第一节 听句子，选出与所听句子内容相符的图画。听音前你有10秒钟的读题时间，注意听两遍。（共5小题，每小题1分，满分5分） 1.
第二节 根据所听到的句子，选出恰当的应答语。听音前你有10秒钟的读题时间，注意听两遍。（共5小题，每小题1分，满分5分） 6.A. Nice to meet you, too. B. Good luck.
C. Let me see. 7.A. Hurry up! B. Sure, I'd love to. C. Sorry, I'm late. 8.A. Yes, I do.
B. No, he doesn't.
C. Yes, I can. 9.A. No problem.
B. Here you are.
C. Thanks a lot.
10.A. Five kilometers.
B. Once a day.
C. In three weeks.
第三节 听对话及问题，选择最佳答案。听音前你有10秒钟的读题时间，注意听两遍。（共5小题，每小题2分，满分10分） 11. A. Because they are funny. B. Because they are cute.
C. Because they are friendly. 12. A. Last week. B. Last month. C. Last year. 13. A. Mike's teacher. B. Mike's friend.
C. Mike's sister. 14. A. He is sad.
B. He has a cold.
C. He is tired.
15. A. For less than 7 hours.
B. For 7 hours.
C. For more than 7
16.Times tables （乘法口诀） may be ________ for English students.
C. so – so
17. When will all students in the UK take the Chinese times able test? A. In2000.
B. In 2012.
18. In China, the times tables go from umber ________.
A. 1 to 9
B. 1 to 12
C. 1to 18
19. Who must remember more numbers when learning times tables? A. Chinese students.
B. English students.
C. American students.
20. As for English people, which is Not the opinion on the times table test? A. They think the test may bring pressure to English students.
B. They think the test will be helpful for English students to learn math.
C. They think the test is meaningless to English students.
毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________
21. — Hi, Lucy. ________ is your birthday?
— My birthday is on May 2nd.
22. — Tony, don't eat ________ class!
—Sorry, I won't do it again.
B on C. to D. by
23. — How was the volleyball game yesterday?
— Oh, it was fantastic! We ________ so much fun.
C. are having
D. will have
24. — What does your brother look like?
A. He is outgoing
B. He is really tall and thin
C. He is a student
D. He is in hospital
25. After we cleaned up the room, it looked ________ than before.
26. ________ I have lost everything in this terrible earthquake, I have not lost my life.
27. The government will take action to ________ the problem of heavy extracurricular burdens（课外负担）on primary and middle school students.
28. — Reading a good book makes me happy.
—________. It also helps me a lot.
A. I don't think so
B. I think so
C. I'm afraid not
D. No way
29. The most beautiful thing about learning is that ________ can take it away from you.
—Yes, I'd like some beef noodles.
A. May I take your order
B. May I borrow your ruler
C. What club do you want to join
D. What size would you like
31. Stephen Hawing, a great scientist, had a strong will. His serious illness never ________ him ________ living a meaningful and colorful life.
A. learned; from
B. protected; from
C. saved; from
D. stopped; from
32. — Excuse me, could you please tell me ________?
— It's on Center Street and across from the bank.
A. where can I find the library
B. where I can find the library
C. how far the library is from here
D. how far is the library from here
33. — Have you watched the movie named Amazing China（《厉害了，我的国》）?
— Sure, I have. ________ great achievements our country has made!
A. What a
B. What an
34. Lucy is getting to be an old hand at drawing pictures.
A. a big hand
35. I can't go hiking with you this weekend because I have other fish to fry.
A. I have more important things to do
B. I have some fish to eat
C. I'm free
D. I need to cook fish
从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。（共10小题，每小题1.5分，满分15分）Space travel is nothing new. The first spacecraft with a human was sent up 36 space in 1961. Since then, people have not only traveled to space, 37 many of them have lived there in space stations for some time.
The Soviet Union（前苏联）sent the 38 space station into space in 1971. This space station was called Salyut I. It 39 as a place where people could live while they observed space and did experiments. The first group of astronauts lived there for 23 days. The Soviet Union went on to make seven more Salyut space stations. At about the same time, the United States had 40 own space station, called Skylab.
Astronauts 41 in these space stations for a short time. However, it wasn't until the late 1980s when The Soviet Union sent the Mir space station that people began to live in space
for a 42 time.
