartons. For some reason, I decided it was up to me to put the display back together, so I want to work. The manager heard the moise and came rushing over to see what had happened. When he appeared, I was on my knees inspecting some of the cartons to see if any of the eggs were broken, but to him it looked as though I was the culprit. He severely reprimanded me and wanted me to pay for any broken eggs. I protested my innocence and tried to explain, but it did no good. Even though I quickly forgot all about the incident, apparently the manager did not.1.How old was the author when he wrote this article?a.about 8b.about 18c.about 23d.about 152.Who was to blame for knocking off the stacks of cartons?a.The authorb.The managerc.A womand.The authors mother3.Which of the following statements is not true?a.The woman who knocked off the stacks of cartons was seriously criticized by the manangerb.The author was severely critizized by the manager.c.A woman carelessly knocked off the stacks of cartonsd.It was the author who put the display back together4.Which of the following can serve as the best title for the passage?a.Its Harder to Admit Ones Mistakeb.I was once the culpritc.I remember an incidentd.A case of mistaken identity5.The tone of the article expresses the authors_______.a.admiration for the managers willingness to admit mistakesb.anger to the manager for his wrong accusationc.indignation against the woman who knocked off the stacks of cartonsd.reget for the mistake the made in the store英语四级考试阅读练习试题答案ccada。
英语四级考试阅读习题及答案解析(1)导读:本文英语四级考试阅读习题及答案解析(1),仅供参考,如果觉得很不错,欢迎点评和分享。
Reading is thought to be a kind of conversation between the reader and the text. The reader puts questions, as it were, to the text and gets answers. In the light of these he puts __1__ questions, and so on.For most of the time this “conversation”goes on below the level of consciousness. At times, however, we become __2__ of it. This is usually when we are running into difficulties, when mismatch is occurring between __3__ and meaning. When successful matching is being experienced, our question of the text continues at the unconscious level.Different people __4__ with the text differently. Some stay very close to the words on the page, others take off imaginatively from the words, interpreting, criticizing, analyzing and examining. The former represents a kind of comprehension which is __5__ in the text. The latter represents __6__ levels of comprehension. The balance between these is important, especially for advanced readers.There is another conversation which from our point of view is __7__ important, and that is to do not with what is read but with how it is read. We call this a “process”conversation as __8__ to a “content”conversation. It is concerned not with meaning but with the __9__ we employ in reading. If we are an advanced reader our ability to hold a process conversation with a text is usually pretty well __10__. Not so our ability to hold a content conversation.A)opposed B)converse C)equally D)writtenE)developed F)strategies G)compared H)awakeI)higher J)expectations K)deal L)absolutelyM)aware N)better O)further参考答案及解析:1. 选O )。
Questions 21 to 25 are based on the following passage.Interest in pursuing international careers has soared in recent years, enhanced by chronic (长久的) personnel shortages that are causing companies to search beyond their home borders for talent.Professionals seek career experience outside of their home countries for a variety of reasons. They may feel the need to recharge their batteries with a new challenge. They may want a position with more responsibility that encourages creativity and initiative. Or they may wish to expose their children to another culture, and the opportunity to learn a second language.When applying for a job, one usually has to submit a resume or curriculum vitae (CV). The two terms generally mean the same thing: a one-or two-page document describing one's educational qualifications and professional experience. However, guidelines for preparing a resume are constantly changing. The best advice is to find out what isappropriate regarding the corporate (公司) culture, the country culture, and the culture of the person making the hiring decision. The challenge will be to embrace two or more cultures in one document. The following list is a good place to start.●"Educational requirements differ from country to country. In almost every case of 'cross-border' job hunting, just stating the title of your degree will not bean adequatedescription. Provide the reader with details about your studies and any related experience."●Pay attention to the resume format you use-chronological or reverse-chronological order. Chronological order means listing your 'oldest' work experience first. Reverse-chronological order means listing your current or most recent experience first. Most countries have preferences about which format is most acceptable. If you find no specific guidelines, the general preference is for the reverse-chronological format.●If you are submitting your resume in English, find out if the recipient (收件人) uses British English or American English because there are variations between the twoversions. For example, university education is often referred to as 'tertiary education' in the United Kingdom, but this term is almost never used in the United States. A reader who is unfamiliar with these variations may assume that your resume contains errors.21. Companies are hiring more foreign employees because ________.A) they find foreign employees are usually more talentedB) they need original ideas from employees hired overseasC) they want to expand their business beyond home bordersD) they have difficulty finding qualified personnel at home22. The author believes that an individual who applies to work overseas ________.A) is usually creative and full of initiativeB) aims to improve his foreign language skillsC) is dissatisfied with his own life at homeD) seeks either his own or his children's development23. When it comes to resume writing, it is best to ________.A) take cultural factors into considerationB) learn about the company's hiring processC) follow appropriate guidelines for job huntingD) know the employer's personal likes and dislikes24. When writing about qualifications, applicants are advised to ________.A) stress their academic potential to impress the decision makerB) give the title of the university degree they have earned at homeC) provide a detailed description of their study and work experiencesD) highlight their keen interest in pursuing a "cross-border" career25. According to the author's last piece of advice, the applicants should be aware of ________.A) the different educational systems in the US and the UKB) the differences between the varieties of EnglishC) the recipient's preference with regard to the formatD) the distinctive features of American and British cultures文章分析】这篇文章结构清晰,每段的主旨思想十分明确。
