2018-2019学年高二英语下册课时作业题23
- 格式:doc
- 大小:107.00 KB
- 文档页数:10
课时作业(二) Unit 22 Environmental Protection
Ⅰ.单句语法填空
1. They found themselves________(trap) in the burning building as
soon as they woke up.
答案: trapped
2.While we are having an exam,it is not proper to
refer________our notes or dictionaries.
答案: to
3.A man,________ (sacrifice) his life for his country,is a true man.
答案: sacrificing
4.—What did the doctor say?
—He ________(tell) Jim ________(lie) in bed for two days.
答案: told;to lie
5.The number of people________sixty at present,but a number of
people________coming here to get tickets for free.(be)
答案: is;are
6.Because they couldn’t find proper wood,they used bamboo
as________substitute.
答案: a
7.Our school doesn’t advocate students’ ________(stay) in
the classroom too long.We think they should have time for sports.
答案: staying
8.They are ready to take________(act) regardless
of________consequence.
答案: action;the
9.Oil prices have risen by 32 percent since the start of the year,
________(reach) a record US $57.65 a barrel on April 4.
答案: reaching
10.________(give) the general state of his health,it may take him a
while to recover from the operation.
答案: Given
11.Do look ________before doing whatever you want to do.
答案: ahead
12.The president spoke at the business meeting for nearly an hour
without ________(refer) to his notes.
答案: referring
13.He told me how he had given me shelter and protection,without
which I __________________(die) of hunger.
答案: would have died
14.—I’m sorry that I didn’t work out this problem.
—It’s________our ability.I didn’t work it out,either.
答案: beyond
Ⅱ.选词填空
ahead of,sacrifice,a number of,condemn,advocate,threaten,be trapped
in,given that,take action,lead to;in turn
1.A mother and his son__________________a big mountain.
答案: were trapped in
2.Suddenly the mother seized a stick and stood
bravely__________________him.
答案: ahead of
3.A mother can__________________her life to protect her son.
答案: sacrifice
4.However,__________________ people concentrate on money,not showing respect for their mothers,and even______________them.
答案: a number of;condemn
5.Therefore,I call on all of us to love mothers
and______________doing something for our mothers.
答案: advocate
6.She__________________the wolf with the stick,so the wolf
had to go away finally.
答案: threatened
7.The globe is becoming warmer.We must________________ to
rce the greenhouse effect.
答案: take action
8.Difficulties like these can__________________a lifelong fear of
mathematics.
答案: lead to
9.______________ordinary people are surrounded by all different
kinds of ads,selecting a suitable product is not that easy.
答案: Given that
10.The headmaster asked everyone the same
question________________.
答案: in turn
Ⅲ.根据汉语提示,选用练习Ⅱ中的句子完成语段训练
从前一位母亲和她的儿子迷了路困在了大山中。更糟糕的是,这时一只狼出现在她们面前,她们一下子不知如何是好,狼离她们越来越近。突然,这位母亲抓住了一根木棍勇敢地站在儿子的前面。她用木棍威胁狼,狼只得离开。我们从这个故事可知,母亲在危险面前敢
于献出生命来救她的儿子。可是现在许多人只注重金钱,不尊重他们的母亲甚至谴责他们自己的母亲。我认为政府应当采取措施提倡为我们的母亲做些事情。
参考答案
Once upon a time,a mother and his son lost their way,who were
trapped in a big mountain.What was worse,a wolf turned up at that time,and they didn’t know what to do at a loss.The wolf came to them nearer
and nearer.Suddenly the mother seized a stick and stood ahead of her son
bravely.She threatened the wolf with the stick,so the wolf had to go
away.From the story,we learn that a mother can sacrifice her life to save
her son in face of danger.However,a number of persons concentrate on
money,not showing respect for their mothers and even condemn their
own mothers.I think the government should take action and advocate
doing something for our mothers.
Ⅳ.阅读理解
On Mother’s Day when we visited Mom in the hospital,she told us
she believed that those operations had been worth it because they had
bought her some time.“But now,it’s time to go home and‘take care of
business’.”
Shortly after coming home,Mom announced that she planned to
make a quilt,which she had never done before.When I asked why,she
said,“Dying is boring,and it’s never too late to learn something
new.”Over the next few months Mom worked hard on the quilt,a simple
pattern called “Grandmother’s Garden”.
As she picked up a piece of calico (印花厚布),she would say,“This reminds me of the dress you wore on your first day of
school,”or“This blue was your father’s favorite color.” Each
recollection opened the door for a conversation about those things that
she wanted to share.As the quilt grew,Mom weakened.It was a sad
reminder that time was passing too quickly.In the end,she became too
sick to work on the quilt.
Mom died before the quilt was finished,but that was all right.She
had creatively used it as a tool to teach me her final lesson,that