五年级英语阅读理解竞赛4
- 格式:doc
- 大小:47.00 KB
- 文档页数:8
湘少版2024年五年级上学期英语阅读理解专项竞赛题班级:_____________ 姓名:_____________【阅读理解】1. 阅读理解。
My name is Ben.I am eleven years old.I''m from Shenzhen.I''m in Class Six Grade Five.I''m tall and thin.I have short black hair.I am good at Maths and English.My favourite subject is English.I often read English in the morning.I often help others.So my classmates say to me,'You are a kind and helpful boy.' After school,I always do my homework first.And then I play table tennis with my brother.He likes playing table tennis too.We are good friends.读一读,根据短文回答下列问题。
(1)—How old is Ben?—He is .(2)—What subject does he like best?—He likes .(3)—What does his brother like doing?—He likes .(4)—What does he always do after school?—.(5)—Does Ben like playing table tennis?—.2. 阅读判断。
Today Daming ate a hamburger for breakfast. He likes hamburgers.But his little sister doesn''t like hamburgers . She likes hot dogs . Tomorrow is Daming''s birthday . His mum is going to make a cake for him . Daming is going toeat lots of delicious food . He is very happy .( )(1)Today Daming ate a hamburger for lunch .( )(2)Daming likes hamburgers .( )(3)Daming''s little sister likes hamburgers , too . ( )(4)Tomorrow is Daming''s birthday .( )(5)Daming''s mum is going to make a cake for him .3. 阅读理解。
人教版2022年五年级下学期英语阅读理解专项竞赛题班级:__________ 姓名:__________1. 阅读短文,回答问题。
I''m Chen Jie. I don''t go to school on the weekend. I often do my homework on Saturday morning. I play computer games on Saturday afternoon. On Sunday morning, I often read books and watch TV. In the afternoon, I help my mother do housework. (1)Does Chen Jie go to school on the weekend?(2)What does Chen Jie do on Saturdays?(3)Is Chen Jie helpful?(4)Does Chen Jie do homework on Sunday afternoon?2. 阅读理解。
Tom: Hello! Do you go to school every day?Lily: No, we go to school from Monday to Friday.Tom: What are you going to do this Sunday?Lily: I''m going to swim.Tom: What about your brother, Jack?Lily: He''s going to fly a kite.Tom: Where is he now?Lily: He''s at home. He''s making the kite.Tom: Can I go and see him?Lily: Sure. Let''s go.(1)Lily''s brother is ______.A.TomB.JackC.jack(2)Lily is going to _____ this Sunday.A.singB.fly a kiteC.swim(3)Jack is going to _____ this Sunday.A.swimB.fly a kiteC.make a kite(4)Jack is _____ now.A.at homeB.at schoolC.at the zoo3. 阅读短文,回答问题。
剑桥2024年五年级上册英语阅读理解专项竞赛题班级:_____________ 姓名:_____________【阅读理解】1. 阅读短文,选择正确的选项。
John lives in a new house. He likes playing in a river. But there isn''t a river near his house. He is not happy.One day, he asks his mother, “Is there a river near here?”“No, there isn''t,” his mother says. “But here, our new house has a garden.”“But it''s very small. I don''t like it,”John says.One morning, his mother says, “There''s a beautiful park near here, and there is a pool in it. We''ll go there in the afternoon.” John is happy.After lunch, John and his mother go to the park. There is a big pool in the park. The water is clean and there are lots of fish in it. John plays in the pool very happily and his mother watches him under a tree.( ) 1. John likes playing ________.A. in his houseB. in the gardenC. in the river( ) 2. The garden is very ________.A. smallB. bigC. beautiful( ) 3. John and his mother go to the park ________.A. in the morningB. after lunchC. in the evening( ) 4. What does “pool” mean(意思是) in Chinese?A. 塔B. 池塘C. 假山( ) 5. Where is John''s mother when(当……时) John plays in the pool?A. In the pool.B. In the garden.C. Under a tree.2. 阅读短文,判断正误。