CET4 阅读(一)Passage 1Oceanography has been defined as 'The application of all sciences to the study of the sea'.Before the nineteenth century, scientists with an interest in the sea were few and far between. Certainly Newton considered some theoretical aspects of it in-his writings, but he was reluctant (不愿意) to go to sea to further his work.For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travellers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, 1et alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question 'What is at the bottom of the oceans?' had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed.The engineers had to know the depth profile (起伏形状)of the mute to estimate the length of cable that had to be manufactured.It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s,Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings(测深) were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea. The cable was laid, but not until 1866was the connection made permanent and reliable. At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in the deeper parts ofthe sea. Within a few years oceanography was under way. In 1872Thomson led a scientific expedition (考察), which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their classification and analysis occupied scientists for years and led to a five-volume report, the last volume being published in 1895.1. The passage implies that the telegraph cable was built mainly_____A)for oceanographic studies C)for business considerationsB)for military purposes D)for investigating the depths of the oceans2.It was_____ that asked Maury for help in oceanographic studies.A)the American Navy B)some early intercontinental travellersC)those who earned a living from the seaD)the company which proposed to lay an undersea cable3.The aim of voyages Maury encouraged in the 1840s was____A)to make some sound experiments in the oceansB)to collect samples of sea plants and animalsC)to estimate the length of cable that was to be madeD)to measure the depths of two oceans4.'Defied' in the 5th paragraph probably means_____A)'doubted' C)'challenged' B)'gave proof to' D)'agreed to'5.This passage is mainly about________A)the beginnings of oceanographyB)the laying of the first undersea cableC)the investigation of ocean depthsD)the early intercontinental communications6.The author's attitude in this passage is _____A)critical B)objective C)warmhearted D)sadPassage 2The speaker, a teacher from a community college, addressed a sympathetic audience. Heads nodded in agreement when he said, "High school English teachers are not doing their jobs." He described the inadequacies of his students, all high school graduates who can use language only at a grade 9 level. I was unable to determine from his answers to my questions how this grade 9 level had been established.My topic is not standards nor its decline (降低).What the speaker was really saying is that he is no longer young; he has been teaching for sixteen years, and is able to think and speak like a mature adult.My point is that the frequent complaint of one generation about the one immediately following it is inevitable. It is also human nature to l∞k for the reasons for our dissatisfaction. Before English became a school subject in the late nineteenth century, it was difficult to find the target of the blame for language deficiencies(缺陷).But since then, English teachers have been under constant attack.The complainers think they have hit upon an original idea. As their own command of the language improves, they notice that young people do not have this same ability. Unaware that their own ability has developed through the years, they assume the new generation of young people must be hopeless in this respect. To the eyes and ears of sensitive adults. The language of the young always seems inadequate.Since this concern about the decline and fall of the English language is not perceived as a generational phenomenon but rather as something new and peculiar to today's young people, it naturally follows that today 's English teachers cannot be doing their jobs. Otherwise, young people would not commit offenses against the language.1.The speaker the author mentioned in the passage believed thatA) the language of the younger generation is usually inferior to that of the older generationB) the students had a poor command of English because they didn't work hard enoughC) he was an excellent language teacher because he had been teaching English for sixteen yearsD) English teachers should be held responsible for the students, poor command of English2.In the author's opinion, the speakerA) gave a correct judgement of the English level of the studentsB) had exaggerated the language problems of the studentsC) was right in saying that English teachers were not doing their jobsD) could think and speak intelligently3.The author's attitude towards the speaker's remarks is________ .A) neutral C) critical B) positive D)compromising4.It can be concluded from the passage thatA) it b justifiable to include English as a school subjectB) the author disagrees with the speaker over the standard of English at Grade9levelC) English language teaching is by no means an easy jobD) Language improvement needs time and effort5.In the passage the author argues thatA) it is unfair to blame the English teachers for the language deficiencies of the studentsB) young people would not commit offences against the language if the teachers did their jobs properlyC) to eliminate language deficiencies one must have sensitive eyes and earsD) to improve the standard of English requires the effort of several generations 答案:Passage 1: CDDCABPassage 2: DBCDA。
[答案及解析]47.答案:B根据句子结构,空格处在形容词性物主代词its之后,可以推断出本处需要名词,在名词的备选项中只有invention符合句意。
所在句子的含义是“自从一百年以前塑料发明以来,曾经是科技时代明星的塑料,现在已变得丑陋且不环保。
”,因此选B。
48.答案:C根据句子结构,空格处在情态动词could之后,可以推断出本处需要动词原形,在动词备选项中能与后面的副词back构成词组的只有动词pull,这里考查固定结构是pull…back“把……往回拉”。
所在句子的含义是“本周在伦敦科学博物馆举办的展览会可能将塑料从科学的刀刃上拉回来。
”因此选C。
49.答案:J根据句子结构,空格处在不定冠词a之后,可以推断出本处需要名词单数。
所在句子的含义是“英国科学家正在开发人造血液作为紧急情况下真正血液的……。
”在名词备选项中substitute for是固定搭配,其意思为“……的替代品”,因此选J。
50.答案:A根据句子结构,空格处与动词原形bind并列,用and连接,可以推断出本处也需要动词原形。
所在句子的含义是“人造血液由塑料分子构成,这种分子能携带氧气,并将氧气……全身各处。
”在动词备选项中,只有transport符合句意,因此选A。
51.答案:D本句不缺少主要句子成份,因此可以推断出本处需要副词来修饰动词词组be carried around,所在句子的含义是“塑料血制品是红颜色,像蜂蜜一样的糊状物,携带……。
”在副词备选项中只有conveniently符合句意,其意义为“携带便利”,因此选D。
52.答案:L根据句子结构,空格处在形容词性物主代词our后,名词system之前,因此可以推断出本处需要形容词或名词修饰system。
所在句子的含义是“例如,如果我们往身体里直接注射蛋白质或DNA,我们的……系统会其进入细胞前将其摧毁。
”,根据我们的常识,人体的这种系统叫“免疫系统”,在形容词备选项中找到immune“免疫的”,因此选L。
大学生英语四级考试阅读理解试题及答案解析在日复一日的学习、工作生活中,我们都可能会接触到试题,试题是参考者回顾所学知识和技能的重要参考资料。
