高三一轮复习同步精练 必修3 Unit 2 Healthy eating

  • 格式:doc
  • 大小:87.50 KB
  • 文档页数:5

嘉兴英语教学网 收集整理 欢迎使用

第 1 页 共 5 页 Unit 2 Healthy eating

Ⅰ. 完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

I have frequently had the same chat line for more than three years now and have made some

wonderful online friendships.However,I have become __1__with the typical chat and internet all

together.__2__,I decided to take a __3__.

After about a week of being off line,I returned late one night to check my __4__.In my box

was an e-mail from an old friend I had met in a __5__room.She was talking on and on about a

man who had recently entered the room and thought he was my “male __6__”.I wasn’t

interested at all in the e-mail and __7__my business.

Later that night,I found myself wandering the Internet and I __8__across an photo gallery

that was quite entertaining.As I clicked from one __9__to the next,I ran across one gentleman’s

photo.I was stunned(打晕)by his presence.About 10 minutes had gone by when I finally

__10__myself away from the Photo and decided to venture(斗胆)into chat.There,I found the

__11__who had sent me the e-mail earlier that week.She __12__to tell me something else about

this man.“You just have to meet him.”she said,“How much alike you are”.I laughed at her

thinking it was __13__.“No,I am serious!You have got to talk to him.”I finally agreed that I

would make effort to do __14__later on and left the chat quickly.Again,finding myself staring at

this anonymous(匿名的)photo I had found __15__.

1.A.interested B.bored C.delighted D.amazed

解析:根据下文So,I decided to take a break判断;我常到网上一个聊天室聊天,至今已经三年多了。在那里认识了一些很不错的网友,但是我已经厌倦了这种聊天和上网。

答案:B

2.A.Yet B.Still C.So D.Anyway

解析:so因此;yes然而;still尽管如此;anyway无论如何;于是我决定歇一歇。

答案:C

3.A.breath B.look C.break D.moment

解析:take a break中断一段时间;take a moment花一些时间;根据下文After about a week

of being off line(罢网了大约一周后)判断。

答案:C

4.puter B.line C.letter D.mail

解析:罢网了大约一周后,一天晚上我上网查邮件(mail)。

答案:D 嘉兴英语教学网 收集整理 欢迎使用

第 2 页 共 5 页 5.A.chat B.secret C.post D.duty

解析:信箱里有封电子信函,是我在聊天(chat)室结识的一位女聊友寄来的。

答案:A

6.A.double B.classmate C.example D.image

解析:根据下文的alike判断;她滔滔不绝地谈起最近来聊天室的一个男子,她说那人就像是我的“男性版”。

答案:A

7.A.set out B.set off C.set about D.set up

解析:set out=set off出发,启程;set about开始做,着手处理;set up建立;我对这封电子信函一点也不感兴趣,就去着手做(set about)我自己的事情了。

答案:C

8.A.found B.ran C.met D.went

解析:当天晚些时候,我又到网上去漫游,偶尔发现(run across)了一个还挺逗乐的相片库。

答案:B

9.A.photo B.website C.picture D.mark

解析:我一张张图片点击下去,当看到一位男士的照片时,顿感眩晕。

答案:C

10.A.put B.tore C.kept D.broke

解析:tear oneself away from忍痛离开。十分钟过去了,我花了好大的劲才放开那张照片,并决定斗起胆子去聊天。

答案:B

11.A.figure B.gentleman C.angel D.lady

解析:信息词见第5空所在的句子;聊天室里有那周早些时候给我发了邮件的女聊友。

答案:D

12.A.continued B.refused C.began D.wanted

解析:信息词见第6空所在的句子;她继续跟我谈到了关于这名男子的一些别的情况。

答案:A

13.A.surprising B.puzzling C.amusing D.outgoing

解析:我笑话她肯定觉得这事儿挺逗趣。

答案:C

14.A.out B.so C.up D.away

解析:我最后同意以后会找机会聊一聊(do so),就匆匆地离开了聊天室。 嘉兴英语教学网 收集整理 欢迎使用

第 3 页 共 5 页 答案:B

15.ter B.sooner C.more D.earlier

解析:信息词见本句的again与第8~9空所在的句子;再次返回去凝视之前看到的无名人士的照片。

答案:D

Ⅱ. 句型转换

1.A.The poor old man made his living by collecting rubbish.

B.The poor old man ________ by collecting rubbish.

2.A.This is an agreement that will be greatly beneficial to both parties.

B.This is an agreement which will be ________ to both parties.

3.A.Many patients can get the benefit of the new treatment in the hospital.

B.Many patients can ________ the new treatment in the hospital.

4.A.Why don’t you go there right now?

B.Why ________?

5.A.He worked as a spy for his government for ten years.

B.He ________ for his government for ten years.

6.A.If you don’t go,I shall not go.

B.If you don’t go,________ I.

7.A.He has two sons,and both of them look like him.(变为全部否定句)

B.He has two sons,and ________ of them ________ like him.

8.A.It was so difficult a problem that none of us worked it out.

B.It was ________ difficult problem that none of us worked it out.

答案:1.earned his living 2.of great benefit 3.benefit from 4.not go there right now

5.spied 6.neither/nor shall 7.neither;looks 8.such a

Ⅲ.阅读理解

Many kids turn up their noses at the thought of eating fish because,well,it can smell

“fishy”. While it is usually a healthy source of protein in the diet,there may be several reasons

to avoid biting into a forkful of fish. Before you break out the tartar sauce,learn some facts about

fish to keep yourself and the environment healthy.

Some fish may contain harmful chemicals,which can be the result of both natural causes and

water pollution. Mercury is a poisonous chemical,which occurs naturally in oceans and the

Earth’s crust,but also comes from man-made sources,such as pesticides,burning garbage,and the releasing of fossil fuels.

Polychlorinated biphenyls (PCBs),a group of chemicals,can also be found in some fish.