高一英语必修一第二单元课文知识点练习题

  • 格式:doc
  • 大小:114.50 KB
  • 文档页数:10

课后强化演练

Unit 2 Part Ⅰ Warming Up, Prereading,

Reading & Comprehending

Ⅰ.单词拼写

1.The language is rich in v________, that is to say, it has a large number of words.

答案:vocabulary

2.Are you a visitor or a n________ here?

答案:native

3.Growing vegetables looks easy, but a________ there is a lot to learn.

答案:actually

4.I think the new ship is not good enough to make a long v________.

答案:voyage

5.One should always b________ his opinion on facts.

答案:base

6.He has lost his i________ card and was questioned by the police.

答案:identity

7.We all admire her for her speaking English f________.

答案:fluently

8.Tom and Jack are good friends; the former is a teacher, the ________ is a student.

答案:latter

9.They bought some new beds to furnish their new a________.

答案:apartment

10.We took the e________ to the eighteenth floor.

答案:elevator

Ⅱ.短语填空

at present, make use of, because of, come up, at the end of, even if, such as, a number of,

more than, in some ways

1.We stayed in all day ________ the rain.

答案:because of

2.________, the world economic situation to China should be an unusual good opportunity.

答案:At present

3.He lives ________ the road.

答案:at the end of 4.I know many of them, ________ John, Peter and Tom.

答案:such as

5.________ she were very busy, she would go.

答案:Even if

6.We are ________ energy from the sun in many ways.

答案:making use of

7.________ people complained about the poor lighting in the museum.

答案:A number of

8.He rang to say he would be late home—something had ________ at the office.

答案:come up

9.________ a quarter of the students never finished their courses.

答案:More than

10.As you see, we look the same ________.

答案:in some ways

Ⅲ.单项填空

1.I can't imagine an old man over seventy succeeding in his ________ across the Atlantic in

a boat.

A.journey B.tour

C.voyage D.travel

解析:voyage主要指远距离的水上旅行,符合句意。

答案:C

2.A number of questions ________ at the meeting yesterday, but none was answered.

A.cared about B.came up

C.dug out D.set up

解析:句意:昨天会议上提出了很多问题,但都没有得到答复。come up被提出,符合句意。care about关心;dig out掘出;set up建立。

答案:B

3.The use you ________ time is really practical.

A.make B.take

C.make of D.take of

解析:此句为含有定语从句的复合句,先行词为the use,此题是对make use of的考查,其中of不能省。

答案:C 4.—Will you go to Mary's birthday party?

—No. ________ invited, I can't go. I'll be too busy then.

A.If B.Unless

C.Even if D.When

解析:根据“我不能去。(因为)那时我很忙”可知答句意为“即使被邀请……”,故选C。even if引导让步状语从句。

答案:C

5.The number of people who speak English ________ larger, and a large number of people

________ native speakers.

A.are; are B.is; are

C.is; is D.are; is

解析:此句是并列句,前一分句的主语是“the number of people”,谓语动词用单数形式;后一分句的主语是“a large number of people”,谓语动词用复数形式,故选B。

答案:B

6.David is getting on well with his boss—he can always ________ a new idea for pleasing

the boss.

A.keep up with B.put up with

C.come up with D.catch up with

解析:考查动词短语辨析。句意:David与他的老板相处很好——他总是能提出一个新主意让老板满意。come up with提出,想出,符合语意。keep up with跟上;put up with容忍;catch up with赶上;均不符合语境。故选C。

答案:C

7.—Do you think it's a good idea to make friends with your students?

—________, I do. I think it's a great idea.

A.Really B.Obviously

C.Actually D.Generally

解析:句意:——你认为和你的学生交朋友是一个好主意吗?——实际上,我就是这样做的,我认为那是个很不错的主意。actually实际上;really真正地;obviously明显地;generally大体上。故选C。

答案:C

8.________ the story of our village, an interesting film was made by the famous director. A.Based on B.Basing on

C.Be based on D.Being based on

解析:句意:以我们村的这个故事为依据,这位著名导演导演了一部有趣的电影。题中涉及be based on短语,句中based on the story of our village为v.-ed分词短语作状语,为非谓语动词结构,故选A。

答案:A

9.—Is everyone ________ at the meeting?

—No, Tom is not here. He has something else to do.

A.present B.alive

C.silent D.missing

解析:根据答语可知问话人是想知道是否大家都出席了会议。present出席的,到场的。故选A。

答案:A

10.Of the two football teams, the former comes from England; ________ comes from Brazil.

A.the other B.another

C.the second D.the latter

解析:the other与one搭配,构成one ... the other ...一个……另一个……;another指众多里的一个,不强调顺序;the second第二个,表顺序,实际数目可能多于两个;the latter表示前面提到两者中的后者。故选D。

答案:D

11.Ellen is ________ in both English and French, which gives her an advantage over other

candidates.

A.practical B.grateful

C.exact D.fluent

解析:句意:埃伦说英语和法语都很流利,这使她比其他候选人更有优势。practical实际的;实用的;grateful感激的;exact精确的;准确的;fluent流利的。故选D。

答案:D

12.You should not look down upon a man ________ his poverty.

A.because B.because of

C.for D.though

解析:题意:你不应该因为一个人贫穷而看不起他。because of后接名词,符合语境。