小学五年级下册英语阅读理解专项习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文内容选择合适的选项A farmer is walking in the forest. He is very tired. So he has a nap under a tree. One of his shoes is beside him. A monkey is picking up his shoe and climbing up the tree. The farmer wakes up, he is shouting, "Give it back to me". The monkey is shouting, too. It is imitating (模仿)the farmer. The farmer thinks, and then he has an idea. He is taking off his another shoe and throwing it away. What's the monkey doing? Yes! He is throwing the shoe, too. Now the farmer is picking up his two shoes quickly. He is laughing and singing, "What a naughty monkey! What a silly monkey! What a funny monkey!(1)The farmer is sleeping. One of his shoes is ______________.A. in his handB. beside him(2)The farmer is sleeping. The monkey is ______________.A. taking away his shoeB. sleeping(3)The farmer is shouting. The monkey is ______________.A. drinkingB. shouting(4)The farmer is throwing away his shoe. The monkey is ________.A. laughingB. throwing away the shoe(5)Is the monkey clever?A. No, it isn't.B. Yes, it is【答案】(1)B(2)A(3)B(5)A【解析】【分析】大意:短文讲述了一个农民正在森林里散步,很累,在树下打了个盹,他把一只鞋放在旁边。
人教版PEP五年级英语上册期末专项练习四阅读理解一、阅读短文,判断下列句子对错,对的在括号内写“T",错的写“F"。
(10分)ADear David,I'm Mike. How are you? I often visit(拜访) my uncle and aunt on the weekend.My uncle is a teacher. He teaches English.My aunt is a nurse.They live in a small village.There are two hills. There is a lake between the hills. The water is very clean.We can see many ducks on the lake. I often swim in the lake with my uncle in summer(夏天).My uncle's house is beside the lake.Behind the house. there is a vegetable garden.Ther e are many carrots and potatoes in it. Carrots are my favourite vegetable. I like the village life(生活)very much.Your friend,Mike( )1. David s aunt is a nurse.( )2. There is a river between the hills in the village.( )3. The water in the lake is very clean.( )4. Mike's uncle's house is beside the lake.( )5. Potatoes are Mikes favourite vegetable.BMy name is Tom.I like English very much.My favourite food is beef, noodles and fish . I'm very helpful. I can do kung fu, play the pipa and play ping-pong.Today is Saturday. I often read books on Saturdays. My house is beside a hill.There is a river behind my house. You can see two bridges over the river. Welcome to my home.阅读短文,判断正(√)误(×)。
2024年五年级英语阅读竞赛卷班级:姓名:成绩:一、阅读短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
(20分)It’s Monday today. It’s sunny and cool. Mike gets up at 6:30. He has breakfast at 7:00. He eats some bread and drinks some milk. He goes to school at 7:40. At 8:10, he has an English class. At 10:00, he has a PE class. He and his friends jump and run on the playground. At 11:00, Mike goes to the library with his friends. They like reading books there. At 12:00, they have lunch at school.( ) 1.It’s sunny and hot on Monday.( )2.It is Sunday today.( ) 3.Mike goes to school at 7:40.( ) 4.Mike has an English class at 8:10.( )5.Mike has lunch at home.二、阅读短文,判断句子对错,对的打√,错的打×。
(20分)Hi, I’m Amy. My mother and I go to my uncle’s farm. It’s so big. There are vegetables garden, fruits garden and animals garden. These are carrots, tomatoes and potatoes in the vegetable garden. Those are grapes, apples, peaches, pears in the fruits garden. The apples are round and red. There are animals. They are sheep, cows, hens and horses. Those horses are eating grass. I like this farm very much.( )1.There are four kinds of (四种)vegetables in the farm.( )2.There are pears in the fruits garden.( )3.These tomatoes are red and round.( )4.There aren’t any sheep.( )5.Those hens are eating grass.三、阅读短文,选择正确的答案。
小学五年级英语竞赛(阅读篇)班级姓名得分A story of a bad kingOnce there is a bad king and all his people hate him. One hot day, the king goes to swim by himself in a river. Suddenly he feels very weak and can’t move his hands and legs. At this dangerous moment, two farmers are working in the field and see everthing. Of course, the farmers don’t know the man in the river is the king. So, the farmers jump into the river and save the king out of the water.The king thanks the farmers and says, “I’m your king. Ask for anything, and I will give it to you.”The first farmer says, “My father and mother are sick on bed. Can you give me some money to send them to a doctor?”The king agrees. Then he asks the second farmer, “How about you? What do you want?”The farmer looks worried and unhappy, “Don’t let other people know I see you.”阅读短文,根据短文意思,判断下面的句子是否正确。
人教PEP版五年级英语上册阅读理解专项竞赛题班级:__________ 姓名:__________1. 根据对话内容,回答问题。
