2019版一轮优化探究英语(江苏译林版)练习:必修二 Unit 2 Wish you were here Word版含答案
- 格式:doc
- 大小:403.50 KB
- 文档页数:6
单独成册 对应学生用书第209页
Ⅰ.单项填空(建议用时8′)
1.The rapid development of computer has in turn ________ the development of
technology itself.
A.increased B.advanced
C.produced D.predicted
解析:句意为:计算机的快速发展反过来又推进了科技本身的发展。advance推进,符合句意。increase增加,增长;produce生产;predict预测。
答案:B
2.It is often the case ________ anything is possible for those who hang on to hope.
A.why B.what
C.as D.that
解析:考查主语从句的引导词。句意为:通常情况下,对于那些心存希望的人来说,一切皆有可能。本句中的it为形式主语,真正的主语为后面的名词性从句,从句结构完整,不缺成分,故要用that引导。
答案:D
3.They made up their mind that they ________ a new house once Larry changed jobs.
A.bought B.would buy
C.have bought D.had bought
解析:考查过去将来时。从句“一旦Larry换了工作他们就买所新房子”在主句“他们下定决心”之后。根据“主过从过”原则,主句是一般过去时,故从句用过去将来时。
答案:B
4.Though he missed a chance ________ his gold medal,he said he felt satisfied with
the response from the crowd,coaches and his opponents in the final.
A.defending B.to defend
C.to defending D.to be defended
解析:句意为:尽管他失去了蝉联冠军的机会,他说他对在决赛中来自观众、教练以及对手的反应感到满意。chance后常接动词不定式作定语。
答案:B
5.I’ll be out for some time.________ anything important happens,call me up immediately.
A.In case B.As if C.Even though D.Now that
解析:考查状语从句。句意为:我要出去一下。万一有什么重要的事,马上给我打电话。in case万一,以防,引导条件状语从句;as if好像,引导方式状语从句;even though虽然,尽管,引导让步状语从句;now that既然,引导原因状语从句。根据句意选A项。
答案:A
6.Although he is often tired ________ his work,he is never tired ________ his job.In
fact,he enjoys it.
A.of;with B.with;from
C.with;of D.at;with
解析:be tired with因„„而疲劳;be tired of厌烦„„。
答案:C
7.Jack ________ in the lab when the power cut occurred.
A.works B.has worked
C.was working D.would work
解析:考查时态。句意为:杰克正在实验室里工作这时突然停电了。be doing...when...(某人)正在做某事,这时„„,是固定句式。由occurred可知停电是发生在过去的某一具体时刻,故用过去进行时,选C。
答案:C
8.He telephoned the travel agency to ________ three air tickets to London.
A.order B.arrange
C.take D.book
解析:句意为:他给旅行社打电话预定三张去伦敦的机票。order订购;arrange安排;take买;book预定。因为是打电话,所以是预定,故选D项。
答案:D
9.If we sit near ________ front of the bus,we’ll have ________ better view.
A./;the B./;a
C.the;a D.the;the
解析:句意为:如果我们坐在公共汽车的前部,就会有更好的视野。the front of...„„的前部(指某一范围内的前部);have a good view是习惯搭配,表示“视野开阔,视野良好”,故选C项。
答案:C
10.—The Chinese men’s basketball team won the champion in the final of the Asian
championship in Changsha on Oct.3rd,2015.
—Fantastic! It is the 16th time in history that China ________ the honorable award. A.got B.had got
C.have got D.has got
解析:考查动词的时态。“It is+the+序数词+time that+现在完成时”是固定句式,意为“这是第几次„„”。若将is改为was,则要使用过去完成时。主语是China,是第三人称单数形式,故选D项。
答案:D
11.________ in the rumor about private life,the actress had no choice but to commit suicide.
A.Buried B.Addicted
C.Absorbed D.Devoted
解析:(be) buried in专心于,陷在„„中。故选A。
答案:A
12.When the thief found the police had already ________ him,he ran away quickly.
A.realized B.known
C.spotted D.stared
解析:spot作动词讲时表示“发现,看见”,符合语境。故C项是最佳选项。
答案:C
13.Everybody stopped talking and became quiet,for the footsteps ________ the return
of the boss.
A.announced B.declared
C.confirmed D.explained
解析:announce在此指“预示„„到来”。句意为:每个人都停止交谈变得安静了,因为脚步声预示着老板回来了。declare一般指在正式场合宣布官方的立场或态度等;confirm确认,证实;explain解释,均不合题意。
答案:A
14.The president was on a tight ________ so he didn’t visit the Forbidden City entirely.
A.budget B.program
C.schedule D.deadline
解析:句意为:总统的行程很紧张,因此根本没去完整地参观故宫。budget预算;program程序,计划;schedule时间表,计划表,a tight schedule表示“时间很紧,行程很紧”;deadline最后期限。根据句意可知答案为C项。
答案:C
15.—If you don’t improve your performance,they’ll fire you.
—I know.________.
A.I can see the handwriting on the wall B.I’m as cool as a cucumber
C.It’s a confidential source
D.It’s hard to please all
解析:考查交际用语。句意为:——如果你不改进你的表现的话,他们将开除你。——我知道。这是明摆着的事儿。I’m as cool as a cucumber.我镇定自若。It’s a confidential source.这是一个秘密消息来源。It’s hard to please all.众口难调。
答案:A
Ⅱ.阅读理解(建议用时7′)
The Best of Adventure and Sport in NSW
If you want adventure,then the state of New South Wales (NSW)
in Australia is the place to go.No matter what the season,you can
choose from a wide variety of landscapes,climates,activities and
experiences all with easy access to tour operators and local guides.
For snow lovers,there’s no better place than the Snowy Mountains.Skiers and snowboarders
can hit the slopes for some downhill thrills in Kosciuszko National Park.Non-skiing
adventure-seekers will enjoy hiking or snowshoeing.
If water sports are more your thing,there are plenty of places to go.Surfers grab your
surfboards and head to Byron Bay,Shellharbour,or Newcastle’s Merewether Beach.To see
spectacular sea life up close,visit Lord Howe Island,a world-famous destination for underwater
diving.
The oceans,lakes and rivers around NSW offer a lifetime’s worth of exciting fishing and
boating challenges.Want more? Experience the rush of whitewater rafting in Jindabyne and
Penrith,or go barefoot waterskiing in Port Stephens.
For adventure in NSW,the sky’s the limit! Book a hot-air-balloon or helicopter ride over the
stunning vineyards of the Hunter Valley,go skydiving in Wollongong,or try hang-gliding in
Stanwell Park.
Get to know the State’s unique and tough landscapes on a caving,canoeing or rock climbing
adventure.Four-wheel-driving and off-roading tours are popular in both Country NSW and
Outback NSW.Or explore parts of the State on horseback — you’ll find great horse riding options
in Sydney and throughout NSW.
[语篇解读] 本文属于一则广告。文章介绍了NSW的一些旅游景点,给喜欢不同冒险活动的游客提供各种冒险项目。
16.Where can you go barefoot waterskiing?
A.Stanwell Park. B.The Hunter Valley.
C.Port Stephens. D.Wollongong.