大学英语一作业一答案

  • 格式:docx
  • 大小:17.93 KB
  • 文档页数:5

大学英语一作业一答案

单选

第一部分:交际用语(共5小题;每小题3分,满分15分)

1.Y ou look nice in white.

答案:Thank you.

2.Would you like to go to the party with me?

答案:Yes, I’d love to.

3.This week, I will travel to Japan。

答案:Have a good time!

4. Do you like apple or banana?

答案:Either will do

5.That's my pleasure

答案:That's my pleasure

第二部分:阅读理解(共10小题;每小题3分,满分30分)

Passage one

The first Monday in September is Labor Day in the United

States. It marks the unofficial end of summer and a traditional

signal that school is about to start.

But now public schools often begin sometime during August.

They have different reasons for starting early.

The Tucson Unified School District in Arizona began classes

on August eleventh. Communications Director Chyrl Hill Lander

says the earlier start time makes it possible for students to take

semester(学期)exams before winter vacation in December. She

says the school district also wants to follow a calendar similar to

that of the nearby University of Arizona.

Many schools in V irginia still open the day after Labor Day.

But the public schools in Montgomery County, in the

southwestern part of Virginia, began classes on August twentieth. Human Resources Director Mark Pashier says his county has been

opening schools in August for at least the past eight years.

The main reason, he says, is the tests that schoolchildren in

Virginia take every spring. School officials want the students to

have the most time to prepare for them -- which means starting

the year before Labor Day.

6.When is the American Labor Day?

答案:the first Monday in September

7. Which day shows that a new school semester will begin in

America?

答案:Labor Day

8. Which of the following statements is the reason why the T

ucson Unified School District in Arizona began classes in August?

答案:The earlier start time enables students to take

semester exams before winter vacation.

9. Which of the following statements is NOT true according

to the passage?

答案:American public schools will start after the American

Labor Day.

10. Which of the following can be the best title for the

passage?

答案:The start time of American public schools

Passage 2

If you ask most Americans, they would say their favorite

season of the year is summer. The weather is warm. They do not

have to wear heavy clothes to keep warm. Y oung people do not

have to go to school. They can do many activities outside, like

playing sports and swimming at the beach or the pool. They like

the sunshine during the day and the warm summer nights.

People have written and recorded hundreds of songs about summer. These are some of our favorites.

One of the most famous songs about summer is from

George Gershwin's opera "Porgy and Bess." He wrote the music

in nineteen thirty-five. The opera takes place in the southern

United States. It opens with these words: "Summertime and the

livin' is easy. Fish are jumpin' and the cotton is high." Leontyne

Price sings the song.

The nineteen fifties and sixties produced many songs about

teenagers enjoying their summer vacation from school. The

songs are about having fun, swimming in the ocean, driving in

cars. However, for some teenagers, summer vacation was not all

fun and games. Some of them had to work to earn money.

11. Why do most Americans like summer?

答案:Both A and C.

12. Why did people write and record so many songs about

summer?

答案:They like summer.

13. What is NOT true about "Porgy and Bess"?

答案:Porgy and Bess was written by Leontyne Price.

14. Which of the following statements is NOT true?

Many songs are about teenagers having fun in summer.

15. Please choose an appropriate title for the passage.

Songs about Summer

第三部分:词汇与结构(共5小题;每小题3分,满分15分)

16. The tall man is _____ with robbery.

答案:charged

17. I hate the news, _____ made us very sad.

答案:which

18. _____ they say, you just do what you want to do.

答案:Whatever 19. Y ou have finished the work, _____ you?

答案:haven't

20. Not only the students but also the teacher _____ against

the plan.

答案:was

第四部分:完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

A miser(守财奴)sold all that he had and bought a lump of

gold, 21 he buried in a hole in

the ground by the side of an old wall and 22to look at daily.

One of his23 observed his frequent visits 24the spot and decided

to watch his movements. He soon discovered the secret of the

hidden treasure, came to the lump of gold, and25it. The

Miser,26his next visit, found the hole empty and began to tear

his hair and to cry. A neighbor,27him overcome with grief(悲伤)and learning the cause, said, "Go and take a stone, and place it in

the 28, and fancy that the gold is still 29 there. It will do you quite

the same service; for when the gold was there, you did not 30 the

slightest use of it."

答案:21. which

22. went

23.workmen

24. to

25. stole

26.on

27.seeing

28.hole

29.lying

30. make

简答

第五部分:英译汉(共3小题;每题5分,满分15分)