Boy: This is a photo of my family.Girl: Let me have a look. Who is he?Boy: He is my father.Girl: What does he do? Is he a policeman? He’s tall and strong.Boy: No. He’s a doctor.Girl: Is she your mother? What does she do?Boy: She’s a teacher. She’s very nice.Girl: Who is the girl? What does she do?Boy: She’s a nurse.Girl: She’s very beautiful.(1) What does boy’s dad do?(2) What does boy’s mum do?(3) What does boy’s sister do?2. 阅读理解,判断正误。
My name is Lucy. I''m a student. I live in Canada. I''m sending an email to my friend Lingling. She lives in Beijing. Beijing is a big city. I like Beijing. It''s beautiful. I want to go to Beijing. I miss her. I hope I can come to Beijing soon.( )(1)Lucy is writing a letter to Lingling.( )(2)Lingling lives in Beijing.( )(3)Lingling is a girl.( )(4)Lucy doesn''t like Beijing.( )(5)Lucy wants to go to Beijing.3. 阅读理解。
小学五年级英语阅读竞赛试题成绩:(一) What Am I?Hello, boys and girls! My name is Mike. I ’m tall and fat. I have a long nose and two big ears. My mouth is nit too big. My teeth are very long. My body looks like a wall. I have four strong legs and a short tail, too.Do you know me? What am I?判断对错:用T 表示对,用F 表示错。
(10分)1.Mike is an animal. ( )2.Mike is strong. ( )3.He has two small ears. ( )4. He has no tail. ( )5.Mike ’s body looks like a wall. ( ) (二)How many letters? Father: How many letters are there in the English Alphabet? Son: I don ’t know. Father: You don ’t know? You are in the school for one year and you don ’t know how many letters there are in the Alphabet? Son: No. But let me ask you a question, Dad. You often go to the post office, please tell me how many letters there are in the post office? 判断对错:用T 表示对,用F 表示错。
五年级英语下册阅读理解专项竞赛题班级:__________ 姓名:__________1. 根据下面一段对话,判断对错。
Lucy: Will you go for a holiday in October?Mary: Yes, I’ll go to Beijing.Lucy: Will you go by plane?Mary: No, I won’t.Lucy: How will you go there?Mary: By car.Lucy: Will you go to see the Great Wall.Mary: Yes, I will.[1]Mary will go to Beijing. (____)[2]Mary will go by plane. (____)[3]Mary will go by car. (____)[4]Mary will visit the zoo. (____)[5]Mary will go to see the Great Wall. (____)2. 读明信片的内容,判断下列句子正误。
( )(1)Ben writes the postcard to Tony.( )(2)Ben is in China now.( )(3)Ben will not go to the Bird''s Nest.( )(4)Ben will visit the Water Cube in the evening.( )(5)Tony is from the USA.3.判断短文后的句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示。
It is Christmas Day. It snows heavily outside. The Blacks are going to a shopping mall. Mrs. Black goes to a clothes shop. She wants to buy a coat for herself. Thesalesman shows her a red coat, but it is too small. Then the salesman shows her another purple coat, but it is too expensive. Finally, the salesman shows a pink coat to her, it is cheap and nice. Mrs. Black takes the pink coat and then goes to a bookshop with his son, Jimmy. There are many books in it. They are picture books, storybooks, magazines and dictionaries. Jimmy likes reading very much. His favourite books are picture books. Jimmy buys three picture books and a storybook .They have a nice Christmas Day( )(1)It is Christmas and the weather is very cold( )(2)Mrs. Black buys a purple coat( )(3)There are many books in the clothes shop( )(4)Jimmy''s favourite books are story books( )(5)Jimmy buys three storybooks and a picture book4. 阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。
人教PEP版五年级英语上学期专项阅读与理解竞赛练习完美版班级: _____________ 姓名: _____________1.阅读理解。
阅读下面对话, 根据对话内容判断下列句子的对错, 正确的在括号里写“T”, 错误的写“F”。
Sarah: Hi, Chen Jie.Che.Jie.Hi.Sarah.D.yo.hav.ne.teachers?Sarah..Yes.W.hav.thre.ne.teachers.Chen Jie: Who are they?Sarah: An English teacher, a music teacher and a Chinese teacher.Che.Jie:.Wow.it’.s.good.Who’.you.Englis.teacher?Sarah..Mis.White.She’.ver.kin.an.funny.He.clas.i.s.muc.fun.W.al.lik.funn.teachers. Chen Jie: What’s she like?Sarah..She’.tal.an.thin.She’.young.W.hav.Englis.clas.today.Che.Jie.That’.great! [1]Sarah has three new teachers. (____)[2]Miss White is a music teacher. (____)[3]Miss White is short and thin. (____)[4]Sarah has English class today. (____)[5]Miss White is young. (____)2.阅读短文, 判断正误。
