英语专业大三高级英语答案
- 格式:doc
- 大小:11.50 KB
- 文档页数:1
2011-2012-英文专业高级英语大三上-期末复习材料Final ReviewThe Loons:About the author:Margaret Laurence is one of the major contemporary Canadian writers. She was born in Neepawa, Manitoba, and was educated at the University of Manitoba. After marrying an engineer, she moved with her husband to Africa and lived there for a number of years. She began her literary career in 1954 by editing A Tree of Poverty, a collection of Somali poetry and prose. Margaret Laurence’s imaginative dealing with African life established her reputation as a writer before she began to publish fiction with a Canadian background. Margaret Laurence won the Governor General’s Award for fiction for both A Jest of God and The Diviners and has been the recipient of honorary degrees from half a dozen Canadian universities.Her publications include This Side of Jordan(1960), The Stone Angel(1964), A Jest of God(1966), The First Dwellers(1969), and The Diviners(1974).About the Loons:“The Loons” (1970) is included in the Norton Anthology of Short Fiction, 2nd Edition, 1981. This touching story tells of the plight of Piquette Tonnerre, a girl from a native Indian Family. Her people were marginalized by thehighlighted by the author in her works. The most prominent feature of this novel is its symbolism,namely the parallel of the loons and Piquette.The article gives a tentative interpretation of the symbolism between the loons and the heroine piquette from three aspects:the environment,temperament and destiny.II. Paraphrase1. with a face that seemed totally unfamiliar with laughter who looked deadly serious, never laughed2. Sometimes old Jules, or his son Lazarus, would get mixed up in a Saturday-night brawl.Sometimes old Jules, or his son Lazarus, would get involved in a rough, noisy quarrel or fight on a Saturday night.3. her attendance had always been sporadic and her interest in schoolwork negligible.She often missed her classes and had little interest in school.4. she existed for me only as a vaguely embarrassing presence.I only knew her as a person who would make other people feel ill at ease.5. She dwelt and moved somewhere within my scope of vision.She lived and moved somewhere within my range of sight. (Although I saw her, I paid little attention to her.)6. If it came to a choice between Grandmother Macleod and Piquette, Piquette would win with hands down, nits or not. If my mother had to make a choice between Grandma Macleod and Piquette, she would certainly choose the latter without hesitation, no matter whether the latter had nits or not.7. Her defiant face, momentarily, became unguarded and unmasked, and in her eyes there was a terrifying hope. Normally, she was a defensive person, and her face was guarded as if it was wearing a mask. But when she was saying this, there was an expression of challenge on her face, which, for a brief moment, became unguarded and unmasked. And in her eyes there was a kind of hope which was so intense that it filled people with terror.8. She looked a mess, to tell you the truth, a real slattern, dressed any old how.She looked a mess, to tell you the truth; she was a dirty, untidy woman, dressed in a very careless way.9. She was up in court a couple of times—drunk and disorderly, of course.She was brought in court several times, because she wasdrunk and disorderly as one could expect.10. My mother brightened visiblyOne could see clearly that my mother became very happy, gladdened.11. the water glistening … caught itthe water shining and sparking with a green light as the sun reflected on it12. Wounded, I stamped away.My feelings hurt, I walked away angrily, with loud heavy steps.13. My acquaintance … not extensive.I don’t know many Indians.14. a daughter of the foresta girl who was born and reared in the forest, who knoweverything about and felt at home with the forest15. prophetess of the wildsfemale prophets; women who knew all the secrets of the wilds, who could predict future events concerning the wilds. The wilds: wilderness, nature16. thrashing my arms … I never grew co ld.flinging my arms and legs so fast and so violently and energetically that I didn’t feel cold at all.17. If you mean … you hear?If you mean the place where my father and I and theother people live, you’d better shut up.18. Neither of us suspe cted … listening.Neither of us guessed that this would be the last time we would ever sit there together on the shore, listening.19. Piquette and I remained … one another.Piquette and I failed to improve our relationship and continued to feel unc omfortable in each other’s company for the rest of the summer.20. I could not reach Piquette at all.I could not understand, impress or make Piquetterespond to my suggestions.21. She remained both a reproach and a mystery to me.I blamed myself (for being unable to make Piquette’sresponse warmer) and at the same time found her mysterious.22. I saw nothing … and my mother’s.I was so deeply absorbed and engrossed in my pain andmy mother’s that I did not notice what was going on around me.23. When I looked outwardly.When I emerged from my personal misfortune and began to look toward the outside world again.24. The jukebox was booming … thunder.The jukebox was making resonant sounds like thunders,the only difference being the jukebox’s sound having a tune.25. its chrome and rainbow glass.The jukebox is made of chrome and glass with rainbow colors.26. was animated now with a gaiety that was almost violent.Her face was made lively and spirited by a kind of gaiety that was extremely intense and almost uncontrollable. 27. her hair was … frizzily permed.Her hair had a permanent wave with small tight curls.28. her features were still heavy and blunt.Her features were still coarse and plain.29. her skin-tight skirt … slender body.Her tight-fitting skirt and sweater in orange color displayed a soft and slender body in an effect good enough to be envied.30. It’s just about the on’y thing … fun.This small and unimportant town is very dull, and the only thing that is interesting is dancing.31. Boy, you couldn’t catch me stayin’ here.You couldn’t by any chance find me staying in this small place,32. I don’t give a shit about this place.I don’t care at all about this place.33. All the old bitches an’ b iddies.all the old malicious, bad-tempered, gossiping women 34. For the merest instant, then I saw her.For the briefest moment, I saw her as what she really was without her usualpretence.35. As I mouthed the conventional phrases.As I said those conventional phrases of congratulations in an affected and insincere manner.36. The one store had become several dozen.There had been only one store in the past, but now there were several dozen stores.37. who had heard the crying of the loonswho had truly understood the meaning and emotion conveyed in the crying of the loons.38. would hit out at whoever was nearestwould aim a blow at (try to hit) anybody who happened to be nearest39. failed several gradesfailed in schoolwork and had to repeat the same grade for several times40. What about Roddie and Vanessa?What will happen to our children Roddie and Vanessa if we have her with us for the summer?41. I’ll bet anythingI am absolutely sure42. her mauve-veined handsher hands with visible pale purple veins43 .I had trouble in stifling my urge to laughI could hardly suppress my urge to laugh.44. we all piled into…we all crowded into…45. he had to get back to his practiceHe had to go back to his work as a doctor46. the filigree of spruce treesspruce trees grown in a pattern like a filigree, which is a delicate, lacelike ornamental work of intertwined wire of gold, silver, etc.47. a little more bleached and fissuredbecame more colorless and had more cracks48. how well the place had winteredAfter the winter the place still remained in a good shape.49. Her long hair hung black and straight…Her hair, which was long, black and straight, hung around her shoulders.( Black and straight hair shows Piquette was a girl of Indian background. So does her broad, coarse-featured face.)50. as though she no longer dwelt within her own skullas though she had gone elsewhere/ as though her mind had gone out of her body51. with a sudden flash of scornwith a sudden display of scorn52. Unlikely as it may seemAlthough this may seem impossible53. I set about gaining…I started trying to win54. So what?Why is that so important? Why should I care?55. I ain’t supposed to do no more walking.(informal spoken English) I am not supposed to do more walking than necessary reach.56. Who gives a good goddamn?(slang)Who cares?57. As an Indian, Piquette was a dead lossIf a person wished to get any information about the Indians and their way of life, going to Piquette for it was completely useless.58. a steak of ambera long line of a brownish-yellow translucent color59. the lake was “path of the moon”a line of moonlight reflected on the lake60. branches blackly sharp against the skyThe branches looked black and clear with the sky as the background61. ululating soundloud sound of wailing, lamenting62. failed my fatherdisappointed my father’s hope that we should enjoy each other’s company, become friends.63. a sore pointa point that is provocative of irritation or disagreeable feelings64.thought otherwisethought differently65.you wanna know somethingYou want to know something? Let me tell you something.66.to look the other wayto avoid the real issue67.the self-pity in her voiceBy stating that Vanessa’s father was the only person that had ever done anything good to her, Piquette was saying that almost everybody treated her badly.68.Gee, is he ever handsomeHe is certainly handsome.69.some handlea special name70. a teal slattern, dressed any old howa dirty, untidy woman, dressed in a very careless way71.Perha ps they had been… they lived or notWe are wondering whether she died accidentally or simply because she ceased to care if she lived or not. III. Translation1.我们骑车去香山好吗?What about cycling to the Fragrant Hills?2.只有在妈妈去世之后,女儿才意识到自己开始更了解母亲了。
大学高级英语教材课后答案Unit 1: Understanding TextsExercise 1:1. The passage mainly talks about the impact of smartphones on our lives.2. The author's purpose is to discuss the positive and negative effects of smartphones.3. The passage is organized in a cause-effect structure.4. The author provides examples and statistics to support their points.5. The conclusion of the passage is that smartphones have both advantages and disadvantages.Exercise 2:1. According to the passage, smartphones have revolutionized communication.2. Smartphones have made it easier for people to stay connected with family and friends.3. The passage mentions that smartphones have increased productivity in the workplace.4. Smartphones have become an essential tool for online shopping.5. The passage states that smartphones have negatively affected people's ability to concentrate.Exercise 3:1. d (Paragraph 1)2. a (Paragraph 2)3. c (Paragraph 3)4. b (Paragraph 4)5. d (Paragraph 5)Exercise 4:1. The use of smartphones has become pervasive in society.2. Smartphones have changed the way we communicate and access information.3. The benefits of smartphones include convenience and efficiency.4. However, smartphones also have drawbacks, such as addiction and privacy concerns.5. In conclusion, smartphones have had a significant impact on various aspects of our lives.Unit 2: Language FocusExercise 1:1. b2. a3. d4. cExercise 2:1. 'Though' is used to introduce a contrast or concession.2. 'Furthermore' is used to add information or support a point.3. 'In addition' is used to introduce additional information.4. 'Nevertheless' is used to indicate a contrast or counterargument.Exercise 3:1. Although smartphones can be distracting, they have revolutionized communication.2. Furthermore, smartphones have made it easier for people to access information online.3. In addition, smartphones have become essential tools for productivity in the workplace.4. Nevertheless, smartphones have raised concerns about privacy and addiction.Unit 3: Reading SkillsExercise 1:1. c (Paragraph 1)2. d (Paragraph 2)3. b (Paragraph 3)4. a (Paragraph 4)5. c (Paragraph 5)Exercise 2:1. True2. False3. Not Given4. False5. TrueExercise 3:1. The passage discusses the benefits of laughter.2. Laughter is shown to have physical and psychological benefits.3. The author provides examples of how laughter can improve health.4. The passage suggests that laughter is contagious.5. The conclusion is that laughter should be incorporated into daily life for its health benefits.Exercise 4:1. Laughter can reduce stress and increase immune function.2. Laughing with others can strengthen social bonds.3. The passage mentions that laughter can relieve pain and improve heart health.4. Laughter triggers the release of endorphins, which promote a sense of well-being.5. In conclusion, laughter has numerous benefits for both physical and mental health.Note: This is a sample answer for the given topic "大学高级英语教材课后答案". The actual content and format may vary depending on the specific textbook or exercise questions provided in the university course.。