相信很多朋友都需要一份能切实有效地帮助到自己的试题吧?以下是我为大家收集的大学生英语四级考试阅读理解精选试题及答案解析,欢迎大家分享。
大学生英语四级考试阅读理解试题及答案解析1The world has become a world of cities. With the present rate of urban growth(3. 8% in the Third World) , the majority of the population of the world will be living in cities by the year 2000. This will transform the rural-urban equation which has marked the history of mankind up to now and will call for new example and a great deal of innovation to face this phenomenon.This being so, one must accept the fact that for some years to come, no policy will be capable of stopping or reversing the present migratory trend from the rural areas to the cities in the Third World. In Africa, the urban population will reach 330 million people by the end of the century as against 150 million in 1995.The number of people living in shanty-towns (贫富窟) will inevitably increase in spite of the efforts to improve housing conditions.Africa alone needs to build 12 million housing units between now and the year 2000 to meet its most basic needs. In an ILO study, M. S. V. Sethuraman estimates that in 70 Third "World cities the proportion of people living in shanty-towns varies from 15% to 70% and that about US $ 116 billion is required to give minimum comfort to these people by the turn of the century—less than US $ 10 billion per year.The world population is growing at a rate of about 90 million people per year, with the Third World accounting for 80 million of them. The pressure on cities can only go on increasing. The urban population of the developing countries will exceed 2 billion people by the year 2000 and since the main reason for the high demographic (人口统计的) growth is poverty, the additional population will be mostly made of people of very limited means.21. If the urban population of the developing countries exceeds 2 billion people by the year 2000, the main problem the additional people will face is______.A. housingB. foodC. povertyD. limited land22. According to the passage, "about US $116 billion is required to give minimum comfort to these people by the turn of the century—less than US $ 10 billion per year. " Do you think which year was the article written by saying "less than $ 10 billion per year" by theturn of the century?A. 1985.B. 1990.C. 1988.D. 2000.23. The mankind should face the phenomenon that the world has become a world of cities with______.A. a lot of difficultiesB. efforts to improve housing conditionC. pressure of the basic needsD. new models and a great deal of transformation of ideas and methods24. In Africa, people in cities will be______by the end of the century.A. almost twice as much as in 1985B. doubled than that in 1985C. over twice as much as in 1985D. 300 million25. In spite of the efforts to improve housing condition, the number of people living in shanty-towns will increase because______.A. houses in shanty-towns are cheapB. shanty-towns could provide people with minimum comfortC. no policy will be capable of stopping or changing the present immigrant tendency from the rural areas to the cities in the Third WorldD. the Third Word population is growing at a rate of about 80 million people per year答案:21. C 22. C 23. D 24. C 25. C大学生英语四级考试阅读理解试题及答案解析2There are two factors which determine an individuals intelligence. The first is the sort of brain he is born with. Human brains differ considerably, some being more capable than others. But no matter how good a brain he has to begin with, an individual will have a low order of intelligence unless he has opportunities to learn. So the second factor is what happens to the individual—the sort of environment in which he is reared. If an individual is handicapped envionmentally ,it is likely that his brain will fail to develop and he will never attain the level of intelligence of which he is capable. The importance of environment in determining an individuals intellingence can be demonstrated by the case history of the identical twins, Peter and Mark X. Being identical, the twins had identical brains at birth, and their growth processes were the same. When the twins were three months old , their parents died, and they were placed in separate foster homes. Peter was reated by parents of low intelligence in an isolatedcommunity with poor educational pooprtunities.Mark was reared inthe home of well-to-do parents who had been to college. He was read to as a child , sent to good schools, and given every opportunity to be stimulated intellectually.This enviromental difference continued until the twins were in their late teens, when theywere giben tesets to measure their intelligence. Marks I.Q. was 125, twenty-five points higher than the average and fully forty points higher than his identical brother. Given equal opportunities , the twins , having identical brains,would have tested at roughly the same level.1.This selection can best be titled_________.a.Measuring Your Intelligenceb.Intelligence and Environmentc.The Case of Peter and Markd.How the brain Influences Intelligence2.The beststatement of the main idea of this passage is that _____. a.human brains differ considerablyb.the brain a person is born with is improtant in determining his intelligencec.environment is crucial in determining a persons intelligenced. persons having identical brains will have roughly the same intelligence3.According to the passage , the average I.Q.is _____.a.85b.100c.110d.1254.The case history of the twins appears to support the conclusion that _______. a.individual with identical brains seldom test at same level b.an individuals intelligence is determined only by his enviroment ck of opportunity blocks the growth of intelligence d.changes of enviromentproduce changes in the structure of the brain5.This passage suggests that an individual s I.Q.______. a.can be predicted at birthb.stays the same throuthout his lifec.can be increased by educationd.is determined by his childhood答案:bcbcc大学生英语四级考试阅读理解试题及答案解析3There are three kinds of goals: short-term,medium-range and long-term goals. Short-range goals are those that usually deal with current activities,which we can apply on a daily basis.Such goals can be achieved in a week or less,or two weeks,or possible months.It should be remembered that just as a building is no stronger than its foundation ,out long-term goals cannot amount to very munch without the achievement of solid short-term goals.Upon completing our short-term goals,we should date the occasion and then add new short-term goals that will build on those that have been completed. The intermediate goals bukld on the foundation of the short-range goals.They might deal with just one term of school or the entire school year,or they could even extend for several years.Any time you move a step at a time,you should never allow yourself to become discouraged or overwhelmed. As you complete each step,you will enforce the belief inyour ability to grow adn succeed.And as your list of completion dates grow,your motivation and desire will increase. Long-range goals may be related to our dreams of the future. They might cover five years or more. Life is not a static thing.We should never allow a long-term goal to limit us or our course of action. 