2019版高考英语一轮基础习选题 Unit 4 Sharing(含解析)新人教版选修7

  • 格式:doc
  • 大小:49.50 KB
  • 文档页数:6

最新中小学教案、试题、试卷

教案、试题、试卷中小学 1 Unit 4 Sharing

李仕才

一、阅读理解。

As is known to us all, many teen celebrities(名人) feel and think that having a slimmer figure

can do great good to them. But, does size really matter? Are teenage fans trying hard to become

like their celebrity idols(偶像)? Do celebrities really have the power to influence people,

especially teenagers?

For the longest time, many parents blame teen idols for influencing the way their kids act.

Have you noticed how teens idolize the celebrities these days? Even, their personal affairs

are being followed by kids these days. Take for example the case of Lindsay Lohan and Mary Kate

Ashley. They are definitely famous teen stars. But, since they are trying to project an image

to satisfy a lot of people in show business, their health and body suffer. Many kids are aware

of this problem. But they are easily influenced by these celebrities to exercise and eat less.

It is a fact that the media, and especially famous teen celebrities, can influence people

powerfully. But teenagers are easily influenced because teenage years are the period when our

personality and identity developments take place. Teens watching TV shows and reading magazines

are easily pulled into the dieting and harmful eating habits because the media have some ways

to pull these acts. They use thin models and celebrities to endorse(做广告宣传) products or to

star in an up-and-coming shows or movies. With fierce competition, celebrities are forced to

eat less and do extreme exercise routines to get the roles or offers that come their way.

Living in today’s time and generation is a bit disturbing to a lot of parents. Media,

especially as well as the celebrities, have a very powerful influence to drive teenagers to good

or bad. It’s good that we can control ourselves to avoid bad things from happening. If not,

parents should really be aware and guide their teens to determine what’s in and what’s out.

【文章大意】本文主要讲述青少年如何受偶像的影响以及偶像们也受青少年的影响这种社会现象, 以此警示家长们正确利用偶像对孩子们的影响。

1. From the passage we can find Lindsay Lohan ________.

A. lives an unhealthy lifestyle

B. lives a rich and happy life

C. doesn’t get any exercise

D. sets a good example for teenagers 最新中小学教案、试题、试卷

教案、试题、试卷中小学 2 【解析】选A。细节理解题。根据第二段“. . . their health and body suffer”可知她过着不健康的生活, 故选A。

2. According to the writer, why are teenagers easily influenced by some TV shows?

A. They are tired of school.

B. Their celebrity idols appear in many TV shows.

C. They’re in their development period.

D. They have nothing to do in their spare time.

【解析】选C。细节理解题。根据第三段“But teenagers are easily influenced because teenage years

are the period when our personality and identity developments take place”可知青少年是个性等的发展阶段, 易受影响, 故选C。

3 Many celebrities have to be on diet________.

A. to keep healthy to face competition

B. to survive under pressure

C. to keep a slim size

D. to satisfy their teenage fans

【解析】选B。细节理解题。根据第三段的最后一句话“With fierce competition, celebrities are forced

to eat less and do extreme exercise routines to get the roles or offers that come their way. ”判断明星们的节食是因为压力太大。故选B。

4. What’s the best title for the passage?

A. Parents’ responsibilities

B. Advice on self-control

C. Bad influences of celebrities

D. Media’s bad influences

【解析】选C。主旨大意题。通读全文, 文章主要叙述了明星们对孩子们的不良影响。故选C。

二、单句语法填空

1.This machine is very easy ________ (operate). Anybody can learn to use it in a few minutes.

答案:to operate 主+be+adj.+to do ... 为固定句式。其中to do以主动形式表被动含义。

2.We are dying ________ (know) the results after every exam.

答案:to know be dying to do ... “渴望/极想做某事”。

3.We have made an ________ (adjust) to our price and give you a special discount of 3 percent.

答案:adjustment make an adjustment to ... “对……作出调整”。 最新中小学教案、试题、试卷

教案、试题、试卷中小学 3 4.There is no need ________ (put) the meeting ahead because we still have three weeks before

the end of the term.

答案:to put There is no need to do ... “没有必要做某事”。

5.Alice stood at the window from ________ she could see the scenery of the park.

答案:where 句意:艾丽斯站在窗前,从那里她可以看到公园的景色。该句为from where 引导的定语从句。

6.Who will be in charge of the ________ (distribute) of food and clothing to the flood victims?

答案:distribution 定冠词the后应为名词形式,故填distribution。

7.Not the teacher but the students ________ (be) hoping to go there.

答案:are not ... but ... “不是……而是……”,当连接两主语时,谓语动词的数遵循就近原则,故填are。

8.In a word, we should offer our help and love to the persons ________ need.

答案:in in need “在困难中;在危急中”。

9.I doubt ________ he is fit for the job.

答案:whether doubt用于肯定句,后面常用whether引导宾语或同位语从句。I doubt whether ...

“我怀疑是否……”。

10.The problems of global warming cannot be solved without the ________ (participate) of