高级英语考试题库及答案一、选择题(每题2分,共20分)1. The company has announced that it will ________ its new product line next month.A. launchB. landC. branchD. brand2. Despite the heavy rain, the match was not ________.A. called offB. put offC. taken offD. given off3. The new policy aims to ________ the gap between the rich and the poor.A. bridgeB. edgeC. ridgeD. sedge4. She ________ the opportunity to study abroad, but she decided to stay with her family.A. turned downB. turned overC. turned inD. turned up5. The professor's lecture was so ________ that it left a deep impression on the students.A. monotonousB. tediousC. engagingD. dull6. The company is expected to ________ its profits by 20% this year.A. escalateB. depreciateC. mitigateD. amortize7. The artist's work was ________ by the critics for its originality and depth.A. dismissedB. deridedC. acclaimedD. vilified8. The negotiations were ________ due to a lack of common ground.A. adjournedB. abortedC. suspendedD. concluded9. The government has decided to ________ the controversial bill.A. vetoB. endorseC. repealD. table10. The patient's condition has ________; he is now stable.A. deterioratedB. fluctuatedC. improvedD. worsened二、填空题(每题2分,共20分)1. The ________ of the project was delayed due to bad weather. [答案] completion2. She has a ________ memory and can recall events from her childhood vividly.[答案] photographic3. The company is seeking to ________ its market share in the electronics industry.[答案] expand4. The ________ of the old factory site has sparkedcontroversy among local residents.[答案] demolition5. The ________ of the new software will be announced at the upcoming conference.[答案] release6. The ________ of the suspect was swift, thanks to the efficient work of the police.[答案] apprehension7. The ________ of the old bridge was a significant event in the town's history.[答案] inauguration8. The ________ of the disease has been linked to genetic factors.[答案] onset9. The ________ of the company's new strategy will be crucial to its success.[答案] implementation10. The ________ of the ancient city has been a topic of great interest among historians.[答案] excavation三、阅读理解题(每题3分,共30分)[文章省略]1. What is the main topic of the passage?A. The history of the cityB. The impact of urban developmentC. The benefits of public transportationD. The challenges of environmental conservation2. According to the passage, what is one of the negative effects of urban sprawl?A. Increased traffic congestionB. Improved air qualityC. Enhanced community cohesionD. Reduced crime rates3. What does the author suggest as a solution to the problem of urban sprawl?A. Building more highwaysB. Encouraging public transportationC. Implementing stricter zoning lawsD. Promoting suburban living4. What is the author's opinion on the role of public transportation in urban areas?A. It is an essential component of urban planning.B. It is too expensive to maintain.C. It is not popular among city dwellers.D. It is not effective in reducing traffic.5. What is the primary purpose of the passage?A. To inform readers about urban developmentB. To persuade readers to support public transportationC. To entertain readers with humorous anecdotesD. To critique the current state of urban planning6. What does the author argue is the most significant factor contributing to urban sprawl?A. The desire for more living spaceB. The lack of public transportation optionsC. The influence of real estate developersD. The need for more commercial areas7. According to the passage, what is one benefit of having a well-developed public transportation system?A. It reduces the need for personal vehicles.。
全国高等教育自学考试指定教材英语专业(本科段)课程代码0600(2000版)主编:王家湘高级英语课后答案Lesson One Rock Superstars:What Do They Tell Us About Ourselves and Our Society?A1. 1) The author uses the two quotations to introduce the discussion and express his ideas aboutrock music and young culture heroes. 2) Yes, they are.2. The author uses the three examples to show that the young people worship the rock superstarsvery much, but the adults find these rock superstars are sick. These examples are used to show that young people and adults have totally different attitudes towards rock music.3. Irving Horowitz believes that rock music can express its time. He sees it as a debating forumwhere American society struggles to define and redefine its feelings and beliefs.4. When he appeared on the Ed. Sullivan Sunday night variety show in front of millions, a kind of“debate”took place. Most of the old people frowned while most of the young viewers applauded.5. Bob Dylan touched a nerve of disaffection. The Beatles urged peace and piety. The RollingStones demanded revolution.6. Apart from politics, the rock music dealt with a range of feelings and emotions.7. The rock superstars got applause, praise and money.8. No, he hasn’t. It is impossible for the author to give a complete answer in a short article. Heends his article with questions because he wants to leave the question to the readers and let them think.B1.他描述道:“贾格尔抓起半加仑水,沿着前台跑,边跑边把水洒向前几排酷热难耐的歌迷身上……”2. 你对这种赞美和英雄崇拜是怎样看的?3. 或者是由于他把你狂热的幻想表演出来了,你就不知不觉地被这个不可思议的小丑吸引?4. 一些社会学家认为,你对这些问题的回答,可以说明你在想什么,社会在想什么。
Unit11.An inblance between the rich and poor is the oldest and most fatal ailment of republics贫富不均乃共和政体最致命的宿疾2.Their poverty is a temporary misfortune,if they are poor and meek,they eventually will inherit the earth他们的贫穷只是一种暂时性的不幸,如果他们贫穷但却温顺,他们最终将成为世界的主人3.Couples in love should repair to R H Macy‟s not their bedroom热恋的夫妇应该在梅西百货商店过夜,而不是他们的新房4.The American beauty rose can be produced in the splendor and fragrance which bring cheer to its beholder only by sacrificing the early buds which grow up around it.and so is in economic life.It‟s merely the working out of the a law of the nature and a law of god美国这朵玫瑰花以其华贵与芳香让观众倾倒,赞不绝口,而她之所以能被培植就是因为在早期其周围的花蕾被插掉了,在经济生活中情况亦是如此。
这是自然规律和上帝的意志在起作用5.(it has become) an economically not unrewarding enterprise. (它已成为)经济上收入不菲的行业6.There is~~no form of oppression that is quiet so great,no constriction on thought and effort quiet so comprehensive,as that which come from having no money at all没有哪种压迫比身无分文更厉害,也没有哪种对思想和行为的束缚比一无所有来得更全面彻底7.Freedom we rightly cherish,cherishing it,we should not use it as a cover for denying freedom to those in need 我们珍惜自由式对的。
英语专业高级英语阅读期末考试答案一、选择题1、A. The author’s attitude towards the issue of mental health is _______.本文A) supportive本文B) ambiguous本文C) critical本文D) objective答案:(A) supportive。
文章中作者多次提到“支持”和“同意”的观点,如“同意多数人的观点”、“支持这一说法”,因此可以判断作者的态度是支持的。
2、B. In the sentence “In my view, this is one of the most important aspects of education.” the author’s purpose in mentioning the importance of mathematics is to _______.本文A) express a personal opinion本文B) persuade readers to agree with him/her本文C) introduce a new idea本文D) support a conclusion with evidence答案:(C) introduce a new idea。
在句子中,作者提到“在我看来,这是教育最重要的方面之一”,这表明作者要引入一个新的想法,即数学的重要性。
因此,选项(C)是正确的。
3、D. The word “incongruity” in the sentence “The incongruity of the situation made me laugh.” is defined as _______.本文A) oddity本文B) mismatch本文C) hilarity本文D) irony。
答案:(A) oddity。
根据上下文,“incongruity”指的是一种不协调的情况,而选项中只有“oddity”符合这个意思,因此答案为(A)。
高级英语试题答案Part I: Multiple Choice1. B2. C3. A4. D5. B6. A7. D8. C9. B 10. D11. C 12. A 13. B 14. D 15. C 16. A 17. B 18. D 19. A 20. CPart II: Fill in the Blanks21. despite 22. emphasized 23. whereas 24. considerable 25. occasion26. Accuracy 27. exclusively 28. efficiently 29. adequately 30. significantlyPart III: Reading ComprehensionPassage 1:31. B 32. D 33. A 34. C 35. BPassage 2:36. D 37. A 38. C 39. B 40. DPassage 3:41. C 42. A 43. D 44. B 45. CPart IV: Error Correction46. where -> were 47. having -> had 48. also -> but/and 49. behavior -> behaviours50. was -> were 51. symbolizes -> symbolized 52. in -> on 53. quickly -> quick54. to -> by 55. it -> themEssay question:Discuss the benefits and challenges of studying abroad.Studying abroad offers numerous advantages for students, such as gaining cultural understanding, improving language skills, and expanding global perspectives. However, it also presents its fair share of challenges, including homesickness and cultural adjustments. In this essay, we will explore both the benefits and challenges of studying abroad.Firstly, studying abroad provides an opportunity to immerse oneself in a different culture. Living in a foreign country allows students to experience traditions, customs, and lifestyles different from their own. This exposure fosters cultural understanding and helps individuals develop a global mindset. Additionally, interacting with local people enhances language skills and promotes cultural exchange. Through these experiences, students gain a broader perspective on the world and develop a greater appreciation for diversity.Secondly, studying abroad can significantly improve language proficiency. Being surrounded by native speakers provides an immersive language learning environment, allowing students to practice and enhance their language skills on a daily basis. Conversing with locals and attending classes conducted in the target language helps students develop fluency and gain confidence. Bilingualism or multilingualism is increasingly valued in today's globalized society, and studying abroad offers an excellent opportunity to become proficient in a foreign language.Despite these benefits, studying abroad also poses challenges. One of the main difficulties is homesickness. Living far away from family and friends can be emotionally challenging, especially for individuals who have never been away from home for a long period. Missing important events and celebrations can intensify the feeling of homesickness. However, with time, students often develop coping mechanisms and form new friendships that help alleviate these feelings.Another challenge is adapting to a new culture. Every country has its unique customs, social norms, and expectations. Understanding and navigating through these cultural differences can be overwhelming initially. However, resilience and an open mind can help individuals overcome these challenges. Participating in cultural exchange programs and seeking guidance from local mentors assist in adjusting to a foreign environment.In conclusion, studying abroad offers numerous benefits, including cultural understanding and improved language skills. While homesickness and cultural adjustments can initially pose challenges, they can be overcome with time and support. Ultimately, the adventure and personal growth that studying abroad provides make it a worthwhile experience for any student.。
(不能附件提交,只需要提交答案,选择题要标注题目序号,否则0分处理。
)高级英语三I. Vocabulary1. The more he finds about himself in other newspapers, the more indignant he will be with thosewhose reports are meagre.A. richB. brilliantC. annoyingD. scarce2. They had plenty to eat. But they spent all their leisure visiting neighbouring farms andstealing potatoes, which they hoarded.A. swallowedB. ate upC. stored secretlyD. gave back3. Some acts which would be bad, simply in themselves, may be excusable and even laudablewhen they are necessary means to a greater good.A. laughableB. forgivenC. praiseworthyD. admissible4. Satiety is a dream which will always elude you.A. attractB. lureC. escapeD. tempt5. The search for sunken treasure has become more popular as a legitimate endeavor.A. justifiedB. innocentC. prudentD. fundamental6. Awareness of this is a kind of redemptive grace, but it doesn’t appreciably lead to repentance and a revolution in consumer habits.A. consciousB. compensativeC. imaginativeD. appreciative7. America is anachronistic in so many ways, and not least in its clinging to a belief.A. modern-fashionedB. full of crimesC. behind the timesD. highly-developed8. He felt ________ to live a simple and lonely life in that remote village.A. sufficientB. adequateC. contentedD. competent9. Crop rotation has prevented the soil from _______.A. povertyB. impoverishmentC. weaknessD. infirmity10. He remembered reading somewhere that baldness shows virility.A. character of manB. great varietiesC. quicknessD. fragility11. His voice, though familiar, irked him; it sounded thin and scratchy.A. pleasedB. interestedC. excitedD. irritated12. There are certain disfiguring and mortal diseases about which there has probably never beenany snobbery.A. perpetualB. fatalC. moralD. flexible13. In 1940 the Democrats nominated Roosevelt for an unprecedented third term.A. unimportantB. unheard ofC. unjustifiedD. unhampered14. The value of snobbery in general consists in its power to stimulate activity.A. suffocateB. forbidC. permitD. incite15. He laughed and shouted, trying to ________ his sorrow in excitement.A. drownB. utterC. concealD. sink16. The traffic policeman waited patiently while the drunken driver _____ in his pocket for hisdriver’s license.A. pluckB. fumbleC. flipD. bloat17. There is no need to ________ over a broken vase. It’s so c heap.A. museB. viewC. pinchD. fuss18. The summer was so hot and dry that leaves on the trees all ________.A. droopedB. fadedC. flickedD. drained19. It is not ________ to take reference books out of the library.A. admissibleB. skepticalC. permissibleD. admirable20. Her easy success in the job made her ________, which is very dangerous.A. complacentB. docileC. accomplishedD. importantII. Text Comprehension1. In "Jerusalem the Golden", Clara''s mother chose Battersby Grammar School forher because (“Jerusalem the Golden”)A. she could not afford the bus fare to a better school.B. she didn''t have to spend money on the school uniform.C. she had no trust in education and wanted to spend as little as she could as long as shekept her social position in the neighborhood.D. she didn''t care what opinions other people might have of her so long as her child could geta good education.2. Clara liked her school for all the reasons that most people would specify asparticular causes for dislike. What aspects of the school attract her so much?(“Jerusalem the Golden”)A. She could do whatever she liked at school.B. The school was full of good teachers and so many intelligent pupils whom she admiredso much.C. The school looked so large and even bleak to her, and there were so many pupils shedid not know, which was quite different from her home.D. She was proud at school because she came from an area used to inhabited by the middleclass.3. “Vegetables with crisp and crackling texture emerge as mush, slippery andstringy as hair nets simmered in Vaseline.” (“Science Has Spoiled My Supper”) What figure of speech is used in the sentence?A. personificationB. metaphorC. metonymyD. hyperbole4. By "acquisitiveness" is meant (“On Human Nature and Politics”)A. the wish to possess as much as possible of goods, or the title to goods.B. one aspect of human nature that is acquired in political struggle.C. the wish to survive the conquest of hunger.D. the wish that is originated from acquiring food.5. Which of the following is NOT true about power according to Russell? (“On Human Nature and Politics”)A. Knowledge is power.B. The love of power is not always a bad motive.C. The love of power is the most important of all the four motives.D. Those who have never experienced power have a stronger wish for it.6. How does Anthony Burgess organize his idea in "Is America Falling Apart?"