1.Our long-term goals mean a lot______.A.if we complete our short-range goalsB.if we cannot reach solid short-term goalsC.if we write down the datesD.if we put forward some plans2.New short-term goals are bulid upon______.A.two yearsB.long-term goalsC.current activitiesD.the goals that have been completed3.When we complete each step of our goals ,______.A.we will win final successB.we are overwhelmedC.we should build up confidence of successD.we should strong desire for setting new goals 4.Once our goals are drawn up,_______.A.we should stick to them until we complete themB.we may change our goals as we have new ideas and opportunitiesC.we had better wait for the exciting news of successD.we have made great decision5.It is implied but not stated in the passage that ______.A.those who habe long-term goals will succeedB.writing down the dates may discourage youC.the goal is only a guide for us to reach our desinationD.every should have a goal答案:adcbc大学生英语四级考试阅读理解试题及答案解析4Today ,as in every other day of the year ,more than 3000 U.S. adlescents will smoke their first cigarette on their way to becoming regular smokers as adults. During their lifetime,it can be expected that of these 3000 about 23 will be murdered,30 will die in traffic accidents, and nearly 750 will be killed by a smoking-related disease. The number of deaths attributed to cigarette smoking outweithts all other factors, whether voluntary or involuntary, as a cause of death. Since the late 1970s, when daily smoking among high school seniors reached 30 precent , smoking rates among youth have declined . While the decline is impressive ,several important issues must be raised. First, in the past several years,smoking rates among youth have declined very little. Second,in the late 1970s ,smoking among male high school seniors exceeded that among female by nearly 10 percent . The statistic is reversing.Third ,several recent studies have indicate high school dropouts have excessively high smoking rates, as much as 75 percent . Finally,thouth significant declines in adolescent smoking have occurred in the past decade,no definite reasons for the decline exist. Within this context,the Naional Cancer Instiute (NCI) began its current effort to determine the most effecive measures to reduce smoking levesl among youth.1.According to the author, the deaths among youth are mainly caused by _____.a.traffic accidentsb.smoking-related deseasec.murderd.all of these2.Every day there are over_____high school strdents who will become regular smoker.a.75b.23c.30d.30003.By "dropout" the author means______.a.students who failed the examinationb.students who left schoolc.students who lost their wayd.students who were driven out of school4.The reason for declining adolescent smoking is that ________.a.NCI has taken effective measuresb.smoking is prevented among high school seniorsc.there are many smokers who have died of cancerd.none of these5.What is implied but not stated by the author is that ________.a.smoking rates among youth have declined very littleb.there are now more female than male smokers among high school seniorsc.high smoking rates are due to the incease in wealthd.smoking at high school are from low socio-economic backgrounds答案:bdbdb【大学生英语四级考试阅读理解试题及答案解析】。
大学英语四级阅读理解试题及答案(一)一There are three kinds of goals: short-term,medium-range and long-term goals.Short-range goals are those that usually deal with current activities,which we can apply on a daily basis.Such goals can be achieved in a week or less,or two weeks,or possible months.It should be remembered that just as a building is no stronger than its foundation ,out long-term goals cannot amount to very munch without the achievement of solid short-term goals.Upon completing our short-term goals,we should date the occasion and then add new short-term goals that will build on those that have been completed.The intermediate goals bukld on the foundation of the short-range goals.They might deal with just one term of school or the entire school year,or they could even extend for several years.Any time you move a step at a time,you should never allow yourself to become discouraged or overwhelmed. As you complete each step,you will enforce the belief in your ability to grow adn succeed.And as your list of completion dates grow,your motivation and desire will increase.Long-range goals may be related to our dreams of the future. They might cover five years or more. Life is not a static thing.We should never allow a long-term goal to limit us or our course of action.1.Our long-term goals mean a lot__.a.if we complete our short-range goalsb.if we cannot reach solid short-term goalsc.if we write down the datesd.if we put forward some plans2.New short-term goals are bulid upon__.a.two yearsb.long-term goalsc.current activitiesd.the goals that have been completed3.When we complete each step of our goals ,__.a.we will win final successb.we are overwhelmedc.we should build up confidence of successd.we should strong desire for setting new goals4.Once our goals are drawn up,__.a.we should stick to them until we complete themb.we may change our goals as we have new ideas and opportunitiesc.we had better wait for the exciting news of successd.we have made great decision5.It is implied but not stated in the passage that ___.a.those who habe long-term goals will succeedb.writing down the dates may discourage youc.the goal is only a guide for us to reach our desinationd.every should have a goal答案:adcbc二The economy of the United states after 1952 was the econnomy of a well-fed,almost fully employed people. Despit occasional alarms, the country escaped any postwar depression and lived in a state of boom. A n economic survey of the year 1955, a typical ye ar of the 1950’s, may be typical as illustrating the rapid economic growth of the decade. The national output was value at 10 percent above that of 1954 (1955 output was estimated at 392 billion dollars). The production of manufacturers was about 40 percent more than it had averaged in the years immediately following World War 2. The country’s business s pent about 30billion dollars for new factories and machinery. National income available for spending was almost a third greater than it had been it had been in 1950. Consumers spent about 256 billion dollars; that is about 700 million dollars a day ,or about twenty-five