Living in space stations seems to be fun, but astronauts face many problems. One of them 43 food. All the 44 on space station are put together on Earth and sent there by space shuttle. Because the food has to last a long time (sometimes up to three months), a lot of it has to be stored in cans. The space station does not have a fridge, but it has a cool room to keep fruit and vegetables fresh. Astronauts also eat many other foods 45 dried meat that do not need special care. 36. A. into B. with C. of 37. A. or
C. unless 38. A. ones B. one
C. first 39. A. found B. was built C. was brought 40. A. them B. they C. its 41. A. lived B. played C. took 42. A. more B. shorter C. longer 43. A. am
C. are 44. A. apple B. vegetable C. meals 45. A. such as
B. at last
C. next to
Disney has made many cartoon movies. The princesses （公主们） in the movies are often girl's favorite characters. From Snow White to Moana, every princess （印象） leaves a deep impression on people. However, have you noticed that Disney princess are changing?
In the early Disney cartoon movies, princesses like Snow White, Cinderella and Aurora from Sleeping Beauty are usually good-looking and kind-hearted. But they have to depend on others to get out of trouble and find happiness. They end up living happily with their princes.
Now, people still love those princesses, but more and more girls know they have to fight for their own happiness. Disney has noticed the change. So the princesses in its newer movies don't just have good looks.
Merida from Brave is a good example. She was born as a princess and she likes going on adventures （冒险）. She spends her days practicing archery （射箭术）, riding her horse and experiencing the world around her. She loves her family, but she wants to take control of her
Some time ago, Disney even put up their "10 new rules for being a modern princess". The rules include: Care for others; Live healthily; Don't judge a book by its cover; Be honest; Be a friend you can trust; Believe in yourself; Right wrongs; Try your best; Be loyal and Never give up.
None of the rulers are about the looks of a princess. Anyway, one's beauty is more valuable. Don't you think so?
根据短文内容，判断句子正（T ）、误（F ）。（共5小题，每小题1.5分，满分7.5分） 46. Snow White is a good-looking and kind-hearted girl.
47. All Disney princesses can get out of difficulty and find happiness by themselves. 48. The princesses in Disney's newer movies just have good looks. 49. Merida wants to take control of her own life.
50. Disney has found it more valuable to have inner beauty than to just have good looks.
Thirteen-year-old Cindy had been bullied （欺凌） at school for about two years. Her bag, keys and mobile phone had been stolen. She had also been knocked off her bicycle, kicked and punched （以拳重击）.
Cindy tried to fight back, but it always seemed to be her, not the bullies, who got into trouble. She became so afraid of going to school that she started to be absent from her classes.
Finally, her headmaster set up a special plan, asking students to look after one another. He gave Cindy the courage to play the guitar in a school concert, which gave Cindy new confidence and helped her respect from the other students. Gradually, the bullying began to stop.
Cindy's story is not uncommon, but help is always there. All students in the UK now have to follow strict bullying policies （政策）. There are many charities and organizations giving support to young people, such as Bullying UK and Childline. So remember one very important piece of advice: If you are being bullied, don't put up with it – tell someone.
根据短文内容，选择最佳答案（共5小题；每小题2分，满分10分) 51. How old was Cindy when she was first bullied? A. About 7 years old. B. About 9 years old. C. About 11 years old.
D. About 13 years old.
毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________
52. Why was Cindy absent from her classes?
A. Because she couldn't deal with her trouble.
B. Because she was afraid of her teachers.
C. Because she liked playing.
D. Because she had to work.
53. How did Cindy receive respect?
A. By fighting back.
B. By setting up a special plan.
C. By playing the guitar in a school concert.
D. By asking an organization for help.
54. The underlined phrase "put up with" in the last paragraph mean ________.
55. What is the best title for the passage?
A. Disadvantages of bullying
B. Bullying policies
C. Leave bullying along
D. Say no to bullying
Working as a vet（兽医）, I met a family who taught me an unforgettable lesson. They came to my clinic（诊所）with their dying dog Coco. I examined Coco and found he was old and had a serious illness. I told the family we couldn't do anything for Coco, and euthanasia （安乐死）,would be best for the dog.
On that day, they little boy Eric seemed so calm（冷静）, petting the old dog for the last time, that I wondered if Eric understood what was going on.