(“Is American Falling Apart?”)A. He first puts forward his idea that America is falling apart. Then he follows it up withexamples to show the gravity of the problems.B. He points out what problems with America are, analyses how they lead to neurosis, andsuggests what Americans should do.C. He compares the problems with America in the 60''s to those in the 30''s, points out howserious they are and suggests what Americans should do.D. He points out problems with America, analyses the origins of the problems andconcludes that America is hopeless.7. When commenting on American way of consumption, the writer says "Plannedobsolescence is not conducive to pride in workmanship." (“Is American Falling Apart?”)What does he mean?A. Workmen do not feel proud because they have to obey orders.B. Planning in workmanship is out of date, so there''s no pride to talk about.C. Articles designed to break or wear out quickly do not help people to take a pride in theirwork.D. Products are so unattractive that people do not feel proud of them.8. One of the problems with American education is that (“Is American FallingApart?”)A. the teachers work very conscientiously and lack creativeness.B. the teachers do not follow the school textbooks strictly.C. the teachers experiment with new methods of education.D. teachers can not be fired except for raping girl students and getting boy students drunk.9. In "America, filling in the vacuum left by the liquefied British Empire,...", (“IsAmerican Falling Apart?”) "the liquefied British Empire" meansA. the British Empire which is surrounded by water.B. a strong and enforced empire.C. the British Empire which used to be great.D. the British Empire that has thoroughly collapsed.10. The title "Ace in the Hole" indicates that (“Ace in the Hole”)A. Ace anderson was in an embarrassing situation.B. Ace dropped into a ditch while driving home.C. Ace was so angry with her wife.D. Ace was trapped in a trick and could not get out of it.11. What is Ace''s mother''s attitude towards his marriage with Evey? (“Ace in theHole”)A. She had all along thought his marriage was not satisfactory but had hesitated to say so untilnow.B. She was strongly opposed to their marriage and didn''t accept Evey from thebeginning.C. She was quite satisfied with Evey.D. She thought Evey was acceptable as a Catholic although she sometimes behaved oddly.12. At the end of the story, (“Ace in the Hole”)A. the dinner music from the radio eased off the tension between Ace and Evey.B. Ace and Evey broke up and separated.C. Ace was totally disappointed with their marriage but could do nothing about it.D. Evey admitted her mistake and everything went on well.13. According to Aldous Huxley, (“Selected Snobberies”)A. Men are snobbish almost about everything.B. There is no snobbery about any disfiguring or mortal disease.C. All snobberies will cause harm and danger to society.D. Some snobberies should be admired while others despised.14. "The snobbery of family" refers to (“Selected Snobberies”)A. having excessive pride of one''s family.B. snobbery existing among family members.C. jealousy about other families.D. jealousy about each other in one family.15. "... consumption-snobs, who thought that it would be romantic to fade away inthe flower of youth ..." can be interpreted as: (“Selected Snobberies”)A. shopping-snobs, who thought that it would be romantic to be immersed in somany wonderful commodities.B. tuberculosis-snobs, who thought it would be romantic to recover with the helpof young flowers.C. tuberculosis-snobs, who thought it would be romantic to die when young.D. shopping-snobs, who thought that it would be romantic to go home withflowers which were not in full blossom.Translation1. The shabbiness of the district and the dingy gloom of the school itself meant nothing to Clara. To her, the building was endlessly exciting, and she liked it for all the reasons that most people would specify as particular causes for dislike.2. If we apply to other attributes the criteria we apply these days to appetite, we would want bright children anymore; we’d merely want them to look bright and get through school fast. We wouldn’t be interested in beautiful women, but just good pain job.3. If we regard activity as being in itself a good, then we must count all snobberies as good; for all provoke activity. If, with the Buddhists, we regard all activity in this w orld of illusion as bad, then we shall condemn all snobberies out of hand.I.Vocabulary1-5 DCCCA 6-10 BCCBA 11-15 DBBDA 16-20BDDCAII.Text Comprehension1-5 CCCAD 6-10 DCACA 11-15 BADCCIII.Translation1、住宅区的穷街陋巷,学校的阴暗无光,对克莱拉说来都无所谓。
2022年自考专业(英语)高级英语考试真题及答案一、单项选择题 Each of the following sentences is given four choices of words or expressions. Choose the right one to complete the sentence and write the corresponding letter on your Answer Sheet. (15 points, 1 point for each)1、I find it hard to ________ that women were treated so unfairly a hundred years ago.A.conceiveB.detectC.rememberD.propose2、The number of staff we can take on will be ________ by how much money we're allowed to spend.A.suggestedB.controlledC.determinedD.navigated3、Dad will be angry if you ________ him while he is reading.A.dislikeB.disturbC.disappointD.dissatisfy4、She is ________ the brightest star of British ballet.A.normallyB.upsettinglyC.undoubtedlyD.unnecessarily5、 The endless public appearances are an inevitable part of an election ________.A.activityB.campaignC.crusadeD.movement6、Some pessimists hold that true independent advice is ________ .A. reliableA.unavoidableB.reasonableC.unattainable7、He suggested a card game to relieve the ________ of the journey.A.monopolyB.monologueC.monotonyD.monograph8、One of the many ________ of foreign travel is learning how to cope with the unexpected.A.outlooksB.benefitsC.experiencesD.attitudes9、It's a minor earthquake. There were no injuries and the damage to the building was ________.A.minimalstingC.accidentalD.disastrous10、Some people in the West are ________ spilling salt on the table.A.excited aboutB.cautious ofC.superstitious aboutD.conscious of11、Turkey is expecting an ________ of several thousandrefugees over the next few days.A.influxB.importC.outputD.overview12、He wrote to me last week regarding a business ________ he thought might interest me.A.implicationB.indicationC.propositionD.explanation13、The Civil Rights Act was needed to ________ some ethnic groups.A.induceB.enlargeC.seduceD.empower14、In the end she left home just to escape the ________ rule of her mother.A.politicalB.tyrannicalC.socialD.official15、The number-one principle for being a good colleague is to ________ your emotions from the working relationship.A.preventB.saveC.extricateD.disengage二、阅读题(一) In this section, there are ten incomplete statements or questions, followed by four choices marked A, B,C and D. Choose the best answer and write the corresponding letter on your Answer Sheet. (20 points, 2 points for each).1、(1)Fifty years ago, baby boomers and their parents suffered through what was ubiquitously understood asthe generation gap, or the inability for different generations to speak clearly with one another.(2)A new national poll of Americans between the ages of 18 and 29-the millennial generation- provides strong evidence of a new generation gap, this time with the boomers (born between 1946 and 1964) playing the role of uncomprehending parents. When Millennials say they are liberal, it means something very different than it did when Barack Obama was coming of age. When Millennials say they are socialists, theyre not participating in ostalgie for the old GermanDemocratic Republic. And their strong belief in economic fairness shouldnt be confused with the attitudes of the Occupy movement.(3)The poll of Millennials was conducted by the Reason Foundation and the Rupe Foundation earlier this spring. It engaged nearly 2,400 representative 18 to 29 year olds on a wide variety of topics.(4)This new generation gap certainly helps to explain why Millennials are far less partisan than folks 30 and older. Just 22% of Millennials identify as Republican or Republican-leaning,compared with 40% of older voters. After splitting their votes for George E.Bush and Al Gore in 2000 (each candidate got about 48%), Millennials have voted overwhelmingly for Democratic candidates in the 2022, 2022, and 2022 elections. Forty-three percent of Millennials call Democrats or leaning that way. Yet thats still a smaller percentage than it is for 49% of whom are Democrats or lean Democrats. Most strikingly, 34% of Millennials call themselves true independents, meaning they dont lean toward either party. For older Americans,its just 10%.(5)Millennials use language differently than Boomers and Gen Xers (born between 1965 and 1980). In the Reason-Rupe poll, about 62% of Millennials call themselves liberal. By that, they mean they favor gay marriage and pot legalization but those views hold little or no ongovernment spending. To Millennials, being socially liberal is being liberal, period. For most older Americans calling yourself a liberal means you want to increase the size, scope, and spending of the government( it may not even mean you support legal pot and marriage equality). Despite the strong liberal tilt among Millennials, 53% say they would support a candidate who was socially liberal and fiscally conservative (are you listening? Major parities).(6)There are other areas where languages don not track neatly with Boomer and Gen X definitions. Millennials have no first-hand memories of the Soviet Union or the Cold War. Forty-two percent a means of organizing society but only 16% can define the term properly as government ownership of the means of production. In fact, when asked whether they want an economy managed by the free market or by the government, 64% want the former and just 32% want the latter. Scratch a Millennial socialist and you are likely to find a budding entrepreneur(55% saying they want to start their own business someday). Although they support a government-provided social safety net, two-thirds of Millennials agree that government is usually inefficient and wasteful and they are highly skeptical toward government with regards to privacy and nanny-state regulations about e-cigarettes, soda sizes, andthe like.(7) For all the attention lavished on the youthful, ant-capitalist Occupy movements a few years ago ,it turns out that Millennials have strongly positive attitudes toward free markets (just dont call it capitalism). Not surprisingly, they define fairness in a way that is less about income disparity and more about getting your due. Almost six in ten believe you can get ahead with hard work and a similar number wants a society in which wealth is parceled out according to your achievement, not via the tax code or government redistribution of income. Even though 70% favor guaranteed health care, housing, and income, Millennials have no problem with unequal outcomes.(8)Like most older Americans, too, Millennials are deeply worried about massive and growing federal budgets and debt, with 78% calling such things a major problem.(9)It would be a real shame if we cant have the sorts of conversations we need to address and remedy such issues because different generations are talking past each other. Millennials are different than Boomers or Gen Xers: Culture comes first and politics second to them. They are less partisan and they are less hung up about things such as pot use, gay marriage, and immigration. But in many ways, they agree with older generations when it comes to the value and legitimacy of work,the role of government in helping the poor, and the inefficiency of government to do that.(10)Everyone agrees that there are crises everywhere: Social Security and Medicare are going bust and the economy has been on life support for years. The best solutions will engage and involve Americans of all ages. The Reason-Rupe poll points to some places where generations are talking past each other and others where there is wide agreement. Giving its finding a close read might just help narrow todays generation gap so we can get on with improving all generations prospects.A boomer can be a person who was born ________.A.in 1956B.in 1976C.in 1986D.in 19962、In Paragraph 2, the word"uncomprehending"means ________.cking supportcking understandingC.showing contemptD.showing indifference3、We can learn from Paragraph 4 that ________.A.a larger percentage of Millennials are Democratic-leaningB.a smaller percentage of older Americans areDemocratic-leaningC.the percentage of partisan Millennials is larger than that of older AmericansD.there is a larger percentage of Millennials as Democrats than that of older Americans4、When Millennials call themselves liberal, they mean that ________.A.they want to increase the size and scope of the governmentB.they uphold the legalization of gay marriage and marijuanaC.they want to urge the government to reduce its spendingD.they would not support a candidate who is conservative5、When you look into Millennial"socialists" more deeply you will find that ________.A.many of them are actually against capitalismB.many of them want to start their own business in the futureC.most of them favor a government intervention in the economyD.most of them believe in the government's efficiency in market management6、In Paragraph 7,the word"disparity"means ________.A.redistributionB.demotionC.impartialityD.difference7、Unlike Baby Boomers and Gen Xers, ________.lennials believe that culture is more important than politicslennials usually take a dim view of gay marriage and immigrationlennials feel ashamed that they can't have conversations with the governmentlennials think that the government is highly successful in helping the poor8、In Paragraph 9, the word"legitimacy"means ________.wfulnessB.identityC.effectivenessD.possibility9、We can learn from Paragraph 10 that Boomers, Gen Xers and Millennials all agree that in recent years the American economy ________.A.has been on the increaseB.has barely sustained itselfC.has become more prosperousD.has recovered from the recession10、The author's attitude toward Millennials is ________.A.casualB.negativeC.pessimisticD.objective参考答案:【一、单项选择题】1~5ACBCB6~10DCBAC11~15点击下载查看答案【二、阅读题(一)】1~5ABABB6~10DAAB。