million dollars every hour , all round the clock. Sixty-five million people held jobs and only a little more than two million wanted jobs but could not find them . Only agriculture complained that it was not sharing in the room. To some observers this was an ominous echo of the mid-1920’s . As farmer’s shre of their products declined , marketing costs rose. But there were , among the observers of the national economy, a few who were not as confident as the majority . Those few seemed to fear that the boom could not last and would eventually lead to the oppsite-depression.1. What is the best title of the passage?a. The Agriculatural Trends of 1950’sb. The Unemployment Rate of 1950’sc. U.S. Economy in the 50’sd. The Federal Budget of 19522. In Line 4 , the word “boom”could best be replaced by______.a. nearby explosionb. thunderous noisec. general public supportd. rapid economic growth3. It can be inferred the national from the passage that most people in the United States in 1955 viewed the national economy with an air of _________.a. confidenceb. confusionc. disappointmentd. suspicion4. Which of the following were LEAST satisfied with the national economy in the 1950’s?a. Economistsb. Frmaersc. Politiciansd. Steelworkers5. The passage states that incom available for spending in the U.S. was greater in 1955 than in 1950 . How much was it ?a. 60%b. 50%c. 33%d. 90%答案:cdabc三Women are also underrepresented in the administration and this is because there are so few women full professors. In 1985,Regent Beryl Milburn produced a report blasting the University of Texas System adminitration for not encouraging women.The University was rated among the lowest for the system.In a 1987 update ,Milburn commended the progress that was made and called for even more improvement.One of the positive results from her study was a System-wide program to inform women of available administrative jobs.College of Communication Associate Dean Patrica Witherspoon,said it is important that woman be flexible when it comesto relocating if they want to rise in the ranks.Although a woman may face a chilly climate on campus , many times in order for her to succeed , she must rise above the problems around her and concentrate on her work.Until women make up a greater percentage of the senior positions in the University and all academia,inequities will exist."Women need to spend their energies and time doing scholarly activities that are important here at the University." Spirduso said. "If they do that will be successful in this system.If they spend their time in little groups mourning the sexual discrimination that they think exists here, they are wasting valuable study time."1.According to Spirduso,women need to ____.a.produce a report on sexual discriminationb.call for further improvement in their working conditionsc.spend their energies and time fighting against sexual discriminationd.spend more time and energy doing scholarly activities2.From this passage ,we know that _____.a.there are many women full professors in the University of Texasb.women play an important part in adminitrating the Universityc.the weather on the campus is chillyd.women make up a small percentage of the senior positions in the University3.Which of the following statements is true?a.the number of women professors in the University in 1987 was greater than that of 1985b.the number of women professors in the University in 1987 was smaller than that of 1985c.the number of women professors was the same as that of 1985d.more and more women professors thought that sexual discrimination did exit in the University4.One of the positive results from Milburn's study was that _____.a.women were told to con centrate on teir workb.women were given information about available administrative jobsc.women were encouraged to take on all the administrative jobs in the Unversityd.women were encouraged to do more scholarly activities5. The title for this passage should be _______.a.The University of Texasburn's Reportc.Women Professorsd.Sexual Discrimination in Academia答案:ddabd四Today ,as in every other day of the year ,more than 3000 U.S. adlescents will smoke their first cigarette on their way to becoming regular smokers as adults. During their lifetime,it can be expected that of these 3000 about 23 will be murdered,30 will die in traffic accidents, and nearly 750 will be killed by a smoking-related disease. The number of deaths attributed to cigarette smoking outweithts all other factors, whether voluntary or involuntary, as a cause of death.Since the late 1970s, when daily smoking among high school seniors reached 30 precent , smoking rates among youth have declined . While the decline is impressive ,several important issues must be raised.First, in the past several years,smoking rates among youth have declined very little. Second,in the late 1970s ,smoking among male high school seniors exceeded that among female by nearly 10 percent . The statistic is reversing.Third ,several recent studies have indicate high school dropouts have excessively high smoking rates, as much as 75 percent .Finally, thouth significant declines in adolescent smoking have occurred in the past decade,no definite reasons for the decline exist. Within this context,the Naional Cancer Instiute (NCI) began its current effort to determine the most effecive measures to reduce smoking levesl among youth.1.According to the author, the deaths among youth are mainly caused by _____.a.traffic accidentsb.smoking-related deseasec.murderd.all of these2.Every day there are over_____high school strdents who will become regular smoker.a.75b.23c.30d.30003.By "dropout" the author means______.a.students who failed the examinationb.students who left schoolc.students who lost their wayd.students who were driven out of school4.The reason for declining adolescent smoking is that ________.a.NCI has taken effective measuresb.smoking is prevented among high school seniorsc.there are many smokers who have died of cancerd.none of these5.What is implied but not stated by the author is that ________.a.smoking rates among youth have declined very littleb.there are now more female than male smokers among high school seniorsc.high smoking rates are due to the incease in wealthd.smoking at high school are from low socio-economic backgrounds答案:bdbdb五The food we eat seems to have profound effects on our health.Although science has made enormous steps in making food more fit to eat ,it has, at the same time,made many foods unfit to eat. Some research has shown that perhaps eighty percent of all human illnesses are related to diet and forty percent of cancer is related to the diet as well,especially cancer of the colon. Different cultures are more likely to cause certain different illnesses