中山大学新理5.0英语自主学习大厅第四册第五单元F套答案
- 格式:doc
- 大小:72.00 KB
- 文档页数:15
中山大学新理5.0英语自主学习大厅第四册第五单元F套答案
B4U5-F
Part I Listening Comprehension ( 14 minutes )
Section A
Directions: In this section, you will hear ten statements. Numbers 1 to 6 are based on Text A
while the rest are based on Text B. Each statement will be read ONLY ONCE. Listen carefully and
decide whether each statement is true or false.
1.
A) T
B) F
Script: According to Text A, the author doesn’t think it’s not right to judge people by the first
impression.
正确答案: B
2.
A) T
B) F
Script: Burton interested the author very much because he was always benign both in
appearance and manner.
正确答案: B
3.
A) T
B) F
Script: Lenny, who was handsome, well-dressed and drank much, was popular among
women.
正确答案: A
4.
A) T
B) F
Script: Burton was so generous that he never minded his losing money at bridge.
正确答案: B
5.
A) T
B) F
Script: Because Lenny, in a bad health, couldn’t handle the currents round the beacon, he
was drowned at last.
正确答案: A
6.
A) T
B) F
Script: The author was taken aback because Burton did such a cruel thing with a kind
appearance.
正确答案: A
7.
A) T
B) F
Script: According to Text B, when the poor Mike begged her, the author pretended to have no
money to ignore his existence.
正确答案: A
8.
A) T
B) F
Script: Although she suffered from the pain in her leg, the author still smelt alcohol on Mike’s breath.
正确答案: B
9.
A) T
B) F
Script: Mike was so generous that he took out his only change for the author to take the bus.
正确答案: A
10.
A) T B) F
Script: The author felt regretful for her prejudice against those beggars who were forced to
beg.
正确答案: A
Section B
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for
the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the
second time, you are required to fill in the blanks with the exact words you have just heard. Finally,
when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
A lady in a (11)_________________ gingham dress and her husband, dressed in a
homespun threadbare suit, stepped off the train in Boston, and walked (12)_________________
without an (13)_________________ into the president of Harvard’s outer office. For hours, the
secretary (14)_________________ them, hoping that the couple would finally become
discouraged and go away. They didn’t. And the secretary grew (15)_________________ and
finally decided to disturb the president. “Maybe if they just see you for a few minutes, they’ll
leave,” she told him. The president, stern-faced with (16)_________________ strutted toward
the couple .The lady told him, “We had a son that attended Harvard for one year. He loved
Harvard, and was very happy here. But he was (17)_________________ killed. And my husband
and I would like to (18)_________________ to him somewhere on campus.” The president wasn’t touched, and he was shocked, “Madam,” he said gruffly, “we can’t put up a statue for every
person who attended Harvard and died, this place would look like a cemetery.”
“Oh, no,” the lady explained quickly, “we don’t want to erect a statue. We
thought we would (19)_________________ to Harvard.” The president rolled his eyes. He
glanced at the gingham dress and homespun suit, and then exclaimed, “A building! Do you have
an earthly idea how much a building costs? We have over seven and a half million dollars in the
physical plant at Harvard.”
Mr. and Mrs. Leland Stanford walked away, traveling to Palo Alto, California where
they established the university that (20)_________________ — a memorial to a son that Harvard
no longer cared about.
Script: A lady in a faded gingham dress and her husband, dressed in a homespun
threadbare suit, stepped off the train in Boston, and walked timidly without an appointment into
the president of Harvard’s outer office. For hours, the secretary ignored them, hoping that the
couple would finally become discouraged and go away. They didn’t. And the secretary grew
frustrated and finally decided to disturb the president. “Maybe if they just see you for a few
minutes, they’ll leave,” she told him. The president, stern-faced with dignity, strutted toward the
couple .The lady told him, “We had a son that attended Harvard for one year. He loved Harvard,
and was very happy here. But he was accidentally killed. And my husband and I would like to erect