Amy.Hello.Mis.White.Loo.a.m.picture.Mis.White.Goo.job..lik.th.trees.Th.colour.ar.ver.pretty!Amy.Yes..lik.autum.best.Th.weathe.i.goo.an.th.colour.ar.beautiful.Whic.seaso.d. yo.lik.best.Mis.White?Mis.White.Summer.Amy.Why?Mis.White.Becaus..lik.summe.vacation!..)(1)Mis.Whit.doesn''.lik.th.trees...)(2)Am.like.autum.best...)(3)Mis.Whit.like.summe.best...)(4)Th.weathe.isn''.goo.i.autumn...)(5)Th.colour.ar.beautifu.i.autumn.3.阅读理解。
人教版2024年五年级上册英语阅读理解专项竞赛题班级:_____________ 姓名:_____________【阅读理解】1. 阅读短文,判断句子正误。
I am Lucy. I like bags very much. I have two bags now. One is big and heavy. The bag is black. My father bought it ten years ago. And it has got no wheels and no pockets. And the other bag is yellow. It''s big but light. I bought it last year when I went to Beijing. It has got two wheels and three pockets. And it also has got a cute bear on it. ( )(1)Lucy has two bags.( )(2)Her father bought a yellow bag for her.( )(3)The black bag is big and heavy.( )(4)The yellow bag has got no wheels.( )(5)Lucy bought the yellow bag last year.2. 阅读歌谣,完成下列任务Spring is green with flowers and songs. We can go on a picnic.Summer is hot and the days are long. We can go swimming. Autumn is golden and farmers are busy. We can pick apples.Winter is white and the year is gone. We can make a snowman.⑴⑵⑶⑷根据歌谣完成问句或补全空缺,⑸根据文章提示填空,⑹选择恰当的句子完成对话。
外研版五年级英语下册阅读理解专项竞赛题班级:__________ 姓名:__________1. 阅读短文,选择正确答案。
We Have the Same MotherBen is Alice’s brother. They are both nine years old. They study in Yuxin Primary School. They are in the same class. Every day they go to school and come back together. Their teacher, Mr. Green, says to the pupils, “Please write acomposition(作文) ‘My Mother’.” Alice is a good girl. She writes the composition at home. But Ben plays football with his friends. The next day Mr. Green says to Alice and Ben, “I read both of your compositions today. But they are just the same(相同的). Can you tell me the reason(理由)?” Ben stands up(站起来) and says, “I am Alice’s brother, so we have the same mother.”[1]Ben is Alice’s brother, so___________ .( )A. they have the same motherB. they are in the same classC. their compositions are the same[2]Ben and Alice _________ . ( )A. study in Yuxin Middle SchoolB. are in different classesC. go to school together[3]When Alice is doing the composition , Ben _______.( )A. is doing the compositionB. is playing basketballC. is playing football[4]From the story, we know _______.( )A. Ben is lazy.B. Alice is lazy.C. Both Alice and Ben are not good students.[5]Which one is wrong ? ( )A. Mr. Green is Jim and Ben’s teacher.B. Alice and Ben have to write a composition(作文) “My Mother”.C. Ben plays football with Alice.2. 阅读短文,判断句子正误。
湘少版2022年五年级下学期英语阅读理解专项竞赛题班级:__________ 姓名:__________1. 根据短文内容,判断下列句子正误。
Bob Pearson is an old man. He has two big houses and a new car. He has no wife, but he is a father of four children. He has two sons and two daughters. One son is from England. His name is Bill. The other son is from America. His name is Mike. One of his daughters is from China. Her name is Lanlan. The other one is from Japan. Her name is Nikon.Bob Pearson is not the children''s real father, but he loves them very much. The children love their 'father', too. Bob Pearson has many toys for the children. He gives different toys to different children. The boys play with toy cars. The girls play with dolls and toy animals. Bob Pearson is the children''s 'father', and he is their good friend, too.( ) (1)Bob Pearson has six children.( ) (2)Bob Pearson is a nice young man.( ) (3)Nikon is a Japanese girl.( ) (4)Bill and Mike are from England.( ) (5)Nikon and Lanlan like toy animals.2. 阅读判断。