福建师范大学智慧树知到“英语”《高级英语(三)》网课测试题答案(图片大小可自由调整)第1卷一.综合考核(共15题)1.A ____ change in policy is needed if relations are ever to improve.A.severeB.violentC.drasticD.strict2.The room is in a terrible mess; it () cleaned.A.can't have beenB.shouldn't have beenC.mustn't have beenD.wouldn't have been3.I remember that I () the Party before my graduation from the university.A.attendedB.partcicipatedC.joinedD.joined in4.The historical events of that period are arranged ________.A.in alphabetical orderB.in an alphabetical orderC.in the alphabetical ordersD.in alphabetical orders5.The ( )is nearly dead, so I can not start the car again.A.beanB.beamC.bakeD.battery 6.What she achieved in her research might _______ what she had been expecting.A.exceedB.exclaimC.excessD.extend7.I asked the tailor to make a small ________ to my trousers because they were too long.A.changeB.variationC.revisionD.alteration8.The Olympic Committee has drawn up strict rules for the athlete to____.A.go onB.go withC.go withoutD.go by9.Without the () materials imported from abroad, Japan can hardly produce anything.A.storeyB.valuableC.spareD.raw10.He was () about the spring outing, but he came back quite depressed and said he should not have joined in it.A.enthusiasticB.fantasticC.courageousD.discouraged11.The large company is() small ones by buying up their shares.A.taking offB.taking overC.taking inD.taking from12.The chancellor () the fact that he was the centre of criticism and stuck to his reforms.A.dischargedB.disregardedC.disguisedD.disposed13.Jimmy is only a second rate tennis player, but he is always ____ how well he plays.A.blowingB.fresheningC.boastingD.dictating14.When talking about Chinese culture, people often _______ its origin with the Yellow River.A.worshipB.vainC.revealD.associate15.This is a poem about _______ life in the American West.A.bayB.chamberC.frankD.dozen第2卷一.综合考核(共15题)1.It was courageous enough for Galileo to () the falling object theory developed by Aristotle, the authoritative Greek scientist.A.advanceB.defyC.justifyD.translate2.She is fond of____, so do not approach her and tell her what trouble you. She will make it known to all.mentB.gossipC.speechD.appraisal3.Modern man faces dangers completely unknown ________ his predecessors.A.forB.toC.ofD.by4.We may be able to _______ you in some way if you can not finish your work on time. A.resistB.insistC.assistD.disease5.____the children to bed, she began to correct the students' exercises.A.SendingB.Being sentC.sentD.Having sent6.His ____ book will deal with industrial relations.A.eventualB.actualC.forthcomingD.prompt7.Violence in the local prison has () two lives.A.removedB.takenC.costD.slaughtered8.It is more than twenty years since premier Zhou (), but he still lives on our hearts.A.passed awayB.passed offC.passed overD.passed for9.In some markets there may be only one seller. ________ is called a monopoly.A.Situation as thisB.Such kind of situationC.Such a situationD.A situation of this10.The () is nearly dead, so I can not start the car again.A.beanB.beamC.bakeD.battery11.The rising of pieces will ____ off demands for pay increase.A.trailB.switchC.triggerD.nudge12.______ by accident ______ by design, he arrived too late to help us.A.Not only...but alsoB.Neither...norC.Whether...orD.Both...and13.The noisy was so () that only those with excellent hearing were aware of it.A.dimB.gentleC.faintD.definite14.The airplane took off soon. It was like being on an old train ______ from side to side and going faster and faster.A.surroundingB.foregoingC.swayingD.frowning15.() the children to bed, she began to correct the students' exercises.A.SendingB.Being sentC.sentD.Having sent第1卷参考答案一.综合考核1.参考答案:C2.参考答案:A3.参考答案:B4.参考答案:A5.参考答案:D6.参考答案:A7.参考答案:D8.参考答案:D9.参考答案:D10.参考答案:A11.参考答案:B12.参考答案:B13.参考答案:C14.参考答案:D15.参考答案:A第2卷参考答案一.综合考核1.参考答案:B2.参考答案:B3.参考答案:B4.参考答案:C5.参考答案:D6.参考答案:C7.参考答案:C8.参考答案:A9.参考答案:C10.参考答案:D11.参考答案:C12.参考答案:C13.参考答案:C14.参考答案:C15.参考答案:D。
The Tale of Albert Einstein’s “Greatest Blunder”By Neil deGrasse TysonConsolidation WorkI. Fill in the blanks with the words and expressions provided, making some change when necessary.1. transient2. repulsive3. embarrassed4. seethe with5. asserted6. blunders7. tantamount to8. work out9. elbow their way 10. permeated 11. Embedded 12. convincing 13. part and parcel 14. in effect 15. scrutinyII. Use the appropriate form of the words given in the brackets to fill in the blanks.1. elliptical2. provocation3. noticeably4. predictive; predict5. Cosmology; cosmologists6. specialization7. distorted8. eternal9. reconciliation 10. unassailableIII. Paraphrase the following sentences taken from the text.1.It is Albert Einstein’s theory that has caused these ideas to appear in 20th-centuryphysics, and these ideas are equally difficult to understand.2.Every few years, scientists who test phenomena with lab equipment makeexperiments that are more and more accurate to test Albert Einstein’s theory of General Relativity, but they only turn out to go beyond the limits of its accuracy (turn out to increase its accuracy).3.Most scientific models are only inadequate ones that are not well planned orconsidered, and the factors or limits that these models establish can be slightly changed/altered to make these models match the universe that has been known to man.4.From time to time in the past years, theorists would pick up again and reexaminelambda which was more commonly known as the “cosmological constant”and had been rejected as one of the theories that were not believed to be true.5.When physicists reused lambda and put it back in Einstein’s original equations forgeneral relativity, the actual universe that people knew agreed with the model universe that Einstein’s equations described (what the universe actually was agreed with what Einstein’s equations described it to be).6.“Dark Energy” beat the other names and was adopted as the right term and thisterm itself very well expresses our ignorance of what that energy is or what produces this energy.7.Dark energy isn’t something that has got no theory to support it.IV. Test your general knowledge.1.For his work in theoretical physics, notably on the _____________, Einstein received the 1921 Nobel Prize in Physics.A. general relativityB. special relativityC. photoelectric effectD. cosmological constant2. In 1916 he completed his mathematical formulation of a general theory of relativity that included ___________ as a determiner of the curvature of a space-time continuum.A. gravitationB. anti-gravitationC. dark energyD. cosmological constant3. Which of the following statements about Albert Einstein is true? ___________A. After Hitler’s rise to power, Einstein left Germany and worked from 1934 inUSA. On October 1, 1940, Einstein became an American citizen. He remained both an American and a Swiss citizen until his death on April 18, 1955.B. In 1939, Einstein sent a letter to President Truman urging the study of nuclearfission for military purposes, under fears that the Nazi government would be first to develop nuclear weapons.C. In addition to the theory of relativity, Einstein is also known for hiscontributions to the development of the atomic bomb.D. Einstein spent the later part of his life attempting to establish a merger betweenunified field theory and his general theory of relativity.4. Which of the following statements is not the idea belonging to the big-bang theory?____________A. At the beginning of time, all of the matter and energy in the universe wasconcentrated in a very dense state, from which it exploded, with the resulting expansion continuing until the present.B. The big bang is dated between 10 and 20 billion years ago.C. In the initial state, the universe was very hot and contained a thermal soup ofquarks, electrons, photons, and other elementary particles.D. The universe has always expanded, with no beginning or end, at a uniform rateand it always will expand and maintain a constant density.5. Newton’s apple is a popular story claiming that Newton was inspired to formulate his ______________ by the fall of an apple from a tree.A. laws of motionB. theory of universal gravitationC. conservation of momentumD. development of calculus6. The solar system comprises the Sun and the retinue of celestial objectsgravitationally bound to it: currently there are officially ___________ and their 165 known moons, as well as asteroids, meteoroids, planetoids, comets, and interplanetary dust.A. nine starsB. eight starsC. nine planetsD. eight planets7. Which theory concluded that the expansion of the universe is approximatelyuniform and the greater the distance between any two galaxies, the greater their relative speed of separation? ____________A. The Big-Bang theoryB. The Big-Rip theoryC. The Steady-State theoryD. Hubble’s Law8. At the end of the 20th century, the study of very distant supernovas led to the belief that the cosmic expansion was accelerating. To explain this cosmologists postulated a repulsive force, ____________, which counteracts gravity and pushes galaxies apart.A. black holeB. dark energyC. universal constantD. cosmic force9. Stephen Hawking showed that if the general theory of relativity was correct the universe must have a __________, or starting point, in space-time.A.singularityB.black holeC.dark matterD.boundary10. Which of the following statements is NOT true? ___________A. According to Einstein’s special theory of relativity, which is a geometricinterpretation of gravitation, matter produces gravitational effects by actually distorting the space about it.B. In 1687, Newton used the Latin word gravitas (weight) for the force that wouldbecome known as gravity, and defined the law of universal gravitation.C. Edwin Hubble, American astronomer, was the first to offer observationalevidence to support the theory of the expanding universe.D. In 1971 Hawking, British theoretical physicist,provided mathematical supportfor the big-bang theory of the origin of the universe.11. The galaxy we live in is called the Milky Way. It is shaped approximatelylike__________.A. a round ballB. a doughnutC. a pretzelD. a flat spiral12. Unlike most other fish, sharks have no __________.A. bonesB. teethC. gillsD. liver13. Alexander Graham Bell is best known for inventing the telephone, but he was aman of many interests. Another product for which he received patents was__________.A. a cement-burning kilnB. a hydrofoil boatC. a “magic lantern” projectorD. a vacuum cleaner14. It is now believed that dinosaurs became extinct because of __________.A. viral diseasesB. hunting by early humansC. a worldwide period of climatic coolingD. a meteorite impact15. Kinetic energy is __________.A. life energy, possessed only by living organismsB. only important at subatomic distancesC. energy of movementD. a rare form of energy sometimes observed in deep space1-5 CAADB 6-10 DDBAA 11-15 DABDC11 D The Milky Way has four spiral arms radiating out from a central cluster of starsor "nucleus". Our solar system is located on one of the spiral arms, quite far from the center.12. A A shark’s skeleton is made of cartilage, a material somewhat softer and m oreflexible than bone.13. B In later life, while living in Canada, Bell worked with Casey Baldwin todevelop a practical hydrofoil watercraft. In 1919, his HD-4 craft set a world marine speed record of over 70 miles (110 km) per hour that stood for ten years.14. D A large meteorite is thought to have collided with the earth at the end of theCretaceous period, some 65 million years ago. It probably struck near Mexico’s Yucatan peninsula. The extinctions were caused by climate changes resulting from the collision.15. C Anything that moves has kinetic energy. In a collision between objects, kineticenergy is transferred from one object to the other.V. Proofread the following passage.As scientific advances bring cloning out of the realm ofscience fiction and into the domain of medical reality, concernis growing ^ what the possible implications will be. Many fear that 1. aboutit could have disastrous consequences. Will experiments gone awryresult to deformed human beings? Will people replicate themselves 2. infor egomaniacal reasons? Will the concept of human identitydrastically change? “Life is a creation, not a commodity,” PresidentBush argued last month in a speech before Congress, and as for such, 3. forhe emphasized, it should not be manufactured through cloningas though it was some kind of specialty goods. 