2014年重庆市中考英语(B卷)试题含答案
- 格式:docx
- 大小:33.51 KB
- 文档页数:13
2014年中考真题
重庆市2014年初中毕业暨高中招生考试
英语试题(B卷)
(全卷共九个大题 满分:150分 考试时间:120分钟)
注意事项:
1•试题的答案书写在答题卡上,不得在试卷上直接作答。
2•作答前认真阅读答题卡上的注意事项。
3.考试结束,由监考人员将试题和答题卡一并收回。
第I卷(共100分)
I.听力测试。(共30分)
第一节(每小题1.5分,共9分)
听一遍。根据你所听到的句子,从 A、B、C三个选项中选出最恰当的答语,并把答题
卡上对应题目的答案标号涂黑。
1. A. How are you? B. Why n ot? C. Nice to meet you, too!
2. A. Never mind. B. Well don e. C. Of course.
3. A. Me, too! B. Yes, I?d love to. C. Noth ing serious.
4. A. Hold on, please. B. Not at all. C. I thi nk so.
5. A. Good luck! B. That?s right. C. It doesn?t matter.
6. A. Have a good time! B. What a fine day! C. Just a minu te.
第二节(每小题1.5分,共9分)
听一遍。根据你所听到的对话和问题,从 A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答
题卡上对应题目的答案标号涂黑。
7. A. Blue. B. Red. C. Black.
8. A. Beh ind the door. B. U nder the bed. C. In the schoolbag.
9. A. Watch ing TV. B. Going shopp ing. C. Liste ning to music.
10. A. Lucy?s. B. Mr. Brow n?s. C. Mary?s.
11. A. 60 dollars. B. 70 dollars. C. 80 dollars.
12. A. Next Friday.
第三节(每小题1.5分 B. Next Saturday.
,共6分) C. Next Su nday.
听两遍。根据你所听到的长对话,从 A、
上对应题目的答案标号涂黑。
听下面一段材料,回答第 13和14小题。
13. Who is going to wash the car? B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡
A. Mike. B. Alice. C. The father.
14. What will the girl buy for her father?
A. A coat. B. A jacket. C. A shirt.
听下面一段材料,回答第 15和16小题。
15. Where does the woma n want to go? 2014年中考真题
A. To the hospital. B. To the post office. C. To the museum. 2014年中考真题
16. How will the woman go there?
A. On foot. B. By bus. C. By bike.
第四节(每小题1.5分,共6分)
听两遍。根据你所听到的短文内容,从 A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题
卡上对应题目的答案标号涂黑。
17. Paul is head of ______ .
A. the school B. the factory C. the team
18. Paul says there are many importa nt and in teresti ng activities ____ .
A. each week B. each month C. each year
19. The students can find ______ in the New Student Handbook.
A. good n ews B. their homework C. the school map
20. This speech was probably made ______ of the term.
A. at the beg inning B. in the middle C. at t he end
II. 单项选择。(每小题1分,共20分)
从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白外的最佳答案,并把答题卡上对应题目 的答案标号涂黑。
21. --- What time do you usually go to school, Jack?
--- ________ about half past seve n.
A. On B. In C. At D. For
答案:C考查介词。根据 what time表示具体点时间知道。而 A和B用when。
22. Help _______ to some fish, Jeff.
A. you B. your C. yours D. yourself
答案:D考查代词。根据短语 help on eself随便吃得答案。
23. --- What?s your favorite ____ , Bob?
---Cats. They?re so lovely.
A. pla nt B. job C. sport D. ani mal
答案:D考查名词词义。根据答语 cats是猫动物。
24. Joli n is _______ famous sin ger. She has a lot of fans.
A. a B. an C. the D. /
答案:A考查冠词。根据famous是发辅音,同时表示一名歌手,泛指。
25. I?d like to have a try, _____ I may fail.
A. since B. though C. un til D. after
答案:B考查连词。根据句意虽然可能失败,但也要试一下。
26. Yesterday_______ people came to the tow n t o watch the car race.
A. hun dreds B. hun dred C. hun dreds of D. hun dred of
答案:C考查数词。直接修饰 people且没有具体数字修饰用复数有介词 of。
27. There _____ more and more foreig ners lear ning Chin ese now.
A. is B. are
答案:B考查主谓一致及时态。根据
^态。
28. --- Would you like coffee or tea?
--- ________ . Some water, please.
A. Both B. Neither
答案:B考查不定代词区别。根据答语 C. was D. were
foreigners用复数,排除 A和C,再由now用一般时
C. Either D. All
water,选择的coffee和tea都没有,表示否定,其 2014年中考真题
它三个肯定,A和C是两者,而D是三者或以上,数量也不对。
29. 1?11 ____ stay at that hotel agai n. It?s so dirty and noisy.
A. really B. usually C. still D. never
答案:D考查副词词义。根据后面 dirty和noisy应该是再也不去了,否定词,前三个是肯
定词。
30. The man is feeli ng much better now, so you_____ call a doctor.
A. need n?t B. can?t C. must n?t D. should n?t
答案:A考查情态动词。根据前面 better知道应该是不必去医院。 B是不能,C是不准,D
是不应该,句意均错误。
31. --- Where is Lin da? I can?t find her any where.
---She ______ the flowers in the garde n.
A. waters B. is wateri ng C. watered D. has watere d
答案:B考查时态。根据问句 where is…?询问此人现在在哪儿,当然回答是此时在做何
事。
32. You?d better ____ Oliver about it. It?s secret.
A. tell B. to tell C. n ot tell D. not to tell
答案:C考查非谓语不定式。根据 had better (not) do sth.排除B和D,再由secret知道答
案。
33. Keep quiet, please! Talk ing_____ duri ng the meeti ng.
A. is not allowed B. is allowed C. does n?t allow D. allows
答案:A考查被动语态。根据主语 talking物作主语用被动排除 C和D,再由be quiet知道
不允许讲话。
34. --- Will you be back before 10 o?clock?
--- ______ . The exam won?t be over un til eleve n.
A. I hope not B. Here you are C. I?m afraid n ot D. Best wishes
答案:C考查交际用语。由10 o?slock和eleven知道不行,其它不符合语境。
35. She wants to _____ her job and go to study in Australia.
A. grow up B. wake up C. pick up D. give up
答案:D考查短语辨析。根据后面 study,当然只有放弃工作才能 study。A是长大成人,B
醒来,C是捡起或捎带。
36. --- Could you please tell me _______ ?
---Two mon ths ago.
A. whe n did you take this photo B. whe n you took this photo
C. where did you take this photo D. where you took this photo
答案:B考查宾语从句。根据答语是过去时间且宾语从句用陈述语句语序。
37. Your uncle will come to see you as soon as he _____ here.