五年级上册英语竞赛题-人教版第一部分:听力部分(共20分)听力材料1. Hello, my name is Sarah. Nice to meet you.2. What's your favorite color, Jack?3. Can you play the piano, Kate?4. How old are you, Tom?5. My brother likes playing soccer.听力题目1. What is Sarah's name?2. Who is asking about Jack's favorite color?3. What instrument can Kate play?4. How old is Tom?5. What does Sarah's brother like?第二部分:单项选择(共20分)1. — __________ are you? — I'm fine, thank you.A. WhatB. HowC. WhoD. Where2. — __________ is he? — He is my brother.A. WhatB. HowC. WhoD. Where3. — __________ is your mother? — She is a teacher.A. WhatB. HowC. WhoD. Where4. My sister __________ playing the piano.A. likeB. likesC. likingD. is liking5. — __________ is your favorite subject? — English.A. WhatB. HowC. WhoD. Where第三部分:完形填空(共20分)My name is Alice. I am a 6th grade student. I like 1__________ very much. My favorite 2__________ is green. I can play the3__________. My brother is 4__________ years old. He likes playing 5__________. We often play sports together.1. A. swimB. swimmingC. swimsD. to swim2. A. colorB. subjectC. animalD. food3. A. pianoB. guitarC. violinD. drum4. A. sevenB. eightC. nineD. ten5. A. soccerB. basketballC. volleyballD. tennis第四部分:阅读理解(共40分)Passage 1Hello, my name is Emily. I have a big family. There are six people in my family. My father's name is John. He is a doctor. My mother's name is Mary. She is a teacher. I have two brothers and one sister. We all go to the same school.1. How many people are there in Emily's family?A. 4B. 5C. 6D. 72. What is John's job?A. DoctorB. TeacherC. StudentD. EngineerPassage 2I like animals. My favorite animal is the panda. Pandas are cute and cuddly. They eat bamboo every day. They are from China. I hope to see a panda one day.3. What is the writer's favorite animal?A. LionB. PandaC. ElephantD. Monkey4. Where are pandas from?A. ChinaB. AfricaC. AmericaD. Australia第五部分:写作(共20分)请根据以下提示,写一篇介绍你自己的短文。
2022年五年级上册英语阅读理解专项竞赛题班级:__________ 姓名:__________1. 阅读判断。
Hainan is my hometown(家乡).It''s a very beautiful island.The buildings are tall,and the trees are tall,too.Summer is the favourite season for many people in Hainan.It''s hot and sunny.The boys and girls can wear their sunglasses and beautiful T-shirts.They can swim in the sea.too.The favourite drink in Hainan is coconut(椰子) juice.It''s fresh and sweet.It''s very delicious.Spring is very warm in Hainan.Autumn is cool.It seems( 似乎) that there is no winter in Hainan because it''s warm and cool in winter.It''s not very cold.( )(1)Spring is the favourite season for many people in Hainan.( )(2)It''s sunny and hot in summer.( )(3)The boys and girls can swim in the sea.( )(4)Spring is very cool in Hainan.( )(5)It''s warm and cool in winter in Hainan.2. 阅读短文,选择最佳答案。
五年级英语阅读理解竞赛Name_________ Mark______Passage1Mr. White looks out of his window. There is a boy at the other side of the street. The boy takes some bread out of a bag and begins eating it. There is a very thin dog in the street too.The boy says to it, “Come here, good dog. I’ll give you some bread.” The dog is hungry and goes to the boy, but he does not give it any bread. He kicks the dog. It runs away.Then Mr. White comes out of his house and says to the boy, “ I’ll give you one yuan.”The boy is happy and says, Yes”. “Come here,”Mr. White says. The boy goes to him, but Mr. White doesn’t give him a shilling. He hits(打) him with a stick(木棒). The boy cries and says, “ Why do you hit me? I don’t ask you for any money.” “ No,” Mr. White says, “ And the dog doesn’t ask you for any bread, but you kick it.”(B)1. Mr. White ___________out of the window.A. lookB. looksC. looking(B)2, There is a ___________ dog in the street.A. fatB. thinC. hungry(B)3. The boy does not give ___________ bread to the dog.A. someB. anyC. the(A)4. Mr. White hits the boy ___________a stick.A. withB. inC. use(A)5. The boy doesn’t ask Mr. White ___________ any money.A. forB. ofC. inPassage2This is a picture. It’s a picture of my bedroom. Look at it, please. What can you see in the picture? I can see a bed, a desk and a chair. What can you see on the wall? I can see a map and a kite. What map is it? It’s a map of China. I can see a light, some books and some flowers on the desk. Where are my coats and trousers? Oh, they’re inthe box. You can’t see them.(N)1. This is a picture of a classroom.