4. were But many also argue that an important distinction needs to berecognized between “reproductive cloning,” in which the goal isthe creation of a full-fledged human being, and “therapeutic cloning,”in which the goal is the creation of a several-day-old embryo ^ which 5. from undifferentiated stem cells can be harvested and potentially used tocure a variety of devastated diseases. Those who believe that human 6. devastating life begins with the very existence of an embryo cannot countenancea procedure that involves an embryo's creation and destruction, evenon a very early stage. But those who believe that human life does not 7. at begin at least when an embryo's cells have begun to differentiate 8. until themselves into distinctly human tissue feel that prohibiting such 9. tissues research—which could save the lives of many people for cancer, 10. with diabetes, heart disease, and other illnesses—would in itself bereprehensible and disrespectful of human life.You Are What You SayI. Fill in the blanks with the words and expressions provided, making some change when necessary.1.faux-pas2.is built into3.endearment4.leeway5.corroboration6.paraphrasable7.idiosyncrasy/idiosyncrasies8.consummate9.girl Friday10.frivolity11.apt to12.pejoratively13.show up14.assertive15.undermineII. Use the appropriate form of the words given in the brackets to fill in the blanks.1.inadequacy2.engagement3.assert4.confirmation5.subliminal6.address7.immature8.pursuit, pursuit/pursuance9.originality, original10.fussyIII. Paraphrase.1. As I know, there is no evidence which can prove that women can distinguish more colors than men do.I can’t prove that women can see more col ors than men do.2. By using a tag question, a speaker is able to avoid being certain so that he can prevent himself from arguing or quarreling or disagreeing with the listener.3. As far as I know, the typical sentence-intonation pattern which is used almost only by women turns a positive answer into a question.4. An order/ A command that has been made clear by the speaker means a threatening consequence if it is not followed/obeyed. And it also means that the speaker is in a higher position and thuscan impose the order on the listener, which is more impolite.5. Using requests to express wishes, on the other hand, a speaker means that only he / the speaker will take the consequences if the listener doesn’t grant / carry out the request.By expressing wishes through making requests (as the speaker requests the listener to do him a favor, the speaker means that he himself will take the consequences if the listener doesn’t do him the favor.IV. Test your general knowledge.1. B.2. A3. A4. C5. D6. C. 7A 8.B. 9. B 10. C 11. D. 12. A 13. B 14. C 15. AV. Proofread the following passage.1. avoid→to avoid2. points→points out3. his→her4. a→the5. at→as6. with→without7. much→much more8. are→is9. were→are10. are→isThe World of DoublespeakI. Fill in the blanks with the words and expressions provided, making some change when necessary.1. circumvent2. ambushed3. revenue4. inflate5. dividend6. shorthand7. theft8. laid off9. at variance with10. subject-matter11. preemptive12. cover up13. cynicism14. fall on15. subject toII. Use the appropriate form of the words given in the brackets to fill in theblanks.1.insight2.distaste3.grieve4.deprivation5.enhance6.co-operative7.legitimate8.hostility9.assembling10.profundityIII. Paraphrase.1.Doublespeak is language that protects the speaker from taking responsibility (being sure ofwhat he is saying) and it is language that is different from its real or intended / supposed meaning (from what it really refers to).2.But a euphemism can also be a skillful / clever word or phrase. Using this word or phrase, thespeaker can avoid directly talking about something serious or unpleasant. Or the speaker uses this word or phrase because he/she is considerate of what someone else feels (because he/she doesn’t want to hurt someone else’s feelings) or because he/she doesn’t want to directly talking about something that is forbidden by a social / cultural custom (something that is not supposed to be mentioned directly in some societies or cultures).3.For example, when talking about property that is stolen, destroyed in an accident, or takenover for public use, lawyers refer to it as property that is transferred against the owner’s will.4.It is a difficult problem to find the specific, right time to stop the rapid increase in riskpremiums caused by falling incomes and at the same time not to end too early / in advance the fall / drop / decrease in the risk premiums caused by inflation.5.If we really think that we understand doublespeak and that doublespeak expresses andpromotes clear thought, then we will fall victim to a world described in George Orwell’s 1984, in which language controls everything (in which the totalitarian political regime controls everything through language).IV. Test your general knowledge.1. D2. A3. C4. B5. B6. A7. D8. C9. B10. A 11. C 12. D 13. A 14. A 15. BV. Proofread the following passage.1. bring→brings2. has large→has a large3. grip→gripping4. by→through5. through→by6. all→every7. lying→lies8. call→calls9. instead→instead of10. with→with aPair WordsThe World of DoublespeakPlain Terms DoublespeakThe Cost of Starting Families FirstI. Fill in the blanks with the words and expressions provided, making some change when necessary.1. make ends meet2. perk3. cut back on4. unencumbered5. conundrum6. sabbatical7. intangible8. time off9. way 10. skimp on11. put … on hold12. stuck on 13. thrived 14. fledgling 15. ended upII. Use the appropriate form of the words given in the brackets to fill in the blanks.1. accomplish2. matures3. inseparable4. expenses5. pregnant6. elevator7. ease8. scarcity9. administration 10 maintenanceIII. Paraphrase.1.Besides the happy / pleasant pictures of babies learning to walk and ride bikes and of collegegraduation ceremonies on which parents feel happy and moved into tears, being parents means having to keep making sacrifices, spending money raising children and thinking over the losses and gains of doing like that.Parents may have great times seeing their babies learning to walk and ride bikes, and they may feel happy to see their children finish college and be moved into tears, but being parents also means. . . .It may be a great moment or pleasure for parents to see their babies learning to walk and ride bikes and to see in excitement and tears their grown-up children graduated from college, but being parents also means. . . .2.There is no doubt that you will have to spend a lot of money and the most part of your life andenergy raising children, and at least many women will have to give up their careers to have children first.3.She will not have had enough time to develop her career, so she will have to start her familyand raise a child while she begins to develop her career or she will have to give up her beginning career first in order to raise a child and return years later to start from the very beginning work / position after her school friends who do not have children have had better work / positions. (clock指上班考勤、打卡上班,clock few years意思是上班打卡打不了几年,即没有多少时间搞事业;nurture a new life指养育新生命,即成家养孩子;nurture a fledgling career指发展刚刚起步的事业;entry-level work指刚起步时的初级工作或初级职位)4.Many parents who are in their 20’s can take the responsibility of raising children easily or canadapt themselves to parenthood easily (It can be easy for many parents to take the responsibility of raising children / to adapt themselves to parenthood), but others feel that they are not old / mature enough to raise children, and the sudden responsibility of raising children can put their marriages in danger / crisis (can cause their marriages to break up or can cause them to end up in divorce).5.The husband has to overwork himself to cover all the expenses of the family, so that he willnot have enough time to spend with his children and wife and he will be estranged from hiswife (he will not be as intimate with his wife as before; his relationship with his wife will not be as intimate as before).IV. Test your general knowledge.1. B2. A3. A4. C.5. C6. D7. C8. A9. B 10. A11. D 12. A 13. A 14. B 15. DV. Proofread the following passage.The majority of tribal and peasant societies in the past have had an “elementary” marriage system in Levi-Straussian term. That is to say,marriage was not based on individual but ^ group choice and was 1. on determined by birth status, in other words kinship position. Marriagehas characteristically occurred at a very early age for women andmaximum fertility is aimed for. This very highly fertility was balancedby heavy mortality, either perennial or in periodic crises, often 2. perennially triggered by war. Thus the checks were mainly of a positive kind,acting through the biology of disease or starvation. In thisdemographic world, man was on the mercy of the environment. 3. at There were periods of disturbance of the balance with rapid populationgrowth for short periods before the positive checks operate again. 4. operated When the situation now in Europe is compared with that in the greathistoric civilizations of India, China, Egypt or much of Europe upto the end of the eighteenth century, ^ is clear that a revolution has 5. it occurred. The demographic pattern is entirely different and so is themating pattern. How and why this transformation occurred has important implications for the origins in industrialization and the current 6. of demographic patterns in the Third World. The study of mating patternsin the past has been transformed over the last twenty or so years by the applications of new method and the discovery of new materials. 7. methods Historical materials concerning marriages, births and deaths areextremely difficult to use and for a long time it seemed unlikely thatmuch could be learnt in the detail concerning such intimate matters before 8. the the nineteenth century. The work of historical demographers, particularlyin France and England, has changed the situation. Applying the methodof“family reconstitution”, that is the linking of baptisms, marriages andburials, to the registers, and combining these with listings of inhabitantsand other documents, have provided a new picture of the emergence of 9. has that unique west European marriage pattern, to which Hajnal drewattention some twenty years ago. This study concentrate on the English 10. concentrates phenomenon, for it was in England that it was shown in its mostextreme and most precocious form.。
绍兴文理学院元培学院学年学期英语专业级《高级英语(下)》试卷(A)(考试形式:闭卷)I. Sentence and Structure (20%)A. Paraphrase the following sentences. Use brief words. (10%)1. He will price the item high, and yield little in the bargaining.2. As you approach it, a tinkling and banging and clashing begins to impinge on your ear.3. The few Americans seemed just as inhibited as I was.4. I thought somehow I had been spared.5. I will unsay no word that I have spoken about it.6. We shall be strengthened not weakened in determination and in resources.7. Now we are getting somewhere.8. The house detective clucked his tongue reprovingly.9. In no area of American life is personal service so precious as in medical care.10. Well, that is California all over.B. Collocation: Choose the most appropriate expression to fill the blank. (10%)1. Little girls and elderly ladies in kimonos ______ teenagers and women in western dress.a. rubbed the shoulder withb. rubbed shoulders withc. rubbed the shoulder withd. rubbed the shoulders with2. At last this intermezzo ______, and I found myself in front of the gigantic City Hall.a. came to an endb. came to the endc. came to endd. came to ending3. The seller makes a point ______ protesting that the price he is charging is depriving him ______ all profit.a. of…fromb. from…ofc. of…ofd. from…from4. The shop-keepers speak in slow, measured tones, and the buyers ______.a. follow suitb. take suitc. follow suitsd. take suits5. I suppose they will be ______ in hordes.a. gathered upb. collected upc. piled upd. rounded up6. Hitler was however wrong and we should ______ to help Russia.a. make all outb. make out allc. go all outd. go out all7. The Nazi regime is devoid ______ all theme and principle except appetite and racial domination.a. fromb. ofc. outd. away8. In June 1941 Hitler suddenly ______ an attack on Russia. a. launched b. exerted c. developed d. created9. The custom-made object will be ______.a. in everyone’s reachb. within everyone’s reachc. in everyone’s touchd. within everyone’s touch10. The widest benefits of the electronic revolution will ______the young.a. accrue tob. accrue atc. accrue ford. accrue withII. Please identify the figures of speech used in the following underlined parts of the sentences. (10%)1 ( ) The din of the stall-holders crying their wares, of donkey-boys and porters clearing away for themselves by shouting vigorously, and of would-be purchasers arguing and bargaining is continuous and makes you dizzy.2( ) Was I not at the scene of the crime?3 ( ) I felt sick, and every since then they have been testing and treating me.4 ( ) I see the German bombers and fighters in the sky, still smarting from many a Britishwhipping, delighted to find what they believe is an easier and a safer prey.5 ( ) We will never parley, we will never negotiate...6 ( ) We shall fight him by land, we shall fight him by sea, we shall fight him in the air,until, ...7 ( ) The latter-day Aladdin, still snugly abed, then presses a button on a bedside box andissues a string of business and personal memos, which appear instantly on the genie screen.8 ( ) Tom Sawyer’s endless summer of freedom and adventure.9 ( ) Mark Twain gained a keen perception of the human race, of the difference betweenwhat people claim to be and what they really are.10 ( ) The instant riches of a mining strike would not be his in the reporting trade, but formaking money, his pen would prove mightier than his pickax.III. Proofreading and Error Correction(10%)Directions: The following passage contains TEN errors. Each line contains a maximum of ONE error. In each case, only ONE word is involved. You should proofread the passage and correct it in the following way. For a wrong word, underline the wrong word and write the correct one in the blank provided at the end of the line. For a missing word, mark the position of the missing word with a “∧” sign and write the word you believe to be missing in the blank provided at the end of the line. For an unnecessary word cross out the unnecessary word with a slash “/’ and put the word in the blank provided at the end of the line.One of the strangest things about dispute over advertisingis that the greater the fuss the much of a mystery the industryitself seems to become. Advertising is a passionate area.It seems to affect those who attack it and those whodefend it in remarkable similar ways. Before long both are (1) ______exhibiting the same compulsive urge to overstate their case tothat it is difficult to believe that the critics and the defendersof advertising are even arguing for the same thing. But just (2) ______as it seemed sensible for us to regard advertising without go (3) ______to either extreme, so it also seemed logical to try and find ascold-bloodedly as if we could, what advertising in the Britain (4) ______of the sixties really was.We knew that they consumed around $950 million a (5) ______year, or roughly 2 percent of the national income. We knewthat it employed something over 200,000 individuals, themajority of which were paid salaries considerably above the (6) ______national average. And we knew that it was supposedly run inaccordance certain rather vague and often complex rules and (7) ______professional orders.Therefore once we tried finding out exactly what all this (8) ______money went on, what these highly paid individuals did for it(and with it), and how the rules and orders influenced them,a curious thing happened. This strange animal called advertising,so disliked by its supporters and so beloved by its (9) ______defenders, began to disappear. In its place were advertisingmen and advertising agencies—all working in different waysand to different rules and all showed quite startling differences (10) ______of competence, taste and effectiveness.IV. Reading Comprehension (30%)A. Multiple Choice (10%)Passage 1INK-STAINED