because of the food that is characteristic in these cultures. That food is related to illness is nto a new discovery. In 1945, about 35 years ago, government researchers realized that nitrates, commonly used to preserve color in meats,and other food additivies,caused cancer. Yet, these carcinogenic additives remain in our food, and it becomes more difficult all the time to know which things on the packaging labels of processed food are helpful or harmful. The additives which we eat are not all so direct. Farmers often give penicillin to beef and living animals, and because of this ,penicillin has been found in the milk of treated cow. Sometimes similar drugs are given to animals not for medical purposes,but for financial reasons. The farmers are simply trying to fatten the animals in order to obtain a higher price on the market. Although the Food and Drug Administration(FDA) has tried repeatedly to control these procedures, the practices continue.1.What is the best possible title of the passage?a.Drug and Foodb.Cancer and Healthc.Food and Healthd.Health and Drug2.Which of the following statements is NOT ture?a.Drugs are always given to animals for medical reasonsb.Some of the additives in our food are added to the food itself and some are given to the living animalsc.Researchers have known about the potential dangers of food additives for over thirty-five years.d.Food may cause forty percent of cancer in world.3.How has science done something harmful to mankind?a.Because of science , diseases caused by polluted food haven been virtually eliminated.b.It has caused a lack of information concerning the value of food.c.Because of the application of science,some potentially harmful substances have been added to food.d.The scientists have preserved the color of meats,but not of vegetables.4.What are nitrates used for?a.They preserve flavor in packaged foods.b.They preserve the color of meats.c.They are the objects of research.d.They cause the animals to become fatter.5.The word 'carcinogenic' most nearly means '_____'.a.trouble-makingb.color-retainingc.money-makingd.cancer-causing答案:cacbdWhat is your favourite colour? Do you like yellow , orange ,red? If you do ,you must be an optimist, a leader, an active person who enjoys life, people and excitement. Do you prefer greys and blues? Then you are probably quiet,shy, and you would rather follow than lead. You tend to be a pessimist. At least, this is what psychologists tell us, and they should know,because they have been seriously studying the meaning of colours preference, as well as the effect that colours have on human beings. They tells us, among other facts,that we do not choose our favourite clour as we grow up----we are born with our preference.If you happen to love brown, you did so, as soon as you opened your eyes, or at least as soon as you could see clearly.Colours do influence our moods----there is no doubt about it .A yellow room makes most people feel more cheerful and more relaxed than a dark green one; and a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day. On the other hand ,black is depressing. A black bridge over the Thames River, near London, used to be the scene of more suicides than any other bridge in the area ----until it was repainter green.The number of suicide attempts immediately fell sharply ;perhaps it would have fallen even more if the bridge had been done in pink or baby blue.Light and bright colours make people not only hppier but more active. It is an established fact that factory workers work better,harder ,and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or grey.1."You would rather follow than red" means_______.a.you don't like to follow othersb.you would be a member rather than a leaderc.you would be afraid of following othersd.you would like to be a leader rather than a follower2.If one enjoys life, one is sure to prefer________.a.red to yellowb.blue to orangec.red to greyd.blue to yellow3."They tell us, among other facts,that we don't choose our favourite colours as we grow up." "Among other facts" means______.a.besides other factsb.in regard to other factsc.not considering other factsd.according to other facts4.Which of the following is facts?a.People's preference of one colour to another is instinctb.People's preference of one colour to another is acquired as they grow up.c.More people happen to love brown because they saw something brown when they were bornd.Colours have little influence on our moods5.Those who committed suicide preferred the bridge over the Thames River near london to others because of _______.a.its shapeb.its structurec.its colourd.its building materials答案:bcaac十二Social customs and ways of behaving change. Things which were considered impolite many years ago are now acceptable. Just a few years ago, it was considered impolite behaviour for a man to smoke on street. No man who thought of himself by smoking when a lady was in a room.Customs also differ from country to country. Does a man walk on the left or the right of a woman in your country? Or doesn't it matter? Should you use both hands when you are eating? Should leave one in your lap,or on the table?The Americans and the British not only speak the same language but also share a large number of social customs. For example, in both America and England people shake hands when they meet each other for the first time. Also, most Englishmen will open a door for a wonman or offer their seat to a woman , and so will most Americans. Promptness is important both in England and in America. That is , if a dinner invitation is for 7 o'clock , the dinner guest either arrives close to that time or calls up to explain his delay.The important thing to remember about social customs is not to do anything that might make other people feel uncomfortable-----especially if they are your guests. When the food was served , one of the guests strated to eat his peas with a knife . The other guests were amused or shocked , but the host calmly picked up his knife and began eating in the same way. It would have been bad manners to make his guest feel foolish or uncomfortable.1.If one has accepted a dinner invitation ,what should he do if he is tobe late for the dinner?a.He should find an excuseb.He should adk for excuse.c.He should say sorryd.He should telephone to explain his being late.2."It would have been bad manners to make his guests feel foolish or uncomfortable." "Bad manners " means ________.a.uglyb.dishonestc.impolited.shameful3.which of the following do you think is the best tiltle for this passage?a.Social Customs and Customsb.Social Lifec.American and British Customsd.Promptness Is Important4.According to the text, the best host_______.a.tries his best to make his guests feel comfortableb.makes his guests