( )2. I can see a map of China on the wall.( )3. The light is in the desk.( )4. I can see the coats in the box.]( )5. I can’t see any trousers.Passage3Look at the picture. We can see a hill in it. On the hill there are some trees. There are some birds in the trees. Behind the trees there is a house. There is a river near the hill. We can see a boat in the river. There are two boys in the boat.1. We can see a hill in the picture.2. There is a house Behind the trees.3. There are some birds in the tree.4. There are two boys in the boat.5. The river is near the hill.Passage4“Joe,” says his father, “Put on your cap and let us go for a walk.”Joe is happy. He likes to go out with his father. He put on his cap and coat and says, “Father, I am ready.” Joe and his father go out into the street. Suddenly they see big black dog. The dog begins to bark. Joe is afraid of the dog. He wants to run away. His father says, “Don’t be afraid, Joe, Don’t you know the proverb(谚语) ‘A barking dog does not bite’?”“Oh, yes,” says Joe. “ I know the proverb, you know the proverb, but does the dog know the proverb?”“You are right,” says his father. “We had better be careful about the dog. It is never good to take an enemy for a friend. But don’t be afraid. Let us go on.”(C)1. Joe’s father asks Joe to go for a walk .A. after himB. follow himC. with him.(B)2. Joe to go out with his father. A.like B. likes C. wants(A)3. They see a big in the street. A. black dog B. whiter dog C. blackcat(B)4. The dog begins .A. to run after JoeB. to barkC. to run away(C)5. They don’t be afraid and . A. to run B. to go C. go onPassage5It’s nine o’clock in the evening. The family are at home. Jim’s father is sitting in a chair. He’s watching TV. His mother is standing near the window. She’s giving some food( 喂食) to the bird, Polly. Polly says, “Thanks! Thanks!”Where’s Jim? Oh, he’s behind the door. Kate is looking for him. They are playing games. There is no homework on Sunday evening.(B)1、There are _______ people in the family.A、threeB、fourC、five(C)2、Who is watching TV in a chair? _______.A、JimB、Jim’s motherC、Jim’s father(C)3、Jim and Kate are _______.A、good friendsB、two girlsC、brothers and sisters(B)4、The children_______doing their homework.A、aren’tB、isn’tC、not(B)5、What’s Kate doing?A、She’s doing her homework.B、She’s playing games.C、She’s looking for a pen.Passage6My name is Zhou Dan. I’m a Chinese girl. I’m twelve. I’m from Zhengzhou, China. Do you know Zhengzhou? It’s in the middle of China. I’m in No. 8 Middle School. There are about nine hundred students and fifty teachers in our school. Ours is a good school in Zhengzhou. I’m in Class 2, Grade 1. There are 49 students in our class, 29 girls and 20 boys. My English teacher is Miss Zhao Dan. Our names are almost the same, right? She is nice to me. We’re good friends. I like En glish, and I like music, too. I want to find a pen friend. Please write to me.(B)1. Zhou Dan is from .A. ChineseB. ChinaC. EnglishD. England(B)2. There are teachers in their school.A. 15B. 50C. 900D. 19(B)3. There are boys in Zhou Dan’s class.A. forty-nineB. twentyC. twelveD. twenty-nine(A)4. Zhou Dan and her English teacher are good .A. friendsB. studentsC. teachersD. boys(C)5. Zhou Dan wants to find a .A. penB. teacherC. pen friendD. workerPassage7One day Tom tells his friends, “I’m going to have holidays(度假)in Beijing. But I can’t speak Chinese, so I’m going to have evening classes and have Chinese lessons there for a month.”Soon his holidays come and he goes to China happily. After he comes back, his friends ask him, “ Do you have any trouble with your Chinese when you are in Beijing, Tom?” “ No, I don’t.” answers Tom, “ But the Chinese do!”(B)1. Tom Beijing.A. lives inB. is going toC. stays inD. comes to(B)2. Tom Chinese for a month.A. studiesB. is aC. meetsD. looks for(C)3. Tom China very happily.A. lives inB. is inC. goes toD. comes back from(C)4. Tom trouble with his Chinese in China.A. has someB. does have anyC. has noD. can understand阅读理解部分(50分)一、根据短文内容选择正确答案。