RICHES:Mencken, the Daddy of Bad-Boy PunditryIn his essay on H.L. Mencken entitled “Saving a Whale,” journalist Murray Kempton points out that “whal es are the only mammals that the museums have never managed to stuff and mount in their original skins.” To Kempton, Mencken is a very great whale who, almost 40 years after his death, still defies critical taxonomy. That is putting it politely. Mencken in death provokes as much vitriol as he did while living. He has been called a racist, a humanitarian, an arch conservative and a great liberal, and the thorny fact is, he was all those things. Nobody knows what to make of a man who turned his diary into a manure pile of anti-Semitism at the same time he was working diligently to get Jews out of Hitler’s Germany.Biographers have been struggling to take Mencken’s measure since the 1920s. Fred Hobson’s Mencken...is the latest and best attempt. Hobson is the f irst of Mencken’s biographers to use all the posthumously published diaries, where the “Sage of Baltimore” vented his most odious bigotries and where he most clearly revealed the alienation and loneliness at the heart of his personality. Hobson does not try to resolve the contradictions in Mencken’s personality. Instead, he wisely uses this new material to portray Mencken as a man forever in conflict with himself, the carefree cutup coexisting with the control freak, the comic with the tragedian. Eventually—at least a decade before the 1948 stroke that robbed him of the ability to read or write—Mencken’s darker angels took charge of his soul. In 1942, he wrote, “I have spent all of my 62 years here, but I still find it impossible to fit myself into the accepted patterns of American life and thought. After all these years, I remain a foreigner.”But as Hobson points out, the darkness was there all along, and the miracle is that out of this almost paralyzing bleakness, Mencken was once able to spin exuberant, lacerating prose that is as funny as it is essentially serious. At the peak of his powers, in the ‘20s and early ‘30s, he slaughtered every sacred cow in sight, from Prohibition to fundamentalism. But as hard as he could be on hillbillies and Klansmen, he was even harder on professors: “Of a thousand head of such dull drudges not ten, with their doctors’ dissertations behind them, ever contribute so much as a flyspeck to the sum of human knowledge.” Coining phrases like “the Bible belt” and aphorisms like “Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard,” Mencken left his indecorous fingerprints all over American thought and speech.As a newspaper columnist, a magazine editor and a book writer, Mencken radically broadened the scope and raised the standards of American journalism. But most important, he proved that an intellectual could thrive in the popular press....Many have imitated Mencken’s style....But the sad fact is, Mencken’s disciples are n ot Mencken. Flaws and all, he was inimitable. As Hobson says, “He was our nay-saying Whitman, and...he sounded his own barbaric yap over the roofs of the timid and the fearful, the contented and the smug.” With his cheap cigars and his hick’s haircut, and with his gaudy, orotund prose, he looks and sounds like an old-fashioned vaudevillian.... As nice as it would be to stick this curmudgeonly, politically incorrect relic on a back shelf and forget about him, we need his rancor too much. Better than anyone, he still instructs us on the value of the loyal opposition. At his best, he made his readers think and he kept them honest. No journalist could want a better epitaph.1. Kempton thinks that Mencken was[A] a huge man. [B] beyond reproach. [C] larger than life. [D] hard to classify.2. Hobson’s biography is atypical of previous books abut Mencken because it[A] sues samples of Mencken’s prose.[B] creates a one-sided portrait.[C] glosses over inconsistencies. [D] uses material Mencken never published.3. Mencken is probably best characterized as a/an[A] optimist. [B] pessimist. [C] enthusiast. [D] defeatist.4. According to the author of the passage, Mencken’s prose is[A] pedantic. [B] prosaic. [C] pungent. [D] poetic.5. The reviewer believes that Mencken’s work should be appreciated because[A] it has historic value.[B] it reminds Americans of the importance of dissent.[C] Mencken was an excellent reporter.[D] Mencken cannot be copied.Passage 2THE DEA TH OF A SPOUSEFor much of the world, the death of Richard Nixon was the end of a complex public life. But researchers who study bereavement wondered if it didn’t also signify the end of a private grief. Had the former president merely run his allotted fourscore and one, or had he fallen victim to a pattern that seems to afflict longtime married couples: one spouse quickly following the other to the grave?Pat, Nixon’s wife of 53 years, died last June after a long illness. No one knows for sure whether her death contributed to his. After all, he was elderly and had a history of serious heart disease. Researchers have long observed that the death of a spouse particularly a wife is sometimes followed by the untimely death of the grieving survivor. Historian Will Durant died 13 days after his wife and collaborator, Ariel; Bickminster Fuller and his wife died just 36 hours apart. Is this more than coincidence?“Part of the story, I suspect, is that we men are so used to ladies feeding us and taking care of us,” says Knud Helsing, an epidemiologis t at the Johns Hopkins School of Public Health, “that when we lose a wife we go to pieces. We don’t know how to take care of ourselves.” In one of several studies Helsing has conducted on bereavement, he found that widowed men had higher mortality rates than married men in every age group. But, he found that widowers who remarried enjoyed the same lower mortality rate as men who’d never been widowed.Women’s health and resilience may also suffer after the loss of a spouse. In a 1987 study of widows, researchers form the University of California, Los Angeles, and UC, San Diego, found that they had a dramatic decline in levels of important immune-system cells that fight off disease. Earlier studies showed reduced immunity in widowers.For both men and women, the stress of losing a spouse can have a profound effect. “All sorts of potentially harmful medical problems can be worsened,” says Gerald Davison, professor of psychology at the University of Southern California. People with high blood pressure, for exam ple, may see it rise. In Nixon’s case, Davison speculates, “the stroke, although not caused directly by the stress, was probably hastened by it.” Depression can affect the surviving spouse’s will to live; suicide rates are elevated in the bereaved, along w ith accidents not involving cars.Involvement in life helps prolong it. Mortality, says Duke University psychiatrist Daniel Balzer, is higher in older people without a good social-support system, who don’t feel they’re part of a group or a family, that th ey “fit in” somewhere. And that’s a common problem for men, who tend not to have as many close friendships as women. The sudden absence of routines can also be a health hazard, says Blazer. “A person who loses a spouse shows deterioration in normal habits like sleeping and eating,” he says. “They don’t have that other person to orient them, like when do you go to bed, when do you wake up, when do you eat, when do you take your medication, when do you go out to take a walk? Y our pattern is no longer locked i nto someone else’s pattern, so it deteriorates.”While earlier studies suggested that the first six months to a year—or even the first week—were times of higher mortality for the bereaved, some newer studies find no special vulnerability in this initial period. Most men and women, of course do not die as a result of the loss of a spouse. And there are ways to improve the odds. A strong sense of separate identity and lack of over-dependency during the marriage are helpful. Adult sons and daughters, siblings and friends need to pay special attention to a newly widowed parent. They can make sure that he or she is socializing, getting proper nutrition and medical care, expressing emotion and, above all, feeling needed and appreciated.6. According to research ers, Richard Nixon’s death was[A] caused by his heart problems. [B] indirectly linked to his wife’s death.[C] the inevitable result of old age. [D] an unexplainable accident.7. The research reviewed in the passage suggests that[A] remarried men live healthier lives. [B] unmarried men have the longest life spans.[C] widowers have the shortest life spans. [D] widows are unaffected by their mates’ death.8. One of the results of grief mentioned in the article is[A] loss of friendships. [B] diminished socializing.[C] vulnerability to disease. [D] loss of appetite.9. The passage states that while married couples can prepare for grieving by[A] being self-reliant. [B] evading intimacy.[C] developing habits. [D] avoiding independence.10. Helsing speculates that husbands suffer from the death of a spouse because they are[A] unprepared for independence. [B] incapable of cooking.[C] unwilling to talk. [D] dissatisfied with themselves.B. Read the following passage and answer the questions. Your answers should be given in English. Be brief and straight to the point. (20%)The Penalty of DeathH. L. MenckenOf the arguments against capital punishment that issue from uplifters, two are commonly heard most often, to wit:1. That hanging a man (or frying him or gassing him) is a dreadful business, degrading to those who have to do it and revolting to those who have to witness it.2. That it is useless, for it does not deter others from the same crime.The first of these arguments, it seems to me, is plainly too weak to need serious refutation. All it says, in brief, is that the work of the hangman is unpleasant. Granted. But suppose it is? It may be quite necessary to society for all that. There are, indeed, many other jobs that are unpleasant, and yet no one thinks of abolishing them---that of the plumber, that of the soldier, that of the garbage man, that of the priest hearing confessions, that of the sand-hog, and so on. Moreover, what evidence is there that anyactual hangman complains of his work? I have heard none. On the contrary, I have known many who delighted in their ancient art, and practiced it proudly.In the second argument of the abolitionists there is rather more force, but even here, I believe, the ground under them is shaky. Their fundamental error consists in assuming that the whole aim of punishing criminals is to deter other (potential) criminal ---that we hang or electrocute A simply in order to so alarm B that he will not kill C. This, I believe, is an assumption which confuses a part with the whole. Deterrence, obviously, is one of the aims of punishment, but it is surely not the only one. On the contrary, there are at least a half dozen, and some are probably quite as important. At least one of them, practically considered, is more important. Commonly, it is described as revenge, but revenge is really not the word for it. I borrow a better term from the late Aristotle: katharsis. Katharsis, so used, means a salubrious discharge of emotions, a healthy letting off of steam. A school-boy, disliking his teacher, deposits a tack upon the pedagogical chair; the teacher jumps and the boy laughs. This is katharsis. What I contend is that one of the prime objects of all judicial punishments is to afford the same grateful relief (a) to the immediate victims of the criminal punished, and (b) to the general body of moral and timorous men.These persons, and particularly the first group, are concerned only indirectly with deterring other criminals. The thing they crave primarily is the satisfaction of seeing the criminal actually before them suffer as he made them suffer. What they want is the peace of mind that goes with the feeling that accounts are squared. Until they get that satisfaction they are in a state of emotional tension, and hence unhappy. The instant they get it they are comfortable. I do not argue that this yearning is noble; I simply argue that it is almost universal among human beings. In the face of injuries that are unimportant and can be borne without damage it may yield to higher impulses; that is to say, it may yield to what is called Christian charity. But when the injury is serious Christianity is adjourned, and even saints reach for their side-arms. It is plainly asking too much of human nature to expect it to conquer so natural an impulse. A keeps s store and has a bookkeeper, B. B steals $700, employs it is playing at dice or bingo, and is cleaned out. What is A to do? Let B go? If he does so he will be unable to sleep at night. The sense of injury, of injustice, of frustration will haunt him like pruritus. So he turns B over to the police, and they hustle B to prison. Thereafter A can sleep. More, he has pleasant dreams. He pictures B chained to the wall of a dungeon a hundred feet underground, devoured by rats and scorpions. It is so agreeable that it makes him forget his $700. He has got his katharsis.The same thing precisely takes place on a larger scale when there is a crime which destroys a whole community’s sense of security. Every law-abiding citizen feels menaced and frustrated until the criminals have been struck down---until the communal capacity to get even with them, and more than even, has been dramatically demonstrated. Here, manifestly, the business of deterring others is no more than an afterthought. The main thing is to destroy the concrete scoundrels whose act has alarmed everyone, and thus make everyone unhappy. Until they are brought to book that unhappiness continues; when the law has been executed upon them there is a sigh of relief. In other words, there is katharsis.I know of no public demand for the death penalty for ordinary crimes, even for ordinary homicides. Its infliction would shock all men of normal decency of feeling. But for crimes involving the deliberate and inexcusable taking of human life, by men openly defiant of all civilized order---for such crimes it seems to nine men out of ten, a just and proper punishment. Any lesser penalty leaves them feeling that the criminal has got the better of