The little boy seemed to accept Coco's death without any difficulty. We sat together for a while after Coco's death, explaining that animal lives are shorter than human lives.
Eric, who had been listening quietly, piped up: "I know why."
He said, "People need a lifetime to learn how to live a good life—like loving everybody and being nice, right?" The six-year-old continued, "Well, animals already know how to do that, so they don't have to stay as long."
I'd never heard a more soft - hearted explanation as to why animal lives are so short. It has changed the way I live. I see every day as the day that my life could be easily taken away, so I try to live my life to the fullest.
56. What was the matter with Coco?
A. She had a stomachache.
B. She had a headache.
C. She was old and dying.
D. She was hurt by her friend.
57. Which of the following would be best for Coco in the clinic?
A. Some delicious food.
C. A good friend.
D. An interesting toy.
58. Why Was Eric so calm while petting the dog for the last time?
A. Because he didn't know what was going on.
B. Because he didn't know how to face Coco's death.
C. Because he had another dog.
D. Because he accepted Coco's death.
59. How can we understand Eric's words?
A. He thought people already knew how to love others all the time and be nice.
B. He thought dogs already knew how to love others all the time and be nice.
C. He didn't think people knew how to love dogs.
D. He didn't think dog knew how to love people.
60. According to the passage, we can infer（推断）that ________.
A. the vet didn't do anything for Coco
B. the vet makes an effort to live a life
C. the vet has lived a fullest life
D. the vet will keep more dogs
American and British people both speak English of course. But sometimes it does not seem like the same language. In fact, there are some important differences between British English and American English.
61 Often, Americans don't say each word separately. They say words together. Americans may say "I dunno" instead of "I don't know". However, the British are more careful. They usually say all the words and keep them separate.
Sound is not only difference. Words sometimes have different meanings too. 62 Americans drive trucks, but in England people drive lorries．
63 In England, if you are going to telephone your friends, you "phone them up". In America, you "give them a call".
There are also some differences in grammar ．For example, Americans usually use the helping verb "do" when they ask a question. They say "Do you have a storybook?" But the British often leave out the helping verb. 64 .
Most languages are like this. Languages change over time. When people live in separate places, the languages change in different ways. This is what has happened to English. 65 Many people in Canada speak French but their French is very different from the French of France.
根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。（共5小题，每小题1.5分，满分7.5分） A. English is widely used in China.
B. It can also happen to other languages, such as French.
C. For example, the vocabulary for cars and driving is very different.
D. They say "Have you a storybook?"
E. English in these two counties is different only in sound.
F. First of all, they sound very different.
G. Many expressions are also different in the two countries.
The most interesting museum I've ever been to is the American Computer Museum. They have 66 (information) about different computers and who invented them. The old computers were much bigger. It's unbelievable that technology has progressed in such a rapid way! I've also learned that there was a special computer. It could play chess even 67 (well) than humans. I wonder how much more computers 68 (are) able to do in the future.
I've 69 (recent) been to a very unusual museum in India, the International Museum of Toilets. I just 70 (could) believe my eyes when I saw so many different kinds of toilets there. The museum 71 (teach) people about the history and development of toilets. It also encourages governments and social groups 72 (think) about ways to
improve toilets in the future.
Last year I went to the Hangzhou 73 (national) Tea Museum. It's a relaxing and peaceful place near a lake. The tea art performances show how to make a perfect cup of tea with beautiful tea sets. Watching the tea preparation is just as enjoyable as drinking the tea 74 (it). I've finally realized why my grandpa loves drinking tea and 75 (collect) tea sets. 第二节 补全对话
根据对话内容，在空白处写出恰当的句子，使对话意思连贯完整。所写句子应与所给的标点符号一致。（共5小题，每小题1分，满分5分） A: 76 , Helen?
B: I'm reading a story about traveling. I want to be a traveler. What do you Want to be when you grow up? A: 77 .
B: Doctor? Sounds difficult. 78 ? A: I'm going to study medicine hard. B: Where are you going to study? A: 79 .
B: Great! Let's study hard to achieve our dreams. A: I agree. Tome for class! Bye. B: 80 .