feel excitedc.tries to avoid being naughty to his guestsd.tries to avoid being foolish5.The author of this article may agree with which of the following?a.The guest who ate his peas with a knifeb.The other guests who were amused or shockedc.The host who picked up his knife and began eating in the same wayd.None of the above答案:dcaac十三New Orleans, Louisiana, was established as part of the French Empire in 1718.Its location on the east bank of the Mississippi River gave it control of the American hinerland and it became strategically important to many nations. It was transferred from France to Spain, returned to France,and finally sold by Napoleon to the United States in 1803. The city was the site of a famous battle fought in 1815 between the British, who hoped to control it , and the Americans under General And rew Jackson.The riverbed of the Mississippi is constantly silting and the river is now actually higher than the city. Levees hold back the river and giant pumps are used to move water from the city into the river.Although New Orleans haas beena part of the United States for almost two centuries, its population takes great pride in its French heritage. Louisiana still retains parts of the Code Napoleon which,form many years,was its only law.New Orleans is carefree city and it boasts its hot, spicy Creole seafood and its native Dixieland Jazz. The jackson Square neighborhood maintains its French colonial homes and in other sections are pre-Civil War mansions. Visitors are surprised to find that behind this interesting facade of yesteryear, is a busy industrial and port city. Grain and coal come from the Midwest and foreigh cargoes areunloaded here. New Orleans is no longer a sleepy Southern town----but it's still fun to visit.1.What accounts for the levees and pumps in New Orleans?a.The Mississippi frequently floods the city.b.The riverbed has raised inthe past 200 years.c.The torrential rains flood the city frequently.d.The high humidity cannot otherwise be comtrolled.2.The battle of New Orleans was fought by jackson against______.a.Franceb.Britainc.Spaind.The North3.The Code Napoleon was _______.a.an agreement to sell Louisianab.a body of lawsc.a city pland.a military code for the army4.Which of the following elements does not apply to the attiude of the inhabitants of New Orleans?a.Pride in their French heritage.b.A desire to retain picturesque colonial buildings.c.A refusal to engage in trade and commerced.A praising of Dixieland Jazz.5.Tourists visiting New Orleans are surprised to encounter_____.a.Creole foodb.Dixieland jazzc.bustling cityd.authentic colonial homes答案:bbbcc十四The United States is on the verge of losing its leading place in the world's technology. So says more than one study in recent years. One of the reasons for this decline is the parallel decline in the number of U.S. scientists and engineers.Since 1976,employment of scientists and engineers is up 85 percent. This trend is expected to continue. However, the trend shows that the number of 22-year-olds--the near term source of future PH.D.s-is declining. Further adding to the problem is the increased competition for these candidates from other fields-law,medicine,business,etc. While the number of U.S. PH.D.s in science and engineering declines,the award of PH.D.s to foreign nationals is increasing rapidly.Our inability to motivate students to pursue science and engineering careers at the graduate level is compounded because of the intense demand industry has for bright Bachelor's and Master's degree holders. Too often, promising PH.D.candidates, confronting the cost and financial sacrifice of pursuing their education,find the attraction of industry irresistible.1.The U.S.will come to lose its leading place in technology probably because ________.a. the number of PH.D. degree holders is decliningb. the number of scientists and engineers is decreasingc. the number of 22-year-ilds is decliningd. scientists and engineers are not employed2.The field of science and engineering is facing a competition from ________ .a. technologyb. foreign nationalsc. such fields as law, medicine and businessd. postgraduatesrge-scale enterprises now need _______.a. bright graduates and postgraduatesb. new inventionsc. advanced technologyd. engineers4.Many promising postgraduates are unwilling to pursue a PH.D. degree because _________.a. they are not encouraged to be engaged in scienceb. industry does not require PH.D. holdersc. they have financial difficultiesd. they will spend much time and energy completing PH.D.5.PH.D. candidates "find the attraction of industry irresistible" means that _________.a. they find industry is attracting more and more college studentsb. they don't think they can prevent themselves from working for industryc. they cannot resist any attraction from all sidesd. they cannot work for industry any longer答案:bcadb十五Newdays,a standard for measuring power has changed.These changes foretell a new standard for measuring power.No longer will a nation's political influence be based solely on the strength of its military forces. Of course, military effectiveness will remain a primary primary measure of power.But political influence is also closely tied to industrial competitiveness. It's often said that without its military the Soviet Union would really be a third-world nation. The new standard of opwer and influence that is evolving now places more emphasis on the ability of a country to compete effectively in the economic markets of the world.America must recognize this new course of events. Our success in shaping world events over the past 40 years has been the direct result of our ability to adapt technology and to take advantage of the capabilities of our people for the purpose of maintaining peace. Our industrial prowess over most of this period was unchallenged. It is ironic that it is just this prowess that has enabled other countries to prosper and in turn to threaten our industrial leadership.. .. . .The competitiveness of America's industrial base is an issue bigger than the Department of Defense and is going to require the efforts of the major institutional forces in our society-government,industry,and education. That is not to say that the Defense Department will not be a strong force in the process because we will. But we simply cannot be, nor should we be, looked upon by others as the savior of American industry.1. Now a nation's political influence depends on _________.a. the strength of its military forcesb. its ability to compete in industryc. economic marketsd. both a and b2. The Soviet Union was not listed as a third-world nation just because of _________.a. its powerful military forcesb. its vast landc. its industrial competitivenessd. its contributions to world peace3. The author indicates that ______ is threatening American political power.a. other countriesb. the declining U.S. industrial basec. a new standard for measuring powerd. less advanced technology4. America succeeded in shaping world events over past 40 years probably because of ___________.a. its ability to adapt technologyb. its ability to take advantage of the capabilities of its peoplec. its ability to compete in the world marketsd. both a and b5. The purpose of writing this article is __________.a. to draw the readers' attention to a new standard for measuring powerb. to demonstrate American political influence in the worldc. to emphasize that efforts must be made to strengthen the declining U.S. industrial based. to show American industrial prowess答案:dabdc. . . w。