society---that he is free to add insult to injury by laughing. That feeling can be dissipated only by a recourse to katharsis, the invention of the aforesaid Aristotle. It is more effectively and economically achieved, as human nature now is, by wafting the criminal to realms of bliss.The rea l objection to capital punishment doesn’t lie against the actual extermination of the condemned, but against our brutal American habit of putting it off so long. After all, every one of us must die soon or late, and a murderer, it must be assumed, is one who makes that sad fact the cornerstone of his metaphysic. But it is one thing to die, and quite another thing to lie for long months and even years under the shadow of death. No sane man would choose such a finish. All of us, despite the Prayer Book, long for a swift and unexpected end. Unhappily, a murderer, under the irrational American system, is tortured for what, to him, must seem a whole series of eternities. For months on end he sits in prison while his lawyers carry on their idiotic buffoonery with writs, injunctions, mandamuses, and appeals. In order to get his money (or that of his friends) they have to feed him with hope. Now and then, by the imbecility of a judge or some trick of juristic science, they actually justify it. But let us say that, his money all gone, they finally throw up their hands. Their client is now ready for the rope or the chair. But he must still wait for months before it fetches him.That wait, I believe, is horribly cruel. I have seen more than one man sitting in the death house, and I don’t want to see any more. Worse, it is wholly useless. Why should he wait at all? Why not hang him the day after the last court dissipates his last hope? Why torture him as not even cannibals would torture their victims? The common answer is that he must have time to make his peace with God. But how long does that take? It may be accomplished, I believe, in two hours quite as comfortably as in two years. There are, indeed, no temporal limitations upon God. He could forgive a whole herd of murderers in a millionth of a second. More, it has been done.1. What is the author’s point in this essay? Sum up the author’s argument in 50 words. (4%)2. How does the author put forward his argument? What does he do before he proposes his own idea about the death penalty? (4%)3. What method does the author use to refute the first argument proposed by the uplifters, that the death penalty should be abolished because it is unpleasant? How do you characterize the supporting details the author provides throughout the essay? (4%)4. What is the author’s real objection to the death penalty? Sum up his description of how the death penalty is carried out currently within 50 words. (4%)5. Does the author expect his audience to agree with him? Where in the essay does he indicate his audience may disagree? (4%)V. Translate the following passage into Chinese. (15%)The bird, however hard the frost may be, flies briskly to his customary roosting-place, and, with beak tucked into his wing, falls asleep. He has no apprehensions; only the hot blood grows colder and colder, the pulse feebler as he sleeps, and at midnight, or in the early morning, he drops from hisperch—dead.Yesterday he lived and moved, responsive to a thousand external influences, reflecting earth and sky in his small brilliant brain as in a looking-glass; also he had a various language, the inherited knowledge of his race, and the faculty of flight, by means of which he could shoot, meteor-like, across the sky, and pass swiftly from place to place; and with it he was able to drop himself plumb down from the tallest tree-lop, or out of the void air, on to a slender spray, and scarcely cause its leaves to tremble.Now, on this morning, he lies stiff and motionless; so easy and swift is the passage from life to death in wild nature! But he was never miserable.VI. Translate the following passage into English. (15%)我一直以为大学校长是高瞻远瞩、指导学术与教育大方向的决策人,而不是管馒头稀饭的保姆,但这也暂且不提。
2023年自考专业(英语)《高级英语》考试历年真题摘选附带答案第1卷一.全考点综合测验(共20题)1.【单选题】Though she _____ and pleaded, he refused to go to the dance.A.coaxedB.admonished2.【单选题】His _____ and unwillingness to learn from others prevent him from being an effective member of the teamA.arroganceB.advantage3.【单选题】You can sterilize a needle by holding it in a ___________.A.flameB.fireC.blazeD.conflagration4.【单选题】We cannot _____ the country ’ s telecommunications to unqualified people。
A. trustB.entrust5.【单选题】Her mind had been __________ into such a condition as she could not very likely have imagined possible a few months since.A. taughtB.instructedC.schooledcated6.【单选题】The poor girl had much too high _______ of her own charms to suspect that the Count could be unfaithful to themA.an opinionB.a viewC.a sentimentD.an idea7.【单选题】We must try to create a more caring, more _____ society.A. compassionatepetitive8.【单选题】Then we shall go to the _____ _______ Duke Street, where we shall_______ Mohun;A.theater; in; meetB.theatre; on; meetC.theatre ; in; meet withD.theater9.【单选题】Rawdon Crawley had already fought three bloody duels, in which he gave ample ________ of his contempt for death.A.evidencesB.testimoniesC.attestationsD.proofs10.【单选题】It has all the _____ of a good detective story.A. ingredientsB.elementsponentsD.constituents11.【单选题】Which of the following sentences is the most proper?______A.The poor old fellow died lonely last night.B.The poor old fellow perished lonely last night.C.The poor old fellow kicked the bucket lonely last night.D.The poor old fellow departed lonely last night.12.【单选题】This _____ factor means that there is often a connection in appearance and temperament between parents and children.A.historicalB.hereditary13.【单选题】Compared with the _____ period last year, average temperatures have been low.A.correspondingB.related14.【单选题】He betrayed no _______ of discontent, except such as may follow evening?s drinking.A.emblemB.symbolC.signD.mark15.【单选题】In our culture, we are accustomed to sophisticated prescription drugs containing a _____ of chemical ingredientsA.plentyB.variety16.【单选题】Mrs. Jones had a _____ husband, who would do anything for her.A.faithfulB.steadfastC.staunchD.loyal17.【单选题】These days people are becoming more and more _____ about the food they eat.A.sophisticatedB.selective18.【单选题】The colloquial or spoken language is the language for the use of the ________.A.ignorantB.illiterateC.uneducatedD.unlearned19.【单选题】The slight change of weather can ______ her delicate healthA.influenceB.affectC.swayD.impact20.【单选题】The little hands of the child closed round the soldier?s finger ______ the mother looked up in his face with maternal pleasure.A.×B. ,C.andD.but第2卷一.全考点综合测验(共20题)1.【单选题】Imagine how many times restaurants and merchants had to change their posted prices during the _____ 1970s, when prices almost doubled.A.inflationaryB.extraordinary2.【单选题】Jack managed to get 147 tapes and 100 books plus lots of magazines through customs in a(n> _____ wayA.incredulousB.miraculous3.【单选题】After some very trifling stupid ______, she ventured to ask whether it was true that he was going away.A.speechB.conversationC.discourseD.talk4.【单选题】____ water is their energy source, ____ tropical cyclones are seasonal.A.Warm; ×B.Warm; thereforeC.When warm; ×D.Because warm; ×5.【单选题】Most storms occur between August and October, and early September is the riskiest period for ______ storms.A.chiefB.mainC.majorD.dominant6.【单选题】He would rather die than live in __________.A.ungracefulnessB.discreditC.dishonorD.shame7.【单选题】He had rebelled against his father wickedly, but he had died without even so much as confessing he was ______.A.wrongB.incorrectC.mistakenD.erroneous8.【单选题】I do not mean to insult the reader by pretending that I killed, for instance,a regiment of cavalry or swallowed a battery of guns, —such _______ tales would disgrace both the hearer and the teller.A.ridiculousB.ludicrousughableD.absurd9.【单选题】It was _____ and she did not know enough to analyze each problemproperly.A.encouragingB.exhausting10.【单选题】My aunt, whose absence was _____ for three weeks, was heartily welcome to remain away, for we were much merrier and more comfortable without her.A. lengthyB.longC.prolongedD.protracted11.【单选题】Those who knew her ladyship are ________ that she was a person quite capable of performing this feat, had she not wisely kept out of the way.A.cognizantB.consciousC.awareD.sensible12.【单选题】The thief made a ____ at the old lady?s purse.A. takeB.snatchC.graspD.seize13.【单选题】The following is a specimen of Black English. “ We?s safe, Huck, we?s safe! Jump up and crack yo ? heels, dat?s de good ole Cairo at las?, I jis knows it! ” This variety of English is characterized by the following except its ______.A.vocabularyB.spellingC.grammarD.pronunciation14.【单选题】In the last twenty years, breakthroughs in technology have _____ advanced the way we communicate, bringing us computers, cell phones and the Internet.A.profoundlyB.deeply15.【单选题】The following is a quarrel between a couple. “ The house is filthy with you, ” she cried. “ Then get out on it — it?s mine. Get out on it! ” he shouted. “ It?s me as brings th? money, not thee. ” The husband speaks a dialect, which can be seen from the following words except ________.A.onB.asC.meD.thee16.【单选题】Although each TV series will be rated on the basis of its usual content, the ratings can _____ from week to weekA.flowB.fluctuate17.【单选题】“Human capital”is used primarily to ______ human beings whose only purpose is to generate wealth for the upper class elite.A.pictureB.describeC.portrayD.depict18.【单选题】In “they?re all more ridiculous than a slapstick comedy” we find the use of a _________.A.simileB.metaphorC.ironyD.pun19.【单选题】“ You ask me for Julia, and you do not possess even an anna! (Here the old ”— rogue ______ broadly, as if he had made a capital pun.)A.grinnedB.smiledC.beamedughed20.【单选题】The poor lady ?s pang must have been increased when she thought of her rival, ______ was a favorite of the whole Court, ______ she was neglected.A. she; thereB.who; whereC.her rival; at the CourtD.the latter; but第1卷参考答案一.全考点综合测验1.正确答案:A2.正确答案:A3.正确答案:A4.正确答案:B5.正确答案:C6.正确答案:A7.正确答案:A8.正确答案:D9.正确答案:D10.正确答案:A11.正确答案:C12.正确答案:B13.正确答案:A14.正确答案:C15.正确答案:B16.正确答案:B17.正确答案:B18.正确答案:C19.正确答案:B20.正确答案:C第2卷参考答案一.全考点综合测验1.正确答案:A2.正确答案:B3.正确答案:D4.正确答案:D5.正确答案:C6.正确答案:C7.正确答案:A8.正确答案:D9.正确答案:B10.正确答案:D11.正确答案:C12.正确答案:B13.正确答案:A14.正确答案:A15.正确答案:C16.正确答案:B17.正确答案:B18.正确答案:A19.正确答案:A20.正确答案:B。
句子释义第14课Argentia Bay试题关键字:rifles试题内容:The stupendous material figures for future joint invasions of North Africa or the French coast contrasted sadly with this plea for a hundred fifty thousand rifles now.答案内容:Compared with the huge figures for future joint British-U.S. invasion of North Africa or the French coast, the present request of a hundred fifty thousand rifles immediately was sadly small.第14课Argentia Bay试题关键字:offered his band试题内容:Churchill saluted him and offered his band.答案内容:Churchill held out his hand to help.第14课Argentia Bay试题关键字:am for试题内容:I’m for it .第1课The Middle Eastern Bazaar试题关键字:shadowy distance试题内容: The bazaar loses itself in the shadowy distance.答案内容:The bazaar is dark, so when the street is long, objects in the distance become unclear and indistinct.第1课The Middle Eastern Bazaar试题关键字:conceivable kind试题内容:The roadway is about twelve feet wide, but it is narrowed every few yards by little stalls where goods of every conceivable kind are sold.答案内容:The middle part of a road where vehicle drive is about twelve feet wide, but is narrowed every few yards by little open-fronted shops where goods of every kind you can think of .第1课The Middle Eastern Bazaar试题关键字:overwhelmed试题内容:The shop-keepers speak in slow, measured tones, and the buyers, overwhelmed by the sepulchral atmosphere, follow suit .答案内容:The shop-keepers speak in slow, steady tones, and the buyers overwhelmed by the grave-like atmosphere, also speak in slow and steady tones.第1课The Middle Eastern Bazaar试题关键字:point of honour试题内容:13. It is a point of honour with the customer not to let the shopkeeper guess what it is she really likes and wants until the last moment.答案内容:It is important for one’s self-respect with the customer not to let the shopkeeper guess which things in particular she really likes or wants at the last moment.第1课The Middle Eastern Bazaar试题关键字:vaulted,echo试题内容:The earthen floor, beaten hard by countless feet, deadens the sound of footsteps, and the vaulted mud-brick walls and roof have hardly any sounds to echo.答案内容:The floor made of earth flattened by treading to lose the sound of footsteps, and the Moslem style of architecture mud-brick walls and roof have hardly any sound to echo.第2课Hiroshima试题关键字:off试题内容:Hiroshima! Everybody off!答案内容:Everybody should now get off the train.第2课Hiroshima试题关键字:a lump in my throat试题内容:And secondly, because I had a lump in my throat and a lot of sad thoughts on my mind that had little to do with anything a Nippon railways official might say.答案内容:And secondly, because I was chocked with emotion and some sad events occupying my thoughts that had no connection with what the stationmaster might say.第2课Hiroshima试题关键字:rubbed shoulders试题内容:Little girls and elderly ladies in kimonos rubbed shoulders with teenagers and women in western dress. 答案内容:Little girls and approaching old age ladies in kimonos meet and mix with boys or girls from 13-19 and women in western dress.第2课Hiroshima试题关键字:overwhelmed试题内容:The strange emotion which had overwhelmed me at the station returned.答案内容:I was again overcome by a guilty conscience as I had been when I first arrived at the station.第2课Hiroshima试题关键字:little bow of assent试题内容:I was just about to make my little bow of assent, when the meaning of these last words sank in, jolting me out of my sad reverie.答案内容:I was on the point of showing my agreement by nodding when I suddenly realized what he meant. His words shocked me out of my sad dreamy thinking.第2课Hiroshima试题关键字:puzzled试题内容:You look puzzled.答案内容:You look bewildered.第2课Hiroshima试题关键字:humiliating试题内容:It is humiliating to survive in this city.答案内容:It is a disgrace for an atomic victim to remain alive in this city.第2课Hiroshima试题关键字:character试题内容:I have the opportunity to improve my character."答案内容:I have the chance to raise my moral standard, to purify my soul.