A small thing
提示：请根据所给题目 "A small thing" 写一篇英语短文，叙述一件你经历过的小事。 要求：1.语言流畅、书写规范、卷面整洁，词数不少于60个；
毕业学校_____________ 姓名________________ 考生号________________
【解析】句意为：你的弟弟长什么样？what does sb. look like一般是询间某人的外表。B 项意为“他又高又瘦”，符合题意。故B项正确。
【解析】句意为：政府将采取行动解决中小学生课外负担沉重的问题。根据句意可知，空格处表目的，应用动词不定式；solve the problem是固定用法，意为“解决问题”，符合句意。故D项正确。
【解析】句意为：伟大的科学家霍金有着坚强的意志。他的疾病从来没能阻止他过有意义且丰富多彩的生活。stop sb. from doing sth.是固定搭配，意为“阻止某人做某事”，符合句意；A项意为“从……中学习”；B项意为“保护……免受……”；C项意为“从……中挽救，使免遭……”，均与句意不符。故D项正确。
【解析】句意为：Lucy在绘画方面越来越熟练。an old hand意为“老手”，即经验丰富的人，与D项意思相近。故D项正确。
【解析】句意为：这周末我不能和你一起远足了，因为我另有要事。have other fish to fry 是一个谚语，意为“另有要事”。故A项正确。
37.【答案】B 【解析】句意为：从那时起，人们不但可以到太空旅行，而且他们中的许多人还可以在太空站生活一段时间。not only…but also…为固定搭配，意为“不但……而且……”。故B项正确。
【解析】该句的主语"the United States"与空格后的"own space station"之间存在所属关系，表示“美国自己的太空站”，应用形容词性物主代词its。故C项正确。
【解析】根据空格后一句中的"live in space"可知，宇航员们在这些空间站生活很短的时间；A项意为“居住，生活”；B项意为“玩耍”；C项意为“拿，取”。故A项正确。【考点】动词辨析。
【解析】根据空格前一句中的"for a short time"并结合语境可知，此处指人们能够在空间站生活更长的时间，此处暗含比较。C项意为“更长的”，符合语境。故C项正确。
【解析】根据该句的主语"One of them"可知，谓语动词应用第三人称单数。故B项正确。【考点】主谓一致。
【解析】细节理解题。根据第二段第一句中的"princesses like Snow White...are usually good-looking and kind-hearted"可知，白雪公主是一个既漂亮又善良的女孩。故该句正确。
【解析】细节理解题。根据第二段第二句"But they have to depend on others to get out of trouble and find happiness."可知，并非所有的迪士尼公主都能靠自己摆脱困境、找到幸福。故该句错误。
【解析】细节理解题。根据第三段最后一句"So the princesses in its newer movies don't just have good looks"可知，迪士尼新电影中的公主并不只有美丽的外表。故该句错误。49.【答案】T
【解析】词义猜测题。根据画线短语所在句"If you are being bullied, don't put up with it—tell someone."和语境可知，如果你正在遭受欺凌，不要忍着，要告诉别人。由此可知，画线词应意为“忍受”，与A项意思相近。故A项正确。
【解析】推理判断题。根据第三段第一句中的"accept Coco's death"和下文描述可知，Eric 最后一次抚摸这只狗时很平静，是因为他已经接受了Coco的死亡。故D项正确。
【解析】推理判断题。根据最后一段最后一句"I see every day as the day that my life could be easily taken away, so I try to live my life to the fullest."可知，作者珍惜每一天，过着充实的生活。故B项正确。
【解析】根据该句中的时间状语"in the future"可知，此处应用一般将来时。故填will be。【考点】动词的时态。
【解析】encourage sb.to do sth.是固定搭配，意为“鼓励某人做某事”。故填to think。【考点】非谓语动词。
73.【答案】National 【解析】空格处修饰名词"Tea Museum"，应用所给词的形容词形式。此处指杭州中国茶叶博物馆，故填National。注意表示特定地名的专有名词首字母应大写。
【解析】love doing sth.是固定搭配，意为“喜欢做某事”。故填collecting。
76.【答案】What are you doing/What are you reading
77.【答案】I want to be a doctor/I'm going to be a doctor/A doctor
78.【答案】How are you going to do that/What are you going to do to be a doctor
79.【答案】I'm going to study in/at...（In/At...）…
【解析】本篇书面表达要求考生以"A small thing"为题，写一篇英语短文，讲述经历过的一件小事。写作时，主要使用第一人称，时态用一般过去时。写作时注意要保证结构完
【答案】One possible version（略）