高中英语《Unit 1 Lifestyles》
- 格式:docx
- 大小:18.67 KB
- 文档页数:6
号顿市安谧阳光实验学校高一英语课下作业北师大版必修1《Unit 1 Lifestyles》Section Ⅰ课时跟踪检测
Ⅰ.单词拼写
1.We prefer a (和平的) discussion to a hot fight.
答案:peaceful
2.He (打开) on the computer and began to work.
答案:switched
3.What kind of (生活方式) would you like to live?
答案:lifestyle
4.I know it’s almost (午夜), but we’d better go on and
get the job finished.
答案:midnight
5.Nowadays, many people have a (便携式的) computer to do
their work.
答案:portable
6.The (文件) he passed me just now is very important. 答案:document
7.All the people ran out of the building when the fire (警报) went off.
答案:alarm
8.There is something wrong with the (遥控) control, so you
can’t watch TV tonight.
答案:remote
Ⅱ.单项填空
1.Our next door neighbour said he would________ the police if we
made any more noise.
A.complain about it to B.complain to us about
C.complain us to D.complain us about
解析:句意:我们的邻居说如果我们再制造噪音,他将向警察投诉。complain
about sth. to sb.“向某人抱怨某事”。
答案:A
2.I don’t like to watch this. There’s a better programme on CCTV
6. Please________.
A.turn back B.turn on
C.switch off D.switch over 解析:switch over表示“转换频道”,符合语境。
答案:D
3.The message is very important, so it is supposed ________ as soon
as possible.
A.to be sent B.to send
C.being sent D.sending
解析:句意:信息非常重要,因此应该尽快发出去。be supposed to do
sth.“应该做某事”,且it与send之间为被动关系,故选A项。
答案:A
4.When it was time for dinner, the dining hall soon________ the
students.
A.filled B.was filled of
C.filled up D.was filled with
解析:句意:当到了吃晚饭的时候,餐厅里很快就挤满了学生。be filled
with = be full of “充满……”。
答案:D
5.— Didn’t you have a good time at the party?
— Of course I did. As a matter of fact, I had such fun that time
seemed to________ so quickly. A.go by B.go away
C.go out D.go over
解析:本题考查动词词组。go by“(时间)过去,流逝”;go away“离开”;go out“出去,熄灭”;go over“温习”。根据题意应选A项。
答案:A
6.— What are the terrible noises?
— The neighbours________ for a party.
A.have prepared B.are preparing
C.prepare D.will prepare
解析:考查时态。句意:“那些严重的噪音是怎么回事?”“邻居们正在准备派对。”由现在还有噪音这种情况判断,应该用现在进行时。
答案:B
7.Nowadays,a large number of women,especially those from the
countryside, ________ in the clothing industry.
A.is working B.works
C.work D.worked
解析:该句主语为“a large number of women”,所以谓语动词应用复数,然后根据时间状语“nowadays”可判断出用一般现在时,表示经常发生的动作或存在的状态。 答案:C
8.________ I can’t say that you’ll be as good at playing tennis
as me, I believe progress will follow if you take my advice.
A.When B.While
C.Therefore D.As
解析:此题考查while引导的让步状语从句。句意:“尽管我不能肯定地说如果你听了我的建议就可以像我一样擅长网球,但我相信你肯定会有进步”。
答案:B
9.After he retired, Roger________ painting for a while, but soon
lost interest.
A.took up B.saved up
C.kept up D.drew up
解析:句意:Roger退休后,从事了一阵子绘画,但很快就失去了兴趣。take up“开始从事”,符合语境。
答案:A
10.Mike is the most suitable person________ the task.
A.finished B.finishes
C.to finish D.finishing
解析:句意:迈克是完成这项任务最合适的人选。当名词前有形容词的最高级修饰时,其后常用不定式作定语。故本题应选C项。
答案:C
Ⅲ.阅读理解
A
Most of us lead unhealthy lives; we spend far too much sitting down.
If in addition we are careless about our diets, our bodies soon become
loose and fatty and our systems slow moving. There are some aspects (方面) of our unhealthy lives that we cannot avoid. I am thinking of such
features of modern city life as pollution, noise, rushed meals and stress.
But keeping fit is a way to reduce the effects of these evils. The usual
suggestion to a person who is looking for a way to keep fit is to take
up some sport or other. While it is true that every weekend you will find
people playing football and hockey in the local park, they are
outnumbered a hundred to one by the people who are simply watching them.
For those who do not particularly enjoy competitive sports — and
it is especially difficult to do so if you are not good at them — there
are such separate activities as cycling, walking, jogging and swimming.
What often happens though is that you do them in such a leisurely way,
so slowly, that it is doubtful if you are doing yourself much good, except for the fact that you have at least managed to get up out of your armchair.
Even after you have found a way for keeping in shape, through sport
or gymnastics, you are still only half way to good health, because,
according to the experts, you must also master the art of complete mental
and physical relaxation (放松). It has to do with deep breathing,
emptying your mind of all thoughts, meditation, and so on. Yoga, as
practiced in the West, is the most widely known and popular of the systems
for achieving the necessary state of relaxation. It seems ironical (讽刺性的), though, that as our lives have improved in a material sense we
have found it increasingly necessary to go back to forms of activity —
physical effort on the one hand and relaxation on the other — which were