第14课Argentia Bay试题关键字:relaxed试题内容:The President’s face relaxed.答案内容:The President’s expression became less stiff.第14课Argentia Bay试题关键字:bitten off试题内容:Hitler’s bitten off a big bi te this time.答案内容:This time Hitler has attacked a country too big for him to conquer, or to put it idiomatically, he has bitten off more than he can chew.第14课Argentia Bay试题关键字:bear试题内容:you might bear in mind what our friends will be after.答案内容:you’d better make a mental note of what the British will be trying to get.第14课Argentia Bay试题关键字:the second demand试题内容:It softens the ground for the second demand.答案内容:It will make it difficult for the American to reject their second demand.第14课Argentia Bay试题关键字:pulled himself试题内容:He pulled himself to his feet in the rocking boat.答案内容:He managed to stand up in the rocking boat.第14课Argentia Bay试题关键字:maintain试题内容:Our destroyers couldn’t maintain speed.答案内容:The destroyers could not keep up their original speed because of the gale.第14课Argentia Bay试题关键字:Zigzag试题内容:The battleship zigzagged on alone.答案内容:The battleship made wide diversion from side to side so as to avoid German submarines.第14课Argentia Bay试题关键字:this试题内容:Let me start on this now, sir.答案内容:Let me go and talk to Admiral King now.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:certainty试题内容:This changed conviction into certainty.答案内容:I n the past I was convinced that German troops would attack Soviet Union; but now it really becomes a fact instead of my firm belief.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:round up试题内容:I suppose they will be rounded up in hordes .答案内容:I think the Soviet troops will be surrounded in large numbers.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:reference试题内容:If Hitler invaded Hell I would make at least a favourable reference to the Devil in the House of Commons.答案内容:If Hitler attacked Hell, I would even say a word in favour of the Devil in the House of Commons, no matter how evil he had been.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:speak of试题内容:It is not for me to speak of the action of the United States.答案内容:I am not in a position to say what action the United States would take.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:stay试题内容:Mr. and Mrs. Winant, Mr. and Mrs. Eden, and Edward Bridges were staying.答案内容:Mr. and Mrs. Winant, Mr. and Mrs. Eden, and Edward Bridges were visitors.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:go all out试题内容:We should go all out to help Russia.答案内容:We should make our utmost effort to help Russia.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:rescue mankind from his tyranny试题内容:On the contrary, we shall be fortified and encouraged in our efforts to rescue mankind from his tyranny. 答案内容:Instead, we will fight with greater courage and redouble our efforts in the struggle to end fascism.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:thrived and prospered试题内容:By which he has so long thrived and prospered.答案内容:He has so far been very successful in employing this tactic.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:redouble试题内容:Let us redouble our exertions, and strike with united strength while life and power remain.答案内容:Let us strengthen our unity and our efforts in the fight against Nazi Germany when we have not yet been overwhelmed and when we are still powerful.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:theme试题内容:It is devoid of all theme and principle except appetite and racial domination.答案内容:It is completely lacking of all theme and principle except appetite and racial domination.第5课Speech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:true试题内容:Winant said the same would be true of the U. S. A.答案内容:Winant said the United States would have the same point of view.第5课Spe ech on Hitler’s Invasion of U.S.S.R试题关键字:unsay试题内容:I will unsay no word that I have spoken about it.答案内容:I will not take back any single word that I have said about Communism.第6课Blackmail试题关键字:muted试题内容:As a result the nerves of both the Duke and Duchess were excessively frayed when the muted buzzer of the outer door eventually sounded.答案内容:The nerves of the Duke and Duchess were worn out by the long writing, were over-strained, when the muted buzzer of the outer door eventually sounded.第6课Blackmail试题关键字:surveyed试题内容:The house detective's piggy eyes surveyed her sardonically from his gross jowled face.答案内容:The house detective's small narrow eyes looked her up and down scornfully from his gross jowled face.第6课Blackmail试题关键字:that doesn't matter试题内容:I suppose that doesn't matter now.答案内容:Now that our secret has been discovered, whether the jockeys see it or not doesn't matter now.第6课Blackmail试题关键字:gamble试题内容:She would gamble on the fat man’s greed.答案内容:She would take a chance on the f at man’s greed.第6课Blackmail试题关键字:clucked his tongue试题内容:The house detective clucked his tongue reprovingly.答案内容:The house detective made noises with his tongue to show his disapproval.第6课Blackmail试题关键字:the highest stakes试题内容:When you were playing for the highest stakes, you made the highest bid.答案内容:You had to pay the highest price when your reputation and career were at stake.第6课Blackmail试题关键字:rein试题内容:The Duchess of Croydon kept firm, tight rein on her racing mind.答案内容:The Duchess of Croydon kept firm and tight control of her mind which is working quickly.第6课Blackmail试题关键字:hit-and-run试题内容:You two was in that hit-‘n-run”.答案内容:You two are guilty of that hit-and-run accident.。
大学高级英语教材答案大学高级英语教材答案(英国版)Unit 1: Vocabulary and Listening SkillsExercise 1: Vocabulary1. a) synthesisb) precursorc) criteriad) anomalye) inherentf) intrinsicallyg) immerseh) fosteri) mandatej) paradox2. a) authenticb) interactivec) instinctivelyd) competencee) articulatef) contextg) immerseh) cognitivei) paramountj) adverseExercise 2: Listening1. Speaker A: "What are some challenges of studying abroad?"Speaker B: "The language barrier can be quite difficult to overcome initially, and adjusting to a new culture can also be challenging."2. Speaker A: "How can students enhance their language skills?"Speaker B: "Engaging in conversations with native speakers, watching movies in the target language, and reading extensively can all help improve language skills."3. Speaker A: "What are the benefits of studying abroad?"Speaker B: "Studying abroad allows students to gain a deeper understanding of different cultures, become more independent, and develop valuable life skills."4. Speaker A: "What strategies can be used to improve reading comprehension?"Speaker B: "Previewing the text, using context clues to infer meanings, and practicing active reading techniques can all enhance reading comprehension."Unit 2: Reading and Writing SkillsExercise 1: Reading Comprehension1. False - The author believes that learning a foreign language can enhance problem-solving abilities.2. True - The author states that learning a foreign language broadens one's cultural perspective.3. True - The author mentions that learning a foreign language can improve memory and delay the onset of dementia.4. Not Given - The passage does not provide information about the number of languages spoken by polyglots.5. False - The author argues that learning a foreign language is not a waste of time.Exercise 2: WritingParagraph 1: IntroductionIn today's globalized world, the importance of learning a foreign language cannot be overstated. The ability to communicate in multiple languages facilitates cultural exchange, enhances cognitive skills, and opens doors to various personal and professional opportunities.Paragraph 2: Benefits of Learning a Foreign LanguageLearning a foreign language broadens one's cultural perspective by providing insights into different customs, traditions, and ways of thinking. Additionally, it improves memory and stimulates brain activity, contributing to better problem-solving abilities and delaying the onset of age-related cognitive decline.Paragraph 3: Practical ApplicationsProficiency in a foreign language can greatly benefit individuals in their personal and professional lives. It opens up opportunities for international travel, fosters cross-cultural friendships, and aids in understanding and respecting diverse communities. Moreover, it enhances employability, as businesses increasingly seek employees with language skills to communicate with a global customer base.Paragraph 4: Challenges and StrategiesWhile learning a foreign language may pose challenges, such as grammar rules and vocabulary acquisition, there are several strategies that can facilitate the learning process. These include engaging in immersive experiences, practicing with native speakers, and utilizing language learning apps and online platforms.Paragraph 5: ConclusionIn conclusion, learning a foreign language is a valuable endeavor with numerous benefits. It not only enriches one's cultural understanding but also enhances cognitive abilities and expands career opportunities. Therefore, individuals should seize the opportunity to acquire new language skills and embrace the many advantages they offer.(Note: The above text is a sample answer and may differ from actual textbook answers.)This format follows a typical essay structure with an introduction, body paragraphs, and a conclusion. Each paragraph is focused on a specific aspect of the topic and provides relevant information or arguments. The vocabulary and grammar used are appropriate for an advanced English level.。
大学英语专业高级英语课后题答案Lesson oneParaphrase1)little donkeys went in and out among the people and from one side to another2)Then as you pass through a big crowd to go deeper into the market, the noise of the entrance gradually disappear, and you come to the much quieter cloth-market.3) They drop some of items that they don't really want and begin to bargain seriously for a low price.4) He will ask for a high price for the item and refuse to cut down the price by any significant amount.5) As you get near it, a variety of sounds begin to strike your ear.Lesson twoParaphrase1) They were so absorbed in their conversation that they seemed not to pay any attention to the people around them.2) As soon as the taxi driver saw a traveler, he immediately opened the door.3) The traditional floating houses among high modern buildings represent the constant struggle between old tradition and new development.4) I suffered from a strong feeling of shame when I thought of the scene of meeting the mayor of Hiroshima wearing my socks only. 5)The few Americans and Germans seemed just as restrained as 1 was.6)After three days in Japan one gets quite used to bowing to people as a ritual to show gratitude.7)I was on the point of showing my agreement by nodding when I suddenly realized what he meant.His words shocked me out my sad dreamy thinking.8)I thought for some reason or other no harm had been done to me.Lesson fiveParaphrase1) Hitler was hoping that if he attacked Russia, he would win in Britain and the U.S. the support of those who were enemies of Communism.2) Winant said the United States would adopt the same attitude.3) In this way, my life is made much easier in this case; it will be much easier for me to decide on my attitude towards events.4) I will not take back a single word of what I have said about Communism.5) I can see the German bombers and fighters in the sky, who, aftersuffering severe losses in the aerial battle of England, now feel happy because they think they can easily beat the Russian air force without heavy loss.6) We shall be more determined and shall make better and fuller use of our resources.7) Let us strengthen our unity and our efforts in the fight against Nazi Germany when we have not yet been overwhelmed and when we are still powerful.Lesson sixParaphrase1) The house detective's small narrow eyes looked her up and down scornfully from his fat face with a heavy jowl.2) This is a pretty nice room that you have got.3) The fat body shook in a chuckle because the man was enjoying the fact that he could afford to do whatever he liked and also he was appreciating the fact that the Duchess knew why he had come.4) He had an unnaturally high-pitched voice. Now, he lowered the pitch. When he spoke5) Ogilvie spat out the words, throwing away his politeness. Pretended6) The Duchess was supported by her arrogance coming fromparents of noble families with a history of three centuries anda half. She wouldn't give up easily.7) Its no use. What you did just now was a good attempt at trying to save the situation.8) "That's more acceptable," Ogilvie said. He lit another cigar, "Now we're making some progress. "9)...he looked at the Duchess sardonically as if he wanted to see if she dared to object to his smoking.10) The house detective made noises with his tongue to show his disapproval.Lesson nineParaphrase1) A man who became constantly preoccupied by the moral weaknesses of mankind2) Mark Twain first observed and absorbed the new American experience, and then introduce it to the world in his books or lectures.3) In his new profession he could meet people of all kinds.4)With no money and a frustrated feeling, he accepted a jobas reporter with Territorial Enterprise in Virginia City, ...5)Mark Twain began working hard to became well known locally asa newspaper reporter and humorist.6)and when California makes a plan for a new surprise, the solemn people in other states of the U.S. smile as usual, makinga comment "that's typical of California"7)The man who had made the world laugh was himself consumed by bitterness.。
那么什么才是领导才能?领导才能似乎是那些只能意会,很难言传的品质。
对于领导才能有很多评论,也产生了很多定义。
许多人通常把领导才能与领导者联系在一起,突出表现为四点:第一,领导意味着影响他人;第二,有领导者就有随从者;第三,领导者通常是在出现危机或者特殊问题时表现出自己的才能,即他们能够在需要提出创新方案以解决危机或特殊问题时站出来;第四,领导者非常清楚自己的目标和动机。
因此,领导者是那些能够在突发情况下创新思路,不墨守成规的人。
他们能够自己主动的指挥他人采取行动,改变他人的看法,调动他人的情绪。
这样看来,领导才能属于个人素质范畴,是个人品质和行为的反映。
但是谁是,还有人认为,领导才能表现为管理才能或者专业才能,领导者扮演的是管理者或专家的角色。
实际上,并不是所有的管理者都是领导者,也并不是所有的领导者都是管理者。
这是很令人迷惑的。
文化的奥秘
消费者视全球品牌为理想文化的象征。
他们用全球品牌树立想象中自己的全球形象,使与自己志趣相投的人彼此吸引。
跨国公司为此在竞相推出最高价值的产品的同时,还揭力宣传其蕴涵的文化之神秘,一次吸引全球消费者。
“全球品牌让我们感觉自己是世界全球公民,并赋予我们一种身份特征,”一位阿根廷消费者如是说。
一位新西兰消费者亦是同感:“全球品牌让大家觉得自己属于一个更大的群体,让大家有一种归属感。
”一位哥斯达黎加的消费者的话最能说明消费者购买全球品牌的动机:“地方品牌告诉人们现状,全球品牌告诉人们未来。
”这种观点并不新颖,在二战后的年代里,迪斯尼,麦当劳,列维斯特劳斯和杰克丹尼等公司在全世界范围内宣扬美国文化的神秘,而今天,全球文化的神秘已较少的与美国生活方式有关。
并且,这种文化的神秘已经不仅仅产生于能够体现人们生活方式及奢华程度的品牌,现在的神秘感来自于几乎所有的全球品牌,来自于从信息技术到石油工业的广泛行业领域。