2018 年6 月大学英语四级考试真题答案与详解(第1 套)Part I Writing审题思路:这个话题贴近学生学习,比较容易入手。
通过审题可知,文章需要着重从两个方面展开,分别为阅读能力的重要性以及如何提高阅读能力。
其中,如何提高阅读能力应该分层次重点阐述。
另外,文章结尾需要总结全文,进一步强调方法的重要性。
全文翻译:阅读能力的重要性以及如何提高阅读能力作为获取原始材料最常使用的方式,阅读一直被认为是语言学习中最重要的部分之一。
它能够促进词汇的拓展、语法的提高以及社会和文化意识的积累。
这也正好解释了为什么应该高度重视阅读技能。
为了提高你的阅读能力,以下有几点建议。
首先,在开始阅读之前先快速浏览材料。
不管你的阅读目的是什么,用几分钟来整体把握文章的结构和呈现方式。
其次,当遇到不认识的词汇时先不要急于查词典。
相反,试着根据语境猜测词义。
最后同样重要的是,写一些句子来总结你读过的内容,因为这也是检验你是否完全读懂的一个方法。
总之,阅读有很大益处,可以帮助你更快、更全面地学习语言。
每一个语言学习者都可以按照上面提到的方法来提高自己的阅读技能。
Part II Listening ComprehensionSection ANews Report One(1)A message in a bottle sent out to sea by a New Hampshire man more than five decades ago was found 1,500 miles away and has been returned to his daughter. The long-lost message was discovered by Clint Buffington of Utah while he was vacationing. Buffington says he found a soda bottle half buried in the sand that “looked like it had been there since the beginning of time.”The note inside the bottle said, “Return to 419 Ocean Street and receive a reward of $150 from Richard and Tina Pierce, owners of the Beachcomber Motel.”The motel was owned by the parents of Paula Pierce in 1960. Her father had written the notes as a joke and had thrownit into the Atlantic Ocean. Buffington flew to New Hampshire to deliver that message to Pola Pierce. (2)She held up to her father’s promise, giving Buffington that reward. But the biggest reward is the message in a bottle finding its way back home.Questions 1 and 2 are based on the news report you have just heard.未听先知:预览两道题个选项,由return、bottled message 和history 等词可以初步判断,该新闻与归还漂流瓶里的便条有关。
2洛基英语,中国在线英语教育领导品牌2007.12阅读第一篇Passage OneQuestions 57 to 61 are based on the following passage.In this age of Internet chat, videogames and reality television, there is no shortage of mindless activities to keep a child occupied. Yet, despite the competition, my 8-year-old daughter Rebecca wants to spend her leisure time writing short stories. She wants to enter one of her stories into a writing contest, a competition she won last year.As a writer I know about winning contests, and about losing them. I know what it is like to work hard on a story only to receive a rejection slip from the publisher. I also know the pressure of trying to live up to a reputation created by previous victories. What if she doesn’t win the contest again? That’s the strange thing about being a parent. So many of our own past scars and dashed hopes can surface.A revelation (启示) came last week when I asked her, “Don’t you want to win again?”“No,”she replied, “I just want to tell the story of an angel going to first grade.”I had just spent weeks correcting her stories as she spontaneously (自发地) told them. Telling myself that I was merely an experienced writer guiding the young writer across the hall, I offered suggestions for characters, conflicts and endings for her tales. The story about a fearful angel starting first grade was quickly “guided”by me into the tale of a little girl with a wild imagination taking her first music lesson. I had turned her contest into my contest without even realizing it.Staying back and giving kids space to grow is not as easy as it looks. Because I know very little about farm animals who use tools or angels who go to first grade, I had to accept the fact that I was co-opting (借用) my daughter’s experience.While stepping back was difficult for me, it was certainly a good first step that I will quickly follow with more steps, putting myself far enough a way to give her room but close enough to help if asked. All the while I will be reminding myself that children need room to experiment, grow and find their own voices.注意:此部分试题请*考试&大在答题卡2上作答。
57. What do we learn from the first paragraph?A) A lot of distractions compete for children’s time nowadays.B) Children do find lots of fun in many mindless activities.C) Rebecca is much too occupied to enjoy her leisure time.D) Rebecca draws on a lot of online materials for her writing.58. What did the author say about her own writing experience?A) She was constantly under pressure of writing more.B) Most of her stories had been rejected by publishers.C) She did not quite live up to her reputation as a writer.D) Her way to success was full of pains and frustrations.59. Why did Rebecca want to enter this year’s writing contest?A) She had won a prize in the previous contest.B) She wanted to share her stories with readers.C) She was sure of winning with her mother’s help.D) She believed she possessed real talent for writing.60. The author took great pains to refine her daughter’s stories because ________.A) she wanted to help Rebecca realize her dreams of becoming a writerB) she was afraid Rebecca’s imagination might run wild while writingC) she did not want to disappoint Rebecca who needed her help so muchD) she believed she had the knowledge and experience to offer guidance61. What’s the author’s advice for parents?A) Children should be given every chance to voice their opinions.B) Parents should keep an eye on the activities their kids engage in.C) Children should be allowed freedom to grow through experience.D) A writing career, though attractive, is not for every child to pursue.这篇文章讲述了一个作家母亲指导女儿写作的故事,通过作者的亲身经历向人们揭示出当今社会的子女教育问题。
这种个人化风格较强的文章在以学术性、科技类、说明性文章为主要材料来源的四级阅读题中还是比较少见的;但文章的中心思想还是借作者的个人故事向人们揭示社会问题,具有较强的实用性。
全文一共六个自然段,第一段交待了女儿忙于参加写作比赛的事实;第二段作者回顾了自身写作历程的艰辛,引出要为女儿修改作文的动机;第三、四、五段详细讲述了作者修改女儿作文的过程,作者最终的失败使其对子女教育问题有所领悟;最后一段,作者具体说明了父母应该如何帮助子女成长的观点。
这篇文章个人写作风格明显,语言平易,因而词汇量不大,句子结构也较简单,理解起来并不存在太大的问题,较少见到明显的疑难部分。
57. What do we learn from the first paragraph?A) A lot of distractions compete for children’s time nowadays.B) Children do find lots of fun in many mindless activities.C) Rebecca is much too occupied to enjoy her leisure time.D) Rebecca draws on a lot of online materials for her writing.题目解析题目问从第一段可以得知什么。
第一段的大意如下:在这个网络聊天、视频游戏和电视真人秀的时代,供孩子们消遣的无聊活动当然也不会少。
但我8岁的女儿丽贝卡却把空闲时间用来写短篇小说。
她想要拿出一篇小说来参加一个写作大赛。
在去年的上一届比赛中,她获得了优胜。
A,如今大量娱乐活动在为儿童竞争(即现在的儿童有充足的娱乐活动)。
文章开篇的In this age of 词组与A中的nowadays在时间上相互呼应。